Daca Basescu ar fi fost primul si singurul presedinte al Romaniei dupa Revolutie

Basescu si slugile lui.

Va provoc la inca un exercitiu de imaginatie.

Cum credeti ca ar arata Romania acum, daca Basescu Traian ar fi fost primul si singurul presedinte al Romaniei de dupa Revolutie?

Pur si simplu sa presupunem ca domnii Ion Iliescu si Emil Constantinescu nu ar fi existat (imi cer scuze domnilor presedinti este doar un exercitiu de imaginatie) si ca, cel care ar fi devenit primul si si ultimul presedinte al Romaniei dupa 1989 ar fi fost Basescu Traian.

Cum ar arata Romania acum?

Astept parerea voastra: Aliosa, Ana Usca, Anca Florea, Atitudini, Augustin Radescu, Basarica, Bibliotecarul, Black Angel, Brad Dan, Caius, Cepeca, Corina, Cosmin Stefanescu, Costi, Dispecer, Elisa, Epistole, Florin Matei, Gabriela, Gara pentru noi, Ion Usca, Ioan Sorin, KinR, Lilick, Marcus, Mihnea, Madi, Motanul Filozof, Natasa, Octav Pelin, Orfiv, Plano 10, Pro Atitudine, Razvan, Sifilica, Starea Natiunii, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Ipu

Publicitate

79 de gânduri despre „Daca Basescu ar fi fost primul si singurul presedinte al Romaniei dupa Revolutie

  1. @societate
   Dragul meu, nu te-a invinovatit nimeni de asta.
   Este simplu. Vrei sa fii citit si comentat trebuie sa citesti si sa cometezi.
   Altfel cum vrei sa te descoere lumea?
   Eu intru zilnic pe toate blogurile pe care le am in blogroll.
   Prima oara ii citesc pe cei care ma anunta printr-un ping ca au scris ceva nou.
   La inceput comentat tot ce citeam.
   Din pacate acum nu prea mai am timp de comentarii din cazuza faptului ca trebuie sa am grija de tata care nu se simte prea bine.
   Cand nu am avut internet m-am dus prin vecini ca sa il citesc pe Vania. 🙂
   Cu o parte din cei din blogroll care locuiesc in Bucuresti si prin imprejurimi ma intalnesc si in viata reala.
   Cam asta este …. te rog sa ma intrebi orice ai nevoie si daca stiu o sa iti spun.

 1. Care ROMANIE?
  A existat o asemenea tara?
  Doar traim in BASERIA !!!

  Mult iubite conducator, primul barbat al tarii, cel mai falnic dintre noi, esti cel mai drept onest si cinstit dintre noi, imparti dreptatea cu mintea ta sclipitoare.
  Esti idolul copiilor nostri, vesnic ne arati care este viitorul iluminat al tarii asteia pe care ai cladit-o din nimic, pentru ca noi, nevrednicii, sa avem unde sta, ce manca, ca doar esti primul parinte al acestei NATIUNI.
  Traiasca Maritul nostru Lider ….. VIVAT Traian Basescu, impreuna cu prima fiica Elena !

 2. Cum ar fi aratat? Ar fi fost o „democratie” ca si Belarusul sau Kazahstanul. Constitutia ar fi aratat cu totul altfel, ar fi fost o constitutie prezidentiala in care presedintele ia (si pe hartie) toate deciziile singur, si poate dizolva parlamentul cand are chef. Legea electorala ar fi uninominala astfel incat doar doua simulacre de partide ale sistemului sa fie in parlament cu majoritati umflate artificial si o mare parte a cetatenilor sa nu fie reprezentati de nimeni.

 3. @ Theo,
  Mai intâi de toate, TOATE CELE BUNE,TUTUROR
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/….!
  Apoi,să stii fără lingusiri că esti O FEMEIE DEOSEBIT DE CURAJOASĂ si pentru asta, JOS PĂLĂRIA !
  Fără a fi interpretat aiurea de „lingăi,oportunisti ,futuristi,imbecili,delatori si aplecati până-n pământ ca să pupe partea dorsală a sefuluii,iti spun cu toată răspunderea civică, că, dacă marinarul era presedinte de la inceput, acum nu mai era decât un singur partid , UNIC si folositor doar unei sinistre caste, cea a oportunistilor,lingăilor,mincinosilor,parvenitilor,lingusitorilor si pupincuristilor !
  Imi cer scuze tuturor cititorilor blogului tău pentru cuvintele folosite dar altele nu am găsit.
  In legătură cu abonamentul tău la internet,te rog să mă suni pe nr.de telefon pe care deja il stii .TOATE CELE BUNE,TUTUROR !

  1. @Aliosa
   Este curajul nebunului care nu mai are nimic de pierdut.
   Curajul bolnavului care nu are bani sa se opereze.
   Curajul omului infometat si sarac.
   Si eu cred ca Romania ar fi arat asa cum spui tu.
   Multumesc pentru comentariu!

