Pensionarii militari membrii SCMD vor protesta maine 24 ianuarie în toată ţara

Maine, 24 ianuarie, pensionarii militari membrii SCMD vor protesta în Capitală, la Palatul Victoria, sediile SRI, MApN şi la Palatul Cotroceni.

Basescu se intalneste la ora 17 cu Boc, Oprea, Ialomiţianu şi Igas pe tema pensiilor militarilor.

La întâlnire vor mai participa şi şefii serviciilor de informaţii.

____________________________________________________________________________________________________________________

Programul marsului de la bucuresti preluat de  pe site-ul SCMD

Programul marsului de la Bucuresti:

Locul de adunare: Piata Revolutiei (Piata George Enescu)

Orele de adunare ale participantilor: 10.00-11.00

Traseul: Calea Victoriei-Bd. Natiunile Unite-Bd. Libertatii-Calea 13 Septembrie-Sos. Panduri-Str. Dr. Reiner-Platoul Universitatii Nationale de Aparare (dati clic AICI pentru a vedea harta)

-10.00 prezentarea oamenilor de ordine

-10.00- 11.30 Constituirea dispozitivului de deplasare

– 11.30 inceperea deplasarii

-11.30 – 14.30 deplasarea

-14.30 – 15.00 predarea notificarii la Presedintie

-15.00 Incheierea activitatii

Va prezentam ultimatumul care va fi inaintat pe data de 24 ianuarie de catre filiale prefecturilor, si in Bucuresti Guvernului, MAI, SRI, MApN si Presedintiei.

Va prezentam scrisoarea deschisa catre fostul nostru comandant, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu.

Prieteni,

_________________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si:

Concursul – Vania

Elena Udrea cheltuie 80.000 de euro din fonduri europene nerambursabile pentru sase spoturi de promovare a turismului romanesc – Cum sa faci turism daca nu ai sosele? – Theo

Tenebre – 18 – Caius

Câinii –Per aspera ad astra

Basescu declara la hipermarket: Guvernul trebuie să respecte decizia ICCJ – Starea Natiunii

Gogoşi cu gem la balta lu` Înecatu` – 1 – Cristian Lisandru

DE CE L-AS PREFERA ORICAND PE VADIM TUDOR IN LOCUL TUTUROR SCARNAVIILOR DE PANA ACUM – Vlad Cel Oribil

Blog de blog 2010 – Teo

“Ex Libris” al Teatrului Masca din Bucureşti, duminică, 23 ianuarie, la staţia de metrou Unirii din Capitală – Supravietuitor

Nominalizarile mele pentru premiul Blog de Blog – Transildania

În spatele cortinei – Războiul din Afganistan – Zalmoxys

Sunt bucatar cu acte in regula – Razvan

De-ale bucatariei – Augustin Radescu

Dacă tot m-am făcut spiţer…- Renata

 

39 de gânduri despre „Pensionarii militari membrii SCMD vor protesta maine 24 ianuarie în toată ţara

 1. Ostasi, Va ordon: treceti Prutul! Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte…
  „Ostasi, Va ordon: treceti Prutul! Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre (…) Sa luptati pentru desrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori.Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru. OSTASI, Izbanda va fi a noastra. La lupta. Cu Dumnezeu inainte!” Aceste cuvinte ii apartin maresalul Ion Antonescu, fiind adresate Armatei romane in noaptea de 22 iunie 1941, cand Romania a pornit razboiul impotriva Uniunii Sovietice.
  Pe data de 26 iunie 1940, prima nota ultimativa a URSS, adresata Romaniei, solicita imperativ „rezolvarea imediata a chestiunii inapoierii Basarabiei catre Uniunea Sovietice”. Cererile guvernului URSS catre guvernul regal al Romaniei cuprindeau doua puncte: 1) Sa inapoieze cu orice pret Uniunii Sovietice Basarabia si 2) sa transmita Uniunii Sovietice partea de nord a Bucovinei cu frontierele potrivit unei harti alaturate.
  La 27 iunie1940, respectand termenul cerut de nota ultimativa, guvernul Romaniei remite un raspuns in care se arata: „sa procedeze…la discutiunea amicala si de comun acord a tuturor propunerilor emanand de la guvernul sovietic”. Data fiind aceasta situatie, guvernul sovietic revine cu o a doua nota, in care someaza guvernul Romaniei sa restituie Basarabia si nordul Bucovinei in termen de 4 zile (1 iulie – n.red), stipuland ca, pe 28 iunie, deci a doua zi, orasele Cernauti, Chisinau, Cetatea Alba sa fie deja ocupate de trupele sovietice. Aproape un an mai tarziu, Romania (alaturi de Germania) pornea un razboi de recuperare a teritoriilor smulse de bolsevicii lui Stalin (Operatiunea Barbarossa). Va urma…

