Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, printr-o decizie irevocabilă, recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat – Tăierea pensiilor militarilor este ilegală

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis astazi ca tăierea pensiilor militarilor este ilegala.

Magistraţii au respins, printr-o decizie irevocabilă, recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie susţin că suspendarea hotărârii de Guvern prin care s-a decis recalcularea acestor venituri se aplică pentru toţi militarii, poliţiştii, jandarmii şi toate celelalte categorii de funcţionari publici cu statut special în rezervă.

Reprezentantul Sindicatului Militarilor Disponibilizaţi, Valeriu Pricină, a caracterizat sentinţa ÎCCJ drept „un act de dreptate”.

„Aşa trebuia interpretată sentinţa de la bun început”, a declarat Pricină.

Întrebat dacă sentinţa ÎCCJ va opri recalcularea pensiilor, reprezentantul sindical a declarat:

„Dacă suntem într-o Europă de drept şi într-un stat de drept, aşa ar trebui să se întâmple”.

Hotărârea de Guvern este  ilegală

– Legea în baza căreia s-a aplicat acestă hotărâre nu obligă niciun cetăţean să depună cereri de recalculare a pensiei, să solicite şi să depună acte doveditoare privind veniturile realizate.  

–  Nu sunt prevăzute sancţiuni pe care pensionarii le-ar suporta în situaţia în care nu depun aceste acte.

–  Aplicarea hotărârii ar putea provoca pagube iminente care ar putea fi greu de acoperit de guvern mai târziu.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în 24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti. Aceştia sunt nemulţumiţi de scăderea pensiei după recalculare şi de faptul că MApN, MAI şi SRI refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Va invit sa citi si aici:

Galatasaray Istanbul a platit 6 milioane de euro pentru atacantul stelist Bogdan Stancu – Theo

Chestorul Liviu Popa, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, anunta reformarea pe fond a Politiei Romane – Posturile de politie comunale vor fi desfiintate, pentru ca reprezinta „un lux”. – Theo

Conexiuni – Vania

Tenebre – 17 – Caius

Modernizarea prin sărăcire – Constiinta unui liberal de stanga

A fost o data in Transilvania – Starea Natiunii

Coridorul – partea a treia – Cristian Lisandru

SARKOZEYI – Madi si Onu

La mulți ani! – Mirela

Ar putea duce Marea Recesiune la o revoluție? – Zalmoxys

REITEREZ: URMATOAREA VICTIMA A STATULUI TERORIST ROMAN ESTI CHIAR TU! – Vlad Cel Groaznic

O figură cu stil. Sau despre blogul lui Alex Mazilu – Teo

Cleopatra Stratan, in top 10 copii geniali ai lumii! – Supravietuitor

HG 735/2010 suspentata, irevocabil si „erga omnes”, la aplicare prin Hotararea ICCJ care a respins recursul impotriva Sentintei 338/ sept/2010 a C Apel Cluj – Plano 10

Primele răsaduri – Elisa

EBA – SUCCESURI ŞI EŞECE – Basescul

 

 

Publicitate

53 de gânduri despre „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, printr-o decizie irevocabilă, recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat – Tăierea pensiilor militarilor este ilegală

 1. Putin: Pensiile foştilor militari ruşi vor fi dublate în 2012

  Pensiile foştilor militari ruşi se vor dubla de anul viitor. În timp ce oficialii români au decis să scadă veniturile veteranilor, premierul rus anunţă că militarii în rezervă merită mai mult.
  Începând cu 2012, oamenii vor câştiga în medie echivalentul a 500 de dolari, faţă de 270, cât este media acum.
  Vladimir Putin a mai spus că Guvernul rus va aloca în jur de 30 de milioane de dolari pentru creşterea pensiilor veteranilor de război.

   1. tocmai de aceea trebuie sa respectam legile europene. legi retroactive nu se voteaza si nu se aplica nicaieri in lume. cit priveste rasaritul…. hai s-o lasam balta . uita-te la China.

  1. Pai, este o mica diferenta intre Rusia si Romania. La ei, Premierul Putin este adevaratul Presedinte si a fost ofiter KGB. La noi Presedintele Basescu este adevaratul Premier si a fost informator al DIE si al Directiei I-a a Securitatii. Un informator n-are nimic din statura unui ofiter. Este un simplu vanzator de oameni si cautator de oportunitati personale. Din punctul meu de vedere, Plesita a fost mai uman si avea mai mult caracter decat Basescu.

 2. Romania stat de drept???? fugi de aici tare!!! nici vorba sa aplice guvernul o hotarare judecatoreasca si apoi vine Base si face decizia penibila si gata!!!

