Crin Antonescu: “Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. (…) Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte”

La emisiunea Subiectiv de la Antena 3,  Crin Antonescu a declarat ca vrea ca PNL şi PSD să oficializeze alianţa anti-PDL şi să facă tot posibilul pentru a schimba guvernul şi raportul de forţe din Parlament.

“Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. (…) Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte”, a declarat Crin Antonescu.

Formaţiunea de la care opoziţia aşteaptă ajutor să ajungă la putere este UDMR. “Împreună cu UDMR, să discutăm şi să punem în aplicare un vast proiect naţional cu durata de 6 ani, deci până în 2012 alegeri şi în 2016. Adică nu mai mergem pe o improvizaţie de un an şi după aceea începem să ne batem în alegeri”, a adăugat Crin Antonescu.

Liberalii nici nu iau în calcul o eventuală alianţă cu UNPR sau cu PDL. Antonescu a respins ideea unei alăturări cu democrat-liberalii, câtă vreme în fruntea acestui partid va rămâne actuala conducere, considerată vinovată de situaţia dezastruoasă a economiei româneşti.

Va recomand sa citit si:

Vom avea in sfarsit o bucata de autostrada si asta datorita presedintelui Rusiei Dmitri Medvedev

As vrea sa stiu si parerea lor: ALM, Rox, Brankardierul, Maia, Zincabeiu, Olimpiu, Thommas Andreson, Vania, Ioan SorinCaius, Theo, Ana Usca, Cristian Lisandru, Elisa, Tanya , Dragon, Starea Natiunii, Supravieţuitor, Cristian DimaTeo NeguraPopa Teapa, Madi si Onu, Nea Costache, Matilda, Vlad cel Groaznic, Victor Ponta, Corina Cretu, Plano 10Sibilla, BibliotecarulAtitudini, Gica Contra, Razvan, Mirela Pete, Chat Noir, Zina- lecturi recenzate, Gabi, Daniel Urda, Aliosa, KinR,

73 de gânduri despre „Crin Antonescu: “Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. (…) Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte”

  1. Este vorba despre două partide responsabile, lucide. Dacă lasă deoparte orgoliile şi ambiţiile personale, s-ar putea să iasă ceva…
    În privinţa UDMR, am mari rezerve : maghiarii sunt curve politice, se aliază întotdeauna cu cei care le satisfac dorinţele antiromâneşti.

  2. 1). Basescu trebuie distrus. El, mafia lui, toti cei ca ei si toti adoratorii lor. Daca vrem sa cunoastem ce inseamna civilizatia si umanitatea, trebuie ca aceste rebuturi, dejectii ale speciei umane sa fie eliminate din viata publica.

    2). Nu vom avea NICIODATA autostrada in Romania. Cel putin nu in urmatorii 25 de ani. Doar daca ne ocupa ONU, NATO si CSI, si fac ei autostrada, cu oamenii, materialele si logistica lor. 1 roman daca ajunge in apropierea santierului, se duce dracului toata sandramaua 😀

    1. @vladcelgroaznic
      1. Da
      2. Din cate imi aduc aminte romanasii nostri au construit autostrazi prin tarile arabe deci oameni priceputi am avea trebuie doar sa fie platiti bine si sa isi faca treaba cinstit. 🙂

      1. Nu stiu daca ce au construit romanii unde spui tu sunt „autostrazi” in sensul european al cuvantului, dar oricum nu se poate compara, cred eu, din mai multe motive: 1). acolo romanii aia nu erau „la ei acasa”; aici o dau ‘baetii’ pe ‘mare caterinca’ in 2 timpi si 3 miscari; 2). una e soseaua in desert, alta e autostrada intr-o zona temperata, forme diferite de relief, aprovizionare cu materiale in alte conditii si la alte standarde, etc; Lasa-i pe romanasi sa preia initiativa si vom avea iar „autostrazi” de genul Bucuresti-Pitesti, inaugurate la fiecare km si, probabil, cu taxe suplimentare astronomice 😦 . Daca 21 de ani n-au fost capabili de NIMIC, nu pot sa cred ca ar face mare branza ( 😀 „branza” si „mare”/”tare” a devenit o contradictie in termeni, chiar si in conditiile farmacologiei moderne 😀 Hahaha, ce-mi plac glumele mele!) in viitorul apropiat.

  3. Aceasta alianta ar trebui oficializata dar nu stiu daca UDMR ar adera la aceasta fara sa ceara nimic in schimb. Cred ca nu este o solutie acordarea unor drepturi acestora, drepturi care sa incalce actuala constitutie a Romaniei.

  4. UDMR nu are alta alternativa! daca dupa viitorul lor congres nu adera la aceasta platforma, dupa 2012 vor fi maturati de pe scena politica… Crin nu se joaca cu exprimarile, UDMR este nelegal in spatiul politic, ca intotdeauna noi toleram lipsa de legalitate sau nu… pacat mi-as dori mai mult radicalism!

  5. E singura sansa.Fara UDMR.Aceasta formatiune tace si face.Aplicand politica pasilor mici, in 20 de ani si-au atins toate obiectivele.
    Daca in Romania mai sunt BARBATI, trebuie sa-si dea mana, sa lase orgoliile deoparte si sa faca ceva pentru ai lor.Sunt un om de stanga, recunosca insa ca personalitati politice bine conturate, azi, in Romania, sunt din PNL : Crin Antonescu, Mihai Voicu, Mariana Campeanu, Vosganian( si un exceptional prozator pe deasupra), Mircea Diaconu si ceilalti liberali tineri.

