Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău

Tudor Vladimirescu

Domnul Tudor

Proclamaţia de la Padeş

Fraţilor locuitori ai Ţării Româneşti, veri de ce neam veţi fi! Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău! Şarpele cand îţi iasă înainte, dai cu ciomagul să-l loveşti, ca să-ţi aperi viaţa, care mai de multe ori ni se primejduieşte din muşcarea lui.

Dar pe balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericeşti, cât şi cele politiceşti, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până cand să le fim robi? Veniti dar, fraţilor, cu toţii, cu rău să pierdem pe cei răi, ca sa ne fie nouă bine!

Veichiul lui Dumnezău, prea puternicul nostru împărat, voeşte ca noi, ca nişte credincioşi ai lui, să trăim bine. Dar nu ne lasă răul ce ni-l pun peste cap căpeteniile noastre!

[…]Să să aleagă căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noştri şi cu noi dinpreună vor lucra binele, precum ne sunt făgăduiţi.

Nu vă leneviţi, ci siliţi dă veniţi în grabă cu toţii; care veţi avea arme, cu arme, iar care nu veţi avea arme, cu furci de fier şi lănci; să vă faceţi de grabă şi să veniţi unde veţi auzi că se află adunarea cea orânduită pentru binele şi folosul a toată ţara.

Şi ce vă vor povăţui mai marii Adunării aceia să urmaţi şi unde vă vor chema ei acolo să mergeţi. Că ne ajunge, fraţilor, atâta vreme de când lacrămile de pe obrazele noastre nu s-au uscat. ”

Publicitate

82 de gânduri despre „Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău

 1. pai venim,cand si unde?
  “Schimbaţi opţiunea publică, daţi-i urgent o altă direcţie, răscoliţi printre comorile ascunse ale geniului naţional, treziţi cât mai repede spiritul propriu şi caracteristic al poporului din adâncurile în care doarme, faceţi astfel să apară o uriaşă reacţiune morală, o nouă revoluţie de idei, în care ideea de spiritualitate românească să fie mai mare decât cuvinte precum uman, genial, frumos; în fine, fiţi cu o mare putere Români, Români şi iar Români…” (Mihai Eminescu)

  1. @daniela
   Pentru inceput ce ar fi sa mergem cat mai multi la manifestatia pensionarilor.
   O idee ar fi fiecare pensionar cu fiul/fiica sau nepotul/nepoata.
   Ficare pensionar cu un somer alaturi ca sa il sustina.
   Pensionarilor le este greu singuri pe strada.
   Sunt batrani si bolnavi.
   Copii si nepotii lor ar trebui sa ii sustina.
   Ce zici?
   Incercam?

 2. Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
  Sa vrem noi sange, nu pamant!
  Cand nu vom mai putea rabda,
  Cand foamea ne va rascula,
  Hristosi sa fiti, nu veti scapa
  Nici in mormant!

    1. Or sa iasa… Ceea ce e acum simpla amenintare, peste o luna si jumatate va fi foamete. Foamea o sa-i impinga-n strada.

    2. Daca nu de maine, de miercuri cred ca in fiecare zi vor fi tot mai multi. Nu se vor impiedica in formalisme cum ar fi autorizarea, legea, Constitutia, fortele de ordine – cum nici puterea ne-a aratat ca nu se-mpiedica.
     Oameni care nu vor mai avea un loc de munca si se vor convinge ca a devenit neproductiv sa-si piarda timpul cautand, vor fi LIBERI sa protesteze si sa revendice.
     Daca nu s-au convins inca se vor covinge repede ca singura revendicare care le-ar ingloba pe toate este DEMISIA.

     Adica: JOS BASESCU!

     JOS DICTATURA!

     Daca nu-si vor da demisia vor fi „demisi” cu forta.

     Forta democrata, ARMATA (tradata astazi in guvern de generalii tradatori din fruntea ministerului) va fi cu noi.

 3. Dora,
  Te rog da-mi voie sa preiau postarea ta pe blogul meu.
  Desi n-ai scris de la tine nici un cuvant, ideea de a posta „Proclamatia de la Pades” si de a-i da titlul ce i l-ai dat e a ta si o consider geniala.

