Democratia si valorile lor

O biserică din Florida organizează o „zi internaţională pentru a arde Coranul”, la data aniversară a atentatelor de la 11 septembrie 2001,

Biserica „Dove World Outreach Center” invită la 11 septembrie la arderea unor exemplare ale Coranului, în faţa porţilor sale din Gainville, la 500 de kilometri nord-est de Miami, şi cheamă şi alte centre religioase să facă la fel, pentru a comemora victimele atentatelor şi a combate „demonul islamului”.

„Islamul şi sharia sunt responsabile pentru 11 septembrie. Vom arde Coranul deoarece credem că este timpul ca bisericile, creştinii, responsabilii politici să se ridice şi să spună: nu, islamul şi sharia nu sunt binevenite în Statele Unite”, a declarat pastorul Terry Jones, care organizează această manifestaţie.

„Din nefericire, în acest stat, ca în toată ţara, islamofobia este în creştere”, a afirmat Ramsey Kilic, purtător de cuvânt al Centrului pentru relaţii islamo-americane (CAIR).

In istoria omenirii au mai existat perioade cand au fost arse carti si chiar perioade in care au fost arsi oameni.

La fel de vinovati ca teroristii pentru tragedia din 11 septembrie sunt si responasbilii lor cu securitatea Pe 11 septembrie vor fi arse si pozele lor?

Deci asta este democratia americana pe care vor ei sa o impuna cu forta in lume?

Este oare crestinesc sa raspunzi cu rau la rau?

Exista cineva care nu intelege ca, un asemnea gest ar duce exacerbarea conflictelor si a urii.

Tot in numele democratiei lor, americanii au aruncat bombe in capul fratilor nostri aortodoxi sarbi in ziua de Craciun. Nici un sarb adevarat nu o sa uite asta.

Daca in statele musulmane s-ar arde biblia in fata moscheelor cum ar reactiona crestinii?

Care o fi pozitia guvernului american cu privire la aceste declaratii?

Care este diferenta dintre americanii care vor sa arda coranul si teroristii islamici?

Ce ne-a adus noua romanilor prietenia cu americanii?

Va rog frumos sa imi spuneti dumneavoastra ce ne-a adus bun prietenia cu ei.

In acest momentul eu imi amintesc doar de criza economica si de implicarea in razboaie care nu ne apartin. Romanii care vor sa calatoreasca la ei inca mai trebuie sa astepete dupa vize.

Poate din cauza prieteniei cu ei avem acum 7 servicii speciale care Salva Domnului pana acum si-au facut datoria.

Asta ne-am mai trebui, atentate treoriste dupa ce ca suntem in groapa pana la gat.

Ca sa nu primesc comentarii inutile vreau sa va asigur ca nu simpatizez cu extremistii musulmani si ca sunt crestina ortodoxa.

59 de gânduri despre „Democratia si valorile lor

 1. Cred ca glumesti… in fiecare saptamana se ard biblii si se dau foc la simbolurile crestine in regiuni locuite de musulmani…
  In Iran de ex. se transmit cu ardoare la TV manifestatiile anti-americane, anti-israeliene si anti-crestine, cand se ard steagurile americane, israeliene si tot ce tine de simbolistica crestina.
  Stii ca in anumite tari musulmane nu poti sa apari cu orice are imprimat crucea pentru ca este considerata ofensa?
  De ce crezi ca un simbol international cum este crucea rosie nu poate actiona in tarile musulmane? S-a inlocuit cu semiluna rosie…
  Ti-amintesti de caricaturile din Danemarca si scandalul creat in intreaga lumea musulmana? Ti-aminstesti de Salman Rushdie si „datoria oricarui musulman de a-l asasina oriunde in lume?” Ti-amintesti de Munchen 1976?
  Si pot continua la infinit…
  ce fac americanii astia e o butaforie… ei nu sunt politica asumata de statul american… ei sunt niste exaltati si atat…

  Si nu pot uita de „fratii ortodoxi sarbi”… hai sa-i intrebam de Srebrenica, de bombardarea Dubrovnik, de cat de iubiti sunt/au fost in lumea ex-iugoslava, si asta tot din pricina centralismului excesiv…

  si mai putem continua… mai ales de spre lumea araba…

    1. @CIRSTEA FLORIN
     poate ai vrut sa tasezi „dar de ce nu”
     Un motiv ar fi ca religia crestia spune asta.
     Un alt motiv ar fi din inteligenta.

