Ce partide il deranjeaza pe Sebastian Lazaroiu? – „Este nevoie de o nouă lege a partidelor politice” spune Lazaroiu in Romania Libera

Intr-un articol din Romania Libera, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu ne anunta ca, în momentul de fata, este nevoie de o noua Lege a partidelor care să aiba însa mai putine reglementări, pentru că partidele sunt asocieri libere de cetateni, deci nu trebuie reglementate foarte strict.

„Mai puţine reglementări, dar reglementările alea să fie şi urmărite. Mai simplă legea, dar mult mai strictă şi chiar cu sancţiuni. Adică un partid care, de pildă, abuzează şi nu respectă regulile ar trebui, la un moment dat, desfiinţat

Stim cu totii ca Lazaroiu nu vorbeste ce ii trece lui prin cap ci ne face cunoscut noua, poporului neperformant, dorintele celui caruia ii este consilier, Basescu Traian.

Asa ca putem sa deducem ca pe Basescu il cam deranjeaza unele partide.

Desfiintarea unor partide ar insemna inca un pas, unul urias de acesta data spre totalitarism.

Oare la Cotroceni exista o nostalgie dupa perioada comunista cand exista exista un singur partid? 🙂

Propun un exercitiu de imaginatie celor care au trait cel putin 10- 15  ani in comunism.

Cum ar fi sa revenim la partidul unic?

In al doilea rand Lazaroiu se contrazice.

Va aduceti aminte ca, in urma cu ceva timp, Oracolul de la Cotroceni Lazaroiu ne anunta aparitia inevitabila a unui nou partid „Alba ca Zapada” care va transorma viata politica din Romania.

Ei bine, astazi ne spune ca: „Daca s-ar face o alta formatiune acum, cum ar fi cea a lui Dan Diaconescu, „acesta ar fi punctul vulnerabil, nimeni nu mai vrea un alt partid acum

Cine hotaraste ca un „partid abuzeaza si nu respecta regulile” si deci trebuie desfiintat?

___________________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Ultimul Mitropolit – 12 – Vania

Lovitura – 3 – Caius

Comentarii la Cartea Profetului Zaharia – 2 – Ana Usca

Vertij – Ilarie

România smulsă din rădăcini – Bibliotecarul

Ce-ai face dacă… ai deveni femeie (bărbat)? – Nea Costache

Dinamo are infractori nu jucatori! Legea nr.4/2008(Legea lui Mitica) ii sanctioneaza pe dinamovisti cu inchisoarea. – Plano 10

Am Facut 200 de posturi!- Popa Teapa

Chris Isaak – Solitary Man – Razvan

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU OMAR HAYSSAM DACĂ PICĂ ASSAD? – Roxana Iordache

S.O.S. !!! – Starea Natiunii

25 de ani de la Catastrofa nucleara de la Cernobîl, 26 aprilie 1986 – Supravietuitor

Trafic cu Hituri (runda 65) – Teo

SITUATIA CAINILOR FARA STAPAN – Vlad cel Groaznic

Sobolanul – Per aspera ad astra

Este România condusă de către psihopati? – Zalmoxys

Publicitate

37 de gânduri despre „Ce partide il deranjeaza pe Sebastian Lazaroiu? – „Este nevoie de o nouă lege a partidelor politice” spune Lazaroiu in Romania Libera

 1. LAZAROIU E UN TARANOI TAMPIT.

  Si Basescu se contrazice. Basescu a vrut sa contrazica si legile fizicii (nu numai pe cele ale biologiei), si din nenorocire pentru noi s-au gasit bani ca sa repare doctorii ceea ce, pe buna dreptate, facuse Natura!

  Basescu si basistii sunt o INFECTIE. LUMEA CIVILIZATA TREBUIE SA CONTRIBUIE LA ERADICAREA ACESTEI INFECTII, ALTFEL VOR SUFERI SI EI CONSECINTELE!

 2. Aceasta proasta (Loaza Roiul) cropoleste aproape prin cordac (cum ar spune vreun poet in limba sparga, cu intentie nedeclarata fatis de-a sparge si el un bas cu limbajul lui insidios) in timp ce chilimanburnul de burte, machitoare de esenta fina – ca se poate – si tare, p’intre magnoliile ce dau acum in floare prin curtea Cotarceniului, cam sleaga.
  Ce-i de mirare ca Loaza cropoleste azi mai ud sau mai uscat ca ieri? De vina-i burdihanul din care basul isi face loc si – doar il stim – cand se macheste foloseste la machiala, in functie de ora la care se culca sau se scoala, alta esenta la sticla sau la oala.
  Nu va uitati la Loaza asta astazi. Nu face cat un Botis demis de la Ciolan. Un an – chiar mai putin; acum e drept, cat l-o mai duce limba… – si Loaza va fi Roiul.

  http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/04/decret-basedential-cu-ocazia.html

  1. @Incognito
   Eu zic ca ar fi bine sa fim atenti la ce spune asta ….. nu de alta dar spune ce ar vrea seful lui…. si este bine sa stim din timp …. sa nu ne mai surprinda cu reformele lui.

