In atentia liderilor, membrilor si simpatizantilor PSD, PNL si PC – Cum se cumpara o comuna se poate cumpara si o tara

Prietenii mei care fac parte din Miscarea Violet si cei din clubul bloggerilor liberali stiu cat de mult m-a surpins stirea asta.

Se pare ca acum am si o explicatie. O explicatie care nu ma linisteste deloc as putea sa spun ca dimpotriva.

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba fac o scurta prezentare:

În comuna Vultureşti din judeţul Argeş a avut loc, în 18 iulie  2010, alegeri pentru funcţia de primar, după ce primarul PSD Gheorghe Rădulescu şi-a depus demisia, invocând motive de sănătate.

Candidatul PDL Liviu Poşircă s-a clasat pe primul loc detaşat, întrunind un număr total de 870 de voturi din cele 1603 voturi valabil exprimate.

Pe locul doi, însă la mare distanţă de Poşircă, a fost vicele pesedist Iulian Ghiţescu, acesta obţinând numai 449 de voturi (28%), urmat de Titi Mărgescu, candidatul UNPR care a obţinut numai 8,67% dintre voturile alegătorilor. Pe locul patru s-a clasat Ion Dumitra de la PRM cu 113 voturi (7,05% ), urmat de Corneliu Popescu de la PNL, cu un număr total de 20 de voturi şi un procent de 1,24% .Pe ultimul loc, însă retras din cursă, a fost reprezentantul Partidului Conservator, care nu a întrunit decât 12 voturi favorabile, adică un procent de 0,74% în preferinţele votanţilor.

Sursa: Cotidianul.ro

Multumesc pentru informatie doamnei Claudia Marcu si Cotidianul.ro

Experimentul Vultureşti: PDL a gãsit reţeta de succes pentru câştigarea alegerilor

O comună a fost cumpărată cu 300.000 de euro. Urmează celelalte?

PDL a reuşit sã demonstreze cã poate câştiga oricând alegerile. Experimentul fãcut luna trecutã în comuna Vultureşti, din Argeş, în care primãria localitãţii a fost obţinutã, absolut neaşteptat, de candidatul democrat-liberal, a arãtat cã românii se vând uşor şi pe nimic şi cã antipatiile faţã de guvernanţi dispar subit în faţa micilor tentaţii. Bãtãlia acerbã dusã pentru o primãrie sãracã, fãrã absolut nici o mizã, sumele uriaşe investite în campania electoralã a alegerilor anticipate, organizarea cu rigori militare şi desfãşurarea impresionantã de forţe din comunã au lãsat sã se întrevadã cã, de fapt, acolo avea loc un test al PDL. Un test ale cãrui rezultate anunţã o extindere a reţetei de succes în toatã ţara.

Comuna Vultureşti, din judeţul Argeş, are 2.900 de locuitori, banii pentru investiţii şi întreţinere provenind, în marea lor majoritate, de la Consiliul Judeţean. În afarã de câteva buticuri, comuna nu se poate lãuda cu vreo afacere prosperã prin zonã. Localitatea face parte din regiunea denumitã Valea Argeşelui, care cuprinde cinci comune, toate aparţinând PSD încã de dupã 1990, prin culoarea politicã a primarilor şi a consilierilor locali. Mai mult, judeţul Argeş aparţine, în proporţie de 70%, PSD. Nu e de mirare astfel, cã, dupã retragerea fostului primar PSD, din cauza unor probleme de sãnãtate, organizaţiile social-democrate din zonã nu au avut emoţii la anunţul alegerilor anticipate organizate în luna iulie a acestui an. Era imposibil ca oamenii din comunã sã voteze pe altcineva decât propriul candidat, Iulian Ghiţescu, viceprimar în funcţie al comunei. Rezultatul alegerilor a fost însã şocant: candidatul PDL a câştigat alegerile din comunã chiar din primul tur. Un semnal alarmant a existat, pentru cã ameninţãrile, teroarea, banii daţi la oameni, petrecerile, mâncarea şi bãutura care n-au lipsit în timpul campaniei au atins un nivel nemaivãzut în aceastã comunã aproape uitatã de lume. Bãtrânii din sat spuneau cã din 1947 nu au mai vãzut atât de multã lume strãinã în comunã.

Suma vehiculatã, aproape 300.000 de euro

Cele trei concerte, douã cu muzicã popularã cu Maria Dragomiroiu şi Ileana Ciuculete şi unul de muzicã uşoarã, la care a cântat Delia, au fost o premierã absolutã pentru Vultureşti. Mai mult, au fost organizate târguri, spaţiul de desfãşurare fiind construit pe proprietatea candidatului PDL, Liviu Poşircã, fãrã autorizaţie, spun oamenii. Camioane cu pepeni, micii şi berea nu au lipsit timp de trei sãptãmâni şi toţi locuitorii s-au înfruptat din pomenile PDL. Asta nu a fost totul. S-au mai sacrificat porci, s-au distribuit saci de grâne şi tãrâţe, s-au fãcut liste pentru plecãri pe Litoral. Iar pentru fiecare vot, oamenii vorbesc de o platã de la 2.000 de lei la 10.000 lei, fiecare cum a negociat. Una peste alta, suma vehiculatã investitã de PDL în campania pentru Primãria Vultureşti a fost de circa 300.000 de euro, un buget enorm pentru o localitate fãrã nici un fel de importanţã prezentã sau viitoare. „Au venit în fiecare gospodãrie, mi-au spus oamenii, şi au promis câte 2.000 de lei pentru un vot. Iar dacã erau soţ şi soţie, suma era de 4.000 de lei. Pentru nişte oameni sãraci, cu pensii mai mici decât aceastã sumã, banii erau o manã cereascã”, ne spune Cristian Gentea, preşedinte PSD Piteşti.

Directorii direcţiilor guvernamentale, detaşaţi la Vultureşti

Timp de douã sãptãmâni, cât a durat oficial campania pentru alegerile din iulie, toţi directorii celor 50 de deconcentrate – OPC, Finanţe, Sãnãtate, Mediu, Direcţia Silvicã, Învãţãmânt, Casa de Pensii etc, practic toate instituţiile statului, au fost prezenţi în comunã. Aceştia au fost pur şi simplu detaşaţi pe toatã perioada în Vultureşti, cu maşinile şi şoferii instituţiilor. Fiecare dintre aceştia avea o listã cu oameni din comunã pe care trebuia sã îi aducã la vot. „În ziua votului, directorii erau aliniaţi în faţa secţiei de votare. Mai mult, au fost prezente toate structurile speciale, de la Poliţia Economicã, Doi şi-un sfert, pânã la DIICOT. A fost terorism electoral, iar oamenii erau îngroziţi”, ne-a precizat deputatul PSD de Argeş, Mircea Drãghici. Reprezentanţii PSD spun cã intimidãrile practicate de pedelişti au depãşit orice limitã. „ Cei care aveau un butic erau ameninţaţi cã vor fi închise, sãtenii erau anunţaţi cã vor fi amendaţi pentru orice depozitare neconformã a deşeurilor menajere”, a afirmat prof.dr.ing.Florin Tecãu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Adrian Stanciu, şeful Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Vultureşti, considerã cã atât campania electoralã, cât şi ziua alegerilor au pãrut o invazie, pur şi simplu. „Parcã au intrat cu tancurile în Vultureşti. În 20 de ani nu am vãzut aşa ceva la vreuna dintre alegeri. Umblau maşinile pe drum şi îi luau de pe stradã pe sãteni sã-i ducã la vot, iar Poliţia nu fãcea nimic. Pe cei care aveau copii care lucrau la oraş îi ameninţau cã vor rãmâne fãrã servicii”, ne spune Adrian Stanciu.

31 de gânduri despre „In atentia liderilor, membrilor si simpatizantilor PSD, PNL si PC – Cum se cumpara o comuna se poate cumpara si o tara

 1. @ Theo,
  Incă din seara de Mos Nicolae 2009 tot bat pe la portile caselor mari si mici din tara asta demascând fărădelegile portocaliilor dar,strigătul meu de nu a fost auzit de nimeni. Până si cei mai apropiati au inceput să mă tachineze ca să nu mai vorbesc de cei care au interese economice si materilale ce tin de puterea actuală, de simpatizanti sau chiar membri de partid.
  De multe ori am spus pe cele bloguri că, „ Interesul poartă fesul”, „ Corb la corb nu-si scoate ochii”, „ Decât să moară capra mea, mai bine a vecinului” si multe incă alte proverbe ca să atrag atentia opiniei publice intr-un alt mod sau macar a liderilor PSD,PNL,PC despre politica mârsavă si ipocrită făcută de clanul Băsescu-Boc-Udrea s.a.m.d.
  Natiunea română este dezbinată si adusă-n pragul sărăciei si din această cauză ,cei disperati si fără pâine, isi VÂND SUFLETUL pe-un lighean cu mălai darămite pentru 2000 de roni ! Am mai spus-o si repet: dacă OPOZITIA nu-si reconsideră pozitia si nu lasă deoparte orgoliile stând calm la aceeasi masă si aducând in fata poporului un program viabil de scoatere a ROMÂNIEI din criza provocată de Băsescu si guvernul PDL, pierd nu numai o comună ci intreaga tară in 2012 !
  Odată marinarul a spus : „ nu pot ei fura cât poti tu vota ” dar in 2012 va spune : „ nu pot ei vota cât noi putem fura ” !
  Românul este in stare de orice iar omul infometat votează si cu dracu dacă-i dă de mâncare !

  1. @ALIOSA
   Ce sa spun Aliosa?
   Pot sa spun ca sunt de acord cu tot ce ai scris.
   Si uite…. lumea nu se ingramadeste sa faca comentarii.
   De ce oare?
   Nu au ce sa comenteze?

   1. @ Theo,
    Când te simti cu musca pe căciulă ,taci, sau faci ciocul mic .Ce s-a intâmplat la Vulturesti ar trebui să scandalizeze intreaga opinie publică nu numai pe liderii PSD,PNL,PC sau pe blogeri. Anul trecut in campania electorală postam fără să fiu sluga cuiva sau plătit de cineva indemnuri după indemnuri despre pericolul ce ne păștea de-l votam pe Băsescu.Stii ce-am pătit ? Am fost tratat cu indiferentă , ignorat ,sau catalogat in tot felul numai ca să tac. Si cum nu am tăcut ( de fapt nici acum nu tac ) m-am mutat in altă parte ajungând si la tine care, nefiind sluga nimănui spui lucrurilor pe nume. Lumea nu se ingrămădeste să facă comentarii nu pentru faptul că n-are ce comenta ci, din cu totul alte motive pe care n-are rost să le enumăr fiind deja de mult cunoscute. Timpul insă le va scoate le suprafată iar satisfactia ta morală va fi si mai mare . Anul trecut eu nu am fost crezut dar anul acesta viata a demonstrat tuturor că am avut dreptate ( multi m-au asigurat că nu se vor atinge de PENSIA drept de proprietate si uite că acum , minciuna si ipocrizia au iesit la suprafată ) dar, ce folos ? E logic că nu mă bucur că am avut dreptate mai ales că hienele imi vor injumătăti pensia incepând cu 01/01/2011 . Cei care au tăcut anul trecut tac si acum . De ce ? Hai că-ti dai seama. O zi bună Theo !

 2. Aceste lucruri s-au intamplat in toata tara la alegerile prezidentiale.La vulturesti a fost o reluare.Societatea civila nu spune nimic.De unde au atatia bani? De ce tac si marii deontologi ai PDL/ului? De ce tac celelalte organe de presa? De ce agentia functionarilor publici nu actioneaza?MAI nu are nimic de spus? sau doamna Pora cu Morar?

