foto: e-transport.ro
Citroen a rechemat 20.000 de maşini C3 Picasso comercializate în Marea Britanie dupa ce s-a aflat ca sistemul de franare se poate activa si de pe locul pasagerului din stanga soferului.
Despre ce este vorba:
Modelele Citroen C3 Picasso fabricate în Franta care sunt comercializate in Marea Britanie sunt modificate cu volanul pe dreapta
Se pare ca sistemul de franare, care are multe componente in partea frontala stanga si este acoperit doar cu cauciuc si cu materiale textile, poate fi actionat daca pasagerul din stanga soferului apasa mai puternic pe podea.
Defectiunea se va remedia prin montarea unei placi de metal in zona cu probleme si reparatiile vor fi suportate de Citroen.
Sincer am crezut ca asa ceva se poate intampla doar la noi.
Ei bine, uite ca se intampla si la francezi.
Probabil pentru ca m-am obisnuit sa fiu la volan si nu pasager intodeauna cand ma urc intr-o masina pe locul din dreapta soferului am tendinta sa franez 🙂
Va invit sa cititi si aici:
Ultimul Mitropolit – 37 – Vania
PDL – partidul UNIC – Starea Natiunii
Flash-mob si Apelul Oanei Pellea pentru salvarea cailor din Deltă – Supravietuitor
Şoapte din umbra victimei – Atitudini
„Ce e ungurii si ce vrea ei” – Cutarida
„Belea” de la C.E. – Bibliotecarul
Noua statuie a Papei Ioan Paul II, seamana cu… Mussolini ! – George Valah
Inregistrare seimica in timp real – Plano 10
Quod erat demonstrandum – Popa Teapa
Spune ce simti… – Luna patrata
Se intampla si la japonezi. Toyota a retras din toata lumea, acum doi ani, doua modele derivate cu hibe la acelas sistem.
http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/05/odiseu-la-cotarceni.html
@incognito
La japonezi chiar aveam pretentii
Stimata Theodora, o sa lipsesc vreo doua saptamani si va rog sa nu coborati spiritul combativ al blogului cu fleacuri d’astea! Este o boala a autoturismelor super compacte, unde nu poate fi mutat usor grupul franei de serviciu (cilindru si servo) de pe stanga pe dreapta. In aceste cazuri se foloseste o tija, la locul de insertie al pedalei, care traverseaza comanda din stanga in dreapta. Daca o sa va uitati unde este locul de insertie aproape la orice autoturism, o sa vedeti ca trebuie sa fi destul de „insistent” ca sa-ti bagi picioarele sub bord. Dar, se pare ca „insistenti” exista, asa ca a aparut acest superb subiect de presa. Pe curand …
@ALM
Drum bun si sa ne auzim cu bine!
La cat de mici sunt ousoarele astea autopropulsate, normal ca pasagerii isi indeasa diferitele parti anatomice prin orice cotlon ramas liber…
@vladcelgroaznic
Nici mie nu imi plac masinile mici ….. alea cu 2 usi in loc de patru sunt ingrozitoare
Cum il contactam pe Iustin Capra 😀 ?! Sa facem o masina asa cum cred eu ca ar corespunde necesitatilor unora ca mine: mare in fata (deci mai lata…), doar 2 locuri, inalta (sa poti sa intri pe coclauri cu ea), viteza maxima 90km/h (merge si 80), eventual (si) cu panouri solare, combustibil – orice, de la ulei vechi in sus, portbagaj mare cam cat al unui Logan 😀 si posibilitatea unui portbagaj superior (daca vreau sa car cotete pentru caini). Interesant cum ar arata…
@vladcelgroaznic
Cautam in google 🙂
Deci, masa ei cam 500kg (simplificam caroseria la maximum, materialele moderne ar trebui sa ajute), 25-40 cai putere
@vladcelgroaznic
Si consum mic
Din nefericire mai ales la noi nu se putea întâmpla aşa ceva. Adică se constau greşeli de proiectare dar nu se rechemau maşinile pentru a se remedia greşeala. La ei se întâmplă destul de des. Toate mărcile mari au acest tip de probleme.