 4. Intrebarea poate fi pusa intr-un mod mai general: cum ar fi aratat Romania acum daca X-ulescu ar fi fost primul si singurul presedinte al Romaniei dupa Revolutie? Pentru a raspunde la intrebare ar trebui precizat si cadrul in care s-ar fi desfasurat aceasta lunga perioada in care X-ulescu ar fi fost presedinte, adica daca mandatul lui s-ar fi desfasurat intr-un cadru politic democratic sau nu. Am putea pune problema altfel. Sa presupunem ca acest cadru ar fi unul democratic si ca mandatul lui X-ulescu ar fi fost de 7 ani, cum era in Franta. Sa presupunem ca ar fi avut doua mandate, deci in total 14 ani, cum a fost cazul lui Francois Mitterand (1981-1995). In aceste conditii, mai mult decat probabil, X-ulescu ar fi trebuit sa coabiteze cu cabinete de alta culoare politica, la fel ca in cazul Frantei (au fost, spre ex, cabinetele conservatoare conduse de Jacques Chirac – 1986-1988, Edouard Balladur 1993-1995). Pe de alta parte nu cred ca X-ulescu ar fi putut sa fie presedinte intr-un cadru nedemocratic. Aparitia unui numar foarte mare de partide politice dupa Revolutie a aratat foarte clar dorinta romanilor pentru democratie. Ca asta doresc oamenii e lucru clar: de ce, spre ex, in 1996 a castigat Conventia Democrata alegerile? Si asta dupa ce FSN-FDSN-PDSR a stat la putere 6 ani! Deci un cadru politic nedemocratic dupa Revolutie (o revolutie indreptata impotriva dictaturii!!) nu ar fi fost posibil. Si nici ulterior nu ar fi fost posibil un cadru nedemocratic, datorita vointei romanilor in favoarea democratiei. Aceasta vointa, de care vorbeam mai sus, se manifesta in continuare. Din punct de vedere economic nu cred ca ar fi fost mai bine (in ambele ipoteze: cadru nedemocratic sau cadru democratic). Lucrurile nu depind numai de un sigur om, X-ulescu, sau de un singur partid. Fapt dovedit si de faptul ca nici pe vremea lui Ceausescu, deci intr-un cadru politic dictatorial, lucrurile nu au mers spre bine din punct de vedere economic. Si acesta a fost unul din factorii care au contribuit la caderea regimului comunist. Deci o dictatura, fie ea si comunista, nu a putut, pana la urma, sa faca de asa maniera ca lucrurile sa mearga spre mai bine din punct de vedere economic. De ce ar fi putut dictatura (o luam ca ipoteza)unui X-ulescu? Pe de alta parte, intr-un cadru democratic desfasurandu-se lucrurile, schimbarile structurale, restructurarile, trecerea la economia de piata ar fi condus la acelasi rezultat, cel de azi. Desigur, se poate spune, facand abstractie de intrebarea ta, ca s-ar fi putut realiza, fauri mai bine sub aspect economic, ca s-ar fi putut plasmui mai inspirat. Nu contest. Sper ca, odata cu trecerea timpului, vom deveni mai intelepti si vom reusi sa facem ca lucrurile sa mearga mult mai bine.

  1. @Motanul Incaltat
   „Nu ar fi fost posibil un cadru nedemocratic, datorita vointei romanilor in favoarea democratiei”?
   AR FI FOST POSIBIL ORICE DACA AJUNGEA LA PUTERE UN OM CU TENDINTE TOTALITARISTE.

