Proiectul legislativ privind votul prin corespondenta este supus timp de 30 de zile dezbaterii publice

Sursa: Evenimentul Zilei

Ministerul de Externe a lansat în dezbaterea publică proiectul legislativ privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români din străinătate.

Legea se adresează celor peste trei milioane de români care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate, a declarat ministrul de externe Teodor Baconschi. Ministrul a precizat că „limitarea dreptului de vot în străinătate exclusiv la secţiile de vot tradiţionale nu numai că genera frustrări legitime din partea celor care nu puteau să îşi exercite opţiunea, dar genera şi costuri importante”.

La aceste secţii se puteau prezenta, în medie, doar 5% din membrii comunităţilor româneşti, a adăugat Baconschi.

Votul prin corespondenţă va fi aplicabil în cazul alegerilor parlamentare, prezidenţiale, şi europarlamentare, dar nu şi a referendumului naţional. „În cazul referendumului, exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă ar implica o modificare a Constituţiei”, a explicat Baconschi.

Ministrul a precizat că proiectul de lege prevede întocmirea de liste cu alegătorii români care au domiciliu sau reşedinţa în străinătate. Nu îşi vor putea exercita dreptul de a vota decât cei care se înscriu cu toate datele pe acele liste.

Votul se va realiza pe baza atestatului pentru exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot, care conţine şi declaraţia pe proprie răspundere a alegătorului cum că opţiunea sa electorală nu a fost influenţată, iar secretul votului nu a fost afectat.

Fiecare alegător va primi buletinul de vot, atestatul pentru exercitarea prin corepondenţă a dreptului de vot şi un autocolant cu menţiunea „votat”, care va fi aplicat pe buletinul de vot. Alegătorul va mai primi un plic interior în care va fi introdus buletinul de vot, un autocolant care va fi aplicat pe acest plic şi un plic exterior pentru returnarea corespondenţei la misiunea diplomatică.

Baconschi a precizat că documentele se trimit alegătorului cu 15 zile înainte de ziua scrutinului, cu costuri suportate de către misiunea diplomatică, urmând ca alegătorul să trimită materialele la misiune pe propria cheltuială.

Toate documentele necesare votului prin corespondenţă vor fi realizate de Compania Naţională Imprimeria Naţională.

Un proiect de lege privind votul prin corespondenţă a fost supus dezbaterii publice încă din 2007. Mai mulţi miniştri de externe au stabilit de altfel că implementarea unei astfel de facilităţi se află printre priorităţile lor. Fără rezultat.

Baconschi a declarat azi că au mai existat parlamentari care au iniţiat proiecte de lege similare, printre aceştia aflându-se şi Raluca Turcan. „Nu e vorba despre orgoliu sau de paternitate asupra legii, ne dorim o lege cât mai bună”, a spus ministrul, care a precizat că în demersul său, MAE s-a consultat cu mai mulţi parlamentari.

Baconschi a mai precizat că MAE şi-a propus pentru 2011 o dezbatere cât mai consistentă şi în acelaşi timp intrarea proiectului de lege în procesul normal de ratificare.

Principala provocare a noii legi este securizarea. „Va trebui să alegem cea mai bună formulă de securizare a votului pentru a elimina orice suspiciune de fraudare”, a spus Baconschi, care a precizat că proiectul de lege a fost realizat după consultarea legilor din Marea Britanie, Italia, Austria şi Belgia.

Auzațiile de fraudă s-au aflat pe buzele opoziției după alegerile prezidențiale din 2009, când votul diasporei a înclinat balanța în favoarea actualului președinte, Traian Băsescu, care l-a învins pe contracandidatul său, Mircea Geoană. Reprezentanții PSD au invocat existența unor nereguli la vot chiar la ambasada României la Paris, condusă pe atunci de actualul ministru Baconschi.

Proiectul legislativ a fost publicat pe site-ul MAE, unde va rămâne timp de 30 de zile, durata procesului de consultare publică.

Vreau sa ii anunt si pe ei: ALM, Rox, Brankardierul, Maia, Zincabeiu, Olimpiu, Thommas Andreson, Vania, Ioan SorinCaius, TheodoraAna Usca, Cristian Lisandru, Elisa, Tanya, Dragon, Starea Natiunii, Supravieţuitor, Cristian DimaTeo NeguraPopa Teapa, Madi si Onu, Nea Costache, Vlad cel Groaznic, Corina Cretu,Gica Contra, Razvan, Mirela Pete, Chat Noir, Aliosa, KinR, Plano 10, Bibliotecarul, Gabi, Daniel Urda

Publicitate

75 de gânduri despre „Proiectul legislativ privind votul prin corespondenta este supus timp de 30 de zile dezbaterii publice

 1. @ Theo,
  Tocmai pentru prestatia deosebită din timpul turului doi de scrutin al alegerilor prezidentiale din 6 dec. 2009, fostul ambasador al României la Paris in acea vreme, a fost premiat cu coronita de ministru am MAE ! Acum, după declaratiile de dragoste făcute blondei de la turism, s-a gândit să-i facă una si PDL prin initierea proiectului votului prin corespondentă ! Asta ne mai lipsea !