  Jos Basescu!
  Moarte ciumei portocalii!

  P.S. Daca Tudor Vladimirescu venea din Vladimiri, Traian Basescu pe unde credeti ca si-ar afla obarsia?
  Am auzit niste romani – in piata – ca ar fi bine sa ne lase si sa se-ntoarca in pi… (n-am inteles localitatea) pe langa „Basul Masii”.
  Eu am cautat pe harta dar n-am gasit.

  1. @KinR
   Am pus ghilimele 🙂 si nu am mai scris nici un cuvant de la mine pentru ca era prea frumos textul proclamatiei
   Sigur ca poti sa preiei orice de pe blog.
   Te rog ai grja, o sa incep sa ma consider un geniu 😀

   1. Multumesc! Am postat!

    Jos dictatorii!
    Moarte dictaturii!

    (Desi, ar merge si invers, cu rigorile gramaticale ale adaptarii de limbaj).

 4. APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC !
SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE!
Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Basescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?
Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin international. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine ologarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Aceasta a fost o actiune a fost creiata in jurul principalei voci al diasporei americane New York Magazin . Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am zeci de conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes,
Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUA.,intrand sub jurisdictia legii americane.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
 apare miercuri.
Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta. Actionati impreuna cu Diaspora, special cu cea americana.
  Succesul garantat.
Robert Horvath Cineast USA

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

    1. @NU SE MAI POATE !
     Nu sunt multumiti dar stii si tu ca romanii se urnesc greu.
     Am auzit astazi pe strada, in statiile de autobuz, foarte multi pensionari disperati.
     I-am intrebat daca ies in strada miercuri. Au zic ca da.
     O sa traim si o sa vedem

 5. Dulce Theo,
  N-am sa-ti ascund, ma cam sperie blogul tau, dar riscand sa fac un icter grav, ma alatur si eu tie, si zic:
  Oameni buni, cu mic, cu mare,
  hai la Cotroceni chemare
  sa crestem venituri bugetare pentru risipi clientelare.
  si dupa ce ne-mbogatiti,
  puteti sa ne si goniti pentru banii parjoliti,
  de-ai lui Traian acoliti!
  Dar sa nu ne omoriti,
  ca banii, tot is pierduti!

 6. Postat de c[tre mine pe blogul lui World’s Solitaire: To Theodora
  Dragă amică, îmi pare extrem(!!!!!!!!!!!!= de rău că nu ai fost lîngă mine absolut toţi anii aceştia cînd eu scriam exact!! ca domnul ‘Solitaire’ adică 100% juridic!!-ca un avocat-judecător-) şi guvernele-corupte şi idioatele şi perverşii cretini de romîni dar şi unii străini, să ştii- le spuneau părinţilor mei bolnavi-nebuni şi proşti-să mă ducă la doctori pt.că sunt ‘sărită de pe fix’ şi să mă ţină în sărăcie-nimic nu s-a schimbat nici pînă acum–cu excepţia vîrstei mele de 31 ani pe care îi voi împlini pe 13 iunie acum!! Spasiva mult.
  Şi, one more thing: ca să cunosc ceea ce zice dl. nostru acum şi ca să scriu învăţam atît de multe încontinuu şi traduceam non stop din cărţi..ca şi acum. Vă mulţumesc.

 7. fac pariu ca populatia asta dezorientata , lasa si cretina va accepta rahatul ce ni-l baga pe gat Base&comp.dupa ce i-am vazut pe ,,liderii” de sindicat la Cotroceni sunt convins ca vor urma cel mult vaicareli la interviuri pe strada si cativa suparati tot pe strada
  e trist ca a redevenit actual cuvantul lui Tudor Vladimirescu, dar romanii merita tot ce li se intampla si pana nu-i voi vedea hotarati nu-mi voi schimba opinia. sa maneliti bine ba cacanarilor!

