Delegatia Permanenta a PNL a decis in unanimitate, ca in 2 saptamani Crin Antonescu, sa alcatuiasca un guvern din umbra cu care liberalii sa se prezinte in fata alegatorilor pentru a obtine sustinerea lor la viitoarele alegeri, anticipate sau nu.
Din acest guvern vor face parte, in principal, specialisti din partid, dar nu este exclusa cooptarea unor tehnocrati independenti.
Crin Antonescu a explicat insa ca acest cabinet virtual nu este cel cu care liberalii se vor prezenta la viitoarele negocieri cu PSD, care vor avea loc in cazul in care Guvernul Boc va cadea in urma unei motiuni de cenzura in perioada urmatoare.
In aceasta situatie, liderul PNL vede necesara formarea unui guvern PNL-PSD in care sa fie cooptat si UDRM, precum si alti parlamentari care se delimiteaza de actuala putere, si in care premierul sa fie independent, „o personalitate prestigioasa”.
Antonescu nu a dat nume, precizand insa ca varianta Johannis este in continuare posibila, ca proiect politic insa, nu ca persoana.
Intrebat ce se va intampla in cazul in care presedintele Traian Basescu va respinge, asa cum a facut si altadata, un premier pe care i-l va propune o noua majoritate parlamentara, a Opozitiei, Crin Antonescu a precizat, ca si in alte dati, ca liberalii sustin o noua suspendare a presedintelui.
„Daca acel scenariu se va repeta si vom ajunge in situatia unei majoritati in Parlament care sa inlature guvernul Boc si presedintele nu va intelege ca potrivit Constitutiei guvernul este expresia unei majoritati parlamentare si nu a unui om, fie el si seful statului, se va proceda la o procedura constitutionala si anume la suspendarea presedintelui”, a conchis Antonescu.
Stiti ceva,
Am raspunsul in motto-ul de pe site-ul meu:
„Sa-mi trag nervii… Pleaca ai NOSTRI… Vin ai NOSTRI”.
Asa ca, NO COMMENT!
In cursul zilei de duminica, 22 august a.c. la Sanislau au avut loc alegerile partiale care au vizat formarea unui nou Consiliu Local, deoarece cel constituit in urma alegerilor din vara lui 2008 fusese dizolvat.
Pentru cele 13 mandate de consilieri locali s-au inscris in lupta 6 partide si 4 independenti. Marii perdanti al luptei de la Sanislau sunt partidul lui Basescu si locuitorii comunei.
Primii, pentru ca au reusit sa obtina doar un mandat de consilier local, si acela doar in urma redistribuirii, in timp ce in 2008 au obtinut 4 mandate, iar locuitorii din Sanislau deoarce sunt nevoiti sa-l suporte pe primarul portocaliu inca 2 ani. Faptul ca a sosit INCEPUTUL SFARSITULUI partidului-stat o demonstreaza si ultimele rezultate de la cele doua tururi de scrutin care s-au derulat in judetul Satu Mare.
Consiliul local comuna Apris
Partidul Civic Maghiar 45,46%, 5 consilieri (2008: nu a depus liste)
UDMR 27,27%, 3 consilieri (2008: 54,55%, 6 consilieri)
PNL 18,18%, 2 consilieri (9,09%, 1 consilier)
PD-L 0,0%, 0 consilieri, 7 voturi valabil exprimate (2008: 27,27%, 3 consilieri)
PSD 9,09%, 1 consilier (9,09% 1 consilier)
Consilul local comuna Sanislau
Forumul Democrat German 38,46%, 5 mandate
Partidul National Liberal 15,39%, 2 mandate
Partidul Social Democrat 15,39% 2 mandate
Uniunea Democrata Maghiara din Romania 7,69%, 1 mandat
Uninea Nationala pentru Prosperitatea Romaniei 7,69%, 1 mandat
Partidul Democrat-Liberal 7,69%, 1 mandat
Candidat Independent Kocze Daniel 7,69%
Material preluat de pe blogul lui Adrian Steif
Sinteza: Daca proiectam rezultatele din Sanislau pe plan national, atunci PSD si PNL sunt cotate la un scor de 30%. UDMR isi conserveaza electoratul. Implozia PD-L este vizibila daca comparam rezultatele din august 2010 cu cele obtinute de in noiembrie 2008. O concluzie este mai mult decat certa: PD-L si-a pierdut in 18 luni cca. 50% din propriul electorat.