  1. @nuta
   In primul rand vreau sa iti multumesc pentru comentariu.
   Faci perte dintre romanii curajosi.
   Vezi si tu cum se „ingramadaste” lumea sa comenteze 🙂
   De ce tace societatea civila?
   De ce tace presa?
   De ce tace MAI?
   De frica poate.
   Banii… sunt bani furati ca din banii lor nu cred ca ar fi chiar asa de darnici.
   Nu pot decat sa ii felicit pe cei de la Cotidianul pentru curajul lor.

 3. Se pare ca asemenea evenimente vor mai fi in unele zone.
  Am auzit ca si la noi in judet.
  Oare chiar nu se pot impiedica aceste ticalosii?
  Opozitia doarme in papuci?
  Dar societatea civila? E in vacanta?

  1. Societatea civila e formata din NOI ! Ea nu a mai fost reactivata de pe vremea conventiei democratice si poate e timpul sa se regrupeze sau sa prinda o alta forma , dar poate depinde si de noi acest lucru !

 4. In privinta electoratului romanesc,eu sint linistit! Stiu de mult ca poate fi prostit de oricine! Daca apare Basescu in prime time plingind in hohote ACUM,si spune cum a suferit el 17 ani in puscarie alaturi de Corneliu Coposu n-am nici o indoiala ca mai obtine un mandat cu 88% voturi! Sau Diaconescu care promite 20 000 EURO la fiecare om din tara asta,si daca mai spune ca in puscarie a fost vizitat de ISUS HRISTOS atunci are succes garantat! Turma asta impersonala care se cheama abuziv popor roman,e la dispozitia tuturor excrocilor si borfasilor care vor sa faca politica !

  1. @Sfarma-Piatra
   Iti inteleg supararea dar cred ca exagerezi.
   Cinci milioane de romani au votat impotriva lui basescu.
   Inca se mai poate.
   Nu suntem terminati.
   Sigur ca sunt multi prosti. Si eu ma gandesc cu groaza ca Partidul Poporului o sa intre in Parlament.
   As prefera sa intre PRM -ul si in primul rand PNTCD-ul.

   1. Theo,la viitoarele alegeri ai sa vezi ca din pacate am dreptate! Golanii de la PD-L anul viitor vor mari salariile cu ceva mai mult,atunci vor zbiera si vor urla ca ei au oprit criza,ca ei au marit salariile(intre timp lumea va uita ca tot ei le-au redus),ca economia si-a revenit,ca economia are crestere,ca e bine,ca vin comunistii,si in general toate prostiile vinturate de nenorocitii astia!!! Astia ai lu’ Basescu au o capacitate uriasa de a se reinventa,calitate pe care PSD,PNL,PC nu isi dau seama nici acum! Marele defect al opozitiei actuale sint orgoliile prostesti ale unui Ponta,Crin si a altora !

 5. Buna ziua.
  Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web http://www.edelbeta.ro.

  Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri, in cadrul directorului.

  In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

  Titlu – Fier forjat
  url – http://www.allmetal.ro

  Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs

  1. @Cristi
   In primul rand eu nu am timp de trimis e-mailuri.
   Acesta este un blog politic dupa cum puteti observa si dumneavoastra doriti sa va adaug un blog despre fier forjat.
   Nu vreau sa va refuz dar am luat hotararea sa nu mai adaug pe nimeni in blogroll decat daca este garantat de o persoana care este deja in blogrollul meu.
   Chiar as vrea sa fac putina curatenie in blogroll.
   Nu prea au ce sa caute site-urile alea de turism acolo.
   Pot sa va promit ca o sa ma gandesc la propunerea dumneavoastra.

 6. Theodora, in primul rind sa-ti spun buna seara! Salut curajul tau si straduinta de a pune la vedere lucruri care opozitia nu vrea sau nu este in stare sa le faca cunoscute. Comportamentul lor, a celor din opozitie, se justifica doar prin asemanarea cu cel al PDL, doar ca , probabil, sumele lor nu sint la fel de mari cu ale PDL-istilor. Nu mai am incredere in ei. Nu-i nici-o diferenta in cazul ajungerii la putere, intrecut sau in viitor. Am parte de necazuri facute de primar si consilieri de la PSD, care de cca 20 de ani au aminat punerea in posesie a terenurilor parintilor mei.
  Legat de intrebarile din comentarii „de ce tace…?” asi putea spune ca asa este firea romanului.
  Nu anticipeaza dezastrul, se plinge dupa intimplarea lui, asa cum au fost cazurile petrecute la maternitatea Giulesti, unde acum se poate face reparatii, unde se poate aduce personal mai mult, unde primarul Oprescu are timp sa se evidentieze, fara rusine, acum aratind ca multe echipamente erau cumparate si nefolosite. De ce n-au facut-o pina acum? Presa, massmedia, mai toate televiziunile, acum, dupa eveniment, au ce sa discute, subiecte de dezbatere in van.
  Nu s-a gasit unul care sa vada si sa puna in evidenta lipsurile, de orice natura ar fi fost ele, si aici ar fi avut despre ce sa comenteze, cum ar fi fost lipsa de echipamente, personalul insuficient, neglijenta personalului, neprofesionalismul conducerii, atitudinea puterii, neimplicrea primariei generale si a primarului, partasia si complicitatea pacientilor, pacientelor, care „se descurca cu atentii pt. privilegii”, o rezerva mai acatarii, o asistenta de la un bun specialist, un cearceaf mai alb, un medicament mai bun, etc.

  In prezent, cu vointa de fier, toti cei care vor adevarul si vor sa faca emisiuni si reportaje deosebite, singurii care au posibilitatea sa fie acceptati si prezenti la evenimente publice de interes national si local, in afara organelor puterii, ar trebuii sa se adune in numar cit mai mare, cu aparatura si echipamente si echipaje de protectie, sa fie porniti sa demaste clipa de clipa pe oricare din faptuitori, si chiar persoanele corupte, sarace sau mai putin sarace, dar care-si vind votul (sau orice favoare) pe nimic sau pe putin. A fost o revolutie acum 20 de ani a celor multi, azi e rindul celor care au condeiul, au televiziunea, au mijloacele de comunicare, ei trebuie sa fie uniti, sa demaste tot ce nu este moral. Avocatul poporului , Curtea Constitutionala , oganizatiile civile, institutii care aqu atributii sa apere interesele poporului, trebuie sa fie primele care se sesizeaza, fara alte atentionari. Dar si ele sint vindute pe treizeci de arginti, cu condcatori incapabili de gesturi eroice si patriotice. Locsorul lor se pastreaza prin tacere. TACEREA de care vorbeai. Cumparata pe bani si servicii, pe locuri calde si bine platite. Si de-ar fi numai tacerea!? Este si actiunea pro imoralitate a organelor puterii, ca rasplata pt. functiile atribuite, cum este DNA, Parchetul General, Serviciile secrete, Politia si jandarmeria, etc. Mai este ceva: lasitatea comuna multor intelectuali instruiti, bine pregatiti, care se ascund si tac desi nu sint santajabili, nu sint la mina diriguitorilor politici.
  Noapte buna!

 7. Eu zic sa vindem tzara, oricum Romania nu mai este demult a noastra. Sa o vindem cu imprumuturi cu tot. Poate asa, cine o cumpara va fi interesat sa o administreze/guverneze eficient.

