Arădeanul care a reuşit să scape prin instanţă de taxa auto se plânge de hărţuire din partea ANAF

Dragi prieteni, simpatizanti PNL, PSD, PRM, PNTCD, va rog sa citi cu atentie acest articol preluat de pe site-ul Starea Natiunii.

Domnul Daniel Ciucuriţă este membru PNL dar asta este mai putin important.

Important este ca ce i se intampla lui poate sa ni se intample si noua maine, peste 2-3 zile, peste o saptamana sau peste o luna.

Daca nu ne solidarizam vom pierde mereu.

DRAGI PRIETENI VA ROG SA PRELUATI SI VOI ACEST ARTICOL.

MULTUMESC!

________________________________________________________________________________

Abuzurile statului impotriva celor care se ridica impotriva sistemului

Florin Galiş: „Capacitate aiuristică a administraţiei de a se răfui”

Dan Ciucuriţă şi-a prezentat cazul în cadrul sediului PNL Arad, la invitaţia preşedintelui organizaţiei municipale, Florin Galiş. Acesta din urmă i-a luat apărarea celui care reclamă nedreptăţile din partea organelor de control ale statului:

„Iată că administraţia are o capacitate incredibilă de a se răfui cu un om care şi-a apărat un drept. În România nu se respectă hotărârile instanţelor de judecată”

– a declarat Florin Galiş.


Daniel Ciucuriţă este arădeanul care a reuşit să demonteze obligativitatea plăţii taxei de poluare („taxa de primă înmatriculare”) printr-o hotărâre judecătorească a Curţii de Apel Timişoara.

Lupta lui Daniel Ciucuriţă cu organele de control ale statului continuă şi acum, de această dată arădeanul fiind cel aflat în defensivă. Ciucuriţă se plânge de abuzuri succesive din partea filialei ANAF Arad, pe care le-a detaliat la invitaţia preşedintelui organizaţiei municipale PNL Arad, Florin Galiş.

DANIEL CIUCURITA, ARADEANUL CARE A CASTIGAT IN INSTANTA DREPTUL DE A NU PLATI TAXA DE POLUARE, DUCE DE CATIVA ANI UN ADEVARAT RAZBOI CU FISCUL.
CIUCURITA SPUNE CA MEDIATIZAREA VICTORIEI SALE IN JUSTITIE, I-A ADUS O SERIE DE NECAZURI PENTRU CA LA SCURT TIMP A FOST CONTROLAT LA SANGE DE AGENTII DE LA FISC, PLUS CA PE MASINA PE CARE DOREA SA O INMATRICULEZE, I-A FOST PUS SECHESTRU.
ACUM ARADEANUL A AJUNS LA CAPATUL RABDARILOR CACI ESTE SOMAT SA PREDEA MASINA.
PE DE ALTA PARTE, REPREZENTANTII FINANTELOR PUBLICE SPUN CA CIUCURITA A ‘UITAT’ SA VORBEASCA DE DATORIILE NEACHITATE DE PESTE 40 DE MII DE LEI, TOCMAI ACESTA FIIND MOTIVUL PENTRU CARE ACUM SE AFLA IN PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA.

De la taxa auto, la raportul de inspecţie fiscală pe persoană fizică

„Acum doi ani am început să particip la o serie de proteste ale conducătorilor auto împotriva taxei de poluare, devenind oarecum liderul mişcării. Am început să-mi apăr drepturile în instanţă şi pe data de 13.03.2009 am depus la ANAF o contestaţie faţă de această taxă. De atunci, viaţa mea a căpătat noi aspecte”

– a început să relateze Daniel Ciucuriţă. Urmează un şir lung de date:

„Pe 26.03.2009 am primit de la ANAF un aviz de inspecţie fiscală pe persoană fizică, pe ultimii trei ani fiscali – la nici două săptămâni de la depunerea contestaţiei la ANAF. În 22.04 a început inspecţia fiscală. Înainte, până în anul 2008, am fost angajatul unei companii multinaţionale pe bază de contract, având un venit de 880 euro brut/lună. În 18 iunie am terminat cu vizitele la ANAF pentru control, dar în 16.04 primisesem decizia ANAF cu privire la contestaţia faţă de taxa auto. În 29.06 am început acţiunea în instanţă”, în cele din urmă ajungându-se la Curtea de Apel Timişoara care: „A reţinut că taxa încalcă articolul 90 din Tratatul de aderare şi că ea contravine dreptului european. Instanţa a constatat că nu am datorii faţă de organele fiscale” –  referitoare la autoturismul second hand achiziţionat din străinătate.

Succesul lui Daniel Ciucuriţă este redat la începutul lunii martie 2010 în presa locală arădeană, dar:

„Exact în ziua când am apărut în ziar mă trezesc în faţa casei cu doi inspectori ANAF care mi-au pus sechestru pe autoturismul care a făcut obiectul procesului. Mi-au spus că am datorii la stat şi că nu ştiu mai multe pentru că i-a trimis şeful. La nici două ore îmi vine acasă, prin poştă, raportul de inspecţie fiscală, la mai bine de un an de la începutul investigaţiei deşi în legea spune că termenul este de trei luni. În raport scrie că datorez 16% din valoarea benzinei şi a cazării aferente deplasărilor în interes de servici pe ultimii trei ani (lucraţi pentru firma menţionată mai sus, n.r.). Am solicitat audienţă la şefii ANAF să le aduc la cunoştinţă cazul meu, să îi întreb “Aveţi ceva cu mine?”. Am depus şase contestaţii faţă de sechestrul autoturismului şi am câştigat din nou definitiv şi irevocabil”

– a continuat Daniel Ciucuriţă.

