Sa scufundam impreuna Incrucisatorul

Asa cum ne-a obisnuit, Tismaneanu, eternul pupator de „puci” prezidential, ca sa justifice intr-un fel banii pe care ii primeste de la statul roman, continua pe blogul lui, (blog de propaganda pro Basescu) tentativele mizerabile de „executare” a presedintelui de onoare al PSD-ului Ion Iliescu.

Articolul intitulat „Ion Iliescu sub semnul eternului puci” este o noua o incercare de diversiune si manipulare penibila si a determinat cu siguranta delirium tremens printre imbecilii admiratori tismanisti.

Declaratia facuta de domnul Ion Iliescu a fost urmatoarea:

„Noi, in 2007, ne-am grabit cu suspendarea presedintelui si asta lui i-a dat un nou imbold, o noua forta morala. Acum situatia este invers. Acum populatia are motiv, ar vota pentru suspendare (…). Deci, niste alegeri anticipate care ar schimba majoritatea parlamentara. Pasul urmator – sa avem si alegeri prezidentiale anticipate”

Comentarii:

1. „Asadar Ion Iliescu a ajus la concluzia ca a sosit momentul propice pentru suspendarea lui Traian Basescu.” Spune Tismaneanu pe blogul lui.

Eu spun ca, din fericire pentru poporul romannu doar domnul Ion Iliescu a ajuns la concluzia ca a sosit momentul propice pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Toti oamenii normali din Romania doresc „SA IL SCUFUNDE CAT MAI REPEDE PE INCRUCISATOR”.

Toti liderii, membrii si simpatizantii PSD, PNL si PC, pensionarii, profesorii, medicii, politistii, artistii, cercetatorii, romanii care se ocupa de agricultura (cati mai sunt in tara asta) oamenii de afaceri (ma refer la cei multi care nu cotizeaza la PD-L si nu primesc contracte avantajoase cu statul), parintii copiilor care mor in spitale, doresc ca Traian Basescu sa fie suspendat.

Cred ca si liderii, membrii si simpatizantii PRM, PNTCD si o parte din UDMR doresc suspendarea lui Basescu Traian.

De ce sunt necesare alegerile prezidentiale anticipate?

Pentru ca, daca in urma unor alegeri parlamentare anticipate, partidele din opozitie  reusesc sa schimbe actuala majoritate parlamentara, Traian Basescu cu siguranta nu va accepta sa numeasca un prim-ministru din noua majortitate.

Nu trebuie sa uitam si faptul ca presedintele Romaniei are in subordine toate serviicile speciale.

2. „Este evident vorba de un proiect menit sa destabilizeze sistemul politic pentru a recupera pozitiile pierdute si pentru a-l elimina din joc pe principalul adversar al oligarhiei pesedisto-penelista, cel care a indraznit, cu autoritatea functiei supreme din stat, sa numeasca regimul servit timp de decenii de Ion Iliescu drept unul ilegitim si criminal” spune Tismaneanu in articolul de pe blog.

Nu este vorba despre nici o destabilizare a sistemului politic.

CONSTITUTIA prevede ca se pot organiza alegeri prezidentiale anticipate.

Observ o sintagma noua cel putin pentru mine „oligarhiei pesedisto-penelista

Sa intelegem ca „oligarhiile” celor doua partide s-au unit? 🙂

Banuiesc ca Tismaneanu se refera de fapt la condamnarea comunismului.

Dupa parerea mea raportul lui Vladimir Tismaneanu este o MIZERIE

Este o MIZERIE faptul ca o odrasla de fost nomenclaturist comunist ajunge sa dea tonul in condamnarea regimului comunist.

Instalarea fiului unui  bolsevic exportat de Moscova,  in functia de judecator al regimului comunist este traumatizanta pentru urmasii celor care au suferit in regimul comunist.