   1. Nici daca-i debarcam democratic nu avem garantia ca scapam de astia: tanti Udrea, de exemplu, a inceput in PSD, a continuat in PNL si a ajuns la Base; de ce n-ar face si drumul invers?! Cand un om este „util la casa omului”, orice gasca se bucura sa-l coopteze, si daca este nevoie poate fi „reevaluat”, mare branza 😀 !

    1. @vladcelgroaznic
     Si eu sunt curioasa CUM NAIBA A AJUNS UDREA IN PSD? CA ACOLO A INCEPUT
     EU DACA AS VREA SA MA INSCRIU IN PARTID AS INTAMPINA MARI GREUTATI, NICI VORBA DE O FUNCTIE PE UNDEVA PRIN PARTID.
     PE JEGOASA AIA DE CE AU PRIMIT-O?
     BANUIESC CA ARE CALITATI IMPORTANTE….. ASTA ESTE PROBLEMA….. ASEMENEA OAMENI NU MAI TREBUIE PROMOVATI DACA VREM SA IESIM DIN DEZASTRU.

    2. Pai, avea relatii, „era utila la casa omului”, cum spunea un tov. rezolvitor de probleme d-astea 😀 Am impresia ca nea Mitrea a infipt-o-n PSD. Deh, transportator el, bulibasa la transporturi Baselu’, Cocoselu’ tot in domeniu… Cred ca de inscris, ca sa platesti cotizatii ca prostu’, nu te refuza… Mie mi-au propus de cateva ori diversi ipochimeni sa ma bag prin partide, dar n-am putut sa ma abtin sa le dau niste raspunsuri care i-au facut sa le treaca cheful de a veni la mine cu asemenea propuneri.

    3. @vladcelgroaznic
     Sigur ca nu am de gand sa ma inscriu ca sa platesc cotizatie.
     De unde sa platesc?
     Eu vroiam sa spun altceva… am incercat sa vorbesc diverse chestii…. nu poti sa imiaginezi cum am fost tratata.
     NU IMI TREBUIE.

   2. @ Theo,
    Am mai spus-o si repet si aici : prin constituirea unei majorităti parlamentare formate din parlamentarii PSD,PNL,PC si altii de la celelalte partide care nu au uitat că sunt români si că-i va lovi odată si odată DUMNEZEU si mânia populară dacă nu se intorc cu fata la cei multi, săraci, nevoiasi, abandonati si păcăliti de trepădusii portocalii.Pentru aceasta, OPOZITIA trebuie SĂ SE UNEASCĂ si să facă un program de guvernare agreat de ei, sindicate, patronate si societatea civilă !

    LA MULTI ANI THEO !

 2. NOUTATI DE LA BOR O decizie anunțată azi, cam discret pentru semnificația ei, bagă, deja, mulți români în ceață. Biserica Ortodoxă Română a hotărît să revina la vechea formulă, în care duminica este prima zi a săptămînii. Ce consecințe ar avea această decizie, însă, în condițiile în care e un fapt unanim acceptat că duminica e ultima zi a săptămînii, inclusiv conform tuturor calendarelor laice? Și de ce a decis Patriarhia română să facă această modificare abia acum?
  Răspunsul cel mai simplu la ultima întrebare e că subiectul duminicii e extrem de sensibil, după cum vom arăta mai jos, iar biserica își poate prinde lesne urechile în el. Dacă duminica e prima zi a săptămînii, religios vorbind, înseamnă că nu mai e un păcat să muncești în ziua respectivă?
  Purtătorul de cuvînt al Patriarhiei, părintele Costel Stoica, explică, pentru Inpolitics, că nici vorbă de așa ceva: ”Duminica rămîne, pe mai departe, zi de odihnă, și e un păcat să muncești în această zi, pentru că e ziua Învierii Domnului Isus, și de aceea e o zi sacră. Decizia de a stabili duminica drept prima zi a săptămînii e, de fapt, o revenire la practicile vechi, rînduite de sute de ani, și care în România au fost la un moment dat, abandonate. În acest moment, nu pot să vă spun exact cînd și de ce s-a decis, undeva, prin anii 50, ca duminica să devină ultima zi a săptămînii din punct de vedere bisericesc, acum facem și noi cercetări, s-ar putea să fie o poveste interesantă în spatele acestei decizii. Totuși, pot să vă spun că am studiat personal calendare de dinainte de război, din perioada interbelică și chiar din 1957 în care duminica era nu ultima, ci prima zi a săptămînii”.
  Costel Stoica spune că decizia a fost luată la un consiliu al Sf.Sinod din luna iulie, în acest an, în special din cauză că, după 1990, multe eparhii din țară au trecut cu de la sine putere la vechea orînduire, și apărusere niște diferențe supărătoare. El recunoaște că decizia Sf.Sinod ar trebui explicată ceva mai pe înțelesul credincioșilor români: ”E o chestiune de comunicare, care va trebui rezolvată”.
  Este, într-adevăr, o problemă de comunicare, dintr-un motiv foarte simplu: decizia privind stabilirea duminicii drept primă zi a săptămînii, dar menținerea ei ca zi de odihnă și rugăciune, duce la paradoxul începerii săptămînii cu o zi de repaos. (Să te odihnești fără a fi obosit e exact definiția lenei). Or, aici e un teren extrem de mlăștinos, iar biericile creștine au dificultăți în a explica logica faptelor. Pentru că Vechiul Testament spune limpede că Domnul a făcut lumea în șase zile, iar a șaptea s-a odihnit.
  În realitate, problema stă cu totul altfel. Biblia nu pomenește nicăieri că duminica ar fi zi de odihnă și rugăciune, și nici că ar trebui celebrată ca zi a învierii lui Isus. Aceasta din urmă este strict o intepretare, o decizie mai degrabă politică, luată la Sinodul din Niceea, în 325.
  În schimb, Vechiul și Noul Testament vorbesc în clar, în repetate locuri, despre sîmbătă (Sabat) ca fiind a șaptea zi a săptămînii și zi de odihnă și de rugăciune. ”La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul”. [Matei 28 ]; ”După ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salome, au cumpărat miresme, ca să se ducă să ungă trupul lui Isus. În ziua dintâi a săptămânii, s-au dus la mormânt dis-de-dimineaţă, pe când răsărea soarele” [Marcu 16-1, 2 ]; ”Isus, după ce a înviat, în dimineaţa zilei dintâi a săptămânii, S-a arătat mai întâi Mariei Magdalenei, din care scosese şapte draci”. [Marcu 16-9 ]

