Vladimir Tismaneanu a primit 32 000 de euro de la Administratia Prezidentiala

Inca o dovada ca eternul pupinbasist Vladimir Tismaneanu minte.

Desi Tismaneanu a declarat in nenumarate randuri ca intreaga sa activitate in comisiile prezidentiale a fost „pro bono” Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica a publicat  un document oficial al Administraţiei Prezidenţiale care arata ca, pentru Vladimir Tismaneanu, serviciile pro bono implica deconturi consistente din bani publici.

Ultima declaraţie mincionasa a lui Vladimir Tismaneanu dateaza din 24 septembrie 2010 si a fost publicata pe blogul acestuia:

„Cît priveşte insinuările că preşedintele Traian Băsescu m-ar fi plătit pentru efortul de a conduce Comisia Prezidenţială de Analiză a Dictaturii Comuniste, o spun din nou, cît se poate de limpede, am lucrat, ca şi toţi membrii Comisiei, pro bono”

In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, GIP a solicitat Administratiei Prezidentiale o serie de documente si informatii privind sumele primite de Vladimir Tismaneanu in perioada 2006 – 2009.

Potrivit raspunsului Administratiei Prezidentiale, in acesta perioada lui Vladimir Tismaneanu i s-au decontat 114.770 lei (32.000 euro).

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, condusa de Vladimir Tismaneanu a functionat doar 9 luni, din aprilie pana in decembrie 2006. Pentru activitatea „pro bono” din aceste 9 luni, Vladimir Tismaneanu a decontat la Administratia Prezidentiala 56.965 lei (16.200 euro).

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii din Romania s-a desfiintat in decembrie 2006, odata cu prezentarea Raportului privind condamnarea comunismului. A fost infiintata insa imediat o alta Comisie, avindu-l ca presedinte pe acelasi Vladimir Tismaneanu, Comisia Prezidentiala Consultativa pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. In calitate de presedinte al acestei comisii, Vladimir Tismaneanu a decontat la Administratia Prezidentiala 18.717 lei (5.600 euro) in 2007, 25.060 lei (7.000 euro) in 2008 si 14.035 lei (3.300 euro) in 2009.

Cititi articolul de pe site-ul Grupului de Investigatii Politice: www.grupul.ro

Va invit sa cititi si:

Prea multe explicaţii pentru a fi justificată încăpăţânarea neprezentării stenogramei… Părerea mea.

Mizerabilu’ (Varianta De Basarabi)

Model de contestatie a Deciziei de recalculare a pensiei militare

Cine pe cine umileşte?

Adevărurile Monicăi Macovei

As vrea sa citeasca si ei: ALM, Rox, Brankardierul, Maia, Plano 10, Vlad Cel Oribil, Gabi, Olimpiu, Vassyle, Yogoshima, Zina- Lecturi recenzate, Gebelezis, Matilda, Augustin, Renata, Vania, Ioan SorinCaius, Ana Usca, Cristian Lisandru, Chat Noir, Elisa, Hai ca se poate!Dragon, Starea Natiunii, , Supravieţuitor, Cristian Dima, Gica Contra, Madi si Onu, Link-PingTeo Negura, Anca FloreaAliosa, KinR, Basarica, Dan Voiculescu, Corina Cretu, Victor PontaOana Niculescu Mizil, Popa Teapa, Chinezu’ Pro Atitudine

Publicitate

60 de gânduri despre „Vladimir Tismaneanu a primit 32 000 de euro de la Administratia Prezidentiala

 1. Theo inca oa data nu ma pot aptine:

  1. Acest individ numit Basescu spunea aseara la TV ca vezi doamne Geoana fiind un mincinos nu merita sa primeasca onorurile militare ca vezi doamne ar JIGNII ARMATA.

  2. (din http://www.adevarul.ro):””Guvernul a trebuit să se gândească la o variantă care să permită reintegrarea în câmpul muncii cât mai rapidă a mamei. Soţia mea a fost neintegrată în câmpul muncii trei luni. La ambii copii. Deci, nu am avut întotdeauna în România 24 de luni de ieşire din câmpul muncii”, a arătat Băsescu, care a admis faptul că atunci erau alte vremuri.

