Nu stiu daca SRI e la remorca lui Basescu sau Basescu e creatia SRI spune Sorin Ovidiu Vintu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a lansat, luni seara cateva atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu, dar si a sefilor serviciilor de informatii.

„In plina era a comunicarii noua ni se blocheaza accesul la comunicarea libera. Nu doar Basescu e vinovat pentru climatul din Romania, vinovati sunt si cei care executa. Eu nu stiu daca Sectia de Informatii Romane e la remorca lui Basescu sau Basescu e produsul creatiei lor. Basescu nu va mai sta mult acolo, insa cel care urmeaza nu mai trebuie sa faca ceea ce se intampla astazi. Eu trag un semnal puternic de alarma. Cer schimbarea din functie a domnilor Maior si Coldea, pentru ca au transformat SRI intr-un serviciu de politie politica”, a declarat, intr-un interviu la Realitatea Tv, Sorin Ovidiu Vintu.

Parerea mea este ca amandoua variantele sunt adevarate.

BASESCU TRAIAN ESTE CREATIA UNUI SERVICIU DE INFORMATII (NU STIU DACA ESTE VORBA DE SRI SAU DE ALTUL)  si ca ACUM SI-A REMORCAT ATAT CREATORUL SI TOATE RUDELE LUI.

Sigur ca acum angajatii de la STS or sa stea 5 zile lipiti de blogul meu ca sa citeasca comentariile la acest articol.

Initial am vrut sa  opresc comentariile  dar dupa o mai buna chibzuire m-am razgandit.

Cine vrea sa comenteze bine, cine nu, nu 🙂

As vrea sa stiu si parerea lor: Rox, ALM, Brankardierul, Olimpiu, AliosaAna Usca, Caius, BasaricaElisa, Gebelezis, HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, World of Solitaire, Starea Natiunii, Ziarul lui Ipu Razvan, KinR, Teo, Mirela, Sibilla, Pro Atitudine, Anca Florea, BibliotecarulGara pentru noi, Augustin, Daniela – Aripi de Ingeri

Publicitate

54 de gânduri despre „Nu stiu daca SRI e la remorca lui Basescu sau Basescu e creatia SRI spune Sorin Ovidiu Vintu

 1. Pentru a vedea la ce riscuri sunt supusi cei de sub conducerea principalelor servicii de informatii si procurorii de sub conducerea lui Kovesi si Daniel Morar, inchisoare de la 2-7 ani, pentru divulgarea unor date care tin de intimitatea persoanelor supravegheate, cititi extrase din Legea sigurantei Nationale, inca in vigoare:
  http://plano10.wordpress.com/2010/09/10/presedintele-nu-este-mentionat-de-legea-511991-privind-siguranta-nationala-printre-beneficiarii-informatiilor-serviciilor-secrete/

 2. Sa ma cac in declaratiile mafiotului sov despre cloaca de mafioti sri si despre sanchi-dusmanul sau, mafiotul basescu!
  La moarte cu toti si cu tzutzerii lor de toate culorile de pe bloguri!

  1. @La moarte cu voi
   O sa va intrebati dragi prieteni de ce am aprobat si acest comentariu si nu l-am oprit la moderare.
   Asta este doar un mic exemplu cu ce fel de comentarii primesc de la cei care il iubesc pe basescu.

   1. Da, recunoastem stilul… doamne, nu se mai termina cu uratii lumii. Sa ajunga sa traiasca si ei dintr-un job constit sau din afacerea proprie neconectata la banii statului. Asta merita fiecare dintre ei, sa duca un trai nepreferential ca noi toti. Nu le doresc mai mult. La cat de putin pot chestia asta ar fi cel mai mare rau care i se poate intampla unui om. Ajung niste distrusi.
    @theo, zilele astea am avut o criza de bila si nu am fost om. Vad inca stele verzi dar cum imi revin am sa citesc ce e pe aici. Nu e ignoranta ci doar un pic de rau. Mai vorbim.

    1. @Rox
     LE DORESTI CE MERITA.
     Imi pare rau pentru problemele tale de sanatate.
     Si eu am avut probleme cu fierea.
     Am vrut sa o scot sa scap dar nu m-a lasat medicul de familie.