 8. Marea tradare nationala PDL a tacut si-a facut Liderii UDMR dau declaratii in presa maghiara despre victoria din Parlament * Regiunea autonoma maghiara va functiona din 2013 * In februarie 2009, Basescu spunea la Budapesta ca autonomia maghiara nu se va realiza niciodata * PDL a cedat pentru ca Basescu sa ia voturile ungurilor, iar PNL s-a „tacit” Saptamana trecuta proiectul UDMR de formare a regiunilor din Romania si reducerea lor de la 16 la 8 atrecut de Parlament prin aprobare tacita, datorita lipsei de cvorum. Senatorii PSD au acuzat imediat PDL ca proiectul a trecut printr-o manevra a grupului si ca este pretul intrarii UDMR la guvernare, dar si pentru votul maghiarimii acordat lui Traian Basescu in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. In schimb, senatorii PNL au tacut malc. Si asta pentru ca si ei au avut o intelegere cu UDMR, si ei au curvasarit in timpul campaniei lui Antonescu cu desfranta politica de serviciu. In plus, pe timpul Guvernarii PNL, UDMR a propus proiectul cu aprobarea lui Tariceanu., cu sprijinul lui Ludovic Orban si cu comisioane grase de la firmele lui Verestoy Attila. Sa nu uitam ca Tariceanu a cedat si Curtile Gojdu la fel de usor facand un parteneriat cu Ungaria, desi Gojdu lasa romanilor ortodocsi din Ardeal averea sa. Este plin internetul – din consemnarile ziarelor – cu intelegerile Guvernului Tariceanu cu UDMR pe chestiunea autonomiei si cu aprobarea acestui proiect rusinos. Asa ca dupa sistemul euroregiunilor, prin care UE propune ca guvernarea locala sa fie autonoma, sa fie bazata pe limba si etnie, chiar si transfrontaliera (ideea Parlamentului European de a structura continentul dupa modelul SUA), UDMR s-a ales cu reinvierea HarCov, cu Muresul, dar si sectiuni din Cluj, Bihor, Salaj si Satu Mare. Usor-usor renaste Tinutul Secuiesc, iar Constitutia trebuie schimbata dupa Tratatul de la Lisabona, in care autoritatile locale din euroregiuni se vor subordona direct Parlamentului European, parlamentul national, prin camera inferioara (cea superioara fiind PE) va avea un rol administrativ – in sensul punerii in practica a legilor UE – si, zicem noi, pe cale de consecinta, decorativ. De unde Traian Basescu se batea cu pumnul in piept anul trecut ca Tinutul Secuiesc e o bazaconie si ca nu se poate intampla nimic, romanii sa stea linistiti, iata ca anul acesta, impreuna cu PDL, a aprobat tacit regiunea maghiarimii. Iata ce spunea Basescu in februarie anul trecut, chiar la Budapesta, la intrebarea unui ziarist maghiar: ”Ţinutul Secuiesc nu va fi niciodată autonom în România, iar nici un politician român nu va permite încălcarea Constituţiei, care prevede ca statul nostru este naţional, unitar şi suveran”. Uite ca PDL si UDMR au facut deja primul pas spre a permite autonomia. UDMR a multumit frumos si a trecut la actiune. Politicienii UDMR nu ascund faptul că noua organizare administrativă a României este un prilej pentru formarea de “regiuni de dezvoltare secuieşti”. Borboly Csaba, şeful Consiliului Judeţean Harghita recunoaşte într-o declaraţie dată cotidianului maghiar Kronika că “dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin”, adică a obţinerii autonomiei aşa-zisului “ţinut secuiesc”. Reprezentanţii Partidului Conservator s-au arătat scandalizaţi de propunerile UDMR, afirmând prin vocea liderului din Covasna, Doru Feldiorean, că formarea macroregiunii V este un atentat la siguranţa naţională, această regiune cuprinzând exact judeţele care au fost cedate Ungariei în 1940 cu ocazia Diktatului de la Viena. Multi dintre comentatorii forumul nostru au acuzat Agentia de Investigatii Media de sience-fiction atunci cand am publicat materialul „Harta noii ordini europene”, desi atrageam atentia ca lucrurile se petrec aproape ca acolo. Iata ca acum s-a mai facut un pas, iar euroregiunile o sa divizeze Europa asa cum a fost stabilit. Senatorul PD-L Iulian Urban, contrar opiniei generale din grupul sau parlamentar a explicat mecanismul acesti aprobări tacite a proiectului de lege UDMR, adică fără votul efectiv al senatorilor: “Asta inseamna ca s-a implinit termenul legal pana la care Plenul Senatului trebuia sa dezbata acest proiect de lege. In mod evident si hilar, parlamentarii de etnie maghiara au facut o lege care regionalizeaza Romania, si care creeaza o regiune care este primul pas catre autonomia teritoriala. Jenant mi se pare modul in care s-a ajuns aici. Pentru ca, la inceputul sedintei Senatului, reprezentantul Guvernului (un secretar de stat de etnie maghiara) nu era prezent la dezbateri si s-a cerut sa nu se dezbata legea fara ca el sa fie prezent, astfel incat a fost lasata la urma. Pe la 12:30 cand s-a cerut sa se ia in dezbatere proiectul de lege, in mod jenant parlamentarii UDMR parasisera sala de plen, ramanand liderul lor de grup care a cerut sa se constate ca nu mai exista cvorum de sedinta. S-a ajuns la aceasta situatie in care o lege care trebuia dezbatuta in plenul Senatului, a trecut prin adoptare tacita.” Liderul UDMR Harghita, Borboly Csaba, a declarat franc pentru ziarul Kronika, din Ungaria: „Acest proiect de lege urmăreşte formarea unor regiuni de dezvoltare secuieşti, ca prim pas pentru obţinerea autonomiei pe criterii etnice. Este un pas logic în faptul că cele trei judeţe, Harghita, Covasna si Mureş formează o regiune, pentru a forma o regiune de dezvoltare dupa principiul euroregiunilor. În Uniunea Europeană, regiunea are scopul de a ajuta judeţele mai puţin avansate, dar acest lucru ar fi posibil doar în cazul în care forţele sunt echilibrate în cadrul unei regiuni. În judeţele Harghita, Covasna si Mures este omogenă istoria etnică, cultură, şi chiar a economiei, dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin”. Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, aflat într-o vizită la Malnaş-Băi, judeţul Covasna a făcut si el declaraţii: “Noi, acum, in comisia de specialitate la Senat, asta incercăm să explicăm, că nu este un proiect in interesul UDMR, al secuilor, este un proiect in interesul Romaniei, al unei Romanii mai moderne şi mai eficiente, şi dacă această lege va fi pusă in aplicare incepand cu 2013, fiind pană atunci trebuie să pregătim pentru următoarea proiecţie de buget din UE, atunci şi Romania va fi mai puternică şi cetăţenii vor trăi mai bine. Nu este numai pentru secui”. Deocamdata nimeni nu are vreo reactie oficiala din partidele de la guvernare. Si, probabil, nici nu vor avea, intelegea aceasta fiind la fel de tacita precum a trecut si proiectul delege al UDMR, iar din 2013 vom asista la acest fapt, la formarea unei enclave a maghiarimii, iar atunci n-o sa mai fie nimic de facut. Mihail Fagarasanu Cititi si … • Cum au rezolvat necredinciosii enigma de la Marea Rosie • Cateva luni pana la Armaghedon • Manevre militare in Marea Neagra • Sub Marea Neagra curge un rau in toata regula • Cel mai scump divort din istorie Comentarii 1.Jos cu Ungurii Raspunde Postat de Anonim in data de Vineri, 25 iunie 2010 00:55 sa ii ia extraterestii pe toti ungurii din romania si sa ii mute pe alta planeta sa se sature da autonomie si de acest manam romanesc ……. uffff ….. ii urasc din toata inima pe acest oameni….. 2.AVETI GRIJA..DE ..ROMANIA. Raspunde Postat de GIGI in data de Joi, 13 mai 2010 09:14 PLECATI…;TOVARASILOR’..DIN GUVERN..SI ASA-ZIS PARLAMENT,CARE NU ESTE ALTCEVA..DECIT..M.A.N.[FOSTA..UITATI-VA..DIN CINE E COMPUS,ACESTA.].LASATI,TINERI..CE AU VIITOR SA DECIDA..DE ACEEA,S-A FACUT,REVOLUTIA..TOVARASI..??..PT..EVOLUTIE..SI NU INVERS..DAR..PACAT..CA NU SE INTELEGE..[SAU..NU SE VREA..DE CATRE,CEI IN VIRSTA..CARE TIN,DE SCAUNE..RESPECTIV..DE BANI MULTI,MULTI..DE TOT..].PRESEDINTELE..CE SA MAI..ZIC..GROAZNIC..STIL..AMERICA LATINA..,DICTEAZA,MEREU…O IA,DE UNUL ,SINGUR..UITA,CA ROMANIA..ESTE..A NOASTRA..A,CELOR,MULTI.SI SARACI..ASAA..CA ,CONFISCATI..ILICITUL..SI FACETI,BANI..LEGEA 18..ESTE..IN VIOGOARE,DOAR..NU?..CINE ,NU PLATESTE,IMPOZIT..AR TREBUI..CONFISCATE..BUNURILE..SI RECUPERAT..SUMELE..DE BANI..ETC..INTERLOPII…AR TREBUI..DESFIINTATI,D-LOR..DIN..GUVERN..SI PARLAMENT..OK?..VERIFICATI..FIECARE..IMOBIL..SA VEDETI..CE SURPRIZE,APAR?..,MARI..NU PENSIONARI..IMPOZITATI..MUNCITORI..BUGETARI..,CI,CEI RAI PLATNICI..EVAZIONISTII,CONTRABANDA..TEPARII…ETC.. 3.dati-va,demisia.,sunteti..cel putin ridicoli. Raspunde Postat de gigi in data de Joi, 13 mai 2010 08:57 AM ..,AJUNS,LA CAPATUL..RABDARII,D-LOR..BATJOCURA,PT. CETATENI,PT. TOT ,CE INSEAMNA,VALOARE,UMANISM,CREDINTA IN DUMNEZEU,CARE NU ESTE..SE VEDE.EU UNUL..NU INTELEG..DE CE TREBUIE,SA PLATIM ,NOI..OAMENII CINSTITI..DATORIA PUBLICA.,CARE AU FACUT-O,ALTII,BINEINTELES..DIN GUVERNUL ACTUAL..[AMINTITI-VA..CAZUL..RITZI..UDREA..CU SPOTURILE..CICA..DE PROMOVARE..ETC..].SI.ESTE..UNUL,DIN DIN EXEMPLE..INFIM..,FATA,DE MARILE,TUNURI,FRAUDE..PE CARE,LE-ATI ,STIUT..SI-ATI..TACUT..TOTI..V-ATI..COMPLACUT..PRIN ,A NU ;;VA BAGA”..VECHEA..METEAHNA..TIPIC..ROMANEASCA..D-LOR..?..?..DACA,PUTETI,FI NUMITI..ASA..?..SI NU ALTCUMVA..?.S-A FURAT..SI SE FURA..SA STITI..CA ROMANII..STIU,ASTA.DAR GATA..GATAA..CU STILUL..ACESTA..DE IRESPONSABILI..[V-A INTERESAT..DOAR,IMBOGATIREA,SI ASTA..RAPIDA..CA VIN ,ALTII..LA RAND..,E,JALNIC..PT. NOI..COPII NOSTRI..DAR SI NEAMURILE VOASTRE..CEL PUTI,DACA,NU CHIAR,PT. COPII VOSTRII..CARE VOR,SUFERI,SI EI].IN ACEASTA..MARE DISTRUGERE,ESTE.IMPLICAT..IMPLICIT,SI PARLAMENTUL..D-LOR..SA STITI..CA SE VEDE..DE AICI..DE AFARA..CUM SE ZICE…MI-E SCIRBA..CA V-AM CUNOSCUT..,V-AM VAZUT..LA TV.DE FAPT,CRED..CA LA TOTI,ROMANII,LE ESTE,LEHAMITE,DE VOI,SI ROMANIA,VOASTRA…DA..A-TI,FACUT-O ,A VOSTRA..PRIN JAFUL..NATIONAL..,GINDITI-VA..CE FACETI..CA-I DE RAU..V-ATI,BATUT JOC,DE NOI..SI..INCA SE CONTINUA..,ORICUM,VETI PLATI,PENTRU..DESFINTAREA,STATULUI ROMAN..A ROMANIEI..TOVARASILOR..CUM..SUNTETI,PRIN CEEA CE FACETI..[DESI..ETALATI,INVOCATI..DEMOCRATIA.].NOI..ROMANII..SIMPLI..NU CRED,CA-I FIRESC,SA PLATIM..DATORIILE,CE,LE-ATI,FACUT..VOI,ACOLITII VOSTRII..SUBALTERNII..VOSTRI..DIN SISTEM..PE CARE,TREBUIA SA-I,COORDONATI,CONTROLATI,VERIFICA,DOAR..SI ROLUL,ACESTA,IL AVEATI,.ASA,S-AU FACUT..FRAUDE..SUB,OCHII,VOSTRII,HOTII,ETC..ANI..LA RIND..FARA,CA CINEVA..SA PLATEASCA…ACUM,PLATITI VOI,CEI..CARE,V-ATI,DAT..CEI MAI BUNI..?..LA CE?..LA DISTRUGEREA..ROMANIEI..SI FUGA DIN TARA..A TINERILOR..D-LOR?..??..SPRE.A-SI TRAI VIATA,FARA..SA PLATEASCA..DATORIILE,ALTORA..D-LOR..AR FI ..FFFF MULTE..DE SCRIS..DAR..SUNT,SIGUR..CA LE STITI..,SI N-ATI..FACUT,CIT..DE CIT..CEVA..SPRE INDREPTARE…DIMPOTRIVA..SOMERI..SI-ATUNCI..IMPOZITELE,CUM..SA LE PLATIM?..DIN CE?..CU CE?..REFLECTATI,SI CUGETATI…INCERCATI…TOTUSI..CINE STIE?.. 4.fiti cu ochii-n patru la ce vrea sa faca strainul la noi pe pamant. Raspunde Postat de letitia in data de Luni, 15 februarie 2010 22:32 Cred ca ar trebui ca poporul roman sa decida ce trebuie facut ,adica romanii nu strainii de neam si de tara.Patriotii din fruntea tarii sa stie ce au de facut.Dumnezeu sa le dea minte sanatoasa sa-i lumineze si sa tina cu dreptatea cu adevarul.Doamne ajuta. 