Primul pas spre victorie – Se va constitui Alianta de Centru-Dreapta intre PNL si PC

Membrii Biroului Politic Central al PNL au aprobat  cu unanimitate de voturi, propunerea presedintelui Crin Antonescu privind incheierea unei aliante politice cu Partidul Conservator.

Alianta urmeaza sa se numeasca Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) şi se va putea înfiinta numai dupa obtinerea acordului Delegatiei Permanente a PNL.

„Începem anul printr-un act politic important, printr-un pas către construirea unei alternative de putere. Azi (n.r. 5 ianuarie), Biroul Politic Central al PNL a votat în unanimitate – un vot consultativ, pentru că nu are putere de decizie deocamdată – constituirea Alianţei de Centru-Dreapta – aşa se va numi – între PNL şi PC”, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu

Propunerea a fost aprobata si de catre conservatori, in cadrul sedintei Biroului Executiv al PC de astazi.

Este momentul să ne întoarcem acolo unde ne este locul: pe partea dreaptă a eşichierului politic. Vom propune un set de valori. Vom rămâne un partid de dreapta faţă de PSD. Ne propunem să avem cu PNL un program comun, candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016″, a declarat Daniel Constantin.

Va recomand sa citit si:

Desteapta-te romane din somnul cel de moarte!

TARGET – România !

Privatizarea statului, etapa pe Sănătate

Modernizarea statului în viziunea băsedintelui

Igantu’ A Trecut, Da’ Porcu’ Traieste !

PNL aproba alianta cu PC

As vrea sa stiu si parerea lor despre constituirea acesteti aliante: ALM, Rox, PAUL SNAIDER, Brankardierul, Gabi Mihaela, Maia, Zincabeiu, Olimpiu, Thommas Andreson, DYN, Augustin, Florin Matei,  Renata, Matilda, Andi Bob, Bibliotecaru, Cepeca, Chat Noir, Aliosa,  KinR, Chrysthyan, Consiliul National al Blogosferei, Constantin- 7 coline,  Cosmin Stefanescu, Costi, Daniel Urda, Dispecer Blogosfera,  Gebelezis, George Valah, Gica Contra, Nea Costache, Plano 10, Transildania,   Simion, Sifilica, Sibilla, Marcus, Mircea Rusnac, Mesterul Manole, Mirela Pete, Vassyle, Yogoshima, Griska, Motanul Filozof, Pro Atitudine, Alexandrescu Daniela, Alexandra-Gradina Visata, Atitudini, Ragnar-Per aspera ad astra, Tesoruccio49,

VaniaCaius, Hai ca se poate!Cristian Lisandru, Elisa, Tanya, DragonSupravieţuitor, Cristian DimaTeo Negura, Starea Natiunii, Razvan, Vlad Cel Groaznic, AtitudiniPopa TeapaDan Voiculescu, Onu si Madi

Publicitate

60 de gânduri despre „Primul pas spre victorie – Se va constitui Alianta de Centru-Dreapta intre PNL si PC

 1. bine zis primul pas , urmeaza pasul doi o alianta mai mare cu cei doi poli doctrinari.
  vazand dcelaratiile pompoase ale liderilor celor trei partide m-a bufnit rasul gandindu-ma ca le-as da un sfat : sa puna numele viitoare aliante Frontul Salvarii Nationale… bunicutza ar fi fericita
  revedevenind serios le doresc victorie si multa intelepciune nu ca in anii trecuti si mai ales 2009. Basescu a avertizat azi in sedinta de guvern sa fie pregatita din timp noua lege electorala si asta spune multe

 2. Sincera sa fiu eu sint reticenta, si nu vad decit un puct ochit-punct lovit din partea lui Crin Antonescu. Sa ma explic:

