In atentia pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% – Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine in sprijinul pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% la asigurarile de sanatate din cuantumul total al pensiilor ce depasesc 740 de lei

Sa ii ajutam pe SENIORI sa SUPRAVITUIEASCA.

Nu stiu cati dintre cititorii blogului meu sunt pensionari, banuiesc ca destul de putini asa ca, ii rog pe cei tineri sa ii ajute pe parintii si bunicii lor.

Preluare integrala de pe site-ul: facias.org

In atentia pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5%: FACIAS pune la dispozitia dvs. modelul plangerii prealabile si modelul cererii de chemare in judecata

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine in sprijinul pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% la asigurarile de sanatate din cuantumul total al pensiilor ce depasesc 740 de lei.

Casele teritoriale de pensii au procedat la perceperea cotei CASS din cuantumul total al pensiei, nu din ceea ce depaseste 740 de lei. De aceea, FACIAS a inaintat pe 17 ianuarie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti, o actiune impotriva Guvernului Romaniei pentru anularea Ordonantei nr. 117/2010 privind aplicarea cotei de 5,5% asupra pensiilor de peste 740 de lei. Aceasta actiune are la baza o exceptie de neconstitutionalitate, care va fi solutionata de Curtea Constitutionala a Romaniei si, daca va avea succes, OUG 117 nu ar mai trebui aplicata. Termenul procesului cu Guvernul este pe data de 21 iunie 2011.

In urma actiunilor demarate de FACIAS, pensionari din intreaga tara vor actiona statul in instanta intr-un proces colectiv intentat de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Împotriva Abuzurilor Statului actualului Executiv.

FACIAS este pregatita pentru a merge in instanta în numele pensionarilor care ni s-au adresat si care ni se vor adresa in continuare, pentru a bloca reducerea abuziva a pensiilor.

Pensionarii pot incerca si pe cale individuala sa isi recupereze banii retinuti ilegal.

FACIAS pune la dispozitia tuturor pensionarilor un model de plangere prealabila impotriva modului de calcul si retinere a cotei de asigurari sociale de sanatate. Plangerea va fi completata si adresata (prin posta, cu confirmare de primire) Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti si a Sectorului in care domiciliati (pentru locuitorii Capitalei) sau Casei Judetene si Casei Locale de Pensii (pentru persoanele din celelalte judete. Plangerea este necesara pentru a indeplini procedura prealabila in vederea unei actiuni in contencios administrativ. Prin aceasta, se cere aplicarea CASS doar la suma ce depaseste 740 lei, nu la tot cuantumul pensiei. Daca dupa 30 de zile nu primiti un raspuns sau raspunsul primit este nefavorabil, urmatorul pas va fi sa chemati in judecata Casa de Pensii.

Modelul de plangere prealabila poate fi descarcat de aici de catre pensionarii din Bucuresti si de aici de pensionarii din provincie.

FACIAS pune la dispozitia pensionarilor si modelul cererii de chemare in judecata, care urmeaza a fi depus la Tribunalul in a carui raza teritoriala isi are domiciliul reclamantul, in termen de 30 de zile de la primirea raspunsului din partea Casei de Pensii. Actiunea este scutita de taxa de timbru, iar judecarea se poate face in lipsa.

Modelul cererii de chemare in judecata poate fi descarcat de aici, iar instructiunile necesare completarii de aici.

FACIAS va oferi tuturor pensionarilor interesati de recastigarea banilor retinuti ilegal prin perceperea contributiei de 5,5% consilierea juridica necesara actionarii în instanta a Caselor teritoriale de Pensii.

___________________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Înlănţuiri – Vania

Inocentul – 5 – Caius

Numele proprii care apar în Evanghelia după Ioan – Ioan Sorin Usca

basescu si muzica folk – Basarica

Emil Boc – capacitate intelectuala – asemanari – Basescul

Faster – Bogdan

Muscatura „viperei” obiective! – Pe partea economica a lui Becalli! – Cezara

Roberta Alma – Bibliotecarul

Funny… – Consiliul National al Blogosferei

Care-i IQ ul duducăi? – Constiinta unui liberal de stanga

Plutim spre Infinit -Crostian Dima

Campaniile continuă – Noapte Buna Copii

Ne mai jucăm mult “de-a pică Băsescu sau nu pică”? Zău aşa… – Dispecer Blogosfera

De ce sunt frumoase vanzatoarele ? – Daniel Urda

De la Simona, cu dragoste – Elisa

Planul lui Băsescu – Gabriela

Măsuri compuse – Renata

SONDAJ DE OPINIE – „Pene portocalii” – Concluzii – Augistin

Păgânism, ateism şi inutilitatea religiei – Gebelezis

“Freeman-omul liber”, precedentul: 11.01.2011 Anglia ! – George Valah

O vedere de la Udrea – the Carpathian momma – Ghilotina de Campanie

Tot sapun – Gradina Visata

eMAG, cel mai mare magazin online din Romania, a realizat o cifra de afaceri de 102 milioane euro in anul 2010, in crestere cu 60% fata de anul trecut – Alex

*Asteptam Buna Vestire – Cutarida

Blogosfera: 10 lucruri care îmi plac – Zina

Promo – Palatul Vrăjitoarei – episodul 11 – Link – Ping

Gata a aparut Alba ca Zapada – Lilick

Blog-de-blog-cele-mai-bune-bloguri – Juriul munceste de zor – Lucia Verona

Boc, Fii Barbata, Nu Te Da Dus Nici Mort! – Marcus

Cîţi boci încap într-un partid de 14 % ? – Matilda

8… – Mesterul Manole

Maroon 5 … – Michaelas

Jonah Goldberg, Liberal Fascism – Dr. Mihnea Georgescu- Dobrogea

Mircea Rusnac – Calea ferată Oraviţa-Anina, monument de patrimoniu european – Mircea Rusnac