5.marco prim ministru Raspunde Postat de un refugiat in data de Duminică, 14 februarie 2010 20:49 am fost sigur ca daca inrta gasca lui bela la guvernare romania poate deveni pasalic udmr in emisiunea lui diaconescu boc a fost intrebat despre proiectul udmr de impartire a tarii in 8 regiuni raspunsul lui boc a fost evaziv in doi peri poate vrea sa mutam capitala tarii la budapesta ? in udmr sint cei mai sovinisti unguri care au un tel pe care il doresc din 1918 ei resoing pe fata trinonu boc ca jurist nu stie sau se face orban a bagat udmr la guvernare ca el cu pnl nu are mare legatura un fost ambasador la buda mi a spus ca parlamentarii unguri cu ocazia vizitelor la buda nu treceau pe la ambasada d boc intrebati l pe evreu frunda cind a fost la ambasada tarii a cui parlamentar este stie d boc ca in timpul lui ceasca la liceul maghiar di satu mare cu ocazia banchetului de terminare a liceului elevii si au facut necesitatile pe harta romaniei sub privirile profesorilor au aflat org competente si au raoortat primului secretar care era ungur a fost schimbata cond liceului directorul era presedintele consiliului maghiarilorpe judet dovezile sint la sri daca nu s au ars odata cu arderea dosarelor 4 zile colonel ionescu la domiciliul ceta teanului nicolae cozorici verificat d boc va recomand sa cititi cartea scrisa de i corneanu si v mois fost vice la senat sa vedeti ce au facut parintii mutor ud m eristidupa tratatul mirsav de la viena cartea arata ce au patimit romanii apar si eu in carte parintii mei lucrau la posta din baia mare tata diriginte mama functionar hortistii le au scos mobila in strada si i au dat foc tata fiind ofiter in rezerva caoita transmisiuni am plrcat in oltenia tata a plecat pe front a fost ranit in muntiii tatra am fost refugiat la 4 ani primesc o indemnizatie nu mare ca tatita greuceanu a folosit banii in alte scopuri dar o sa plateasca am si acum imaginea in care ardea mobila am o intrebare pentru d boc imi garanteaza ca la 73 de ani vu v a trebui sa ma refugiez ? sau sa plec repede in usa detrit unde s a nascut mama in 1913 d boc eu ca refugiat va rog sa va pronuntati hotarit ca sa stiu ce ma asteapta udmr urmasi celor care ne au persecutat ar trebui sa si ceara scuze barem si sa demonstreze ca sin adevarati cetatei tomanisi ca nu sint alesi pentru promisiun aberante. Base a facut tot timpul altfel decat a spus Raspunde Postat de Relache in data de Luni, 15 februarie 2010 09:41 Pai Boc primise ordin sa cedeze, daca va uitati cu atentie,Base a dat doar lozinci de conjunctura, el a facut intotdeauna altfel decat a spus Ai dreptate Raspunde Postat de galul in data de Luni, 15 februarie 2010 09:39 foarte corect 6.Micul Boc de dupa dulap Raspunde Postat de Caragea in data de Duminică, 14 februarie 2010 20:44 Extraordina poza principala care insoteste textul.Exact asta e situatia, Marko si cu Frunda si cu maghiarimea rad cu gurile pana la urechi si dau mana, iar micul Boc, de undeva de dupa un birou vrea sa dea si el mana… Asa mic sa stat, dar si mic ca om politic.Un rahat de om.Si el dar si Basescu 7.Unde nu-i cap… Raspunde Postat de Socrate in data de Duminică, 14 februarie 2010 20:20 Unde nu-i cap, e vai de picioare. Cred ca notiunea de inalta tradare trebuie definita de urgenta in codul penal si ca introducerea ei poate fi accelerata printr-un referendum. 8.NOUA DREAPTA !!!!!!! Raspunde Postat de roman in data de Duminică, 14 februarie 2010 19:20 IMPLICATI-VA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INTRATI IN NOUA DREAPTA !!!!!!!!!!!!!!!! „Combaterea separatismului maghiar şi ameliorarea situaţiei românilor din judetele Harghita şi Covasna, confruntaţi cu excluziunea socială şi o acuta presiune asimilaţionistă.” http://www.nouadreapta.org/obiective.php 9.baieti nebunia a inceput Raspunde Postat de supa in data de Duminică, 14 februarie 2010 18:13 e timpul sa avem arme si sa curatam tara. ca si ei ne-au curatat pe noi. 10.istoria Raspunde Postat de istoria in data de Duminică, 14 februarie 2010 18:09 Relatiile economice traditionale ale secuimii din Harghita si Covasna au fost intotdeauna cu Moldova, respectiv Vrancea si Bacau. Nu cu tinuturile din zona de vest a Ardealului sau cu Ungaria. 11.Vadimmmmmmmmmmme ! Raspunde Postat de Hopa – hop ! in data de Duminică, 14 februarie 2010 17:05 Cand se spunea ca nu mai e nimic de furat in tara asta ? (Dupa alegeri ?) Pusca si cureaua lata, Cat de prosti am fost Nu odata ! More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More… CIA PROPUNE, FSB DISPUNE, GEORGE MAIOR EXECUTĂ… DIRECTORUL SRI, pesedistul Maior, ACUZAT DE SUBALTERNI CA ESTE SPION! O informatie de-adreptul socanta, care a ajuns in posesia redactiei noastre, face referire la faptul ca George Cristian Maior, in … More… More…More…More…More…More…More…More…More…More…More…More… • • ExN și GIS-SSR il acuză public pe Isărescu de acoperirea marilor fraude de la Bancorex. În afara celor 2 miliarde de dolari care au dispărut din România, sus-numitul, deşi avea pîrghiile necesare, a acoperit, prin cereri de trecere la datoria publică, creditele clientelare oferite de Bancorex diverselor grupări mafiote. În ceea ce priveşte afacerile personale ale guvernatorului BNR, îl înștiințăm pe Isărescu că i le ȘTIM, în cele mai mici DETALII, pe cele derulate prin intermediul lui Heinrich Schorsch, cetăţean german de origine română, principal acţionar al grupului de firme HCS (ROMTRADE, SYSGRAF), împreună cu care tatăl sus-numitului a înfiinţat o benzinărie particulară în judeţul Vîlcea. Cu aceleaşi firme BNR tipăreşte bancnota naţională, iar maşinile pentru transportul de valori aparţin aceluiaşi grup de firme. Heinrich Schorsch este, la rândul său, agent dublu, lucrând atît pentru Serviciile Secrete româneşti, cît şi pentru cele germane. Mugur Isărescu, a fost recrutat în 1990, la New York, de către Council on Foreign Relations (Consiliul pentru Relaţii Externe), cu sprijinul nemijlocit al CIA. Council on Foreign Relations (CFR) este o organizaţie ocultă, principala promotoare a New Age – Noua Ordine Mondială – sens în care este cunoscut cu implicări din cele mai diverse, de la lovituri de bursă la lovituri de stat şi schimbări de guverne, reprezentanţii săi fiind infiltraţi în toate structurile suprastatale (ONU, OSCE, UE) şi avînd conexiuni cu cele mai mari Servicii de Informaţii din lume şi cu organizaţiile mafiote. Recrutarea lui Mugur Isărescu s-a produs la Institutul pentru Studiul Economiei Mondiale din New York, în perioada în care actualul guvernator al BNR se afla la post. DACĂ TOT A ÎNCEPUT SEZONUL DE TOAMNĂ LA ARESTĂRI, ExN ÎI PROPUNE LUI BĂSESCU ÎNCĂ UN CANDIDAT LA CELULĂ: GENERALUL PDL-ist si CONTRABANDIST IOAN TALPEȘ, FOST ȘEF AL SIE! În perioada în care Ioan Talpeş a ocupat funcţia de director al SIE, în România au avut loc mai multe operaţiuni de contrabandă în care au fost implicaţi atât ofiţeri de informaţii (foşti sau activi), cât şi persoane, îndeosebi cetăţeni arabi, aflate sub controlul acestora. La fel, în domeniul marilor privatizări au pătruns indivizi şi firme străine a căror bonitate nu numai că n-a fost verificată de cei în măsură să facă acest lucru, dar au fost chiar sprijiniţi de aceştia să dea marile tunuri postdecembriste. Sunt deja de notorietate cazurile Puma-Faur, Mike şi Elie Nassar, Zaher Iskandarani, Columna Bank, Jimbolia, Ţigareta etc. La începutul lui 1997, după venirea la Cotroceni a lui Emil Constantinescu, generalul SIE Dumitru Ciobanu i-a înaintat consilierului prezidenţial Cătălin Harnagea un raport detaliat cu privire la acte grave de corupţie de la vârful şi din interiorul SIE. Talpeş a fost acuzat atunci că a primit în 1995 de la Zaher Iskandarani, un controversat om de afaceri romano-sirian, supranumit şi “Prinţul Banatului”, 6 milioane de dolari pentru susţinerea lui Ion Iliescu. Talpeş a recunoscut că s-a întâlnit cu Zaher Iskandarani, la sediul SIE, şi că acesta a fost dispus să ofere statului, “ca acţiune umanitară”, 3 milioane de dolari pentru a fi „judecat corect”. În 1997, Elveţia a acuzat public România de spionaj economic şi generalul Talpeş, devenit ţap ispăşitor, a fost trimis ambasador în Bulgaria. TRADAREA SI (NE)UITAREA. Apa si pamant romanesc. Cum da istoria o palma (pe jumatate) Ucrainei: exact 61 de ani de cand ni s-a furat Insula Serpilor February 3rd, 2009 VR No Comments » [Traducere] ________________________________________ O victorie pe jumatate, sentinta de la Haga ne da sperante pentru rezolvarea definitiva a tuturor problemelor istorice si diplomatice cu Ucraina. Neindoios, izbanda in lupta juridica pentru lamurirea la nivel international a situatiei platoului continental din jurul Insulei Serpilor, prin contributia decisiva a diplomatului profesionist Bogdan Aurescu, trebuie aplaudata si rasplatita, inclusiv prin numirea sa urgenta ca secretar de stat la MAE. Dar, sa fim realisti: nu este de ajuns. Ca apa si subsolul Marii Negre din zona coastelor romanesti ne apartin, stim de vreo 2000 de ani si mai bine. La fel cum stim si ca Insula Serpilor este stravechi pamant romanesc. Ne bucuram, ne bucuram, dar sa mai si gandim. Daca dam filmul inapoi, vom constata ca tot acest efort aproape incomensurabil al micutei diplomatii de la Bucuresti – in comparatie cu leviatanul ex-sovietic de la Kiev – a fost dus, tot pe banii nostri, dintr-o “regretabila eroare”, in urma careia romanii si Romania reala au devenit un fel de “victima colaterala”a intelegerilor murdare dintre Administratiile lui Ion Iliescu si Emil Constantinescu si cea a dictatorului comunist Leonid Kucima. Toata aceasta nebunie, pentru a carei rezolvare, partiala, ne bucuram azi, a pornit in urma cedarii Insulei Serpilor – prima oara de la confiscarea ei de catre URSS – prin mizerabilul Tratat cu Ucraina, stimulat de Iliescu si parafat de Constantinescu. Dupa cum se stie astazi, putin mai mult decat ieri, Insula Serpilor a fost preluata de URSS printr-un simplu Proces Verbal, act neratificat niciodata in istoria comunista dintre cele doua state, dar, atentie, legiferat, printre randuri, de