Am participat la Congresul Extraordinar al PSD in calitate de invitat

Filmul prezentat la Congresul PSD

Ieri, 16 octombrie 2010, prin amabilitatea domnului Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, am participat la Congresul Extraordinar al PSD in calitate de invitat.

Este primul congres al PSD in care bloggerii au avut o loja speciala cu acces la internet wireless si au fost tratati ca jurnalisti adevarati.

Sper ca “loja bloggerilor” sa devina o obisnuita si ca vom fi invitati la toate evenimentele importante ale Partidului Social Democrat.

Ordinea de zi a Congresul Extraordinar al PSD a cuprins:

1. Raportul de activitate al PSD – Sinteza prezentata de Victor Ponta, presedintele PSD

2. Programul de actiuni politice pentru anul 2011 – Pregatirea alegerilor locale si parlamentare din anul 2012.- prezentat de Liviu Dragnea, secretar general al PSD

3. Programul Romania corecta- Romania sociala- prezentat de Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD.

4. Propunerile de modificare a statutului PSD – prezentat de Dan Sova

5. Alegerea unor membri in Consiliului National al PSD.

6. Rezolutia Congresului Extraordinar al PSD – prezentata de Ecaterina Andronescu.

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat in deschiderea Congresului National al PSD ca, cel mai important partid al opozitiie isi doreste sa reuneasca diferitele categorii sociale din Romania, dezbinate in ultimii ani de politicile guvernamentale.

„Prea multa dezbinare in ultimnii ani, nu  vrem sa spunem ca ne dorim aceeasi dezbinare ci dimpotriva cineva trebuie sa-i reuneasca pe romani intr-un crez si evident credem cu totii ca PSD este o parte a solutiilor pentru romani si nu numai  o parte a puterii”

Domnul Victor Ponta a prezentat ordinea de zi, a salutat prezenta  liderilor politici de la celelalte partide democratice  precum si pe reprezentantii diasporei si i-a invitat la microfon pe reprezentantii partidelor politice afirmand ca usa acestui congres este deschisa pentru orice om, pentru orice partid, pentru orice cetatean al acestei tari care fara sa fie intregimentat neaparat in PSD lupta pentru o Romanie democratica. Indiferent daca partidele politice sau oamenii au fost si ne sunt adversari politici ne pot fi aliati nu noua PSD-ului neaparat ci noua romanilor, pentru salvarea noastra ca tara si ca popor”.

Au fost invitati sa participe si au prezentat mesaje:  Daniel Constantin presedintele PC,  Verestroy Attila UDMR, Teodor Melescanu PNL, primarul general  independentul Sorin Oprescu, Radu Sarbu presedintele PNTCD, prim vicepresedintele PRM Codrin Stefanescu, reprezentantul CNSRL Fratia  Marius Petcu, presedintele Confederatei Meridian Ion Popescu si Dumitru Costin BNS.

Daniel Constantin, presedintele PC a declarat ca  ideea de lansare a unui program guvernamental in o suta de puncte  este menit sa relanseze economia Romaniei.
„Oamenii nu numai ca sunt tensionati dar sunt dati peste cap de o realitate economica grava. E normal ca oamenii sa nu accepte masuri de austeritate mai ales daca vin de la un guvern lipsit de crredibilitate precum este guvernul Boc

Teodor Melescanu, vicepresedintele PNL, a declarat ca partidele politice din opozitie dar si UDMR au datoria sa redea romanilor speranta si cel mai bun moment este la votul de cenzura.

„Romania a devenit un exemplu nefericit, un exemplu care ar trebui studiat despre ceea ce nu trebuie sa faci intr-o tara si asta pentru ca nimeni nu a fost mai putin performant ca guvernul nostru. In fiecare zi Europa face un pas inainte pentru iesirea din criza si in fiecare zi Romania face un pas inapoi pe drumul adancirii crizei”

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, si-a inceput discursul cu sintagma, „stimate popor PSD”, si s-a declarat onorat de invitatia primita,

