Opozitia nu participa la consultarile de la Cotroceni – Basescu crede ca poate sa substituie opozitia in discutiile cu alianta de guvernamant?

Fostul ministru PNL al Muncii,  doamna Mariana Campeanu, a declarat ca problema cea mai importanta a legii pensiilor este calcularea punctului de pensie, din care pierd atat barbatii cat si femeile.

In opinia doamnei Campeanu, modul de calculare a punctului de pensie conteaza mult mai mult decat egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei la 65 de ani.

Propunerea cu 63 si 65 pentru barbati a fost facuta de tot spectrul politic si sindical, pentru ca nu este momentul de egalizare. Varsta de pensionare nu este problema esentiala a legii, ci modul cum se va calcula punctul de pensie, unde toti pensionarii au de pierdut, fie femei sau barbati”

PNL nu participa la consultariile de astazi de la Cotroceni, cu presedintele Basescu.

Am anunţat mai demult că nu o să mai participăm la astfel de consultări, pentru că ele nu-şi au rostul. Aceste consultări ar fi trebuit să aibă loc înainte de a se adopta legea, înainte de a fi discutată în Parlament, în aşa fel încât partidele politice să fi putut să-şi exprime părerea şi poate să ajungă la un consens. Acum nu ştiu ce se mai poate discuta, indiferent că se hotărăşte să fie 63 sau 65 (vârsta de pensionare pentru femei – n.r.), este o discuţie care nu afectează fondul problemei, în ceea ce priveşte legea pensiilor, pentru că nu aceasta este problema cea mai gravă din legea pensiilor”

Nici PSD nu participa la consultarile de la Cotroceni pana cand presedintele Traian Basescu nu contramandeaza invitatia pentru UNPR.

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis, luni dimineata, o scrisoare presedintelui Traian Basescu, in care il informează ca formatiunea pe care o conduce nu va participa la consultarile de la Cotroceni, cauza invocata fiind prezenta UNPR.

 

„Invitatia a fost adresata si altor partide decat celor parlamentare, partide care nu au participat la alegeri pana in acest moment, si care nu au niciun vot exprimat in mod democratic si legal de catre poporul roman. Este evident ca PSD nu va accepta si nu va legitima niciodata o asemenea situatie contrara regulilor statului de drept„.

Inca o dovada a tupeului lui Basescu Traian, cel care a pierdut alegerile pe teritoriul Romaniei:

”După cum ați observat și din invitație sunt cateva probleme de interes național ce trebuie discutate. Obiectivul meu era să încerc o armonizare a punctelor de vedere ale partidelor de opoziție cu cele ale arcului guvernamental. Întrucât acest lucru nu a fost posibil, voi substitui eu opoziția în discuțiile cu dumneavoastră”

As vrea sa stiu si parerea lor: Rox, ALM, Brankardierul, Olimpiu, AliosaAna Usca, Caius, BasaricaElisa, Gebelezis, HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, World of Solitaire, Starea Natiunii, Ziarul lui IpuRazvan, KinR, Teo, Mirela, Sibilla, Pro Atitudine, Anca Florea, BibliotecarulGara pentru noi, Augustin, Daniela – Aripi de Ingeri

52 de gânduri despre „Opozitia nu participa la consultarile de la Cotroceni – Basescu crede ca poate sa substituie opozitia in discutiile cu alianta de guvernamant?

 1. @ Theo,
  Băsescu crede că poate substitui opozitia dar,oare, poate substitui si MOARTEA provocată de accidentul ecologic din Ungaria si care vine incet dar sigur pe DUNĂREA milenară sub forma unei pete rosii, mari, otrăvind apele bătrânului fluviu din ale cărui ape beau milioane de oameni stabiliti de soartă si destin in satele si orasele construite de-a lungul veacurilor in câmpia mănoasă de la Baziaș la vărsarea in Marea cea Mare ? El chiar se crede Zeus ?

