De necrezut! – Altii sunt de vina – Presedintele USA Barack Obama foloseste aceasi tactica ca Basescu Traian?

Presedintele Barack Obama crede ca recuperarea economia a USA este incetinita de cutremurul din Japonia, de preturile mari la gaze si situatia fiscala europeana.

Tactica este veche si o foloseste si Basescu Traian … mereu altii sunt de vina ca nu merge treaba, el si guvernul lui sunt „perfecti”.

„President Barack Obama is pointing to problems in Japan and Europe as challenges for the U.S. economy, placing some blame on events abroad for a domestic recovery that is showing signs of slowing down.” scrie Reuters.

Lately, it’s high gas prices, the earthquake in Japan, and unease about the European fiscal situation. That will happen from time to time. There will be bumps on the road to recovery.”

_____________________________________________________________________________________________________________________________________-

Va invit sa cititi si aici:

Revista Ştiinţă & Tehnică a câştigat distincţia NASA Astronomy Picture of the Day – Theodora – Hai ca se poate!

Comentarii la Apocalipsa – 17 – Ioan Sorin Usca

Iepurașul – Per aspera ad astra

Troubleshooting – Zalmoxys

4 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor victime ale agresiunii – Supravietutor

Sebastian Lazaroiu expertul in manipulare – Starea Natiunii

Iar sunt morţii de vină! – Renata

4 iunie 1920, UNGARIA a semnat tratatul de la Trianon cu Puterile Aliate- inclusiv Romania – Plano 10

De ce toată lumea peticeşte educaţia? Nu are nimeni curajul pentru schimbări radicale? – Bibliotecarul

Publicitate

46 de gânduri despre „De necrezut! – Altii sunt de vina – Presedintele USA Barack Obama foloseste aceasi tactica ca Basescu Traian?

  1. desi sunt sustinatopr al republicanilor americani si nu il privesc cu ochi buni pe Obama, consider comparatia ta neavenita si total absurda!

      1. si duminica trebuie sa aud de Basescu. e star national, nu stiu daca de la Ceausescu s-a mai comentat atat de mult pe marginea unui personaj??? macar atunci o faceam mai in soapta si in grupuri restranse, asta e vedeta. Dupa ce va pleca de la Cotroceni imi va fi dor de el… asta daca nu revine in fruntea PD-L si ajunge prim ministru
        Oricum cred ca esti portocalie de fapt pt ca ieri la congresul tinerilor PD-L Udrea a copiat sloganul lui Obama si a rostit: Yes we can!!!, tu azi postezi un subiect cu o paralela Obama-Basescu… deci Q.E.D.

        1. @olimpiu
          Da trebuie sa azim mereu 24 de ore de „mult iubitul si stimatul” nostru conducator …. si Manolea ala o sa se asigura ca il si visam
          Ce imi faci Olimpiu … maine vroiam sa scriu despre „Yes we can!!!” 😀
          Cred ca glumesti 🙂

        2. Olimpiu…toti suntem ” dependenti ” [ din nefericire ] de Basescu si …Udrea.Depinde de ei si [ evident] de ” servicii”, cum traim , daca …ne mai lasa sa traim.Sa nu ne ascundem dupa …visin[ ca tot am unul in curte…]in mainile lor se afla soarta intregii populatii a Romaniei!Si pentru ca te vad mai …informat, ce zici, eu, la cei 58 de ani pe care-i am, voi ajunge sa traiesc suficient pentru a-i vedea judecati si condamnati?Sa nu-mi zici cumva c-ai aflat ca s-a marit ” speranta ” de viata in Romania la…200 de ani …ca nu te cred!

        3. @Marian
          Multi inainte (ani). eu iti doresc sincer nu numai sa apuci ziua aia, dar ea sa fie mai aproape decat crezi!

    1. Olimpiu esti ” sustinator ” al republicanilor ?Pe bune sau….Barac Obama face nu ce doreste el[ ca nu-i Bush..ala batran ]si ce i se indica.fi sigur ca asta face ..chiar daca-i ” sta in gat” galusca pe care vre-un consilier i-ar putea-o servi.Si sti de ce face numai ce-l sfatuiesc …altii?Sti pentru ce si la buda , inainte sa se duca …intreaba consilierii? Pentru ca el este Presedinte al SUA si deci nu-i de capul sau pe maidan …cu cheia legata de gat!Basescu? Un impostor cocotat acolo din prostia unor…aiuriti , unor zapaciti , de lipsa de comunicare intre doua partide si de fapt intre cei ce se ocupa cu , comuniocarea, de ” serviciile ” pe care le-a servit odinioara iar acum …acestea il servesc…si pot continua pina maine la amiaza.sa nu fi suparat pe mine insa asta gindesc.Am mai patit chestii de genul asta , am indraznit sa-mi spun si eu parerea pe cite un blog si aproape instantaneu s-a gasit cite unul cu un IQ cat palatul telefoanelor care sa ma ia la misto , in cel mai bun caz…Sper sa …scap neinjurat macar asta seara …sa-mi mearga bine de lunea!

      1. @Marian din…Berceni
        Consilieri? Ce pacat ca basescu nu prea mai are consilieri 😀
        La mine pe blog nu sunt permise injuraturile … asa ca va rog frumos sa nu va certati

        1. sunt sustinator al republicanilor in mod serios, sunt de acord cu doctrina si modul in care vad sistemul fiscal si economic, modul in care pun familia in prim plan si manifesta un anumit conservatorism si sa nu mai vb de politica lor externa care a avantajat Romania, dar azi am simtit nevoia sa fac glumitze pe seama postarii lui Theo

  2. Pai, sa invadeze Japonia si Europa si Rusia si ce-o mai fi, ca sa nu le mai zdruncine lor caruta pe drumul recuperarii economice!