 3. Mi-ati smuls o lacrima, stimata Theodora. SOV, omul care a facut ceva puscarie pentru delapidare, care a prapadit (in „colaborare”, bineinteles) economiile a sute de mii de oameni, care, de cand a devenit cunoscut, face „balet” pe muchia legii, a devenit victima procurorilor si a serviciilor de informatii. Inainte de a incerca un comentariu la fraza scrisa cu majuscule de dvs, vreau sa afirm ca, daca SOV n-ar fi fost in atentia serviciilor de informatii, insemna ca acestea mananca banii degeaba! Mai mult, sunt convins ca toti miliardarii, facuti la seral sau cu termen redus, sunt in atentia serviciilor de informatii. Fiindca asa este corect si asa se face pe intreg Mapamondul.

  Si acum comentariul. DA, Basescu este creatia unui serviciu de informatii antedecembrist: Departamentul Securitatii Statului! Daca ati avut ocazia sa urmariti ascensiunea lui fulminanta, inca de pe bancile Institutului de Marina si pana la functia de sef al reprezentantei NAVROM din Anvers, stiind ca nici musca nu iesea din tara fara aprobarea DSS si a PCR, ar trebui sa va inchipuiti ca acest om, care a fost mult timp comandant de nave, a avut girul Securitatii. Si girul nu se dadea pe gratis. Din aceasta colaborare, afara de avantaje materiale, Basescu s-a ales si cu ceva invatatura: a invatat sa pretuiasca informatiile, sa le caute, sa le pastreze si sa le exploateze la momentul potrivit. Asa se face ca si dupa decembriada, si-a continuat ascensiunea. Fiindca, afara de spiritul distructiv si mintitul fara sa clipeasca, nu avea nimic care sa-l califice pentru functiile ocupate, pana la cea mai inalta functie din stat.

  Acum, unele generalitati despre serviciile de informatii. Tipic, aceste servicii nu sunt organizate piramidal, ci in stea. De la centru (ex. directiunea), pleaca raze catre unitatile specializate, de unde pleaca alte raze catre birouri. Aceasta organizare, ar trebui sa asigure compartimentarea, respectiv prevenirea diseminarii informatiilor, acestea avand un parcurs securizat pana la centru. Acolo, se face zilnic o sinteza, care ajunge la factorii de decizie in stat si la organismele care au cerut informatii, conform legii (de exemplu, Justitia). Pana aici, nimic nu lasa sa se inteleaga ca serviciile de informatii pot deveni politie politica. Politie inseamna anchete si serviciile nu trebuie sa detina un astfel de compartiment.

  Cu toate acestea, SOV a pomenit ceva despre existenta unei politii politice. Acest lucru se poate intampla daca un compartiment al Justitiei, de exemplu DNA, primeste un ordin (nelegal, evident) de la unul din factorii de decizie, sa ia „la scuturat” un individ incomod din punct de vedere politic. In aceasta situatie, compartimentul Justitiei poate crea o impresie de legalitate, deschizand un dosar de urmarire penala prin „autosesizare”. De aici, se poate merge in deplina legalitate, Justitia avand dreptul sa ceara urmarirea informativa a subiectului dosarului de urmarire penala. Astfel, un serviciu de informatii ca SRI poate ajunge sa faca parte dintr-o politie politica, chiar daca in „intimitatea” cazului nu este implicat decat colectivul de la centru.

  Ca o concluzie, pot sa afirm ca aparitia serviciilor de informatii postdecembriste nu are vreo legatura cu Basescu. Dar, nu pot sa fiu prea sigur ca nu a reusit sa le „remorcheze”, cu ajutorul prerogativelor care-i sunt acordate de functie si cu abilitatea innascuta de a aduna „scheleti” in fichete …

   1. @ Theo,
    Comentariul lui Alm este atât de complet si pertinent incât as cădea in derizoriu ca să mai adaug si eu ceva că pur si simplu ar spune lumea că il plagiez .
    Felicitări Alm pentru comentariu si pentru tine Theo pentru postarea acestui incitant articol .

