Am participat la reuniunea Consiliului National Extraordinar al PSD si la ceremonia de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL)

 

Ieri, 5 februarie 2011, prin amabilitatea domnului Adrian Nastase, am participat in calitate de invitat, la reuniunea Consilului National Extraordinar al Partidului Social Democrat si la ceremonia de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL)

Dupa Congresul PSD din 16 octombrie 2010, ieri, bloggerii romani au avut posibilitatea  sa participe din nou la un eveniment deosebit de important, de acesta data nu doar pentru PSD ci fara nici o exagerare, pentru viitorul democratiei din Romania.

La ora 10 a inceput sedinta Delegatiei Permanente a PNL.

Liderul PNL Crin Antonescu a cerut tinerea unui moment de reculegere in memoria deputatului liberalul Horia Rusu, ieri implinindu-se 10 ani de la moartea acestuia.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat in debutul sedintei  Delegatiei Permanente a partidului, ca unul dintre argumentele care l-au determinat sa pledeze pentru o alianta cu PSD a fost „deprecierea fara precent” a imaginii Romaniei in plan international.
“La sfarsitul anului trecut am receptat ca extrem de grav un semnal suplimentar si acest semnal a fost pentru mine unul din motivele care m-au determinat sa inclin la nivel personal decizia in favoarea acestui act politic – deprecierea grava, fara precedent dupa 1996 a pozitiei, imaginii si situatiei Romaniei in plan international. Noi suntem un partid care din 1990 ne-am luptat (…) pentru revenirea Romaniei in lumea civilizata occidentala, pentru NATO, pentru UE. (…) Azi constatam cu totii ca dupa toate necazurile interne, din punct de vedere international, Romania e in grava criza„, a afirmat Antonescu,

Crin Antonescu, despre alianta cu PSD: „Va propun sa votam in favoarea acestui pas si acestui act politic. (…) Nu ne aflam in fata unei decizii nepregatite. (…) „Sa ne amintim ca PNL a fost mereu cel care a inteles cel mai bine interesul national. Nu inseamna ca vom estompa componenta liberala a partidului”.

Crin Antonescu, despre pericolul Basescu: „Romania este intr-o situatie grava, in fata unor alegeri majore, romanii au nevoie de o alternativa acum, puternica, capabila”, la regimul Basescu devenit „o amenintare din ce in ce mai mare„.

PNL a aprobat înfiinţarea USL cu 186 de voturi pentru, 1 împotrivă şi 8 abţineri. Cele 8 abtineri de la PNL apartin membriilor organizatiilor de sector 1 si 2, nemultumiti de prevederile din protocol privind candidaturile pentru primaria Capitalei.

La ora 11.15  a inceput Consiliul National al PC condus de liderul Daniel Constantin.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca este „convins” ca alianta USL nu va functiona usor, iar, daca principiile PC vor fi incalcate, va fi primul care va propune retragerea conservatorilor din alianta.
„Suntem inca un partid care nu avem suficienta forta pentru a-si impune programul in politica, dar suntem un partid care tine la principii. Va spun un lucru foarte clar, de la bun inceput, daca voi constata, in functia pe care o am, in calitatea mea de presedinte al PC ca aceste principii pe care le-am enuntat si pe care vreau sa le discutam astazi vor fi incalcate in aceasta alianta voi primul care voi propune retragerea PC din aceasta alianta”, a spus Constantin, afirmand „cu toata convingerea” ca noua alianta intre PSD, PNL si PC este insa un pas necesar pentru Romania.

Conducerea PC a aprobat constituirea Uniunii Social-Liberale cu 388 de voturi ‘pentru’, 13 ‘impotriva’ si 14 abtineri.

La ora 12 a inceput in sala Alexandru Ioan Cuza din Palatul parlamentului, Consiliului National Extraordinar al PSD la care au participat 1600 de delegati din toata tara.

Pe ordinea de zi a sedintei a fost:

1. HOTĂRÂREA privind constituirea Alianţei Politice dintre Partidul Social Democrat şi Alianţa de Centru Dreapta PNL + PC (ACD)

2. REZOLUŢIA Consiliului Naţional al PSD pentru sprijinirea aleşilor locali împotriva abuzurilor actualei puteri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se arata increzator in succesul dintre PSD si ACD, considerand ca aceasta se realizeaza dupa ce a fost bine gandita.
„Este o decizie politica de fond a ambelor politice. Nimeni nu face concesii la platforma ideologica, dar s-a gasit o platforma de intelege intr-un moment social de mare responsabilitate. Temelia aliantei este bine asezata, bine gandita, nu superficiala, nu pornind de la conjuncturi sociale conjuncturale”

Nici stânga, nici dreapta nu pot oferi o viaţă mai bună dacă nu fac economia să funcţioneze eficient, iar în materie de politici economice nu există decât politici bune sau proaste, indiferent dacă sunt promovate de forţe politice de stânga sau de dreapta”

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri, preşedintele de onoare a atras atenţia că “alegerile nu se câştigă la televizor, deşi influenţa acestui mijloc de comunicare nu trebuie minimizat”. “Important este însă dialogul viu, contactul direct cu cetăţenii, preluarea problemelor lor şi gândirea de soluţii adecvate

„Simtim cu totii ce inseamna guvernarea Basescu-Boc, care sunt costurile economice, politice si sociale.  Suntem constienti ce inseamna ca ea sa se perpetueze. De aceea, ratiunea ne-a ajutat sa trecem peste desosebirile doctrinale si sa construim ceva.”