 3. Pai un partid care incalca legea partidelor, depasind termenul la care trebuia sa faca congresul cu mai mult de un an, e chiar PDL. Sa fie desfiintat, sigur. 🙂

 4. Stimata Theodora, nu stiu de ce va imaginati ca intre democratie si totalitarism exista un pârleaz. Dupa parerea mea SUNTEM in totalitarism, chiar daca nu functioneaza toate „regulile” acestuia. Atunci cand principalele mecanisme ale statului sunt dirijate de un grup politic omogen, in contradictie cu aspiratiile majoritatii populatiei, se cheama ca suntem in totalitarism! Daca n-am face parte din structuri suprastatale (NATO, UE) care sa ne monitorizeze, de mult partidele diferite de portocaliu la culoare ar fi fost desfiintate. Nu printr-o lege, ci prin „transfer” cu pistolul la tampla! Cei care ar rezista, ar fi eliminati „democratic”, prin mecanismele „Justitiei” si „Ordinii Publice”. Motive se gasesc „cacalau” (cuvant imprumutat din discursul dlui Theodor Paleologu). Credeti ca este imposibil? Pot sa va asigur ca, in esenta, politica portocalie nu difera de politica de sorginte sovietica a anilor 50′, pe care o cunosc suficient de bine ca sa pot face o comparatie. Sa nu ne amagim ca mai putem sa „macanim” si sa ne facem ca facem. Influenta noastra politica este „vax Albina, crema Puka”!
  Ultima ora: se pare ca, in curand, controalele finaciare si ale ITM vor fi facute cu Mascatii si Jandarmeria.

  1. @ALM
   Pentru ca nu recunosteam toate „regulile” pe care le-am vazut in comunism…. m-am gandit ca inca mai avem si alte partide, Parlamentul nu este in totalitate supus, inca mai exista judecatori independenti … de asta am zis ca nu suntem inca in totalitarism.
   Nu, nu este imposibil.
   Deabia astept sa vad circul cu mascatii si jandarmii care ocupa firmele suspecte ca sa ii ajute pe inspectorii de la ITM.

 5. Eu n-am inteles nimic, sincer iti zic. Dl. Lazaroiu a facut niste afirmatii cu caracter general si carora le lipseste claritatea.

  Spre ex: „“Mai puţine reglementări, dar reglementările alea să fie şi urmărite. Mai simplă legea, dar mult mai strictă şi chiar cu sancţiuni. Adică un partid care, de pildă, abuzează şi nu respectă regulile ar trebui, la un moment dat, desfiinţat“

  „Mai putine reglementari” – adica?
  „dar reglementarile alea sa fie si urmarite” – pana acum nu sunt urmarite (de reglementarile actuale vorbesc)? de catre cine trebuie sa fie urmarite (noile reglementari), in viziunea D-lui Lazaroiu?
  „Adică un partid care, de pildă, abuzează” – adica ce inseamna ca un partid abuzeaza?
  „şi nu respectă regulile” – ce inseamna ca nu respecta regulile? Poate a vrut sa spuna „nu respecta legea”, ca e cu totul altceva.
  „ar trebui, la un moment dat, desfiinţat” – in legea actuala exista Capitolul VII – Incetarea activitatii partidelor politice.

  Se leaga de UDMR:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8542097-sebastian-lazaroiu-nevoie-noua-lege-partidelor-politice-votul-uninominal-slabit-partidele-incurajeaza-migratia-udmr-formatiune-tolerata-constituita-foarte-ciudat-nou-partid-cum-cel-lui-dan-diaconescu-.htm

  El spune asa:
  „In ceea ce priveste UDMR, Lazaroiu spune ca „Este adevarat ca si UDMR este o formatiune tolerata in forma care este. In mod normal, ea poate fi contestata si cred ca au fost incercari de a contesta UDMR la Tribunal, ca nu este un partid politic. Dar sigur ca nimeni nu a facut-o, pentru ca UDMR este un partener comod de guvernare, nu are nimeni interesul sa-l distruga. Si apare si povestea cu relatiile interetnice si atunci nimeni nu a incercat, dar, in mod normal, UDMR poate fi usor contestat in instanta. (…) UDMR a aparut ca o nevoie a unei comunitati etnice. Acest lucru i-a dat stabilitatea pe care o are in politica, desi nu este un partid”.