„Niciodata nu am sa ma dezic de orginile mele. Am multi prieteni in partid, aici m-am format si este omeneste si de inteles ca acolo unde ti-ai petrecut o parte din viata sa-ti ramana in suflet. Aici am inteles contextul si am apreciat intodeauna bagajul enorm de oameni de calitate, educati si formati in sprititul interesului national. Ma aflu in fata dumneavoastra atat in calitate de primar general precum si ca fost coleg si in continuare prieten. Unii vor comenta prezenta mea aici, eu ma bucur ca am aceasta sansa de a veni astazi invitat in mijlocul dumneavoastra. Fiind ales ca primar independent desi sunt constient ca multe din tre voturi au venit din partea electoratului de stanga, m-am bucurat sa aflu ca pe lista dumneavoastra de prioritati se afla si depolitizarea administratiei”

Marius Petcu, presedintele CNSLR a declarat ca in ziua in care motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata in Parlament, sindicatele vor protesta si vor declansa greva generala, solicitand demisia Guvernului Boc si amintit de protocoalele incheiate intre CNSLR Fratia si PSD de-a lungul timpului, inca de pe vremea lui Ion Iliescu, multumind conducerii social-democratilor si exprimandu-si de asemenea satisfactia fata de noile modificari ce vor fi aduse statutului, prin care sindicatele vor avea un cuvant de spus in forurile de conducere ale PSD.

„Vom fi multi, mai multi ca niciodata. Vom fi la Guvern, pe strazile Capitalei si la Parlament, cu zecile de mii, iar milioanele de salariati de acasa vor intrerupe voluntar activitatea. Atunci cand dvs veti dezbate si veti vota motiunea de cenzura in Parlament, noi, cei de afara, vom ridica pumnul amenintator si vom striga intr-un singur glas Demisia!”

„Pentru deschiderea pe care ati manifestat-o fata de CNSLR Fratia si fata de problemele salariatilor si pensionarilor, va multumesc. CNSLR Fratia si-a asumat statutul de partener traditional al PSD, statut deseori criticat de adversarii nostri, dar uneori si de colegi din apropierea noastra”

„Vrem ca Guvernul Boc sa plece, iar pentru asta trebuie sa fim impreuna”

Dumitru Costin, , liderul BNS, a sustinut ca organizatia pe care o reprezinta va sustine greva, precizand ca este nevoie de un nou „leadership”, iar solutia „se gaseste aici in sala”.

„In perioada urmatoare vom fi impreuna, dumneavoastra va veti manifesta in plenul Parlamentului, dorim sa sprijinim demersul dumneavoastra politic, ca pe perioada lucrarilor sa fim in strada, in mod civilizat sa respingem orice tentativa de manipulare”

Adrian Nastase, resedintele Consiliului National al PSD, a prezentat programul in o suta de puncte

„Romania corecta, Romania Sociala”.

“Ceea ce se intampla cu guvernarea de acum este absolut incalificabil si nu putem lasa lucrurile sa mearga mai departe in felul acesta. Einstein spunea ca geniul are limite, Guvernul Boc nu are nicio limita. Trebuie sa aratam ca din punctul de vedere al programului de guvernare obiectivul principal pentru noi este cel de crearea de noi locufri de munca. In 2000 existau un milion de someri, la sfarsitul guvernarii PSD, in 2004 erau 500.000, iar acum ne apropiem din nou de un milion de someri. Urmeaza batalia parlamentara pentru trecerea motiunii de cenzura. Intram intr-o noua etapa, cea de eliberare a Romaniei de sub guvernarea portocalie. Prin forta ideilor noastre putem invinge strategia portocalie. Aici e marea miza, dincolo de ceea ce inseamna actiunea din strada, oamenii trebuie sa aiba increderea ca noi avem solutiile pe care putem sa le punem in aplicare. Va trebui sa aratam ca pornim de la o anumita realitate, resursele financiare de la care vom porni vor fi limitate. Trebuie sa facem in asa fel incat dupa venirea noastra la guvernare sa reusim sa ajungem inapoi la o stare de normalitate, bazata p[e competitie dar si solidaritate”

Printre cele o suta de masuri pe care social-democratii  le vor pune in aplicare cand vor ajunge la guvernare  enumar aici doar cateva:

 1. Pactul social
 2. Aducerea salariilor la nivelul de dinainte de taiere,
 3. Pensii fara recalculare in jos si neimpozitarea pensiilor mici
 4. Eliminarea obligatiei de a se plati contributii sociale pentru persoanele care realizeaza exclusiv venituri din drepturi de autor
 5. Depolitizarea administratiei
 6. Deblocarea posturilor din sanatate
 7. Modificarea Strategiei Nationale de Apare
 8. Inghetarea (pentru un an) a pretului la energia furnizata populatiei prim modificarea mixului energetic actual,
 9. Sistem diferentiat de impozitare a veniturilor personale
 10. TVA diferentiat,
 11. Cresterea impozitului pentru proprietetile de lux
 12. Dezvoltarea societatii civile
 13. Relansarea investitiilor in infrastructura de transport,
 14. Depolitizarea activitatii DNA
 15. Infiintarea unei companii farmaceurice nationale,
 16. Modificarea legii salarizarii unice  si cresterea salariului minim la 800 de lei
 17. Reducerea impozitarii muncii
 18. Auditarea cheltuilelilor de capital
 19. Pastrarea impozitului pe profit la 16% cu scutire de impozit a profitului reinvestit si cu sistemul amortizarii accelerate
 20. Reducerea evaziunii fiscale
 21. Eliminarea influentei politice din numirile facute in justitie
 22. Imbunatatirea colecatrii accizelor
 23. Programarea bugetara multi-anuala
 24. Prioritate- Absorbtia de fonduri europene
 25. Programe nationale in agricultura
 26. Amenda penala pentru angajatorii care acceprta si incurajeaza munca la negru.

Adrian Nastase a spus  ca toate aceste eforturi ar putea fi puse in aplicare cu Victor Ponta prim ministru.


„Eu vreau sa va rog sa fiti de acord sa continuam impreuna sa lucram la acest proiect, pe care il punem la dispozitie viitoarei echipe, care va fi Executivul. Trebuie sa facem diviziunea muncii in partid, fiecare cu experienta, viziunea lui poate sa reprezinte un beneficiu pentru partid

Purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan a dat citire listei membrilor desemnati sa faca parte din Consiliul National al Partidului Social Democrat, Consiliu care s-a largit dupa sedinta forului desfasurata cu cateva ore inainte de Congresul Extraordinar al PSD. Lista a fost supusa votului, delegatii aproband in unanimitate cooptarea celor 125 de noi membri in Consiliul National al PSD. Din aceasta structura urmeaza sa faca parte si reprezentantin ai revolutionarilor si sindicatelor.


Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca in nici o tara afectata de criza cei care conduc nu dau vina pe oameni, asa cum a facut Traian Basescu si si-a exprimat convingerea ca, dupa motiunea de cenzura a PSD, guvernul Boc o sa cada definitiv “De data aceasta caderea lui Boc va fi o cadere definitiva si in folosul acestei tari”

„In nici o tara afectata de criza cei care conduc nu dau vina pe oameni, in nicio tara oamenii nu sunt insultati si admonestati, nicaieri tinerilor nu li se spune sa plece din tara, nicaieri nu li se spune celor in varsta ca ar trebui sa mai piara dintre ei ca sa echilibram un buget. Suntem tara din Europa cu cea mai mare polarizare, cu cea mai mare diferenta dintre bogati si saraci, cu cele mai mari deficite, cu un sistem de servicii publice blocat, cu cei mai putini salariati si cu cele mai mari taxe. Suntem o tara in care daca nu esti membru al PD-L nu ai dreptul sa traiesti. (…) Totul in Romania se ia cu forta si totul se distribuie politic”

Victor Ponta i-a atacat  pe  Traian Basescu (sustinand ca acesta „isi uraste poporul” si doreste sa se razbune pe poporul care „nu il mai vrea”)  si pe alti membri importanti ai PDL Adriean Videanu, Elena Udrea sau Emil Boc.