  1. @olimpiu65
   Nici mie nu mi-a placut ce am auzit
   Acum depinde de noi.
   O sa scriu in seara asta sau maine dimineata un articol.
   O sa fac apel la somerii din Bucuresti care au parinti si/sau bunicipensionari sa iasa si ei la pichetarea de miercuri
   Este important sa citeasca cat mai multa lume
   O sa pun linkuri pe la toti bloggeri

   1. iarna nu e a sa departe cum poate parea, dar am vazut o estimare care m-a ingrozit. deci in Buc, pt un ap cu 4 camere iarna asta s-a platit 560 lei intretinere , iarna viitoare va fi 1600. eu am doar doua dar ma ingrozeste proportia. ce vor face mii si mii de cetateni in varsta care acum au datorii si nu reusesc sa plateasca????
    vine raspunsul guvernantilor: ii vor da in judecata asociatile de proprietari si risca pierderea casei in contul datoriilor
    ba dobitocilor voi stiti cum functioneaza justitia?? si cata celeritate are???

    1. @olimpiu65
     Eu stau in 3 camere cu parintii pensionari.
     Eu sunt somera si nu se intrevede nici o schimbare in bine.
     O SA MURIM DE FOAME, DE FRIG, DE BOALA DIN LIPSA DE MEDICAMENTE.

    2. Ce vor face? vor da buzna peste ei si le vor trece prin foc tot ce insemna inregistrare pe hartie sau pe IT. Disperatii nu trebuie sa se uneasca; e suficient sa se indrepte in aceeasi directie. Vor forma sigur o masa usor – poate – de srtapuns, greu de taiat, imposibil de disipat.

     Jos dictatorii !
     Moarte dictaturii !

  2. @olimpiu65
   Asociatiile sunt ale locatarilor si nu ale lui Basescu. Furnizorii sunt cei care vor plange pe la judecetorii. Nu vor avea ce face cecat sa inceteze furnizarile. N-au decat sa si le bage in Bas. Guvernul nu va mai plati 25% salarii si 15% pensii. Nu mai are de unde. Nici AS.LOC. nu vor mai avea de unde. Guvernul asta, daca e tampit, sa se duca in Basu’ masii ca, daca nu, o sa-l trimitem noi. (…fara tine daca tu ai alta treaba…).

    1. Stiu Dora, mi-ai mai spus. Daca ezita il inteleg dar, daca vrea doar sa chibiteze, sa tina defetizmele pentru el. Suntem intr-un moment in care avem nevoie de sustinere morala, de imbarbatare, nu de vaicareli. Daca vrea sa ma enerveze – ca sa fac cat doi pe campul de lupta – ii spun eu ce sa faca: sa manance dovleac in fata mea.

     Jos …..
     stii tu.

    2. @KinR
     Nu ezita, nici chibiteaza si nici nu se vaicareste.
     Asta este el.
     Noi oamenii suntem diferiti.
     Reactionam diferit la stimuli identici.
     Cred ca tu esti suparat din alt motiv.
     Te rog frumos chiar nu vreau sa va certati.
     Deocamdata suntem doar 3 insi care am spus ca mergem acolo. adica nu suntem 4 pentru ca a zis ca vine si Amy.
     Ar trebui sa ne intelegem si sa ne sprijinim.
     Cu drag

 8. Theodora, esti tare! 🙂 . O sugestie: ar trebui sa pui in post, jos si numele celui care a rostit acele cuvinte. Tudor Vladimirescu, nu? Cred ca merita si trebuie sa treci autorul acestor cuvinte ale Proclamatiei de la Pades, pe care ai citat-o.

    1. Si ai dreptate: pot fi oameni care sa nu stie cine a scris/spus citatul respectiv. In cazul citatului de fata nu cred ca Tudor Vladimirescu trebuie trecut sub tacere. De aceea este bine de specificat al cui e citatul, ale cui sunt cuvintele.