Ceea ce nu ar recunoaste in ruptul capului Tismaneanu, este ca Traian Băsescu, IN ACEL REGIM ILIEGITIM SI CRIMINAL a ajuns capitan de vapor si seful Agentiei economice din Anvers, posturi in care nu puteai ajunge dacă nu erai verificat de Securitate si daca nu erai intr-un fel sau altul „de-al lor“.

Basescu Traian a declarat că, la Revolutie avea 65.000 de dolari şi un milion de lei, o avere imensă, pe atunci.

Foarte important de stiut pentru cei tineri este ca, in acea perioada nu aveai voie să detii valuta. Daca erai descoperit cu 10$ infundai puscaria.

Cine isi permitea atunci sa incalce legea penala?

3. „Ceea ce-l irita cel mai mai tare pe Ion Iliescu in cazul Basescu este exact efortul de cladire a statului de drept, deci opusul propriilor sale stradanii” spune Tismaneanu.

Deci asta face Basescu de sase ani de cand este presedintele Romaniei?

Face eforturi 16 ore pe zi  de cladire a statului de drept?

Notiunea Stat de drept este utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).

In teoria politica, prin stat de drept se intelege un stat bazat pe o ierarhie a normelor generatoare de ordine juridica.

In statul de drept, statul este garantul libertatilor si drepturilor individuale, totodata, asigurand securitatea interna si externa a cetatenilor prin institutii democratice. Institutia superioară careia i se subsumează alte legi si norme este Constitutia (aia pe care o calca in picioare fara nici o jena Basescu)

Din perspectiva statului de drept, Constitutia – ca norma superioara – este o expresie a cetatenilor si reprezinta puterea populara.

Prin mecanismele democratice de control prevazute intr-un stat de drept este asigurată conformitatea normelor inferioare cu cele superioare.

Eu as spune mai repede ca face eforturi de cladire a statului de DREPTI nu de drept.

4.”Suspendarea lui Traian Basescu in 2007 a fost un puci parlamentar organizat de o coalitie a revansei, amoralitatii si coruptiei. Se pare ca Ion Iliescu, […..], incearca sa-l repete.”

Puci, puciuri, s. n.- Incercare a unui grup politic militar de a răsturna prin violentă un regim politic, o ordine statală.

Puci s.n. – Lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotisti nesustinuti de mase.

Suspendarea presedintelui este un act CONTITUTIONAL.

In 2007 a fost un VOT DEMOCRATIC in Parlament.

Unde vede Tismaneanu puci parlamentar?

Art 95 din Constitutie:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

4.”In cazul lui Ion Iliescu, actualele declaratii sugereaza o revenire la pasiunile anilor 1945-1946 cand participa cu ardoare la distrugerea democratiei romanesti.”, spune Tismaneanu.

In 1945 Ion Iliescu avea 15 ani si era elev deci nu avea cum sa participe la distrugerea democratiei romanesti.

Ce facea in perioada aia tatal lui Tismaneanu, Enea Leon Tismeneţki, nomenclaturist comunist de frunte, redactor sef la editura PCR si profesor de marxism-leninism?

Apara democratia de Ion Iliescu, sau ii fugarea pe burghezii taranisti si liberali?

Pentru slujirea regimului comunist, Enea Leon Tismeneţki a primit ca recompensă gradul de general si vila din cartierul Primăverii, confiscată de la un burghez roman.

Si-a crescut fiul, „anticomunistul” de astazi in spiritual internationalismului proletar, introducandu-l in lumea odraslelor protipendadei comuniste.

Enea Leon Tismeneţki, un evreu rus din Basarabia, a fost agent sovietic si veteran al războiului civil din Spania din anii 30, luptand alături de fortele republicane impotriva generalului Franco. In timpul războiului, tatăl lui Tismăneanu a lucrat la Radio Moscova, militand pentru instaurarea comunismului in Romania

Cateva informatii despre Tismaneanu Vladimir, fiul lui Enea Leon Tismeneţki:

Dosarul 10.947, volumul 9

Arhiva SRI, Fond „D”, Dosar nr. 10.947, vol. 9, la pag. 369-370, prezintă un scurt „curriculum vitae” al lui Vladimir Tismăneanu. Astfel, fişa (strict secretă), întocmită la 13 august 1987, dă un scurt „curriculum vitae” al lui Vladimir Tismăneanu.