rusinosul Tratat din 1997. Micii oameni de stat ai diverselor regimuri, post 1989, si parazitii lor ar trebui sa stie ca istoria nu uita si nu iarta. Insula Serpilor a fost dorita de URSS ca avanpost geopolitic si geostrategic al marii puteri militare de la Rasarit, alaturi de accesul la Gurile Dunarii, realizat, in parte, prin confiscarea Basarabiei. Dupa invadarea si ocuparea teritoriilor istorice romanesti, in 1944, si instalarea comunismului bolsevic in Romania, URSS s-a grabit sa puna mana, legal, pe ce furase cu forta armelor. La 3 februarie 1948, la Moscova, Petru Groza se intalnea cu Stalin, ascultand umil ordinele tatucului. Profesorul Dominut Padurean, in exceptionala sa monografie “Insula Serpilor”, reda pas cu pas ce a urmat acestei convorbiri ramase secreta. A doua zi, 4 februarie, cele doua dele¬gatii au semnat doua documente oficiale, concepute de agenta nr. 1 a Kominternului in Romania, Ana Pauker, si co-autorul Pactului cu Hitler, Veaceslav Molotov. Primul dintre ele a fost “Tratatul de prietenie, colaborare si asistenta mutu-ala dintre URSS si RPR”, valabil 20 de ani. Al doilea document – pregatit de V.M. Molotov impreuna cu Ana Pauker, ministrul de Externe al RPR – a fost un “Protocol referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat intre Republica Populara Romana si Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste”, care stipula, la Anexa II: “De-a lungul fluviului Dunarea, de la Pardina la Marea Neagra, lasand insulele Tataru Mic, Daleru Mic si Mare, Maican si Limba de partea Uniunii R.S.S., iar insulele Tataru Mare, Cernovca si Babina – de partea Romaniei; Insula Serpilor, situata in Marea Neagra, la rasarit de gurile Dunarii, intra in cadrul Uniunii R.S.S”. A urmat apoi, la 23 mai 1948, Procesul Verbal semnat chiar pe Insula, intre Nicolai Pavlovici Sutov, prim secretar al ambasadei URSS si agentul kominternist Eduard Mezincescu, ministru plenipotentiar al Afacerilor Straine, in care se afirma: “In virtutea si in executarea Protocolului Sovieto-Roman semnat la Moscova la 4 februarie 1948, am incheiat prezentul proces verbal, constatand ca astazi la ora 12 (ora locala) Insula Serpilor sau Zmeinii, situata in Marea Neagra la 45 grade, 15 minute, 18 secunde latitudine Nord si 30 grade, 19 minute, 15 secunde longitudine Est de Greenwich, a fost inapoiata Uniunii Sovietice de catre Republica Populara Romana si incadrata in teritoriul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste”. Prin acest Proces Verbal, formularea din 4 februarie 1948, “intra in cadrul Uniunii RSS”a fost inlocuita cu “inapoiata Uniunii Sovietice”, o formulare care a generat, ulterior, prin tradarile succesive de la Bucuresti, “inapoierea”ei succesoarei URSS, Ucra¬ina portocalei rosii. Asadar, sa ne bucuram, dar nu intru totul. ZIUA: Apa si pamant romanesc de Victor RONCEA Posted in Uncategorized Tags: Insula Serpilor, romania-ucraina, spioni tradatori No Comments » Spionul UDMR Zsolt Nagy, stapanul antenelor maghiare din Ardeal December 11th, 2008 VR No Comments » [Traducere] ________________________________________ * Membrii UDMR continua sa isi dezvolte institutii media maghiare * Fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy construieste la Targu Mures un radio public maghiar si o televiziune autonoma maghiara * “Erdely FM” va emite pentru inceput pe frecventele unor posturi partenere, iar televiziunea autonoma a maghiarilor din Transilvania va functiona pe plan local * O parte a banilor necesari functionarii studioului radio provin de la Fundatia Communitas, alimentata de Guvern din bani publici * Pentru Televiziunea maghiara din Transilvania, Zsolt Nagy cauta sponsorizari necesare realizarii postului maghiar cu difuzare nationala * Zsolt Nagy spune ca a fost ales liderul fundatiei Janovics Jeno inainte sa devina ministru al Comunicatiilor. Fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy a pus bazele Radio Erdely FM. Printr-o fundatie pe care o conduce, Nagy primeste bani pentru proiectul radioului maghiar din Transilvania atat de la Guverul ungar cat si de la cel roman. In paralel, Zsolt Nagy asteapta sponsorizari pentru construirea televiziunii maghiare din Transilvania. Centrul media maghiar format din cele doua studiouri completeaza imperiului mediatic construit de liderii UDMR. Fundatie pentru dedicatie Epopeea televiziunii si radioului maghiar incepe in anul 2003, cand Guvernul ungar a anuntat ca va aloca 1,2 milioane euro (300 milioane forinti, adica 45 de miliarde de lei vechi, n.r.) pentru televiziunea maghiarilor din Transilvania. Pentru derularea proiectului de infiintare a televiziunii a fost constituita si inregistrata pe 27 aprilie 2004 fundatia “Janovics Jeno”, fundatie privata, condusa de Zsolt Nagy, cu sediul in Targu-Mures. Scopul declarat al fundatiei este “crearea cadrului institutional necesar infiintarii si sprijinirii unor societati de radio si televiziune si realizarii unor emisiuni in limba maghiara”. Printre fondatorii fundatiei sunt presedintele UDMR, Marko Bela, fostul presedinte executiv al UDMR, presedintele curatoriului Communitas, Takacs Csaba si vicepresedintele CNA, Gasparik Attila. Curatoriul este condus de Nagy Zsolt si din el fac parte Jakab Gabor, Marosi Barna, Nagy Agnes, Ungvari Zrinyi Imre, Varga Gabor si Vetesi Laszlo. Potrivit lui Zsolt Nagy, “viitoarea televiziune are ca scop promovarea valorilor comunitatii maghiare din Romania, insa acest lucru nu va fi in defavoarea nici unei alte minoritati nationale si, mai ales, nu in detrimentul populatiei majoritare”. Radioul intra in hora Imediat dupa infiintarea fundatiei Janovics Jeno, in luna aprilie a aceluiasi an postul Duna TV anunta ca va sustine infiintarea noii televiziuni, iar postul TV public din Ungaria anunta acelasi lucru, afirmand ca este de acord chiar cu retransmiterea programelor televiziunii pe frecventa sa. De infiintarea postului nu s-a mai auzit mai nimic pana dupa alegerile din 2004, cand UDMR a intrat la guvernare primind in urma negocierilor din Coalitie portofoliul Comunicatiilor cu ministru desemnat Zsolt Nagy. Putin dupa aceea, in luna februarie a anului 2005, Guvernul Romaniei a semnat Memorandumul de cooperare si de intelegere in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor cu autoritatile ungare. In octombrie 2005, vicepremierul Marko Bela declara la Targu Mures, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii mass media maghiara ca “in perioada care urmeaza este deosebit de important ca televiziunea si radioul maghiar din Transilvania sa devina autonome, iar acest obiectiv poate fi realizat prin infiintarea televiziunii si radioului public maghiar din Romania, precum si prin continuarea sprijinului Ungariei”. La sfarsitul lui 2005, Zsolt Nagy spunea insa ca suma necesara infiintarii televiziunii maghiare din Transilvania este de aproape cinci ori mai mare decat sprijinul acordat de Guvernul ungar – “costurile investitiei sunt estimate la circa 4-5 milioane de euro (undeva in jurul cifrei de un miliard si jumatate de forinti, n.r.)”. Inaugurarea In februarie 2006, Nagy Zsolt spunea ca cei 300 milioane de forinti au fost folositi pentru cumpararea unui imobil la Targu-Mures si achizitionarea mijloacelor tehnice de utilare a studiourilor. Potrivit acestuia, centrele media ar fi trebuit sa inceapa sa emita “din a doua jumatate a anului”, insa nu s-a intamplat asa. A urmat in noiembrie 2006 sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Ungariei iar in aprilie 2007, UDMR anunta ca “este foarte probabil ca radioul maghiar din Transilvania, va incepe sa emita inca in aceasta vara”. In urma acelei sedinte a curatoriului Fundatiei Janovics Jeno, fostul ministru Zsolt Nagy declara ca “in urmatoarele 2-3 luni se va achizitiona instalatia tehnica si va fi format colectivul redactional, fiind de asteptat ca Radio Erdely FM va incepe sa emita in luna iunie pe frecventele studiourilor de radio partenere”. Finantare printr-o aplicatie speciala Contactat telefonic, Zsolt Nagy ne-a oferit amanunte despre functionarea celor doua proiecte ale fundatiei pe care o conduce. Curentul: – In ce stadiu se afla Radio Erdely FM? Zsolt Nagy: – S-a discutat in curatoriu si functioneaza la Targu Mures, urmeaza sa fie preluat de posturile partenere. Curentul: – Iar televiziunea maghiara? Zsolt nagy: – Nu avem inca fonduri suficiente pentru demararea proiectului initial, vom porni de la o initiativa pe plan local, regionala, urmand sa se extinda pe masura ce vom gasi finantatori. Curentul: – Care ar fi suma necesara demararii acestui proiect? Zsolt Nagy: Este nevoie de mai multe milioane de euro. Curentul: – Care este sursa de finantare a radioului? Zsolt Nagy: – Fondurile provin de la Guvernul maghiar. Curentul: – Prin memorandumul romano-maghiar in domeniul comunicatiilor? Zsolt Nagy: – Nu, este o aplicatie pentru finantare speciala, deci nu este nici un memorandum. Curentul: – Care este aria de acoperire a radioului? Zsolt Nagy: – Nu dispune de emisie, este doar un studio. Curentul: – Aveti o conceptie pentru postul de radio si pentru televiziune? Zsolt Nagy: – Pentru radio – stiri, emisiuni de tip cultural in functie de cerinte, iar la televiziune se lucreaza la un concept. Curentul: – Ati stabilit componenta personalului radioului? Zsolt Nagy: – Da, exista o echipa redactionala Curentul: – Care sunt posturile partenere care va prelua Erdely FM? Zsolt Nagy: – Deocamdata avem trei radiouri partenere din judetele Harghita, Arges si Satu Mare. Communitas cofinanteaza un an Erdely FM Presedintele curatoriului fundatiei Communitas, fostul presedinte executiv al UDMR, Takacs Csaba ne-a spus ca “exista un program de colaborare in baza statutului fundatiei de a sprijini aceasta initiativa, de a sprijini un astfel de radio. Intrebat ce inseamna programul de colaborare, Takacs a spus ca “este un program de colaborare, de cofinantare, de logistica, pe termen de un an, dupa aceea consiliul director va analiza rezultatele si in functie de rezultate, vom discuta mai departe”. Cat despre finantarea televiziunii maghiare transilvanene, Takacs Csaba a spus ca “cel putin pana la ora actuala fundatia nu s-a implicat in sprijinirea proiectului”. “Pompa” clujeana Erdely FM nu este singurul proiect sustinut financiar de Communitas – cotidienele “Uj Magyar Szo”, “Kronica”, sau “Lato” (al carui redactor-sef este presedintele UDMR, Marko Bela) ar fi primit ajutoare financiare din partea Communitas, sustineri semnalate in presa. Fundatia Communitas este