    1. @zincabeiu
      Si eu cred ca este mai bine fara UDMR si ca alianta asta este singura noastra sansa.
      Liberalii au multi politicieni buni.
      Ii apreciez si eu pe cei amintiti de tine.
      Doamne ajuta!

  6. De ceva timp ati inebunit lumea. Uite alianta , nu e alianta. Cei doi „capi ” ai opozitiei parlamentare ar trebui sa inteleaga ca nu sunt singuri. Ei ar trebui sa initieze un proiect de mobilizare a tuturor partidelor, si cele ne-parlamentare, a societatii civile , sa intocmeasca un program de actiuni contra actualilor „criminali ” ai Romaniei.Cred ca sa inteles ca in Parlament nu mai e nici o sansa de actiune democratica. Un memorandum sa fie adresat tuturor Guvernelor europene, tuturor Parlamentelor, tuturor ambasadelor in care sa se explice cu argumente (care slava Domnului sunt ) incalcarea principiilor statului de drept : -furt in Parlament,- legi si OU ne-constitutionale , -legi retroactive promulgate in cirdasie cu CCR, declararea in mod oficial de catre prim-ministru a faptului ca nu va respecta Hotaririle judecatoresti. etc Asa nu se mai poate. Multi tipa; fara violenta. Suntem intr-un stat de drept. Oare ? Cind vine Boc si spune ca nu respecta instantele de judecata , ce stat de drept mai e ? Tocmai asta-i pericolul. Daca justitia este politizata si asculta la comenzi politice, vezi CCR, la ce te poti astepta ?

  7. Problema „comasării” PNL cu PSD, eventual şi cu PC, UNPR şi UDMR, este că, la un moment dat, când obiectivul Traian Băsescu este înlăturat… PNL şi cu PSD vor trebui să fie opozanţi, să se urască…

    PSD şi PNL nu sunt diferite de PDL dacă obiectivul este înlăturarea lui Traian Băsescu. Ar fi diferite dacă lupta lor ar fi nu împotriva actualului preşedinte, ci pentru normalitate, aşa cum este ea definită de Constituţie. Iată însă că domnul Antonescu nu doreşte normalitatea, ci victoria. Domnia sa nu vrea neapărat o schimbare de profunzime, numai o schimbare de lider. Domnia sa vrea puterea pentru domnia sa şi pentru PNL. Domnia sa nu vorbeşte despre o Românie normală, o Românie mai bună, domnia sa vorbeşte despre aceiaşi Românie anormală dar un pic mai puţin anormală de vreme ce domniile lor nu sunt atât de dictatori precum Traian Băsescu şi PDL…

    Am avut un vot împotriva PDSR, am avut un vot împotriva CDR, am avut un vot împotriva PSD, vom avea, cu siguranţă, un vot şi împotriva PDL… Nu vom avea însă un vot pentru ceva. De peste 20 de ani votăm numai anormalitatea. Înlocuim senini o anormalitate cu o altă anormalitate şi ne mirăm că nu se schimbă nimic. NICI UN PARTID nu doreşte, în mod real, democraţia… este vizibil cu ochiul liber că toţi doresc o formă de totalitarism cu ei la cârma statului totalitar.

    Cam aceste concluzii le trag eu din ceea ce observ în politica românească.

    1. @Bibliotecaru
      Cum sa zic?…. Lupta este intradevar impotiva lui Basescu PENTRU CA EL ESTE CEL CARE HOTARASTE, CONDUCE, PROMOVEAZA SI MENTINE ANORMALITATEA.
      Eu asa cred.
      Sper sa fie asa.
      Este in binele nostru, al poporului roman sa fie asa.

    2. @ Theodora

      Stimată doamnă,
      Răul României nu este nici PDL şi nici Traian Băsescu. Dacă România ar funcţiona normal, aceşti oameni NU AR PUTEA face rău României. Domniile lor sunt efectele funcţionării non-democratice a României. Rezolvarea problemelor cu care românii se confruntă nu se rezumă la a schimba liderul, revoluţia din decembrie a dovedit că nu prin schimbarea efectelor (liderilor) se schimbă ceva.
      Tocmai de aceea este atât de puternică Ferma Animalelor scrisă de George Orwell, pentru că arată că liderul este o entitate care se converteşte pe valenţele date de putere. Democraţia tocmai acest lucru ar trebui să facă, să ia puterea de decizie din măna unui om sau a unui grup restrâns de oameni şi să o redea poporului. Cât timp puterea aparţine poporului numai formal, printr-un simulacru numit alegeri, aceste lucruri se vor întâmpla la nesfârşit.

      De aceea spun eu că lupta nu trebuie dusă împotriva unui personaj, oricât ar părea el de malefic, lupta trebuie dusă împotriva unei mentalităţi greşite a liderilor şi a cetăţenilor. În momentul când puterea va ajunge cu adevărat la popor şi nu va mai fi deloc la lider, astfel încât acesta să o poată exercita în nume propriu, lucrurile vor sta altfel. Când tot poporul va înţelege că liderii sunt de fapt servitori, pentru că sunt în serviciul poporului, şi nu stăpâni, pentru că în acest moment EI definesc destinul poporului, lucrurile vor sta, cu siguranţă, altfel.

      1. @Bibliotecaru
        Sunt de acord cu dumneavoastra.
        Nu este suficient sa schimbam doar liderul dar este obligatoriu sa il schimbam ca sa facem si urmatorii pasi.
        Trecerea de la totalitarism la democratie este foarte grea. Din pacate noi facem pasi repezi spre inapoi.

