Comunicatul SCMD nr. 5/23.10.2010

Dupa indelungi negocieri (vom povesti mai tarziu intreaga istorie, incredibila intr-un stat democratic, a aprobarii unui miting obisnuit, indreptatit, organizat in virtutea drepturilor constitutionale ale cetatenilor) cu Secretarul General al PMB, membrii Comisiei Tehnice a PMB, domnul Primar General Sorin Oprescu si Comandamentul Jandarmeriei Capitalei, s-au stabilit urmatoarele:
1)      SCMD va desfasura la Cotroceni, in intervalul orar 11.00-15.00, doua actiuni:
a)      Actiunea de pichetare se va desfasura pe Bd. Geniului, incepand de la 100 m stanga de Statuia Leul, pe Bd. Geniului. Comandantul de dispozitiv, Col (r) Tudor Marian va asigura cu echipa domniei sale ordinea. La aceasta actiune vor participa toate delegatiile filialelor SCMD din provincie si cele stabilite din Bucuresti. La ora 12.00, o delegatie formata din 5 persoane, va depune la Palatul Cotroceni “Punctul nostru de vedere”. Afluirea delegatilor si invitatilor in dispozitiv se va face in intervalul 10.30 – 11.00 iar defluirea si imbarcarea in autobuze intre 14.30 – 15.00.
b)      Concomitent, o a doua delegatie formata tot din 5 persoane va depune, cu concursul jandarmilor, o coroana comemorativa la Monumentul Eroilor Geniului.
2)      SCMD, va picheta Curtea Constitutionala, la intrarea din 13 Septembrie, din dreptul Academiei Romane, intre orele 11.00- 15.00, cu Filiala Sector 4 – presedinte Col. (r) Papae Viorel si Filiala Sector 2 – presedinte Comisar sef (r) Racasan Stefan. In sprijin vor veni reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Ministerul Justitiei – presedinte Persinaru Vasile si dna Mariana Vaida. Tot aici vor veni si colegii de la Asociatia Nationala a Pilotilor Civili. La ora 12.00, o delegatie formata din 5 persoane va depune la Curtea Constitutionala “Punctul nostru de vedere”. Manifestatia va fi indreptata impotriva Curtii Constitutionale si a parlamentarilor din arcul guvernamental. La orele 14.00, o delegatie formata din 5 persoane se va deplasa de la acest pichet la Ministerul Apararii Nationale, la intrarea “A” (dinspre Hotel Mariott) unde va depune “Punctul nostru de vedere”, pentru ministrul Apararii Nationale, a carui demisie promisa o asteptam cu interes.
3)      SCMD, va picheta Ministerul de Interne, intre orele 11.00- 15.00, cu Filiala Sector 1– presedinte Col. (r) Stefan Adrian si Filiala 3 Sector 1 – presedinte Col. (r) Zamfirescu Dan. La ora 12.00, o delegatie formata din 5 persoane va depune la Ministerul de Interne  “Punctul nostru de vedere”.
Rugam participanti din provincie sa aiba in vedere urmatoarele:
 • Coloanele se vor constitui intre orele 09.00-09.30, in urmatoarele puncte, unde vor fi prezenti delegatii SCMD, care vor purta veste albastre cu inscriptia SCMD, precum si cei ai Politiei Rutiere, astfel:
1.      DN 2, Parc Plumbuita: Col (r) Mihalcea Grigore, tel 0724313348, Col (r) Terteliu Vasile, tel. 0740104892;
2.      DN 1, Fantana Miorita: Lt. Cdor (r) Bobeica Marius, tel 0722563586
3.      A1, Metro Militari: Col. (r) Stanila Ion, tel. 0742230557
4.      A2, Hypermarket REAL, Bd. Theodor Pallady, Col. (r) Marin Stelian, tel 0755094006, Col (r) Dumitrescu Dan, tel. 0744659533.
·         La 09.30, coloanele se vor pune in miscare in directia Cotroceni. Eventualele autocare intarziate se vor deplasa direct catre Cotroceni.
Ii rugam pe toti participanti, indeosebi pe invitati, sa nu raspunda provocarilor, sa pastreze cea mai stricta disciplina si coeziune de grup si sa coopereze cu fortele de ordine. Actiunile vor fi filmate si fotografiate de catre cameramanii sindicatului. Toti participantii vor avea asupra lor documentele de identitate, in caz contrar riscand sa nu fie primiti la miting.Participantii individuali sau in grup, care nu se vor supune comenzilor date de catre sefii de dispozitive nominalizati mai sus, vor fi imobilizati si predati jandarmilor de catre grupurile noastre de ordine, care vor purta banderole cu inscriptia „Organizator” si veste albastre cu inscrisul „SCMD”.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
________________________________________________________________________________________