Născut la 4 iulie 1951, la Braşov, Vladimir Tismăneanu a absolvit „Facultatea de Filosofie” din Bucureşti, având profesia de sociolog şi cunoscând ca limbi străine franceza şi engleza.

Înscris la facultate în 1970, Vladimir Tismăneanu absolvă studiile în 1974, cu examen de stat.

Din 1974 până în 1976, Vladimir Tismăneanu a funcţionat la Institutul de Proiectări „Proiect” Bucureşti. Că filosof, Vladimir Tismăneanu a reuşit să ocupe un post la „laboratorul de sociologie” al institutului. Aşadar, din facultate, Vladimir Tismăneanu este angajat – direct – fără stagiu în provincie la un institut principal din Bucureşti.

La vremea respectivă, stagiul în provincie era obligatoriu.

Ulterior, Vladimir Tismăneanu se transferă la „Institutul de Proiectări pentru Construcţii Tipizate” – tot ca sociolog – până în noiembrie 1981, când fostul membru PCR (din 1973) pleacă în străinătate cu mama şi nu mai revine în ţară.

Conform Fişei din 13 august 1987, Vladimir Tismăneanu beneficiază până la fuga din 1981 de „mai multe călătorii peste graniţă, ca turist, în ţări socialiste şi capitaliste”, se notează în Fişă.

În aprecierea lui Vladimir Tismăneanu au contat foarte mult părinţii. Leonid (născut la Soroca, în 1913) şi Hermină Marcu Sohn (de profesie medic) au activat în celule komintern-iste din perioada interbelică. Tatăl, condamnat în 1935 pentru activitatea pro-sovietică, a luptat ulterior, împreună cu Hermină, în războiul civil din Spania, de partea aşa-zişilor republicani (comunişti). După încheierea războiului din Spania, Leonid şi Hermină Tisminetchi s-au refugiat în URSS, unde au lucrat la „Radio Moscova”, cunoscând-o bine pe Ana Pauker (1942-1943).

Conform revistei „Arhivele Totalitarismului” (studiul lui Petre Opris), părinţii lui Tismăneanu au revenit în ţară abia în martie 1945. Leonid a fost încadrat în aparatul CC al PCR, la „Direcţia de Propagandă şi Agitaţie”. Din 1952 – după căderea Anei Pauker – a devenit director-adjunct la „Editura de Stat pentru Literatură Politică”.

Ani în şir, Leonid Tisminetchi a fost şeful catedrei de marxism-leninism a Universităţii „Constantin I. Parhon” şi şeful catedrei de „Istoria Partidului Comunist al URSS”, la „Şcoala Superioară de ştiinţe Sociale A.A. Jdanov”.

Leonid Tisminetchi a fost exclus din partid în 1960, dar a fost reprimit în partid în 1964. A decedat în 1981, la „Institutul Ana Aslan” de la Otopeni.

Tismăneanu Vladimir a plecat din România cu ajutorul Securităţii

Ceea ce dezvăluie Fişa din 13 august 1987 este un fapt neaşteptat: Vladimir Tismăneanu a plecat din România, în noiembrie 1981, cu ajutorul U.M. 0617, unitate a Securităţii!

U.M. 0617 nu este însă alta decât codificarea „Direcţiei a ÎI-a” a Securităţii, specializată în contra-informaţii economice.