      2. Păi tocmai aici este frumuseţea. Dacă se restaurează normalitatea, toţi cei care sunt anormali vor deveni marginali şi apoi eliminaţi. Aici nu vorbesc numai despre domnii Boc şi Băsescu, sau numai despre membrii PDL care forţează statul totalitar, dar şi despre toţi politicienii care corup normalitatea României. Duşmanul lor cel mai cumplit nu este protestul civic din stradă, nici saltul în gol de la balconul aulei Parlamentului României, duşmanul lor este funcţionarea normală a instituţiilor statului. Atunci când instituţiile încep să funcţioneze democratic, ei nu mai au forţă.

        Problema noastră nu este deci domnul Băsescu şi domnul Boc, problema noastră este că luptăm împotriva cuiva sau pentru cineva. În momentul în care românii vor lupta numai pentru români, cei care provoacă anomalia vor începe să fie marginalizaţi. La primele alegeri se va întâmpla un pic, la următoarele încă un pic… şi tot aşa până ce normalitatea va deveni predominantă şi poziţia de echilibru se va restabili în jurul normalităţii. Important este ca cetăţenii să-şi creeze un sistem alternativă, să refuze votul acordat politicienilor care destabilizează normalitatea. În lipsa restabilirii votului democratic, continuând cu votarea partidelor şi a personalităţilor în loc să alegem proiectele directive pentru politică, nu vom face altceva decât să aşteptăm, nesfârşit, ca ei să-şi dea singuri cu fruntea de perete pentru a le veni mintea la cap; acest lucru nu se va întâmpla niciodată, oricât de multe proteste şi vociferări ar fi. Când un preşedinte primeşte neîncrederea a trei sferturi dintre români… despre ce alt semnal mai putem vorbi? Iată de ce neacordarea votului către „gaşca” domnului Băsescu conduce la scăderea puterii statului totalitar, dar nu la instaurarea unui stat democratic, pentru că, deocamdată, nu există o alternativă democratică, atât PSD cât şi PNL funcţionează în acelaşi sistem ca şi PDL. De aceea, de 20 de ani, se tot acordă voturi în spiritul fricii de totalitarism dar se obţine tot un pericol totalitar. Motivul este chiar votul, anume că nu se acordă democratic. În momentul când votul va reprezenta alegerea politicii ce va fi aplicată de cel votat, şi nu pur şi simplu un reprezentat care îşi asumă ce politică doreşte el în numele poporului care l-a ales, abia atunci democraţia va fi împlinită. Problema totalitarismului nu este neapărat domnul Băsescu şi domnul Boc, ci faptul că astăzi se tot întâmplă lucruri, începând de la creşterile de contribuţie, accize, TVA, impozite, scăderi de salarii, închideri de şcoli şi spitale… şi terminând cu relaţiile externe ale României, fără ca poporul român să le fi ales.

        România a făcut paşi importanţi în dimensiunea internaţională fără ca poporul să fie întrebat. Nu a fost întrebat nici dacă vrea NATO, nici dacă vrea UE, nici dacă vrea FMI, nici dacă vrea Schengen… Democraţia înseamnă ca poporul să hotărască astfel de lucruri iar politica să le pună, pur şi simplu, în practică. Poate că românii ar fi dorit să moară de foame decât să ştie că îşi va îndatora nepoţii la FMI, concomitent cu pierderea suveranităţii naţionale. Nimeni nu explică românilor consecinţele acestor măsuri, nimeni nu-i întreabă dacă sunt gata să se sacrifice sau nu… Lipsa unor hotărâri luate de popor reprezintă statul totalitar, nu că ajunge Traian Băsescu din marinar un autentic dictator.

        1. Basescu este produsul unui sistem, al unei educatii, al unei mentalitati care se numeste comunisto-securista… este omul acelui sistem, de aceea este perceput ca raul absolut pt ca reprezinta, se manifesta si perpetueaza practicile sistemului care s-a conservat dupa dec 1989
          cu toata stima pe care v-o port pt echilibrul comentariilor dumneavoastra, resping cu tarie ideea ca toate partidele nu militeaza pt democratie ci doar pt propriul interes
          cu stima…

        2. @olimpiu
          Eu o sa zic asa: In toate partidele sunt SI oameni care se gandesc doar la propriul interes SI oameni (putini) care se gandesc la popor.
          Cum facem sa desparim graul de neghina?

        3. @Bibliotecaru
          Sunt de acord cu dumneavoastra.
          Democratia inseamna ca poporul sa hotarasca.
          Politicienii trebuie sa lucreze pentru popor.
          Romanii trebuie sa ii aleaga pe acei polticieni care merita.
          Nu stiu daca romanii inteleg asta.
          Nu au cultura democratiei.

        4. @ olimpiu
          Aveţi perfectă dreptate. Problema este că nu avem mai mulţi politicieni precum Ion Raţiu, oameni politici care au activat ca politicieni undeva într-o democraţie avansată (şi aici nu mă refer la ţări precum SUA, care are o democraţie foarte slabă). Politicienii români sunt formaţi exact în aceiaşi Românie în care s-a format şi domnul Băsescu. Mai mult, cea mai mare parte a românilor au exact aceiaşi formare ca şi domnul Traian Băsescu. Cu toţii însă putem lupta împotriva construcţiilor învăţate începând cu grădiniţa şi cei 7 ani de acasă. Este nevoie de o schimbare profundă în fiecare dintre noi, nu este deloc simplu. Va trebui să învăţăm să nu mai existăm ca sclavi ai sistemului, ca oameni comandaţi de ariviştii ajunşi în fruntea României, chiar dacă acest lucru este foarte greu.