cunoscuta drept principala “vaca de muls” a liderilor UDMR. Din 2001 incoace, a primit de la Guvernul roman sute de milioane de lei. Numai in acest an, fundatia administrata in totalitate de UDMR a primit 10.770 RON, adica peste 100 de milioane de lei vechi. Fundatia care functioneaza in sediul UDMR din Cluj a fost condusa pana in 2005 de liderul UDMR Marko Bela. Ultimul curatoriu al fundatiei, prezentat pe site-ul Communitas, este constituit din Takacs Csaba – presedinte si membrii Kelemen Atilla, Kelemen Hunor, Kerekes Gabor, Kovacs Peter, Lakatos Andras, Szep Gyula si Verestoy Attila. Presedintele UDMR, Marko Bela conduce comisia insarcinata cu bursele acordate de Communitas. Caracatita mediatica a UDMR Unul din mijloacele prin care UDMR isi asigura monopolul politic este dezvoltarea unei retele mass media prin care poate controla informatiile si opiniile care ajung in mediul maghiar. Din mai multe anchete aparute in mass media reiese ca cel mai bogat politician UDMR, senatorul Verestoy Attila, controleaza televiziunile si ziarele din Harghita si Covasna. In Odorheiul Secuiesc, al doilea oras ca marime din judetul Covasna, Ferenczy Karoly, cumnatul lui Verestoy, detine postul local Digital 3 TV precum si statia locala de limba maghiara Radio Star. In Sfantu Gheorghe, resedinta judetului Covasna, firma Trinvest SA, in care senatorul UDMR este actionar, a infiintat televiziunea locala prin cablu Selektronic TV, vanduta ulterior companiei UPC Romania. Cat despre ziarele de limba maghiara, “Uj Magyar Szo” si “Erdelyi Riport”, ambele cu acoperire nationala, apartin firmei Editura Scripta SA, cu sediul in Oradea, la care Verestoy detine 84% din actiuni. Un alt ziar de limba maghiara cu acoperire nationala – “Kronik” – este gestionat de firma Casa de Editura Kronika SA, in actionariatul careia s-a implicat si Verestoy Attila. Cat despre presa online, cel mai important portal de stiri si comentarii de limba maghiara din Romania, Transindex, este al presedintelui executiv al UDMR, deputatul Kelemen Hunor. Incompatibilitate au ba? In martie 2006 i s-a cerut ministrului Comunicatiilor sa raspunda acuzatiilor potrivit carora postura sa de presedinte al fundatiei (beneficiara fondurilor de 1,2 milioane de euro alocate de Guvernul Ungar pentru infiintarea televiziunii maghiare) este incompatibila cu cea de ministru al Comunicatiilor. Zsolt Nagy a raspuns interpelarii in Parlament, unde a explicat ca fundatia Janovics Jeno “este condusa de un comitet director al carui presedinte am fost ales in luna martie 2004, data la care eu nu am detinut functia de ministru. () In privinta presupusei situatii de incompatibilitate, raspunsul este foarte simplu. Nu ma aflu intr-o asemenea situatie”. http://www.curentul.ro/ Posted in Uncategorized Tags: spioni tradatori, UDMR impotriva Romaniei, zsolt nagy No Comments » Curentul dezvaluie: Tentaculele Ungariei din CNSAS (I). Nu lipsesc personaje ca Plesu, Dinescu, Patapievici si o „budapestoloaga” – Andrea Varga November 11th, 2008 VR 1 Comment » [Traducere] ________________________________________ Scris de Mihail Marin Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a avut de la bun început ocazia să încalce legea CNSAS în folosul unui grup de interese. Deşi iniţial “Legea Ticu” prevedea că este interzis ca membrii Colegiului să fi făcut parte dintr-un partid politic, oricare ar fi fost acesta, interdicţia a trebuit ridicată pentru câţiva foşti comunişti de marcă, actualmente oengişti şi vocalişti. Primul caz: Andrei Pleşu. El s-a înscris în PCR de la 19 ani, iar după scandalul “Meditaţia Transcendentală” s-a rugat în două scrisori către Nicolae Ceauşescu să fie iertat pentru că informase organele Securităţii, prin persoana maiorului DSS Vasile Mălureanu. Al doilea: Mircea Dinescu, activist UTC, absolvent al Academiei de Partid “Ştefan Gheorghiu”, care era urmărit de unitatea anti-KGB 0110. Al treilea caz s-a dezvoltat până la a deveni penal: Horia Roman Patapievici, despre care se spune că este o creaţie de-a lui Virgil Măgureanu, a recunoscut după ce s-a transferat la Institutul Cultural Român (ICR) că a studiat dosarele şi a avut cunoştinţă de colaborarea mai multor personalităţi ale Grupului pentru Dialog Social cu Securitatea, printre care şi prietenul său Sorin Antohi, care turna dizidenţii din Iaşi. El nu le-a deconspirat tocmai pentru că făceau parte din acelaşi grup de interese cu el – GDS, încălcând grav atât morala şi deontologia, cât şi legea CNSAS, fapt pentru care în prezent este cercetat penal. Cei doi “filosofi” care preferă însă remuneraţiile bugetare grase s-au transferat amândoi la ICR, unul preşedinte, altul în Colegiul Director, angajându-se în acelaşi timp la moguli: unul la trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu, în cazul Patapievici, al doilea la Dinu Patriciu, în ce-l priveşte pe Pleşu. Şi aceasta chiar dacă Patriciu i-a cerut lui Pleşu să-şi dea demisia dacă se simte atât de ultragiat şi perplexat pentru că l-a categorisit pe prietenul său Patapievici drept un “piţigoi psihopat”. De unde se vede că morala lui Pleşu, când vine vorba de bani, nu mai este atât de “îngerească”. Dacă ultimii doi s-au refugiat în alte activităţi lucrative, Mircea Dinescu, “poetul portofel”, a rămas la CNSAS, de control, chiar dacă şi acum încalcă legea prin prezenţa sa în acelaşi timp la postul de televiziune al lui Vîntu. În faţă, pentru a încasa castanele şi a semna deconturile, a fost plasat Ladislau Csendes (foto dreapta). Persoana care învârte cheiţa din spatele lui Csendes este, după cum veţi vedea mai jos, tot în sfidarea legii româneşti, un cetăţean al Ungariei: o anumită Andrea Varga, budapestoloagă (foto stanga, cu Mircea Mihaies, politrucul ICR, si restul gastii). Cvartetul “Arpego” cântă în struna Budapestei Din iulie 2007, conferenţiarul universitar dr. în muzicologie Antoniu-Ladislau Csendes (născut la 25 aprilie 1964, absolvent al Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Secţia Instrumente cu Coarde, cunoscut mai bine ca membru al Cvartetului “Arpego”, din care face parte şi soţia sa) este preşedintele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. A. L. Csendes a fost desemnat ca membru al CNSAS chiar de la înfiinţare, ca reprezentant al UDMR. Sub preşedinţia istoricului Onişoru, muzicologul Csendesi a trecut neobservat, deoarece avea preocupări mult prea importante, pentru a ieşi în vreun fel în evidenţă. Potrivit surselor noastre, “Centrala secretă” din spatele cortinei UDMR i-a stabilit lui Csendes misiuni din categoria spionajului de mare anvergură, între care: – identificarea şi transmiterea în exterior, potrivit unei tematici de cercetare minuţioase, a întregului volum de date privind activitatea fostelor organe ale securităţii statului în problema maghiară; – acţiunile serviciilor speciale ale Ungariei în România (ce s-a cunoscut şi cât?); – surse de informare folosite de Securitate; – persoane urmărite şi modul în care acestea au fost depistate; – cauzele eşecurilor înregistrate; – vulnerabilităţile identificate de Securitate în acţiunile spionajului ungar şi baza de sprijin a acestuia în România; – factorii favorizatori ai neorevizionismului reflectaţi în evaluările Securităţii; – foşti agenţi ai Securităţii care, pe baza elementelor din dosare, ar putea fi determinaţi să colaboreze cu servicii secrete străine; – persoanele importante din România care au dosare în arhivele Securităţii preluate de CNSAS; – erori de prelucrare a dosarelor predate CNSAS care permit conexiuni cu “dosare de securitate naţională” rămase la serviciile de informaţii. (Va urma) Integral in Curentul: Tentaculele Ungariei din CNSAS (I) Posted in Uncategorized Tags: „Ungaria Mare”, 0110, ce face sri?, CNSAS, Curentul, dss, spioni tradatori, UDMR 1 Comment » Ne-au cocosat spionii November 6th, 2008 VR No Comments » [Traducere] ________________________________________ Descarca documentul. Potrivit raportului CSAT pe anul 2007, integrarea in NATO si razboaiele din zona au transformat tara noastra intr-o tinta Potrivit raportului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind activitatea desfasurata anul trecut, serviciile secrete din anumite state si-au intensificat activitatile de spionaj pe teritoriul Romaniei. Din documentul aflat in posesia ziarului Ziua expansiunea gruparilor teroriste internationale si a organizatiilor de crima organizata catre Europa de Sud-Est reprezinta un alt pericol la adresa sigurantei nationale. In urma analizelor furnizate de serviciile secrete, membrii CSAT au stabilit in timpul sedintelor din 2007 ca participarea militarilor romani la conflictele din Irak si Afganistan reprezinta un factor de risc major pentru climatul de securitate nationala. Razboiul din Georgia, din aceasta vara, a fost anticipat de membrii CSAT si a fost inclus pe lista factorilor de risc in apropierea tarii noastre. Concurenta acerba pentru controlul resurselor energetice si a traseelor de distributie a acestora au constituit premise favorabile dezvoltarii, in cursul anului trecut, a unor alte posibile pericole la adresa Romaniei. De asemenea, in document se specifica faptul ca pericolele la adresa securitatii nationale au aparut si ca urmare a prezentei pe teritoriul tarii noastre a unui numar mare de cetateni straini (arabi, chinezi, sarbi, persoane din spatiul ex-sovietic) care proveneau chiar din zone active in domeniul terorismului. In baza rapoartelor serviciilor secrete, membrii CSAT au constatat ca numarul mare de reprezentante diplomatice si economice ale unor state membre NATO au captat atentia unor organizatii teroriste sau servicii de spionaj. Serviciile secrete s-au plans in nenumarate randuri de faptul ca nu au bani suficienti pentru a-si cumpara sisteme si mijloace de supraveghere. Raportul CSAT trage un semnal de alarma si asupra problemelor grave aparute la sistemele de paza si aparare ale depozitelor de munitii si armament, care se pot constitui in tinte pentru cei interesati. Nu in ultimul rand, membrii CSAT au primit date de la serviciile secrete ca foarte multe firme cu capital strain si-au stabilit sedii in zone de interes militar. Si pentru ca asta nu ar fi suficient, in cadrul firmelor respective s-au angajat foarte multe persoane suspectate de colaborare cu servicii de spionaj sau alte entitati ostile statului roman. Continuarea la Bataiosu’ Ne-au cocosat spionii Sursa: ZIUA/Doru Dragomir Posted in Uncategorized Tags: CIA, CSAT, FSB, Mossad, NATO, sie, spioni tradatori, sri No