 9. Cred ca trebuie sa ne pregatim de ce e mai rau! Securitatea si militienii au ramas aceeasi ca inainte de ’89 (sa nu credeti ca DPIR/SPIR, jandarmii mascati, etc, plus firmele de paza gen BGS care le sunt indatorate ar fi mai umani decat USLA lui Ceausescu/minerii sau trupele de parasutisti aduse sa inabuse manifestatiile din Piata Universitatii de Iliescu SI BASESCU – care era ministrul transporturilor si A INTERZIS oprirea curentului pentru trenurile cu mineri – da, tehnic vorbind BASESCU a adus minerii!), iar dementul de astazi e la fel de rau ca si ala de acu’ 20 de ani! Dar Ceausescu era singur, toate marile puteri ii doreau moartea si prabusirea regimului; puroiul uman numit Basescu si colcaiala lui de viermi infecti sunt sustinuti/acceptati de strainatate si dispusi sa verse sume uriase pentru a-si mentine suportul extern! Mare parte a populatiei il sustine, toti tiganii si gunoaiele umane gen Guta! Puneti polistiren expandat (styrofoam) la dizolvat in benzina de acu’, sa fie gata licoarea magica la momentul potrivit… Basescu&Co. nu se lasa pana nu extermina mare parte din populatia Romaniei! Au de ales intre a-si spori averile si a lasa oamenii sa-si taraie zilele, si sunt sigur ca vor opta pentru prima varianta!

  1. @Mort viu
   Nu sunt aceeasi pentru ca aia de pe vremea comunistilor au iesit la pensie.
   Nu exclud ca au aceleasi naravuri.
   Sigur ca ai dreptate. Sigur ca ii intereseaza doar imbogatirea lor chiar daca asta implica moartea noastra

  1. @daniela
   Nu stim ora.
   Dar o sa aflam.
   Probabil ca o sa spuna pe la Antena 3 sau pe la Realitatea.
   EU O SA FIU ACOLO CU MAMA MEA.
   MAINE O SA SCRIU UN ARTICOL IN CARE O SA II ROG PE TOTI SOMERII SI/SAU TINERII DIN BUCURESTI SA II INSOTEASCA PE PENSIONARI.
   O SA PUN LINKURI PESTE TOT.
   TINEM LEGATURA.

    1. @daniela
     Si eu ma bucur.
     Vezi ca am scris articolul in care ii rog pe someri sa ii insoteasca pe parintii sau bunicii pensionari la pichetarea de miercuri.
     Ideea este buna cred eu.
     Nu ii putem lasa singuri.
     Sunt prea batrani si bolnavi ca sa reziste singuri in sitiatia asta.
     O zi buna!

 10. Crezi ca iesitul in strada si behaiturile alea penibile(hotii- hotii!!) rezolva criza? Si pe cine puneti in loc? Psd si pnl again? Stii tu theodora0303 care ar fi solutia teoretică si inaplicabila? Ceva gen venezuela lui hugo chavez. Nationalizari si altele. Dar Romania nu-si permite asa ceva fiind o tara ue si nato. Intelegi? Nu exista alte variante decat ce ne ofera acum FMI si aplica acest guvern. Am intrat in hora ue tre sa jucam melodia greu de inteles huh? Cat despre ce spui tu, fac pariu ca mai multi se aduna la o pomana data de primari. Ai vazut cum se imbulzeau la sarmale si vinu dat de al vostru edil Ontanu azi? Tu nu cunosti psihologia romanului simplu de pe strada. Nici nu-i nevoie de jandarmi, doar cateva taraba cu mici si bere gratis pe traseu, niste manele la difuzor si va imprastie”manifestatia”. Mamaliga explodeaza numai cu fitil din exterior,cam o data la 100 ani, deci mai aveti de asteptat.
  PS. theodora, editeaza sau baneaza si postarea asta te rog:x oricum e ultima. Ramai cu iluziile tale”revolutionare”.

  1. @gabriel
   Da, cred ca iesitul in strada POATE PROVOCA CADEREA GUVERNULUI SI IN VIITOR REZOLVAREA CRIZEI.
   ACTUALUL GUVERN A DOVEDIR CA NU VREA SI NU POATE.
   INTODEAUNA EXISTA ALTERNATIVE. NIMENI NU ESTE DE NEINLOCUIT.
   INTAMPLATOR CHIAR AM VAZUT MANIFESTATIA LUI ONTANU.
   NU PE OAMENII AIA MA BAZEZ EU.
   EU ZIC CA „MAMALIGA” O SA EXPLDEZE DIN NOU IN CEL MULT O LUNA.
   NU ESTE NICI O PROBLEMA DACA NU MAI VREI SA COMENTEZI AICI.
   SE COMENTEAZA LA PLACERE 🙂 CINE VREA BINE, CINE NU …. NU.