  Este clar, deci, că duminica e prima zi a săptămînii atît în accepțiunea evreilor, cît și în cea a creștinilor, dar filmul se rupe cînd e vorba de odihnă și rugăciune: în cazul iudeilor, acestea au loc sîmbătă, în ultima zi a săptămînii, pe cînd creștinii o fac, în urma deciziei de la Niceea, în prima zi a noii săptămîni.
  Explicația politică a nepotrivirii e aceea că duminica a fost decretată zi sacră în vremea imperiului roman, tocmai pentru a deosebi creștinii, noua religie de succes, de iudeii care erau profund detestați de către romani, mai ales după primul și al doilea război iudeo-roman. Pentru capii imperiului, era extrem de complicat să explice supușilor că trebuie să renunțe la ziua lor sacră a săptămînii, duminica, în care era celebrat cel mai important zeu, al soarelui, Sol Invictus, pentru a îmbrățișa ziua liberă a dușmanilor iudei, adică sîmbăta.
  În acea perioadă, Sabatul evreiesc era considerat de romani o imensă rușine, o zi cu ritualuri păgîne, pentru că era ”brandul” principal evreiesc, iar a fi iudeu era o ocară din perspectiva Romei. Creștinii erau și ei asimilați tot evreilor, din cauză că respectau, în mod firesc, Sabatul, adică ziua de sîmbătă.
  S-a ales, în consecință, o soluție de compromis: duminica e păstrată ca primă zi a săptămînii, pentru că Biblia, cum spuneam, e foarte explicită în acest caz, dar în același timp ea a fost decretată, printr-o interpretare a la Curtea Constituțională, ca fiind zi de odihnă și de rugăciune, pentru a calma romanii, aflați în plin proces de convertire la noua religie.
  Argumentarea este, uneori, de-a dreptul amuzantă: prin secolul al doilea, încă înaintea Sinodului din Niceea, Iustin Martirul explica de ce e mai specială de duminică: pentru că atunci a zis Domnul ”Să fie lumină!”.
  Un procedeu asemănător a fost utilizat la stabilirea zilei de 25 de decembrie ca Nașterea Domnului, (cînd imperiul roman avea în calendar sărbătorile lui Saturn) deși azi se știe cu precizie că Isus nu s-a născut iarna.
  Despărțirea creștinilor de Sabat nu s-a făcut lesne, cu toate măsurile – din ce în ce mai radicale – luate de noii Papi și episcopi, existînd indicii că mulți dintre ei încă țineau ziua de sîmbătă la mare preț chiar și în secolul șapte, fără a mai vorbi de cazuri în care cele două zile, Sabatul și duminica era prețuite în mod egal, iar adunările creștinești aveau loc în ambele zile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

  1. Inainte de a face o lucrare trebuie sa o gandesti, sa o concepi in minte.
   Ziua de duminica poate fi considerata ziua creatiei, pentru ca o creatie se naste in minte si apoi se relizeaza in practica in urmatoarele 5 zile.
   In consecinta se poate spune ca saptamana incepe cu ziua creatiei a ilumniarii.
   Lumina sa fie interpretata ca o idee. Mi-a fulgerat o idee. 🙂
   Merge explicatia?

  2. Ce fac oamenii cand n-au ce face 😦 … Las’ ca o sa ne tarasca regimul basist la munca pe feudele capitalistilor portocalii si sambata, si duminica, si tot timpul, 16h/zi, pentru 150E/luna, si n-o sa mai comenteze nimeni, nimic 😦 .