   1. @aliosa &@theodora

    va rog sa nu uitati ca in Romania este un rezervor de acelasi tip de fapt un bazin de evacuare a deseurilor din procesul de facricatiei pe care il cunosc foarte bine (din zona unde domiciliez)si care e in aceeasi situatie poate chiar mai grava in cazul unei precipitatii abundente.De oprit fabricarea aluminei s-a oprit pentru ca ungurii aau baunat la uniunea europeana ca se tem ca in cazul unei spargeri a digurilor vor fi grav afectati.S-au desfiintat 1000 de locuri de munca,investitorii rusi dupa ce au fost prostiti au fost izgoniti fara nicio despagubire…?!

    1. bine,eu vreau sa subliniez ca noi la cine am baunat ca la astia mergea intr-o veselie fabrica de alumina de la kolompar,urlam la pereti sau ne kakam pe noi ca udmr e la guvernare?frate ,frate dar branza e pe bani!si o poluare din asta costa enorm,eu nu am auzit ca cineva de la noi sa fi baunat inainte sau acum dupa ce s-a intamplat desi se stia de bazinul asta de deversare de catre ministerul mediului din Romania?Is rau asa-i,si atunci nu macrezi cand spun ca ungurii mutati in bucuresti au devenit mitici?!ai inteles ce vreau sa spun…

    2. @ Theo,
     Cel putin in privinta românilor de origine maghiară sunt pe aceeasi lungime de undă cu brankardierul !
     De teamă ca UDMR să nu iasă de la guvernare căci altfel Boc-5 s-ar duce dracului, guvernul, presedintia si PDL tac din gură si le fac jocul maghiarilor. Cât de curând UDMR va mai câstiga o bătălie : promulgarea legii educatiei prin asumarea răspunderii ministeriale , lege antiromânească si care, alături de acordarea autonomiei teritoriale a tinutului secuiesc si nu numai, face parte din acordul secret cu PDL pentru a avea majoritate in parlament. Trădarea intereselor nationale este văzută de toată lumea mai putin de PDL, Boc si Băsescu !

 2. BASESCU e mereu in opozitie cu profesorii,cu medicii,cu politistii,cu partidele ,cu toti bugetarii,cu mogulii,cu presa cu….cred ca si cu frate-sau….

  1. @ T_REX

   Draga domnule, in politica se „lucreaza” cu capul, nu cu inima. Am afirmat undeva ca UDMR serveste interesele majoritarilor? Din cate imi amintesc, am spus ca UDMR-ul are propria lui agenda si se agata de orice oportunitate ca sa o puna in practica. Si am mai spus ca, tocmai acestui fapt, are o sustinere electorala aproape constanta si disciplinata, astfel incat poate negocia dur inclinarea balantei Putere-Opozitie.

   Dar, daca aveti ceva personal sa-mi reprosati, va rog sa nu va sfiiti s-o spuneti direct, barbateste si sa nu ma trimiteti sa multumesc celor care nu mi-au facut vreun serviciu.

   Stimata Theodora, nu trebuie sa creati animozitati pentru mine. Nici nu stiti ce bine ma simt cand sunt pus cu spatele la zid! Aproape ca ma plictisisem de atata „liniste”. A trebuit sa dau o raita pe la Alexa ( http://alexaionescu.wordpress.com/ ) ca sa-mi refac tonusul …

   1. @ALM
    O sa intru si eu la Alexa sa vad cum este pe acolo.
    Dar nu creez nici o animozitate 🙂
    Nu intelegeam de ce dumneavoastra trebuie sa multumiti UDMR-ului.
    Acum am inteles

    1. ma bucur pentru ca-i inteles THEO!in caz contrar trageam concluzia ca te faci ca nu pricepi. si prietenii sunt buni de tras in teapa atunci cand au opinii aiurea.Cu jumatati de masura (asa zisa ,dar prost inteleasa -diplomatie) se face ca udmr care nu are statut de partid,se afla la putere de 20 de an isi ne joaca cum vor ei. NU-i condamn pe ei ci spun ca ai nostrii au fost si sunt niste papagali

    2. @T_REX
     Stiu ca UDMR-ul nu are statut de partid.
     Si eu cred ca ne joaca cum vor si si m-am cam saturat.
     Da, nu ei sunt de condamnat cu ai nostri care le-au permis sa isi faca jocul.
     Cred ca ar trebui ca UDMR_Ul sa fie lasat cel putin 20 de ani in afara guvernarii.
     Poate inteleg si ei ca trebuie sa fie consecventi.
     De ce nu isi fac ei un partid totusi?