Anul trecut a fost rechemat Mercedes E-Class… Acum câţiva ani, parcă 2006, Audi A3, VOLVO V70 şi XC70 prin 2007, Volkswagen Golf parcă tot anul trecut, Fiat Grande Punto acum câteva luni…
@Bibliotecaru
Titlul se refera la greseli nu la rechemari
Păi sunt legate unele de altele…
Pe timpuri Dacia era blamată că de fapt nu are o evoluţie şi, timp de 20 de ani, nu prea se inovase nimic prin motor, caroseria era şi ea doar cu un pic de transformare într-o mare de delăsare… şi aşa mai departe.
Chestiunea occidentală este tocmai pe dos decât situaţia Daciei de dinainte de revoluţie şi încă un deceniu după. Industria occidentală este ghidată de marketing. În cazul lor, schimbarea se face pentru a stimula cererea şi nu pentru că acele schimbări fac o maşină mai bună. Evident, atunci când schimbările sunt foarte dese, este inevitabilă introducerea rapidă şi a inovaţiilor în domeniu. Problema este că timpul de la concept până la ieşirea pe piaţă este extrem de scurt. Realitatea economică dictează ca în momentul în care un model este pe piaţă următorul model deja este în lucru.
Acest greşeli apar dintr-un motiv foarte simplu, marile mărci nu pot aştepta foarte mult să verifice chiar ei, în teste de anduranţă, cum se comportă noul concept. Şi ce fac? Îşi asumă faptul că aceste maşini pot avea vicii pe care le va pune în evidenţă atelierul auto după un an sau doi de exploatare. Evident, este ceva profund imoral… dar generalizat. La fel se întâmplă şi la programele software, şi la medicamente, şi la celulare… Şi să ne gândim că a influenţa sistemul de frânare este foarte, foarte periculos. Mai mult, nu ştiu dacă aţi reţinut… sistemul de frânare „este acoperit doar cu cauciuc şi cu materiale textile”, ceea ce chiar mi se pare nepermis.
Iată deci două sisteme puse faţă în faţă. Primul sistem, cel românesc, în care greşelile apar mai ales din cauza neglijenţei celui care montează maşina în uzină şi a fiabilităţii scăzute din cauza tehnologiilor vechi. La noi, dacă nu se potriveşte şurubul cu gaura… mai bagi şurubelniţa, mai tragi de gaură, mai dai un ciocan… Recunosc că şi eu, când făceam practică pe vremea liceului, tot cam aşa făceam cu nişte tablouri electrice… Mie îmi trebuiau la număr, puţin îmi păsa ce va face cel care va veni după mine. Nici pe cei care făceau carcasa nu-i interesa cum mă descurc eu cu nişte găuri care nu se potrivesc… La noi viciul era vizibil, motorul mai vibra că nu avea şuruburile strânse, uşile nu se închideau că nu le regla nimeni… erau nişte chestiuni pe care, în perioada de rodaj, reuşeai să le remediezi, după care deveneai mecanic auto ca să repari diferitele lucruri, învăţai defectele maşinii şi maşina ajungea să asculte de măna caldă şi drăgăstoasă a proprietarului. Dacia era un produs slab calitativ din cauza execuţiei şi, de aceea, maşinile pentru export arătau un pic diferit.
La occidentali însă viciile sunt ascunse. Te poţi aştepta să dai drumul la căldură şi să iei foc pentru că cineva a înghesuit nu ştiu ce conductă astfel încât să încapă încă un indicator. Viciile lor sunt mult mai periculoase, pentru că nu te aştepţi la ele. Cum ar fi să mergi cu 160 de km/h şi pasagerul să-ţi pună o frână, din greşeală?
@Bibliotecaru
Asa cum erau mie imi placeau daciile breck 🙂 … ce curse faceam . 😀
Eu cred că Lăstunul abia acum începea să se vândă pentru cei cu carnet din acela de 16 ani… Ne îmbogăţeam cu el.
@Bibliotecaru
Nu doar ca ieseam din criza dar ajungeam si o putere mondiala 🙂
si piese ieftine, de la un model de serie… Dacia, Golf, ceva de genul asta…
@vladcelgroaznic
Da si pretul este important