   Civilizatia Occidentala mi se pare mai explicita din acest punct de vedere: de vineri seara pana duminica seara este weekend. Si da, si la englezi duminica e prima zi a saptamanii, din cate stiu eu… desi tot in weekend inteleg ca intra. Si una peste alta, ideea ar fi sa ne dea pauza de la slugarit 2 zile legate din sapte, indiferent care. Case closed, cum ar spune tov. Soric 🙂 .

 3. Pingback: Certitudine «
 4. citind ce ai scris mi-a revenit in minte dialogul purtat cu liderul PNL Mihai Voicu pe blogul lui in perioada dintre cele doua tururi de scrutin pt functia de presedinte al Romaniei
  atuncia vertizam ca Basescu nu e invins , ca va arunca in lupta tot ce are si ca din nefericire este subestimat. mi -sa raspuns cu o analiza pertinenta de altfel in care erau calculate cu acuratete voturile posibile, in fine ce a iesit si cum a iesit se stie nu mai insist
  exista in opinia mea doua cai mari si late pt a se pune punct dictaturii Basescu&comp. una politica coalitia pusa la cale de PSD si PNL si atragerea UDMR si una mai dura greva generala, iesirea masiva in strada si tot tacamul. eu unul sunt sceptic la amandoua si sincer cred ca, daca se ajunge la alegeri cu guvernul acesta, atunci PD_L va obtine destule voturi iar o alianta inscrisa la tribunal PSD PNL PC nu va lua 50%+1 voturi… vor avea grija cei care manevreaza softul si in final intra in scena cel care stie sa construiasca majoritati in propriul folos
  vom vedea, pana atunci La multi ani si un an cu adevarat nou!

   1. Theo sunt de acord cu ce spui, dar atunci nu mai vreau sa aud vreun concetatean ca se vaita. cata vreme nu e dispus sa lupte pt drepturile lui, sa taca!!!!!!
    eu am totusi am un feeling ca maghiarii reprezentati de UDMR vor intelege pana la urma unde de altfel le este interesul pe termen lung…. nu sunt prosti, mi-e greu sa cred ca nu realizeaza ca o radicalizare a romanilor va duce la pierderea a tot ce au castigat in 20 ani

    1. @olimpiu
     Sunt lideri UDMR care nu vor sa renunte la ce au castigat acum prin alianta cu PDL.
     Nu cetatenii romani de nationalitate maghiara hotarasc ci liderii lor.

   2. Da, dar dupa ce s-a tot codit atata vreme, acuma Crin Antonescu vine cu ideea aceasta a unei aliante cu PSD, si ca e imperios necesar ca sa fie facuta aceasta alianta. Ca daca stau bine sa ma gandesc, mai ieri, alaltaieri zicea altfel. In fine.. O alianta de conjunctura. Ramane de vazut… Pe de alta parte impresia mea este ca UDMR joaca la doua capete: nu vrea sa paraseasca guvernarea,cu toate avantajele care decurg de aici, dar nici nu vrea sa fie lasat pe de laturi, in cazul in care PSD si PNL ar veni la putere. Deocamdata sunt la guvernare si ce-i in mana nu-i minciuna, mai ales ca, atunci cand PSD si PDL au fost impreuna la guvernare, UDMR a stat pe tusa, dar asta mai ales datorita pozitiei celor din PSD!!

    1. Mmda.. dar vezi ca fara ei (UDMR) nu injghebi o majoritate… Asta e realitatea, cel putin acum. Or, Iliescu e pornit impotriva celor de la UNPR, pe care-i face tradatori si despre care spune ca sa-si faca mea culpa si chestii din astea… Or, UDMR-ul, oportunist cum e, speculeaza chestiile astea, incepe sa puna conditii (cam asa fac, nu?) si apoi ajung sa fie cooptati la guvernare, caci, dupa cum se vede si cum am zis mai sus, nu injghebi altfel o majoritate…

    2. Pai tocmai asta zic, atunci cu cine sa injghebi majoritatea? Ca altfel cum se poate „genera” acea situatie, despre care vorbea Iliescu, prin care sa darami Guvernul si sa-l suspenzi pe Basescu? Zi si tu…

    3. @Motanul Incaltat
     Cine sa mai iasa in strada?
     Muncitori nu mai avem pentru ca nu mai avem fabrici… sa iasa pensionarii…. multi nu se tin pe picioare… somerii nu inteleg de ce nu ies….. cei mai multi angajati din Bucuresti lucreaza la patron…. ce sa faca? sa ii dea afara ca pleaca de la serviciu…. chiar nu mia vad nici o iesire… daca stam pana in 2012 sa steptam alegerile vom ramane mai putini…. multi vor iesi din sistem…. cine va raspunde pentru asta?

  1. Poate fi o poarta larg deschisa catre frauda electiorala, dar poate fi si o sabie cu doua taisuri. Depinde acuma. Ce, daca e sa se fraudeze, chestia asta nu s-ar putea face si altfel decat prin votul prin corespondenta?

