Subventii la intretinere doar pentru saraci

Deoarece bugetele primariilor s-au miscorat primarii marilor orase din tara cauta solutii pentru compensarea eliminarii subventiilor guvernamentale la apa calda si caldura.

Primarul Bucurestiului Sorin Oprescu a declarat ca ii poate ajuta doar pe cetatenii cu venituri medii nete sub pragul de 1500 de lei pe membru de familie.

Pretul cu TVA al apei calde va creste de la 119 lei la 298 de lei gigacaloria. Pretul energiei termice pentru incalzire creste de la 119 lei pe gigacalorie la 167 pe gigacalorie.

Potrivit calculelor efectuate pe aceste date, pentru un apartament mediu din Bucuresti (2,5 camere), intretinerea medie lunara (apa calda si incalzire) se va mari cu 72%.

Intretinerea pe perioada iernii va creste si ea cu 65,3% fata de anul trecut.
Intretinerea fara subventii va fi achitata si de cele 16.400 de firme din Capitala care au sedii in apartamente de bloc.

Daca se va tine cont de propunerea edilului Capitalei, aproximativ 48% dintre actualii beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare vor plati gigacaloria la un pret subventionat.

Aceasta subventie se va acorda gradat, in functie de marimea veniturilor, astfel incat cei cu pensii si salarii minime vor beneficia de o subventie de 100%.

Aproape un milion de bucuresteni din cei peste 1,7 milioane racordati la sistemul centralizat de termoficare vor plati apa calda la un pret marit de trei ori.

Sursa: Ziare.com

Publicitate

15 gânduri despre „Subventii la intretinere doar pentru saraci

    1. @Motanul Incaltat
     Da, dar cine nu plateste risca sa ramana fara casa.
     Pe astia de la guvernare ii cred in stare de toate relele din lume.

    2. Gandeste-te ca sunt multi care au restanta la intretinere si asta nu de ieri, de azi… Dar daca se vor mari preturile, asa cum spui, atunci ce va fi? Logic – cu atat mai mult nu vor plati. Si, mai mult decat probabil, intr-o situatie dificila vor fi pusi cei cu venituri mici… Din pacate.. 😦

    3. @Motanul Incaltat
     Eu acum, pentru ca sunt somer sunt sub 600 lei venit pe luna.
     Din ce sa platesc intretinere, lumina, telefon, medicamente si sa mai si mananc?

 1. Aici e o chestie putin mai complicata. Toata lumea vorbeste de gigacalorie pentru locuitorii de la bloc. Totusi, multi cetateni nu locuiesc la bloc. Poate nu sunt eu informata dar celor care nu locuiesc la bloc li se factureaza totul la pret normal, ori ei nu sunt la fel de cetateni, cot la cot cu ceilalti ? Pe astia cum ii subventionam ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s