   1. Sincer , nu-mi amintesc . Imi plac articolele tale , pui mult suflet si rar intalnesc acest gen de abordare . Felicitari !

 2. Ce ne-a adus bun prietenia cu americanii?
  În primul rând e cool. Adică după ce i-am aşteptat 50 de ani pe acoperiş şi n-au venit, fiindcă ne cedaseră altora spre împrietenire cu forţa, măcar să ne ducem noi către ei, cu sufletul, cu privirea, foarte puţini dintre noi cu avionul.
  În al doilea rând ne dă senzaţia că putem scoate din când în când limba la ruşi, fără să păţim nimic.
  În al treilea rând, şi discutând serios, înflăcărările astea periodice, de-a dreptul accese de piromanie, nu evidenţiază nimic. Azi unii ard Coranul, alţii, mâine, ard Biblia, poimâne se mai pune o carte pe foc… Se încălzeşte opinia publică. Cât timp banii stau în bănci, la adăpost, totul e în ordine. 🙂
  Pune evenimentul ăsta la „focuri de artificii” şi treci mai departe.

 3. Ce ne-a adus prietenia cu americanii? Oooo… Da cine spune ca asta a fost…”intnentia”? Din cate imi amintesc, prin anii…’98, se bombarda Yugoslavia sau ce mai ramasese din ea… Americanii au cerut drept de survol pe deasupra Romaniei, sa le fie mai aproape cand aruncau bombele. Li s-a dat, „pe durata de desfasurare a razboiului”. Da… n-au mai plecat.Se pare ca alternativa ar fi foat…Romania – o alta Yugoslavie. Ai idee cum a pornit razboiul cu Serbia si care au fost clauzele de pace? Rezumez: Americanii au cerut sarbilor drept de acces nelimitat pe teritoriul lor terestru si aerian si impunitatea militarilor americani orice ar face. Serbia nu a fost de acord. S-a inceput razboiul. In tratatul de pace. americanii renuntau la aceste pretentii – asa sarbii au incheiat pacea! Mai mult, sarbii aveau dreptul sa isi trimita 1400 militari in Kosovo pt ordine. Nu li s-a mai permis asta dupa pace si ce a urmat se stie. Deci… care era intrebarea?

 4. Va aud si nu-mi vine sa cred… hai sa ne imprietenim cu Iran, Coreea de Nord si Cuba…

  Si toti in cor: Stalin si poporu’ rus libertate ne-a adus!

  Pe americani poti sa-i injuri, sa faci misto de ignranta lor… ai libertatea de a scrie orice despre ei…
  sa presupunem ca ne aflam in URSS, iran samd… Theodora te rog sa combati jihadul islamic in Iran, pe blog de preferinta…

  OMG!

  1. @wtf
   Cine a spus ca vrea sa se imprieteneasca cu Iranul, Corea de Nord si Cuba?
   Iar pe americani nu i-am injurat si nici nu am facut misto de ei.
   Ma intreb doar ce naiba cautam noi in niste razboaie care nu ne apartin, de ce sa riscam sa ne bombardeze Iranul si ce avem de castigat din toate astea?
   De ce sa presupunem?
   Hai sa vedem ce facem noi aici, sa lasam presupunerile?

   1. pentru ca asta este blestemul zonei in care traim. trebuie sa alegem o tabara, nu putem fi neutri. Am mai incercat si nu ne-a iesit. De acord cu tine, trebuie sa fim abili si sa iesim in castig din toata aceasta afacere. Dar, surpriza, nu am stiut niciodata sa ne gestionam esecurile sau succesele, asa ca ce te face sa crezi ca stim s-o facem acum?

    1. @wtf
     Nu neutri as zice mai bine trebuie sa fim INTELIGENTI.
     Vine un moment cand chiar nu se mai poate si trebuie sa facem in asa fel incat sa NE FIE NOUA BINE CU UN EFOR MINIM.
     S-AU FACUT PROSTII IMENSE DUPA REVOLUTIE.
     AM PIERDUT PIATA DE DESFACERE DIN RUSIA SI CHINA, NE-AM VANDUT PE MINIMC INDUSTRIA.
     ACUM NE-AM BAGAT IN NATO PENTRU CE?
     DE CE SA STAM CU FRICA IN SAN CA IRANUL NE POATE IDENTIFICA DREPT DUSMAN?