„Atunci mi-am dat seama că mă lupt cu morile de vânt”

Povestea se apropie de final, însă precum în operele literare de abia acum vine punctul culminant.

„Pe data de 23.06.2010 inspectorii fiscali au venit, au ridicat sechestrul, dar au pus automat alt sechestru asupra aceluiaşi autoturism. Atunci mi-am dat seama că mă lupt cu morile de vânt. Între timp am început demersurile de înmatriculare, bazându-mă pe deciziile instanţelor, însă din spusele domnului comandant, maşina nu poate fi înmatriculată la ordinul Prefectului. Am contestat toate deciziile de impunere (19 la număr, n.r.), noul sechestru este tot pe baza raportului de inspecţie fiscală. Procesul este acum pe rol, încă la prima instanţă”
-a încheiat Daniel Ciucuriţă.
În plus, arădeanul spune că cei de la ANAF l-au somat să le predea autoturismul la sediul de pe b-dul Revoluţiei, deşi maşina nu este înmatriculată şi nu poate circula pe drumurile publice:
„Ei nu pot obliga nicio persoană să le prezinte autoturismul la sediu, articolele de lege la care fac referire în somaţie se referă la altceva. ANAF-ul mă ameninţă cu închisoarea între 2-8 ani pe baze aiuristice şi fără temei legal”

– a conchis arădeanul.

Răspunsul Finanţelor arădene: „Datoriile nu au nicio legătură cu procesul pe taxa de poluare”

Conform unei comunicări a Administraţiei Finanţelor Publice Arad, Daniel Ciucuriţă are datorii la Fisc de 44.668 lei iar sechestrul pe autoturism nu are legătură cu procesul câştigat de acesta împotriva taxei auto.
„În cazul contribuabilului CIUCURIŢĂ GEORGE DANIEL, trebuie să precizăm din start că datoriile pe care dânsul le înregistrează la AFP municipiul Arad nu au nicio legătură cu procesul legat de taxa pe poluare. Sunt două aspecte total diferite şi nu vedem conexiunea dintre ele. Cert este că la zi contribuabilul are datorii în cuantum de 44.668 lei, motiv pentru care se află în procedură de executare silită. Aşadar, autoturismul FORD aflat în proprietatea sa a fost scos la licitaţie în vederea valorificării, a doua licitaţie urmând să se desfăşoare în data de 03.02.2011, motiv pentru care executorii fiscali din cadrul AFP municipiul Arad l-au somat pe debitor să prezinte autoturismul la sediul administraţiei pentru a putea fi prezentat persoanelor interesate să participe la licitaţie. În ce priveşte inspecţia fiscală derulată la contribuabilul în cauză vă informăm că s-au stabilit datorii reprezentând impozit pe venit din anii 2004, 2005, 2006, 2007, şi 2008 la care s-au calculat şi majorări de întârziere, conform legii. Activitatea de bază pentru care avea autorizaţie şi era înregistrat la AFP municipiul Arad este cea de asigurări. În legătură cu această activitate, precum şi cu cea de training pentru intermedieri în asigurări au fost depistate în urma controlului o serie de cheltuieli nedeductibile efectuate de contribuabil. Contribuabilul nu a putut să prezinte o serie de acte cu care să justifice cheltuielile pe care le-a înscris în declaraţia de venit şi prin care şi-a diminuat baza de impozitare”

– se arată în comunicatul Finanţelor arădene remis către redacţia ziarului Observator Arădean.

PS. – Nota Starea NATIUNII


Din Raportul de Inspectie Fiscala rezulta ca contribuabilul are de platit un impozit de aproximativ 12.000 lei.

Titlul Executoriu este pe aceasta suma de bani la care s-au adaugat dobanzile si penalitatile, in total ajungandu-se la suma de 26 000 lei. In acest moment sunt pe rolul instantelor de judecata cateva procese care contesta respectivul raport de inspectie fiscala.

Respectivul contribuabil nu a mai realizat nici un venit din luna aprilie a anului 2008, deci ceea ce declara reprezentantii ANAF in “Dreptul la replica”, este ori eronat (suma presupus datorata a fost brusc dublata), ori au folosit omisiunea uitand sa specifice ca inca nu a fost stins acel litigiu care face obiectul a mai multor procese care se deruleaza in instanta in aceste momente.

Contribuabilul Dan Ciucurita a contestat (procesele derulandu-se de mai bine de un an in instanta, noul termen fiind stabilit la data de 10.02.1011) in instanta acele, si citez: “datoriile pe care dânsul le înregistrează la AFP municipiul Arad“, dupa declaratiile reprezentantilor fiscului local Arad.

