Apeluri ale SCMD pentru zilele de 9 mai si 14 mai 2011

Apel de 9 Mai

Supliment la agenda de lucru a SCMD

Pana anul acesta, 9 mai avea o tripla semnificatie: Ziua Independentei (9 mai 1877), Ziua Victoriei (9 mai 1945) si Ziua Europei (9 mai 1950).

De cand fruntasul Neculai Ontanu a fost avansat … general (15 ian. 2010), Ziua de 9 Mai a dobandit si cea de-a 4-a semnificatie: Ziua defilarii armatei generalului Ontanu, datatorul de medalii si strangeri calduroase de mana pentru eroii din Afganistan si Irak.
Dupa o timida incercare anul trecut, viitorul maresal Ontanu, primar al Sectorului 2 al Capitalei, a hotarat sa primeasca anul acesta, in fata Primariei Sectorului 2, defilarea trupelor proprii. 
Veti avea ocazia sa-i vedeti in tinuta de parada pe coloneii Talmacean, Bondrea junior, Cristi Diaconescu si pe conducatorul de osti  UNPR-iste  Nicolicea – Sacosa. Nu stim ce uniforma va purta Miki Spaga si Culita Tarata. Manifestarea se va bucura de participarea exceptionala a generalului de Popota Gabriel Oprea. Masa si darurile vor fi supervizate de ministrul ospatar Traian Igas. Participantii la defilare vor purta cele mai noi arme din arsenal – pixul, polonicul si hotoaica.
Recomandam tuturor fostilor militari in rezerva si in retragere, deveniti prin grija celor de mai sus si a celor 3 R (Recalculare, Revizuire, Regularizare), mai intai ”asistati” si actualmente ”beneficiari”  sa nu rateze spectacolul! Sa-i intampinam cu caldura pe cei care ne-au preluat calitatea de rezervisti.
Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
___________________________________________________________________________________________________________________________

“Citeste si da-l mai departe!””

In atentia tuturor sindicalistilor militari:

 MOBILIZARE GENERALA 14 MAI 2011, ORELE 11 a.m. Pe data de 14 mai a.c. se vor desfasura la Bucuresti lucrarile celui de-al 15-lea Congres al Partidului Stat. Nu-si mai zice PCR, isi zice PDL. Nu mai este rosu, este portocaliu. Scop? La al XV-lea Congres, Emil Boc – reales!

 • Ne-au insultat intr-un mod fara precedent!
 • I-au asmutit si-i asmut pe civili impotriva noastra!
 • Ne-au umilit si ne umilesc!
 • Au incercat si incearca sa ne prosteasca!
 • Ne-au furat gradele. Ne-au facut din militari in rezerva “”asistati””, apoi “”beneficiari””!
 • Vor sa ne taie orice legatura cu functiile activilor ca sa nu beneficiem din 2012 de pensii militare tip NATO. In loc de 3000 de euro sa ne multumim cu 300 de euro!
 • Ne transforma intr-o turma dependenta de punctul de pensie, cazuta pe nedrept pe umerii Casei Nationale de Pensii.

Ne desfiinteaza statutul socio-profesional ca sa nu mai avem dreptul nici la asistenta medicala si medicamente gratuite.

Dupa ce ne-au insultat doi ani ca avem pensii nesimtite de 20 de milioane, astazi ne scot ochii cu argintii lui Iuda, dand unora dintre noi, aleatoriu, doua-trei milioane in plus ca sa ne sparga unitatea si hotararea de de lupta. Ne supun celor trei 3

R:1. “”Recalcularea””, adica desfiintarea ilegala, retroactiva a pensiilor aflate in plata;

R2. “”Revizuirea””, ca urmare a esecului “”recalcularii””, ceea ce inseamna renuntarea temporara la jumatate din suma pe care au vrut sa ne-o fure;

R3. “”Regularizarea””, adica atingerea obiectivului initial, prin declararea drept foloase necuvenite la pensie, a sumelor primite in plus de unii si impunerea la restituirea esalonata.

Ne pregatesc, in caz de esec, “”lustratia””, cu alte cuvinte penalizarea cu 15 % din pensia ramasa, pentru anii lucrati inainte de 1989, in institutiile unui stat proclamat de comunistul Basescu si de consilierii sai kominternisti, drept “”comunist””, “”ilegitim si criminal””.

Ne interzic legaturile cu militarii activi si accesul la cladirile de drept ale rezervistilor.

Au spoliat toate structurile militare de proprietatile de drept ale ofiterilor si subofiterilor din Armata, Politie, Jandarmerie (imobile, terenuri, case si tabere de odihna).

Ne-au interzis sa muncim, ne interzic sa traim!

Au desfiintat spitale, scoli, intreprinderi productive.