    3. @ALM-probabil ca si cei care au tinut udmr la piept au facut politica cu ,,CAP” cum frumos zici matale.problema e -cu care cap?

 3. „Legea” pensiilor este motivata cu cioara de gard (2030), dar a fost „emanata” de impotenta guvernului Boc 666 in rervigorarea economiei si creerea locurilor de munca. A ales un drum care se va infunda oricum, daca nu maine sau peste o luna, atunci in maximum un an! Nu poti nici sa tai la infinit si nici sa furi la infinit! Vrea, nu vrea, va veni si ziua inventarului! Oricat de rabdator este poporul roman, foamea il va rascula! Si atunci va „rade” orbeste!

  Faptul ca Opozitia nu a participat la „consultari” il gasesc firesc. Cand s-a consultat Basescu cu cineva? Nici macar fata de supusii lui din PDL nu a dat semne ca accepta alte idei decat ale lui. „Consultarile” se rezuma la o butada celebra (prelucrata in interesul argumentatiei): veniti cu ideile voastre ca sa plecati cu ale mele! Parerea mea este ca Opozitia s-a comportat normal in cazul de fata.

  In ceea ce priveste varsta de pensionare, rationamentul portocaliu este simplu: majoritatea vor iesi la pensie anticipat si vor fi penalizati „la greu”. Hai sa vedem ce spune legea:

  Art. 62. – (1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.
  – (3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate nu se iau în considerare perioadele asimilate prevăzute la art. 49. alin. (1) lit. a), b), c) şi g).

  Art. 49. – (1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
  (a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
  (b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă;
  (c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
  (g) a fost elev al unei scoli militare/şcoli de agenţi de poliţie sau student al unei instituţii de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru formarea cadrelor militare, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, cu excepţia liceului militar.

  Ani de zile in slujba sau in interesul statului sunt hacuiti timp de 5 sau 8 ani. Ati mai auzit de asemenea magarii pana acum? Serviciul militar OBLIGATORIU, concentrarile, prizonieratul, specializarile in administratia de stat, sunt aruncate la gunoi de guvernul antinational! Asta ii asteapta pe cei care se vor pensiona dupa aparitia legii! Pensia decuplata de la valoarea calculata in functie de contributia sociala a muncii, punctul de pensie la bunul plac al guvernantilor, Furadan la liber!

 4. @ALM
  nu pot sa ma abtin dar un pik de miticism ascundeti si dvs. in unele pareri,e posibil sa fi fost infectat in timpul vietii dar sa nu uitati niciodata ca ungurii din bucuresti sunt mai mitici decat ungurii din ungaria.Eu sunt sigur ca ungurii de dincolo nu i-au rugat sa ii apere de sanctiuni sau sa ascunda multe potlogarii legate de mediu,aia se tem sa faca chestiuni din astea balcanice ca ii calca in picioare nemtii si austriecii.Tare mi-ar place sa stiu cam ce bani face udmr in liniste din tactica cu mediul…in rest toate bune

  1. Posibil sa posed si miticism. Posibil sa fie si din cauza faptului ca, atunci cand eram un biet intreprinzator privat, am primit mai mult ajutor de la maghiarii din Cluj si Budapesta decat de la miticii din Bucuresti. Cand am plecat pentru prima data la Sfantu Gheoghe, colegii mi-au spus ca, daca nu stiu lb. maghiara, o sa mor de foame. Nu numai ca n-am murit de foame, dar m-am simtit bine intr-o oaza de politete reciproca. Am multe amintiri care ma obliga sa-i apreciez pe maghiari.