Comuna Sanislau este un fief electoral ale minoritatilor germane si maghiare.
In alegerile din noiembrie 2008 sau inregistrat urmatoarele rezultate:
Colegiul Uninominal 4 Camera Deputatilor din circumscriptia Satu Mare
Attila Varga (UDMR) 49,98%, 12.691 VVE
Vasile Mitrasca (PSD+PC) 16,88%, 4.288 VVE
Florin Gal (PD-L) 14,39%, 3.655 VVE
Ilie Ciuta (PNL) 12,34%, 3.134 VVE
Alexandru Ioan Garbea (PNG-CD) 1,60%, 407 VVE
Stelian Liviu Barar (PRM) 1,60%, 407 VVE
Delia Cosmina Pop (PVE) 0,58%, 149 VVE
Colegiul Uninominal 2 Senat din circumscriptia Satu Mare
Tiberiu Gunther (UDMR) 51,99%, 26.332 VVE
Ioan Viman (PSD+PC) 16,10%, 8.155 VVE
Pop Zoltan Carol (PD-L) 13,93%, 7.055 VVE
Valentin Macec (PNL) 12,65%, 6.410 VVE
Ieronim Crisan (PRM) 1,85%, 937 VVE
Daniela Dorina Cotoros (PVE) 1,79%, 908 VVE
Cornelia Anca Bolba (PNG-CD) 1,66%, 842 VVE
@savulescugabriel
Va multumesc pentru vizita!
Este bine ca PDL-ul incepe sa piarda si ca PNL-ul si PSD cresc.
Pot cele doua partide sa castige peste 51% din voturi?
Putem sa mai avem incredere in UDMR?
Sunt cateva aspecte peste care nu se poate trece:
1. Urmatoarele majoritati parlamentare si, implicit, urmatoarele guverne, trebuie sa fie rodul unor coalitii;
2. PSD-ul nu poate fi exclus din ecuatie, fiind partidul ca cea mai mare pondere in sondaje si, daca se sfarama factura de coalitie portocalie, cu cea mai mare pondere parlamentara;
3. UDMR-ul, oricat de nesuferit ne este, a dovedit ca-si respecta promisiunile facute la negocierile care au precedat formarea coalitiilor.
Dupa parerea mea, Crin Antonescu si PNL-ul, au cea mai CORECTA oferta politica pentru revigorarea politica si economica a Romaniei. Din pacate, diferenta intre Antonescu si Ponta, implicit si intre partidele pe care le conduc, este aceea ca Antonescu are o viziune politica de ansamblu, in timp ce Ponta are viziuni … Ideea ca PSD-ul va aduna totul la viitoarele alegeri, pe seama dezastrului instaurat de PDL, este o marota marxista. Nu mai suntem in anul 1992, avem o clasa de mijoc (saracita si bulversata, dar adepta a ideilor liberale) si nu vad cum PSD-ul ar aduna peste 50% din masa de votanti. Sa zica merci pentru un 35%. Ma mira faptul ca strategii din PSD nu vad ce pericol ii paste, sustinand ca nu vor participa la formarea unui guvern, decat in urma unor alegeri, fie anticipate, fie la termen. Pericolul este acela ca aceasta incapatanare prosteasca, dorinta de a acumula cat mai mult capital politic, nu tine seama de suferintele la care este supusa majoritatea populatiei Romaniei, suferinte care se accentueaza pe zi ce trece si electoratul ii va taxa. Dupa parerea mea, Victor Ponta nu este suficient de „copt” pentru sarcina politica a PSD-ului. Visul lui de a deveni premier (ca si al lui Geoana de a deveni presedinte) este o simpla marota, sustinuta de oportunistii din PSD.