   1. Nu cred, si am sa caut sa explic de ce. Este clar ca Revolutia din Decembrie 1989 a pecetluit, daca pot sa ma exprim astfel, democratia la noi in tara. Aceasta revolutie a fost indreptata impotriva unei dictaturi! Au iesit oamenii in strada si au protestat puternic, vehement impotriva conducerii dictatoriale a lui Ceausescu. Pe urma, gandeste-te, s-au infiintat foarte multe partide. Lucrul asta ce arata? Dorinta oamenilor pentru democratie. Si niciun lider nu poate ignora dorinta unui popor intreg. Ceausescu a ignorat aceasta dorinta si uite unde a ajuns…Apoi gandeste-te la victoria Conventiei Democrate la alegerile din 1996, fapt ce confirma si intareste ce am spus mai sus. Daca nu ar fi existat o dorinta sincera si clara din partea oamenilor pentru democratie, Conventia Democrata ar fi castigat oare alegerile atunci? Deci exemplele pe care le-am dat demonstreaza dorinta, vointa oamenilor pentru democratie. Ceea ce vreau sa arat este faptul ca oricate tendinte totalitariste ar avea un singur om, ajuns lider, acesta nu poate sa nu tina seama de dorintele si de aspiratiile unui popor intreg. Daca nu tine seama, atunci, evident, la urmatoarele alegeri va inregistra un esec catastrofal. Sa nu spun ca ar putea fi chiar mai rau. Pe de alta parte, daca vorbim de Basescu, sondajele, care au fost publicate in presa, arata clar o erodare destul de accentuata a popularitatii lui si a increderii in el. De unde se vede foarte clar ca poporul este tot in favoarea democratiei, ca nu este dispus sa accepte conducerea, la nesfarsit, a unui singur om. Iar acest fenomen s-ar fi manifestat indiferent de persoana in cauza. Adica putea sa fie, cum am zis in comentariul de mai, sus X-ulescu.
    Privind inapoi (cu manie!) in istorie observam un lucru: in perioada moderna dictaturile, in Romania, au fost impuse de conditii externe, chiar, as putea spune, straine de tara si poporul roman. Un exemplu elocvent, poate ca cel mai evident in acest sens, este exemplul dicaturii comuniste. Daca ne aplecam asupra evenimentelor de atunci, de la inceputurile comunismului in Romania, observam ca lucrurile s-au decis la Ialta (4-11 februarie 1945) peste capul nostru, de catre Marile Puteri. Pe un servetel de hartie. Uite aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C8%9Ba_de_la_Ialta
    ai acolo si servetelul buclucas. Deci nici pe departe nu a fost vorba de vointa unui singur om. Chiar si la Conferinta de la Ialta au fost trei oameni (Stalin, Churchill si Roosevelt). Sa studiem Dictatura Carlista. Iata ce afirma acad. Florin Constantiniu in cartea sa „O istorie sincera a poporului roman”, pe care, evident, ti-o recomand: ” Instaurarea dictaturii regale s-a produs intr-un moment cand avansul electoral al Garzii de Fier se conjuga cu afirmarea tot mai viguroasa pe plan european a celui de al treilea Reich, promotorul politicii de revizuire a tratatelor de pace din anii 1919-1920, aflate la temelia statu-quo-ului versaillez”. Evenimentele care s-au petrecut in epoca – le evoc pe scurt, pentru ca este important sa intelegem cadrul european in care a fost posibila o dictaura regala in Romania – au fost grave. Citez tot din cartea acad. Florin Constantiniu: „Remilitarizarea Renaniei a modificat situatia strategica pe continent: Reichul si-a asigurat securitatea Ruhrului si o pozitie avantajoasa, in cazul unui conflict cu Franta (Strasbourgul a ajuns sub bataia tunurilor germane), iar Franta a pierdut accesul liber in adancimea teritoriului german, ceea ce facea dificila, daca nu imposibila, interventia ei in beneficiul aliatilor din Est.
    Mai grava, poate, decat aceste consecinte ale remilitarizarii Renaniei a fost pasivitatea cu care Franta a primit aceste modificari dramatice ale situatiei strategice de pe continent. Daca Franta ar fi ripostat militar, prestigiul lui Hitler ar fi fost grav atins si, poate, el ar fi cazut de la putere. Este, evident, o supozitie. Sigur ramane faptul ca absenta replicii dure a Parisului a dezvaluit aliatilor rasariteni ai Frantei o realitate ingrijoratoare: daca ea nu-si apara securitatea propriei frontiere, cum ar veni in ajutorul unor aliati indepartati pentru apararea carora trebuia sa intre pe teritoriul german?
    Remilitarizarea Renaniei a dat lovitura de moarte politicii de securitate colectiva si, implicit, celei a lui Nicolae Titulescu, supus unor critici tot mai acerbe”. La care mai trebuie sa adaugam „declansarea crizei cehoslovace, ca urmare a actiunilor germanilor din regiunea sudeta, vizand incorporarea ei in Reich, actiuni ce beneficiau de incurajarile si sprijinul regimului nazist.”, pe langa faptul ca monarhul nostru, Carol, trebuia sa se confrunte cu Garda de Fier. Deci a existat un context in care a fost posibil asa ceva: dictatura carlista.
    Or, in zilele noastre lucrurile stau cu totul altfel pe plan european. Democratia este acceptata peste tot, sprijinita din toate partile, cu toate puterile. Romania este membra a UE si a NATO. Contextul european actual este clar in favoarea democratiei si impotriva oricarei forme de dictatura. Cel putin pana in acest moment. Iar sprijinul in favoarea democratiei este asigurat, la noi, chiar de populatia care doreste democratie, nu dictatura! Iata de ce aparitia unei dictaturi la noi, pentru ca asa ar vrea un singur om, fie si ajuns lider, care ar avea „tendinte totalitariste”, in conditiile in care poporul roman nu vrea dictatura ci democratie si in conditiile in care cadrul european este impotriva totalitarismului de orice tip, mi se pare improbabila.

    1. @Motanul Incaltat
     Sincer nu ma asteptam la un raspuns asa de amplu.
     Spui ca: „Ceea ce vreau sa arat este faptul ca oricate tendinte totalitariste ar avea un singur om, ajuns lider, acesta nu poate sa nu tina seama de dorintele si de aspiratiile unui popor intreg. Daca nu tine seama, atunci, evident, la urmatoarele alegeri va inregistra un esec catastrofal. Sa nu spun ca ar putea fi chiar mai rau.”
     Uite ca nu s-a intamplat asa. Desi a foat clar inca din primul mandat ca Basescu are tendinte totalitare, el hotaraste cine este prim-ministru, NU TINE SEAMA DE MAJORITATEA FORMATA LA UN MOMENT DAT IN PARLAMENT si il desemneaza pe Negoita etc… SI TOTUSI A CASTIGAT UN NOU MANDAT.