   UDMR-ul este alta poveste si pot fi de acord ca este o excrescenta politica cu grave derapaje etnice. Problema este ca nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord ca ei sa fie admisi in Parlamentul Romaniei. M-am trezit cu ei pe esicherul politic si-mi dau seama ca nu mai pot fi dati la o parte decat daca ei insisi se dizolva. Astea sunt datele de intrare in procesul analizei! Sigur ca si ei fac bani pe marginea legii. Si nu in liniste, ci in zgomotul drujbelor care ne chelesc versantii muntilor. Dar, vorba lui Kim Ir Sen, una-i una si alta-i alta. Fara ajutorul UDMR, NU VA TRECE MOTIUNEA DE CENZURA! Au o sansa sa se reabiliteze partial pentru aderarea la un guvern antinational, chiar daca acest guvern le-a permis sa-si urce ceva lemne in caruta. Aveati despre ei aceiasi parere cand l-au suspendat pe Basescu sau cand s-au aliat pentru Proiectul Johannis?

   Profit de aceasta replica pentru a raspunde si lui T_REX. Sunt gata sa sustin orice ping-pong serios, argumentat. Acum n-am prea mult chef de bascalie. Problemele sunt mult prea grave si, personal, nu vad vreo luminita la capatul tunelului!

   1. @ALM
    alo gara! domnule nu uita ca ei sunt inafara legii deci orice ping pong serios cu ei nu este legiferat!(nu stiu daca la un moment dat Voda o sa apeleze la aceasta chichita ca sa-i santajeze).In legea parlamentului imi amintesc ca se scrie doar de partide si nu de tot felul grupari etc.Asa Steaua Bucuresti poate intra ca si partid in parlament ca si echipa si sa faca grupuri de presiune asupra partidelor de pe acolo.Eu nu „bascaliez” pe nimeni dargasca ungureasca de mitici este un rau care trebuia extirpat fara frica,pe nimeni nu intereseaza harhita si covasna,poate ptr. turism si lemn.Dar sa nu vorbim de enclave care devin intangibile daca se separa,nu le dai voie sa iasa fara taxe etc.,ca sa nu mai vorbim ca nu ar avea semnat niciun document semnat cu UE.
    Ca oamenii de acolo sunt multi dintre ei bonomi,dar sa nu uitati ca daca cineva ii incita fac prapad-acest aspect nu l-ati cunoscut-si asta se datoreaza lipsei de cultura si indoctrinarii lor de catre bisericile lor.

 5. unde este ?de ce a plecat MOISE GURAN cu adevarat de la antena 3?

  Moise Guran a pus punct BizBazar
  de C.I. HotNews.ro
  Duminică, 3 octombrie 2010, 14:05 Economie | Media & Publicitate

  Moise Guran, realizatorul emisiunii economice BizBazar de la Antena 3, a anuntat la finalul emisiunii de sambata seara ca aceasta a fost ultima editie BizBazar. In prealabil, el a scris pe blogul Biziday.ro ca membrii echipei sale „au decis sa demisioneze de la unul dintre cele mai mari grupuri de presa de la noi si sa se angajeze la un sereleu de apartament”, unde realizeaza „proiecte diferite pentru statii diferite”.

  „Patron in acte apare unu Guran (…) care se jura si pe cer si pe pamant ca n-a fost in viata lui tonomat si ca nu va ajunge vreodata mogul, discutolog sau vreo alta specie din acestea tot mai frecvente”, mai scrie el.

  In aceeasi postare, el scrie ca „negocierile cu TVR inca nu s-au incheiat si nu am senat nici un contract nou”. Vineri, reprezentanti ai TVR, contactati de HotNews.ro, au spus, fara a putea face momentan precizari, ca Moise Guran va lucra pentru TVR 2. Sambata, Adelin Petrisor a scris pe blogul sau ca „ieri seara, Moise Guran si-a dat demisia de la Antena 3. Despartirea de televiziunea din Baneasa s-a facut in termeni buni”. Tot Adelin Petrisor scrie ca „pe la jumatatea lunii, in prime-time, vom putea vedea BizBazar la televiziunea publica”.