Sa zicem ca ne-am lamurit cum stam cu opozitia. Dar nu trebuie sa uitam ca Basescu nu doarme si cloceste si el planuri pentru asi mentine puterea. Surpriza poate veni peste cateva zile, prin remanierea drastica a actualului guvern, schimband tintele unei eventuale motiuni de cenzura. Avand inca majoritate parlamentara, isi poate permite sa schimbe intregul guvern, cu tot cu Boc. Asta poate insemna cel putin inca sase luni de domnie portocalie, suficiente ca sa extermine o parte din populatie. Si, in aceasta situatie, inclusiv PSD-ul va plati o parte din „oalele sparte”.
UDMR-ul a avut si are tintele lui specifice. Nu a facut niciun secret din ele. Problema nu a fost a lui, ci a coalitiilor care i-au solicitat parteneriatul. Daca se reuseste o coalitie suficient de puternica PSD-PNL-PC plus celelalte minoritati, atunci UDMR-ul poate fi neglijat. Daca nu, atunci trebuie sa i se ofere ceva care sa-i multumeasca electoratul. Si nu va fi putin, tinand seama de ponderile partidelor in Parlament. Cu toate acestea, amintindu-ne de ce s-a intamplat in toamna anului trecut (Proiectul Johannis), UDMR-ul a dovedit ca poate fi relativ flexibil intr-o coalitie care nu depinde foarte mult de voturile lui, sau daca opozitia lui poate atrage ura populatiei. Tot dupa parerea mea, UDMR-ul are cel mai bun raport al politicienilor „destepti” in masa partidului (uniunii culturale).
Presupunand ca am argumentat suficient, raspunsul la intrebarea dvs nu poate fi decat unul: UDMR-ul poate fi luat ca partener de guvernare daca exista o coalitie puternica si coerenta, daca voturile lui nu sunt cerute „cu caciula in mana”. Este un partener loial cuvantului dat.
@ ALM
Eu zic ca UDMR-ul NU RESPECTA „promisiunile facute la negocierile care au precedat formarea coalitiilor”.
Eu zic ca UDMR-ul trebuie lasat in opozitie alaturi de PDL si UNPR.
Din pacate, stimata Theodora, in politica nu prea conteaza parerile individuale. M-as fi bucurat daca la afirmatia „Eu zic ca UDMR-ul NU RESPECTA promisiunile facute la negocierile care au precedat formarea coalitiilor” aduceati si niste argumente logice si nu sentimentale. Acum este prea tarziu ca UDMR-ul sa fie scos de pe scena politica, pe baza faptului ca nu sunt inregistrati ca partid. Doua zeci de ani au fost asimiliati si folositi pe post de partid. Apoi, nu uitati ca UDMR-ul are electoratul lui fidel, care-i asigura intrarea in Parlament, indiferent cine se bate pentru locul intai. De asemenea, formarea unei coalitii este similara cu echilibrarea unei balante: greutatile mici asigura echilibrul.
Nu stiu ce v-a venit cu UNPR-ul? Ei vor exista atat timp cat PDL-ul va fi la putere. La ora actuala au 125 de mii de membrii (cum i-o fi adunat in cateva luni?) dintre care unii reprezinta familiile ofiterilor din unitati militare intregi. La primele alegeri sunt aproape sigur ca dispar. De asemenea, in caz ca PDL va trece in opozitie, parlamentarii UNPR vor „schimba macazul”, asa cum au facut-o de nenumarate ori.
Dar, cum vad ca sunt singurul care considera util UDMR-ul pe scena politica (din mai multe motive, altele decat formarea coalitiilor), pe principiul ca „daca doi iti zic ca esti beat, te duci si te culci”, va rog sa considerati ca este parerea unui nepriceput in ale politicii …
@ALM
Domnule ALM, cu tot respectul vreau sa va asigur ca nu am nimic cu ungurii din Romania.