    2. Daca a castigat un nou mandat, lucrul acesta reflecta faptul ca majoritatea cetatenilor care au mers la vot, l-au votat.
     Nu el hotaraste cine sa fie premier, el desemneaza premierul (art.85 si 103 din Constitutie). Art. 103, al.1 spune ca desemneaza acel candidat pentru functia de prim-ministru, „in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament”. Presedintelui nu i se impun, constitutional vorbind, conditii pentru desemnarea premierului (adica, spre ex, Constitutia nu specifica foarte clar, de pilda, asa: „Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru. Acel candidat trebuie sa faca parte din partidul ce are majoritatea absoluta in Parlament sau, in cazul in care aceasta majoritate nu exista, sa faca parte din partidul care a obtiunut la alegerile parlamentare cel mai mare numar de voturi”). Deci Presedintele nu face altceva decat sa desemneze si, lucru important, poate desemna pe oricine doreste. Dupa desemnare, vine procedura stipulata de al.2 al art.103: „Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului si a intregii liste a Guvernului”, apoi dezbateri de catre Camera depuatilor si Senat si acordarea increderii cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor (al.3, art.103). Deci, conform Constitutiei, Presedintele nu este obligat ca, la desemnarea primului-ministru, sa tina cont de doleantele unei majoritati constituite ad hoc, Constitutia spune ca „in urma consultarilor” cu partidele. Deci partidele, chiar partidul cu majoritate absoluta, au rol consultativ!
     Dar mai este un aspect important: „Presedintele Romaniei nu-l poate revoca pe primul-ministru” – art.107, al.2.

    3. @Motanul Incaltat
     Astazi chiar m-au impresionat comentariile tale.
     1.Daca a castigat un nou mandat, lucrul acesta reflecta faptul ca au fost foarte multi care nu s-au saturat de politicieni si care nu au vrut sa mai iasa la vot. A fost ajutat destul de mult si de cei care au furat pentru el. Vezi cazul Paris. Au mai fost si o parte dintre liberali care nu au vrut sa meraga la vot si sa il voteze pe Geoana. A mai luat voturi si de la votantii UDMR de care eu una m-am saturat. Nu spun ca liderii UDMR nu sunt buni specialisti, unii sunt chiar foarte buni spun ca UDMR-ul este ca o CURVA care se duce cu cel care ii da bani.
     2. Nu stiu daca tot ce ai scris despre Constitutie este adevarat si in momentul asta chiar nu pot sa verific dar daca este asa Constitutia ar trebui modificata. Presedintele ar trebui sa aiba doar un rol decoartiv. EU UNA M-AM SATURAT DE PRESEDINTE CARE HOTARASC EI TOTUL SI TAIE SI SPANZURA IN TARA. Sincer imi este teama de orice tentativa de modificare a Constitutiei. Basescu ar putea sa isi aranjeze o Constitutie dupa chipul si asemanarea lui. SA NU UITAM CA DESI ACUM ESTE IN SCADERE IN SONDAJE ARE TOTUSI 7 SERVICII SECRETE DE PARTEA LUI. OAMENII ASTIA SUNT PUTERNICI SI IL SUSTIN. SUNT SI OAMENI CARE STAU SI MONITORIZEAZA TOT CE SE SCRIE DESPRE EL.
     NU-I ASA DRAGI PRIETENI CARE IMI MONITORIZATI BLOGUL?

    4. Sfat pe care i l-aş da Motanului Încălţat, în calitate de coparticipant la trafic pe blogul tău:

     Domnule Motan, daţi-vă jos din cizme. Coborâţi cu picioarele pe pământ!
     „Revoluţia” a fost pregătită la altă masă de joc, nu în masele populare. Românii au fost şi ei pregătiţi, îmboldiţi de la spate să iasă în stradă şi dacă nu ieşeau, existau cel puţin două planuri de rezervă ca să fie traumatic incitaţi să acopere lovitura de stat cu o revoluţie. Unul era căderea reţelei energetice naţionale.
     Poporul a urlat ‘jos ceauşescu!’. Identificat cu foame, frig, întuneric, nu cu lipsă de democraţie.
     Dacă Ceauşescu, înloc să facă mitingul final, ar fi umplut alimentările cu mâncare în 24 de ore, românii se duceau fericiţi la cumpărături şi poate, seara, i-ar fi făcut un miting spontan de mulţumire.
     Să nu uităm că structura securisto-nomenclaturistă a rămas în picioare. Aceeaşi acum, ca şi atunci.
     Numărul românilor care vor democraţie (care nu e totuna cu mâncare, băutură şi servici asigurat) e infim. Majoritatea conaţionalilor noştri consideră, încă, privata – grup sanitar şi spălatul pe picioare, seara, igienă corporală; trăitul în condiţii mizere -voia lui Dumnezeu şi lipsa de carte – nu mare nenorocire. Şi vor, ca maxim confort, un Tătuc care să ia decizii pentru ei, să-şi asume Răul lor, declarându-l Bine.
     Te-ai uitat la tv? Moldovenii sinistraţi nu i-au întors spatele, cum ar fi fost normal, s-au bucurat că pot să-l ţină două secunde de mână.
     Suntem genetic nevertebraţi.

    5. @renata
     Multumesc pentru comentariu Renata!
     Si eu sunt mirata de comportamentul sinistratilor.
     Spera probabil ca Basescu o sa le reafca casele.
     Au fost cativa normail dar foarte putini.

 5. STIU CA ESTI PESEDISTA SI USOR DE MANIPULAT MAI ALES DE ALDE NASTY 4 CASE….
  Dc. esti asa de sigura pe postare , eu te intreb, stergem pdl-ul si cine ar putea veni si ce ar face, astept raspuns apartinic…..