    2. @wtf
     Nu neutri as zice mai bine trebuie sa fim INTELIGENTI.
     Vine un moment cand chiar nu se mai poate si trebuie sa facem in asa fel incat sa NE FIE NOUA BINE CU UN EFOR MINIM.
     S-AU FACUT PROSTII IMENSE DUPA REVOLUTIE.
     AM PIERDUT PIATA DE DESFACERE DIN RUSIA SI CHINA, NE-AM VANDUT PE MINIMC INDUSTRIA.
     NE-AM BAGAT IN NATO PENTRU CE?
     DE CE SA STAM CU FRICA IN SAN CA IRANUL NE POATE IDENTIFICA DREPT DUSMAN?

    3. Theodora, WTF are you talking about?
     Romania a fost „inteligenta” de cand se stie, altfel n-ar fi existat pe harta Europei. Lipsa aceluiasi fel de „inteligenta” a sfaramitzat Jugoslavia in niste petece zdrentuite de criza in Balcani.
     Pe de alta parte, prietenia cu USA a adus avantaje gubernului pe care cu o(r)noare l-ati ales. Afla detalii de famigliile Geoana, Base si alte lighioane care care-au dirijat robinetele de la FMI in conturile personale. E vorba de acelasi gen de inteligenta;)

     Oricum, si subiectul de azi face cinste primei generatii de „TARANI” absolventi de insatitut superior:))

     Esti in forma buna, keep it up, young Lady!

 5. Theo,
  Parerea mea este ca puteau sa ne aduca, daca stiam sa invatam de la ei. Si din lipsurile cuiva, ai de invatat, daca iei nota sa nu le reproduci. Cert este, ca unora, care dispretuiesc din principiu tot ce-i romanesc, le-a adus prilej de cartire antiromaneasca; un fel de latrat la luna. daca i-ai vedea pe unii, cu cata morga o fac, te-ai rusina de romani, intr-adevar!Chiar nu ai vazut asemenea specimene?Ia citeste, cu atentie!

 6. Woodrow Wilson- conceptul autodeterminarii, plus armata americana ajuta la nasterea unor natiuni in Europa dupa primul razboi mondial, natiunea romana profita si se ajunge la Marea Adunare de la Alba Iulia in 1 Dec 1918
  razboiul II mondial: din nou USA salveaza Europa de la dictatura, planul Marshall saveaza iar Europa de comunism, acum suntem in NATO ceea ce ne confera oarece confort intr-o lume slava care nu ne iubeste defel
  vize?? oare sunt doar americanii de vina pt restrictiile lor sau si ai nostri habar nu au s arespecte reguli??
  ard Coranul! sunt cazuri izolate de isterie religioasa, n-am auzit sa fie politica oficiala a USA si apoi la 200 milioane de cetateni cred ca sunt destui ingusti in opinii. nu e crestinesc sa raspunzi la rau cu rau dar in vechiul testament se spune : dinte pt dinte , ochi pt ochi…crestinii au intors de prea multe ori obrazul radicalilor islamici
  in concluzie cred ca nu americanii sunt de vina ca avem politicieni fara coloana vertebrala care nu stiu sa negocieze decat in genunchi

   1. sunt convins! nu eu am negoicat afaceri tampite cu firme americane si care arunca o lumina proasta. a fi in NATO ofera pt prima oara in istoria Romaniei securitatea si merita platita. radicalii islamisti nu ard doar biblii, ci si steaguri ale natiunilor, folosesc femei si copii pe post de Kamikadze pt a ne omori concetatenii..hai sa nu le plangem pe umeri
    iar vb de fratii nostrii ortocsi? sti cat de mult sunt respectate drepturile romanilor la sud de Dunare?? sti ca bisericile lor au fost daramate de pravoslavnici??
    de cate ori ai fost in fosta Iugoslavie si in Serbia dupa 1990 sa vezi cum sunt tratati romanii???
    ia intreaba bisericile surori pravoslavnice ce cred de BOR si de relatiile ei ecumenice mai ales cu Biserica Romano-Catolica!