Au miscorat salariile si incearca sa distruga sindicatele.

In calitate de complici ai strainilor, au furat tot ce se putea fura. Nu mai avem terenuri agricole, intreprinderi producatoare, mine, banci.

Cheltuie banul public pentru fanteziile dnei Udrea, pentru imbuibarea acolitilor, pentru santajarea si cumpararea adversarilor.

In situatia in care BNR stocheaza 39 miliarde euro (9 achizitionate in conditii impovaratoare), au subordonat tara FMI-ului, indatorandu-ne nejustificat prin angajarea dreptului la viata a 10 generatii de romani.

Au desfiintat democratia, incalcand toate articolele Constitutiei si prevederile legislatiei europene.

Vor destructurarea tarii prin regionalizare si puteri nelimitate in mod legal, motiv pentru care vor modificarea statutului Capitalei si a Constitutiei.

Practic, ne-au distrus tara si acum, prin legi ale genocidului, se pregatesc sa distruga natiunea. Este motivul pentru care au retras alocatiile pentru copii, pentru mame, pentru persoanele cu dizabilitati, au lovit si lovesc pensiile si salariile, in timp ce cresc preturile in mod nesimtit si militeaza pentru introducerea de produse straine modificate genetic, de medicamente si vaccinuri letale, paralel cu desfiintarea industriei farmaceutice interne.

Prin destructurarea MAI, majoritatea populatiei va fi lasata fara aparare, in timp ce justitia actioneaza deja in cea mai mare parte la ordinul hotilor.

Pentru toate acestea si pentru multe altele, SCMD va organiza la Bucuresti o mare adunare populara, in fata locatiei Congresului PDL. De asemenea, adunari populare in fata sediilor PDL din localitatile unde avem filiale, concomitent, in ziua de 14 mai,  la orele 11.00, ca sa ne manifestam “”recunostinta”” fata de politica “”inteleapta”” a realesului Boc si a stapanului sau, noul geniu carpatin, cu idei de inestimabila valoare teoretica si practica. Facem apel la toti membrii SCMD sa participe, si in Capitala si in toate centrele de garnizoana SCMD!

Facem apel la toti membrii nostri sa-i aduca la aceste actiuni pe toti aliatii din asociatiile, uniunile, alte structuri organizatorice ale militarilor in rezerva, dar si din asociatiile similare civile si sindicatele inca nedestructurate, care mai pot si mai vor sa se bata pentru apararea drepturilor civice cucerite de inaintasii nostri in ultima suta de ani.

Pe data de 14 mai a.c. va trebui sa participam nu numai noi, toti membrii SCMD, atat in Capitala cat si in tara, la actiunile preconizate, cat si un numar cat mai mare de cetateni ai Romaniei, indiferent de profesie, etnie, religie, sex, care sa raspunda chemarii SCMD, pentru a arata stapanilor FMI ai Romaniei si slugilor lor din tara ca Romania nu mai este un sat fara caini de paza, ca in Romania exista o forta capabila sa apere dreptul la viata al natiunii romane si dreptul la existenta a statului roman – SINDICATUL MILITARILOR.

Veniti asadar fratilor la “Adunarea Norodului”, cu raul sa ne opunem celor rai caci “”Patria este norodul, iara nu tagma jafuitorilor””!

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,Col. (r) dr. Mircea DOGARU

___________________________________________________________________________________________________________________________

Nu sunt membru SCMD dar voi participa la cele doua actiuni.

Hai ca se poate!

Doar impreuna suntem puternici!

Puterea lor sta in frica si in lipsa noastra de reactie.

”Patria este norodul, iara nu tagma jafuitorilor”

„Fraţilor locuitori ai Ţării Româneşti, veri de ce neam veţi fi! Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău! Şarpele cand îţi iasă înainte, dai cu ciomagul să-l loveşti, ca să-ţi aperi viaţa, care mai de multe ori ni se primejduieşte din muşcarea lui. Dar pe balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericeşti, cât şi cele politiceşti, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până cand să le fim robi? Veniti dar, fraţilor, cu toţii, cu rău să pierdem pe cei răi, ca sa ne fie nouă bine! – Proclamaţia de la Padeş

Va invit sa cititi si aici:

FILIALELE DIN BUCURESTI ALE SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE AU PICHETAT ASTAZI SEDIUL ANAF – Theodora