Mihai Pelin, în „Opisul emigraţiei politice” – carte editată la „Compania” (coordonatorul seriei Clar/Obscur Petru Romoşan, redactor Adina Keneres) – făcea aceeaşi observaţie, la pagina 325, că Vladimir Tismăneanu a fost ajutat să plece din ţară de U.M. 0617 (Direcţia a ÎI-a).

„Direcţia a ÎI-a” (0617) este fostă „Direcţie Contra-Sabotaje”, din anii ’50. Ofiţerii şi colaboratorii „Direcţiei a ÎI-a” aveau în instituţii birouri proprii, dotate cu tehnică de înregistrare a convorbirilor telefonice şi de supraveghere filmică şi fotografică a încăperilor care prezentau un interes „operativ” în obţinerea de informaţii secrete sau în verificarea unor date obţinute de la reţeaua informativă de întreprindere.

„Direcţia a ÎI-a” acţiona contra-informativ împotriva spionajului economic, veghea ca datele secrete ale unor contracte să nu ajungă la firme concurente, împiedica scurgerea de patente etc.

Un „sociolog” putea acţiona foarte bine în această „Direcţie”, ca „ofiţer acoperit”.

Lector în CC al UTC

În Fişă se notează: „Ca membru PCR (Vladimir Tismăneanu), a fost antrenat la realizarea diferitelor sarcini, printre care şi cea de lector al Comisiei de propagandă a Comitetului Municipal PCR Bucureşti”.

În noiembrie 1981, Vladimir Tismăneanu pleacă cu mama (Hermină) într-o călătorie în Franţa şi Spania.

În Spania, Hermină – luptătoare în Războiul Civil de partea comuniştilor – apelează la „vechii tovarăşi” din anii ’30. Astfel, Vladimir Tismăneanu ajunge la „comuniştii” din Venezuela, care îl adăpostesc o vreme.

Prin comuniştii din Venezuela, Vladimir Tismăneanu stabileşte o legătură cu secretarul general al Partidului Comunist din SUA.

Ca urmare a acestei legături, Vladimir Tismăneanu scrie un fel de „hagiografie” a acestuia, o adevărată apologie a comunismului american.

Secretarul general al PCA intervine la Departamentul de Stat şi la CIA, astfel că Vladimir Tismăneanu este admis în Statele Unite.

Publicitate

47 de gânduri despre „Sa scufundam impreuna Incrucisatorul

 1. wow! cata atentie data unui bolsevic!!! si asta pt ca indivdul scrie mai de mult timp cum ii dicteaza interesele financiare, deh evreu nu??? parca si lui Johny Zambello i-a luat un interviu si a scris o carte favorabila imaginii fostului presedinte?! ce cred despre intelectualii basisti am mai scris si nu voi relua, dar ma amuza teribil chestia cu oligarhiile …. ceva, ceva poate fi daca ne gandim ca Patriciu a finantat si PNL si PSD. oricum oligarhia pdlista care-l plateste pe Volodea poate fi linistita inca cateva zile , luni poate si cu putin noroc doi ani

 2. Propagandistu’, tot propagandist ramane. Cand era Iliescu presedinte la inceputul anilor 2000 il elogia:

  „Vladimir Tismaneanu a declarat ca, in ciuda opiniilor politice diferite, domnia sa nu s-a considerat niciodata un adversar personal al lui Ion Iliescu, care este „un om al stangii democrate”. Profesorul Tismaneanu a urmarit tranzitia omului si intelectualului Iliescu, in cadrul dialogului explorand etapele de invatare politica ale presedintelui. „Pe parcursul ultimilor 15 ani, Ion Iliescu a devenit o personalitate de varf a procesului democratic din Romania”, a declarat Vladimir Tismaneanu. Ca politolog, profesorul Tismaneanu a fost interesat de transformarea unui politician marxist intr-un ganditor modern, dispus sa recunoasca falimentul utopiei. Domnia sa a incheiat spunand ca dialogul cu Ion Iliescu a fost o „placere intelectuala”.”
  http://www.revista22.ro/vladimir-tismaneanu-in-dialog-cu-ion-iliescu-867.html