    1. daca tot ii iubesti pe sarbi, te sfatuiesc daca ai vreun prieten acolo sa-l intrebi ce crede despre razboi. da fiind din NATO ma simt in siguranta nu atat fata de teroristi, cat fata de neprietenii nostrii slavi si sa nu-i uitam pe revansarzii maghiari
     dar ma rog, e dreptul socialistilor sa vada lucrurile asa cum le prezinti si tu

    2. @olimpiu
     Nu doar ii iubesc pe sarbi. 🙂 Este mai rau decat atat. Am si sange sarbesc.
     Nu este pozitia socialistilor ci pozitia mea.
     Eu imi scriu ideile mele pe blog. Nu sunt membru PSD.

     Ma bucur pentru tine si as vrea sa simt si eu siguranta asta din pacate as putea sa spun ca DIMPOTRIVA.
     Parca si vad rachetele iraniene indreptate spre noi. 😦

 7. Pastorul ala e un bou!Am citit Coranul si se vorbeste de Isus in termeni civilizati e drept musulmanii il considera un mare profet,nu fiu al lui Dumnezeu,la fel despre Fecioara Maria ca o mare personalitate! Cretini aia de fundamentalisti strica tot ce ating! Jihadul,inseamna lupta musulmanului cu ispitele vietii,cu tentatiile pacatului! Intr-o singura situatie este posibila ridicarea la razboi a islamului,la jihadul mondial,profanarea grava a celor trei locuri sfinte MECCA,MEDINA,si moschea AL AQSA din Ierusalim(de acolo s-a ridicat la cer Profetul Mahomed),doamne fereste de asa ceva,cum sa te bati cu 1 miliard de musulmani ?

 8. trebuia sa ne dam cu nemtii,dar i-am tradat si de atunci se uita urat la noi!desi le-ar placea un pic si lor pe aici in romania.Ce ne-au adus americanii?poate putin curaj sa nu ne mai defecam pe noi la orice dar nu bagam asta in seama continuam sa lingem buba de la fund a orikui care ne lauda!curioasa tema ptr. duminica s,se vede ca lumea sta cam nicicum cu banutii!vezi ,poate ai timp sa il bagi in corzi pe boccescu din marea familie a lui voda basina care si-a gasit azi sa strice cheful la o intreaga tara inclusiv la tara lor cum ar spune unii!o seara buna Romania si nu bagati in seama familia lui voda basina!(oare de ce purta boccescu camasa neagra?)

 9. „Ce ne-a adus noua romanilor prietenia cu americanii?”
  Eu zic ca ne-a adus securitate, pentru ca daca nu aveam o relatie cu SUA am fi intrat sub influenta Rusiei.
  Americanii ne-au furnizat un model de democratie pe care nu ni-l pot impune, democratie pe care multi de la putere o submineaza.
  Relatia cu americani ar fi mult mai benefica pentru Romania decat cea cu UE, pentru ca ipocritii din UE sunt mult mai avari decat americanii. Uitati-va doar cate firme europene au luat in privatizare societati romanesti, fara sa aduca si capital sau tehnologie (Gazul, Petrom, BCR, Romtelecom etc..), pe cand americanii au venit cu investitii, Coca-Cola, Ford si daca nu erau subminati de Berceanu si PDL aduceau si investitii in domeniul aeronautic (elicoptere) etc..

  1. @Deceneu
   Intram sub influenta Rusiei??!!
   Care din tarile din jurul nostru au intrat sub influenta Rusiei dupa 1989?
   Si cu gazul ce facem?
   Il luam de la americani? NU TOT DE LA RUSI TREBUIE SA IL LUAM DEOCAMDATA.

   1. Pai tarile care s-au salvat de influenta ruseasca au intrat in UE/NATO. De ce crezi ca Polonia care este un colos in zona asta are nevoie de nATO? Altfel, o patim ca Georgia, Moldova samd la care Rusia nu vrea sa renunte. Cat despre gaz, trebuie sa existe o relatie comerciala, nu una de dependenta fata de Rusia. Crezi ca nu se plateste un pret politic pentru un pret mai mic la gaz?
    Tocmai prezenta in NATO ii face pe rusi sa fie circumspecti fata de romani, altfel ne luau cu fulgi cu tot pana acum.