  1. @ALM
   Eu n-as baga mana in foc ca Base nu e creatia ante si post decembrista a DIA, singura structura de informatii care a „cazut” in picioare in decembrie 89…nimerind, pe ici, pe colo, chiar in guvernul Roman. 🙂
   A dezvaluit CNSAS numele vreunui colaborator DIA? Eu n-am citit despre asa ceva. Si… cred ca nici nu i se da voie.

 4. Românul are o afinitate deosebită pentru ocult şi îl inventează rapid acolo unde nu există. De la basmele lui Petre Ispirescu la Traian Băsescu orice se întâmplă la noi are o conotaţie ascunsă, o aură de mister, pe care doar puţini iniţiaţi o pot descifra. E drept că aceşti iniţiaţi nu sunt chiar atât de puţini ci sunt de fapt vre-o 22 de milioane iar fiecare are propriile sale secrete, surse sigure şi certe de informaţii şi in special soluţiile pentru a transforma acest iad numit România într-o grădină a Edenului. Dar cum nu sunt două soluţii la fel şi nimeni nu face rabat de la propriile păreri totul rămâne la stadiu de morulă. Acum sunt la modă SERVICIILE. SRI, STS, SIE, SPP şi alte S-uri mai mititele ale armatei, poliţiei, jandarmeriei, justiţiei,sunt cele care fac şi desfac totul în România. Din păcate ascultată, monitorizată, verificată, prelucrată informativ, ţara asta se prăbuşeşte. Singurul lucru pe care cred că îl fac, profesionist, serviciile noastre este un amplu inventar al acestei prăbuşiri, inventar ce poate fi folosit doar ca necrolog al României.

  1. @karadeniz
   Asta este o problema.
   De ce INVENTARUL este folosit ca NECROLOG.
   Oamenii isi fac treaba, aduna inforamtii care ar trebui sa le dea de gandit celor care cpnduc tara.
   Ce fac cei care ar trebui sa reactioneze?
   Nimic adica nu nimic… continua ca si cum nu ar stii ce se intampla in tara.

 5. Bună, Theodora!

  Revin cu plăcere pe blogul tău, după o perioadă destul de lungă de absenţă. M-am luat cu treaba (ca să supravieţuiesc în ţara lui Oz Cel Portocaliu) şi, vrând-nevrând, am neglijat internetul.
  Acuma, ce-o şti, ce n-o şti Vântu are prea puţină importanţă. Relevant e ce trăim noi. Iar adevărul e că trăim nişte vremuri groaznice…

 6. Cenzura pe blogul lui Năstase continua. Ea vizeză cu precădere protejarea „Vătafului”
  Iată un text cenzurat care se referă exclusiv la Vătaf:

  „mumu12345 spune: Comentariul tău e în așteptare.
  octombrie 11, 2010 la 5:00 pm

  Când eşti proprietarul unei moşii şi al unui întins teren intravilan, numai bun pentru înălţarea unui conac, aflate într-un sat situat în apropierea confluenţei Jiului cu Dunărea, în care peste 400 de locuitori sunt ţigani cărămidari, mulţi dintre ei locuind în bordeie de ev mediu, este de bon ton să cauţi în rândul elitei româneştii membrii ai ei având în arborele genealogig înaintaşi provenind din etnia ţigănească.
  Precauţia este întotdeauna bine venită.
  http://i224.photobucket.com/albums/dd5/mumu12345/Diverse/Ostroveni.jpg?t=1286802303
  Şi dacă este să fim realişti, cum ar putea accepta cineva care are avere, sub formă de teren arabil, terenuri intravilane, casă, dar şi capital sub formă de acţiuni în valoare ce câteva mii de euro, să i se pună impozit, fie el şi mic, pe avere şi capital, chiar şi când primeşte salariu (şi nu mic) să fie de stânga şi să-i susţină principiile.
  Să mai zică cineva că peldoaria şi sfaturile pe acest blog sunt pro bono, ci nu pro domo.”