   1. Stupefiata?! De ce?! Doar EBa milita pentru legalizarea substantelor din aceasta categorie 😀

    Nici legea privind majorarea salariilor profesorilor nu au aplicat-o, si au refuzat sa le dea banii desi au castigat (la Buzau, parca?) acest drept in instanta!

    Legea e Basescu, si legiuitorul este Udrea!

    1. @vladcelgroaznic
     A da… si am uitat si de faptul ca de 3 ani se tot amana o lege prin care pensiile celor care au lucrat in grupa a 2 de munca trebuia sa se mareasca.
     Da…. Stupefiata….. astia nu au nici o limita….. NIMIC

    2. De cand l-a apucat pe Base „marea reforma” si aplicarea „masurilor anticriza”, maica-mii I-AU FURAT vreo 18 000 lei (180 000 000) . Cum isi poate recupera acesti bani?! 18 000 lei sunt „de dreapta” sau „de stanga”?!

     Plus ca in tinerete a facut garzi ca disperata la un spital care, intre timp, s-a desfiintat – si a pierdut punctele alea la pensie, ca n-au mai gasit arhivele! Asta o fi „de centru”?!

     Daca romanii n-au avut nici o limita a PORCARIILOR pe care se arata dispusi sa le inghita fericiti, adorandu-si in continuare opresorii, la fel ca si copiii abuzati fata de agresor, de ce ar avea aceste SCURSURI DEGENERATE vreo limita?!

    3. @vladcelgroaznic
     Cred ca este cel mai bun comentariu pe care l-ai scris pana acum.
     Vreau sa te propun la un premiul- new entry la blog de blog.
     O sa fac nominalizarile saptama viitoare , pe sambata.
     Imi pare rau ca mama ta a pierdut atatia bani…. nici nu pot sa ma gandesc la suma asta ca ma enervez.

    4. Tradu in dolari sau euro si o sa vezi ca, de fapt, suma este penibil de mica! Noi a trebuit sa ne afundam in mizeria saraciei pentru o suma cu care Udrea/EBa/Sida/Branza/Murg (ca tot cauta el prieteni noi pe facebook 🙂 ) se distreaza, in mod stupid, evident, mai putin de 10 secunde din vietile lor serbede.

     Eu ma enervez si mai tare gandidu-ma cati sunt talhariti astfel (suportand consecintele atat pe plan material, cat si emotional – devenind frustrati, nevrozati, poate niste caricaturi patologice a ceea ce ar fi fost ei daca li s-ar fi permis o viata demna si decenta pentru o fiinta umana din Europa secolului XXI), ce sume se strang si, mai grav (daca se poate – si uite ca ne-au demonstrat securistii criptocomunisti ca ei pot!) LA CINE AJUNG ACESTI BANI si PE CE SUNT TOCATE ACESTE RESURSE!

     Merg si mai departe: fiecare jalnic simbol de statut pe care il exhiba acesti potentati si odraslele lor, fiecare nebunie pe care ei si-o permit, isi are corespondentul direct in MIZERIE, DURERE, UMILINTA si DEZUMANIZARE!

     Cand vezi fotografii d-alea la care replica oricarui om cat de cat sanatos la cap este „nu pot sa vad asa ceva”, si care te lasa marcat pe viata, sa stii ca acele atrocitati si monstruozitati exista pentru ca unii ca Base, Udrea si EBa sa isi creeze propriile lumi paralele cu realitatea inteleapta a Naturii, si ceea ce este inca si mai tragic este ca nu ei suporta consecintele inevitabile ale oricarei demente de acest fel!

     Cand vezi Ferrari, telefoane „smechere”, bijuterii, haine extravagante si progenituri imberbe care sparg (la propriu) sticle de Dom Pérignon sau ard 500 euro, vezi de fapt DUREREA creata de monopolizarea acelor resurse in mainile iresponsabililor – si aici intra atat mizeria si durerea provocate de saracie, cat si atrocitatile comise de cei dezumanizati prin frustrarile, nevrozele si degenerarea implicite!

     Sunt REVOLTAT RAU!

    5. As putea cita asta:

     TÃCEM DIN GURÃ
     de Radu Gyr
     Din tot, ne-a mai ramas aieve,
     acest zid grav, aceste drevele.
     Crunt ferecati in piatra dura
     cu pumnii stransi, tacem din gura.

     Tacem, parc’am tacea de veacuri
     ca niste funduri vechi de lacuri.
     Si ferecat in bezna sura,
     de mii de ani, tacem din gura.