„Nu doar Ceausescu, nu doar Basescu trebuie sa plateasca. Trebuie sa fim de acord sa ne batem pentru ca in Romania sa se reinstaureze legea, justitia care sa ii pedepseasca pe Boc, Videanu, Udrea, Falca, Oprea, Flutur si toti ceilalti hoti. Hotii nu merita iertare trebuie sa plateasca si sa dea banii pe care i-au furat inapoi”


Vicepresedintele PSD, doamna Ecaterina Andronescu, a citit Rezolutia Congresului Extraordinar al PSD, prin care Partidul Social Democrat se obliga sa nu colaboreze sub nicio forma cu PD-L intr-o eventuala guvernare.

„PSD se declara un aparator al democratiei si al statului de drept precum si un sustinator al valorilor stangii europene. In sustinerea acestui obiectiv, PSD se angajeaza sa continue procesul de modernizare a propriilor structuri, tocmai pentru a fi mai aproape de sustinatorii sai si pentru a-i reprezenta corect pe cei multi. In situatia de criza economica si sociala prin care trece tara cauzata de coruptia si incompetenta actualei guvernari, PSD se obliga sa nu colaboreze sub nicio forma cu cei care guverneaza acum tara. PSD va continua sa dialogheze si sa coopereze cu toate celelalte partide fara insa sa abdice de la valorile social democrate pentru a gasi cele mai bune solutii pentru Romania, pentru a crea un climat politis si social stabil”


Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, a cerut celor prezenti la Congresul de sambata, sa dovedeasca cetatenilor ca este posibil sa se faca un alt fel de politica in Romania si a declarat cu privire la fostul guvern Nastase ca a fost cel mai performant din perioada respectiva, „nu doar pentru ca a asigurat relansarea economica, ci pentru ca inflatia, pentru prima data dupa ’89, a ajuns sub 10% in conditii de echilibru macroeconomic„.

„Asistam la o continua agravare a situatiei economice si sociale, insa nu ca efect al crizei, pentru ca este un lucru obiectiv, care se manifesta in diverse moduri. La noi este din cauza unei guvernari iresponsabile, care s-a inamolit intr-o serie de masuri antipopulare provocand o disolutie a autoritatii institutiilor statului.
Degradarea vietii publice pe care o cunoaste astazi
Romania nu am cunoscut-o nicicand. Partidul nostru si congresul sau sunt datori sa ofere cetatenilor o perspectiva, increderea ca este posibil sa se faca un alt fel de politica in Romania

„Am pierdut pe mana noastra si in 2004 si in 2009. Daca reuseam sa mentinem un guvern al partdiului nostru consolidam economia tarii care acum merge intr-un declin grav

Ion Iliescu a pledat pentru introducerea cotei progresive de impozitare si pentru acordarea de parghii fiscale pentru incurajarea investitorilor si a cerut sa se termine cu practica clientelismului politic.
Toti agentii economici se plang ca au peste 100 si ceva de taxe de plata. Deci n-a fost cota unica. Cota unica simplifica viata aparatului fiscal. Trebuia sa aduca o mai usoara colecatre a taxelor, insa in 2005, primul an de aplicare, s-a incasat cu un miliard de lei mai putin. Pledam pentru venirea la un sistem diferentiat de impozitare, asa cum se practica in marile tari europene. Rusia, Slovacia, noi si Bulgaria mai avem cota unica. In rest, peste tot in lume, este o practica diferentiata pentru ca asa este corect. Anii guvernarii liberale nu au avut in plan social efecte vizibile. Obiectivul este cum sa facem in deceniile urmatoare sa reducem marile decalaje istorice pe care le-am mostenit”

„Paradoxul tranzitiei romanesti este ca ne-am intors in istorie la formule si forme precapitaliste. Acum cand ne pragatim ca sa daramam o guvernare trebuie sa abordam aceste chestiuni cu toata solidaritatea, sa atragem oameni care stiu carte, nu pe cei care dau din coate ca sa fie sefi. Sa dam cale libera celor care probeaza ca sunt buni manageri. Numai asa scoatem Romania din marasmul in care se zbate in momentul de fata

Ne pregatim sa venim la putere, iar PSD trebuie sa dea un semnal ca trebuie sa curmam aceste practici si sa respectam un principiu fundamental. Trebuie sa terminam cu practica clientelismului politic, cu exceptia functiilor politice care presupun si functie politica. Restul functiilor se ocupa pe baza de criterii profesionale. Trebuie ca PSD sa dea acest semnal