  Teoretic PSD-ul nu pierde nimic la afacerea asta, in fond cei de la PC au intrat in parlament pe spinarea PSD-ului, fara ei nu apucau sa treaca de 5%. Deci PSD-ul va avea mai multi parlamentari la viitoarele legeri. Mediatic insa PSD-ul iese rau. Sa nu ne amagim ca PSD-ul este privit bine de trustul Impact, este doar o amageala. La ora asta PSD-ul este singurul partid mare fara nici un fel de impact mediatic! Nu are nici un ziar, nu are nici un post de televiziune fidel, si din nefericire campania se face la TV si in presa.
  PNL-ul cistiga si inca enorm! Acum poate negocia cu PSD-ul exact cum pofteste, adica de pe pozitia I. Are pinea si cutitul in mina. Acum chiar ma lamuresc cu ideea lui Crin de „comasare” (pe care sincer am crezut-o initial o scapare de limbaj). Pai asta va si dori: ori sinteti si voi psd-ilor (nu intimplator am scris cu litere mici) in corul primadonei ori…. Daca cineva mai spera prim ministru PSD si presedinte PNL se insala enorm. Va fi prim ministru PNL (daca va exista coalitia), daca nu se va merge independent si fiecare se va decurca cum va putea.
  Si ce este si mai rau, toate se vor sparge in capul lui Ponta. Pe mina lui se pierd cam multe; sincer, mie mi se pare un presedinte solid si chiar sint convinsa ca se zbate si crede sincer in ceea ce face; din nefericire cam pune insa in fata interesele personale (ma refer la cursele de masini, nu la altceva) si de familie (concediu, dar stia ca pe 4 ianuarie CC va lua o decizie, era OBLIGAT< in opinia mea, sa fie aici) in fata interselor partidului; unde a fost ieri cind CC a declarat legea educatiei ca fiind constitutionala? unde a fost ieri cind Basescu calca cu bocancii in tot ce au facut pentru sistemul educational Roman, Andronescu si Marga? Un lider de partid ce se doreste #1 ar fi fost aici, si ar fi convocat conferinta de presa peste conferinta de presa si ar fi desfiintat orice afirmatie belicoasa venita de la Cotroceni.

  Evident ca ce spun sint speculatii si as dori sa ma insel. Dar…

  1. @mgabim
   Eu am tot spus pe unde am apucat si pe la AN si pe la …. ca PSD are nevoie de o televiziune.
   Din pacate eu am spus au am auzit. Mereu raspunsul a fost ca NU SUNT BANI.
   PSD are doar un ziar parca… pe care nu il mai citesc nici eu nu din cauza ca nu sunt de acord cu ce scrie acolo ci dintr-un motiv strict personal.
   Vom trai si vom vedea.
   Ai dreptate si in finalul comentariului.
   Ponta trebuia sa aiba o reactie si nici plecarea aia in conecdiu nu a fost prea nimerita.

   1. Theo, si nu au trecut 30 minute de cind „speram sa ma insel” si iata ce-mi citira ochii (www.gandul.info) – „La şedinţa BPC, Antonescu le-a explicat colegilor de partid că alianţa cu PC este câştigătoare pentru PNL nu numai din perspectiva sprijinului mediatic pe care PNL îl va primi din partea trustului de presă al lui Voiculescu, ci şi din perspectiva relaţiei cu UDMR. Preşedintele liberal că este un prim pas pentru atragerea UDMR într-o alianţă mai largă, şi cu PSD. El a relatat că a avut deja discuţii cu Marko Bela care i-a spus că nu vrea să bage Uniunea într-o alianţă în care vioara întâi să fie PSD, în care nu are încredere. Nou-formata ACD urmăreşte să devină partener egal cu PSD într-o posibilă alianţă de guvernare, UDMR primind astfel garanţii că nu va fi trasă pe sfoară de către pesedişti.
    În ceea ce priveşte relaţia cu PSD, Antonescu a spus că nu doreşte să grăbească lucrurile, de teama că liberalii vor pierde culoarul de centru-dreapta pe care se va afla doar PDL.”

    Ce ziceam mai sus? Crin doreste sa fie (si va fi conform noi conjucturi!) vioara intii…

    1. @mgabim
     Fara PSD nu se poate face nici o alianta castigatoare.
     Sigur ca PNL+PC si UDMR pot sa fie puternici dar nu au cum sa castige 51% singuri.
     Dupa parerea mea nu cred ca impreuna, cele trei partide vor avea cat PSD.
     Este important si cum o sa evolueze acum PSD. Cate voturi vor mai atrage.
     Vom trai si vom vedea.

   2. @Theodora.trbue sa intelegem ca D-ul Ponta este lucrat nu numai de tv,ci si din interiorul PSD,sa dea dumnezeu sa ma insel,da nu cred.

    1. @cristofor.
     Su eu cred asta.
     Problema mea este ca eu nefiind membra PSD si deci neavand informatii din interior si nici alte informatii nu stiu daca cei care il „lucreaza” au sau nu dreptate.
     Pana una alta eu am incredere in el pana la proba contrarie.
     Sincera sa fiu m-a deranjat faptul ca nu a spus nimic atunci cand Basescu a atacat-o pe doamna Ecaterina Andronescu.