   1. Dumnezeu are alta treaba ( de ex. sa faca sa functioneze un univers) … treaba cu basescu si viata sociala din romania ne apartine noua…daca stam si ne rugam doar si nu iesim in strada sau votam aiurea sau… asta e treaba noastra iar a lui D-zeu alta…sa ne ajutam singuri caci ,,ceilalti”se ajuta intre ei,nu diavolul ii ajuta…in politica si in societate singurii vinovati sunt participantii,divinitatea doar ne-a dat Legile si ne lasa sa ne descurcam,altfel unde e liberul arbitru?

 2. Interesantă este participarea serviciilor de informaţii. Probabil că a început să apară şi un pic de frică şi se doreşte informarea asupra „şanselor” de a veni o revoluţie…

  1. Inalta Curte de Casatie si Justitie arata, in motivarea deciziei prin care a ramas definitiva suspendarea Hotararii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, ca aceasta decizie este opozabila tuturor pensionarilor militari, politisti si functionari publici din sistemul penitenciarelor si nu doar pentru partile din proces.

   „H.G. nr. 735 din 21.07.2010 produce efecte erga omnes, cu alte cuvinte, se refera la toate persoanele aflate sub incidenta sa: fostii militari, politisti, functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, pentru care se dispune recalcularea pensiilor”, spun magistratii ICCJ.

   Judecatorii instantei supreme precizeaza, in motivarea deciziei luate la inceputul lunii ianuarie, ca, in mod indiscutabil, H.G. 735 din 21.07.2010 este un act administrativ unilateral cu caracter normativ si ca, potrivit legii contenciosului-administrativ, instanta poate dispune suspendarea unui act administrativ, pana la solutionarea definitiva a cererii de anulare a acestuia.

   De asemenea, magistratii sustin ca hotararea prin care s-a suspendat actul administrativ este executorie de drept de la momentul pronuntarii sale, iar recursul declarat de Guvern nu suspenda executarea.

   „Hotararea prin care se pronunta suspendarea este executorie de drept, iar recursul nu este suspensiv de executare”, se subliniaza in document.

   Totodata, ICCJ mentioneaza ca masura suspendarii H.G. 735 se prelungeste de drept pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei.

   Magistratii instantei supreme mai precizeaza ca hotararea de guvern contestata este de natura sa creeze un dezechilibru intre interesul general si obligatia protejarii drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

   Potrivit motivarii, ICCJ apreciaza ca „este corecta concluzia primei instante in sensul ca H.G nr. 735 din 21.07. 2010 creeaza o situatie discriminatorie prin determinarea punctajului mediu anual pe baza salariului mediu brut pe economie din perioadele pentru care beneficiarii pensiilor nu au depus cereri de recalculare si documente doveditoare”.

   „HG 735 din 21.07.2010 este de natura sa creeze un dezechilibru intre interesul general si obligatia protejarii drepturilor fundamentale ale cetateanului. Cu alte cuvinte, exista un dezechilibru atunci cand se diminueaza drepturile patrimoniale, motiv pentru care persoana trebuie sa suporte o sarcina excesiva si disproportionata. (…) Prin dispozitia referitoare la obligarea pensionarilor de a depune cereri de recalculare a pensiilor si a documentelor doveditoare ale veniturilor pe care le-au dobandit in decursul carierei se realizeaza o ingerinta in dreptul lor la respectarea bunului, reprezentat de pensie”, se mai spune in motivare.

