Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii

Pentru ca ma intereseaza cum este administrat sectorul 3, preiau partial articolul scris in Cotidianul de domnul Cornel Nistorescu:

Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii

* Producţia de săli de sport continuă pe ascuns

* Un grup şcolar care abia supravieţuieşte investeşte 17,5 milioane lei

* Complexul va depăşi 5 milioane euro

* Banii au căzut din cer şi au fost atribuiţi cu ajutorul unei laborante şi al unei secretare

* Firma beneficiară este dintre favoritele lui Liviu Negoiţă

* Flori Boştină, prietena nevestei lui Negoiţă, învârte lucrările din sectorul 3!

Un mega-proiect printre gunoaie

Dincolo de Piaţa Bobocica, pe unde începe periferia şi pe unde se întind doar atelierele de vulcanizare, depozitele de cauciucuri şi căminele de nefamilişti părăsite de câţiva ani, răsare o lucrare monumentală. O sală de sport cum n-a mai văzut mahalaua Bucureştilor. În special, cea din sectorul 3. Pe Bulevardul Energeticienilor se înalţă deja structura de beton a unei lucrări de-a dreptul spectaculoase. Ea a răsărit de puţină vreme în curtea Grupului Şcolar „Elie Radu”. Pe panoul destinat informării publicului scrie clar: Beneficiar – Grupul Şcolar Elie Radu; Constructor: AB Construct, Proiectant: SC Imoplan SRL”.

Tare grup şcolar dacă îşi permite să construiască o asemenea bijuterie de sală de sport. Am dat fuga la secretariat să admirăm aşa mândreţe de gospodari. Acolo, directoarea coordonatoare a Grupului Şcolar „Elie Radu”, doamna Ioana Arieş, s-a dovedit a fi extrem de zgârcită la vorbă. Nu avea habar care este valoarea construcţiei. Dacă o anunţam mai din vreme ar fi cerut de la Inspectoratul Şcolar o copie a contractului.

– Dumneavoastră ca directoare nu ştiţi?

– Nu, pentru că nu eu am fost preşedinta comisiei de licitaţie.

– Dar cine a fost?

– Administratoarea Constanţa Pistol, laboranta Ciobanu Maria şi secretara Cercel Mihaela.

– Şi nu vă aduceţi aminte de valoarea proiectului?

– Jur că nu, a spus doamna directoare.

Ştia doar că în anul 2009 s-a făcut un studiu de fezabilitate şi s-a organizat o licitaţie. Toate acestea s-au desfăşurat în vara lui 2009. Atunci s-a adjudecat şi licitaţia câştigată de firma AB Construct.

– Cu câţi bani contribuie Grupul Şcolar „Elie Radu”, am întrebat eu.

– Cu nici un leu! Toţi banii vin de la Primăria Sectorului 3! Dacă doriţi detalii şi aprobări pentru alte amănunte, vă rog să vă adresaţi inspectorilor de sector!

Vulcanizarea – centru de informaţii al cartierului Vitan

Administratoarea grupului şcolar, doamna Constanţa Pistol, preşedinta comisiei de licitaţie, era la fel de misterioasă ca şi directorul coordonator. Nu-şi aducea aminte valoarea contractului, nici termenul de dare în folosinţă, nici suprafaţa desfăşurată a construcţiei din curtea şcolii. Şi ea, ca şi domana Ioana Arieş, ştia un singur detaliu. Că respectiva construcţie este una prevăzută în etape! Anul acesta se face ceva, anul viitor, altceva.

Am părăsit curtea grupului şcolar şi am revenit peste câteva ore. Doi profesori întârziaţi prin clădire, speriaţi de întrebările noastre, au refuzat să vorbească. Abia după ce le-am promis cu mâna pe inimă că nu le vom publica numele, au avut curajul să ne dea câteva detalii. Sala de sport este o afacere a Primăriei Sectorului 3. E vorba despre o lucrare de mari proporţii. Ea costă din start 17,5-18 milioane de lei. Adică peste 4 milioane de euro. Dar va costa mult mai mult. E vorba de o sală mare de sport, de o sală de sport secundară pentru sportivi şi de un complex de fitness, inclus în construcţie. De ce fitness, am întrebat noi? Profesorii şi elevii grupului sunt aşa mari iubitori de fitness?