          De obicei lumea, atunci când mă aude vorbind, are impresia că eu am ceva împotriva cuiva. Se înţelege mai greu că eu când spun că domnul Băsescu are un comportament dictatorial şi, alături de PDL, constituie determinanta coruperii funcţionării democratice într-un sistem totalitar, NU-L COMPAR PE TRAIAN BĂSESCU cu Ceauşescu şi nici PDL-ul cu PCR, şi nici România de astăzi cu România Socialistă. Totalitarismul Statului Socialist diferă fundamental de cel de acum, există multiple diferenţe, dar amândouă au exact aceiaşi sursă a distrugerii democratice, anume liderul care se simte stăpânul sistemului în loc să se simtă servitorul sistemului.

          Dacă domnul Antonescu ar fi câştigat alegerile, lucrurile nu ar fi stat fundamental diferit faţă de perioada în care PNL a fost la cârma Guvernului Tăriceanu. Domnul Antonescu nu şi-ar fi asumat răspunderea transformărilor democratice şi ţinta democratizării României, poate că domnul Antonescu nici măcar nu intuieşte că România nu aşa trebuie să funcţioneze… Habar nu am ce gândesc politicienii, pentru că ei nu discută astfel de probleme special ca nu cumva populaţia să deschidă ochii. Sigur, poate că românii ar fi trăit mai bine cu domnul Antonescu decât cu domnul Băsescu, poate că românii nu ar fi fost atât de îndatoraţi la FMI, poate că ar fi fost mai multă bunăstare şi s-ar fi furat mai puţin… tot ce se poate. Din păcate, şi subliniez acest „din păcate”, succesul unui sistem democratic se măsoară astăzi nu prin capacitatea cetăţenilor de a-şi auto-determina societatea în care trăiesc, aşa cum ar fi normal, ci prin succesul financiar al societăţii, indiferent de ceea ce se întâmplă real în societate. Astfel SUA a deveni o ţară democratic numai şi numai prin prisma faptului că cetăţenii au un nivel de trai mai ridicat decât Uniunea Sovietică.

          Stimate domn,
          Vestea pe care aş vrea să o împărtăşesc cu dumneavoastră este că nu politica construieşte democraţia. Politicienii au fost, sunt şi vor fi beneficieri ai statului totalitar, în una din formele sale. Numai cetăţenii, într-o largă majoritate, pot lupta pentru o democraţie funcţionabilă zi cu zi. Iată de ce consider că sunt necesari 10 milioane de români cu drept de vot pentru a democratiza România, 10 milioane care să înţeleagă ce este democraţia şi să o şi impună. Această impunere trebuie să fie peste voinţa domnului Băsescu, a domnului Boc, a domnului Antonescu, a domnului Ponta sau a oricărui individ şi partid politic. Numai aşa principiile se pot aplica corect, instituţiile pot funcţiona corect, legea poate fi egală pentru toţi, bunul-simţ şi moralitatea pot deveni dimensiuni ale normalităţii.

          Dumneavoastră speraţi ca domnul Băsescu să „pice”, domnul Boc să „pice” şi, în locul lor, să vină nişte minţi luminate şi altruiste care să renunţe la caracterul „jucător” al politicienilor şi, supuşi, să servească patria şi poporul. Lucrurile nu se pot întâmpla astfel, am avea nevoie de un nou Mesia pentru o astfel de întâmplare… şi tot nu ar fi de ajuns, pentru că sistemul s-ar coaliza împotriva lui, ca şi în cazul lui Iisus, pentru a-şi apăra puterea câştigată.
          Rememoraţi răstignirea lui Iisus şi veţi constata că totul este de fapt o luptă pentru putere a marilor preoţi, negustori, politicieni… în faţa unor adevăruri care le-ar fi ciuntit serios din putere, pentru că ar fi mutat totul de la nivelul „a stăpâni” la nivelul „a sluji”.

          Revenind, nu se pune problema a stabili dacă domnul Antonescu este mai bun decât domnul Băsescu. Acest „mai bun” nu are legătură cu democraţia. Un partid care doreşte democraţie în ţară este cel care vine cu iniţiativele legislative pe care le doreşte depuse în parlament pe următorii 4 ani, în forma pe care o va depune în Parlament o dată ce vor fi aleşi, pentru ca cetăţeanul să aleagă iniţiativele şi nu oamenii. Deşi am cerut tuturor politicienilor cu blog să practice o astfel de campanie electorală, NICIUNUL dintre candidaţi nu a vorbit despre iniţiative legislative. Singurul politician care a vorbit despre o iniţiativă concretă a fost domnul Prigoană, care dorea o lege de desfiinţare a sectoarelor din Bucureşti. În rest… nimeni nu a vorbit decât vag despre legi în campania electorală şi, după cum se vede, nici măcar aceste aspectele vagi nu s-au pus în operă. NIMIC. Dacă PNL ar fi dorit democraţia, ar fi venit în campania electorală cu o iniţiativă legislativă pentru legea pensiilor, pentru legea salarizării unice, legea educaţiei… astfel încât cetăţenii să poată alege între formele legilor. NIMIC însă. Când PNL va veni în campania electorală, nu cu promisiuni şi kilometri de autostradă, ci cu iniţiative legislative, voi crede despre democraţia dorită de PNL.

          Eu sper că domnia voastră veţi începe să înţelegeţi, prin lecturi şi libera cugetare, ce înseamnă cu adevărat democraţia şi veţi fi, în viitor, un militant al democraţiei adevărate, care slujeşte cetăţeanul. Asta nu înseamnă să nu susţineţi un partid sau un lider politic, dar puteaţi să faceţi această susţinere prin filtrul principilor democratice.