Ion Iliescu a declarat ca il apreciaza pe Victor Ponta care s-a apucat sa invete economie pentru a putea ajuta tara sa iasa din criza si a transmis un mesaj din partea PSD-ului d-nei profesor Cristiana Anghel.care este in greva foamei, simpatia si multumirile pentru actul de curaj dar si rugamintea de a iesi din aceasta forma de protest.
” El ca jurist s-a apucat sa invete economie. E un elev consitiincios si invata carte”

„Sa-i transmitem un mesaj: solidaritate pentru actul de curaj si sa-i transmitem sa inceteze greva care ii pune in pericol viata, dar sa ne angajam ca noi, ca partid, preluam actiunea si vom face toate demersurile pe linie parlamentara si politica pentru ca ce asteapta toti sa capete rezolvarea necesara si cuvenita”

Am remarcat printre participantii din loja bloggerilor pe: doamna Lucia Verona, Sibilla, Oana Stoica Mujea, Popa Teapa, Fragmentarium Politic, Doru Coarna, Chinezu’, Octavian, JR, Elmmar, Ionut Iancu.

Imi pare rau ca nu am putut sa fac „live blogging” dar, asa cum prietenii mei stiu, nu am laptop si nici nu imi permit sa imi cumpar unul din ajutorul de somaj.

Daca domnul ALM, un adevarat prieten al acestui blog, nu imi „ceda spre folosinta” un monitor,  activitatea mea de blogger s-ar fi intrerupt acum o luna de zile.

In incheiere vreau sa va adresez cateva incurajari:

HAI CA SE POATE PRIETENI!!!!

DOAR IMPREUNA SUNTEM PUTERNICI!!!

PUTEREA LOR STA IN FRICA SI IN LIPSA NOASTRA DE REACTIE

NE VEDEM IN STRADA IN ZIUA IN CARE MOTIUNEA DE CENZURA O SA FIE DEZBATUTA.

SA AUZIM SI DE BINE CA DE RAU AM TOT AUZIT DE CAND BASESCU TRAIAN ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI.

As vrea sa citeasca si ei: Corina Cretu, Alex Mazilu, Gabrilela, Mugurel Surupaceanu, Rox, ALM, Brankardierul, Olimpiu, AliosaAna Usca, Caius, Basarica, Dispecer Blogosfera, Elisa, Gebelezis, HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea NatiuniiRazvan, KinR, Teo, Daniela – aripi de ingerMirela, Motanul filozofPro Atitudine, Anca Florea, BibliotecarulAugustin, Societate, Simion, Victor, Vassyle, Simona Ionescu, Rusu Gigi, Ramona, Mihnea, Matilda, Codrin Scutaru,

61 de gânduri despre „Am participat la Congresul Extraordinar al PSD in calitate de invitat

 1. Pingback: Popateapa's Blog
 2. Am sa incep cu ceva ce pote ca multi stiu despre mine.
  Nu sant o PSD-ista, nu iubesc PSD-ul. DAR ASEARA VICTOR PONTA A AVUT CEL MAI BUN DISCURS AL UNUI LIDER POLITIC, ARE CLASA, ARE STOFA, BRAVO LUI!
  Pe mine una chiar m-a cucerit ,mai ales cand am vazut cine facea parte din lista invitatilor D-l Radu Sarbu dar si alti lideri de marca.
  Deocamdata,cel putin deocamdata zic voi fi din tot sufletul de partea D-lui Ponta !

  1. @maia_home
   Da, are clasa, are stofa si stie sa isi faca prieteni.
   Domnul Radu Sarbu a fost aplaudat la Congresul PSD.
   Imi pare rau ca nu am nici o pa rte din discursul dumnealui dar promit ca daca il gasesc pe undeva sa il adaug aici.

 3. Da!mai aies aia in care spune ca „Basescu este un nebun care isi uraste poporul” chiar daca citatul nu este exact ,oricum,asta era esenta!:)) Chestia asta a fost pentru mine bomboana de pe coliva (a lui Base,fireste)!:))

  1. @maia_home
   Daca ai fi putut sa auzi si sa vezi reactiile celor din sala.
   PSD-isti, PNL-isti, Taranisti , PRM-isti … suntem cu totii romani care doresc din tot sufletul sa scape de Basescu Traian.