 3. Daca iese pasenta, imi depun CV pentru gardian de parnaie 😀 ! Vreau sa mi-l dati mie pe Basescu pe mana, si cateva slugi d-ale lui mai enervante – voi alegeti. Sper sa-l bagati si pe Vadim in ecuatie.

   1. Ministru?! Nu, multumesc 😉 Sunt o personalitate predispusa abuzului, nu vreau sa ajung in functii d-astea, mai ales ca am acumulat inacceptabil de multe frustrari. In cel mai bun caz m-as ocupa de cultura si/sau ecologie.

    Da, schimbarea urgenta este absolut necesara. DAR este departe de a fi suficienta. Daca nu ne punem foarte serios problema distrugerii coruptiei, derizoriului si posibilitatii de a comite abuzuri, peste 1 an de la incarcerarea odiosilor de astazi ne vom gasi fix in aceeasi situatie!

    1. @vladcelgroaznic
     Bine fie cum vrei tu…. la Mediu cu tine.
     Eu prefer ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
     Eu sper sa se stopeze coruptia…. macar pana isi revine tara.

    2. Nu, nu, nu… Coruptia este una dintre consecintele lipsei demnitatii umane, a faptului ca oamenii nu sunt decat niste animale supuse instinctului orb, care in conditiile civilizatiei moderne de multe ori refuleaza in directii patologice.

     „For men to be men, they must first all be equal”: si asta nu se refera la VALOAREA umana, intrucat este evident ca exista diferente de potential substantiale, ci la drepturile si responsabilitatile lor, eventual in raport cu predispozitiile innascute.

     Trebuie distrus potentialul pentru coruptie si abuz, altfel n-am rezolvat nimic!

    3. Nimic de valoare nu este usor de obtinut!

     Altfel toti prostii ar avea cultura, civilizatie si capacitatea de aderare la cele mai inalte valori umane! Si atunci n-ar mai fi prosti… deci intram intr-un circuit cu conexiune inversa pozitiva 🙂 .

     Trebuie sa investim resurse in cautarea acestor idealuri! Aceasta este lupta mea 😀 (ca sa nu scriu in germana, sa nu trezesc animozitati 😉 )

    4. @vladcelgroaznic
     Coruptia are radacini adanci si vine de departe, din istoaria poporului roman.
     Este foarte greu de eradicat.
     Trebuie sa existe multa vointa si putere de lupta.
     Cati romani crezi tu ca se mai alatura luptei tale? 😦
     Nu stiu nici un cuvant in germana.

    5. Coruptia este in firea umana, ca sa mergem direct la radacina. Dar asa este si crima, pana la urma! Asta nu inseamna ca trebuie sa o acceptam ca pe ceva inerent societatilor pe care le formam!

     Nu stiu, macar corneliu55 si lehman25, pentru inceput, si tot e bine 😀 !

     Nici eu nu stiu prea multe in germana, oricum nu multe ce ar putea fi postate pe blogul tau 😉 dar ce imi venea in minte era „Das ist mein Kampf” – suna ceva cunoscut in propozitia asta 🙂 ?

    6. Vreau sa-mi atrag injurii si nu reusesc! Vreau sa-mi atrag injurii si nu reusesc! Toate injuriile la mine pe blog sa fie!

     Vorba vine, ca n-apuca sa iasa din spam 😀

   1. @theo, nici tu nu ai scapat de mine desi asa ar fi parut un timp. Am fost plecata la Breaza si nu am avut nici un mijloc de comunicare. Mi-am uitat si incarcatorul telefonului acasa in priza. Mai devreme am incercat sa postez la un alt articol dar nu am reusit. Mi-a aparut o eroare si a disparut totul. Nu am avut rabdare sa reiau. Asa ca HAI LA MULTI ANI ! tie si vizitatorilor tai, mai ales celor pe care am inceput sa-i indragesc asa in treacat pe aici. Uite asa. Va doresc sa aveti treaba ! Sanatate si minte sa faceti buna !