Ultimul Mitropolit – 22 – Vania

Micoza – Caius

Comentarii la Cartea Profetului Zaharia – 4 – Ana Usca

Somaj in Romania 60% !!! – Basarica

Suveranitatea a ajuns o vorbă în vânt – Bibliotecarul

Un sondaj – CEPECA

Ia gogoaşa, neamule! – Constiinta unul liberal de stanga

Grădina mea este verde – Elisa

Catrenul unui nou început – Gabi Rotaru

Pe blog, ca-n viaţă – Gabriela Savitsky

Presa, a patra putoare în stat. Fără conotaţii sexuale – Renata

*Mesajele mele catre emilboc09@yahoo.com – Cutarida

Stiri scurte: 06.05.2011 – George Valah

Poveste din Banat – Ilarie

Îmbrăţişarea – Luna Patrata

Proiecţie de film pe 6 mai in Bucuresti – Lupta pentru Rosia Montana

Am nevoie de un avocat ! – Matilda

Essai de figure en plein air. Monet – Mirela Pete

Stadiul revizuirii pensiilor la Casa Sectoriala de Pensii a SRI – Plano 10

Istorie vie 2 – PopaTeapa

Vreau să mor înaintea ta – Per aspera ad astra

Victorieeeeeeeeeeee  – Razvan

ŞTIE CINEVA UNDE ESTE OPOZIŢIA ŞI CU CE SE OCUPĂ EA? – Roxana Iordache

S.O.S. !!! – Starea Natiunii

Targuri de adoptii a cainilor fara stapan in Parcul Kiseleff si Parcul Obor, 7 si 8 mai – Supravituitor

Puţin din tot – Teo Negura

SA NE AMINTIM: 2001! – Vlad cel Groaznic

De ce un război global nu ar fi… lucrativ – Zalmoxys

Publicitate

58 de gânduri despre „Apeluri ale SCMD pentru zilele de 9 mai si 14 mai 2011

 1. 9 Mai ziua victoriei impotriva fascismului in Europa, singurul roman medaliat si care participa la aniversari MS Mihai de Romania. 9 Mai ziua independentei Romaniei castigata pe campurile de lupta din Bulgaria…comandantul trupelor unite romano-ruse Karol I de Hohenzollern-Sigmaringen, guvernul Romaniei condus de I.C. Bratianu. Domnul Dogaru cunoscut ca fan al dictatorului fascist Antonescu nu pregeta sa injure casa regala si pe MS Regele Mihai, asa ca eu n-am ce cauta alaturi de adoratorii fascistilor si ma doare la basca de disputele lor cu toti ospatarii armatei romane in frunte cu dezaxatul Oprea!

  1. @olimpiu
   „Te doare la basca” ca astia isi bat joc de noi?
   Te minti singur daca spui ca pe tine nu te-a afectat nimic din politica lor…. sau poate nu

   1. nu generaliza! eu am spus altceva, punctual vis a vis de asociatia pensionarilor militari si nemernicii condusi de Oprea in special!

    1. @olimpiu
     Tu ai citit pentru ce ies oamenii aia in strada pe 14 mai?
     Am ingrosat frazele …. eu din motivele alea ies … si ies alaturi de oricine care este impotriva acestui regim criminal …. daca tu astepti sa iti ceara regele sa iesi in strada este treaba ta … nu cred ca regele o sa ceara asa ceva …. asa cum nu cere nici patriarhul ….. desi stiu toti cat de greu le este unor romani.

    2. Hahaha! Păi regele şi patriarhul trăiesc ca viermele în brânză, la ce şi-ar tăia ei craca de sub picioare ?!

    3. @Zina
     Cineva care nu a suferit niciodata de foame nu are cum sa ii inteleaga pe cei flamanzi si cu asta nu am vrut sa atac sau sa supar … am spus ce cred

   2. mie poate sa-mi ceara si papa Benedict ca nu mai sunt interesat sa repet ce am patit in anii 90 cand in cateva luni am fost catalogat huligan, golan, vandut agenturilor straine, drogat etc. si plus vestitul slogan: ,,moarte intelectualilor!”
    ma mir ca mai merg la vot. oricum nicio organizatie politica sau din zona societatii civile nu-mi exprima vreo incredere asa ca las fosta clasa muncitoare in stransa unitate cu intelectualitatea si taranimea sa se lupte pt drepturile ei daca are coloana vertebrala, daca nu toti cei enumerati sa ia pozitia in genunchi si gurita deschisa la slitzul lui Basescu!

   3. Prietene,
    incearca sa iti folosesti capul…
    Nu conteaza cine este cel care face o afirmatie ci valoarea de adevar a afirmatiei…

    In asta consta marea diversiune a tuturor comunistilor-securisti care ne-au condus in ultimii ani…Zeci de ani!

    Stii ca tatal lui Basescu a fost, o perioada, nr 2 in armata romana? Stii ca nimeni nu putea sa lucreze in strainatate fara a fi recomandat de Securitate!? Si totusi, l-ai votat pe Basescu; pentru ca nu ti-a mai pasat cine a fost, cine este ci ti-ai legat speranta de persoana lui…

    Dar, Securitatea ne invata sa folosim masuri diferite!