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a propus sâmbătă ca Alexandru Athanasiu să facă parte din Comitetul Naţional Executiv al partidului, propunere care a fost aprobată de Consiliul Naţional al PSD.

Din Comitetul Naţional Executiv al partidului fac parte membrii BPN al PSD şi şefii de organizaţii.

Din declaratiile domnului Adrian Nastase:

“Ne aflăm în faţa unui moment important în viaţa partidului, în care trebuie să decidem, democratic şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra viitorului. Nu este o decizie uşoară, dar azi trebuie să facem o alegere care vizează sau influenteaza viitorul României dar şi pe cel al partidului nostrum”

În ultimii ani cinismul şi tupeul au devenit politică de stat. Statul trebuie redat cetăţenilor! România trebuie să redevină o societate corectă cu cetăţenii săi!”

“Esenţa acestei „reforme a statului” este „statul fără stat”, adică distrugerea rolului social al acestuia şi amplificarea dimensiunii lui represive. Nu s-a auzit de concedieri în rândul procurorilor, deoarece ei contribuie la menţinerea unei puteri ilegitime. Dimpotrivă, acolo se fac angajări. Profesorii, medicii – care sunt utili în mod direct cetăţenilor – sunt concediaţi, jigniţi şi plătiţi cu salarii de mizerie.”

“Suntem obligaţi să scoatem România din izolarea internaţională.”

“România şi opoziţia au nevoie de unitate şi solidaritate. Avem nevoie de o societate în care fiecare să fie răsplătit pe măsura muncii sale. Avem nevoie de o singură Românie, Unită şi puternică!”

“Întrebarea la care trebuie să răspundem astăzi, prin decizia noastră de a realiza sau nu o coaliţie cu Alianţa de Centru-Dreapta este următoarea: putem împiedica în alt fel voinţa discreţionară a lui Traian Băsescu în condiţiile în care partidul nostru nu ar obţine mai mult de jumătate din mandate?”

De azi începe „campania cea lungă”, al cărei rezultat trebuie să fie un guvern legitim şi competent, un parlament format din oameni de bună calitate şi un nou preşedinte al României.

România are nevoie de un proiect naţional, de o coaliţie naţională şi de o mişcare naţională! Putem spune, la fel ca strămoşii noştri, că „Unirea face puterea, împreună vom învinge!”

Persoane fals îngrijorate ne întreabă, în aceste zile, ce facem cu doctrinele. Răspunsul e simplu: fiecare dintre partidele noastre îşi păstrează doctrina. În plus, construim o uniune pentru apărarea democraţiei şi pentru prosperitate. Victorie!”

Cititi aici integral interventia domnul Adrian Nastse in cadrul Consiliului National.

Din  declaratiile presedintelui PSD Victor Ponta:

“Sa trecem peste disputele mai mult sau mai putin doctrinare si azi sa raspundem la ce asteapta romanii de la noi: sa ne unim, sa venim cu o alternativa, sa-i dam jos pe Traian Basescu si pe Boc si sa readucem Romania pe un drum corect. Sa facem ceea ce asteapta romanii de la noi

„Anul trecut, in ianuarie, Traian Basescu a avut un plan de distrugere a PSD-ului. Toti tradatorii de la noi din partid au fost activati. Am reusit impreuna sa depasim acest plan. Lui Traian Basescu, in Romania, ii este frica de PSD, pentru ca PSD este singura forta care i s-a opus intotdeauna”,

„Vreau sa le spun colegilor de la Arges ca i-am admirat pentru curajul pe care l-au avut in aceasta perioada si ca nu ii vom lasa singuri in fata atacurilor. La fel cum am reactionat cu Constantin Nicolescu, la fel vom actiona cu orice coleg de partid supus abuzurilor lui Traian Basescu, abuzurilor acestui sistem autoritar si mafiot care vrea sa ne intimideze”

PSD a aprobat crearea USL cu 922 voturi pentru şi 1 împotrivă.

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a transmis, sambata, liberalilor adunati in Delegatia Permanenta, ca un drum normal este acela in care PNL si PSD lupta impreuna pentru democratie.
„Sunt absolut convins ca trebuie sa ne batem impreuna ca sa aducem Romania pe un drum normal, care va fi acela in care cele doua forte politice, PSD si PNL, vor lupta impreuna. Trebuie sa mergem pe un drum destul de lung impreuna.”

Liderul PSD la invitat pe Crin Antonescu la tribuna Consiliului National al PSD

„Nu multimea e asa mare la PSD, cat entuziasmul. Drept urmare, fiind un om sensibil, va multumesc foarte foarte mult. Azi facem un gest politic, un act istoric. Sa dea Dumnezeu sa fie asa si depinde numai de noi ca ce incepem azi impreuna sa fie in folosul Romaniei si al romanilor” a spus Crin Antonescu in fata delegatiilor PSD-isti.