La Carcassonne – Mirela Pete

Pe scurt – Motanul Filozof

SORANA GEORGESCU GORJAN: “Radu Varia a dorit să-şi lege numele de distrugerea unei capodopere.” – Nea Costache

Iulian Vlad despre 1989 si despre o carte scrisa de A. Rogojan – Plano 10

Apel catre bloggeri interesati – Popa Teapa

Eroismul salvator pentru România – Pro Atitudine

Cronica unui înfrânt –Per aspera ad astra

Narcis Iustin Ianau – Romanii au talent – Razvan

BRÂNCUŞI-ENESCU BRAND: ROMÂNIA, POARTA SĂRUTULUI – Roxana

Şi… – Sibilla

Avem o tara de ucigasi politicosi – Sfantul Simion

Cum alungi un dictator, cu un cont de Facebook – Starea Natiunii

“Hibernăm”, Marin Sorescu – Supravietuitor

Baconschi propune vot prin corespondenta pentru romanii din diaspora – Tanya

Poveste de vis (24) – Teo

OAMENII LEGII IL CAUTA PE BERCEA MONDIALUL SI CUTITARUL – Vlad Cel Groaznic

BOGDAN HOSSU, PRIM MINISTRU ! – Madi si Onu

Țara unde intri ca turist și sfârșești prin a fi condamnat la moarte – Zalmoxys

36 de gânduri despre „In atentia pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% – Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine in sprijinul pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% la asigurarile de sanatate din cuantumul total al pensiilor ce depasesc 740 de lei

 1. Tocmai am vizionat stirea care ne anunta ca seniorii au inceput sa vanda…locurile de veci. Urmeaza casele…prea multi proprietari, s-au gandit unii, ca are tara asta…si lucreaza cu sarg. Mi-ar placea sa mai sper ca ceva s-ar mai putea schimba…Tavalugul e pornit si vom pica pe rand.

 2. Retinerea de 5,5% s-a facut in baza OUG 117/2010, care a modificat Codul fiscal… si, ca atare, nu poate fi calificata ilegala.
  OUG poate fi calificata abuziva.
  Ea poate fi modificata prin legea de adoptare in Parlament sau atacata in contencios administrativ in subsidiar la o actiune prin care se reclama incalcare a unor drepturi, actiune in care se ridica exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiei respective din OUG.

 3. Buna!
  Ascultai,din intunecatul si misteriosul Vatican:
  Feriti-va de oamenii imbracati in negru pentru ca vor sa curete lumea de toti cei care nu merita sa traiasca!(mesaj scapat din meandrele otravitoare ale celor imbracati in negru).
  Puneti-va mintea la lucru sa vedeti cam despre cine-i vorba?!O seara buna si sanatoasa la toata lumea!

  1. Deci, pe ce criterii hotaram „cine nu merita sa traiasca” (ar fi cam 6 miliarde, asa, la o numaratoare superficiala 😦 , ca au avut grija oamenii de asta)? Dup-aia, cum s-ar rezolva problema? Si daca se imbraca in portocaliu, gata, le-ar iesi aberatiile din cap?

   Pentru fanii Star Wars: „Only a Sith Deals in Absolutes” 😀 Principiile sunt intotdeauna „absolute”; oamenii, actiunile sau situatiile – niciodata 😉

 4. Nu vreau sa descurajez dar nu cred ca le foloseste la mare lucru. Pana e gata cu instanta de aici dureaza. Dupa care daca instanta spune nu trebuie sa ajungi le CEDO. mai dureaza si acolo. Si cand aia vor spune banii inapoi apare statul roman care nu are bani si spune ca vor primi esalonat din 2020 incolo. Intre timp le mai indexeaza cu inflatia si spune ca aia susnt ce 5.5%. Suntem usor cam mancati.

  1. @Basarica
   Multumesc pentru comentariu!
   Eu zic ca nu trebuie sa ne descurajam…. oricat de mult ar dura actiunea …. asta si vor sa ne faca sa renuntam…. important este sa nu ramanem fara reactie.

  2. Pana nu jucam fotbal cu diblele lor pe strazi, oricum nu se poate spune ca am „rezolvat” mare lucru… Dar protestam si noi cum putem… Mai c-o injuratura, mai cu graffiti, mai cu cereri si petitii 😦

 5. Am bagat si eu cererile alea, pentru maica-mea… Hihihi, daca s-ar gasi cineva sa atace in instanta si hotararea prin care i-au oprit pensi 😀 ! Ar avea de scos Udrea vreo 5000E din poseta! Va dati seama, mama a facut foamea un an ca sa-si scoata Udrea banii pe cea mai jerpelita poseta din colectia ei 🙂 ! Asa, talharie, cu „oamenii in negru”, daca protestezi prea vocal! Nu-i frumoasa viata in „societatea de masa”, 7miliarde de viermi cu CNP pe Pamant, etc?! Mie nu-mi place, dar se pare ca altora da… 😦

 6. OUG 107/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Ordonanta de urgenta 107/2010
  „(2) Contributia datorata de pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei este de 5,5% aplicata asupra acestor venituri si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie neta mai mica de 740 de lei.”
  http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_107_2010_modificarea_legii_95_2006_reforma_domeniul_sanatatii.php

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s