    1. Se poate si asta. Cine stie ce „ziarist” istet se baga pe fir, din aia, care sunt un pericol la adresa sigurantei nationale, stii tu… si care sa fie dispus sa dea in vileag toata tarasenia, daca ar fi vorba de vreun furt…Chestiile astea intamplatoare se pot intampla. Ca, stii cum se spune: socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ… Insa, sigur, si mie mi se pare sistemul asta cu votul prin corepondenta cam aiurea. De ce? Pentru ca una e cand votezi prin scrisori, si, in cazul asta, apare posibilitatea de influentare a votului, mult mai mare decat in cazul votului clasic, in cabina, si alta e cand votezi in cabina, fara sa te vada nimeni, fara sa stie cineva ce votezi! Cred ca diferenta e clara. Si cred ca votul in cabina este mai bun. Dar si misiunile noastre diplomatice trebuie sa asigure conditii pentru asta: sunt peste 2 milioane de romani in afara, la munca!
     Nu se poate sa nu le asiguri acestor oameni conditii optime de vot, fara sa existe posibilitatea influentarii votului de catre niste terti „binevoitori”. Or, tocmai, ca votul asta prin corespondenta starneste de la bun inceput neincredere…

    2. @Motanul Incaltat
     Din pacate da… ideea nu este rea dar starneste neincredere…. stim ca au furat…. nu cred ca ne pot convinge ca nu vor mai fura….. cum se vor face verificarile…. eu asta nu inteleg…. cum putem sa verificam ca rezultatele sunt cele adevarate in varianta asta cu votul prin corespondenta.

    3. Bine, e doar un proiect legislativ, din cate inteleg… Ar trebui citit tot.. Si ar mai trebui vazute normele metodologice de aplicare a legii. Acolo ar trebui sa scrie cum se poate verifica astfel incat sa se vada ca rezultatele sunt cele adevarate. Totusi.. eu nu cred, nu vreau sa cred ca sunt chiar asa neseriosi ca sa nu ia in seama aspectele astea. Pai stii ce-ar insemna? Ar insemna ca oricine e la putere si nu numai (de ce sa nu fie si asa?) sa poata fura ca-n codru, vorba aia… Ca sa ne facem din nou, a cata oara?, de cacao in fata Europei…!

    4. @Motanul Incaltat
     Proiectul poate fi citit pe site-ul MAE… am pus link-ul in articol.
     Regret dar eu ii cred capabili de orice numai sa castige.
     Este doar un proiect dar daca vor poate sa treacva asa fara nici o modificare… au majoritatea in Parlament.
     Nu le pasa lor de Europa.

    5. Da, am vazut ca l-ai pus pe site. Dar eu nu inteleg, ca idee de principiu ma refer, cum asiguri faptul ca votul respectivei persoane nu este influentat de nimeni, in cazul votului prin corespondenta. In cazul votului in cabina, deci clasic, acolo nimeni nu te vede ce votezi, e treaba ta. Dar asa, adica prin corespondenta…? Acolo se vorbeste numai de declaratia pe proprie raspundere:art.10, al.2. si mai sunt anumite chestii, spre ex. la art.21, al.5 unde scrie ca votul este valabil exprimat desi autocolantul cu mentiunea VOTAT a depasit marginile patrulaterului, daca optiunea alegatorului e evidenta. Dar eu ma refeream, cand am spus ca trebuie citit tot, la faptul ca trebuie citita toata forma definitiva, inclusiv normele metodologice de aplicare a legii. Numai o declaratie pe proprie rapundere nu mi se pare relevanta pentru ca sa ateste ca votul nu a fost influentat de nimeni si ca nu ar fi fost violat secretul votului… Parerea ta care este..?

    6. @Motanul Incaltat
     Nu exista nici o siguranta ca votul nu este influentat.
     Cred ca ai dreptate dar ca, din pacate, daca raman ei la putere nu avem de ales.

 5. Nu trebuie prea multa inteligenta pentru a intelege ce vrea, sau ce a fost pus sa vrea, zelosul pedelist Baconschi, unul din artizanii actualului dezastru. Trebuie ca toti cei care inteleg pericolul sa protesteze prin e-mailuri si scrisori adresate Ministerului de Externe. Trebuie sa voteze numai cetatenii romani aflati, in ziua votului, pe teritoriul Romaniei.

  1. @Mircea Suman
   Ai dreptate Mircea.
   Am pus in textul articolului si legatura cu site-ul MAE.
   Si mie mi se pare corect.
   Din pacate sustinand asta ii suparam pe romanii din afara tarii.
   Nu toti dintre cei plecati voteaza aiurea.