La mine in bloc, de exemplu, sunt 3 famili de unguri. Presedintele blocului este un ungur.
A fost ales de romanii majoritari pentru ca este cinstit si priceput.
Problema este cu liderii lor.
Electoratul lor imbatraneste si moare deci o sa aiba din ce in ce mai putini votanti.
Tinerii pleaca in Ungraria sau aiurea prin lume si nu cred ca o sa ii mai intereseze votul din Romania.
UDMR-ul avea semnat cu PNL-ul un acord in perioada proiectului Joahnnis.
Ce au facut dupa alegerile prezidentiale?
Au respectat ei acordul pe care il aveau cu PNL-ul?
Nu…. au fugit la guvernare cu PDL-ul
Poti sa mai ai incredere ei?
Eu una nu as mai avea.
Liberalii pot sa faca ce doresc ei.
Niciodata nu este prea tarziu domnule ALM.
Pot fi scosi de pe secena politica din diverse motive daca continua sa se poarte ca niste CURVE.
Imi pare rau ca de data asta parereile nostre nu coincid si sper sa nu va suparati pe mine.
@ Theodora
De ce m-as supara, atat timp cat dialogul este politicos? Asta e frumusetea democratiei si nu tin deloc ca altcineva sa fie de acord cu mine. Fiecare avem dreptul la pareri.
Sa va explic care este diferenta intre o coalitie si o casatorie catolica? Dupa parerea mea, PSD-ul a fortat UDMR-ul sa se indoiasca de loialitatea partenerului. Poate ati uitat, dar cand PSD-ul s-a vazut cu lemnele in caruta, in 2008, nici n-a vrut sa auda de UDMR, considerand ca ciolanul era prea mic pentru trei partide. Abia dupa ce au luat o palma cu pingeaua de la Basescu si-au adus aminte de UDMR. Si eu as fi avut dubii despre „moralitatea” PSD-ului intr-o coalitie (observati ca n-am folosit cuvantul „curve”). De asemenea, poate ati uitat ca, imediat dupa alegeri, exista posibilitatea unei guvernari PSD+PC-PNL-UDMR. Cine n-a vrut-o? O sa spuneti ca Tariceanu. Gresit! Tot PSD-ul a dat dovada de lipsa de flexibilitate, in frunte cu Geoana, care era lihnit dupa functia de Presedinte al Senatului.
Cum bine ati semnalat, UDMR-ul a avut o intelegere cu PNL, PSD+PC si celelalte minoritati (despre care nu pomeniti nimic cu privire la instabilitatea lor doctrinara) PE DURATA PROIECTULUI JOHANNIS. In momentul in care Proiectul a devenit caduc, alianta s-a destramat in mod firesc. La formarea guvernului Boc IV (sau V?), PNL-ul si UDMR-ul au fost invitati la guvernare. PNL-ul, fript pe timpul lui Tariceanu (nu din loialitate fata de Proiectul Johannis), a refuzat, lasand „carti” mai multe in mana UDMR-ului.
Dupa cum stiti, eu sunt un simpatizant al social-democratiei, dar si al liberalismului moderat, ca un fost intreprinzator privat. Asta nu ma impiedica sa nu vad jocul politic, mai mult decat slab, al PSD-ului. PSD-ul, cu ideologia lui de stanga, nu poate scoate Tara la liman fara politici liberale. Cel mult va continua sa se imprumute pentru supravietuirea statului. Din fericire (cel putin asa sper) alegatorii sunt mai destepti decat strategii PSD-ului, si-l vor obliga la o coalitie cu PNL-ul. Asta in cazul ca n-au memoria scurta si nu se vor inhaita din nou cu portocaliii …
@ALM
Da, este adevarat ca PSD-ul nici nu vrea sa auda de UDMR.