 4. Felicitari pentru invitatii! …Celor ce le-au dat si celor ce le-au primit.

  …Am vazut si am auzit totul la TV. Sincer – dar cred ca sunt eu de vina – astept de mult de la tine relatari mai din suflet si nu simple preluari de stiri. Singurul loc – si nici acolo intotdeauna – in care te simt ca vibrezi, e finalul in care ne ceri si noua parerea. De multe ori m-am intrebat ce rost are sa postezi niste stiri stiute… Ai vazut – poate – ca de multe ori comentez doar comentarii… Imi dau insa seama ca n-am avea unde comenta o stire de la TV sau din ziar. AICI e LOCUL. Aici aflam cine suntem (inclusiv sadici si alte ganganii), cum suntem, cati suntem… Cred ca trebuie sa te felicit si pentru asta!

  Cat despre Congres in sine – la fel – cred ca ieri, acolo, a fost doar LOCUL in care, oameni cu opinii politice adevarate dar diferite au hotarat sa lase de-o parte divergentele si sa-si proiecteze pe o singura directie – hoarda porcotalie de talhari de drumul mare in frunte cu Ali Base(scu) – toate energiile. Mobilul declarat al acestui demers ma face sa ma abtin insa de la unele iesiri anapoda ale unora ce au luat cuvantul (o las pe cand ne vom fi spalat pe maini de hoitul politic al Partidului Basescu).

  http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/10/marekk.html

 5. M-as fi asteptat,ca dv.,in calitate de blogger,sa fi facut eventual niste comentarii ori aprecieri critice cu privire la ce s-a discutat la Congresul PSD ,nu sa va transformati pur si simplu intr-o secretara sau intr-un fel de stenografa a discutiilor de acolo…

  1. @Dan Doboseriu
   Adica ce ati fi vrut sa scriu?
   Ce cravata a avut domnul Adrian Nastse sau ce pieptanatura a avut Olguta Vasilescu?
   Acolo s-au discutat lucruri serioase domnule Doboseriu.
   Aprecierile mele o sa le scriu dupa ce o sa citesc cu multa atentie programul de 100 de puncte “Romania corecta, Romania Sociala”.

 6. PDL este un partid mort. Deabia astept sa ii prind pe strada pe sustinatorii lui basescu traian.
  Ne-am saturat de minciuni si de hoti.

 7. @ Theo,
  Felicitări pentru participare dar și pentru documentata prezentare !
  Nu vreau să fiu catalogat ca „ pesimist” dar nu mai cred până nu văd guvernul demis !
  Anul trecut in turul doi al alegerilor prezidentiale eram atât de sigur că Băsescu va pierde incât puteam paria pe pensia mea pe un an intreg si, PIERDEAM ca un novice intrucât subestimasem puterea de manipulare si fraudare a portocaliilor.Odată fript cu ciorbă suflu si-n iaurt ! Motiunea de cenzură nu trece cu vorbe ci cu voturi si din partea parlamentarilor portocalii si nu numai ,nemultumiti de politica clanului BB si marginalizati de conducerea PDL.Până-atunci, suntem condamnați la a-i suporta din cauza celor care l-au votat pe Băsescu ! Ei, acei peste cinci milioane sunt complicii celor ce-au adus tara in faliment !

 8. Stimata Theodora,

  Daca tot ati amintit de monitorul ala, pentru a suta oara, vreau sa va reamintesc ca nu l-am “cedat spre folosinta”, ci vi l-am „imprumutat” pe durata nedefinita, cu drept de folosinta si urmasilor, urmasilor dvs, cat timp va functiona.

  Programul de masuri este mobilizator dar, nu vad unde sunt resursele din care se vor alimenta unele dintre ele si ma refer direct la revenirea salariilor la nivelul de inainte de taiere, TVA diferentiat, cresterea salariului minim si alte masuri care necesita cheltuieli bugetare, dintr-un buget sleit in asa hal incat este nevoie ca sa se taie si drepturile celor o suta, sau doua, de veterani de razboi. Toate masurile, necesita legi noi si mecanisme eficientizate care, in cel mai bun caz, pot aparea dupa 6 luni de la instalarea unui guvern PSD-PC + ?. Tinanad seama de termenele care decurg de la introducerea unei Motiuni de Cenzura si pana la instalarea noului guvern, un termen optimist pentru implementarea masurilor cu caracter reparatoriu nu poate fi inainte de 9 luni. Ori, pentru foarte multi, 9 luni pot insemna moarte.