„Domnul Ponta spunea, adresandu-se delegatiei permanente a PNL, ca, pentru ca am fost atatia ani adversari si pentru ca ne-am luptat cu atata vrednicie, putem sa avem azi garantia ca impreuna vom lupta impotriva adevaratului dusman. Avem o experienta comuna in campania prezidentiala din turul doi din 2009. Cand valorile ne unesc, stim sa fim impreuna

Crin Antonescu a tinut sa-i multumeasca lui Victor Ponta, dar si celorlalti membri ai PSD, „pentru inaltimea politica de la care au discutat si infaptuit acest gest politic”.
„Nu pot spune decat ca faptul de a fi diferiti, unii de stanga si unii drepata, trebuie sa ne dea mai multa forta, pentru ca tarile si istoria sunt schimbate de oameni cu forta. Azi trebuie sa avem continut si forta in convingerile noastre pentru ca asa vom reusi pentru Romania si pentru romani. Doamne ajuta!„, a mai spus Antonescu.

La ora 14.30 liderii PSD, PNL si PC au semnat protocolul de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL) in Sala Unirii de la Parlament.

Dupa parerea mea, organizarea  acestei ceremonii se putea face cu mai multa atentie. Din cauza faptului ca nu puteau sa vada scena, o mare parte din membrii PSD si PNL au preferat sa ramana in holul aflat in fata salii Unirii  si sa urmareasca la monitoarele amplasate acolo semnarea acordului.

Dupa semnarea protocolului, liderul PSD, Victor Ponta, a tinut sa declare:

„Azi am raspuns la cele doua intrebari pe care romanii le puneau: ‘Ce faceti sa ne scapati de Traian Basescu,  Boc, Udrea si PD-L?’. Raspunsul il dam azi: ‘Ne unim’. Si a doua: ‘Ce faceti pentru noi dupa ce ne scapati de PD-L?’ Incepand de azi o sa incepem sa raspundem si la aceasta intrebare”.
„Am incredere in USL, in partenerii nostri si sunt convins ca voi reusi. Multumesc si Doamne ajuta!”,

„Incheiem azi o alianta nu doar intre partidele noastre, ci incheiam azi, impreuna, o alianta cu Romania, pentru Romania. Am inteles cu totii lectiile anului 2010, am ascultat si am inteles cu totii vocea celor mai multi dintre romani. Azi, mai repede decat s-ar fi asteptat oricine si mai durabil decat se asteapta oricine, ne dam mana cu doctrinele, identitatea si istoria noastra, ne dam mana cu totii pentru prezentul si viitorul acestei tari, cu gand bun si cu Dumnezeu inainte”, a declarat Crin Antonescu, dupa semnarea protocolului.

Au scris despre subiect:

Uniunea Social Liberală – Corina Cretu

Pericolul blond -Matilda

CONDIŢII PENTRU CA ALIANŢA PNL-PSD SĂ NU EŞUEZE – Roxana

Consiliul Naţional pentru validarea Alianţei ACD – PSD : 5 Februarie 2011-blogging live – Sibilla

Dupa o noapte si inca o zi! – Popa Teapa

Ciuruiesti, dar nu ia foc. Alianta-i cu noroc! – Epistole pentru Zeus

Cand spinii devin sageti – Fragmentarium Politic

DESPRE ALIANTE, PE SCURT – George Serban

Bravos, USL, Go For It, Victorie! – Marcus

TOXEMIA RĂZBUNĂRII – Madi si Onu

Uniunea Social Liberala: conexiuni si provocari (II) – Alianta Dreptei

_________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Reabilitare – Vania

Tenebre – 29 – Caius

De ce Doamne ? – Starea Natiunii

Cinci mineri au murit la mina Uricani.Condoleante familiilor minerilor! – Supravietuitor

Blogosfera alături de Paul Ispas – Nea Costache

Pe mine, mie… (c)reda-ma – Teo

Succesuri multe! – Constiinta unui liberal de stanga

*USL: Boc face spume la Bas – Cutarida

Publicitate

17 gânduri despre „Am participat la reuniunea Consiliului National Extraordinar al PSD si la ceremonia de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL)

  1. @Bibliotecaru
   Din pacate nu am poze … nu am aparat de fotografiat…. nu am camera de filmat…. si nici sanse sa imi cumpar in viitorul apropiat.
   Sunt un somer caruia in martie ii expira si ajutorul de somaj.
   Poze pot sa incerc sa „fur” de la ceilalti bloggeri care au fost prezenti la eveniment.
   Mi-au promis sa imi trimit pe e-mail si daca primesc le ridic pe blog.

    1. @Nea Costache
     Asta sper si eu Nea Costache… sa scapam de ei …. sa inceapa sa mearga economia…. sa apara locuri de munca sa ne fie si noua, poporului , mai bine…. nu doar lor si apropiatilor lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s