Dar nu PSD-ul a inceput.
Dar de ce a ajuns PSD-ul sa faca asta?
Pentru ca liderii PSD au inteles ce fel de oamenii sunt liderii UDMR.
Si eu sunt un fost intreprinzator privat.
Nu de valoarea dumneavoastra dar am incercat si am fost un mic patron cativa ani.
Nu am minitit cand am spuns ca am avut cateva chiscuri. Nu am obiceiul sa mint.
Si mie imi plac cateva din politicile liberale. Am multi prieteni printre bloggerii liberali si sunt foartea atenta la declaratiile pe care le fac liderii liberalilor.
Sper ca nici PSD-ul si nici PNL-ul sa nu se mai alieze cu portacalii.
Locul lor este la groapa de gunoi a istoriei.
Nu merita nici sa mai intre in Parlament.
@ Theodora
Daca vorbim de fosti intreprinzatori privati, este jenant sa mai vorbim de valoare. Ce-mi reprosez, este ca nici prin cap nu mi-a trecut ca in Bucuresti trebuie schimbate bordurile din trei in trei luni …
Totusi, nu pot sa nu remarc ca sunteti o pesedista infocata. Cred ca le gasiti scuze si ca au cazut in plasa basescului si ca Geoana sarea ca un copil care a mancat iaurt Danone … Numai ca PSD nu este social-democratia! Politica social-democrata nu poate fi facuta de nababi ghiftuiti, imbracati in Armani si cu limuzine de lux la scara. Ei dau din buze duios, dar nu cred o iota din ce proclama in public. In schimb, sunt extrem de sinceri in culise …
@ALM
Sunt un om moderat.
Nu, nu le gasesc scuze ca au intrat la guvernare cu PDL-istii.
Despre Geoana si prostiile lui nici nu vreau sa ma discut 😦
O sa caut pe seara articolul pe care l-am scris ca raspuns la o intrebare pusa de domnul Adrian Nastase pe blogul dansului, inainte de alegerile din decembrie. Intrebarea era parca… Ce trebuie sa faca social democratia?
Din cele 18 puncte pe care le contine articolul meu o sa vedeti cum gandesc eu de fapt.
privind pragmatic lucrurile exista doua solutii de a cadea guvernul Boc. racolarea unor paelamentari PD-L si/sau independenti sau trecerea alaturi de opozitie a UDMR. nu cred ca se va intampla nimic din toate astea din pacate.
dupa mine UDMR nu este legal pe scena politica, asa ca din partea mea la gunoi cu el, pot maghiarii sa se regaseasca in platformele partidelor istorice sau sa sustine partidul civic al lor daca le plac radicalismele
in concluzie, cum nu vad inca o victorie in parlament a PSD si PNL, nu vad mai departe decat lovitura de imagine ceea ce fac liberalii acum. astept pe micutzul Titulescu sa se consulte cu mentorul sau si sa actioneze
@olimpiu
Uite ca avem aceeasi parere de data asta 🙂
„UDMR nu este legal pe scena politica” asa ca SI din partea mea la gunoi cu el 😀
ai dreptate Theo.Si din partea mea la gunoi cu ei,pentru ca au distrus un proiect politic frumos.apoi sa fie beliti cei care i-au mentinut ca partid politic timp de 20de ani. acestia sunt cei mai vinovati.
@T_REX
Eu pot sa inteleg multe, pot sa inteleg ca au interesul lor dar ce au facut este inadmisibil.
Proiectul Johannis era atat de bun, era o mare sansa pentru Romania, o sansa pierduta pentru ca ei au ales sa treaca in tabara cealalata.
Nu trebuie sa uitam asta.