  Într-un interviu publicat în urmă cu câţiva ani în revista pentru femei „Tonica”, Maria Băsescu, soţia preşedintelui, afirma că, după naştere, a renunţat la carieră în favoarea familiei.

  „După ce am născut, am decis să mă dedic fetelor. Pe vremea aceea, era destul de greu, post natalul însemna doar două luni şi nu am avut inimă să le trimit de la doar câteva luni la creşă. Am renunţat la serviciu şi de atunci m-am dedicat întru-totul familiei”, afirma soţia preşedintelui. ”

  Deci cum ramane cu dinsul?

 2. Cred că a intrat în moderare de la link… O mai postez o dată.

  Domnul Ciuvică este răuvoitor. Comisia a avut 19 membrii, 18 experţi, 3 experţi cu statut special. Tuturor acestora le trebuiau măcar pixuri, XEROX, hârtie, permise de intrare, o maşină cu care să muţi documentele de colo-colo… o sticlă de apă minerală şi o cafea… Domnul Tismăneanu a făcut un decont al comisiei în calitate de preşedinte, nu cred că a băgat banii aceştia în buzunar. Dacă facem calculul…

  32.000 euro / 4 ani / 12 luni = 666 euro pe lună

  Sama pare mare când este la un loc, pe lună vine o sumă penibil de mică pentru cheltuielile a 40 de oameni. Este evident că nu s-a îmbogăţit din asta domnul Tismăneanu. Interesantă este suma care se obţine, sensibil de aproape de numărul Bestiei.

  Ghiciţi câte pagini are raportul?
  cpcadcr.presidency.ro/upload/RAPORT_FINAL_CPADCR.pdf

  Poate o co-incidenţă.

 3. Vad ca toate ziarele comenteaza razboiul Geoana-Ponta (sau mai bine zis Geoana-PSD), lansind ideea (am inteles confirmata „pe surse”) ca Geoana a fost ofertat de PC (gurile rele zicind ca ar avea acolo asigurat chiar postul de presedinte). Voiculecu a declarat ca va desprinde PC-ul de PSD si se va alipii PNL-ului. Deci cui ii prieste acest razboi? Pai PNL-ului in primul rind si lui Basescu +PDL (un PSD scindat este tot ce au nevoie – sursele spun ca o data cu Geoana vor mai pleca citiva apropiati ai lui, suficient sa-i ofere lui Voiculescu posibilitatea formarii unui grup parlamentar la senat).
  Va fi interesant de urmarit.

  1. @mgabim2009
   PSD nu se scindeaza daca pleaca Geoana.
   Eu asa cred.
   Daca pleaca nu cred ca il mai urmeaza cineva.
   Nici la domnul Voiculescu nu ma astept la un asemenea gest.
   Sper sa nu fie adevarat.
   PC-ul are acum un presedinte tanar si hotarat.
   Ar fi pacat sa fie inalturat acum.
   Are sanse sa ajunga un politicain puternic, daca va stii sa se „miste” bine.

   1. PC are lider???
    odata Ciutacu a raspuns la foc automat pe blogul sau, iar eu i-am pus o intrebare privind acest: lider ,,tanar si hotarat”
    esti curioasa ce mi-a raspuns???

  2. Daca Geoana pleaca din PSD (si vad ca vrea sa plece, neaparat), o sa treaca la PDL si Basescu il va reevalua, si uite asa are PDL si presedintia senatului, si a camerei deputatilor 😀 . Asa prevad eu manevrele. Udrea vrea sa fie tanti premierita seXXXy, si asta cat mai curand, sau macar tanti presedinta, daca mai trebuie sa astepte pana se debarca degeneratul de Basescu… As mai avea ceva prostii de spus, dar prefer s-o las balta. Lasati orice speranta, voi cei ce v-ati nascut aici 😦 !