   1. @Mihai Necreala
    Am un comportament antisocial?
    Tu stii mai NIMENI ce am avut eu pe masa de Craciun si ce o sa am pe masa de Revelion?
    Nu ma intereseaza UE, nu ma intereseaza Schengen…. nu am bani nici sa ma duc pana la Busteni.
    Stii cum reactioneaza un om care nu are ce pierde?
    Am ajuns la limita rabdarii… si nu am ce sa pierd…. imi este foame, frig si nu am bani de medicamente si de operatie de hernie de disc…. risc paralizia mai asta care imi face mie educatie…. nu am serviciu desi am absolvit o facultate….. nu am dat bacul la 28 de ani…. II URASC DIN SUFLET PE AIA CARE M_AU ADUS IN SITUATIA ASTA DEZASTRUOASA…. BLOGUL ESTE MODUL MEU DE PROTEST…. NU O SA MA ARUNC DE LA ETAJ…. O SA SCRIU IMPOTRIVA VOASTRA ATATA TIMP CAT O SA MAI RESPIR….. O SA FIU IN STRADA DACA O SA IASA LUMEA SI SA IL FERESESCA DUMNZEU PE CEL CARE O SA AJUNGA IN MANA MEA.

 6. Este o idee buna. Am mentionat si eu cateva date despre acest proiect pe blog cu link catre tine :D.

  Sa speram numai ca nu vor gasi o metoda sa fraudeze si acest fel de vot … ca doar romanul e cel mai inventiv cand vine vorba de furat !

 7. Azi dimineata Traian Băsescu încă nu era hotărît unde va fi în noaptea Anului Nou. Deşi, în principiu, doreşte să facă un chef de pomină la Predeal, în compania metresei Elena Udrea, consilierii acestuia caută să aranjeze pentru miezul nopţii un loc cu oameni prietenoşi, de unde el să transmită un mesaj românilor.
  El doreşte să îşi ţină discursul într-o piaţă publică, unde se vor organiza petreceri, pentru a arăta că este mai popular decît niciodată. Sînt luate în calcul municipiile Braşov, Ploieşti şi Bucureşti, dar SPP-ul nu recomandă ieşirea într-un loc aglomerat, susţinînd că nu poate lua măsuri care să garanteze că Traian Băsescu nu va fi fluierat, înjurat sau chiar atacat.

  1. Sper ca Basescu sa fie in plin proces de autopsiere in noaptea Anului Nou! 🙂 Oricum e imbalsamat in alcool mai ceva ca exponatele de la Antipa; asta nu se va degrada niciodata, si asta fara sa mai fie necesare investitii ulterioare, ca la Lenin… Sa nu se gaseasca prosti sa-l declare „sfant”: Sf. Traian Stimulatorul, izvoratorul de mir, patronul alcoolicilor! 😀

   1. @Mihai Necreala
    Iti mai repet o data …. ITI UREZ SA AI MACAR O SAPTAMA PARTE DE CE AM EU….. SI AI MARE GRIJA…. DUMNEZEU MAI DEVREME SAU MAI TARZIU FACE DREPTATE… DACA NU ACUM … MAI TARZIU…. SUNT CAZURI CAND AU PLATIT COPIII SAU NEPOTII CELOR CARE AU GRESIT.
    TU MA JUDECI PE MINE…. SUNT SOCIOPATA…. AM PROBLEME PSIHICE…. NU O DUC DELOC BINE…. O DUC FOARTE RAU…. SI LE DORESC CELOR CARE M-AU ADUS IN STAREA ASTA SA TRAISCA SI EI CUM TRAIESC EU ACUM…. CUM POT SA DORESC RAUL CUIVA???? GLUMESTI???? PAI VOI DE CE IMI DORITI MIE RAUL?… DE CE NU VA PASA DE SUFERINTELE MELE SI ALE CELOR CARE O DUC CA MINE SAU POATE MULT MAI RAU????
    NU AM NEVOIE MAI NIMENI DE MEDICAMENTE DE LA PSIHIATRU… AM NEVOIE DE UN SERVICIU… CA SA POT SA TRAIESC DECENT… SA IMI PLATESC CALDURA IN CASA…. SA POT SA MA OPREZ… NU VREAU VILA, PISCINA SI MASINI…. DAR JEGURILOR DE LA PUTERE NU LE PASA DECAT DE EI SI DE AI LOR.
    DA…. VA URASC DIN TOT SUFLETUL MEU PENTRU CA VA BATETI JOC DE NOI CEI AMARATI… VA URASC SI CA DORESC SA TRAITI CA MINE.

   2. ce stupizenie??? nu puteai termina facultatea cu media sub 6, pana si la examenul stat (cum era pe timpuri) trebuia sa ai minim 6
    Crin o fi ramas repetent dar scoala adevarata tot a facut, fata de un sfertodoct ca IGAS de ex si lista e lunga la portocalii, lunga rau de tot si in cap e cuplul prezidential Base&Udrea

    1. @olimpiu
     Astia sunt Olimpiu…. astia sunt… arunca cu noroi… atat stiu ei sa faca … atat fac… sa isi foloseasca creierul si sa gandeasca ceva pentru popor…. pai de ce sa faca asta? …. pe ei ii intereseaza doar sa se imbogateasca ei si ai lor….. pensionariii sa moara,,,, tinerii sa plece din tara……