    1. @wtf
     GEORGIA SI MOLDOVA AU FOST PARTI COMPONENTE ALE URSS.
     Nu pot sa cred ca nu intelegi diferenta dintre ele si Romania.
     Da, sigur, o realtie comerciala dar una INTELIGENTA, daca vrem sa nu avem cel mai mare pret la gaze din toata Europa.
     Un pret politic??? Cine? Germania, Polonia? 😀 😀 😀

    2. Germania isi poate negocia singura pretul, negociaza de pe alte pozitii… oarecum si Polonia, dar nu la acelasi nivel.
     Daca ar fi o relatie comerciala corecta, s-ar negocia strict comercial: asta e pretul, astea-s costurile de exploatare samd.
     Rusia foloseste gazul ca arma de santaj politic (au spus-o oficiali ai UE), asa ca sa nu ne iluzionam ca putem negocia de la inaltimea noastra de tara mica tarife preferentiale.
     Cat despre NATO, am mai spus-o: cea mai mare realizare a acestei tari in 20 ani esteca suntem in NATO si UE. Dar acum nu vedem dezavantajele… e bine si asa, nu mi-as fi dorit sa vedem ce inseamna ca nu fii in NATO si sa ai vecin Rusia.

     Cat despre amenintarea Iranului, eu nu cred ca e cazul sa ne temem, sunt slabi, sunt neesentiali in ecuatia globala. Ei vor sa obtina o serie de avantaje economice si politice si ameninta.

    3. @wtf
     Pai daca suntem asa de MICI incat nu putem negocia de ce nu suntem cuminti ca macar SA NU FIM PEDEPSITI de Rusia?
     Iranul este slab?
     Glumesti?

    4. Si ce sa facem? sa stam cuminti si sa ascultam ordinele Moscovei? Nu am ascultat 50 ani? Si cu ce ne-am ales?
     Cum spuneam trebuie sa privim problema gazelor ca pe un contract comercial cu drepturi si obligatii. Tu cand te duci la magazin ai o atitudine umila ca vezi Doamne iti face un favor comericiantul dandu-ti un produs? Ai platit ppentru el.
     Asa cum noi aven nevoie de gazul rusesc si ei au nevoie sa si-l vanda.
     Cat despre iran, nu mi-as face mari probleme. Nu au reusit ei sa-i infranga pe irakieni, dar sa mai ameninte israelul sau USA…
     In anii ce vin, mai degraba as studia atent situatia din Turcia cu elementele fundamentaliste de acolo… Turcia va deveni o putere militara in urmatorii 50 ani…

    5. @wtf
     Nu, nu stam cuminiti.
     ESTE SUFICIENT NU FIM AROGANTI FARA MOTIV.
     Nu au avut timp sa ii infranga si din cate am citit se cam joaca cu nuceara. 😦

 10. Ai dreptate Teo !!!
  Sub masca * bunelor intenţii * se ascund interesele. Interese pentru zone de influenţă, aurul negru, putere, etc
  Terorismul e * eradicat * prin… terorism…
  Peste tot pe unde trec, lasă-n urma lor cadavre, văduve, orfani, biserici şi mănăstiri dărâmate, clădiri bombardate, * victime colaterale *. SENINI, afirmă mai apoi : * nu suntem plătiţi să fim morali *…

 11. Pingback: Danezul « Caius
 12. pentru”ortodoxii” lu’ peste prajit gen ‘olimpiu’ viciati de rahatul antihristic numit ecumenism…ia d-aici..de pe situl manastirii Dervent si @Theodora, citeste rogu-te cu atentie daca esti ortodoxa si nu brainwhasata ca „prietenii” tai de mai sus:
  http://www.dervent.ro/rostiri.php?cID=cat-rostiri-ecumenism&rID=107&rType=ART&rOP=more
  infectia numita ecumenism precede uraciunea si apostazia generalizata.
  –cat despre latraturile isteric anti–>”pravoslavnice” ale unor tampiti, cititi cartea americanului ortodox Cuv Parinte Serafim Rose despre rusia in vremurile antihristului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s