– Nici vorbă, domnule. Fitness-ul este pentru cetăţenii din afara şcolii! Sala va avea şi o zonă comercială.

Am privit în jur. Posibilii beneficiari ai fitness-ului de la „Elie Radu” au dispărut de mult. Blocurile din preajmă n-au nici uşi şi nici ferestre. În jurul lor e plin de oase, de sticle sparte şi de rahaţi. Se vede clar că blocurile zac părăsite de câţiva ani. Mai rămâne ca fitness-ul să fie organizat pentru muncitorii de la atelierele de vulcanizare de peste drum. Şi pentru şoferii care aşteaptă să-şi schimbe jantele sau să le fie cârpite cauciucurile dezumflate.

Ne-am oprit şi la o vulcanizare de cealaltă parte a străzii. Băieţii de la petice erau mai informaţi decât directoarea şi decât administratoarea.

– Am auzit că pun un televizor gigant pe peretele sălii sporturilor! Aşa s-au lăudat nişte profesori!

– La ce le-o folosi o aşa sală aici, la mahala?

– Mata nu vezi, şefu’, că se înfrumuseţează sectorul? Se pun bănci de lemn, de doujcinci de milioane bucata. Şi coşurile de lemn fac 15 milioane, ce crezi mata! La aşa sală de sport, doar n-o pune coşuri de tablă?

Pe tabla indicatoare nu scrie suprafaţa, deşi e prevăzut de lege. Misterul l-a rezolvat tot unul dintre băieţii de la vulcanizare.

– Am auzit că sala ar avea 3.500-3.800 de metri pătraţi construiţi. De fapt, nu e sală, e un complex sportiv. Plus parcările! Cu astea o să avem noroc, că spectatorii o să vină să le facem roţile!

De pe trotuar am şi dat telefon la Inspectoratul Şcolar al sectorului 3. Nu mai e ca altădată.

– Sunt 4 inspectori! Cu care dintre ei?

– Cu cel care răspunde de construirea sălii polivalente de la Grupul Şcolar „Elie Radu”.

– Nu avem nici o sală polivalentă la Grupul Şcolar „Elie Radu”. La revedere!

Nu vă mai repet dialogul telefonic purtat la Inspectoratul pentru Educaţie şi Învăţământ al Capitalei. Ni s-a spus acelaşi lucru. Inspectoratul nu are nici o investiţie la Grupul Şcolar „Elie Radu”!

Afacerile nevestei lui Negoiţă sau doar ale PDL?

De câteva săptămâni am solicitat în mod oficial Primăriei Sectorului 3 informaţiile referitoare la construcţia din curtea Grupului Şcolar „Elie Radu”.

Pentru continuare cititi  AICI

24 de gânduri despre „Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii

 1. Theo,si se va intimpla ceva cu afecaerile lui Negoita???..NU…intruct sunt o multime de clienti traspartinici care castiga un ban de la amarasteanul roman,o zi faina 😦

  1. @octavpelin
   Asta este Tavi, ca nu se intampla nimic.
   Nimeni nu il controleaza in timp ce el si prietenii lui se imbogatesc din banii locuitorilor sectorului 3.

 2. baronii lor locali fac ce vor si Pd-L se mobilizeaza si mai castiga o primarie. vezi cazul comunei din Arges, Vulturesti, unde in week-end s-au dus toti liderii PSD. banii senatorului Andrei au facut treaba mai buna decat discursurile lui Bombo, Ponta&comp a castigat candidatul portocaliu din primul tur. bravos natiune, da-i inainte cu hotii

   1. liberalii au propus azi ca fondurilept primariile de sector sa ramana la primaria generala si sa se subventioneze caldura la iarna dar a picat in consiliu propunerea, ceilalti nu au fost de acord. asta e! atat le pasa partidelor de cetatenii capitalei

    1. in fiecare an din bugetul pt Bucuresti se imparte intre prtimaria generala si cele de sector. acum in iulie urmau sa vina bani din buget pt primariile de sector. liberalii au considerat ca e tarziu pt licitatii si lucrari noi asa ca mai bine sa ramana toti banii la primaria generala si sa se subventioneze caldura la iarna. ceilalti nu au vrut. Chiliman zicea ca poate au contractat lucrari in avans si acum tre sa plateasca de aia nu-s de acord, apoi sunt investitii tembele ca cele pe care le amintesti si tu

 3. Si cand se va intampla ceva AB Construct va lucra pentru altcineva si tot asa. Ca un exemplu, Oprea seful mafiei personale al lui Nastase a devenit un foarte bun ministru la Aparare.Crede cineva ca nu va supravietui Oprea si altui presedinte ?