 3. Sunt un Macho Man si-l iubesc pe „sunt un onanist”. Sa vina la mine sa-l dragalesc putin cu un 7,62 mm 😀
  Sa-i prezint suava mangaiere a unui AK 47 pe sira spinarii, garantez senzatii maxime 🙂
  Daca nu-l satisface putem trece la HARD Arms, cu siguranta aveti imaginatie bogata ca sa va dati seama ce repertoriu ar urma.
  La pupinbasesti de genul acesta, asta merita.
  O seara minunata!

 4. @ Theo,
  Felicitări pentru postare si nu numai !
  Dacă motiunea de cenzură pe care OPOZITIA o va depune când va avea asigurată majoritatea necesară va TRECE, guvernul Boc-5 va cade, alegerile anticipate se vor declansa de la sine, PDL va pierde , Băsescu nu va fi de acord cu propunerea opozitiei privind numirea primului -ministru si atunci, se vor crea toate conditiile prevăzute de Constitutie privind SUSPENDAREA lui Băsescu . Până atunci insă,OPOZITIA are mult de muncă !

   1. @ Theo,
    Repet: drumu-i lung si-anevoios ,OPOZITIA trebuie să calculeze cu precizie de ceasornic elvetian orice miscare pe care o va face luând in calcul toate variantele ce pot fi puse in practică de monstruoasa coalitie de la guvernare.Nu trebuie neglijat nici un aspect oricât de mic ar părea la prima vedere. Ipocritii portocalii sunt in stare de orice si-si pregătesc apărarea cu multă dibăcie si parsivenie. Tocmai de aceea intre cele două tabere din PDL s-a ajuns ( bineânteles pe bază de santaj reciproc ) la o intelegere in privinta remanierii sau nu a lui V. Blaga care ,stiu si unii si altii că detine secretul tuturor fraudelor electorale făcute anterior . Ca să fii sigur de victorie in fata masinii portocalii infernale de manipulare si fraudare a alegerilor ,trebuie ca la ora inchiderii sectiilor de votare să ai un avans de cel putin 20 – 30 % procente că, ai uitat ce-a spus „ incrucisătorul ” ?
    „ Nu pot ei fura cât poti tu vota ” care la viitoarele alegeri va suna cam asa: nu pot ei vota cât noi fura ” !
    OPOZITIA nu trebuie doar să se inteleagă ci trebuie să FIE CONVINSĂ că numai unită si vigilentă poate scăpa de ciuma portocalie !

 5. Theo, poate, cine ştie, o fi existat vreun căpitan de vapor până în 89 care fusese „doar” verificat de securitate. Dar, cu siguranţă, deţinătorul şefiei unei agenţii economice, oriunde, nu numai la Anvers, nu putea fi DECÂT securist.

 6. Pingback: Remediu | Nataşa
 7. ma tem ca Ion Iliescu daca se intoarce de pe o parte pe alta ,daca vrea,face praf si pe cei din deal si pe cei din victoriei!dar cum spui tu ca nu se mai implica,eu sper sa se razgandeasca ca altfel papusile astea de pe la televizor n-au nicio autoritate morala ptr. astfel de actiuni.
  Dupa mine chiar daca nu imi place de el si are bube multe este cam uniqua salvare pentru noi altfel vom fi dusi cu zaharelu ani multi de acum incolo.

 8. Vezi ce păţeşti dacă citeşti asemenea bloguri ? Te doare capul !
  Ele sunt pentru naivii care mai pot fi manipulaţi. Bine că nu e cazul la noi!

 9. Cu… atita Tismaneanu….
  Istoria ne mai rabda ?
  Asta-i omul lui *CIOLANU
  Ca sa-nvirta a sa *barda*
  Lepadatura – pramatie basista , ordinara.
  Ce *cinta * mai mult pe-afara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s