Apel umanitar

Am preluat integral acest articol de pe blogul Gara pentru noi

„Vreau sa incep prin a-mi cere scuze ca te implic in asa ceva, dar esti singura persoana cu suficienta vizibilitate pe care o „cunosc” si de la care am o mica speranta. Cunosc incidentul cu Julia, dar te asigur ca nu se pot compara cazurile.

Este vorba de un coleg de servici, Florin Gavrila (i se spune Cevi), care are necazuri cu sanatatea. Intr-o vizita in Timisoara, a inceput sa delireze si a lesinat. A avut noroc ca ambulanta a ajuns foarte repede si a beneficiat de tratament de specialitate. Diagnosticul pus este de malformatie arterio-venoasa la nivelul cerebelului si necesita o interventie chirurgicala in strainatate(deja a fost operat in Timisoara). Rugamintea mea catre tine este sa mediatizezi (daca esti de acord) cazul, in speranta ca poate exista persoane potente financiar printe cei care iti viziteaza blogul.
Cevi are sub 30 de ani si o fetita mica (sub 2 ani). Noi, colegii, incercam sa il ajutam prin mediatizarea cazului dar timpul nu e aliatul nostru. Mai jos este emailul prin care am fost anuntati de nefericita intamplare. Multumesc mult!


Dragi colegi,
Colegul nostru Florin Gavrila se afla internat in stare grava la Spitalul Judetean in Timisoara, cu diagnosticul de Malformatie arterio-venoasa la nivelul cerebelului, cu dimensiuni de 3.03/3.05/2.37 cm.
Initial in coma de gradul 2, acum stabil si partial constient, are nevoie de sprijin financiar pentru o interventie chirurgicala in Treviso, Italia, care ii poate salva viata.
Suma aproximativa de care are nevoie este de 40 000 EUR.

Daca doriti sa-l ajutati si voi, contul in RON in care puteti dona este:
IBAN: RO28BUCU664213412511RO01
Alpha Bank Craiova
Deschis pe numele sotiei: Gavrila Iulia Maria

Din pacate trebuie sa ne grabim, fiecare ora conteaza pentru Florin.

Multumesc frumos!”

N-am verificat la spitalul din Timişoara dacă ceea ce se scrie mai sus e adevărat şi nici n-o să verific.
Nu-l cunosc pe cel care mi-a făcut rugămintea. Ştiu că, uneori, îmi pune câte-un comentariu la textele mele şi semnează “Doar F”. Îmi place să cred că cineva care pune “doar” în faţa iniţialei sale şi e mulţumit cu nick-ul ăsta, nu se ţine de glume pe net.

Dar dacă Cevi, de nici 30 de ani, s-a pomenit cu un tichet “doar DUS”, în buzunar, şi dacă noi putem contribui cu orice sumă, minusculă, să-i cumpărăm bilet „ÎNTORS”, atunci gara nu-i degeaba şi i-am ales un nume potrivit.

Vă mulţumesc, la rândul meu, celor care îl veţi ajuta pe Cevi să se întoarcă acasă!

5 gânduri despre „Apel umanitar

  1. Din pacate nu e vreo gluma.
    Sunt din Craiova si cunosc familia, am contribuit si noi cu cat am putut la strangerea sumei.
    „Doar F” a facut doar un gest omenesc pentru a ajuta pe cineva aflat la greu. Voi pune si eu la mine pe blog anuntul cat de curand.

    Daniel Botea

  2. Update(de la Misu de pe blog) despre starea lui Cevi, dupa operatia din Italia:
    „L-am adus din Italia weekendul trecut. E din ce în ce mai bine. O să mai treacă vreo lună, poate mai mult, până când va fi un om întreg. Poate o să fie nevoie chiar de mai mult mai timp până când îşi va putea lua în primire maşina sau motocicleta, dar oricum lucrurile merg vizibil spre bine şi trebuie să fii nebun ca să crezi altceva. Probleme uşor observabile mai sunt la mers, la memorizare şi, mai ales, la vedere. Başca faptul că are 50 de kile ud, nu că ar fi fost el vreun gras vreodată. Dar cine l-a văzut acum o lună de zile ştie, desigur, cât de mare e diferenţa dintre o legumă legată de aparate şi un om care mănâncă, vorbeşte, urcă scări şi chiar zâmbeşte. Sau, altfel spus, Cevi a rămas singurul din familie a cărui stare de sănătate fizică şi mentală mai poate evolua spre bine…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s