A scris despre asta si PLANO 10

Publicitate

50 de gânduri despre „Comunicatul SCMD nr. 5/23.10.2010

    1. @plano10
     Domnul ALM a spus ca nu participa si m-a sfatuit sa stau acasa. 😦
     De obicei il ascult.
     Nu cred ca se gasesc salopete pe marimea mea 😦
     Am 1.55 si 50 kg.
     Iti dai seama cum as arata intr-o salopeta din aia.
     Cei care au lucrat in armata aveau cel putin 1.70 cred.
     Inca o data disponibilizata?
     Am mai fost in martie anul asta.
     Este cam des…. chiar si pentru un om optimist si luptator ca mine.

    2. mai stangistilor va mananca-n… ce Dumnezeu! e dreptul lor , e organizarea lor de tip militar si plus ca sunt patiti, n-ati vazut securistii lui Base cate au scos dupa mitingul militienilor???
     credeti ca nu vom avea partea noastra de protest??? sa fim sanatosi sa ii zburam pe nemernici din scaune!

    3. @olimpiu65
     Nu stiu daca iti aduci aminte dar am ridicat pe blogul meu si comunicatul prin care anuntatu acest miting.
     Vroiam sa particip ca blogger.
     Sa vad, sa fotografiez si sa scriu.
     Uite… asta este o zi in care imi pare rau ca nu sunt ziarist.

    4. Domnule Plano,
     As fi magulit de apreciere daca din spatele ei n-ar mocni altceva. Din pacate, salopeta n-am purtat decat acum aproape cinci decenii, asa ca n-am cum sa imprumut un astfel de obiect de vestimentatie. Poate, as gasi un halat albastru, fiindca asta mi-a fost „uniforma” pentru tot restul timpului. Necesita mici ajustari, deoarece trena si manecile bufante nu se mai poarta.

     @ Theodora,
     Am discutat astazi cu dl Racasan Stefan posibilitatea ca dvs si prietenii dvs sa participati la actiune. Dansul, mi-a confirmat faptul ca este o actiune inchisa, pe baza de tabele, cu insotitori acreditati. Dar, daca veti vrea sa participati la urmatoarea actiune, din 27.10 in fata Parlamentului, veti fi acceptati cu draga inima. Sper ca atunci sa pot participa si eu, macar pentru o ora, doua. Fiindca, in 27, nu mai este vorba de o pinguineala, ci de realizat o presiune psihica asupra parlamentarilor.

    5. @ALM
     Vroiam sa particip ca blogger. la urma urmei as putea sa fiu asimilata unui ziarist, NU?
     Normal ca nu nu am intentinat sa ma prezint drept disponibilizat din armata.

    6. @ALM
     Sa stii ca se poarta moda retro.
     Nu fac nicio aluzie da` …vazand zbaterea doamnei … chiar ma gandeam ca poti s-o ajuti sa participe la miting.
     Asa de privit de pe margini… de dincolo de statuia genistilor … nu cred ca doamna Theodora ar avea vreo problema.