     Ei: ziduri, lanturi, temnicerii,
     noi, numai cremenea tacerii.
     Ei, biciuri cu batai si ura,
     noi, urias inghet pe gura.

     Deasupra vremii si genunii,
     tacem ca spinii si taciunii.
     Tacem ca lama de custura,
     tacem mereu, tacem din gura.

     Ne linge frigul pe ciolane,
     ei, foame, cuie si ciocane
     si orice zi e-o muscatura.
     Scrasnind din dinti, tacem din gura.

     Tacem ca lacatul pe use,
     tacem ca focul sub cenuse,
     tacem… dar noaptea sub celule,
     vuiesc torente nesatule.

     Un zgomot bubuie departe,
     se darmã parca ziduri sparte
     si parca lanturi cad in zgura.
     Noi asteptam, tacem din gura.

     (Inchisoare Aiud)

     (http://pages.prodigy.net/nnita/p5.html)

     sau sa observ ca nu te poti astepta sa-i „pese” altcuiva de revolta ta, cat timp nu-i provoaca daune suficient de mari incat sa-i ameninte supravietuirea.

     Conform umilelor mele cunostinte de etologie umana, daca nu intervine un factor din exterior, in foarte rare cazuri copilul abuzat se va sustrage abuzului sau va raspunde agresorului, iar in societatile aflate sub tiranie exact asta se intampla: o regresiune a indivizilor catre stadiul infantilitatii, unde sunt (sub diverse forme) victime ale abuzului. Cei care NU POT (din cauza/datorita, cum vrei s-o privesti, inzestrarii lor genetice) accepta aceasta regresie, sunt eliminati din societatea respectiva, intr-un fel sau altul.

     Bottom line: being Romanian – it sucks badly! 😦

 3. nu spui nimic nou. doar naivii nu cred. doar ca anul asta e 2011 nu 1989…. din fericire dar si din pacate, dar nu se stie niciodata.

  1. @olimpiu
   Olimpiu este de necrezut ce se intampla. 😦
   Am ascultat-o mai devreme la Antena 3 pe una de la pensii care spunea cu tupeu ca asa este corect sa se calculeze 5.5% din TOTAL nu din diferenta dintre suma totala si 7.400.000 …. au un tupeu formdabil….. EXACT CA HOTUL ALA DE BUZUNARE PE CARE IL PRINZI CU MANA IN BUZUNARUL TAU SI TOT EL TIPA CA DE CE IL VIOLENTEZI

   1. cum Dumnezeu sa nu se intample asa ceva. ieri un lider de sindicat pe care eu il sufar mai putin dar tie ti se pare ok, spunea cu nonsalanta ca ce are el si sindicatul lui cu pensiile militarilor sau abuzul ce se comite??? pai atat e de dobitoc incat sa nu inteleaga ca, daca azi se comite un abuz asupra unei categorii, maine va urma alta, iar stat de drept nu avem si legi nu se respecta…nu vede onor tov Marica?????
    in tara sunt destule categorii de angajati (sa nu zic sociale)care in prostia lor se bucura de moartea caprei vecinului, de parca simpatii sau antipatii la adresa politistilor de ex ne poate lasa indiferenti la abuzurile unei conduceri politice????
    si regimul ceausist s-a construit pe lipsa de legalitate, pe slugarnicia intelectualilor si pe prostia si nepasarea cetatenilor, basca lasitatea in fata fortei unor institutii. suntem noi tara UE si NATO???? avem regimul asta cu nimic mai prejos decat cel ceausist, ba mult mai corupt si mai hot!

    1. olimpiu tu n-ai vazut ce teapa au tras aia la Ministerul de Finante marelui maestru marica cu onor nevasta in MFP si mare prieten cuBlejnar si actualul ministru!la ce te astepti de la el? e drept e un riguros si cam imi miroase ca e selectat ptr. ceva structuri ,dar din cauza unor mici calitati personale a fost aruncat in lumea sindical!greu de demonstrat dar foarte plauzibil dupa comportament,exprimare si limbaj.O zi buna!

    2. asa banui si eu dar nu pot sa ma pronunt, nu stiu de ce, poate pt ca am cunoscut pe timpuri sistemul sindical din interior cam stiu cu ce se mananca acesti lideri
     oricum ceteanul roman nu are la ora actuala o organizatie care sa il reprezinte si conduce , iar despre civismul anilor 90 nici vb
     pacat!!!!!

 4. Pingback: SU « Ioan Usca
 5. STIRE DE ULTIMA ORA!!!
  Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare:’’trebuie respectată hotărârea Înaltei Curţi’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s