    1. @Rox
     LA MULTI ANI ROX SI IMPLINIREA TUTUROR DORINTELOR DECI SI DORINTA COMUNA! 🙂
     M-am gandit la tine zilele astea.
     Mi-am imaginat ca ai plecat undeva la mai multa liniste.
     Si eu am ales sa fac revelionul fara televizor.
     Mi-a fost frica ca o sa ne ureze basescu ceva la 12 noaptea si nu am vrut sa am ghnion tot anul.
     De scapat tot nu am scapat… l-am vazut sambata si de cateva ori in reluare 😦

 4. In Aprilie ii propuneam d-lui M.Diaconu (daca-si mai aduce aminte de mine si de propunere), printre altele (niste idei de amendare a legii electorale), de crearea unui centru de polarizare a unui front (si cuvantul asta a inceput sa sune „ca dracu”) sau uniune (parca suna mai bine) antitotalitar(a). Nu cred ca d-l M.Diaconu si-a mai adus aminte de mine si de sugestia mea dupa ce a bagat cheile in contact si a plecat (scurta mea audienta a fost de fapt o „abordare” intre sedil PNL si locul de parcare). Era foarte grabit si mi-a spus ca biroul dumnealui, de parlamentar, se afla la teatru (n-am indraznit sa-l caut la birou). Ma bucur sa vad ca astazi „se leaga ceva” in sensul pe care-l astept de ceva timp si pentru ca pana la Sf. Ion se mai ureaza inca, urez tuturor fortelor antitotalitare succes in unire si succes in actiune.

  http://oferta-kinr.blogspot.com/2011/01/modernizarea-statului-in-viziunea.html

 5. Pingback: Traista cu vise «
 6. A FOST CLAR MAI DEMULT CĂ ANTENELE SUNT FAN CLUB CRIN! NIMIC NU MĂ MIRĂ CĂ PC A TRĂDAT …OARE PENTRU A CÂTA OARĂ. DESIGUR VINOVAȚII SUNT CEI DE LA …PSD!
  PARCĂ ERA O ALIANȚĂ PSD+PC! DE CÂȘTIGAT CÂȘTIGĂ…ALȚII!
  AȘA CĂ RĂMÂN CU ISTORIA METALELOR ȘI NU NUMAI…….ÎMI CREȘTE TENSIUNEA!!!
  CU NIȘTE OAMENI PLINI DE OBTUZITATE ȘI LENE (VEZI CRIN ȘI FRECVENȚA SA ÎN PARLAMENT) E GREU SĂ MAI COMENTEZI.

  1. @Vassyle
   Adrian Nastese pe blogul sau scrie ca saluta acesta alianta intre PNL si PC.
   Nu te enerva. Eu zic ca atat timp cat se doreste crearea unei aliante mai puternice este bine.
   Hai sa incercam sa fim pozitivi.

 7. Oare se poate folosi conceptul de „naivitate politica” ? Nu cred in binele adus de noua „alianta” E o alianta pentru binele lor, nu al nostru…

 8. Buna ziua!alianta ca alianta ,baietii n-au treaba si s-au dus sa se intalneasca si sa isi faca motiv de vorbit la media darce zicetzi de pinochio?noi avem bani doar ca trebuie stransi de pe unde sunt!stiai ca sunt de recuperat taxe si impozite de la firme de aproape de 8 mld de euro?de asta nu zice nimik ,nimeni ,nici meduza aia de daniel constantin ,nici ponta si nici antonescu,cine sa ii stranga?burebista/berila sau cine/gunoiala maxima ,pinochio a primit un semn mic de la nemtzi si frantzuji pentru netrebnicia si impertinenta lui…el crede ca in politica se vorbeste ca prin dughenele pe care le frecventa el pline de cutitari si pirati!de fapt ce ma mir?romanii uita de la o zi la alta ce minciuni spune cumanul asta!uita-te! tot sistemul politic e construit pe nepotisme ,atat puterea cat si opozitia!
  acetsa este balkanism pur si asta ptr. ca sa nu se pirda si risipeasca averile si toti sa fie legati unul de altul ca sa fie dependenti!te rog nu te bucura ptr. ca opozitia e optimista de fatada dar pinochio stie acum ca nu are nevoie de ea si o sa inceapa sa o distruga….o zi buna la toti!

 9. Cica. orice drum, oricit de lung e, tot cu un pas incepe. Da. Asa-i. Numai ca, acesta e si lung si dificil. Vor rezista ca alergatorul de la Maraton ? Doamne ajuta !

  1. @Paul Snaider
   Eu sunt o invingatoare.
   Am invatat sa trec de momentele dificile.
   Am mers mai departe atunci cand simteam ca nu mai pot nici macar sa clipesc.
   Doamne ajuta!