   1. nu s-a speriat nimeni ! doar ca anumite persoane vor sa denatureze miscarea si punctul de vedre al scmd–forma d protest aleasa de SCMD-iesirea in strada si depunerea de coroane la instutiile mentionate ,starneste mari controverse.Adica marea muta devina vocala,si starneste frisoane puterii politice.
    Formele acestea de protest sunt mai greu de acceptat de către militarii mai vechi sau mai noi, obişnuiţi cu clasicul “Am înţeles!”
    Apoi e şi o chestiune de mentalitate. ANCMRR de exemplu a fost întodeauna un sprijinitor al politicului aflat la conducerea MApN, indiferent de care a fost acesta. Că sediile gratuite primite de la MApN şi gradele false obţinute pe bază de listă au fost suficiente pentru satisfacerea ego-ului liderilor ANCMRR, e mai mult decât evident. Ar mai fi, poate, şi problema “coloanei a 5-a” reprezentată de foştii activişti PCR din armată, preluată parţial de ANCMRR.

    se incearca inducerea in eroare ,instigarea ,provocarea organelor destinate asigurarii bunului mers al manifestatiei, in numele membrilor SCMD. ESTE ABSOLUT NORMAL CA SA SE IA NISTE MASURI DE CONTRACARARE.MAI SUNT DESTUI LOIALI PREZENTULUI GUVERN CARE SE POT INFILTRA PRINTRE NOI …PUTETI PARTICIPA SI FARA INVITATIE

    1. @dyn
     Elena care a comentat aici la articolul ala in care am ridicat Comunicatul SCMD?
     Ei da…. acum chiar ca am sanse 🙂
     Multumesc pentru sfat!
     Tinem legatura

    2. @DYN
     Scuzati, dar voi chiar ati intrat in logica propagandei basesciene care vrea sa timoreze orice actiune de protest.
     Sa stii ca asa ne vrea si Basescu: fricosi, dezbinati.

 1. PLANO 10
  SITE-URILE SCMD NU S-AU INCHIS
  S-A RECOMANDAT CA SA NU SE MAI FACA COMENTARII PE SITE-URILE RESPECTIVE ….
  ATAT ! ASTA PENTRU CA SE INCERCA INDUCEREA IN EROARE,SE ACTIONEAZA PENTRU DEZORGANIZARE,DEZINFORMARE..POLEMICA ..DEGEABA
  DE DAT CU PAREREA SUNTEM TOTI BUNI..
  NU VA OPRESTE NIMENI SA PARTICIPATI..
  E CHIAR INDICAT
  AVETI PE SITE NR DE TELEFOANE
  ALE CONDUCERII
  DACA VRETI LUATI LEGATURA
  NORMAL CA ESTE UN DISPOZITIV AL MILITARILOR
  DAR ALTE LAMURIRI PRIMITI DACA O SA VRETI SA AFLATI
  NU FACETI PRESUPUNERI CI MAI BINE VA INFORMATI.
  ORICE VETI HOTARI VA DORESC NUMAI BINE

   1. NU E CAZUL
    SA RECOMANDAT STOPAREA COMENTARIILOR PE SITE-URILE SINDICATULUI
    UNUL DIN MOTIVE ESTE CA SA NU SE STRECOARE SI DATE „FALSE” PRIVIND DESFASURAREA ACTIIUNII
    E NORMAL CRED
    SUNTEM O CLASA DE OAMENI DE LA CARE SE ASTEAPTA CEVA ..(ASA CRED SI EU) SI LA RANDUL NOSTRU ASTEPTAM CEVA …SUNT ATATEA ORGANIZATII PRO SI CONTRA..CHIAR SI DIN RANDUL ARMATEI (REZERVISTILOR) ..
    CE SA MAI CREDEM?
    OK.DECI LUATI LEGATURA DACA VRETI, SI VA DORESC MULT SUCCES.
    SI O SEARA PLACUTA IN CONTINUARE

    1. @dyn
     O duminica placuta!
     Offf pai nu pot sa o sun maine ca este duminica 😦
     O sun luni pe doamna Elena.
     Oricum eu am moderare la comentarii si DACA CITESC CEVA CARE NU MI SE PARE IN REGULA …. NU ACCEPT COMENTARIUL.