  Sigur ca, spre surprinderea unora, demonstrantii n-au ajuns in zdrente si mai au cate ceva de vandut sau amanetat. Dar, uneori, aparentele pot insela. Nici eu nu umblu in zdrente, dar asta nu se datoreaza regimului Basescu. Cu rare exceptii, garderoba mea este mai veche de 6 ani, iar Citizen-ul de la mana merge pe 10 ani. Ma asteptam la un Congres sobru si nu la o adunare electorala. Ma asteptam ca fiecare masura care necesita fonduri suplimentare sa fie insotita si de un opis de resurse. Nu lua mult timp citirea lor. Evident ca unii au cazut in extaz, dar eu sunt prea batran ca sa mai „pun botul” la enunturi triumfaliste. Este adevarat ca ma astept la o franare a declinului economic, dar aceasta va fi facuta tot pe spinarea contribuabililor. Chiar si simplificarea accesului la fondurile europene nu va schimba structural situatia. Avem sute de mii de someri, am pierdut o gramada de nise de piata si multe societati comerciale, care astazi sunt suspendate, nu mai au obiect de activitate. Locul pe care puteati sa-l ocupati dvs este ocupat de magazinele care au rezistat crizei, locul pe care puteam sa-l ocup eu este ocupat de firme din Asia si de transnationale. Adio si n-am cuvinte!

  Dar, repet, guvernul antinational trebuie gonit! Dupa aia, sa speram ca vom apuca vremuri mai bune …

  1. @ALM
   A… deci mi l-ati „imprumutat” pe durata nedefinita 🙂
   Mi-ati adus aminte …. am si eu un Seiko de 10 ani care merge perfect.
   Nici eu nu stiu in acest moment care sunt resursele.
   Trebuie sa citesc cu atentie programul propus de PSD.
   Da… in 9 luni multi romani risca sa „iasa din sistem”
   Probabil ca o sa ne fie mai rau decat ne asteptam dar cu siguranta ca ne va fi mult mai bine decat cu basescu si ai lui.

 9. Harmalaia !
  by Marius Adrian Porojnicu

  Ponta striga in congres:
  Basescu este nebun !
  -Pst: Basescu-i Presedinte:
  {Intelegi ce vreau sa-ti spun ?}

  Nea Ion deapan’ amintiri :
  Ehe-he,pe vremea mea….
  -Iar incepe asta bre?!?
  De ar tacea,…{parerea ta?}

  Si cu oua,chiar si fara,
  Adisor Matusizatu’,
  Este -iarasi- la butoane !
  {-Crede-ma, ca nu e altu’ !}

  Cel ce este,necajit,
  Cam lovit in aripioara,
  Ne vorbeste despre fraieri!
  {-Asta iar o dete’n bara !}

  Gogosele: pentru fraieri,
  De la cei mai priceputi!
  {-Daca-ti plac si-ti par gustoase…,
  Te invita sa-i ajuti !}

  Cica Udrea n’are sanse
  Sa ajunga’n fruntea tarii !
  -Asa-i bre !Da’ cum ajunse
  Ea, turista dezvoltarii ?

  La ‘finante” ‘i incurcata :
  Ori bacsisu’, ori chenzina!
  Cica stocu’ de curent
  Al desteptilor…{de vina ?}

  Apocalipsa lu’ Videanu:
  De dau banii,cica ‘ncepe !
  -Va rog mult, ca, dupa asta,
  Sa nu aruncati cu pietre :

  Ca le da un pic de lustru,
  Si apoi sigur le vinde !
  -Cum sa n’aiba cui le da :
  La primari !{Nimeni nu-l prinde ?}

  Dupa toata harmalaia,
  Unei clase nesimtite,
  Te intrebi pe drept,matale:
  Poporul ii mai inghite ?