        5. off. stimate domn, faptul ca uneori ma las furat de pasiune in scris nu inseamna ca sunt naiv. va asigur ca decembrie 1989 m-a prins pe strada cand 90% din concetatenii nostrii dormeau adanc, ca in 1990 am militat atat cat am priceput pt democratie si am invatat macar abc-ul. Basescu nu e Ceausescu, doar un fost angajat al Securitatii Statului si actual ,,tartore” al noii politii politice
          eu nu sper sa pice Basescu&comp pur si simplu, dar ma alatur unui ,,cor” care clameaza o opozitie unita pt democratie
          cat despre totalitarism…. nu va mai fi la fel ca in perioada comunista, cum nici sclavia nu mai e la fel ca acum 2000 de ani, este una mult mai perversa macar atunci stapanul trebuia sa te hraneasca si imbrace, adevarat ca putea sa dispuna de viata ta, acum finantele te imping la gesturi extreme

        6. @ olimpiu

          Domnul meu,
          Chestiunea este că folosim aceleaşi cuvinte dar le înţelegem diferit… aici este problema comunicării în societatea românească. De aici se naşte şi confuzia societăţii.

          Păcăleala este născută din faptul că toată cultura politică occidentală numeşte prin democraţie un alt fel de stat totalitar. Practic de declară democraţia când de fapt trăim tot într-un stat totalitar.

          Comuniştii vorbeau despre lumea occidentului cu dispreţ, ca despre lumea imperialismului decadent, o societate compromisă de mercantilism şi parvenire. Occidentalii vorbeau şi ei despre estici în termeni de gulag, dictatură, camarilă…

          Chestiunea este că şi unii şi alţii au dreptate când vorbesc despre ceilalţi, dar şi unii şi alţii mint când vorbesc despre sine. Pentru că atât comuniştii cât şi occidentalii se auto-defineau drept bastion democratic…

          Timp de zeci de ani românii au fost obişnuiţi să creadă că acest comunism este statul totalitar, liderii comunişti sunt dictatorii şi occidentalismul este expresia democraţiei… adică taman pe dos decât încerca comunismul să-şi construiască propaganda. Întrebarea este cum reuşim acum să restabilim vocabularul la valoarea sa neutră. Cum pot învăţa majoritatea românilor că…

          TOTALITÁR, -Ă, totalitari, -e, adj. (Despre state, despre regimuri şi concepţii politice) Care aplică sau preconizează dictatura unei minorităţi, majoritatea populaţiei fiind lipsită de drepturi şi de libertăţi.

          Domnul Boc a legalizat în acest an, prin invocarea art. 53 din Constituţie, restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi pentru câteva milioane de cetăţeni români, afectând practic viaţa majorităţii populaţiei. Curtea Constituţională a afirmat că este OK acest lucru. Acea lege a micşorării salariilor cu 25% reprezintă practic o dovadă irefutabilă a statului totalitar. Cum pot înţelege însă cetăţenii României astfel de gesturi? Cum pot românii să reacţioneze când au certitudinea gesturilor dictatoriale? Aceste lucruri nu le vor învăţa românii de la politicieni şi nici de la „unităţile de educaţie ale statului român”, rămâne deci ca societatea civilă să se ocupe cu schimbarea mentalităţii cetăţenilor români. Personal asta încerc să fac, să provoc românii să gândească, să se informeze, să nu creadă pe nimeni „pe cuvânt”, nici măcar pe mine. Cu cât românii vor fi mai informaţi şi mai înţelepţi, cu atât vor fi mai greu de manipulat.

  8. Eu prin comasare inteleg un fel de creare a unui partid national-liberal-socialist. Nu stiu ce inteleg Ponta si Antonescu prin comasare. Probabil o alianta politica, asa cum a vrut Dan Voiculescu. Cu parere de rau ma vad nevoit sa amintesc ca in Romania aliantele de acest gen nu au rezistat. CDR, Alianta DA sunt exemple de data recenta.
    La un moment dat se rupe firul si fiecare trage de ciolan.

    1. @razvanrinder
      Nu, comasare nu a fost un termen bine nimerit.
      Probabil ca asa se va intampla….. dar nici nu tebuie sa fie vesnica Razvane, trebuie sa tina macar 3-4 ani…. ca sa iesim cat de cat din nenorocirea in care ne-au bagat astia.
      Normal este sa avem o dreapta si o stanga…. cand tara este cu un picior in groapa, cand neamul este in pericol este bine sa fim uniti, sa fim romani …. asa cum PDL-istii nu sunt.