  El considera ca UDMR este constituit ”foarte ciudat”, afirmand ca acesta ”nu are o singura linie ideologica, acolo sunt si crestin-democrati si social-democrati si liberali”, desi ”este afiliat, in ansamblul lui, la PPE”: ”Poate ca nu este rau ca s-a construit asa. Probabil ca, in timp, nu stiu cand se va intampla asta, UDMR nu va mai exista ca atare. Trendul general este de diminuare a importantei factorului etnic si atunci, mai degraba, eu cred intr-un scenariu in care curentele astea ideologice din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti, pentru ca acesta este trendul pe termen lung. Oricum, problema este ca se diminueaza foarte mult si participarea la vot a maghiarilor. Subiectul etnic nu mai este presant nici macar pentru etnia maghiara. Probabil ca in 10-15 ani, asta se va intampla: curentele din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti”.”

  Hai sa vedem ce spune si Legea partidelor politice (asta am gasit pe site-ul cdep.ro):
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=39753
  Citeste art. 1-5. Se poate spune ca UDMR, ca formatiune politica, poftim, contrazice art.1? Sau art.2 si 3, cand ei au si au avut ministrii in Guvernul Romaniei? Cu ce contrazice UDMR art.1, astfel incat sa nu fie considerat un partid politic? Lazaroiu nu explica lucrurile acestea… Arata-mi, spre exemplu (poate nu am fost eu atent) unde vorbeste legea actuala de linia ideologica a partidelor, ca Lazaroiu spunea ca UDMR nu are o singura linie ideologica… Unde se afirma explicit, in textul legii actuale, si cu cea mai mare concretete ca o formatiune politica trebuie sa aiba numai o singura linie ideologica si numai una, ca si conditie ca acea formatiune politica sa fie considerata drept un partid…?

  Mie nu mi se pare nimic coerent in ceea ce afirma Lazaroiu, nimic clar. El ar fi trebuit sa procedeze, dupa parerea mea, in felul urmator: „Asta e textul de lege, legea actuala. Atunci eu, Lazaroiu, dupa mine, consider ca art. cutare ar trebui modificat asa, art. cutare, asa. Art. cutare nu e bun pentru ca…. (si sa zica de ce), iar art. cutare ar fi mai bun daca ar avea urmatoarea forma, asa, etc”. Si in felul acesta si-ar fi exprimat, democratic, ca orice cetatean, parerea dansului fata de textul de lege. Parere cu care putem sau nu sa fim de acord; e democratic.

  Or, felul neclar in care s-a exprimat Dl. Lazaroiu nu face altceva decat sa dea nastere la speculatii, care mai de care, extrem de diverse…

 6. Hristos a inviat !Si de ce crezi domnia ta ca Lozaraul asta a iesit cu tampenia asta ?
  Mie -mi fu clar ca s-a renuntat la partidul „Alba ca zapada ” decand regina carnatilor si totodata a cocosarilor astora pripasiti pe araturile patriei,a descoperit la funicularul ala de-i zic ei altfel, ca poate fi portocalie de numa numa ! Iar piratul, cand vazu ca inbarligatura care voia sa fure din electoratul adversarilor directi ai oranjadei constata ca ii imprastie proprii lingai ,punind semne serioase asupra persistentei,chiar a exitentei regatuli sau ,ce voiai sa zica L(o)aza?Cat prineste partidul(?)otevist,au cazut de acord ca „e prosti” da ` multi !! Deci ,”Capul lui motoc vrem” !!! Daca tine ,am facut o alta jucarie pentru piticul B(omd)oc .Numai ca ,in primavara asta ,in lipsa unor dusmani naturali seriosi ,dar mai ales valabili,cucuvelele prasite pentru zanbaretul au inceput sa dea glas pe catargul titanicului din dealul cu leul!…:)))))))

   1. Habafr nu ai cat de groasa si mai ales de puturoasa este treaba asta ce-o au ei in spilhsen,ca nici daca o videaza nu mai scot mirosul .Partea cea mai neplacuta este aia in care vor folosi forta fara menajamente …si sunt destul de dump-dump sa faca asta in disperare de cauza .:))

 7. Pingback: 2012 « Ilarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s