   3. Uite ca si eu doresc RAUL MAXIM celor care atenteaza la resursele mele 😀 ! Asa cum ei ma condamna pe mine la o moarte lenta si dureroasa, si mai grav, nu ma lasa sa TRAIESC ca o fiinta umana demna a secolului XXI, tot asa vreau eu sa le intorc „favorurile”! Visez sa-i jupuim de vii pe securisti, sa-i dam cu sare, dupa care sa-i lasam vara la umbra, unsi cu unt – ca sa-si depuna mustele musita pe ei si sa-i manance de vii 😀 ! Daca as trai in Evul Mediu, lui Udrea i-as scoate dintii, i-as coase botu’ si as baga-o cu capul intr-o galeata cu un sobolan mare si negru 🙂 ! Iar lui Blaga i-as pune un sobolan pe burdihan, si deasupra un ceaun – sa vedem in cat timp iese sobolanul pe partea cealalta 😀 ! Hahaha! Daca as fi un lord feudal, as dori sa-i ucid, sa-i ucid si sa nu ma mai opresc 😀 ! Lui Videanu i-as bate cuie in cap si as agata clopotei de ele, dupa care l-as pune sa alerge – cu cativa dulai agatati de fundul lui rozaliu! As face o catedrala din oasele lor, si as asculta numa’ coruri d-alea rusesti!

    Si da, eu vreau vile, masini, elicoptere si zeci de mii de hectare de padure ALE MELE SI NUMAI ALE MELE! Daca i-ati dat tara asta nenorocita pe mainile unuia ca Basescu, pe mine ar trebui sa ma faceti ZEU si sa-mi pupati statuile fix in CUR, de 6 ori pe zi!

    Criptocomunistii deghizati in d-astia „de dreapta” sunt atat de imbecili!

    1. @vladcelgroaznic
     AM TRIMIS TOATE COMENTARIILE JEGULUI LA COSUL DE GUNOI… ACOLO ESTE LOCUL LOR…. SI BASESCU SI PDL-UL LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI.
     JEGUL IMI SPUNE CA MINT, CA CERSESC, CA AM FOST MEMBRA PCR, MICIUNA GROSOLANA, CA NU AM NICI O NEVOIE, NICI UN NECAZ… CA FAC CAMPANIE ELECTORLA PENTRU INAMICII LUI BASESCU SI A PDL-ULUI…. NU INTELEGE SAU NU VREA SA INTELEGA CA SCRIU ADEVARUL… CA OAMENII O DUC RAU…. EU STIU CA SUNT ALTII CARE O DUC MULT MAI RAU DECAT MINE…. JEGUL O DUCE BINE…. NU ARE CUM SA INTELEAGA… EL VREA CA BASESCU SI AI LUI SA RAMANA LA CONDUCERE CA EL SA O DUCA IN CONTINUARE BINE… SI NOI PUTEM SA SI MURIM…. II URASC!… IN FLACARILE IADULUI SA AJUNGA TOTI CEI CARE II CHINUIE PE PENSIONARI SI PE ROMANII SARACI!

    2. Asa, Theodora, baga-i in spam din prima 😀 ! Eu asa le fac 😉 . Stiu ca iti vine sa le raspunzi, si e distractiv un razboi d-asta, mai ales ca poti sa-i injuri bine, dar asta este modul lor de a-si propaga mizeriile. In plus, daca stai sa pierzi timpul cu ei, iti creste nivelul cortizonului, stres, nasol… Pac-pac, in spam 😀 !

     Si eu am fost membru PCR! Eram soim al patriei cand a fost impuscat odiosul cuplu, trebuia sa ma faca pionier si era problema mare, ca nu imi gaseau uniforma! 😀 Ce dobitoc, ce jeg de om!

     Stii de cate ori am postat eu pe blogurile basiste si nu trece nici un comentariu, decat cele care ii lauda pe ei si linia lor?! Da-i in pastele ma-sii, ca asa isi fac handicapatii reclama! Daca-s platiti sa fie obedienti, normal ca fac gargara pentru stapanii lor.

    3. Eu mi-am dat seama de CATASTROFA din ’91-92. Vedeam securistii si copiii lor cum sunt tot mai puternici, vedeam ce fel de oameni sunt si imi era clar ce vor face. Ce puteam sa fac? Aveam vreo 10-12 ani… „Treaba ta e sa inveti, nu sa te uiti la prostii… Ce, te intreaba maine la scoala de Coposu/Iliescu, etc?… NU te intereseaza ce face X si Y, eu nu-i tin pe ei, eu muncesc pentru tine… Nici eu n-am avut tot ce am poftit si am facut – cacatu’ praf” si tot asa… „Tu esti mic, nu gandesti bine… Nu stii ce-i viata… Nu intelegi…” Ete ca eu intelegeam, ei au fost si au ramas niste SCLAVI PROSTI. Ce am putut sa fac?! NIMIC. Judecand pur rational, nu au fost prea mult motive de distractie niciodata – „in tara asta trista, plina de umor”. Dar ca fiinte dotate cu umor, putem sa ii si ironizam, nu?