 2. Theo,observ ca iti doresti sa participi la acest miting ,mie imi pare rau ca nu pot merge dar daca poti atunci dute si tinene si pe noi la curent .Sa auzim de bine!:)

 3. Pingback: Olenka | Nataşa
 4. Pingback: Adela | Caius
 5. @ Theo,
  „ Cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt” !
  Ca să se ințeleagă corect sensul măsurilor luate de conducerea SCMD ar trebui să se țină cont și de :
  a ) Situația politică actuală foarte complicată și ambiguă, ,configurația coaliției de la guvernare, interesele urmărite de fiecare partid ,grup sau formațiune din arcul guvernamental ;
  b ) România este dezbinată de Băsescu care este in stare de orice inclusiv să ordone serviciilor secrete să se strecoare in rândurile manifestanților militari pentru a provaca și instiga forțele de ordine in numele SCMD ;
  c) Acest lucru poate fi intreprins cu ușurință chiar și de trădătorul de partid și doctrină care nu vede cu ochi buni acțiunea SCMD ce-i va cere să-și țină promisiunea făcută ( de a demisiona dacă va vota reducerea pensiilor militarilor ) ;
  e ) Chiar și militarii pensionari sunt DEZBINAȚI tot din cauza lui Băsescu : toate inaintările in grad ale pensionarilor militari se fac obligatoriu prin tabele inaintate de filialele județene și ale sectoarelor capitalei către ANCMRR care le inaintează PUTERII : cele pentru genarali și amirali direct presedintelui tării iar pentru celelalte grade , ministrului apărării naționale .Cum aceste inaintări s-au facut pe criterii de partid și clientelare ( vezi cazul A.Iordănescu, N. Onțanu, Gabriel Oprea )au dus inevitabil la dezbinarea pensionarilor militari . Trebuie să recunosc că sunt opinii diferite și-n rândul militarilor iar unii pensionari, punând mai presus de toate interesul personal decât al categoriei din care au făcut parte, au trecut in tabăra puterii iar unii și-au făcut din asta un adevărat crez, mod de a parveni , de a primi grade nemeritat chiar dacă după mintea lui Băsescu acele grade nu aduc foloase materiale : ori știe și minte, ori nu știe și-atunci nu merită să fie șeful CSAT ! In caz de RĂZBOI, rezerviștii sunt incadrați și plătiți pe funcții conform gradelor pe care le au atunci,chiar dacă acele grade au fost acordate „ la apelul de seară pe ritm de manele ” ! Pe bună dreptate de la asemenea indivizi te poți astepta la tot felul de diversiuni și de aceea SCMD a luat asemenea măsuri. Din cauza atitudinii mele impotriva unor asemenea practici și-n mod deosebit a faptului că am arătat lumii intregi profilul moral-politic abject al lui Băsescu mi-am făcut DUȘMANI chiar și printre foștii colegi de LM promoție cu mine și printre foștii colegi de serviciu cu care, din păcate sunt obligat să inspir același aer infestat de ciuma portocalie .
  d ) Site-ul SCMD nu-i oprit ci nu se mai permit comentariile din cauza pupinbăsiștilor și bocciștilor care-s in stare de orice !
  e ) Indemnul SCMD este clar : poate participa oricine cu condiția ca toți să se supună ordinelor celor ce poartă banderole cu inscripția „ Organizator ” și vestă albastră cu inscrisul „ SCMD ” !
  „ Honor et Patria ! Vae victis ! ”

  1. @Aliosa
   d) am inteles si cred ca au inteles si cei care vor participa maine.
   Dovada este faptul ca desi articolul asta are fffff multe vizualizari (cred ca este cel mai vizualizat articol de cand scriu pe blog) rezervistii se opresc de la comentarii.
   Oricum am moderare si nu las sa treaca NIMIC care ar anunta modificari de traseu, orar sa altele de genul asta.
   e) Nu cred ca este asa. Domnul ALM care este mai informat decat mine a spus NU. Asa ca nu particip decat daca primesc acceptul din partea organizatorilor.
   Nu vreau sa incurc … vreau sa ajut atat cat pot eu.
   Tu participi?
   Daca ajungi in Bucuresti da un tel poate ne si vedem. 🙂

   1. @ Theo,
    Decizia ta este bună chiar dacă ai rămas influiențată .
    Fiindcă-mi place adevărul spus direct chiar dacă am avut multe de suferit din cauza aceasta, te anunț că nici eu nu particip ! De ce ? Răspunsul se găsește chiar mai sus !Ar trebui să iasă in primul rând păcăliții care l-au votat pe Băsescu ca prin aceasta ,să-și răscumpere greșeala imensă făcută fată de ceilalți. Repetatele mele apeluri de a vota in dec.2009 cu MINTEA nu cu INIMA impinsă de dorința de parvenire și inavuțire n-au fost auzite de foarte mulți pensionari rezerviști iar acum consecințele se văd.Acum insă este prea târziu iar tăvălugul răului merge tot inainte impins de insăși capii ARMATEI : ministrul apărării naționale ce-și apără cu dinții scaunul și comandantul suprem ce minte de-ngheață apele.
    Când voi ajunge vreodată in București negreșit te voi suna .