   Instanta suprema a mai aratat ca este indeplinita conditia prevenirii unei pagube iminente, necesara atunci cand se formuleaza o cerere de suspendare a unei hotarari de acest gen.

   Astfel, instanta de control judiciar are in vedere faptul ca H.G. nr. 735 din 21.07.2010 – act administrativ unilateral cu caracter normativ – produce efecte erga omnes, ca si sentinta recurata.

 3. iti dai seama??? stau cu sufletul la gura! se intalneste presedintele Romaniei cu toate institutiile de forta ale statului roman. Mamaaaaaa!!!!!!! aproape cred ca e ceva serios!
  dupa declaratiile de la supermarket , iata o intalnire la Cotroceni…. care o fi tema??? metodele sexului oral cu licuriciul mare??? problema tigancii imputite??? vesnica dilema a gaozarilor???
  Iarna nu-i ca vara … prieteni!

 4. Javra ordinara trage de timp.
  Actionarea in justitie privind ilegalitatea recalcularilor trebuie sa continue. Termenul de contestatie e de 45 de zile din care vreo 15 s-au scurs deja. Dupa expirarea acestui termen javra ordinara poate sa spuna „ramane cum a cazut”.
  Si daca ar zice ca dubleza toate pensiile, de maine, numa’ prostii l-ar crede. Nashpa e ca nu ducem lipsa.
  Stie si javra ca pe militari nu-i prosteste dar el a iesit astaseara pe sticla sa-i prosteasca pe ceilalti, in stilu-i ordinar arhicunoscut.
  Imi place cum actioneaza pensionarii militari; le lipseste un singur lucru (poare doua): soldatii …si armele.

   1. mi se pare corect sa fie si aplaudat, doar nemernicul de Simirad care a ajuns sustinut de PSD presedintele consiliului judetean vede doar oameni adusi de opozitie din Bucuresti. securistii fac ce stiu!

 5. adica Theodora@, am inteles ca ai nevoie de invitatie ca sa participi la mitingul rezervistilor? tare asta 🙂
  aham ,deci pensionarii militari sunt o casta aparte, cam la fel ca in India.
  bun asa..
  daca Basescu le da pensiile inapoi , imi rezulta ca votantii lui sunt,nu?
  suntem la ani lumina de greci(de exemplu), suntem o societate profund dezbinata. fiecare pe musuroiul propriu.
  daca militarii pensionari se considera un corp separat de restul societatii, o elita fara legatura cu restul pensionarilor cu pensii taiate, atunci Emir Boc sa le taie 90% din soldele „speciale”!
  aprob.

  1. @incog
   Mie asa mi se pare normal …. sa nu ma duc daca nu am invitatie.
   Este mitingul lor…. daca ar fi chemat si somerii ma duceam si eu.
   Este normal sa fie vigilenti.
   Se pot strecura provocatori printre ei.
   Acum suntem dezbinati dar se apropie momentul in care vom fi solidari.

 6. ai mei parinti dupa 40 de ani de munca grea s-au ales cu pensia taiata ,grav .
  „elita” -militarii au pensii speciale, si nu-i intereseaza decat comfortul propriu si atat. nu am empatie pentru ei, cum nici ei nu au empatie pentru restul pensionarilor distrusi de actualul regim.

  1. @incog
   Nu stiu daca o faci intentionat sau nu asa ca pornesc de la prezumtia de nevinovatie.
   Si ai mei parinti au niste pensii de mizerie dar faptul ca militarilor li se reduce pensia nu are de ce sa ma bucure.
   Da, aveau pensii mai mari decat ceilalti pensionari DAR NU TREBUIE SA NE DORIM REDUCEREA PENSIILOR LOR, CA SA O DUCA SI EI MAI RAU, NU NUMAI NOI, CI CRESTEREA PENSIILOR NOASTRE, ALE CELORLATI…. SA NE FIE TUTUROR MAI BINE…. NU TUTUROR MAI RAU.
   POTI SA INTELEGI ACEST LUCRU?