Comments » Cand cadrele tradatoare din SIE isi dau mana pentru bani murdari cu dusmanii Romaniei. Cazul Ghibernea-Paszkany May 12th, 2008 VR No Comments » [Traducere] ________________________________________ Cum îşi împart spionii Capitala Andreea Pocotilă Mihai Munteanu Luni, 12 Mai 2008 „Harta imobiliară“ a Bucureştiului e divizată între două mari grupări de afaceri, ai căror membri provin din serviciile secrete. Au ieşit din negura Războiului Rece după ce, în numele unei ideologii criminale, au spionat NATO şi ţările din lumea liberă. Apoi au călcat pe morţii Revoluţiei şi, din comunişti, au devenit capitalişti rapace, privatizând reţele de spionaj în filiere de afaceri. Acum, domină economia naţională, aşteptând din umbră miliardele de euro din fondurile europene. Azi, „Evenimentul zilei“ prezintă al cincilea episod din serialul „Cupola“. Două mari grupări de afaceri îşi împart piaţa imobiliară din Bucureşti. Oamenii lor cheie provin din fosta Securitate şi din nomenclatura comunistă. Doina Nadia Popoviciu. Căpitan (r) contraspionaj. E fiica fostului prim-vicepremier ceauşist Ion Dincă „Te-leagă“ şi soţia magnatului imobiliar Gabriel „Puiu“ Popoviciu. A activat în Direcţia a III-a (UM 0625) din fosta Securitate, pe contraspionaj. Specializată în dialecte arabe. Liliana Badea. Căpitan (r) contraspionaj. A fost soţia lui Nicolae Badea, preşedintele clubului Dinamo. E fata cea mare a lui Ion Dincă „Te-leagă“. A predat la Şcoala de ofiţeri de Securitate Băneasa. Specializată în dialecte arabe. Dan Marcel Ghibernea. Surse din SIE susţin că e spion activ, dar el neagă. Disidentul Mircea Răceanu l-a semnalat drept ofiţer CIE, deconspirat, al regimului ceauşist. Tatăl său a activat în DIE. OMUL LUI PASZKANY Medicul Securităţii clujene Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, a fost secretarul Asociaţiei Studenţilor Comunişti şi doctorul Securităţii Cluj timp de cinci ani, până în decembrie ’89. Mureşan a ieşit în rezervă în 1999, cu gradul de colonel. Imediat, Arpad Paszkany l-a cooptat într-una dintre firmele sale imobiliare. (Mihai Şoica) GRUPAREA „TRIGRANIT“ Diplomatul Ghibernea de la Londra Budapesta, 1997. Se înfiinţează TriGranit Development Corporation, o multinaţională care investeşte miliarde de euro în proiecte imobiliare din centrul şi din estul Europei. Acţionar majoritar e Sandor Demian, cel mai bogat om din Ungaria (cu o avere de peste 1,03 miliarde de euro). Un comandor de marină îl face pe Traian Băsescu „trădător de ţară” Scrisoare Deschisă către preşedintele României Domnule preşedinte Traian Băsescu, Decît să mai insistaţi în luarea de măsuri îndreptate împotriva Poporului Român, mai bine v-aţi ocupa de exploatarea românească a minelor de la Roşia Montană. Aveţi acolo destui bani ca România să trăiască bine mulţi ani de acum încolo. Nu glumesc! Chiar vă aştept, pentru că mi se pare important să vă văd reacţionînd la vocile cetăţenilor. În ultimul timp, oamenii de rînd nu vă mai văd în mijlocul lor. Unde sînt „băile de multime” de altadată? Nici la TV nu mai vreţi să apăreţi. Staţi în „turnul de fildeş” de la Cotroceni şi… faceţi presiuni asupra bietului Boc, care va rezista cît va putea. Dar, dacă se rupe aţa? Luaţi-ne în seamă, domnule preşedinte! Din ce în ce mai mult sînteţi perceput ca un trădător de ţară. Dacă sînteţi preşedintele meu, faceţi ceva pentru mine! Nu aveţi voie să acţionaţi împotriva mea. Iar dacă acţiunile dvs. sînt împotriva mea, nu vă pot percepe altfel decît ca pe un trădător al intereselor mele, adică ale celui care v-a votat. Ieşiţi de sub influenţa „Guvernului Mondial”! Nu vă place expresia, nu? Dar, atunci, cum să interpretez insistenţa dvs. de a nu schimba nici o virgulă din scrisoarea de intenţie adresată FMI? Dar este mai bine să faceţi ca ţara să dea în clocot? Este mai bine să vă vedeţi propriul popor îngenunchiat? Amintiţi-vă cum a murit Ceauşescu! Mi-ar fi milă de dvs., aşa cum mi-a fost milă şi de Ceauşescu (pe care eu nu l-am iubit, l-am urît chiar, dar nici n-am fost de acord să fie asasinat). N-au trecut decît două decenii de atunci. Puneţi-vă memoria la treabă şi…vedeţi unde vă situaţi în ochii poporului. Asta ca să vă feriţi la timp de furia mulţimilor. Profitaţi de cei ca mine, care încearcă să mînuiască doar cuvintele. Dar dacă daţi peste cei care mînuiesc bîtele? Spuneţi că nu sînt alte soluţii? Aş putea să fiu de acord cu dvs., domnule preşedinte, dar numai după ce văd că veţi pune în practică toate soluţiile propuse de Opoziţie, sindicate şi… mai puţin patronate. Dacă propunerile lor n-ar da rezultatele scontate, atunci aş fi de acord să luaţi şi măsuri antipopulare. Dar, pînă atunci, nu pot accepta măsurile dvs. de îmbogăţire a bogaţilor şi de sărăcire a săracilor. Îmbogăţiţii de carton, care s-au înfruptat pînă acum ca hienele din averea acestei ţări, trebuie să fie obligaţi să susţină deficitul bugetar. Că doar ei sînt vinovaţi de starea în care am ajuns ca ţară. Ei şi dvs., politicienii. Nu ne mai ameţiţi că ei sînt motorul economiei româneşti şi că ei trebuie să fie protejaţi. Ştim bine cum s-a îmbogăţit majoritatea lor. Iar dvs. ştiţi bine că nu-i interesează bunăstarea acestui popor. Au doar interese personale. Poporul acesta nu-i chiar tîmpit, aşa cum cred mulţi dintre politicieni. Este doar prea răbdător. Vă sfătuiesc să nu profitaţi prea mult de răbdarea lui. S-ar putea să „dea în foc”. Aş vrea să vă mai dezvălui că ştim de ce se plătesc şi în prezent salarii „nesimţite” şi ilegale, în timp ce luaţi măsuri de austeritate împotriva „nemernicului” de popor care vă încurcă. Ar fi bine să ne spuneţi cu ce cotizaţie contribuie la partid fiecare dintre acei consilieri ministeriali (şi alţii ca ei) cu salarii de zeci de mii de lei, mai mari chiar decît ale şefilor lor, miniştrii? Cum pot să înţeleg altfel faptul că subalternii au salarii mai mari decît şefii? Nu mai spun de salariile diriguitorilor agenţiilor guvernamentale. Nu mai spun de numărul acestor agenţii şi de numărul prea mare de ministere. Toate acestea se întîmplă ca să adunaţi cît mai mulţi bani negri la partid, pentru cumpărarea „proştilor” în campanii electorale. Apropo, ne puteţi spune de ce PDL-ul nu are nici o datorie financiară, în timp ce celelalte partide au? Nu bate, oare, la ochi? Aşa-i că-i avantajaţi acum pe toţi cei care v-au sponsorizat? Aş putea să înţeleg, dar vă întreb: de ce trebuie acum să recuperaţi tot de la „plebe”? Simţiţi că poate să mai ducă samarul greu pus pe umeri? Eu vă informez că nu. Mai reevaluaţi situaţia! Eu vă spun dvs. toate acestea, dar, în acelaşi timp, mi-e teamă că mă plîng „lupului”, şi-mi pun întrebarea retorică: Nu cumva şi preşedintele meu are aceleaşi interese personale ca şi clasa îmbogăţiţilor? Chiar sîntem un stat mafiot? Întrebările sînt retorice, dar nu vă împiedică nimeni să răspundeţi la ele. Domnule preşedinte, dacă aceste reproşuri vi le-ar fi făcut un politician din Opoziţie, aţi fi spus că este o declaraţie populistă. Eu nu sînt politician. Sînt doar un om obişnuit al cetăţii. Ascultaţi-mă! Vă aştept reacţia. Doar sînteţi în slujba mea, nu? Prof. univ. dr. ing. TĂnase Susanu, Constanţa e-mail: tinel47@hotmail.com P.S. Vedeţi că mi-am dat toate datele? Sper să nu mă trezesc cu Serviciile Secrete la uşa mea. De ce sper? Pentru că, naivul de mine, încă mai cred că multele Servicii Secrete din România acţioneazaă pentru promovarea intereselor Poporului Român. Deci, nu mi-e teamă de ele. Şi dac-ar fi să-mi fie teamă, ce pot să-mi ia mai mult decît viaţa?! Aşa-i? MAGIA NEAGRĂ A UNEI ISTORII A ROMÂNILOR…FĂCUTĂ DE TRĂDĂTORI ŞI DE „ALOGENI”…! (marginalii şi dezvăluiri în premieră) 28/05/2010 10:29:00 Articol publicat de: Adrian Botez Font size: …Cât de atent este supravegheată soarta românilor, de către “alogenii” cu pricina (evident, nu ne referim la evrei, în genere, ci la unii dintre “coreligionarii” lor, ajunşi în Marea Finanţă Mondială), pentru ca nu cumva Neamul Românesc să scape cu viaţă! – … dau mărturie nişte rapoarte ale “ale foştilor ofiţeri SRI”, strânse sub titlul O ţară subjugată economic şi politic de concernele evreieşti – se pare că nu prea luate în serios de guvernanţii noştri de azi (prin aceste rapoarte devine mult mai evident de ce criza este “mai cu foc” în România şi de ce toţi ne vor prăbuşirea…”alogenii speciali” -…în special! – cu jurămintele lor… din perciuni, bată-i vina!):O ţară subjugată economic şi politic de concernele evreieşti – se pare că nu prea luate în serios de guvernanţii noştri de azi (prin aceste rapoarte devine mult mai evident de ce criza este “mai cu foc” în România şi de ce toţi ne vor prăbuşirea…”alogenii speciali” -…în special! – cu jurămintele lor… din perciuni, bată-i vina!): “Mugur Isărescu a fost recrutat de către Concil Foreign Relations (CFR), în 1990. (…) CFR (organizaţie controlată de familiile bancherilor evrei Rockefeller şi Rotschild, susţinuţi de Morgan) a recrutat un număr semnificativ de specialişti, potenţiali înlocuitori ai celor ce guvernau la vremea respectivă în ţările est-europene. (…) Pe tot parcursul anilor 1990-1992 s-a purtat un intens război mediatic de dezinformare, în toate misiunile economice, subliniindu-se greşeala făcută de România prin plata datoriei externe şi exemplificându-se prin ţări care aveau mari împrumuturi(…) – principala formă de control al unei ţări este cea financiară – specialitatea CFR. Potrivit surselor, Mugur Isărescu ar fi fost pregătit în vederea accederii la fotoliul de premier. De aceea, soluţia Mugur Isărescu, în conformitate cu dispoziţiile CFR, a fost devalorizarea masivă a monedei naţionale, ca politică monetară, şi o rată derizorie a tuturor creanţelor României (ex. Egipt, Irak), pas susţinut şi de prim-ministrul impus de mass-media, de fapt de Oculta Financiară, Theodor Stolojan (…). În 1991, Theodor Stolojan a naţionalizat valuta aflată în bănci, ceea ce a dus la un adevărat recul pentru investiţiile străine scăpate de sub controlul şi manipularea Ocultei de la New York. Un alt aspect de menţionat îl constituie jocurile interbancare <>, prin intermediul cărora importante fonduri valutare au părăsit România. Deşi BNR are o Direcţie de Supraveghere şi Control Valutar, nu a luat măsuri pentru repatrierea valutei (…). Faptul că Isărescu a fost recrutat de CFR poate fi susţinut de argumentul că niciodată, indiferent de forţa politică ajunsă la putere, el nu a fost schimbat, cu toate incidentele penale ale afacerilor familiei sale, cu cetăţeanul Heinrich Schorsch, bănuit a fi agent dublu (…). Unul