   1. PDL, „independentii”, face „jucatorul” o combinatie spurcata de-a lui in ritmul asta… 😦 E FOARTE URAT ce se intampla acum. Cred ca oamenii astia pierd tot mai mult contactul cu realitatea, si au ajuns in situatia sa nu se mai poata trezi nici daca ar vrea. Singurul care mi se pare lucid, dupa cum privesc eu din afara societatii, as putea spune, este Ion Iliescu!

    1. Clismaneanu e un securist care are misiune sa se dea intelectual, de cand l-a bagat tac-su’ in sistem. Astia sunt intelectuali cum sunt eu liliac de fructe in Polinezia franceza.

    2. @Vlad Cel Oribil
     Vai de mine….. daca te aud prietenii lui 😀 😀 😀 intelectualii (in frunte cu aya care ii este prietena din copilarie) ai incurcat-o cu ei
     Vai cat m-as distrasa sa ii vad in corzi…. sunt sigura ca iesi invingator don primul minut.

  1. Daca nici nu-i mai injuram, ajungem maine-poimaine sa-i divinizam 😦 … Oricum nu mai e mult pana o sa vedem niste chestii de un grotesc iesit din comun, care pot sa depaseasca chiar moaca oribila a lui Basescu si declaratiile Udrei, daca va puteti imagina asa ceva. Eu asta prevad 😦 . Putem sa speram ca-s eu foarte prost 😉 .

 4. iar nomenclatura comunista??? noi nu mai scapam de ea, de securistii care-l tin in brate pe betivanul mincinos patologic si de toti gargaragiii…
  am auzit una buna p care o incadrez la maximul nesimtirii: Mircea Geoana a pierdut penibil alegerile, recte Basescu!
  eu spun: NU, tov Basescu, dumneata ai castigat prin frauda(mai mult decat penibil, penal)alegerile, lovite-ar legea!

    1. nu am probleme antisemite! nu ma intreseaaza tov Tismenitschi! ma intereseaza stalinistii care au furat pamanturile familiei mele din Transilvania! strabunicul meu a venit cu bani din USA a cumparat pamant si a muncit ca prostul pana au venit alde Tismentzchi pe tancurie T 45 din URSS!
     noi nu vom pleca niciodata capul la nemernici gen Basescu!

    2. T-34 era tancul de baza al Armatei Rosii 😉 . In ’44 aveau T-34-85 cu tun de 85 mm (teava lisa, cred), si 3 betivani in turela. A existat un proiect de T-43, dar stiu ca nu a ajuns niciodata in productie. Alt tanc redutabil a fost IS-2 (122mm, teava lisa, parca 3 mitraliere) si IS-3 (n-am avut noi treaba cu asta, a fost folosit doar in Manchuria).

     Proasta decizie a strabunicului 😦 . Cand te gandesti ca acum puteai sa zburzi in Yellowstone… Las’ ca poate scapam de Attila Verestóy si de Flutur si facem un parc national frumos prin munca silnica a javrelor criptocomuniste.

    3. Intr-o vreme eram specialist in blindatele folosite in al doilea razboi mondial 😉 .

     Pai, da, m-am gandit ca ar fi singurul aspect interesant prin care sa atragem atentia si respectul lumii civilizate: cateva parcuri nationale mari, complet salbatice (Cuba a investit sume uriase pentru a face mai salbatice parcurile sale nationale – au 7. Sa nu uitam ca pana in sec. al XIX-lea, ursii bruni se putea intalni in aproape toata campia romana, iar Codrul Vlasiei a fost distrus pentru a face loc culturilor de cereale (agricultura extensiva reprezinta o practica medievala si barbara, nesustenabila in context modern). Ar fi frumos sa reparam ce au stricat stramosii nostri, reintroducand bizonii, haitele de lupi si turmele de cerbi. M-am inspirat din Dumbrava Roșie a lui Stefan Cel Mare 😉 , si cred ca ar fi cazul sa facem ceva de amploare mai mare.

