Este esentiala realizarea Aliantei Social Liberale

Pe blogul domniei sale, domnul Dan Voiculescu declara ca:

Este esential ca, până la 31 ianuarie 2011, să se realizeze o Aliantă Social Liberală, înregistrată la tribunal

Opoziţia trebuie să devină o alternativă serioasă şi responsabilă la actuala Putere. Eu m-am săturat de moţiuni de cenzură în care nu mai crede nimeni. M-am săturat, în egală măsură, de proteste simbolice, de vehemenţă la televizor şi capete plecate în Parlament. M-am săturat de rivalităţile din interiorul Opoziţiei. Dacă nu vrea să se compromită definitiv, Opoziţia trebuie să se unească, trebuie să propună un proiect politic coerent si credibil.

Încă din 28 ianuarie 2010, am propus public realizarea unităţii Opoziţiei în cadrul unei Alianţe Social Liberale. Un an întreg ne-am jucat de-a coalizarea Opoziţiei. Ne-am întâlnit pentru a ne tatona, pentru a da semnale, pe care, în definitiv, nimeni nu le mai ia în seamă. Este un joc sinucigaş din care eu nu mai pot face parte. Este esenţial ca, până la 31 ianuarie 2011, să se realizeze o Alianţă Social Liberală, înregistrată la tribunal.

Ideal ar fi ca aceasta Alianţă să fie compusă din PSD, PNL şi PC, însă, dacă PSD nu se decide în acest sens, cred şi în soluţia PNL-PC.

As vrea sa stiu si parerea lor: ALM, Rox, Brankardierul, Analfabetul, Gebelezis, Maia, Onu, KinR, Aliosa, Nea Costache, Matilda, Lilick, Cepeca, Gabi, Zincabeiu, Yogoshima, Olimpiu, Plano 10, Augustin, Renata, Florin Matei, Vania, Ioan SorinCaius, Theodora, Ana Usca, Cristian Lisandru, ElisaHai ca se poate!, Dragon, Starea Natiunii, Supravieţuitor, Gica Contra, Cristian DimaVlad Cel Groaznic, Teo NeguraPopa Teapa, Motanul Filozof, BibliotecarulMadi si Onu,

29 de gânduri despre „Este esentiala realizarea Aliantei Social Liberale

  1. @gicacontraeu
   Am inteles.
   Eu zic ca este singura noastra sansa si daca politicienii nu inteleg ca, acum in situatia asta disperata, trebuie sa puna interesul national inainte de interesul propriu si de partid, atunci nu ne ramane decat sa emigram cu totii.

  1. @gicacontraeu
   Iti respect opinia.
   Pe mine, sincer, nu ma enerveaza Dan Voiculescu iar Antena 3 este televiziunea pe care stau cel mai mult.
   Rareori mut pe Realitatea TV. Pe celelate posturi ma uit doar daca aflu din presa ca este invitat cineva anume si ma intereseaza persoana aceea.

 1. Bine, pe mine ma enerveaza toata lumea, din principiu, uneori chiar si eu.
  Mai ales cand imi iau gresit medicamentele, ceea ce in ultimul timp mi se intampla tot mai des.
  Eu ma uit NUMAI la Antena 3!

  1. @gicacontraeu
   Mi se intampla si mie…. sa ma enerveze lumea de pe strada… pe care nu o cunosc si nu mi-a facut nimic rau …. mama zice ca nu este bine 😀
   Nu urmez nici o medicamentatie.
   Ma linistesc cu filme de comedie.
   Stan si Bran au un efect de relaxare excelent.

 2. Ar fi un non sens o Alianta legitimata la tribunal intre social democrati si liberali.
  Diferentele doctrinare si ranile trecutului recent sunt prea evidente ca sa aiba succes o asemenea alianta de guvernare.
  Da conlucrarii pentru doborarii regimului Basescu!Asta nu inseamna continuarea competitiei dintre cele doua partide.
  Soarta PC-istilor este in mana liberalilor.
  Ceva rezultate vor fi doar cand se vor apropia alegerile generale din 2012. Atunci „independentii” lui Oprea vor dori sa devina independenti,UDMR-istii isi vor aranja ploile pentru guvernarea care urmeaza, celelalte minoritati nu prea conteaza si chiar unii portocalii vor parasi corabia care da semne de scufundare.
  Prin alegeri, romanii vor hotari daca vor sa fie guvernati de liberali sau de social-democrati.

   1. Suportam consecintele indemnurilor facute de onorabili formatori de opinie…Badea, Gadea, Ciutacu pe A3 si altii pe Realitatea, pentru boicotarea alegerilor din 2009.Multi romani le-au urmat sfaturile, motivati de scarba de politica, si nu s-au prezentat la vot in beneficiul lui Basescu.
    Alt mijloc democratic de inlaturare a portocaliilor de la putere nu este.
    In loc de schimbare, romanii au ales, prin indolenta, nepasare si lipsa de cultura politica,regimul Basescu.
    Sa-l suportam sanatosi inca doi ani spre invatare de minte.