  Moise Guran a castigat, recent, un concurs TVR cu un proiect de emisiune de profil economic, despre care a scris, initial, Reportervirtual.ro. Ulterior, el i-a intrebat pe telespectatorii BizBazar, pe blogul emisiunii, ce prefera, „TVR 2 sau Antena 3”? In postarea cu pricina, el mentiona ca „imediat Antena 3 a reactionat dandu-mi de inteles clar ca nu are nici o intentie sa renunte usor la mine (la mine Moise; despre BizBazar este o discutie mai lunga). Tot atunci, el preciza ca cel mai mult il intereseaza sa faca o emisiune de acest fel la o ora mai accesibila pentru publicul sau tinta, BizBazar fiind difuzata, la Antena 3, de la ora 16.

  Vineri, el a scris intr-o postare pe Biziday.ro ca „la aceasta ora, la care scriu, am luat deja o decizie”, precizand insa ca nu ia decizii „in functie de ceea ce cred telespectatorii” – care, in comentariile de pe blog, s-au manifestat majoritar in favoarea TVR.

  Antena 3 a anuntat, vineri, ca incepand din 4 octombrie Alessandra Stoicescu va realiza emisiunea „100 de minute”, ce va fi difuzata de luni pana vineri, de la ora 17. Joi, postul anunta ca Alina Petrescu va realiza, tot de saptamana viitoare, emisiunea de doua ore „Esential”, programata sa inceapa la ora 15.00.

  1. @brankardierul
   ma uitam la emisiune lui Moise.
   Eu nu inteleg de ce nu mai este Anca Florea la Antena 3?
   Mie imi place tare mult Anca Florea.
   Este inteligenta, curajoasa, are simtul umorului… imi placea emisiunea ei de dimineata.

   1. am sa cuget zilelel astea la problemele de mai sus,nu e nimik fara explicatie ,chiar si la antena 3!
    si mie imi placea guran,vorbea alta limba cred ca akalkat stramb pe undeva.

 6. @THEODORA
  MITIC inseamna in gandirea mea un MODUS OPERANDI ,specific si de recunoscut dintre sute de catarge!
  Deci nu e cazul sa te superi!

 7. Poate ca doar a fiind in opozitie cu toata lumea este suficienta sa justifice afirmatia.Poate a inceput sa dea in boala faraonilor si apoi a imperatorilor romani si se crede descendent din zei,iar aceasta e o scuza suficienta ca sa faca orice…Oare de asta are nevoie Romania?Raspund tot eu:poate ca da,din moment ce nu reactioneaza.
  Oare cu ce ne drogheaza?De unde atata inertie si moarte psihica?

   1. Teo,daca afirmi asa ceva o sa zica restul ca de esti pe calea spre paranoia…iar sus nu era gluma,era o irononie amara…gluma ar fi fost daca nu se potrivea ce am spus cu realitatea…:(
    Ca o recomandare: daca vrei sa abordezi subiectul cu drogarea sau ce-o fi,recomand sa deschizi alt blog,sa scri sub pseudonim si sa nu te mire daca il gasesti sters la a 10 a postare…s-au mai intamplat in occident de astea,la noi banuiesc,poate stiu prietenii…

 8. si daca te-ai supara ?eu nu sunt suparacios ,in schimb altii din asta traiesc.
  nu ai povestit nimik de Clubul de la Bucuresti?materialele de acolo nu au aparut niciunde ,poate le ai tu.
  Mai sus am spus „modus operandi” care din pakate se transforma pe zi ce trece in „modus vivendi”,is bun ?nu-i asa?

  1. @brankardieru
   Ce sa povestesc prietene 😦
   NU am aparat de fotogtafiat, nu am camera 😦 si nici nu imi permit sa imi cumpar ceva.
   Sunt tot somer…. nu s-a schimbat nimic aici…. NU AM FACUT POZE SI NU AM FILMAT.
   Cred ca o sa incerc sa ma imprietenesc cu ziaristii care vin la aceste intalniri…. poate ma fac si eu ci o poza ceva.
   Mi-a promis cineva de la PSD ca imi trimite materialele pe e-mail.
   Sugur ca nu am primit nimic.
   Daca o sa fac rost o sa le pun aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s