In Spania se poate: Salariul minim si pensiile vor fi majorate, in 2011 in Spania

Sursa: Ziare.com

Salariul minim si pensiile vor fi majorate, in Spania, in 2011, a anuntat joi premierul socialist spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

„In ciuda crizei economice, continuam sa facem un efort deosebit de solidaritate. Toate pensiile vor fi majorate cu 1,3% in 2011”, a spus el, adaugand ca varsta de pensionare va fi de 67 de ani, dar va fi „flexibila”. Pensia minima va fi insa majorata cu 2,3%, a adaugat el.

„In ceea ce priveste salariul minim pe economie, guvernul a decis ca acesta sa creasca si el cu 1,3%”, a declarat Jose Luis Rodriguez Zapatero. Astfel, acesta va creste de la 633,30 euro la 641,56 euro, scrie Le Monde, citand AFP.

Majorarile au loc intr-o perioada in care Spania cunoaste cea mai mare rata a somajului din UE, de circa 20%. La inceputul celui de al doilea mandat, in 2008, Zapatero a promis ca salariul minim din tara, una dintre cele mai scazute in zona euro, va ajunge la 800 de euro pana in 2012.

In Spania se poate.

Ce face la noi Emil Boc?

Va invit sa citit si aici:

Plugusorul 2011 pentru Traian Basescu

Cum crapa romanii de nemancare si nici macar nu isi dau seama

Omar Hayssam, Parisul şi teroriştii

As vrea sa stiu si parerea lor: PAUL SNAIDER, ALM, Rox, Brankardierul, Gabi, Maia, Zincabeiu, Olimpiu, Thommas Andreson, Vania, Ioan SorinCaius, Hai ca se poate!, Ana Usca, Cristian Lisandru, Elisa, Tanya, DragonSupravieţuitor, Cristian Dima,  Teo Negura, Nea CostacheCorina Cretu, Victor Ponta, Gica Contra, Razvan, Aliosa, KinR,

65 de gânduri despre „In Spania se poate: Salariul minim si pensiile vor fi majorate, in 2011 in Spania

  1. @PAUL SNAIDER
   Scuze dar nu inteleg ce vrei sa spui.
   Nu am primit alt comenatriu… nici in spam nu esti cu un alt comentariu.
   La ce te referi?
   Offff Acum am inteles 😦 Nu te-am trecut pe lista celor pe care i-am intrebat…. fara intentie….. te scriu acum…. hai nu te supara

   1. Theodora, nu te supara ca ma bag aici, dar din dialogul tau cu Paul Snaider am inteles ca ar trebui sa raspunda numai cei carora le ceri tu parerea acolo, in lista aia…Am inteles bine? Vreau sa stiu, pentru ca eu am raspuns de multe ori fara a fi pe lista si nu vreau sa fac ceva ce nu trebuie 🙂
    Un an mai bun iti doresc !

    1. @Zina
     Nu, sigur ca nu este asa. 🙂
     Sigur ca poate sa raspunda oricine citeste.
     Nici nu pot sa trec toti preietenii in lista aia.
     Sigur ca unii se pot supara ca nu sunt pe lista.
     Cred ca o sa renunt la ea ca sa nu neindreptatesc pe cineva.

 1. Emil Boc, la noi, se face de râs. Ne face de râs.
  Dar, dacă ar fi doar atât, n-ar fi grav.
  Ne umileşte. Ne îneacă. Ne elimină…
  Am încetat, de ceva vreme, să mai consider că boc e prelungirea mizeră, jegul de sub unghia prezidenţială. Are puls? Respiră? Mişcă autonom? E om! E o entitate cu aparenţă umană care va trebui pedepsită de sine stătător, nu ca o victimă a băsescianismului. Oricând, în absenţa unui rudiment de inteligenţă, instinctul de autoconservare ar fi putut să-i dicteze să se retragă din joc. N-a făcut-o fiindcă e un amărât de politruc orgolios, găunos, impotent şi inutil.
  E ca ăia de scuipau pe cadavrele uslaşilor, în decembrie ’89.
  Un stârv care devine curajos când se ia la bătaie cu alt stârv.
  Mâine-poimâine o să aud că şi Băsescu, săracu, e vreo victimă freudiană a încoţopenitei Udrea.
  Că la baza nenorocirii stă Cocoş, care a făcut din curvă, cucoană.
  Că nici Cocoş nu e foarte vinovat, fiindcă vopseaua albă e ieftină, dai cu bidineaua şi faci parcări, te îmbogăţeşti împotriva voinţei tale.
  E vinovată fabrica de vopsele şi coloranţi, că vinde albul la preţ de dumping.