  1. @Buddy
   Ooo daca stii atunci m-am linistit.
   Imi era frica ca trebuie sa te informez.
   Deci in postare eu am intrebat cum ar fi aratat Romania daca Basescu ar fi fost primul si singurul presedinte dupa 1989.
   In general cei care intra raspund intai la intrebare si dupa aia pun si ei intrebari daca este cazul.
   Tu, asa cum este regula la PDL ai raspuns cu o intrebare.
   Nu am scris nimic de PDL.
   PDL-ul nu ar fi existat.
   Ar fi existat PARTIDUL BASESCULUI si atat. Asa trebuia sa se numeasca. 🙂
   Intrebarea asta este o intrebare … cum sa ii spun ca sa nu te superi…. nu am cum sa o cosmetizez asa ca o sa ii spun direct…. este o intrebare tampita.
   Cine ar putea sa vina?
   Oricine… toti impreuna…. ceilalti…. oamenii normali…. cei care vor sa faca ceva pentru tara asta si nu doar sa se imbogateasca…. LIBERALII poftim ca sa nu te mai iei de faptul ca sunt PSD-ista….. REGELE ar mai putea sa vina…. PNTCD-ul…. PRM-ul…. UN GUVERN DE SPECIALISTI…..INTELEGI?????
   SUNTETI UN DEZASTRU PENTRU TARA ASTA SI PENTRU POPORUL ROMAN.
   NE-ATI ADUS LA SAPA DE LEMN SI ACUM VRETI SA NE SI OMORATI PRIN INFOMETARE, PRIN FRIG SI PRIN LIPSA DE MEDICAMENTE.
   O SA DISPARETI DIN POLITICA MAI CEVA DECAT BIETUL PNTCD.
   FURATI DESI NU MAI AVETI DE UNDE….. RUSINE!!!!!!
   Are Nastase 4 case 🙂 🙂 🙂 🙂 Din cate stiu eu are 2 si este cam veche chestia asta…. mai inovati si voi baieti .

   1. Trebuie sa spun ca nici tu nu sti pe cine ai aduce ptr ca la fel ca si ceilalti nu sti ce vrei, sau sti dar nu sti cum sa faci ca sa ajungi acolo unde vrei….
    Pnl-ul e lafel de corupt ca si pedeseii ca si pesedeii ca si cei care inclina spre partida regala….ti-a placut cum a reactionat Radu Duda cind a aflat ca se taie intretinerea la palatul elisabeta… la citi bani are familia regala si la citi face… el se plinge de un mizilic de 5-7 mii euro…adica vezi doamne, nu-i moral….a fost moral cind ei au luat si pe altii i-au uitat….ma refer la propietati, etc….
    Asa ca nu mai veni cu intrebari filozofice…lasa-i sa faca ce stiu, ajuta-i dc poti si cind vine scadenta tragi linie si votezi….
    asa se lucreaza intr-o democratie reala nu una cretina ca in Ro, cum vine unul la putere ceilalti se luta sa-l dea jos din ziua 2 si asa mai departe….pacat de tine, esti tinara si te lasi manipulata….
    Sa nu uitam cit a furat Nasty 4 case…Bechtel ..contractul dece nu se publica….Geoana…etc…
    de liberali nu mai vorbesc….toti fura inclusiv pedeleii…da eu am votat cu ei ca alternativa care acum se vede ca nu e buna…deci acum poate votez cu mine …intelegi…nu ma arunc in barca altora care stiu ca nu sunt mai breji…
    Nu raspund la inmtrebare caci nu-si are rostul…il am pe Iliescu in fata ochilor…..

    1. @Buddy
     1. BA STIU FOARTE BINE SI TI-AM SPUS. AR TREBUI SA VINA UN GUVERN DE SPECIALISTI CINSTITI SI SERIOSI CARE SA ISI DOREASCA SA SCOATA TARA DIN CRIZA. DACA NU STII TE INFORMEZ EU, BASESCU A SPUS CA NICI EL SI NICI GUVERNUL BOC NU SI-A PROPUS ASTA.
     2.NIMENI NU A FURAT CU MAI MULT TUPEU SI MAI MULTA OBRAZNICIE DECAT VOI. VOI VEDETI CA NU AVETI DE UNDE SI CONTINUATI. BASESCU INSISTA PE IMPOZITAREA PENSIILOR. VREA SA II OMOARE PE PENSIONARI. DUMNEZEU ESTE SUS SI VEDE TOT. MAI DEVREME SAU MAI TARZIU TOTI CEI VINOVATI VOR PLATI. POATE NICI NU VOR STII DE UNDE LI SE TRAGE.
     3 CUM ADICA BA… CA ALTFEL NU POT SA ITI SPUN… CUM ADICA LASA-I SA FACA CE STIU? PAI EI NU STIU ALTCEVA DECAT SA FUREEEEEEE DESI NU MAI AU DE UNDE NU SE OPRESC.
     4. AJUTA-I DACA POTI? BAI OMULE, TU ESTI BINE CU SNATATEA? CUM ADICA SA II AJUT? SA II AJUT SA MA OMOARE?
     5. CHIAR NU VREAU SA TE JIGNESC, PE CUVANT, DAR FAPTUL CA AI VOTAT CU EI, IMI SPUNE TOTUL DESPRE TINE.
     6. LA MINE PE BLOG ESTE O REGULA PE CARE NU AI DE UNDE SA O STII. TI-O SPUN ACUM. AICI PE BLOGUL ASTA CINE NU IL RESPECTA SI IL JIGNESTE PE ION ILIESCU INSEAMNA CA NU MA RESPECTA SI MA JIGNESTE PE MINE. ATUNCI AJUGE DIRECT IN SPAM PENTRU CA EU NU SUNT OBLIGATA SA SUPORT LA MINE IN CASA JIGNIRI. IN REST PUTEM SA VORBIM DESPRE ORICE SI CA SA INTELEGI CE ITI SPUN…. CRIMINAL S-AR PUTEA SA AJUNGA IUBITUL TAU BASESCU CAND O SA INCEAPA SA MOARA BATRANII ROMANIEI DE FOAME DE FRIG SI DIN CAUZA LIPSEI DE MEDICAMNTE.
     7. PE BLOGUL ASTA NU MAI AI ACCES PENTRU ULTIMA FRAZA SCRISA.