  2. PSD sau PNL nu ne aducea in situatia asta bai… inteligentule !
   De ce nu cauta bani in alte surse pt buget ?
   Vezi manelisti lui base, fara numar… fara numar…, evaziunea…, era necesara cheltuiala cu cei 500 mil euro pt portalul lui udrea ?
   avioane arunacte de americani, iar noi le luam cu bani grei, sedu nou pentru SPP ca altfel nu-l puteau proteja pe golan de furia poporului ? exemplele pot continua…
   o ducem atat de bine incat sa fim de acord sa ia bani de acolo de unde nu-s ?
   DE CE NU CAUTA BANI ACOLO UNDE SUNT BANI ? SOLUTII SUNT, DAR NU LE VEDETI VOI PUPINBASESTILOR !

   1. @NU SE MAI POATE !!
    Multumesc!
    Pe asta l-am aprobat pentru ca a promos ca este ultimul comentariu. 😀
    Glumesc… asta crede el. Este dreptul lui. Bine ca nu ma injura.
    De anul trecut din spetembrie de cand am deschis blogul (iti dai seama ca am prins campania electorala din plin) am primit la injuratiri de mama si de tata cat sa imi ajunga pentru 10 vieti. 😀

 11. Revin ca ma razgandesc repede si imi plac provocarile. De ce sa te injur theodora0303? Eu sunt nimeni, unu din multime. Nici macar scuza ca am votat cu Basescu nu-o am ,cum crede desteptu pamantului @che guevara// NU SE MAI POATE!! De fapt nu am fost la vot. Si mai ales nu cred in basme. Cel puţin vrajeala cu aruncatu banilor pe avioane, nu tine ,fiecare stat din structura nato ,trebuie sa-si modernizeze flota aeriana militara.Toate tarile estice cumpara armament , Romania nu poate face exceptie!! La fel pot fi demolate si alte argumente aduse de ultrasii stingisti ca”alternative”. Curba de sacrificiu este necesara ACUM mai tarziu ,inseamna prea tarziu.
  Deci theodora0303 vor urma neste manifestatii anemice ,stil romanesc cu ţipurituri ,urmate de clasicele iesiri la gratare si terase 🙂 O sa te convingi singura.

  1. @gabriel
   De fapt nu ai fost la vot….. asta este la fel de grav
   Vrajeala cu avionele?
   Romania nu poate face exceptie?
   Curba de sacrificiu este necesara ACUM? – De ce nu se sacrifica ei? Polticienii PDL? De ce trebuie sa ii condamnam la mparte pe batranii nosti?

  1. @amycommunications
   Amy draga mea, EU NU AM ORGANIZAT NIMIC.
   NIMENI NU A ORGANIZAT NIMIC.
   NU LA PARLAMENT TREBUIA.
   PENSIONARII AU ANUNTAT LA COTROCENI.
   NOI SOMERII PUTEM SA NE INTALNIM EVENTUAL LA PICHETAREA PENSIONARILOR.
   CA DOAR NU O SA NE LASAM PARINTII SI BUNICII SINGURI.
   DIN CATE VAD NU PREA SUNT DORITORI.
   TU ESTI A 3 CARE ESTE DIN BUCURESTI SI ZICE CA VINE.
   DECI O SA FIM 4 SI CATIVA PENSIONARI.
   ESTE TRIST
   CE ASTEPTATI OAMENI BUNI?????
   ASTEPTATI SA NE AJUNGA CUTITUL LA OS?

   1. @amycommunications
    Draga Amy imi pare rau dar eu NU SUN ACOLO UNDE AI ZIS TU.
    Nu sun, pentru ca nu am pe cine.
    Am vorbit si eu acum cateva zile despre altceva si mi s-a spus ca nu sunt bani .
    Daca aflu ceva te anunt cu multa placere.
    Si eu stau prost cu banii dar DEOCAMDATA imi permit sa mai sun pe mobil.
    Nu stiu luna viitoare ce o sa fac.
    Am preferat sa nu public comentariul tau pentru ca am considerat ca este mai bine asa.
    Iti promit din tot sufletul ca daca situatia mea finaniciara se va schimba in bine nu o sa uit de tine.
    EU STIU CUM ESTE SA NU AI si nu o sa uit niciodata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s