  … Iertare, Theo! Sunt într-o dispoziţie de rahat. Aş împuşca la ei ca în „porţile albastre ale oraşului”. Până nu mai mişcă niciunul în curte…

  1. @renata
   Renata draga… ai scris atat de bine ce gandesc si eu.
   Mda… toti sunt imaculati… si noi niste oameni rai care nu intelegem cat lipta ei sa ne faca bine.
   Ce iertare?!
   Multumesc Renata si feilicitari!

 2. Probabil cresterile spaniole nu vor fi in stare sa acopere integral inflatia dar o vor face totusi in buna parte. Oricum nu am eu in grija ce se-ntampla-n Spania. La noi insa se minte in continuare. E singurul lucru pe care Boc il face si nici la asta nu se pricepe. Aroganta fata de prosti, obraznicie si tupeu fata de cei ce nu il cred. De unde? Din investitura. L-a investit Basedintele cu managementul gogoseriei numita Guvern.

  Gogosi! …numai ca dulceata, gemul si chiar marmelada se dau pe sub mana, pe ochi porcotalii, iar pentru noi gogosi umflate (nu umplute) cu fas de bas.

  http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/12/astia.html

 3. @Theodora,
  La noi parca e vorba de un experiment:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/financial-times-romania-si-letonia-experimente-controlate-ale-unei-politici-dure-de-austeritate.html
  http://www.bzi.ro/financial-times-romania-experiment-al-politicii-dure-de-austeritate-200971
  Cine stie despre ce fel de experiment mai e vorba si in Spania…?
  Problema ar fi de ce tot acceptam sa fim cobaii unor astfel de experimente. Nu as vrea sa insist aici, dar, daca lucrurile stau asa, probabil ca toata dezindustrializarea tarii precum si ruinarea agriculturii, lucruri care s-au reusit in mai bine de 20 de ani de la caderea comunismului, si aducerea tarii in stare de tara slab dezvoltata, Oaia neagra la 21 de ani, vorba Corinei Cretu, probabil, zic, tot experimente au fost. Pe pielea noastra!

  Interesant este ce afirma Samuel Huntington:
  „In the emerging world of ethnic conflict and civilizational clash, Western belief in the universality of Western culture suffers three problems: it is false; it is immoral; and it is dangerous . . . Imperialism is the necessary logical consequence of universalism —— The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order”.
  Si tot el spunea:
  „# It is my hypothesis that the fundamental source of conflict in this new world will not be primarily ideological or primarily economic. The great divisions among humankind and the dominating source of conflict will be cultural. Nation-states will remain the most powerful actors in world affairs, but the principal conflicts of global politics will occur between nations and groups of different civilizations. The clash of civilizations will dominate global politics. The fault lines between civilizations will be the battle lines of the future.
  # The West won the world not by the superiority of its ideas or values or religion, but rather by its superiority in applying organized violence. Westerners often forget this fact, non-Westerners never do —— The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order”
  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_P._Huntington

  De meditat…

 4. Guvernul Spaniol ajuta populatia sa cu putinul pe care i-l poate.Inainte de 2011 Guvernul au platit 2500 euro la fiecare familie care au adus inca un copli in viata.Pescari Spanioli au un mare vapor spital care functioneaza tot timpul cind se pesciueste departe de casa si servici esentiale.Aceste amanunte sint o parte pe care le-am vazut la televiziune si cred caci sint multe ale benifici pe care nu le cunosc.Cu alte cuvinte responsabilitatea civica Romaneasca trebuie sa se trazeasca si sa inprastie informatiile in toata Romania.Nemultumirea este generalizata si trebuie sa se creieze un rezou de informatie nationala caci nu sint multi care comunica prin intermediul internet.Najoritatea Romanilor din tara si din strainatae sint interesati sa vada si sa se uite la alceva decit aceste comunicati si dialoguri fara interes vizual,femei frumoase ect.