dintre cei doi evrei americani care monitorizează şi dirijează România de la cel mai înalt nivel este Mark Meyer, american de origine română (…) . Firma sa Hertzfeld & Rubin a fost implicată în derularea a numeroase privatizări din România. Personajul a fost consilierul lui Ion Iliescu, dar şi al lui Emil Constantinescu. Pe vremea acestuia din urmă, uşa palatului prezidenţial era permanent deschisă evreilor Tom Lantos (n.n.:senator american, maghiaro-evreu! – vajnic luptător pentru „drepturile maghiarilor din România”…) şi Alfred Moses (n.n.: informaţia apare şi în Justiţiarul sibian, nr. 4 din 2010). (…) În 2005, când preşedintele Traian Băsescu a efectuat prima sa vizită la Washington, Mark A. Meyer a fost invitatul special al şefului statului la o întâlnire particulară (s.n.). Meyer are firmă de avocatură în România – este cea care a obţinut pentru Dominic de Habsburg şi familia acestuia retrocedarea Castelului Bran. Mark Meyer e şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane din New York. (…). Organizaţia a fost creată la Bucureşti în 1993, chiar cu sprijinul lui Ion Iliescu, alături de Meyer avându-l la conducere pe evreul Elias Wexler, originar tot din România (n.n.: România şi-a clocit toţi şerpii la sân, şerpi care acum o devorează, gurmanzi, pe-ndelete!). (…) Deşi principal iniţiator al acţiunii, prin firma Herzfeld & Rubin, este Meyer, pentru publicul românesc iniţiativa aparţine unui grup mai larg(…). A fost ocazia ca gruparea „Oamenii de Afaceri Americani” să trimită invitaţii companiilor americane evreieşti, şi nu numai, să profite din plin de ocazia de a cumpăra ieftin întreprinderile româneşti. Organizatorii secreţi (Hertzfeld &Rubin, adică Mark Meyer), pentru a fi mai convingători, s-au gândit să expună, ca garanţi, responsabilii economici din România, aşa că au fost plimbaţi de la Bucureşti la Chicago reprezentanţi ai Guvernului român, preşedinţi şi directori executivi ai celor mai influente bănci şi fonduri mutuale din România. (…)Mesajul transmis a fost următorul: Economia României este de vânzare, puteţi să vă exercitaţi dreptul în consecinţă, putem aranja privatizările.Mesajul transmis a fost următorul: Economia României este de vânzare, puteţi să vă exercitaţi dreptul în consecinţă, putem aranja privatizările. Cel mai convingător s-a străduit să fie Mircea Geoană, ambasador al României în SUA la acea dată. Geoană a făcut parte dintre studenţii privilegiaţi de înalţii ofiţeri ai fostei Securităţi(…). Generalul Pacepa, pe vremea când era şef-adjunct al spionajului românesc (DIE), a avizat favorabil numele lui Geoană Mircea, fiu al generalului Geoană, pentru a pleca la studii în SUA, în rândurile ambasadorilor prieteniei” (…). Desfăşurat la Hotel Hilton & Towers din Chicago, în perioada 29 sept.-3 nov. 1997, Forumul (la care participa tânărul Mircea Geoană) scotea, practic, economia României la mezat, în faţa unor mari bănci americane evreieşti: Chase Manhattan Bank, Smith Barney Europe, First Chicago Bank, Mercantile Stock Exchange, Global Securities USA. (…) În perioada 30 martie – 3 aprile 1998, în SUA, acţiunea Forumul s-a repetat spre a fi oferite afaceri în România la peste 200 de mari companii americane, în domeniul bancar şi în cel al pieţei de capital, industrie uşoară, materiale de construcţii, electronică, telecominicaţii, infrastrctură etc. De data asta, organizatorul anunţat era chiar de la vârful finanţelor americane evreieşti, AMROINVEST INC (baronii finanţelor mondiale, familia evreilor Rotschild) (…) dar regăsim şi firma Herzfeld & Rubin, deci pe Mark Meyer.(…) Ex-modelul Janine a fost năşită de Mircea Geoană, iar cumnatul acestuia din urmă, Ionuţ Costea, a funcţionat ca Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor, în intervalul 1997-2000. Înclinaţia evreilor pentru posturi de televiziune româneşti este dovedită şi de cazurile posturilor (fost) Tele 7 ABC (al evreului Fredy Robinsohn), Prima TV , B1 (publicul crede că e al fraţilor Păunescu: George Păunescu aparţine, însă, la B’nai B’rith, loja masonică pur evreiască!). (…) Mark Rich – magnat evreu cu cetăţenie americană, apropiat de Mosad. El s-a aflat în spatele firmei canadiene Gold Corporation, companie cu 80% acţionariat pestriţ, pe care îl controlează însă Rich (…) Ca urmare, zăcământul de la Roşia Montană urmează a fi epuizat de către Gold Corporation Roşia Montană LTD în numai 15 ani, Statului Romn revenindu-i numai 2% din acestă exploatare (n.n.: deşi de otrăvit, otrăvesc pentru cel puţin 100 de ani, zone de multe sute de km, de urlă până şi ungurii, că le „arde” Tisa lor!). (…) Yoav Stern, israelian, face şi el parte din grupul oamenilor din România ai magnatului evreu Mark Rich, preocupat de petrolul românesc (…). Un alt personaj este Motti Zisser, care controlează, alături de firma Control Centers, consorţiul Europa – Israel Group, companie importantă, la proprietatea căreia participă, din anul 2002, şi banda Leumi Le – Tel Aviv(…). Odată cu preluarea firmei Elbit Medical Imaging acum câţiva ani, Motti Zisser a preluat şi subsidiara acesteia, firma israeliană Elscint, căreia i-a oprit activitatea, vânzându-i toate bunurile şi mijloacele de producţie (…). Totodată, ridică mall-uri, cum e cel din Timişoara, unde a preluat ieftin terenul necesar de la o firmă de stat românească, după care a revândut foarte scump o parte din suprafaţă chiar Primăriei oraşului. (…). În 1998, a dorit să preia privatizarea Hotelului Bucureşti (din Bucureşti…). (…) Eli Papouchado construia două mari centre comerciale, finanţat de Banca Internaţională cu domiciliul la Tel Aviv, este unic distribuitor în România al produselor Kodak, prin firma sa M.TIL.ROM, cu sediul la SITRACO CENTER, Piaţa Unirii, administrată de partenerul ei de afaceri, israelianul Eliashu Rasin, cu care mai deţine Hotelurile Opera şi Central, din Bucureşti. (…) Tonya Halpern rezidează în România cu mulţi ani înainte de 1989, locuind la apatamentele Hotelului Bucureşti (pentru privatizarea căruia s-a şi implicat direct, alături de Alex Bittner), iar soţul ei, Moshe, specialist în tehnică aviatică (…), reprezintă în România Eastman Kodak, firma care, alături de Standard Oil, Xerox, U.S. Steel, IBM şi multe bănci evreieşti americane, susţine şi activează pentru CFR! (…). Eliahu Rasin, născut la 24 noiembrie 1947, la Tel Aviv, în Israel (…) a dezvoltat în România o afacwere piramidală, a cărei bază o reprezintă o cutie poştală cipriotă, respectiv off-shore-ul Monilen Enterprises LTD, înfiinţat în august 1997, cu care controlează mai multe firme din România (…). Deţine totodată Hotelul Sinaia din Sinaia, pe care l-a încredinţat spre administrare lui Marian Schwartz, ofiţer în rezervă din Serviciile Secrete israeliene, născut la 3 iulie 1954, în Bicureşti. (…) La Banca Leumi Le, sucursala din Londra, în contul firmei lui Rasin, MONILEN ENTREPRISES LTD, a fost vărsată suma de 2, 92 milioane dolari americani, comision pentru privatizarea Hotelului Bucureşti (…). În zona din centrul Capitalei, mai ales în zona Unirea, şi pe care le-a transformat în Business Center), Eliahu Rasin a avut drept clienţi firme şi instituţii precum ARDAF, IBERNA, Pepsi Cola International, Gelsor, Elite România, Sharrom-Sharp etc. (…). (…) Bernard Shraer, evreu de origine maghiară, fondator al băncii israeliene Leumi Le-Tel Aviv, după 1989, a început să-şi dezvolte afacerile preponderent în Ungaria, îndeosebi prin compania Danubius Hotels, unde era implicat şi Dan Fisher (…). În prezent, posedă peste 50 de hoteluri (…). Pentru a-şi extinde afacerile , în România – interesat îndeosebi de staţiunile din Transilvania (n.n.: măi, să fie, ce mai face dragostea de Ardeal, dintr-un evreu ungur!), a apelat şi la consultanţa lui Rudos Ernö (fost ambasador ungur la Bucureşti). (…) Aşadar, Shraer, ca şi Rudos Ernö, nu e străin de încercarea de preluare a Băncii Comerciale Române de către Banca Ungariei. (…). (…)Rudos Ernö, cetăţean român cu dublă cetăţenie, maghiară şi britanică, fost ambasador al Ungariei (n.n.: cum se găsesc toţi şi se strâng, în ”cuibul de şerpi”, care a devenit România!) –face afaceri preponderent în România. Surse din sistemele de informaţii apreciază că originea sa reală este evreiască. (…) A fost arestat la Constanţa, pentru deţinere şi consum de droguri, împreună cu câţiva tineri români. Una dintre afacerile sale mari a fost cea cu Bell Helicopters-SUA, în tandem cu Elbit System-Israel (…). Mandler este ajutat de Decebal Traian Remeş, în afacerea Bell Helicopters-SUA, prin semnarea tuturor actelor. (…) Premierul Israelului, Ariel Sharon (cel anchetat pentru obţinerea de fonduri electorale, în cuantum de 1,5 milioane dolari), este amestecat, direct sau prin fiul său. (…) Fiul lui Sharon nu e străin de cazul Dacia Felix (Eurombank), precum şi Avital Benesh (preşedintele băncii) , Fredy Robinson (proprietar principal al băncii) şi Liviu Mandler (fost preşedinte al băncii) , Sorin Beraru/Samuel Bergovici etc. (…) Sorin Beraru e unul din cei mai mari infractori evrei care au operat în ţara noastră (Adrian Năstase nu e străin de acest caz). (…). Moshe Pesach e, de asemenea, partenerul de afaceri al lui Sorin Beraru-Bergovici. Traficant de arme, ce a acţionat pe teritoriul României, dimpreună cu Shimon Nahor (…). Israelienii din familia Ofer, cunoscuţi drept fraţii Ofer (David, Sami şi Iuli) – copii ai lui Josef Herscovici(acelaşi nume de familie ca şi Shimon Nahor) (…) David a fost şeful unui Serviciu Secret israelian, Iuli a avut înclinaţie spre funcţiile publice, deţinând, mult timp, şi funcţia de CONSUL AL ROMÂNIEI LA TEL AVIV (n.n.: ăsta da, patriotism!) (…) – iar Sammy s-a concentrat asupra afacerilor. (…) Afacerile din România au fost demarate în ultimii ani de octogenarul Sammy Ofer, iar în prezent (n.n.: 2010!) sunt conduse de fiul său, Eyal Ofer. Familia Ofer este co-proprietară, alături de alte familii evreieşti, precum Pritzker, din SUA, asupra multor companii de turism, ce oferă croaziere în toată lumea – peste 50 de itinerarii şi peste 140 de destinaţii (Caraibe, Bahamas, Bermude, Mexic, Panama, Alaska, Hawai etc. etc. – cu 14 vase moderne, vase de până la 164.800 tdw. Această companie administrează şi vasele altor firme evreieşti, precum flota Rosemont, Trans Union Corp. Sau cele 10 vase ale OP Holding LTD (n.n.: n-or găsi, rătăcită, printre vase, şi flota „expiată” de Băsescu?!). (…) Se bănuieşte prezenţa sa (Ofer…) activă şi masivă, deşi invizibilă, în proprietăţ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s