    1. Neimplicarea nu e reactie. Balariile – lumea vegetala – nu au reactie. Reactie e fuga sau atacul. Daca ai sange cald si coloana vertebrala si nu esti o simpla molusca sau o mai complicata reptila – dar degerata – implicarea se cheama atac – neimplicarii ramanandu-i fuga. Daca evolutia sau creatia te-a facut om, implicarea presupune curaj iar fuga inseamna lasitate. Pentru mine, astia, neimplicatii, nu sunt decat niste pesti cu burta-n sus care – in functie de gradul de descompunere aleg sa pluteasca mai jos sau mai sus, intre ape, pana ce si apa-i refuza si-i scoate-ntre lumi. Asta fiindca ai adus vorba de neimplicare ca „reactie”.
     Eu il vad pe Olimpian destul de implicat sa comenteze pe site-ul tau ceea ce este cu siguranta o reactie. Curios (pentru mine) e de unde ii vine curajul fiindca el doar pare vegetal in leganarea sa de inainte si-n ‘napoi. Sa fie – cum am presupus – vorba de dat „pe gat – si cat”?

     http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/05/mesajele-mele-catre-emilboc09yahoocom.html

    2. @Incognito
     L-am intrebat pe Olimpiu care comentariu l-a deranjat si vad ca nu a mai raspuns…. banuiesc ca al tau…. eu din partea de administrare nu vad, cui i se raspunde decat daca se foloseste „@ urmat de Nick-ul celui caruia ii raspunzi”…….trebuie sa deschid partea externa dupa aprobare ca sa imi dau seama si nu fac mereu asta…. ce sa zic? Incearca si tu sa nu mai folosesti cuivinte dure, TE ROG… nimanui nu ii place sa fie jignit……….daca raspunde si el in acelasi stil ajungem sa ne injuram si nu este bine … este mai bine sa incercam sa ne intelegem ……….Olimpiu comenteaza pe blogul meu de la inceput … din septembrie 2009 si chiar daca nu am fost mereu de acord pana la urma ne-am impacat…. Olimpiu nu crede in necesitatea si in puterea USL … eu cred si sper ca o sa fie bine si pentru noi, pentru popor.

   1. primul impuls a fost sa injur, dra cum stiam ca voi fi cenzurat intreb pt prima si ultima oara: Theo, de ce lasi sa fiu injurat si jignit pe blogul tau fara ca eu sa ma adresez vreunui comentator cu jigniri???? eu adca replic cum meriat postari din astea aiurea ma cenzurezi.
    am sa ma gandesc daca merita sa mai scriu ce cred!!!! mie sila si sa-i injur pe unii nevertebrati!

    1. @olimpiu
     Stai un pic ca nu stiu despre ce este vorba…ma uit acum…. nu am mai citit comentariile … le-am apobat direct
     Am citit acum …. te referi la asta:
     Incognito spus
     mai 7, 2011 la 1:29 am e ?

 2. Apeluri tampite.Noi cand ne-am inscris in SCMD parca era vorba de alte scopuri,nu sa ne implicam in lupta politica sau sa urmam ideile fasciste ale unui frustrat al soartei.Nu vedeti ca zice numai ce si cum vrea el,fara drept de replica sau macar un loc unde sa ne exprimam si noi parerile.A umflat o multime de bani cu ajutorul avocatilor preferentiali pe procese aiurea dinainte pierdute ,amageli ,minciuni si exploatarea unei stari de fapt la un moment dat si mai ales exploatarea naivitatii unora care s-au vazut neajutorati in fata unei situiatii dificile acest furer ar trebui condamnat alaturi de Stoica de la Caritas,Vantu de la FNI si alti excroci ai Romaniei rebele.

  1. @un laic
   Ce bine ca nu sunt toti ca tine.
   Poate atunci era „vorba de alte scopuri”… intre timp s-au intamplat multe rele …. tie iti merge bine?… insemna ca esti de-al lor…. general al chilotilor ca si Oprea…. EU AM INCREDERE IN DL COLONEL MIRCEA DOGARU … minciuni, nu au furat nici un ban daca ar fi furat s-ar fi dovedit… nu faci altceva decat sa dezinformezi in speranta ca ii convinge pe unii sa nu participe …. EI BINE NU O SA REUSESTI NIMIC…. VOM FI ACOLO

 3. Mai fetito ,nu sunt deloc partizan al cuiva iti jur,dar tu chiar nu-l mirosi pe excroc?Tu,personal ce ai pierdut ,cu cat ti-a scazut pensia si mai ales de ce .daca ai obtinut-o fraudulos crezand ca ti se cuvine atunci in aceiasi masura trebuia sa am si eu o pensie compatibila ca toti ne-am dat viata chezas armatei si tarii si nimeni nu e mai in drept sa ia mai mult pentru aceiasi munca.Iar acuma sa ne ierte D-zeu dar noi militarii stam bine pe scara valorica aveniturilor.Daca esti sincera cu tine fii si cu mine .Cat ai pierdut si de ce .Sau ce speri ca vei obtine urland alaturi de acest escroc.?