  1. Printr-o fatalitate, si eu sunt roman (inca nu m-am decis sa renunt la cetatenie) . Eu vreau si mi se pare absolut normal ca functiile din diverse institutii sa revina unor oameni COMPETENTI si ONESTI (tehnocrati), pe criterii de PROFESIONALISM, nu pe criterii politice (atunci vom avea doar noi exemplare ca EBa, Boc si Udrea). Si asta URGENT, intrucat distrugerile provocate de acesti oligofreni si degenerati intoxicati cu diverse substante halucinogene si suferinzi de boli degenerative incurabile sunt ireversibile in timpul vietii noastre.

 3. Este esential sa fie STARPITA MAFIA CRIPTOCOMUNISTA! Restul (dreapta, stanga, doctrina, ideologii, etc) sunt diaree verbala.

  Capitalul uman cel mai de pret este INCREDEREA; degeaba fac legitimarea la tribunal si alte asemenea formalisme, daca nu exista DEVOTAMENT si LOIALITATE pentru o cauza comuna. Fara oameni INTEGRI (care nu pot fi corupti/santajati)ECHILIBRATI si DEMNI nu se poate lupta cu mafia securista.

  Si inca ceva: sa inceteze TOTI cu ideea de „PUTERE”. Exista partid(e) la guvernare si opozitie; in democratie cica „puterea” ar reveni poporului, nu e monopolizata de cineva anume. Asta este o mentalitate medievala, ca si cea tradata de exprimarea cu tenta manelista „seful statului”.

 4. Aliante parafate , inregistrate la Tribunal…bancuri. Opozitia trebuie sa se uneasca dar nu numai acea parlamentara. Toate partidele din Romania sa faca o conferinta de presa la Sala Palatului in prezenta a 2-3 mii de cetateni, dupa care imediat un miting la care sa fie cel putin 200 000 de oameni. O asemenea actiune ar avea efect altfel… vorbe sa treaca timpul pe principiul . NOI MUNCIM CU DRAG.

 5. Daca nu se va organiza o actiune ampla de protest cei de la putere vor cinta mai departe :
  IMNUL PUTERII

  Hai să dăm mână cu mână
  Să furăm tot ce s-adună,
  Să-nvârtim hora hoţiei
  Pe pământul României!

  Ordinea şi cinstea piară!
  Piară fraierii din ţară !
  Între noi să nu mai fie
  Decât jaf şi smecherie!

  Contu-n bancă de te ţine
  Vino să te prinzi cu mine
  La hoţie cu unire
  Şi pe funcţii cu-nfrăţire!

  Unde-i unul nu-i putere
  Să se pună de-o avere,
  Unde-s doi puterea creşte
  Şi ţara se prăduieşte!

  P-amândoi în fund ne doare
  Că în haos ţara moare.
  Eu ţi-s frate, tu-mi eşti frate,
  Să furăm cât se mai poate!

  În guvern hai cu grăbire
  Să-l secăm dintr-o sorbire,
  Ca să crească banu’ mare
  Mai rapid în buzunare.

  Dăm pomană ş-un pişcot
  Prostului cu drept de vot
  Că oricum în România
  Noi facem paranghelia.

 6. La televiziunile lui Berlusconi
  Protestul lui Adrian Sobaru e văzut ca un “zbor de înger”

  În timp ce la noi mașina de propagandă a PDL s-a pus în mișcare pentru a transforma acțiunea de protest a tehnicianului din TVR într-un gest al unui om dezechilibrat psihic, în mass-media italiană, sacrificiul lui Adrian Sobaru este perceput ca fiind un “zbor de înger” .
  Televiziunile grupului Mediaset – imperiul media care aparține premierului italian, Silvio Berlusconi, au prezentat ieri, pe larg, știrea despre Adrian Sobaru, cel care și-a asumat riscul de a trage un semnal de alarmă în privința a ceea ce simte și trăiește un om obișnuit ca el, în regimul Băsescu-Boc
  Pe portalul de știri al grupului Mediaset, http://www.tgcom.mediaset.it (cel mai accesat site de știri din Italia), titlul articolului despre Adrian Sobaru este dramatic, de mare impact: “Zbor de înger – România, gest disperat: un om se aruncă de la balcon, în aula Parlamentului” . Iar știrea propriu-zisă, cea care a fost difuzată și pe toate posturile tv ale lui Berlusconi, este devastatoare pentru puterea de la București:
  “Un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, s-a aruncat în gol, de la unul dintre balcoanele Aulei Parlamentului de la București, denunțând astfel politica de austeritate bugetară prelungită a guvernului condus de Emil Boc. Adrian Sobaru, electrician la televiziunea publică, s-a aruncat strigând: “Boc, ai uzurpat drepturile copiilor! Ai furat viitorul copiilor noștri! ” “, așa au redat jurnaliștii de la Mediaset protestul și semnificația protestului lui Adrian Sobaru.
  Iată că televiziunile premierului italian, Silvio Berlusconi (cel despre care Traian Băsescu spune mereu că este un “mare prieten” al său), nu numai că nu au încercat să demonetizeze semnificația gestului făcut de Adrian Sobaru, ci au punctat clar faptul că angajatul televiziunii publice a fost împins la această formă de protest extrem de măsurile absurde și haotice ale guvernului Boc, măsuri care au redus dramatic veniturile a milioane de cetățeni români.

  simbata, 25 dec Cotidianul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s