 6. Cam asa,Theo!Adica eram cu totii in paradis!Adica,intr-un loc unde nu este nici durere,nici suspine,nici suspendare…. 🙂

 7. Ce ai Teo, ce aveți oameni buni cu slugile? Vedeți ca dacă nu joaca în front sunt scoase din joc? Bravo Theo ….Trandafir pentru vot. Şi celorlalți cîțiva care au făcut pipi contra vântului! Dar când ești in troaca te mănâncă porcii,așa ca haita nesătulă Băsesciano PDL-istă a compromis și ideea de libertate și democrație. Oare asta au vrut? Slugile sunt bune și la făcut pantofii,și la alte alea dar tot aplecate stau,iar stăpânul pare că este cel mai înalt,chiar de ar fi privit de la nivelul lui Boculeţ. Şi când te gândesti ca expun la bătaie și partea dorsala , ți se face mila de ele.

  1. @popateapa
   Sunt vinovati si ei chiar foarte mult.
   Sunt vinovati pentru ca i-au cantat in struna, sunt vinovati ca suporta tot fara sa scarnceasca, sunt vinovati pentru ca sunt lasi, sunt vinoavti pentru ca fura si vor sa se opresca nici atunci cand nu mai de unde sa fure.
   Sunt vinovati pentru ca nu fac nimic sa ne salveze ci dimpotriva

   1. Draga Dora,
    Ii tot dai intr-una ca nu mai au de un’ sa fure. Cat om mai fi pe aici sa platim noi datoriile vor fura imprumuturi de la FMI si UE. Criza si inundatiile le pot servi excelent de argument, asa ca nu mai spune ca nu mai au de un’ sa fure. Si ei conteaza ca primii vor pleca din tara asta banii lor, apoi ei si la urma noi de ne-om mai tine pa picioare.

   2. Cred ca ironia mea la adresa acestor slugi ai luat-o drept compasiune!Insa eu nu ii urăsc ,ci doar ii disprețuiesc și lupt pentru dreptate și adevăr! Aceasta sintagma include și ideea pedepsei umane asupra lor,înaintea celei divine! Sper sa vad mult timp fotografii cu Băsescu in catușe,Udrea,Boc,etc.,știri cu averile lor confiscate,etc

    1. Ura noastră,și a mea implicit,i-ar înnobila.Nu merita nici măcar să fie urîți. Disprețul și indiferenta ,ar fi urmarea logica a ceea ce au făcut!

    2. @popateapa
     Nu pot sa ii tratez cu indiferenta pe cei care vor sa ii condamne la moarte pe batranii tarii.
     Asta ar insemna ca procedez ca in balada Miorita.
     chiar daca stiu ca nu este bine dpdv al credintei mele.
     Imi asum pacatul.
     Si zic NU!!!!!

 8. surpriza la intrebarea ta! nu ar fi rezistat si ar fi fost impuscat…poporul roman a mai trecut prin de astea da. nu ii vine mintea la cap!acest om sucit ne distruge,da’ stii de ce ?ca sa ne aduca aminte ce am trait acum 2-3 decenii daca cumva unii au uitat.
  Urasc sa vad tinerei din parlament si chiar din senat exprimandu-se cu stiinta de cauza despre ceausescu, vorbe.. cei care au fost in contact direct stiu despre ce era vorba atunci!exista o sleahta mizera de lingai pe langa p.c.r. si atat.Oricine aparea ca amenintandu-le pozitia era mazilit ,sabotat si pus in situatii din care nu putea singur sa iasa si era obligat ori sa taca ori sa se care din colectivul respectiv,dar ei aveau grija sa te infiereze pe la ceilalti la care mergeai ca sa nu iti mearga bine nici acolo.
  Cam asta se intampla si acum si situatia este din ce in ce mai grava.Au ajuns sa puna apvisti,securisti si fosti membrii lingusitori ai puterilor sa spioneze in piete si in alte locuri ca sa vada de bonuri fiscale, tigari de contrabanda, legume de contrabanda etc. numai sa mai ia un banut si sa aiba subiecte de lucru organele!? de ce oare?astea seamana cu metodele vechi, fiscul si ceilalti care controleaza nu isi fac meseria corect, circula doar dupa conexiuni si spagi,toti se simt agenti secret …de te pufneste rasul!
  Ca sa vezi una buna; in oras la noi s-a facut un cort ptr. strans ajutoare ,dupa 2 zile au incarcat 2 tiruri si le-au expediat, noaptea au fost devastate si furat tot ce era vandabil de acolo!si ghici unde era plsat cortul?la 2 metri in fata primariei unde cred ca e cea mai mare lumina si cea mai mare paza din oras, oare cine a furat si cine a ppazit? bineinteles nimeni nu stie nimik,politia spune ca nu a primit obiectivul in paza, dar nu erau cumva gardieni si jandarmi???? ma apuka rasul!n-ai vazut la impartirea ajutoarelor cum se bruscau tziganii sa primeasca cat mai mult si nu intervenea nimeni! asta e Romania de akum pe care omul sucit simte ca nu o mai poate tine in frau decat cu minciuna si forta si daca cei care pot nu intervin inseamna ca o sa ne caram incet ,incet pe la unguri etc.!