   1. Copy/paste extras „Principii fundamentale ale dreptului”

    „In statul de drept izvorul oricarei puteri politice trebuie sa fie vointa suverana a poporului, care trebuie sa-si gaseasca formele juridice de exprimare, astfel încât puterea poporului sa poata functiona în mod real ca o democratie. Guvernarea prin drept implica potentarea virtutilor dreptului, descurajarea si reprimarea tendintelor abuzive, realizarea climatului de echilibru printr-o ordine juridica activa. Poporul trebuie sa aiba garantii constitutionale eficiente, asigurându-se exercitiul separat al puterii pe cele trei planuri:legislativ, executiv si judecatoresc si în acelasi timp interconexiunile si intercontrolul fiecarei componente a puterii.
    In acest context se poate considera ca actiunea principiului asigurarii bazelor legale de functionare a statului se constituie în premisa existentei statului de drept.”

    Copy/paste extras „Aplicarea legii civile”

    Dispozitiile administrative de pe timpul lui Cuza privitoare la transportul cu calesti si sarete prin bucuresti sau dispozitiile codului comercial adoptat in 1887 care nu s-au mai aplicat intre 1948 si 1989 aplicarea in timp a legii civile este conditionata de 2 principii:
    1. principiul neretroactivitatii legii civile
    2. principiul aplicarii imediate a legii civile.
    Principiul neretroactivitatii legii civele este regula potrivita careia legea a cincea se aplica majoritatilor care surprind dupa intrarea ei in vigoare nu si acelor situatii petrecute anterior in afara legii. Art.1 din codul civil mentioneaza ca legea dispune numai pt viitor, ea nu are putere retroactiva, in acelasi sens articolul 15 din Constitutia Romaniei prevede ca legea dispune numai pentru viitor cu exceptia legii penale mai favorabile, in cazul legii penale, daca o persoana savarseste o fapta penala adica o crima sau un delict atunci cand se afla in vigoare o lege penala si este prins judecat mai tarziu cand intra in vigoare o lege penala mai blanda pedeapsa va fi stabilita asa cum prevede legea penala noua care este mai blanda, de la principiul neretroactivitatii legii civile, in dreptul roman nu se aplica exceptii de cat in materie penala. Principiul aplicarii imediate a legii noi este regula de drept civil potrivit careia legea noua se aplica de indata ce a fost adoptata sau termenul prevazut de aceasta la toate situatiile aparute dupa intrarea ei in vigoare cu excluderea aplicarii legii vechi, de la acest principiu exista doua exceptii.
    1. aplicarea retroactiva a legii atunci cand aceasta priveste conferirea unor drepturi subiectelor de drept
    2. cazul ultra activitatii legii civile cand actul normativ se aplica inca o perioada dupa intrarea in vigoare a legii noi deoarece fie nu este creat cadrul institutional de aplicare a noii legi, fie nu exista norme metodologice care sa reglementeze procedura de aplicare a noii leg

 7. tre’ sa intelegi Theodora@, ca lor nu le pasa de restul pensionarilor. pariu ca l-au votat pe basesc u? unii au si recunoscut, in direct la tv. mie de ce mi-ar fi mila de ei?

  1. @incog
   Inteleg ca unii l-au votat pe Basescu, inteleg si ca poate unora nu le pasa de noi ceilalti….. dar mie imi pasa si asa trebuie sa fim… cat mai multi.
   Sper sa reusim desi stiu ca este greu.
   Si mie imi este greu 😦

