Preda vrea ca presedintele sa poata dizolva Parlamentul oricand

In cadrul conferintei de la Institutul de Studii Populare, de astazi 12 martie 2010, Cristian Preda a sustinut nevoia unei revizuiri ample a Constitutiei, avansand propunerea ca Romania sa aiba un Regim semi-prezidential cu puteri sporite pentru Presedinte.

„Ar trebui sa existe un articol prin care presedintele sa poata dizolva Parlamentul, indiferent de momentul in care criza se produce, nu ca acum cand poate fi dizolvat doar in situatia in care un Guvern nu este votat. Crizele politice apar nu doar la formarea guvernului, ci apar si pe parcurs. Este sanatos, ca un mijloc de depasire a unor crize in relatia dintre guvern si Legislativ, ca un factor constitutional sa dispuna de capacitatea de a dizolva Camerele”

Cristian Preda a sustinut de asemenea introducerea unei prevederi constituţionale care sa-l oblige pe Presedinte sa prezideze reuniunile guvernului.

16 gânduri despre „Preda vrea ca presedintele sa poata dizolva Parlamentul oricand

  1. Poate ar trebui ca o prima prevedere constituţionala foarte importanta dealtfel, sa mai introduca macar un mandat primului domn al Romaniei, ca-i prea bine si frumos sa stai pe putere

  2. unde am ajunge daca am da in mana unui singur om posibilitatea de a desconsidera vointa poporului oricand ar crede de cuviinta.
    mai ales in situatia de fata, cand omul cu pricina este zeus, cata incredere poti avea in buna judecata a unuia care interpreteaza constitutia cum ii vine la indemana sau o ignora cand nu-i convine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s