  * Acesta este un pamflet : parerea mea sau a ta,oricum nu conteaza..

 10. Pingback: Spovedania | Caius
 11. Lucia Verona, mi-a luat-o inainte.Aceleasi aprecieri, pe care le-ai primit asupra postului.
  Ma alatur opiniei lui Aliosa, in al carui fler politic incep sa cred, fara sa vad insa in portocalii o cohorta invincibila.
  M-am exprimat asupra cazului:politica sado-masochista de ura si intoleranta cultivata fata de regimul dinainte de 1989, ca si cum nu tot noi romanii, l-am adus in starea penibila in care s-a ajuns.
  Apoi, nu stiu ce gandesti tu, dar mie,retorica lui Ponta, nu-mi place.
  Marcata de aceeasi ostilitate,nelasand loc senzatiei social-democrate.
  Concret, nu-mi da impresia ca se zbate pentru cauza in speta, ci pentru un aspect arivist; sa ajunga prim ministru, sau „poporul PSD”, cum lingusitor o spune Sorin Oprescu, sa acceada la putere.
  PS: Ca sa evitam confuzii, nici al lui Crin Antonescu, nu-mi place; il consider mai penibil , in cultivarea starii de frustrare , ca o cauza a victoriei pdliste.
  Cu bine!

 12. Am preluat scurt metrajul. Personal am fost foarte dezamăgit de congres. Aş fi vrut să văd la acest congres mai multe despre o viziune şi o dezbatere pe probleme legate de statut, de program politic. Am văzut în schimb un lung şir de peroraţii cu care ne-am cam obişnuit să le vedem la TV. Nicăieri nu am văzut cum arată noul statut al PSD, motivul convocării Congresului.

  Congresele nu trebuie să fie un act formal de ridicare din mână, ci chiar o dezbatere reală, dusă la controversă, care să conducă, democratic, un partid mai departe. Eu la aşa ceva m-aş fi aşteptat. Din păcate întrunirea a fost mai degrabă cu aspectul unei întâlniri electorale de mari proporţii decât un Congres care să dezbată probleme reale ce îşi aşteaptă rezolvarea.

  Nu ştiu de ce nu ne putem rupe de amintirea Congreselor PCR… 😦 Toate partidele au exact aceiaşi reacţie, vârfurile din partid reprezintă „partidul” prin prisma intereselor proprii şi nu respectând opinia reală a membrilor de partid, aşa cum ar fi normal într-o democraţie.

  1. @Bibliotecaru
   Ati fost la Congres?
   Ce rau imi pare ca nu am facut cunostinta.
   In fiecare zi intru pe blogul dumneavoastra ca sa citesc articolele pe care le pubilicati.
   Cred ca puteti vedea modificarile aduse la statut pe site-ul PSD.

  2. Nu am fost la Congres, dar acesta a fost transmis, în mare măsură, în direct la TV.

   Versiunea noului statut nu este prezentă pe nicăieri. Chiar acum am verificat pe…
   http://www.psd.ro/documente.php
   … şi nu este decât versiunea veche, din 2006.
   Mă gândesc că ar fi trebuit prezentată din timp, pentru ca membrii de partid să aibă un timp de reflecţie şi să-şi mandateze delegaţii cu un vot. Ei bine… nu e bine de loc, din acest punct de vedere.

   1. @Bibliotecaru
    Sunt de acord cu dumneavoasstra.
    Modificarile statutului ar fi trebuit sa fie publicate.
    Eu nu sunt membru PSD.
    M-am lovit de obligativitatea obtinerii unei recomandari.
    Si inscrierea online nu functioneaza ca lumea.
    Poate membrii au fost anuntati, SPER, cu privire la modificarile din statut.

  1. @cauzalitate
   Gresesti! Popa Teapa chiar nu mirosea a carciuma.
   Ai fost gresit informat. 🙂
   Nu au fost doar 15.
   Daca vrei amanunte picante poti sa ma contactezi 🙂
   Despre cei din blogrollul tau nu am decat cuvinte de lauda.
   Pe Mihnea il cunosc personal si de Pitapata am aflat ca avem aceeasi „prieteni”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s