 4. @ Theo,
  Trimite-l in control pe cel de la GF ce nu a luat niciodată spagă si roagă-l să ne spună ce si cum !
  Dar, nimeni nu va consemna că banii merg la clientela politică chiar dacă-s de la gura celor infometati si trasi pe sfoară in 6 dec 2009 .

 5. Noi oamenii de rand citim prostiti ce scrie presa despre acesti afaceristi si nu mai intelegem nimic! Daca este adevarat ca domnul Negoita face afaceri dubioase atunci locul acestui domn este la puscarie nu la primarie! Daca nu este adevarat, cine scrie aceste lucruri trebuie la fel sa dea socoteala! Unde sunt institutiile statului ? Exista organe de ancheta ale statului ? Ne mai reprezinta institutiile statului? Se tem institutiile statului sa faca dreptate daca acesta este rolul lor ? Domnilor Judecatori, va rugam, va imploram alungati-va teama din suflete si aduceti dreptatea iara in tara fiindca intr-o zi veti da socoteala in fata Domnului pentru felul cum ati judecat. Despre domnul Negoita am sa va spun doar atat : intr-o zi de audiente o femeie oropsita de soarta a cerut ajutorul , noi cei ce asteptam la rand am aflat ce situatie are si i-am plans de mila si-am sperat ca acest domn o va ajuta ! Un sut in penk a primit si-a plecat disperata spunandu-ne ca se va sinucide! N-am putut dormi o lunga perioada cu gandul la acea femeie! Asta in timp ce construieste fantani cantatoare de miliarde (chiar atat sa coste acea fantana si acele banci? )! Mie nu-mi trebuie fantani si nici panselute si nici banci de bambus (toate astea-s cumva afaceri ?) daca oamenii mor de foame in case ! Mizeria si foamea celor oropsiti dar care traiesc cinstit nu-i mai misca pe acesti inbuibati !

  1. @Ioan
   Institutiile statului lucreaza pentru ei nu pentru popor asa cum ar fi normal.
   Si o parte din judecatori sunt CU EI…. din fericire sunt si oameni din justitie care au rezistat.
   Nici mie nu imi trebuie fantani cantatoare, panselute si nici banici de bambus, te asigur de asta.
   Si pentru mine sunt mai importanti oamenii aceea sarmani.
   Nu, nu ii mai misca nimic decat banii. Cat mai multi bani pentru ei si pentru asocatii lor.
   Multumesc ca ti-ai facut timp sa scrii aici si te mai astept

   1. Urmaresc cu interes tot ce fac autoritatile statului in privinta domnului Liviu Negoita fiindca sunt pagubita in afacerea „reabilitarea termica” acceptata de Asociatia de Proprietari din care fac parte in urma promisiunilor domnului Boc ca va sprijini cu 80% din cost aceste lucrari prin Ministerul Dezvoltarii 50% si Primarie 30%. Pardon ? A fost o hotie la drumul mare, ne-au dublat preturile , l-au fraierit pe presedintele blocului sa semneze un act pe care nici nu-l intelegea sarmanul om ca asta (adica presedintele asociatiei de proprietari ) s-a dus cu caciula-n mana in primarie asa cum stia el ca se facea in anii 80. Am mers la Ministerul dezvoltarii unde domnul Andreica ne-a sugerat sa dam primaria in judecata, am fost de mai multe ori in audienta la primarie, am scris la DNA, am scris Domnului Traian Basescu, am scris domnului Boc. Inca mai asteptam sa ne lumineze cineva in privinta felului cum s-a desfasurat licitatia, (astia de la primarie fug ca de dracu de noi cand solicitam acte )Am denuntat public acest act de coruptie prin intermediul presei. Adica am procedat asa cum ne-a invatat domnul Traian Basescu in campania electorala. VREM REZULTATELE ANCHETEI ! Refuz sa cred ca institutiile statului nu-si vor face datoria !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s