Dar cu cianură aţi încercat?

Pe vremea răposatului era un banc despre pensionari. Ideea era aceeaşi, ca trebuia redus numărul pensionarilor. Au încercat tovarăşii o mie şi una de metode şi nimic, numărul pensionarilor nu vroia sa scadă si  pace. Ultima soluţie era CIANURA.

Ce doreşte domnul primministru Emil Boc prin acesta noua lege a pensiilor?

Doreşte sa rezolve criza si deficitul bugetar prin reducerea numărului pensionarilor?

Nu domnule prim-ministru, nu aşa se rezolva problema!

Crearea de noi locuri de muncă, asta e rezolvarea.

Slava Domnului încă mai avem ce sa facem în ţara asta.

Suntem departe de a fi perfecţi

Putem sa începem cu agricultura si cu drumurile de exemplu. De drumuri chiar avem nevoie, ca suntem de rasul lumii iar de agricultura ce sa mai zic. Eu una m-am săturat să mănânc legume si fructe din Turcia si Macedonia.

Daca ne-am apuca „ nemteste” de munca si daca banii de la FMI ar fi direcţionaţi spre aceste 2 sectoare de activitate am fi printre primii din lume care ar iesi din criza.

Ce propune noua lege a pensiilor:

În prezent, vîrsta medie de pensionare este de 63,8 ani pentru bărbaţi şi de 58,9 ani în cazul femeilor. Procedura va presupune creşterea graduală a stagiului complet de cotizare, necesar obţinerii unei pensii pentru limită de vîrstă, de la 27 ani şi 4 luni în trimestrul IV 2009 la 30 ani în 2015 şi la 35 ani în 2030 (pentru femei), respectiv de la 27 ani şi 4 luni la 35 ani în 2015 (pentru bărbaţi). Stagiul minim de cotizare pentru obţinerea unei pensii din sistemul unitar de pensii publice va creşte gradual de la 12 ani şi 4 luni la 15 ani în 2015, atît pentru femei, cît şi pentru bărbaţi.

Vîrsta de pensionare şi stagiile complete de cotizare pentru femei vor creşte cu trei luni pe an, începînd cu 2015, pentru a egala vîrsta de pensionare a bărbaţilor la 65 de ani, pînă în 2030.

Dar, daca un angajat moare, sa zicem, la  64 de ani? Cine plateste contributia lui pe 1 an ? Eu propun sa o plateasca apartinatorii, ca nu cumva sa ii dea peste cap socotelile domnului prim-ministru!

Vor fi astfel înăsprite condiţiile de pensionare anticipată, prin majorarea penalizării la 0,75% pe fiecare lună de pensionare anticipată faţă de vîrsta standard. În aceste condiţii, penalizarea maximă urcă la 45% faţă de maximum 30% în prezent. Anticiparea nu poate să depăşească 60 luni (5 ani) faţă de vîrsta standard de pensionare.

Legislaţia privind procedurile de acordare a pensiilor de invaliditate va fi revizuită prin înlocuirea documentarului medical completat de medicul curant cu raportul medical de evaluare completat de medicul asigurărilor sociale.

Punctul de pensie va fi indexat anual în funcţie de inflaţia prognozată şi cu 50% din creşterea reală a salariului mediu brut, în locul salariului mediu brut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s