    1. @Aliosa
     Nu Aliosa… tu ar fi trebuit sa participi…. tu esti rezervist.
     Eu chiar nu am ce sa caut decat eventual pe trotuarul celalat …. sa aplaud.

 6. Domnul Col. (r) dr. Mircea DOGARU e naiv,un mars ,un meeting,niste pichetari,pe cine vor impresiona ele?? [nici nu vreau sa pronuntz cuvantul speria]Nu poti sa sperii ursul,lupul naravit si dedulcit la furt mioare, doar prin chiote,trebuie sa fii barbat hotarat si sa iesi cu parul in mana, sa ti aperi turma si avutul.Voi fi alaturi de domniile voastre ,atunci cand veti face ceea ce trebuie.

 7. JOS BĂSESCU, NAŞUL MAFIEI PDL ! JOS GUVERNUL DEZASTRU BĂSESCU-UDREA-BOC-ANASTASE ! CAPUL ÎN PĂMÂNT, TUPEISTULE, AFACERISTO-IMPERTINENT, OPREA !
  HOARDA DE ŞARLATANI NEDEMNĂ DE SALUTUL ARMATEI ROMÂNE SE IMPUNE TRIMISĂ LA GUNOIUL ISTORIEI !
  ROMÂNIA ÎN STRADĂ!! JOS FAMIGLIA PDL!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/10/24/onoarea-armatei-romane-batjocorita-de-pacalicii-impertinenti-oprea-si-boc-basescu-hahaie/
  LAŞII de la PDL au decis să NU participe la votul Moţiunii Majoritare ! Acesta E ORDINUL COTROCENIULUI, să se abţină de la vot! DE FRICĂ ! Nişte lache, pămpălăi care răspund la comanda stăpânului Băsescu! RUŞINE, PĂCĂLICILOR !!
  SUSPENDAREA MÂRLANULUI DE LA COTROCENI, DON BĂSESCU, SE IMPUNE !!!

 8. Salut la toata lumea ! Cei care sunteti cu noi inseamna ca stiti censeamna sa fi militar. Cei care nu stiu, nu stiu si gata !
  Nu poti sa le spui prea multe ca ei si asa nu pot pricepe mai mult. Noi ne batem pentru statutul nostru si nu pentruca marinarul, vrea el cu tot dinadinsul, sa ne faca asistati sociali, ca pe aia de au supt ca si el de la mai multe tite.
  Sa ne spuna care este hotararea judecatoreasca prin care ne este luat gradul si statutul de militari. Ar fi multe de spus. Eu asi vrea sa va spun doar atat, ca ceea ce vor acesti nemernici, dirijati de marinar, nu au facut nici cominternistii/comunistii dupa ce au intrat cu cizmele in aceasta tara. Adica sa confiste statutul si gradele militarilor odat cu trecerea lor in rezerva si a pensiilor care sunt undrept de proprietate. Piticul nu poate sa priceapa asa ceva ca el este o sluga si doar el stie cum abtinut diploma de licenta in stiinte juridice, ca sa nu mai zic ca se lauda ca este si doctor. Ma intreb ! Doctor in ce ? In mirosit turul pantalonilor lui piratu ! Rusine pentru profesorii care au dat diplome acestor nimeni: boc, udrea, kovesi, morar, puroiu de la justitie si altii ca ei.
  Sa aveti zile senine.

  1. @girg
   Zile senine si tie Grig si te mai astept pe acest blog.
   Esti binevenit sa citesti si sa comentezi si la celelate articole care nu au ca subiect SCMD-ul.
   Cu respect
   Theodora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s