@ Theo,
După cum am mai spus si cu alte ocazii, OPOZITIA trebuie să se apuce serios de treabă si să lase la o parte orgoliile si diferentele majore de doctrine pentru a intocmi un program viabil de scoatere a tării din criza in care au fost adusi de incapacitatea guvernului portocaliu Băsescu & Boc , program acceptat si agreat de patronate,sindicate si de marea majoritate a clasei politice si a parlamentarilor din toate partidele de opozitie si de foarte multi chiar dintre cei de la putere nemultumiti de tâmpeniile făcute de incoerentii si inconsecventii Seitan si Vlădescu in ultima perioadă de vreme precum si de către alti ministri care nu au in agenda lor de lucru decât ideea să-si multumească clientela politică si neamurile lesinate după banul public , program care să ducă in cele din urmă si de la scoaterea din viata politică a tării PDL asa cum a fost scos si PNTCD !
In acest fel OPOZITIA poate guverna si fără AJUTORUL formatiunii ce se numeste UDMR si care se agată ca disperata de oricine ajunge la putere pentru a-si duce la bun sfârsit politica complet antiromânească atât pe plan intern cât si international deja cunoscută. Vezi te rog :
http://absolventi1969.wordpress.com/2009/09/05/trezeste-te-ostire
si vei avea RĂSPUNSUL meu la inteleapta ta INTREBARE !
Decât cu ei la guvernare, mai bine cu pensia injumătătită !
@ALIOSA
Multumesc pentru raspuns!
@ Theo,
Am răspuns primul la intrebarrea ta, a apărut comentariul meu la „ in astaptare ” iar acum intrând să aflu răspunsul tău, STUPOARE, dispăruse ! Ce s-a intâmplat ?
@Aliosa
L-am aptobat acum si am si raspuns
Stai sa verific .
Este OK Raspunsul a aparaut si esti primul dar se afiseaza de jos in sus.
A mai mare curva in politica e UDMR. Astia au facut jocurile cu cei 6% ai lor de multe ori, sub diferite stapaniri. Si nu vad de ce nu ar fac asta si in continuare. Moral ar fi ca UDMR sa dispara pentru sustinerea pe care o ofera nenorocitilor de portocalii si capeteniei lor. Si nu doar ei. PDL ar trebui sa dispara. Dar de la ce ar trebui si pana la ce se va intampla e cale lunga. UDMR va fi prezent si in urmatorul guvern. Iar cand va cadea basescu + sleahta o sa vedem pe la putere oameni de valoare gen Voinescu, Preda s.a.m.d. Noua putere ii va scuza intr-un fel, populatia uita cine au fost si se merge mai departe. Raman la parerea mea ca tara are mari probleme pe care nu si le va putea rezolva.
Maxim ce se poate obtine este sa cada astia si sa revenim la mica ciordeala de dinainte de basescu. Nimic mai mult. Atat poate romania
@Basarica
Sunt de acord cu tine pana la fraza ca „tara are mari probleme pe care nu si le va putea rezolva”
Da tara are mari probleme dar ele se vor rezolva. GREU… FOARTE GREU…. MULT MAI GREU DECAT NE DORIM SI DE CAT AR PUTEA SA SE INTAMPLE IN ALTA PARTE DAR …. O SA REUSIM.
Mai adaug ca asa suntem de vreo 2000 de ani. 🙂
@Basarica
Am avut si momente bune dar da… ne caracterizeaza Miorita.
Fara unguri nu se poate guverna,ei inclina balanta in parlament! Si daca nu sint luati la guvernare,incep sa urle ca sint persecutati,se duc in strainatate la ziare si isi pun poalele in cap ! Partidele romanesti i-au UDMR in guvern pentru a avea liniste in exterior! Si de bani e vorba!
@Sfarma-Piatra
SA SE DUCA UNDE A DUS MULTUL IAPA SI SURDUL CAPRA 😀
PREFER PRM-UL LA GUVERNARE
MINORITATILE ALTELE DECAT CEA MAGHIARA, PE ORICINE…. M-AM SATURAT DE JIGODISMELE LOR.