Pentru readucere aminte va recomand sa lecturati stirea aparuta pe fluxurile media din data de 03.03.2010:

 

Doi arădeni au câştigat în instanţă dreptul de a-şi înmatricula maşina fără să plătească taxă de poluare

Protestele conducatorilor auto impotriva taxei pe poluare si video cu interviurile lui Dan Ciucurita, click  AICI

Ii rog si pe prietenii mei sa citeasca:

Dupa scandalul sexual cu Leo de la Strehaia, Daniela Crudu va fi asistenta la emisiunea „Un show păcătos” a lui Dan Capatos

Cati medici de familie vor mai ramane in tara? – Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

Arădeanul care a reuşit să scape prin instanţă de taxa auto se plânge de hărţuire din partea ANAF

De ce europarlamentarul PD-L Elena Basescu nu cunoaste limba romana?

Se dezintegreaza Universitatea Craiova? – Doi jucatori ai Universitatii Craiova au fugit din cantonament

De ce nu l-a folosit Angelo Niculescu pe Nicolae Dobrin la Campionatul Mondial din Mexic

A treia cale

Tenebre – 15

Coridorul – partea întâi

A murit Cristian Paţurcă

FEMEI CELEBRE LIBERALE

Leapșa anului: BLOG DE BLOG – cele mai bune bloguri din 2010

Vanghelie în Washington: Întâlniri la Departamentul de stat şi cu directorul de la alimentare cu apă

Blog de Blog 2010

Egalitate

Să-i dăm lui Traian Băsescu ce merită !

Trafic cu Hituri (runda 51)

Blog de Blog 2010

Pasari de gradina

Exclusivitate: In Italia se formeaza o alianta de centru-dreapta

21 de ani de la refondarea PNL

Poza zilei

Post nubila, Phoebus

Sute de timişeni suferă de mutaţii genetice, din cauza poluării şi a E-urilor

Sa mai si radem: Interviu in “Academia Catavencu” din 19-25 ianuarie 2011

Amestecate, dar scurte si interesante

REFERENDUM

Cateva stiri frumoase din cultura

Si totusi…

TERMINATOR OUT, CE FACEM CU PREDATOR ?

Interviu cu…sens

Băsescu asmute haita: 22 milione de vinovaţi pentru eşecul guvernarii!

De vorbă cu călărășenii, despre probleme și soluții reale!

Consecinţe ?

De ce avem nevoie de schimbare…

PROFESIONISTII LA LOCUL LOR!

Hai sictir!

Semne bune anul are !

Referendum

Intelectualii si sterilitatea de dreapta

Va propun tuturor sa candidati, Traian Basescu ne da 50.000 lei!

Publicitate

29 de gânduri despre „Arădeanul care a reuşit să scape prin instanţă de taxa auto se plânge de hărţuire din partea ANAF

 1. CRIMINALII

  Un colonel în rezerva din Ploiesti a murit în timp ce-i scria Presedintelui României în legatura cu haosul creat de recalcularea pensiilor militarilor. Colonelul Irimia Mihai se declara o victima a abuzurilor si a umilintelor. “În baza codului disciplinei si onoarei militare ma adresez dumneavostra domnule presedinte în numele miilor de pensionari militari care încestea au fost aceste zile sunt tinta unui abuz si umiliri de neimaginat pentru o tara normala”. Acestea au fost ultimele gânduri ale colonelului în rezerva.Avea o cariera militara de 30 de ani, iar dupa procesul de recalculare a pensiilor era convins ca militarii rezervisti sunt condamnati la saracie.
  Iata aceasta scrisoare
  ://users.heeloo.ro/ioska/gallery/1295456762166662166_mort.jpg

  1. @Starea NATIUNII
   DAR NU FAC NIMIC ANORMAL…. ESTE O CHESTIUNE FIREASCA….. ANORMAL AR FI SA MA FAC CA NU VAD… SA INTORC CAPUL SI SA SPUN CA MIE NU MI SE POATE INTAMPLA ASA CEVA.
   DOAR IMPREUNA SUNTEM PUTERNICI.
   PUTEREA LOR STA IN FRICA SI IN LIPSA NOASTRA DE REACTIE.
   SPER SA PREIA CAT MAI MULTI ACEST ARTICOL.

  1. @Starea NATIUNII
   Cei care sunt la putere ca doar nu opozitia.
   Domnul Ciucurita este considerat periculos pentru ei….. isi permite sa aiba alta parere decat ei…. isi permite sa ii infrunte…. nu pleaca capul…. si atunci EI INCEARCA SA IL REDUCA LA TACERE…. stiu sicanele astea …. am trecut si eu prin ceva asemanator.

 2. te mai miri! tii minte ce ti-am povestit..si nici acum nu sunt contrile incheiate,cred ca ma asteapta la cotitura….norok ca am niste hartii pe care ei cred ca nu le-a vazut nimeni!

  1. @brankardierul
   Ma mir… ma supar… ma intreb pana cand si pana unde…..
   Ma intreb de ce nu suntem uniti intre noi…. de ce politicienii din opozitie nu se auosesizeaza….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s