 8. Daca nu-ti convine ce pensii au militarii de ce nu-ti dai numele intreg. Nu ai curaj. Stii cine nu are curaj? Lasul…… Portile Liceelor Militare si ale Scolilor Militare au fost deschise pentru toti. De ce nu te-ai dus si tu ca sa ai pensia mare? dar stii tu de ce nu te-ai dus sa dai examen ? Pentru ca nu te ducea capul ,adica erai prost, Nu ti-a placut cartea. Cand am dat eu examen la Liceul Militar erau 900 de candidati si au intrat numai 150. De ce nu ai venit si tu sa dai examen.???? ti-a placut sa stai langa fusta mamii, nu sa devii barbat. Or fi si din aceia care zici tu ca beau pe la popote ,dar ca sa ajungi sa bei la popota ,habar nu ai tu prin cate treci. Stii si tu ce inseamna sa faci 9 ani de Scoala militara adica sa fi 9 ani soldat si sa trebuiasca sa mai si inveti ca altfel te dadeau afara si mai si plateai scolarizarea????. dar tu asta nu o stii pentru ca nu ai de unde., stii tu oare ce insemna sa ai familia la Constanta si tu sa lucrezi la CUCA MACAII si sa poti veni acasa cel mult odata la 2 luni. Tare ti-as dori si tie sa treci prin astea si dupa aceea sa bei cu mine la popota asa cum te lauzi ca le stii tu pe toate. Pun pariu cu tine pe toata pensia mea intr-un an ca nu stii sa calculezi macar un radical …este? PUNE MANA PE CARTE INVIDIOSULE STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA….AMARA….

 9. Daca nu-ti convine ce pensii au militarii de ce nu-ti dai numele intreg. Nu ai curaj. Stii cine nu are curaj? Lasul…… Portile Liceelor Militare si ale Scolilor Militare au fost deschise pentru toti. De ce nu te-ai dus si tu ca sa ai pensia mare? dar stii tu de ce nu te-ai dus sa dai examen ? Pentru ca nu te ducea capul ,adica erai prost, Nu ti-a placut cartea. Cand am dat eu examen la Liceul Militar erau 900 de candidati si au intrat numai 150. De ce nu ai venit si tu sa dai examen.???? ti-a placut sa stai langa fusta mamii, nu sa devii barbat. Or fi si din aceia care zici tu ca beau pe la popote ,dar ca sa ajungi sa bei la popota ,habar nu ai tu prin cate treci. Stii si tu ce inseamna sa faci 9 ani de Scoala militara adica sa fi 9 ani soldat si sa trebuiasca sa mai si inveti ca altfel te dadeau afara si mai si plateai scolarizarea????. dar tu asta nu o stii pentru ca nu ai de unde., stii tu oare ce insemna sa ai familia la Constanta si tu sa lucrezi la CUCA MACAII si sa poti veni acasa cel mult odata la 2 luni. Tare ti-as dori si tie sa treci prin astea si dupa aceea sa bei cu mine la popota asa cum te lauzi ca le stii tu pe toate. Pun pariu cu tine pe toata pensia mea intr-un an ca nu stii sa calculezi macar un radical …este? PUNE MANA PE CARTE INVIDIOSULE STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA….AMARA…. Cineva spunea ca armata romana nu a mai luptat din al doilea razboi mondial. Asa e, dar l-as intreba unde a luptat armata Germaniei, Frantei, Spaniei, Angliei, Ungariei, etc?! Cand armata lucra pe santiere, in mina, etc., alaturi de civili, militarul isi primea doar solda, pe cand civilul primea tot felul de sporuri si castigul lui era mai mare. Cei mai multi civili dormeau in patul lor de acasa, pe cand militarul in baraca. Altcineva spunea ca a fost militar ( in termen) la inundatii, dar nici un general nu a pus mana pe lopata! L-as intreba: directorul de la firma unde a lucrat, punea mana pe tarnacop?! Stimati civili, de ce nu comparati salariile si pensiile voastre cu cele ale politicienilor, ale directorilor din diferite companii?! De ce nu le comparati cu sumele trecute de ei in declaratiile de avere?! Ar trebui sa stiti, daca tot comentati, ca sunt doar 2 pensii militare care depasesc 5000 lei., dar le au fosti sefi de stat major general. Pensiile militare pleaca de la ei in jos, in functie de importanta locului de munca. Premierul a bagat in aceiasi oala militarii cu magistratii ca sa nu mai inteleaga nimeni, nimic si in final, acele „pensii nesimtite” se platesc si se vor plati in continuare. Acolo sunt pensiile de 80-150 milioane lei vechi VA MULTUMESC … STUPIDITATEA SI INVIDIA DAU GUST AMAR VIETII……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s