  1. @un laic
   Eu personal mi-am pierdut locul de munca din cauza acestui regim criminal …. mi-a expirat si ajutorul de somaj…. trimit CV cate 20 – 30 pe zi si nici nu sunt citite …. fostul patron era un mare deputat PDL …. a dat afara trei sferturi din firma sa nu cumva sa saraceasca … are o gramada de vile, de masini si de firme …. a facut bani „cinstiti” in contracte cu statul …. a furat de a rupt dar cine sa il bage in puscarie …. traiesc din pensia parintilor … pesnsie nesimtit de MICA ….. II URASC PE ACESTI NEMERNICI CARE NU S-AU GANDIT DECAT LA EI …. CARE AU CONTINUAT SA FURE SI ATUNCI CAND NU MAI AVEAU CE ….. CARORA NU LE PASA DE OAMENII AMARTI ….EI SE GANDESC DOAR CUM SA SE IMBOGATEASCA EI IN CONTINUARE …. DOVADA ESTE SI JEGUL CARE MI-A FOST PATRON…. CREZI CA EL SIMTE CRIZA? ….. EU AM SUFERIT DE FRIG ASTA IARNA…. MI-AM INSCHIS SINGURA CALORIFERELE IN BUCATAIE SI IN SUFRAGERIE CA SA PLATESC MAI PUTIN………… IL CONSIDER PE DL COLONEL DOGARU UN ADEVARAT ROMAN…. UN ADEVARAT PATRIOT …. ESTE UN OM CARUIA II PASA SI DE CEILALTI … CARUIA II PASA DE TARA … AM INCREDERE IN EL ….. NU CRED CA ESTI FOST MILITAR, UN ADEVARAT MILITAR NU AR ARUNCA IN DISCUTIE TEMA SALARIULUI…. DA, FOSTII MILITARI AU PENSII MAI MARI DECAT CEILALTI PENTTRU CA AU AVIUT O VIATA MAI GREA SI PLINA DE RESTICTII….. FACI ASTA CA SA II INRAIESTI PE PENSIONARII NEMILITARI IMPOTRIVA CELOR CARE AU LUCRAT IN ARMATA ….. DEZBINA SI STAPANESTE …. CE SPER?………… SPER SA DAM DE PAMANT CU ASTIA …….. SA II ALUNGAM DE LA PUTERE ….. SA REINCEAPA ACTIVITATEA CEI CARTE SI-AU INCHIS FIRMELE CA SA AM SI EU UN LOC DE MUNCA …… NU ASTEPT RASPLATA PENTRU CA MA DUC ACOLO ….. TOTI OAMENII DE BUNA CREDINTA AR TREBUI SA IASA PE 14 MAI IN STRADA …. CHIAR DACA UNII SUFERA MAI PUTIN DECAT ALTII.

  1. @maia_home
   Da Maia … au si spus ca: Pe data de 14 mai a.c. va trebui sa participam nu numai noi, toti membrii SCMD, atat in Capitala cat si in tara, la actiunile preconizate, cat si un numar cat mai mare de cetateni ai Romaniei, indiferent de profesie, etnie, religie, sex, care sa raspunda chemarii SCMD, pentru a arata stapanilor FMI ai Romaniei si slugilor lor din tara ca Romania nu mai este un sat fara caini de paza, ca in Romania exista o forta capabila sa apere dreptul la viata al natiunii romane si dreptul la existenta a statului roman – SINDICATUL MILITARILOR.
   Ne vedem acolo

 4. Si eu ii urasc de moarte pe acesti banditi si nu numai pe ei si pe cei dinaintea lor toti sunt niste hoti notorii,ma refeream la faptul ca ti-ai ales gresit idolul .Acest om lupta doar pentru ca lui personal i-a fost redusa pensia de la 44 la 23 asta-i adevarul crud dar o sa te lamuresti .iti doresc tot binele din lume tie si celor napastuiti de soarta.

  1. @un laic
   Ies in strada alaturi de oricine vrea sa iasa …. indiferent de etnie, religie, sex, educatie, varsta, nu imi pasa nici macar orientarea sexuala ….. nu conteaza altceva decat sa ii dam jos pe nemernicii astia… eu am incredere in dl colonel Dogaru….. nu este idol….. eu am un singut idol DUMNEZEU ….. nimic din ce a facut pana pana acum dl Dogaru nu ma face sa nu am incredere in el.