   1. Si majoritatea celor care au Internet si calculator, le folosesc pentru download de pe torrente, manele si jocuri… Bam-bam, head shot… Suntem cativa care ne batem capul si analizam dezastrul, coplesitoarea majoritate sunt niste oi terminate 😦 Nici la TV nu se mai uita multi snobi, cica „ce sa vad la televizor”… Habar n-aveau ca s-a aruncat ala in cap, ca Basescu se scobeste-n urechi cu betisoare cu tirbuson, ca Udrea si-a inceput cariera politica in PSD, habar n-au de nimic. Freaca manganu’ fiecare in fagurele lui, cu ‘baetii’, si au impresia ca lumea se termina acolo unde nu are el/ea pile si relatii! Structura cerebrala a romanilor pare incremenita la nivelul evului mediu! 😦 Daca prostia nu va atrage dupa sine moartea, sau macar sterilitatea, nimeni si nimic nu poate curata mizeria asta!

   2. Dan Puric spunea in videourile sale caci daca ar avea posibilitatea sa detina un post de televiziune ar fi multe schimbari in tara.Are multe ginduri bune dar este foarte legat de religiea ortodoxa Romana ca si cum este salvarea Romaneasca si sa-r duce pe ripa libertatea de a gindi.Este greu sa gasesti persoane cunoscute de catre toti Romani prin intermediul televiziuni sau a radioului care sa fie integre.Postul de radio national ar putea fi o solutie pentru a informa zilnic pe Romani.

 5. Si la noi vesti bune de la Guvern (ha-ha-ha)

  Termenul limită pentru plata asigurărilor obligatorii pentru locuinţe, amânat până în iulie 2011 !

 6. Remembet- Dumitru Tinu

  Pe 1 ianuarie se vor împlini 8 ani de la tragicul accident de maşină ce a avut loc pe DN1 în judeţul Prahova. Născut la 21 octombrie 1940 în localitatea Coteana judeţul Olt, Dumitru Tinu a fost director al ziarului Adevărul. A debutat în jurnalism în cadrul ziarului Scînteia în 1962 după finalizarea cursurilor la Institutul de Limbi Straine specializandu-se în Politica Externă .Contextul producerii accidentului a fost mult dezbătut în presă la acea dată existînd şi ipoteza unei acţiuni premeditate (criminale). La cererea familiei, pe 19 Noiembrie 2007 corpul lui Dumitru Tinu a fost exhumat pentru efectuare unor expertize medico-legale noi pentru a confirma sau a infirma ipoteza conform căreia ziaristul nu ar fi murit în urma unui accident de circulaţie. Adevărul se pare ca nici azi nu este cunoscut. Dumnezeu să-l ierte !

 7. Stimulat de emblema de pe frontispiciu ; ” Hai ca se poate ” va propun:
  Cred că nu ar fi rău de infiinţat o rubrică de probleme distractive, curiozităţi etc. pentru cei interesaţi . In premiera (blogistică) vă propun următoarea problemaă de logică: La alegerile viitoare vor participa evident mai multe partide dar, 5 din ele sunt mai importante. Fie ele notate; A, B, C, D si E. Cinci “ suporteri” au dat urmatoarele pronosticuri :
  Partidul A va ocupa locul al doilea , iar B al treilea.
  C va ocupa locul al treilea , iar D al cincilea
  D va ocupa primul loc, iar C al doilea.
  D va ocupa primul loc, iar E al patrulea.
  A va ocupa locul al doilea , iar E al patrulea.
  Stiind că o parte din pronosticul fiecăruia este adevărată, iar cealaltă este falsă, intocmiţi clasamentul final de după alegeri. Succes. Vă avertizez că este cam greu. Termen de razolvare o lună.

 8. Dusmanilor romanilor si Romaniei le urez,

  Tirani ai tarii mele : Pieirea va asteapta;
  Romanii se ridica, de ei sa tremurati :
  Sunt mii, sunt milioane ce iata se desteapta
  Din Tisa’n Marea Neagra, din Dunare’n Carpati

  Glasul Viitorului-G. Cretulescu,

 9. Spania are, totusi, productie. Turism, portocale, pescuit, etc. Romania are doar o clasa sociala disproportionata de lacuste, rozatoare si alti daunatori, si o masa mare de sclavi idioti. In plus, Spania nu are nici clima nenorocita a Romaniei (unde „iarna nu-i ca vara” 😉 ) .

  Au distrus tot, imbecilii astia!