  9. Pentru că a refuzat să semneze documentele traficului de arme către Miliţiile Hezbollah
    AMIRALUL GHEORGHE MARIN A FOST SCHIMBAT DIN FUNCŢIA DE ŞEF AL MARELUI STAT MAJOR AL ARMATEI ROMÂNE!
    Afacerea lui Traian Băsescu şi a fratelui acestuia, Mircea, face prima victimă, aceasta fiind şeful Marelui Stat Major, amiralul Gheorghe Marin. Aşa cum anunţam în ediţiile noastre anterioare, de mai bine de două săptămîni, prin birourile înalţilor demnitari de la Ministerul Apărării sînt plimbate documentele necesare retragerii şi casării unor importante categorii de armament din dotarea Armatei şi Aviaţiei Române, între care şi piesele negociate pentru a fi vîndute Miliţiilor libaneze Hezbollah, acte pe care nimeni nu vrea să le semneze.
    Plimbarea acestui dosar, considerat unul care frige, a fost provocată de faptul că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, nu a vrut să îşi pună semnătura şi încearcă să paseze problema spre subordonaţii săi, în pofida promisiunilor făcute Chiorului că va rezolva chestiunea. În ziua de 19 decembrie, Pazvante Chiorul l-a contactat telefonic pe amiralul Gheorghe Marin, invitîndu-l să semneze documentele, dar acesta a refuzat, motivînd că nu are atribuţii în acest sens. Sursele noastre spun că deşi Traian Băsescu şi Gheorghe Marin întreţin de mulţi ani o relaţie de prietenie, care l-a propulsat pe marinarul burtos în funcţia de şef al Marelui Stat Major, acest lucru nu l-a oprit pe Piratul Chior să îi ceară lui Gabriel Oprea înlocuirea lui din funcţie. El a fost înlocuit cu generalul-maior Ştefan Dănilă, noul şef al Statului Major General, care se pare că este un individ mult mai obedient şi aplecat necesităţilor urgente ale Matrozului.
    Decizia de înlocuire a lui Gheorghe Marin a fost luată chiar în perioada Crăciunului, cînd Traian Băsescu l-a sunat pe Gabriel Oprea şi l-a anunţat că nu va mai înnoi mandatul amiralului respectiv. Mandatul expiră la 31 decembrie 2010 şi, datorită refuzului semnării documentelor, nici nu se punea problema reînnoirii lui.
    Reamintim faptul că ungerea lui Gheorghe Marin în funcţia de şef al Marelui Stat Major a fost făcută de Chiriaşul de la Cotroceni tot într-un moment de criză, în septembrie 2006, cu numai cîteva zile înaintea suspendării din funcţie a ministrului Apărării, penelistul Teodor Atanasiu. Atunci, Gheorghe Marin l-a înlocuit pe Eugen Bădălan, care a şi fost pensionat în scurt timp.
    Revenind la schimbarea din funcţie a amiralului Gheorghe Marin, aceasta s-a petrecut de această dată, nu pe şest aşa cum a fost pus în funcţie, ci cu participarea directă a lui Traian Băsescu la o şedinţă solemnă organizată, marţi, la ministerul Apărării. Sursele noastre spun că apariţia intempestivă a lui Traian Băsescu la Ministerul Apărării s-a dorit un semnal pentru cei ce doresc să se opună planurilor sale.
    Copyright Tricolorul

    1. @Maria Daicu
      Draga Maria,
      Nu te obliga nimeni sa iti placa politica.
      Sa inteleg ca ai vrut sa ma anunti ca esti indragostita 🙂
      Ce sa zic? …. La mai mare…. dar dupa parerea mea….. nu este nevoie sa mori pentru asta 🙂

  10. E doar o declaratie pentru presa, niciunul nu crede in aceasta varianta, in plus mult asteptatul congres UDMR, nu v-a aduce o schimbare de viziune, vor ramane in continuare la guvernare .

  11. @ Theo,
    De acord cu cea spus Matilda !
    Nu suport lipitorile ,oportunistii,santajistii,ipocritii si pe cei care se aliază cu oricine numai ca să-si atingă scopurile mârsave !
    Felicitări Matilda si La multi ani !
    Felicitări si tie Theo si La multi ani tuturor cititorilor blogului tău !
    Alioșa .

  12. Cine este D-l Aliosa, ca adevar graieste ? Atunci ca recompensa… ia de la Basescu:
    Cum este oare posibil ca Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale să aloce aproape 11.000.000 de euro de la buget pentru… modernizarea unui hotel particular?
    E vorba de Hotelul Sportul, din Poiana Braşov, luat cu japca, în urmă cu 15 ani, de George Copos. Ei, bine, Elena Udrea a participat luni seară la „deschiderea” (?!) acestui hotel, în care ministerul dirijat de ea a pompat o sumă colosală. Cu aceasta ocazie, sa baut, sa mincat, s-au luat si la cadouri de s-au furat toate rufele de pe fringhie.

  13. Votul prin corespondenta e furt la drumul mare. Controlul este total al guvernului care pregatestele alegerile si a presedintelui in functiune. Consulatele , unde se organizeaza sectii de v0tare sunt ale primului ministru , iar ambasadele ale presedintelui. Asa ca …cam 2 milioane de voturi sunt portocalii din start. Daca nici acum , din acest motiv, lumea nu va iesi in strada atunci duca-se dracului de tara si de ea democratie.

  14. THEODORA..asta a fost VISUL FESENISTILOR din anii 1990….asa ca lLASATI-O MAI MOALE…PARTIDUL NATIONAL LIBERAL ESTE SINGURUL PARTID ISTORIC RAMAS IN POLITICA PARLAMENTARA DUPA 1990…FESENISTII AU UITAT CA AU INCERCAT SA DESTRUCTUREZE PARTIDUL NATIONAL LIBERAL,INFILTRANDU-L CU OAMENII SECURITATII,AU SPART ACEST PARTID IN 12 ARIPI..DAR ADEVARATII LIBERALI AU REZISTA..PACAT CA PNT-CD A FOST DESFINTAT DE DUO ILIESCU&BASESCU,SARBATORI FERICITE!

    1. @octavpelin
      Nu am facut altceva decat sa preiau declaratiile domnul Antonescu care este in acest moment liderul PNL.
      Sa inteleg ca tu nu esti de acord cu ceea ce sustine liderul PNL?
      Cine „lasati-o mai moale”?
      Si mie imi pare au ca PNTCD-ul nu mai reuseste sa intre in Parlament.
      As vrea sa intre si PRM-ul in Parlament si sa dispara PDL-ul si UDMR-ul.
      Cred ca ai uitat ca PDL-ul a RUPT o aripa consistenta din PNL, aripa Stolojan.
      Sper ca nu iti doresti a apropiere a PNL-ului de PDL.
      Sarbatori fericite si tie!