 5. @ Theodora
  Am sa fac o mica divagatie, ca sa pot combate alte divagatii rautacioase. Iancu Jianu! Boiernas cu cateva mosii, deci stare materiala buna. A comis un omor si, urmarit de potere, s-a facut haiduc. Legendele spun ca lua de la bogati, ca a atacat si jefuit inclusiv postalionul domnesc. Tot legendele spun ca banii jefuiti erau folositi pentru ajutorarea saracilor. Nu exista vreun inventar care sa ateste cat din valoarea jafurilor ajungea la saraci si cat ramanea pentru „consumul” cetei de haiduci. Cu toate acestea, de peste un secol si jumatate, nimeni nu l-a privit altfel decat ca pe un erou al neamului romanesc.

  Judecand la rece, conform logicii unor afirmatii facute in postari, Iancu Jianu a plecat la haiducie doar pentru interesul lui personal, ca sa scape de potere si ocna. Daca ne oprim aici si nu vedem mai departe, Iancu Jianu ar fi fost un talhar si nimic altceva. Cam la fel si judecatile unora asupra Col.(r) Dogaru. Sigur ca detractorilor le scapa un mic amanunt: la data infiintarii SCMD (Sindicatul Cadrelor Militare DISPONIBILIZATE), nu exista nicio amenintare asupra pensiei, care era in cuantum departe de „44”. Aparuse o hotarare de guvern (nu stau acum sa verific numarul HG) care interzicea pensionarilor sa ocupe un loc de munca la stat, fiind obligati sa aleaga intre pensie si salariu. Dl Col.(r) Dogaru era disponibilizat dar, datorita calificarii sale, avea diverse colaborari la publicatii de specialitate, colaborari care este posibil sa-l fi apropiat de acei „44”. Atunci, cand a vazut samavolnicia boierilor Base si Boc, s-a facut haiduc! Si a adunat in ceata lui (SCMD) cateva sute de disponibilizati, unii cu pensii de mizerie, care, ca si el, isi mai rotunjeau veniturile din colaborari si prestari de servicii cu program redus. Dupa ce guvernul bocasescu a inceput „opera” de lovire si a pensiilor militarilor in rezerva si retragere, portile sindicatului au fost deschise si pentru ei. Asa ceata haiducilor a ajuns la cateva mii! Ca sindicatul este o forta, nu cred ca mai trebuie dovezi. Din actiunea guvernamentala „pensiile la taiere” a iesit un rahat cu mot! De fapt, se pare ca paguba este mai mare decat castigul, reveland faptul ca, acum, avem cel mai incompetent guvern din intreaga istorie a Romaniei moderne si contemporane.

  Deocamdata, haiducii sunt multumiti de conducatorul lor asa ca, cei din afara cetei, ar trebui sa nu moara de grija lor. Acestia nu fac decat sa confirme justetea logo-ului sindicatului, partea a doua: Vae Victis!

  1. @ALM
   Deci Iancu Jianu intre talhar si erou national….
   Am simtit ca sindicatul asta este o forta, una din putinele forte reale ale Romaniei zilelor noastre…. ma bucur ca in apelurile SCMD-ului nu gasesc doar problemele membrilor de sindicat ci si problemele noastre, ale romanilor care nu am lucrat in armata de exemplu: „Au desfiintat spitale, scoli, intreprinderi productive” …….Au miscorat salariile si incearca sa distruga sindicatele”……..In calitate de complici ai strainilor, au furat tot ce se putea fura”……. au subordonat tara FMI-ului, indatorandu-ne nejustificat prin angajarea dreptului la viata a 10 generatii de romani”….. Cum sa nu fiu cu sufletul alaturi de acest sindicat?

 6. @alm si @theodora ,nu vreau sa va acuz de naivitate ci mai degraba de falsa informare,ce stiti despre haiduci?Ce vi s-a prezentat in filmele epocii trecute si atat dar ce spun izvoarele istorice si scrierile vremii stiti?Documentati-va.Acesti asa zisi haiduci au existat doar in mintea saracilor,seamana cu transformarea maimutei in om.s-a tot transformat pana s-a hotarat sa nu se mai transforme.Asa si cu haiducii atunci toti banditii si hotii imparteau prada cu saracii si brusc ,azi nu vezi unul sa dea ceva .Toti sunt niste excroci de prima clasa.Vadim face ce face doar o pacali pe cineva sa-l mai aleaga,altii dau asa tot de fala.Spuneti un bogatan care imparte ceva cuiva.becali a dat pana era motivat apoi a cerut bisericii banii inapoi ,mai da cine va ceva ,as nu a dat nimeni .Asa va inseala buna credinta cate un smecherando Bucale stil Vadim sau acuma Dogaru.Mi-e mila de voi.