 10. liberalii au avut sloganul : Romania bunului simt!. are dreptate Crin ca nu e mai interesant trecutul lui Felix decat cel al lui Base, dar bunul simt cu tanti Minca&comp o mere??? intreb si eu ca romanul impartial

  1. @george serban
   Draga george serban…. stiu ca nu esti acel George Serban pe care il respect.
   Ma bucur pentru orice victorie a celor din opozitie, indiferent care este numele lor.
   M-as bucura si pentru PNTCD si pentru PRM.
   Chiar nu ma intereseaza cat de impresionant esti.

 11. Eu, sincer să fiu, nu mai cred de multă vreme în aceste alianţe care se fac şi se desfac în spatele uşilor închise. De fiecare dată, aproape, urmează momente penibile în care fostii parteneri îşi spală rufele în public, iar interesul naţional este lăsat de izbelişte… O seară bună!

  1. @Cristian LISANDRU
   Ai dreptate Cristian.
   Asa s-a intamplat pana acum.
   Poate de acesta data polticienii din cele 3 partide au inteles ca trebuie sa lucreze interesul poporului si nu al lor si al partidelor lor.
   O seara buna si tie!

   1. Totusi, aliantele fac presedinti, aliantele constituie majoritati ad-hoc sau nu, aliantele au painea si cutitul judecand dupa ce s-a intamplat pana acum. Ei bine, in acest caz alianta deranjeaza puterea in mod firesc si contra-ofensivele apar ici colo mai direct, mai voalat sau chiar subliminal. E ruinator pentru ei sa piarda puterea. E deasemenea un pic periculos tot pentru ei cei care o detin in acest moment. Noi vrem sa scapam de ei si pentru asta e nevoie de o alianta a opozitiei cat mai puernica, cat mai principiala si corect canalizata. Succes aliantei PNL + PC pe de o parte a cercului si PSD pentru inchiderea cercului. Unii vor ramane in afara cercului si asta deranjeaza in mod firec. Cui i-ar conveni sa ramana pe dinafara ?

    1. @Rox
     Sper sa ramana pe dinafara UDMR-ul, PDL-ul, UNPR-ul si minoritatile altele decat cea maghiara.
     De fapt imi doresc ca unii dintre ei sa nici nu mai intre in Parlament.
     Intodeauna roata de intoarce.
     Nici mie nu imi convine ce fac ei acum, cum guverneaza ei, de fapt cum isi bat ei joc de noi.

 12. 1. Alianta va fi un pas bun si important in coagularea Opozitiei. Argumentul? Spumele care le face Basescu si sleahta lui de „yesman-i”.
  2. Pe vremuri, daca voiai sa ridiculizezi politic (pana la infarct) un om, ii spuneai ca are inclinatii spre legionarism. Sigur ca majoritatea nu stia ce a insemnat legionarismul, dar toti „stiau sigur ca a fost câh”. Basescu, in mod deliberat, a vorbit despre Opozitie ca ar fi „stânga” romaneasca. Evident ca este o mârlanie, SINGURUL partid de dreapta din Romania fiind PNL-ul, prin traditie si program, si nicidecum adunatura de hoti din jurul lui Basescu, autointitulata de „dreapta”, cei care s-au facut „pres” la usa Internationalei Socialiste, ajutati acum de sefii mafiei personale ale lui Nastase.
  3. Ideea ca un partid de centru-dreapta, respectiv PC-ul, sa fie locul de convergenta a unei aliante complexe, PNL-PC-PSD, este extrem de interesanta, printre altele, avand avantajul netezirii asperitatilor care exista din cauza talibanilor din PNL si PSD. Ca intr-o ecuatie, viitoarea posibila alianta, ar fi relativ echilibrata numeric-doctrinar: centru-stanga (PSD) + centru-dreapta (PC) + dreapta (PNL).
  4. Sigur ca, aparitia aliantei complexe, este sub semnul intrebarii, dar sper ca se va face macar temporar, pana la maturarea de la putere a pletorei portocalii. Viitoarele alegeri vor stabili ierarhiile politice si, din nou, sper ca romanasii s-au vindecat de basism, viitorul esichier politic urmand sa fie format numai din partide adevarate, Parlamentul urmand sa fie ferit de „bucuria” de a mai adaposti portocalii, udemerei si alte adunaturi de conjunctura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s