  15. DAR NICI DE PSD CARE IMPREUNA CU PD(FSN) actualmente PD-L= DOUA TULPINI DIN TRUNCHIUL FSN-ului!!!
    iar crin antonescu a fost inscris ca membru fondator la Partidul Aliantei Civice (PAC) care avea sediul pe Victoriei nr.1 ,nude este B1TV si a fost condus de NICOLAE MANOLESCU…ulterior CRIN trecut la PL’93 cu IONICA GHISE si altii dar acest lucru se intimpla in ’94,dupa ce PL’93 A FUZIONAT CU PNL-QUINTUS ,si membrii PL’93,au devenit NATIONALI-LIBERALI….istoria POLITICII FACE DEOSEBIREA INTRE CURENTELE SOCIAL-DEMOCRAT ,DE STANGA si CURENTUL LIBERAL DE CENTRU DREAPTA-PNL A FOST PARTIDUL CARE A SUSTINUT MONARHIA SI O SUSTINE CA SI CURENTUL CRESTIN -DEMOCRAT-PNT-CD..ADEVARATII LIBERALI SI TARANISTI SUNT MONARHISTI..LA UN MOMENT DAT CAND I-AM PUS O INTREBARE SI FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI-EMIL CONSTANTINESCU MI-A SPUS CA ESTE MONARHIST…LA FEL SI CRIN ANTONESCU….ASA CA COMASAREA,ABSORBTIA DINTRE DOUA PARTIDE CU IDEOLOGII DIFERITE ESTE O DIVERSIUNE A „DOMNULUI”BASESCU…care pentru mine NU ESTE PRESEDINTE CI INFRACTOR ,O SEARA LINISTITA!!!

    1. @octavpelin
      Nu te supara dar nu inteleg.
      Despre ce vorbim noi aici?
      Eu nu am scris ca vreau eu o comasare.
      „ASA CA COMASAREA,ABSORBTIA DINTRE DOUA PARTIDE CU IDEOLOGII DIFERITE ESTE O DIVERSIUNE A “DOMNULUI”BASESCU” – DIN ASTA SE INTELEGE CA DOMNUL ANTONESCU S-A LASAT „DIVERSIONAT” DE BASESCU
      Inteleg ca domnul Antonescu a fost mai intai la PAC si pe urma la PNL ’93…. Ce lagatura are asta cu ce am scris eu in comentariul meu?
      Vrei sa subilinezi faptul ca Antonescu si Cosntantinescu sunt monarhisti. Este ok. Stiu ca si tu esti.
      Te informez ca nu toti liberalii sunt monarhisti si asta iti spun nu ca sa te enervez ci pentru ca am avut ocazia sa cunosc cativa.
      Daca TU nu vrei o apropiere de PSD… inseamna ca iti doresti ca liberalii sa se lupte singuri cu PDL-ul si Basescu.

      1. comasare nu este egala cu absorbtia. niciodata electoratul liberalo-taranist, atat cat este nu va accepta inregimentarea cu urmasii comunistilor. acum, pt sanatatea democratiei si pt tot ce am sperat acum 20 ani, este nevoie de a distruge(pur si simplu) tot ceea ce reprezinta Basescu… nu doar pe el ca persoana sinistra!

  16. ” As vrea sa intre si PRM-ul in Parlament si sa dispara PDL-ul si UDMR-ul”. Bravo Theo. Pentru asta te pup. Corect grait.
    Pentru asta ia de aici : Astăzi, miercuri, începînd cu orele 21, dl. Corneliu Vadim Tudor va fi invitatul lui Răzvan Dumitrescu, la postul de Televiziune Antena 3.
    Le recomandăm, tuturor, să urmărească această emisiune: oamenii cinstiţi, ca să afle care-i situaţia şi ce se mai poate face.

    1. @Paul Snaider
      Sigur ca o sa urmaresc emisiunea.
      Am mai scris intr-un articol ca imi este dor de PNTCD si PRM.
      Si chiar imi este dor.
      Nu cred ca aceste partide ar permite UDMR-ului sa faca jocul asta mizerabil din Parlament.
      Sunt un roman profund nationalist, in sensul bun al cuvantului bineinteles 🙂

      1. Pina aici toate bune si frumoase. Dar ” nationalist” in sensul rau al cuvintului ce ar insemna, daca nu te superi mata ?
        Dar cu astea esti de acord ?

        O constatare care ar trebui să ne dea de gîndit tuturor celor care mai simţim româneşte şi mai sîntem responsabili de soarta acestui neam.
        Critica adusă evreilor înseamnă antisemitism.
        Critica adusă ţiganilor înseamnă rasism.
        Critica adusă ungurilor înseamnă naţionalism.
        În schimb, batjocorirea românilor înseamnă manifestarea dreptului la libera exprimare.
        Iată că nici în plan juridic şi nici în limbajul obişnuit n-a apărut un termen care să definească şi să incrimineze denigrarea din ce în ce mai incisivă a românilor şi a valorilor lor identitare. Din contră, orice blasfemie şi orice insultă îndreptată împotriva românilor, ca popor, se află sub protecţia acestui drept fundamental, respectiv cel la libera exprimare. Această regulă, în schimb, îşi pierde valabilitatea cînd românii încearcă să se apere împotriva atacurilor impertinente ale unor alogeni, care se încăpăţînează să nu convieţuiască paşnic cu românii, ci să le fie stăpîni.