  1. @un laic
   Becali are destul de multe bube in cap dar eu il respect pentru faptul ca a cosntruit casele alea sinistratilor si pentru banii pe care ii da celor bolnavi sa se duca se operze in strainate ….daca as putea sa ajung la el i-as cere si eu niste bani sa ma operez de hernia de disc care ma terorizeaza… aici m-as opera nu la Viena ca „stimatul” nostru presedinte, de un an jumate trebuia sa ma oprez dar nu am avut bani de spaga care se cere in spitalele noastre……….ca a cerut banii inapoi bisericii probabil ca a fost nemultumit el de ceva …. nu confunda gestul asta cu lipsa de credinta in Dumnezeu…. nu sunt Stelista (cand eram tanara ma uitam la meciurile Progresului Bucuresti, echipa cu care tinea tata) si nici membra a partidului lui Becali 😀 …. nici nu prea stiu ce fel de politica face partidul asta al lui…. nu mai stiu daca mai are partid … in rest prefer sa ii las placerea domnului ALM sa iti raspunda despre haiduci si despre dezinformarile de care ne acuzi.

  2. @Un Laic
   Da’ de ce sa nu ne acuzati de naivitate? Puteti sa va permiteti orice in spatiul virtual. De exemplu sa va fie mila de mine! Numai ca nu v-ati gasit clientu’! Sunt extrem de suspicios si sunt cu ochii pe Col.(r) Dogaru ca pe butelie! Dar nu sunt in situatia celui care se sperie de pozitia relativa fata de drobul de sare: n-am niciun contract cu dl Col.(r) Dogaru! Urmez sau nu politica SCMD, platesc sau nu cotizatia de membru, particip sau nu la actiunile sindicatului. Si stiti pentru ce imi convine statutul de membru al sindicatului? Nu ma simt singur in actiunea de recuperare a statutului de militar in rezerva! Sigur ca poate fi o manifestare a naivitatii dar, urmand invataturile nelaice, pot afirma in fata oglinzii: Fericiti cei saraci cu duhul!
   Dar, ceva tot vreau sa va reprosez: este un gest lipsit de eleganta sa ma trimiteti sa ma documentez. Daca citeati atent mesajul meu, ati fi observat ca am spus ceva despre legende. Nu vreau sa va jignesc dar trebuie sa va intreb daca stiti ce este o legenda?
   In legatura cu transformarea maimutei in om, concept pur laic, de asemenea trebuie sa va intreb: de cate milioane de ani urmariti evolutia omului? Dar a altor animale si plante? N-ati observat nicio modificare a vreunei forme de viata de-a lungul documentarii dvs? Nu? De virusul gripei ati auzit? Se transforma de la an la an! Si omul s-a transformat in ultimul secol. Nu radical dar vizibil pentru cineva care se documenteaza.
   Ca sa nu va raman dator, in incheiere, spun si eu: mi-e mila de ortografia dvs.

 7. Pingback: Cheia « Ilarie
 8. Nu atiu daca avand o ortografie ireprosabila presupune a fi si destept,sau nu ,macar informat ,iar ca sa ne laudam cat de docti suntem e o dovada crasa de PROSTIE,in genereal fanaticii religiosi sunt creduli si se cred deosebiti …nu sunteti departe ,chiar va compatimesc.

  1. @ Un Laic
   Draga domnule, mai aveti putin si dati in clocot! Va rog, va conjur, sa va monitorizati pulsul si tensiunea, ca e pacat sa pierdem un coleg atat de doct. Intr-adevar, o ortografie ireprosabila nu presupune a fi si destept sau informat, ci arata o obisnuinta cu scrisul si cititul. Ori, numai un om lipsit de eleganta in dialog (pot folosi si alta sintagma sinonima) are tupeul sa acuze pe cineva pe care nu-l cunoaste ca ar fi naiv, lipsit de informare, demn de mila si, mai nou, demn de a fi compatimit.
   De ce am pomenit de ortografie? Fiindca, pentru un cunoscator, scrisul spune multe despre caracterul celui care a asternut cuvintele. Ce am observat eu? Frazele concepute si scrise de dvs seamana cu cele astertute de un subofiter pe un proces verbal de contraventie. Asa am ajuns la concluzia ca, fie sunteti plt.maj.(r) MAI, fie col.(r) de la trupele de infanterie MApN. Cale de mijloc nu exista!
   Fiindca imi sunteti simpatic am sa va mai dezvalui un secret. Un om destept si informat nu-si permite sa afirme cu manie proletara ceea ce nu cunoaste: „in genereal fanaticii religiosi sunt creduli si se cred deosebiti …nu sunteti departe”! Va asigur ca v-ati facut de râs pe acest blog, unde sunt colegi care ma cunosc inclusiv personal …