    4. @Vlad Cel Oribil
     Imi place ideea cu parcuri nationale.
     Nu stiu daca si politicienii ar fi de acord.
     Ei vor sa taie padurile. Au nevoie sa vanda lemn sa se imbogateasca.

 5. @ Theo,
  In urmă cu ceva timp ai scris un articol tot despre V.Tismăneanu . Atunci ți-am spus că a scris despre CONDAMNAREA COMUNISMULUI la comandă politică și, cum orice serviciu trebuie remunerat , normal că a primit și bani dar, lumea m-a taxat ca apărător al comunismului și chiar luat peste picior. Ar trebui ca respectivii să aibă bunul simț și să-și ceară SCUZE public !

 6. Theo,
  Nimerii pe tura duduii * aya * şi deci sunt cenzurată la AN, ui comentul meu :

  Sibilla spune: Comentariul tău e în așteptare.
  decembrie 10, 2010 la 4:38 am

  Pot, dar nu mă vreu abţine…
  * Nu suntem plătiţi să fim morali * – caracterizare ce rimează cu … Volodea Tismăneanu şi, evident pentru avocata-i înfocată fană, duduia * Aya *.

  Prăpăditul lache, sluga Cotroceniului, Volodea… muncă * patriotică * pe 32.000 de euro, bani publici:

  “Pentru activitatea «pro bono» din aceste 9 luni, Vladimir Tismăneanu a decontat la Administraţia Prezidenţială 56.965 de lei (16.200 de euro)”, se arată în comunicatul GIP, conform răspunsului oficial trimis de consilierul de stat pentru probleme cetăţeneşti, Gabriel Pişcociu.
  la 11 aprilie 2007 a fost infiinţată Comisia Prezidenţială Consultativă pentru Anali­za Dictaturii Comuniste din România, avându-l ca preşedinte tot pe Vla­dimir Tismăneanu. “În calitate de preşedinte al acestei comisii, Vla­dimir Tismăneanu a decontat la Administraţia Prezidenţială 18.717 de lei (5.600 de euro) în 2007, 25.060 de lei (7.000 de euro) în 2008 şi 14.035 de lei (3.300 de euro) în 2009″, se arată în co­municatul GIP, citând acelaşi răs­puns oficial trimis de consilierul de stat Gabriel Pişcociu.
  “în 2009, Vla­dimir Tismăneanu s-a implicat ac­tiv în campania electorală a lui Traian Băsescu. Doar că, atunci când ve­nea în ţară pentru a-l susţine pe can­didatul Traian Băsescu, Vladimir Tis­măneanu îşi deconta cheltuielile la Administraţia Pre­zidenţială condusă de Traian Băses­cu”.

  Şi vor urma şi dezvăluiri despre sumele ce au curs prin intermediul institutului păstorit de Scatapievici cu destinaţie… Volodea.

  * Aya *, avocata fană înfocată a guguştiucului VT, nu şi nu, suntem cei ce spunem nume, sume, ţărani… asta cu ceva luni în urmă, desigur.
  Nu că m-ar interesa, dar avocaţilor de genul… cine le plăteşte deplasările prin străinătăţuri , nu dăm cu parul, e aşa, numai o chestie, în încercarea de-a justifica înverşunările de-al tot spăla, apăra ŞI vîrî pe gât AN-ului pe unul ca Volodea, măi dragă fană zisă şi * aya *…
  Bagă , da rogu-te fără de înflorituri, * analize pe text *, cotit pe după cireşi, etc etc etc.

  http://nastase.wordpress.com/2010/12/09/atentie-la-prioritati/#comments

 7. Astia nu sunt bani seriosi…vb lui @bibliotecarul la 40 de oameni nici de pixuri si hartie nu e suficient. Daca vrei sa cauti banii cauta-i in santajele subtile sau directe. Accesul la dosare e adevarata avere,mai ales daca cei vizati au functii politice in prezent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s