  Textele oprite sunt mai multe, dar unele intermediare sunt admise şi cu încercarea de manipulare şi discreditare a comentatorului. Iată spre exemplu un altul oprit:
  „mumu12345 spune: Comentariul tău e în așteptare.
  octombrie 12, 2010 la 1:19 pm

  Acum eu ce să zic? Este şi asta tot o formă de manipulare, de nivel grădiniţă, dar tot manipulare se cheamă. Aprobarea după patru zile a textului http://nastase.wordpress.com/2010/10/06/o-promisiune-mai-veche-invitam-bloggerii-la-congresul-psd/#comment-108472 nu mai poate repara nimic. Deja de trei zile textul se lăfăie în toată slendoarea, sau urâţenia sa pe mai bine de zece bloguri intens citite de blogofili.
  Un gest de normalitate ar fi să permiteţi apariţia textului publicat de mine pe data de 12 octombrie ora 5.00 pm pe firul “Dezbaterea de la Strasbourg. Ce urmeaza?”. Nu înţeleg ce-l face nepublicabil. Nu conţine trivialităţi şi nu dezvăluie nimic din ceea ce nu ar fi cunoscut de către cvasitotalitatea vizitatorilor blogului din sursă directă. Credeţi că este mai interesant ca el să fie citit tot pe alte bloguri, dar cu menţiunea “refuzat la publicare” pe acest blog. Nu credeţi că ar spori interesul faţă de informaţiile din el? Fructul oprit este mult mai gustos decât cel care creşte în pomii din spaţiile publice.

  Să auzim şi de bine!”

  1. @mumu12345
   Si mie mi s-a intamplat de vreo 2 ori.
   Veniti la Congres?
   Acum ies din casa merg la o intanire cu cativa bloggeri.
   Daca vrei mai copnversam dupa ora 21.30.
   Eu am adaugat ID-ul dvs pe messengerul lui yahoo.
   Poate imi acceptati cererea acolo daca folositi messengerul.
   Sa auzim si de bine!!!

    1. @mumu12345
     Dumneavoastra????
     Asta chiar ca este culmea 🙂 🙂 🙂
     Sa inteleg ca dlNimeni nu este de fapt cu ceilalti?
     Am adaugat si al doilea ID.

 7. Theo,
  Băsescu e „fost” ofiţer activ. Cum „fost” capătă sens, numai când ieşi cu picioarele înainte, orice alte speculaţii sunt pierdere de timp.
  Uneori mă surprinzi: pari atât de ancorată în realitate, atât de cu picioarele pe pământ şi pe urmă vii cu o întrebarea de-asta, care te face fermecătoare, ingenuă şi visătoare ca un tablou de Chagall.

  1. @renata
   Draga mea Renata, intrebarile sunt de fapt provocari pentru voi citorii mei.
   Sigur ca si eu stiu cate ceva dar vreau sa aflu si parerea voastra.
   Comentariile voastre sunt importante pentru mine.
   In primul rand inteleg ca nu sunt singura si asta este cel mai important lucru.

 8. Nu stiu care a cui e creatie sau pe cine are la indemana.

  Dar in razboiul asta : Basescu-Vantu…sper sa o pateasca amandoi. Amandoi au fost doi mari profitori ai tranzitiei. Amandoi au facut chestii f.urate.
  Sper ca odata si odata sa plateasca amandoi.

 9. Sau una, sau alta, sau nici un şi nici alta… cert este că SRI (dar şi celelalte servicii secrete) este din ce în ce mai suspectat că serveşte clasei politice şi intereselor diferitelor cetăţeni, în pofida scopului oficial strict al interesului naţional. Suspiciunea că instituţiile statului sunt folosite, ca şi înainte de revoluţie, în scop de poliţie politică, este deja ceva extrem de dăunător. Nu mai vorbesc despre faptul că ar putea fi şi adevărat.

  Ceea ce este însă încă şi mai grav, este că au început să se audă voci care acceptă o astfel de stare de fapt. Tot mai des aud… „ce dacă îmi ascultă telefoanele, nu am nimic de ascuns”. Culmea este că aceste persoane nu sunt nostalgice ale partidului unic comunist, ci chiar oameni iubitori de dreapta şi de libertate. Iată încă o dovadă că în România sfintele moaşte se împacă cu micii la grătar şi taraba cu chiloţi tanga.