  1. @brankardierul
   Eu la unguri nu ma duc, poate la sarbi sau la bulgari.
   Si pe mine ma enerveaza rau de tot tinerii care desi nu au habar despre perioada comunista isi dau cu prerea.
   Au aparut din astia prin piete?
   Nu pot sa cred ca s-a intaplat asa ceva la cortul de ajutoare. 😦
   Doamne in ce tara traim?

   1. eu stau langa o piata si ii stiu pe vanzatori de la tarani pana la bisnitari ,din pakate au aparut figuri noi care nu cumpara nimik si se plimba toata dimineata si dupa masa prin piata daca ai timp viziteaza o piata mai des si fixeaza=ti figurile de vanzatori si figurile de cumparatori,vei avea surprize mari!ca sa nu uit cand am fost in sptal am dibuit 2 care erau sanatosi si isi faceau de lucru la etajul unde eram,de astia ce zici?astia se numesc soptitori!

 9. ar fi fost misto! plin de carciumi, doar scoli profesionale pt ospatari si tinchigii, concursuri de miss zilnic, ne-am uita doar ,,labeunu” tv am citi doar articole scrise de Pora si Tapalaga, am avea procurori hotarati gen keep on walking Monica si Base suprem judecator care i-ar condamna pe toti magistratii….
  si multe alte minunatii pe care recunosc ca un semidoct ca mine nu le poate cuprinde cu creierasul, dar sunt sigur ca intelectuali de valoare ca Patapievici, Cartarescu, Plesu si altii m-ar lumina prin odele dedicate maritului carmaci
  Vivat Zeus, vivat prostimea!!!

 10. Theo, ai nişte idei!…
  Casa Poporului ar fi fost Ministerul de Interne şi probabil că i s-ar fi adăugat nişte anexe, actualul imobil dovedindu-se neîncăpător.
  De asta sunt aproape sigură.
  În rest, nu ştiu… Presa şi televiziunea ca pe vremea lui Ceauşescu…
  Dosar politic obligatoriu la orice facultate, ca să ai dreptul să dai admitere…
  Telefoanele ascultate oficial, „drept” garantat de Constituţie…
  Probabil un fel de China anilor ’70, doar că mult mai mică.

  Da’ ia să-ţi dau şi eu un exerciţiu de imaginaţie: la viitoarele prezidenţiale doar doi candidaţi – nea Băsescu şi domnu’ Dan. Da,da… domnu’ Dan şi Diaconescu pe deasupra! :))

  1. @supravietuitor
   Asta este fata lui.
   Unii dintre noi nu au vazut-o pana acum
   Deci atunci nu am l-am fi ales…. poate ca nu… dar de ce a fost ales acum si inca de doua ori nu inteleg?

 11. Sunt un PDL-ist prost din Ontario Canada.
  Citesc ca prostul de sase ore 13 minute si 43 de secunde acest blog.
  Sunt un prost care crede ca stie el din Canada ce este mai bine pentru romani.

  1. @Buddywonca
   Este bine asa sau vrei sa iti trec si IP-ul?
   Daca insisti iti trec si adresa.
   Si ai grija de parinti…. din cate stiu nu se ajung cu banii.
   Mai trimitele ceva si tu.
   Renunta la internet ca tot nu prea ai ce sa faci cu el si trimite banii familiei.

 12. in inchisoare…E un important amanunt, deloc neglijabil, pentru ca- nu-i asa 🙂 asta meritam cei mai multi dintre noi. Cei care nu l-au votat, ar primi ‘o lectie’. Sau mai multe!

 13. Nu stiu… Mi se pare fortata intrebarea… Revolutia s-a facut tocmai pentru a inlatura o asemanea situatie si pentru a creea institutii noi, care sa impiedice reeditarea unei atare situatii.

  Imperfect inca, acest cadru institutional exista si e statuat de Constitutie. Care e drumul de urmat pentru natiune se hotaraste periodic, la alegeri. E felul in care natiunea alege un program sau altul din cele ce li se promit.

  Am sa admit ca pana acum am fost condusi si cu minciuna si cu hotie, dar mascate puternic de politic. E poate motivul pentru care politicul a fost atat de compromis si in prezent, din amalgamul asta n-a ramas decat hotia clamata cu cinism.

  Nu inteleg unde a disparut speranta. Pana la urma intotdeauna vor exista nemultumiti care sa-ncline balanta, la alegeri, pentru un drum (doctrina) sau altul, pentru un partid – deci – sau pentru altul, pentru un individ (presedinte) sau altul.

  Veti spune ca ma contrazic, ca eu, care ma inflamez si vad negru-n fata cand vad portocaliu, vin acum cu ramul de maslin sa-i pasuiesc pe hoti si pe pungasi pana in 2012, iar pe Ali Base pana in 2014.

  Ei, bine, NU!