 10. @ Theo,
  Premierul spaniol nu face promisiuni desarte ( ca să nu spun mincinoase ) ca al nostru care, anul trecut pe timpul ăsta asigura pe toti românii cu o fată de om smerit că: tva-ul va rămâne asa, că pensiile si salariile nu vor scădea SI MULTE ALTE MINCIUNI ! Anul acesta s-a VĂZUT, SIMTIT si CONSTATAT cât de serios este premierul nostru si, cu toate acestea, PROMITE si pentru anul 2011 „ marea cu sarea” adică tot minciuni !
  LA MULTI ANI !

 11. La mulți ani, 2011! 🙂

  An Nou fericit!

  Iată alfabetul anului 2011:

  A…amabilitate din partea tuturor

  B…Bogăție, evident!

  C…Cumpătare, că vei fi bogat!

  D…Dragoste și daruri

  E…Entuziasm în tot ce faci

  F…Frumusețe sufletească și nu numai 😉

  G…Gânduri bune

  H…Har și haine noi…habar n-ai cât de mult contează! 😉

  I..Iubire, iubire, iubire!

  J…Joc și voie bună!

  K…Kilograme în minus unde e cazul… 😉

  L…Lejeritate în tot ce faci. La mulți ani!

  M…Mulțumire personală

  N…Noroc

  O…Originalitate

  P…Prieteni mulți și buni

  R…Reușite

  S…Sănătate și stabilitate

  T…Tovărășii benefice

  U…Urări de bine

  V…Vorbe calde

  Z…Zile fericite

  An nou fericit!

 12. E vremea ancestralelor zăpezi menite să împrospateze natura, să purifice sufletele, să reconvertească conştiinţele.
  Fie ca noul an, al noului deceniu să ne ridice la înălţimea doriţelor noastre de mai bine, mai frumos, mai moral, mai adevărat. La mulţi ani !

 13. Să nu credeţi în ieşirile din criză anunţate de anumite ţări europene. Este o cacealma la fel de vizibilă precum şi creşterea producţiei industriale anunţată de domnii Videanu şi Boc. Nu este vorba despre nici o redresare economică, sunt doar chestiuni care se vor traduce în inflaţie şi în creşterea gradului de îndatorare. Ei par că se mişcă mai bine pentru că inflaţia lor se sprijină una pe alta, adică euro se sprijină pe dolar şi dolarul pe euro şi îndatorarea şi deficitul se mai recuperează de la ţări precum România…

  1. Ţările bogate folosesc ţările sărace ca într-un regim de sclavie modernă. Priviţi ce s-a întâmplat în România. Principalele mijloace de producţie au fost preluate de ţări cu economie puternică sau desfiinţate pur şi simplu, principale zone comerciale sunt şi ele străine, mărfurile sunt aproape în totalitate de import, zona serviciilor este deja în mâna lor. Practic munca noastră se duce toată în străinătate, la „ei”, şi noi nu putem face nimic.

   1. La ora actuala zeci de milioane de persoane muncesc ilegal in Europa si Nord America contribuind la inbogatirea lor.Cel mai mare secret la ora actual este, cei bogati fura oameni inteligenti din lumea intreaga punindui la munca cu salari mari sa acopere necesarul ca sa mentina industria in expansiune distrugind alte industri din acele tari sarace de unde au venit.