      2. Pentru a atrage oamenii de partea unei aliante PNL-PSD, ar trebui sa se spuna foarte simplu si clar care sunt punctele comune ale ideologiei lor, care sunt actiunile din programul lor comun de redresare a Romaniei si cat mai multe lamuriri concrete.
        @Paul Snaider-Multumiri pentru informatie ! Pacat ca nu trec pe rand, periodic, toate partidele pe la A3. S-ar cam alege graul de neghina pana la urma!

  17. Placa asta cu; nationalist in sensul bun al cuvintului apare din ce in ce mai des la oamenii politici din Romania. Adica vezi Doamne sa nu suparam pe cineva. In tara mea in care ungurii cer autonomia pe fata , fiind chiar in Guvern , ca stilpi ai democratiei (sic). In Tara mea spuneam,trebuie sa fiu atent sa nu jignesc pe cineva. Cadrilaterul sa dus, Basarabia sa dus, Ardealul urmeaza. Si in acest timp noi am tacut si se vrea sa stam muti pe mai departe. Vorba aia; „ciocu mic” Este totusi ingrozitor sa spui ca UDMR este (habar nu am ce ) citeodata radical iar, noi romanii extremisti. Desteapta-te popor roman. sau vorba lui Ilascu in cusca de la Tiraspol; ” va iubesc popor roman” . Dee domnul sa fie bine. Dar eu nu mai cred.

  18. Wow !!

    In loc de a fi jecmaniti de catre Boc/Berceanu/Videanu/Udrea/restul PDL, romanilor li se ofera unica, incredibila, nemaivazuta ocazie de a fi jecmaniti de Vanghelie/Oprisan/Valeriu Stoica/Nastase ! Cine ar putea sa refuze asa o ocazie 😀 ?

  19. Vezi ca ma confunzi … eu nu ma ocup cu propaganda pe bloguri cu 100 de articole pe zi, toate cu tema „il urasc pe Basescu”. Who the fuck cares unde e Stoica ? Raman destui sa-i ia locul la contracte bune cu statul, nici o grija 😀 . Speri sa prinzi si tu ceva 😀 ?

    1. @Gopo
      Dar cu ce te ocupi tu Albu ca Zapadu?
      Nu scriu decat 1 articol pe zi…. si nu il urasc doar pe Basescu ci si pe toti membrii si simpatizantii PDL.
      Stai linistit ca eu nu prind nimic…. nici macar un loc de munca nu mi-a oferit nimeni.
      De ce continui sa scriu?
      Ei vezi, aici este diferenta…. nu scriu pentru bani si nici nu ma astept la nici o rasplata…… scriu doar ce cred si ce simt….. daca nu imi place ceva de la PSD …. pot sa strig in gura mare….. daca nu imi place la PNL, la fel…… ASTA ESTE FELUL IN CARE PROTESTEZ EU….. NU AM PUTERE SA MA ARUNC DE LA BALCOANE…. DESI MULTI PDL-ISTI SI-AR DORI ASTA.

      1. Lucrez la o multinationala, daca esti asa curioasa. Nu face nici un fel de afaceri in Romania, nici cu statul nici cu altcineva. N-am nici un interes in a-l sustine pe Base, dar nici pe altii. Tu faci in continuu propaganda PSD-ului si te tot caznesti sa convingi lumea ca PDL e naspa (o fi, nu zic nu) si ca tot ce trebuie sa facem e sa-l dam jos pe Basescu, obsesia ta si a „opozitiei”. Constient sau inconstient, „solutia” ta e sa inlocuim sleahta de hoti portocalii cu hoti rosii (PSD) si albastri (PNL). Mersi, nu ma intereseaza.

        1. @Gopo
          Felicitari Albu ca Zapadu!
          Daca multinationala nu face afaceri in Romania de ce naiba are punct de lucru aici?
          Regret ca ai inteles gresit….. nu fac propaganda PSD…. fac propaganda PSD, PNL, PC, PRM, PNTCD, societate civila (ce a mai ramas din ea)
          Nu este suficient sa il dam jos pe basescu… trebuie sa ii alungam si pe cei din esalonul unu, doi , trei , patru SI SA GASIM NISTE POLITICIENI CARE VOR SA FACA CEVA PENTRU TARA SI PENTRU POPOR …. NU PENTRU EI SI APROPIATII LOR.
          Nu stiu daca avem in momentul asta asemenea politicieni 😦
          NU TE INTERESEAZA NICI O MODIFICARE PENTRU CA TIE ITI MERGE BINE…. DACA TI-AR MERGE RAU (nu iti doresc asta) AI INCERCA CEVA, ORICE.

        2. Pai, daca nu-l intereseaza, ce dracu’ cauta pe un blog politic? Cum a ajuns aici, in primul rand? Daca nu ma intereseaza manelele, nu ajung pe site-ul Taraf Tv, nu?! In Romania nu poate sa-i mearga bine nimanui, indiferent cati bani ar avea 😉 pentru ca e populatia distrusa si o atmosfera medievala de tot rahatul… imi aduce aminte de „Nunta muta” si mai rau… Doar tampitilor care nu realizeaza cat de rau este „le merge bine”… Deh, nu poti sa-i ceri gandacului de balegar sa aiba impresia ca balega pute – ala n-ar mai fi gandac de balegar. Manelistii si retardatii trag ca mustele la cacat, si ataca pe oricine ar vrea sa faca putin curatenie – ca strica lor aranjamentele.

        3. @vladcelgroaznic
          Pe el si pe altii ca el ii intereseaza sa scrie comenatrii pro basescu si pro pdl.
          Lui ii merge bine si este interesat sa ii meraga si de acum icolo la fel.
          Nu conteza cati mor in jurul lui.
          Scrie de bine despre basescu CA SA MAI PROTEASCA NISTE PROSTI.

Lasă un comentariu