ASTIA NU SUT OAMNEI CU CARE SA PORNESTI LA DRUM
PE ASTIA TREBUIE SA II AI PERMANENT IN FATA TA… CA SA NU TE INJUNGHIE PE FURISI.
Corect ce spui,dar realitatea asta este! Minoritatea maghiara va vota cu UDMR indiferent ce porcarii le fac astia,ca de exemplu acum cu PD-L ! Daca sint tinuti in afara guvernarii incep sa faca scandal !
@Sfarma-Piatra
Nu au decat sa urle pana lesina.
Poate inteleg si ei ca au gresit si inceteaza sa se mai comporte ca niste CURVE.
Intrebarea ar fi cam asa: credeti ca Romanii vor fi atat de uniti in urmatorii 10 ani, astfel incat o mana de 5% de nemesi sa nu-si mai bata joc de ei ?!
Asa as fi formulat eu intrebarea …
😦
@brad
Cred ca ai dreptate. 😦
UDMR poate continua sa faca autostopul. Fiindca oricum altceva nu prea stie. De 20 de ani tot sta pe margine si se urca in masina celui care opreste. Ar fi cazul sa mai faca cativa ani doar din mana!!!
@Pro Atitudine
Asta zic si eu.
Poate inteleg ca au gresit si incep sa aiba un comportament mai decent.
Numai alegerile anticipate, organizate prin trantirea guvernului Boc si a celorlalte din umbra, vor scoate Parlamentul din curvarsareala politica actuala… in care Cotroceniul a devenit Casa de toleranta.
Cele udemereu 🙂 n-au ce cauta in viitoarea coalitie guvernamentala.
@plano10
Da si in plus cred ca ar trebui sa il obligam si pe presedinte sa respecte constitutia.
Poti sa obligi pe patroana casei de toleranta sa respecte legea, adica sa nu mai racoleze din alea…. UDE MEREU?
Numai daca o trimiti la parnaie!
@plano10
Cred ca ai drepate 😦 altfel nu se poate
Eu am înţeles că PNL doreşte iarăşi Guvernul Johannis.
@Bibliotecaru
Eu am intels ca se refereau la proiectul in sine nu la Johannis ca persoana neaparat.
UDMR-ul nu e nici marfa nici greutate, e – ia, acolo,… – o bucat’ de fier de 200g pe care o punem cand pe greutati, cand pe marfa, pentru a echilibra cantarul, avand grija sa-l adunam sau sa-l scadem de la marfa. Pricopseala.
Daca n-am fi ROMani, nu l-am tine nici macar prin batatura sa indreptam cuie pe el, ci l-am duce direct unde ii e locul – la fier vechi – dar asa… ne facem treaba cu el.
@KinR
Asa ar trebui si sper ca asa sa se intample.
Bine ai revenit!
Vad aici oameni care discuta fara a intelege natura si puterea udmr…cati dintre voi stiu ca sunt sate ,comune si chiar orasele pe teritoriul Romaniei in care limba romana nu e cunoscuta?…acolo daca vine pnl sau psd si le face campanie electorala e ca si masajul la picior de lemn…dar vine udmr,le vorbeste limba care o inteleg si ii minte ca e spre binele lor daca pun stampila acolo unde scrie in maghiara pe buletinul de vot…Unde sunt consilierii psd si pnl sa le explice celor cu campaniile electorale ca daca vor sa fie votati trebuie tradusi?…trimite-ti oameni de etnie maghiara pe teritoriile unde se vorbeste maghiara si atunci puterea udmr se va diminua.
Legat de increderea acordata udmr…au fost la guvernare in toti anii si in toate guvernele(daca stiu binesi nu au reusit sa obtina in afara de articole defaimatoare in ziarele din afara tarii nici macar o majorare de 2% a pensiilor pentru proprii lor concetateni(care sa recunoastem sunt multi dependenti de pensii CAP)… eu daca as fi ungur nu as avea incredere in ei…:D
@Gebelezis
Ce spui este corect.
Ma intreb daca ne si citeste cine trebuie.