O forma de rezistenta civica – Apelul fundatiei Horia Rusu –inchideti televizorul si lumina cand apare Basescu la TVR 1

Fundatia Horia Rusu lanseaza un apel catre telespectatori: acestia sa inchida televizorul si lumina vreme de cinci minute atunci cand apare Traian Basescu la televiziunea publica.


Remanierea guvernamentala si motiunea de cenzura anuntata de opozitie, nu vor schimba nimic. Doar plecarea lui Traian Băsescu poate readuce Romania pe un fagas normal. Daca sunteti de acord cu demiterea presedintelui, semnati Manifestul “Ne este rusine si sila!”, lansat de www spunesitu.ro , se arata in mesajul Fundatiei Horia Rusu.

Daca sunteti de acord cu demiterea lui Traian Basescu, la prima lui aparitie la televiziunea natională, inchideti televizorul.

Mai mult decat atat, inchideti si lumina, timp de 5 minute.

Sa stingem lumina în fata lui Traian Basescu!

Sute de mii de becuri stinse in acelasi moment reprezinta o forma de rezistentă civica

Comentariile mele:

Din cate imi aduc aminte, un prieten al acestui blog – Ipu, a scris acum mai mult de 1 luna o propunere identica.

Ce parere aveti despre apelul fundatiei Horia Rusu?


24 de gânduri despre „O forma de rezistenta civica – Apelul fundatiei Horia Rusu –inchideti televizorul si lumina cand apare Basescu la TVR 1

 1. @ Theo,
  Apelul fundatiei H.Rusu trebuia să apară anul trecut să deschidă mintile celor peste cinci milioane de români care l-au votat lăsându-se păcăliti si manipulati de Băsescu. Acum mi se pare că-i tardiv. Din motivele pe care le stii deja ( dacă ai intrat pe linckurile propuse de mine anterior ) răul făcut cu greu se indreaptă . Să fie iarăsi o diversiune ordonată de la Cotroceni ? La noi e posibil orice !

   1. Daca e cazul poate ar trebui sa mergem mai departe cu forma asta de protest. Eventual un interval orar permanent care sa sugereze asemanarea vremurilor grele si pline de lipsuri din timpul dictaturii ceusiste prin care am trecut cu totii. Sa zicem intre 21 si 22 seara. In intervalul asta fiecare sta cu toate inchise cat poate. Eu un sfert de ora, tu zece minute,samd. Ma rog, fiecare cat si cum e de dispus sa faca acest gest de protest zilnic dar intr-un anumit interval orar pentru ca protestul sa aiba un caracter extins si pe cat posibil unitar. Ar fi o forma de solidaritate posibila. Fiecare cum si cand poate dar intr-un anumit interval orar zilnic.

  1. @Lilick
   O sa fac si eu la fel si o sa ii sfatuiesc pe toti cu care o sa vorbesc.
   Ti-am lasat un mesaj pe blogul tau pentru domnul Olteanu dar pot sa il scriu si aici.
   Sanatate multa din partea mea!!!!

 2. Aha, a aparut si o forma dinamica de protest. Un fel de „pinguineala” la nivel national. Mai bine ne culcam de la orele 19 si rezolvam cel putin doua probleme: suntem scutiti de suferinta de a vedea chiombul in „prime time” si realizam o benefica economie …

 3. in ,,epoca de aur” ascultam multe emisiuni la Radio Europa Libera dar il urmaream si pe Ceausescu spre nedumerirea colegilor care stiau ca am avut si probleme din cauza atitudinii mele vis avis de regim. asa ca desi ma bucura astfel de actiuni civice, eu personal nu le voi urma. imi place sa-l privesc in aceasta perioada pe Basescu, sa-i studiez mimica si gesturile acum cand a inceput sfarsitul lui politic. eu sper sa-l vad cu catuse cel mai tarziu la anul!

 4. Fundatia Rusu sa stinga lumina si televizorul, sa dea drumu la caini si sa fundeze (sau fundamenteze) chestii mai contondente, ceva ce eventual chiar ar putea simti nesimtitii de la putere; sa-i usture. Sincer, actiuni ca ale fundatiei Rusu ne cam indeamna la somn si daca apucam sa adormim pe frigul si pe foametea ce va sa vina s-ar putea sa nu ne mai trezim. Mai datator de speranta si caldura ar fi ca atunci cand apare basedintele la TV sa deschidem larg fereastra si sa strigam „Huuuuoooooooooooo! Jos Basescuuuuuuuuuu! Moarte jigodiilor porcotaliiii!”. Un grad, doua, minus in camera ar merita desi s-ar putea sa fie la fel de frig ca afara si atunci n-ar fi nici o pierdere dar, daca, totusi, am putea iesi in fata casei, in strada si de-acolo… Cine stie?…

 5. Cineva care propune un asemenea lucru nu poate fi un organism foarte inteligent.

  Mai întâi că preşedintele nu apare concomitent peste tot, pentru că este dat şi „în reluare”, mai apoi din faptul că dacă stingi lumina şi televizorul… habar nu ai când să le dai drumul înapoi… 😀 De unde ştii când s-a terminat? În ultimul rând, îndemnul de a reveni la epoca de piatră, fără curent electric şi fără televizor, pentru a protesta împotriva îmbuibării clasei politice în frunte cu preşedintele… deloc un gest productiv. Eu aş îndemna românul ca, dimpotrivă, să se îmbogăţească cât mai mult, să trăiască cât mai bine, pentru a face în ciudă celor care ne doresc moartea esenţială ca voinţă civică.

  1. @Bibliotecaru
   Ce spui tu este logic.
   Nu avem de unde sa stim cand a terminat
   Cred ca ideea lui KinR este mai buna. Am putea sa deschidem geamul si sa ne strigam „simpatia”.
   Sigur ca am putea sa ii pedepsim si sa ne imbogatuim. Dar cum sa facem asta?
   Eu vreau sa ma imbogatesc sau macar sa am o viata acceptabila dar nu reusesc.
   Multumesc pentru comentariu!

 6. Pingback: Criza | Ioan Usca
 7. fundatia Horia Rusu mai bine ar pune mana pe niste molotoave si sa faca un foc de artificii in deal decat sa ne indemne sa ne jucam cu curentul electric!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s