   1. Bibliotecarul are dreptate. Si eu am auzit astfel de ineptii, evident din gura unor politicieni, cu precadere din spectrul portocaliu. Poate sunt si alte persoane care fac asemenea afirmatii, dar pot sa-i asigur ca serviciile serioase nu asculta bazaitul tantarilor.

    Problema ascultarii telefoanelor, paranoia indusa in mase dupa aparitia pe piata a cartii „Orizonturi Rosii”, scrisa de marele patriot mihaita pacepa, ar trebui sa ne deranjeze macar la capitolul intimitate. Sa ridice mana sus cine n-a avut un dialog mai lasciv la telefon si voi putea spune: acela (aceia) nu au nimic de ascuns! Exinzand ideea ca nu au nimic de ascuns, ma astept din partea acestora sa-si dea pantalonii jos in public sau, ca sa nu fiu atat de drastic, sa râgâie si sa se vântuiasca, tot in public, fiindca, fiind vorba de procese fiziologice naturale, n-au nimic de ascuns.

    Sigur ca, la prima strigare, toti ochii se indreapta catre SRI, deoarece acesta, conform Legii, are dreptul sa detina echipamentele si operatorii specifici. Dar ce mai este Legea si respectarea ei in Romania? Exista doua categorii de cetateni: ei (functionarii de stat) si noi. Evident ca respectarea Legii ne priveste doar pe noi. Asa ca nu ar trebui sa ne miram daca vom afla ca toate organismele statului asculta tot ce poate fi ascultat. De la sedintele secrete ale comisiilor parlamentare, pana la mugetul vacilor in staulele din Cuca Macaii!

    1. @ALM
     Marele patriot Mihaita Pacepa???
     Prefer sa isi dea pantalonii jos in public decat varianta sa ragaie si sa …..
     Si vacile sunt impotriva lui basescu???

    2. Vacile? Cine poate stii? Daca sunt obligate sa plateasca taxa radio (acolo unde exista un bec in staul), inseamna ca sunt la curent cu politica de austeritate si poate mugesc subversiv …

 10. Pingback: Muza | Caius
 11. …STIE CINEVA…cand o sa depuna opozitia motiunea de cenzura?..nu ca ar interesa pe cineva…doar asa…ca sa radem sa ne ”simtem” bine :))
  Se pare ca sezonul mitingurilor sindicale s-a cam terminat..si cand te gandesti ca multi de pe acilea sau de prin alte locuri,au tot visat la revoluti si cai verzi pe pereti :))
  ”N-ai cu cine!”…vorba unei reclame.
  In mod paradoxal,actualului simulacru intitulat opozitie ii lipseste tocmai un…Traian Basescu.
  Pai in aceste vremuri tulburi pe care n-am fi avut cum sa le evitam indiferent de cine s-ar fi aflat la putere,un Traian Basescu pe post de lider al opozitiei ar fi sculat si mortii din mormant.Istoria a demonstrat ca doar liderii puternici si autentici au fost capabili sa mobilizeze masele.Ce alternativa politica avem in momentul de fata?Crin Antonescu si Ponta?
  Nu ma faceti sa rad deoarece tocmai mi-a pus stomatologul o plomba dentara si mi-e teama sa n-o inghit.
  Pai primul,doarme pana la amiaza si nu se duce la sedintele parlamentului decat din ani in paste.Este de 20 de ani in politica din care 10 i-a petrecut prin studiourile televiziunilor.
  Cel de-al doilea:inodor,incolor,insipid.
  Repet:n-ai cu cine domnule.

  1. @ Sadicu
   Motiunea de cenzura? Stati linistit ca o sa vina, daca n-or veni mai intai oamenii peste jecmanitorii portocalii. Mda, sezonul mitingurilor „s-a cam terminat”. A inceput sezonul grevelor spontane. Acum este in desfasurare una chiar in „barlogul lupului”: Ministerul de Finante! Acum, un portocaliu cu salariu nesimtit (Blejnar), incearca sa-i abureasca pe functionari. Numai ca nu mai tine: hotii, hotii, hotii …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s