  1. @vladcelgroaznic
   Pe 9 mai vad ca este apel doar pentru membrii SCMD, pentru 14 mai este apel si pentru ceilalti dar nu cred ca ne poate interzice cineva sa ne plimbam prin parcul din fata primariei sect 2… lasa portavoce acasa cand nu este autorizatie

   1. 😦 Pe 14 nu cred ca ajung 😦 „Cand tot ce ai e un ciocan, toate obiectele iti par cuie!” 😀 Acum merg cu portavocea si in masina 🙂 Sa vezi ce se sperie sobolanii cand zbier cu ea in trafic 😀

 9. Cine vorbeste de duplicitate,ortografie,psiho si para psihologie,etc.Daca suntweti atat de buni la „limba”de ce nu va expuneti ineptiile la vreo revista literara,iar daca ii subestimati pe plt.maj.de M.A.I.si pe coloneii din M.Ap.N.,si-i infierati cu manie proletara,de ce mai scrieti pe blogurile lor si invocati SCMDul?Disculpati-va elegant daca va „duce tartacuta”stiindu-va cu o cultura superioara si eu un „biet”colonel vorbiti si comportati-va caatare ,nu injurati ca mine.

  1. @ Un Laic
   Stimate domnule Colonel, duceti amabilitatea pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres atribuindu-mi mie si cele scrise de altii. Nu am obiceiul sa injur pe net, dar recunosc spasit ca o fac la volan. De asemenea, tinand seama ca nu v-am acuzat de duplicitate si nici ca as subestima vreun militar, de la soldat la general, cred ca putem considera ca m-am disculpat suficient si pentru exigenta dvs.
   Am sa va explic ce e cu „chestia” pe care o considerati subestimare sau desconsiderare. Din experienta mea de catana batrana, stiu ca pentru majoritatea subofiterilor stiloul (in cazul nostru tastatura) este mai greu decat o teava de aruncator de grenade. Nu acelasi este cazul coloneilor de la trupele MApn care, invatati cu racanii, afiseaza un aer de superioritate, din pacate umbrit de un limbaj la limita urbanului. Dar, vorba lui Kim Ir Sen, una-i una si alta-i alta sau, ce are sula cizmarului cu stampila primariei! Faptul ca se „misca” mai greoi pe terenul scrisului nu inseamna automat ca nu sunt militari excelenti! Cu o conditie, sa nu se autosugestioneze ca sunt „alfa si omega”! Stiti care este diferenta intre un om inteligent si altul opus lui? Ala inteligentu’ spune: mai nimic nu stiu, in timp ce opusul lui este convins ca le stie pe toate.
   Cu speranta ca scurtul meu expozeu nu-l considerati ca fiind un cumul de injurii, am onoarea sa va salut!

   1. @ALM
    Si eu injur la volan… tin minte ca atunci cand m-a auzit tata s-a suparat asa de tare ca a vrut sa coboare din masina …. cred ca era pentru prima oara cand ma auzea injurand …. de vina era o duduie care mi-a taiat calea si pe urma a pus frana 😀 …………acum ca nu mai am masina asa ca injur la televizor cand vad conferintele de presa ale „iubitilor” nosti conducatori

 10. N-am crezut vreodata ,ca vom fi trata-ti
  Precum niste sclavi , si vom fi uitati
  De acesti barbari , ce ne toaca -intr-una
  *mai rabdati reforma ?-mai rabdati minciuna?

 11. Pentru vesnicia de la tara
  Marin Preda la creat din calimara
  pe al nostru Moromete de roman
  Care creste-arde pentru vatra din strabun

  Eu sunt Moromete cu al lui *parfum*
  Si*ncotr-o noi mergem ? oare pe ce drum ? – NICOLAE – tara!

 12. Nu stiu ce se intimpla ? cu mesajele noi pe care le
  scriu -de nu mai apar scrise decit daca aplic alt mesaj nou. Este cunva mina securitatii lui B….sau altceva ?
  Poti sa-mi spui – dupa o consultare prealabila cu un specialist. Astept mesaj scris.

  1. @murfy
   NU cred…. blogul asta este pe platforma WordPress… nu cred ca il pot influenta serviciile …. ele pot doar sa il citeasca …. stau 23 de ore si 55 de minute pe blog…. cred ca lucreaza in 3 schimburi …. nici mama nu m-a supravegheat atat cand eram in fasa 😀 …. cred ca este o mica problema a serverului care este in SUA parca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s