 14. domnule victor ponta numele meu este marian si sunt o persoana cu handicap grav din nastere.
  va scriu pentru a va aduce la cunostinta situatia disperata in care se afla categoria persoanelor cu handicap in romania.
  as vrea ca in 2011 atat dumneavoastra cat si partidul psd sa faceti ceva concret si pentru noi. o persoana cu handicap inascut asa cum sunt eu traieste dintr-o indemnizatie in valoare de 290 de lei care nu a mai fost indexata din vremea guvernului nastase.
  credeti ca o persoana cu handicap si automat cu nevoi speciale poate sa isi duca traiul zilnic cu 290 de lei in conditiile in care doar medicamentatia necesara ca aerul costa peste 200 de lei?
  de asemenea va aduc la cunostinta ca legea 448 pentru protectia si promovarea drepturilor persoanei cu handicap este nedreapta pentru persoana cu handicap din nastere si o sa va explic si de ce.
  in aceasta lege nu se face separatia intre persoane care se naste cu handicap grav si persoana care in decursul vietii capata un handicap.
  de exemplu o persona sufera un accident la locul de munca in urma caruia ramane cu un handicap aceasta persoana are doua venituri pensia de vechime in munca de la locul de munca unde a suferit accidentul dar si pensia de handicap comform prevederilor legii 448.
  in schimb persoana care se naste cu un handicap grav este condamnat sa traiasca din indemnizatia de 290 lei fara a avea alt venit si fara a putea sa muncesca vreodata. acum va intreb eu credeti ca e corect ca datorita unei legi strambe persoana cu handicap din nastere sa aiva de suferit?
  nu credeti ca ar fi mai bine ca legea sa fie modificata si persoana cu handicap din nastere care nu are alt venit sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel care a muncit si a capatat handicapul in decursul vietii?
  va rog sa incercati sa modificati legea 448 asfel in cat persoana cu handicap din nastere sa nu mai fie defavorizata sa se faca o specificatie clara ca persoana care se naste cu handicap grav si are ca singur venit aceasta indemnizatie trebuie sprijinita mai mult decat cel care capata handicapul in urma unui accident de munca si nu din nastere pentru ca acel ce capata handicapul in timpul vietii are 2 pensii de handicap si de vechime in munca.
  va rog din suflet sa faceti tot ce putetii ca aceasta lege sa fie modificata in avantajul celor care se nasc cu handicap si nu se mai vindeca nicodaata de acest handicap.
  va rog ca in 2011 sa faceti toate eforturile sa fie marita aceasta indemnizatie de 290 lei.
  cred ca a venit vremea ca cei din clasa politica sa se gandeasca ca si categoria persoanelor cu handicap din nastere au dreptul la un trai decent, demn si sa se vorbeasca si de aceasta categorie sociala nu doar de pensionari si bugetari.
  va multumesc din inima si sper ca o sa gasiti timp sa cititi si randurile mele si daca se poate sa oefriti si un raspuns la problemele ridicate de mine.

 15. Ma numesc muraru dumitru nascut an jud arges com musatesti momentan locuesc an jud timis la varsta de 15 ani am ramas fara parinti terminasem clasa a x a apoi mam anscris la vlaicu voda an curtea de arges unde am facut o profesionala am gatat profesionala unde mau repartizat pe un santier la varsta de 19 ani am cunoscut aceasta fata claudia cu care am facut 3 copii minunati am fost detasat din santier de la rucar an caransebes unde am lucrat cativa ani la rusca teregova pe santier unde am avut si acel acident din care am ramas an carut pe tot restul vieti .de pe santier am fost pacalit de niste pocaiti care miau dat o locuinta sa stau an satul gottlob dar dupa cateva luni am fost dat afara cu familia de ce? ca nu am vrut sa ma dau pe religia lor eu ortodox mam nascut ortodox mor.cativa ani adica pana acu 1 an am locuit pe unde am putut acu cineva din italia care sunt plecati mau lasat sa stau an casa an barateaz timis pana cand nu stiu .am 3 copii cred ca se vad din poze vam scris an mare putin despre viata mea depana acu eu momentan ma ocup de apicultura sant la anceput de drum sper sai anmultesc stupi numa asa pot sa fac ceva pentru copii mei. daca doriti sa ma ajutati puteti sa cititi mai departe va multumesc. pt am ma
  deplasa mai usor am nevoie de sprijinu dm am nevoie de dm pt a imi cumpara un
  carucior cu motor ca sa ma deplasez mai usor deacea cer ajutoru vostru si al
  prietenilor vostri oamenilor cu credinta si de ce nu tuturor care vor sa faca un
  bine ma puteti contacta la numar de telefon 0745880176 sau 0256383328 sau RONI BANCA COMERCIALA
  ROMANA S.A Bld.Regina elisabeta nr.5 sector 3,Bucuresti SWIFT;RNCB RO BU. IBAN
  RO84RNCB0249073484880001 sau CONT EURO Muraru dumitru localitatea gottlob nr 527
  COD IBAN RO30RNCBO249073484880003 va rog ajutatima puteti intra si pe blogul meu http://dumuraru.wordpress.com/

  1. @murarudumitru
   Domnule Dumitru eu una cu mare parere de rau va spun ca nu am o situatie financiara prea buna.
   Sunt somera si am 2 parinti batrani si bolnavi. Eu am o hernie de disc pe care trebuia sa o oprez de doi ani dar nu am avut bani sa ma duc la operatie.
   Am mari probleme la rinichiul drept la care am fost operata.
   Fac economie la caldura si mancare. Nu mi-am mai cumparat nimic de imbracaminte si incaltaminte de nici nu mai stiu.
   Ne descurcam greu de la o luna la alta.
   Poate printre cititorii blogului meu sunt persoane mai bine sitaute material.
   Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s