  Daca ar guverna constitutional ar putea da toate legile fiscale si organizatorice administrative pe care si le doresc. Pentru asta isi doreste putera orice partid politic: pe un mandat sa treaca drumul pe-acolo pe unde el (partidul) crede ca e bine.

  Numai electoratul ii poate spune dupa acest mandat daca drumul i s-a parut bun prin votul aprobativ sau dezaprobativ.

  Ceea ce nu-i e permis nici unui partid si nici unui politician e sa distruga cadru institutional ce are la baza Constitutia. Asta ar putea-o face numai natiunea prin referendum. Sigur ca exista fiinte malefice ce pot manipula mase – ce pot reprezenta la un momentdat majoritati – dar natiunea, conform constitutiei nu trebuie sa accepte organizarea unui referendum inainte de a fi consumat cel putin timpul prevazut pentru explicarea si intelegerea ei de catre toti, pentru a alege in cunostinta de cauza.

  Ceea ce as propune eu sa se treaca ca un amendament in Constitutia actuala e ca un candidat (partid sau individ) ce au avut la dispozitie un mandat pentru a face ceea ce a spus ca va face sa nu mai aiba dreptul la campanie. A avut un mandat pentru asta si fiind deja la putere (pe functie) s-ar economisi atat din bugetul de stat cat si din bugetul eventualilor sponsori.

  Ceea ce as propune ca pe un simplu sfat e sa nu mai alegeti – o perioada – pe cel ce se sfla deja in jilt. Dece? indiferent ca sunt liberali, socialisti, crestini democrati, ei sunt – in primul rand – acei romani ce au trait in comunism si pastraza si transmit urmasilor lor imediati, ca pe o mutatie in cromozomi, reflexe comuniste precum dictatura si autoritarismul si chiar hotia.

  Alternanta la putere nu lasa unui partid sau altuia, unui presedinte sau altuia, sa le creasca gheare cu care sa se agate de putere in speranta ca nu vor mai putea fi scosi de acolo si dinti cu care sa ne sfasie si ne va scuti de recurgerea in extrema-instanta la formarea a inca unui pluton de executie.

  Uraaaaaaaaaaaaaa!

   1. Ultimul paragraf era conclusiv. Daca nu vom intelege ca toate se intampla „din cauza ca…” nu vom invata sa traim si daca nu vom invata nici nu vom merita.

    Alternanta de care vorbeam are in spate celelalte paragrafe. Le-am scris pentru a fi citite si luate in consideratie in cazul ca nu mi le mai aduc aminte.

    Orice concluzie devine incredibila daca uit ipoteza de la care am pornit si daca – mai ales – nu o sustin cu o demonstratie – lucruri ce se invata – sau ar trebui sa se invete – in scoala de la care ne place sa chiulim pentru a fuma-n WC sau a bea votca in cimitir.

    Nu adevarat ca scoala scoate idioti. Scoala – daca e frecventata cu intentie si buna-credinta – desteapta prosti dar idiotilor n-are ce le face (vezi http://proze-kinr.blogspot.com/2008_02_01_archive.html ); daca e numai locul de unde iti iei un certificat sau un brevet sau alta patalama si-ajungi cu ele presedinte, e un exemplu rau pe care – in dispretul ideii de scoala – multi il vor considera model. Multi, ajungand la concluzia ca avand carte ai si parte, isi vor cumpara o carte si tardiv, formal si fara chef, o vor citi la nesfarsit autoetichetandu-se auto(daca tot e sa faca totu-auto)didacti si – sa te tii – nimeni nu ii va mai putea contrazice.

    Tampitul de e doar tampit
    dintr-un cuvant l-ai lamurit
    dar sa vezi cazne si munceala
    daca tampitul are scoala.
    (E o varianta „ad hoc” a celei din care imi mai aduc aminte numai esenta).

    Uraaaaaaaaaa!

 14. Hai ca ping-urile astea ma încurca! am scris ceva și am dat ping! a apărut doar la mine pe blog! Deci dacă ar fi fost președinte din ’89 Băsescu,am fi avut o Românie cu 5-6 milioane de locuitori mai putini ,tancuri pe strada și o protipendada mult mai agresiva, mult mai nesimțita! Probabil pensionarii și bolnavii cronici ar fi fost înjumătățiți pana azi și ar fi fost reînființate lagărele de munca. Am fi avut un președinte ales pe viață

  1. @popateapa
   Daca ai dat ping de pe blogspot nu apare in wordpress.
   Ca sa se vada la mine trebuie sa dai ping de pe blogul din wordpress.
   Da, asa ma gandesc si eu.
   Am vrut sa subliniez diferenta.

  1. @pariuri sportive
   O nu…. eu nu cred asta.
   Cred ca ne-am fi obisnuit …. si am fi rabdat …. asa cum am rabdat si pe vremea lui Ceausescu.
   Nu vezi cum reactioneaza o mare parte din poporul roman?

   Tu vroiai schimb de linK???

 15. Parerea mea este ca, daca primul presedinte al Romaniei dupa 1989 ar fi fost „un Traian Basescu” – Traian Basescu nu ar fi putut fi, dar „un Traian Basescu”, da – astazi nu am mai fi vorbit despre Romania, sau ne-am fi referit la cu totul altceva.
  Dincolo de toate pacatele sale, cred ca Iliescu a gestionat corect conflictele din martie 1990, din Mures.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s