De astazi medicamentele naturiste nu mai pot fi comercializate in UE decat daca au autorizatie

Update1:

Va invit sa cititi articolul scris de Renata despre remediile naturale

http://renatablogr.blogspot.com/2011/05/minge-la-fileu.html

Sursa: Green Report

De astazi, in Uniunea Europeana, medicamentele naturiste pot fi comercializate doar daca sunt inregistrate sau autorizate.

Potrivit Euractiv, directiva 2004/24/CE privind medicamentele pe baza de plante a avut o perioada de tranzitie de 7 ani care a expirat astazi, asa incat doar produsele care s-au dovedit eficiente vor putea fi comercializate in continuare.

Directiva 2004/24/CE privind medicamentele pe baza de plante introduce o procedura de inregistrare mai simpla decat pentru alte medicamente, tinand cont de indelungata utilizare a medicamentelor traditionale pe baza de plante. In acelasi timp, reglementarea contine garantiile necesare cu privire la calitatea, siguranta si eficacitatea lor.

Directiva 2004/24/CE nu interzice vitaminele, suplimentele pe baza de minerale si ceaiurile din plante, si nici terapiile alternative si terapeutii care le practica, homeopatia, plantele medicinale sau cartile despre acestea.

Mai multe Asoctiatii si ONG-uri care promoveaza alimentatia „naturista” si medicina homeopata critica puternic noua Directiva despre care spun ca-si propune sa scoata de la libera comercializare toate produsele naturale si fara efecte nocive. Numai testele de laborator necesare omologarii, dupa cum declara acestia, costa cam 100.000 de euro per ingredient.

John Dalli, comisarul european responsabil cu politicile privind sanatatea si consumatorii, a afirmat: „Am ajuns acum la capatul unei lungi perioade de tranzitie care a acordat producatorilor si importatorilor de medicamente traditionale pe baza de plante timpul necesar pentru a demonstra ca produsele care fac obiectul activitatii lor au un nivel acceptabil de siguranta si eficacitate. Pacientii pot avea de acum incredere in medicamentele traditionale pe baza de plante pe care le cumpara in UE.”

Pentru a proteja sanatatea publica, toate medicamentele, inclusiv cele traditionale pe baza de plante, au nevoie de o autorizatie de comercializare pentru a fi introduse pe piata UE.

Un producator doreste sa inregistreze un medicament traditional pe baza de plante trebuie sa puna la dispozitie documentatia care demonstreaza ca produsul in cauza nu este daunator in conditiile de utilizare specificate. De asemenea, el trebuie sa puna la dispozitie dovezi din care sa reiasa ca produsul are un istoric de utilizare dovedit si anume ca a fost utilizat in conditii de siguranta timp de cel putin 30 de ani – dintre care 15 in UE.

_________________________________________________________________________________________________________-

Cate medicamente naturiste vor reusi sa obtina autorizatia necesara pentru a putea fi comercializatie in piata UE avand in vedere costul de 100.000 de euro per ingredient?

In blogrollul meu exista acesta legatura:

http://plante-de-leac.blogspot.com/

Va invit sa cititi si aici:

Ultimul Mitropolit – 17 – Vania

Cireşica – Caius

Confuz – Ilarie

4 ani – Ana Usca

Unşii – Renata

De Armindeni – Mirela

1 Mai muncitoresc – Nea Costache

Manastirea Dintr-un Lemn in 2011. Amintirea LOVITURII DE PALAT din 1930. – Plano 10

Economia de paiaţă – Bibliotecarul

Goana dupa aur(ul) Libiei ! – George Valah

Educaţie: Viaţa – Zina

Si totusi… – Luna patrata

Mesajul de 1 Mai al tovarasului secretar al C.C. al P.C.R. catre popor – Razvan

1 Mai, Ziua Internationala a Muncii – Supravietuitor

Despre adolescenţi şi droguri – Symphonie

Poveste de vis (32)  -Teo Negura

TARGET PRACTICE – ROMANIAN VAMPIRE SLAYERS WAY! – Vlad cel Groaznic

27 de gânduri despre „De astazi medicamentele naturiste nu mai pot fi comercializate in UE decat daca au autorizatie

 1. D-apăi și autorizarea asta e-un motiv ca cei indrituiti sa acorde autorizatiile de desfacere, sa mai castige si ei ceva bani! In mod cert, medicamentele naturiste chinezesti care de altfel sunt si cele mai bune, vor fi taxate cu sume mult mai mari, pentru ca sa se vanda cele europene!!!

  1. @Nea Costache
   Poate nu toate medicamentele naturiste chinezesti sunt cu adevarat bune … dar eu am folosit unul …. adus din China de tata …. nu a fost cumparat de pe piata noastra …. pot sa spun ca medicamentul ala este AUR CURAT …. pai vor trebui sa plateasca 100.000 de euro per ingredient 😦

 2. Nu sunt o adepta a medicinii naturiste, insa folosesc din cand in cand medicamente din plante.Cred ca aceasta directiva e buna fiindca nu o data am auzit ca aceste medicamente pot face rau.

  1. @supravietuitor
   Si eu folosesc din cand in cand medicamente din plante, ceaiuri etc….. fara a renunta la medicamnte…. doar ca o completare.
   La 100.000 de euro per ingredient foarte multe medicamente naturiste nu vor reusi sa obtina autorizatie de comercializare.

 3. despre romanii din viena!
  precizare:bataia a avut loc in duminica Pastelui pe insula Dunarii din Viena,din pakate sunt dati ca si romani dar sunr kokalarii care l-au adus la putere pe Sexcu de ambele dati,acesta promitandu-le capilor libertate deplina in golanii,si acum o treaba interesanta:

  Dar voi ce vroiati sa faca distinsii romanii stransi la frigare si bautura sa citeasca din Emmanuel kant sau sa recite poezii si sa asculte Debussy ? sau creddeti ca si-au lasat burtile mari ca sa sprijine mai bine pe ele carti de filozofie?

  L-am intrebat pe Preafericitul Daniel:
  __ Parinte de ce se comporta asa romanii dupa 2000 de ani de crestinism?
  __ Este o taina maaaare.
  __ Dar totusi nu aveti nici o ipoteza?
  __ Necredinciosii atei din vest sunt pusi la incercare cu ajutorul romanilor sa-si piarda rabdarea si sa pacatuiasca.
  __ Deci misiunea crestineasca a romanilor este sa-i faca pe occidentalii atei sa-si iasa din pepeni.
  __ Intocmai, cerul nu vede cu ochi buni ca vestul ateu sa fie mai civilizat decat estul crestin.
  __Cand vor deveni romanii civilizati si amabili?
  __ Odata cu terminarea sfintei catedrale toate relele vor disparea.

  1. @iulian
   Este mai bine dar nu si-a revenit complet.
   Se deplaseaza cu cadrul de mers prin casa… nu pot sa il scot pe afara pentru ca nu poate sa coboare scarile decat cu ajutor si eu nu reusesc sa il sustin pentru ca el are cam 100 kg si eu 50 KG …. dar se vade ca progreseaza zilnic.
   Multumesc de intrebare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s