 8. „Romanii din diaspora”, adica sclavii prosti care au fost aruncati ca niste gunoaie peste granitele tarii LOR, si si-au trimis BANII, adica munca si viata lor, inapoi in Iadul stapanit de jegurile astea criptocomuniste si securiste, au furnizat doar cateva miliarde de euro (3, 4, 6, chiar n-are importanta), in timp ce scarnaviile securiste au delapidat, delapideaza si vor delapida, daca nu sunt opriti, ZECI DE MILIARDE! Ce trimit romanii din diaspora sunt banii lor „de buzunar”, ce arunca pe mese la ruleta sau bauturica fina in care se scalda… Bai, lasa vrajala, ca nu tine cu mine! PIB-ul o fi el cum o fi, dar Produsul Intern Net, cel care reflecta PRODUCTIVITATEA, EFICIENTA economiei, este jalnic de mic! Si asta dintr-un singur motiv: FURA securistii TOT, si pentru productie ramane prafu’ de pe toba.

  „Dezmatul” s-a platit din resursele naturale ale tarii, si din cele stranse de regimul comunist prin infometarea si distrugerea sistematica a populatiei. Romanii din diaspora au facut, poate, ceva pentru ei personal (bravo lor, in cazul asta! Ii felicit si le urez sa aiba o viata frumoasa acolo, si sa nu uite ce IAD este ROmania stapanita de mafia criptocomunista), dar in nici un caz nu pot sa accept prostia ca am avea noi, astia ramasi printr-o fatalitate in infernul securistic, de ce sa le „multumim”.

  1. @vladcelgroaznic
   ITI DAI SEAMA CA JEGUL ASTA IMI SPUNE MIE, CARE MI-AM RISCAT VIATA LA REVOLUTIE CA SA II DAM JOS PE COMUNSTI… IMI SPUNE MIE CA EU SUNT COMUNISTA 😀
   SI ASTA PENTRU CE? PENTRU CA I-AM SPUS TOVARASA ELENEI UDREA? PAI CUM SA II SPUN…. CAND AM VAZUT CUM O PUPAU AIA IN FUND LA ALEGERILE PDL PE BUCURESTI?
   NU A TRESARIT DELOC… NU A SPUS CA NU ESTE NEVOIE SA I SE SPUNA „SOARE”…. BA CHIAR A DECLARAT CA AIA CARE AU VORBIT ASA DESPRE EA O CUNSOC FOARTE BINE SI DE AIA AU VORBIT CUM AU VORBIT….. ADICA EA CHIAR CREDE CA ESTE SOARE!!!!????? DOAMNE FERESTE!!! NE INDREPTAM CU PASI REPEZI SPRE TOTALITARISM.

  1. @Mihai Necreala
   Te-am bagat in spam pentru jigniriile pe care mi le-ai scris.
   Ai un caracter urat…. ai un suflet negru…. eu nu am mintit nimic…. chiar sunt bolnava… chiar sunt fara bani…. chiar sufar… tu nu vrei sa crezi ce scriu…de fapt nu iti pasa,,, de de sa iti pese de altii daca tie iti merge bine? iti este mai usor asa…. „toti cei care sunt impotriva lui basescu si pdl mint”…. NU AM CERSIT NIMIC…. nu vreau decat sa faca prostanacul de Boc ceva sa mearga economia … sa se gasesca de lucru… eu vreau sa muncesc nu am cerut pomama… mai NIMENI ce esti.
   Doamne da-i tu un semn acestui om, semnul pe care crezi tu ca il merita, trezeste-l tu la realtate…. ca de mine zice ca mint.

   1. Omul pur si care nu are nimic de ascuns, nu isi asunde fata si nu se ascunde in spatele unui blog. Tu, in schimb, nu ma convingi, pe mine si pe oricine. Atata timp cat musti ca un caine pe la colt de strada si nu ai curajul sa te arati, nu meriti a fi socotita ca o persoana de buna credinta.

    1. @Mihai Necreala
     „Omul pur si care nu are nimic de ascuns, nu isi asunde fata si nu se ascunde in spatele unui blog”
     Si ce vrei sa fac?
     Sa ma urc si eu intr-un balcon… sa strig ca sunt Theodora Marinescu si sa ma arunc de acolo?
     Poate o sa fac si gestul asta… nu stiu acum ….. poate daca eram in Parlament ma aruncam si eu dupa omul ala.
     Sa ma arat? Cui? Tie? Dupa ce ma intrebi daca nu cumva am facut prostitutie ca miss-urile PSD? Dupa ce imi spui ca sunt o mincinoasa?
     Ca sa imi spui ce? Ca amenintari cu moartea am mai primit de la bloggerii PDL.
     Unde sa ma duc? Sa ma duc la televizune si sa protestez? Asta este modul in care pot eu sa protestez…. ca in greva foamei aproape ca sunt de 10 luni.
     Domnule Nimeni…. cu regret iti spun…. nu am incredere in tine si nu esti binevenit pe blogul meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s