    Ce tara de ….. si SUA asta! Toata „umflarea” lor e pe datorie…

    1. @vladcelgroaznic
      Nu este nevoie sa invadezi o tara ca sa o supui … este suficient sa o faci sa se indatoreze la tine … sigur ca nu este cazul SUA 🙂

      1. Iata doua citate din John Davison Rockefeller, marele magnat american, fondatorul Standard Oil Company. Primul citat este suficient de imoral, Rockfeller a spus:
        „Modalitatea de a face bani este aceea de a cumpara cand sangele curge in strada”
        Iar al doilea:
        „Intotdeauna am incercat sa transform dezastrul intr-o oportunitate”
        Or, apropo de aceste citate, nu se poate sa nu te gandesti la cei care au profitat (cine stie cine or fi?) de aceasta situatie de criza economica, dezastrul pe care au incercat sa-l transforme intr-o oportunitate (trebuie sa-ti si reuseasca chestia asta!). Si de razboaiele impotriva terorismului, care au facut sa curga mult sange in strada, iar altii au „cumparat”, facand bani de pe urma acestora.

        http://en.wikipedia.org/wiki/John_D._Rockefeller
        http://www.rightwords.ro/citate/autor/john-davison-rockefeller–852

        1. @Motanul Incaltat
          Mi-ai ridicat mingia la fileu … si cei care sunt la conducerea tarii acum ce fac? in timp de criza ei se imbogatesc iar romanii foarte saraci MOR

        2. @Theodora
          Daca te-ai uitat pe citate (am pus link-ul in comentariul anterior), vei vedea un citat foarte interesant din J.D.Rockefeller care suna cam asa (s-ar putea sa scriu mai pe larg intr-o postare pe tema asta):
          „O prietenie bazata pe afaceri este mai buna decat o afacere bazata pe prietenie”.
          Chestiunea care se pune ar fi urmatoarea: in Romania cum e? Intr-un anumit fel… ai putea spune ca e si, si. Dar eu cred ca predomina mai mult afacerile bazate pe prietenie, sau, daca doresti, mentalitatea asta. Deci nu prieteniile bazate pe afaceri.Pe de alta parte ori ce om de afaceri cauta sa transforme un dezastru intr-o oportunitate. Altminteri nu poti merge inainte. S-ar stopa totul. Insa la noi afacerile bazate e prietenie au un caracter care nu mai depinde de apartenenta politica. O transcede, atunci cand e vorba de afaceri importante. Dar pe de alta parte, vezi, foarte interesant, tenta politica ramane, culoarea politica e cea care conteaza. De unde se vede ca in societatea romaneasca mediul de afaceri este penetrat puternic de mediul politic, de politic in general vorbind, indiferent ce partid se afla la putere. La noi factorul politic este nu de putine ori determinant in ceea ce priveste succesul in afaceri, ceea ce la americani nu prea e asa (sau intr-o mica masura). La noi, in schimb, e cam asa: „depinde cu cine te dai”, depinde in ce gasca esti”. La noi este prezent spiritul de gasca, nu seriozitatea specifica germanului, ca sa dau un alt exemplu. Din aceasta cauza ne si asemanam cu o „oaste de stransura”. Dar, repet, caracteristica principala este penetrarea profund politica a mediului de afaceri, datorita si faptului ca statul are inca un rol mare in economie. Parghiile sunt santajul, amenintarea, intimidarea. Si toate acestea, indiferent ce partid este la putere, au un caracter politic cu un unic scop: o clasa politica parazitara, asa cum e clasa noastra politica, sa castige si ea niste banuti, ca trebuie, uite si pentru unul, altul, mai trebuie si pentru campania electorala, mai trebuie si dom’ Presedinte sa-si puna fata, care e o loaza, europarlamentara la Bruxelles, iar altii sa plateasca oalele sparte, etc. Clasica expresie caragialiana: „Sa nu ma combati!” este inca in vigoare! 🙂
          Insa lucrurile astea afecteaza profund tara si nu pot determina progresul ei. Asta e marea nenorocire…

        3. @Motanul Incaltat
          In Romania predomina afacerile bazate pe prietenie, pe grad de rudenie si pe grupuri politiice si de interese … intelegi ce vreau sa spun?
          Da acum vad ca si tu ai scris despre asta.
          Uite ca pot sa fiu de acord cu tine 😀

      2. Nu, frate!

        O indatorezi, n-are bani sa plateasca, te superi si o invadezi! Ori sunt „mare putere”, ori nu mai sunt…

        Invazie, ocupatie cu soldati, zeci de milioane de dolari explodati la fiecare secunda, Humvee-uri care consuma 25l/suta de km in patrulare 24h/zi, patrule aeriene, cum se face… 😀 „N-avem bani”, „n-avem bani”, „recesiune”… Cunosc placa, nici la comunisti „nu era buget” pentru nimic, doar pentru propaganda se gasea… 😉

        1. Pai, daca nu mai vrea sa dea banii?!

          Adica, Romania s-a indatorat la FMI. Si de maine spune: „N-avem bani, nu platim. Pa!”. Care sunt parghiile prin care sa recupereze banii?!

          Tot la o problema de FORTA BRUTA se rezuma totul. De ce Romania a pierdut toti banii investiti inafara granilor sub o forma sau alta, iar SUA/FMI/Banca Mondiala si permit sa ingroape tari intregi si sa le dicteze politica din exterior (desi in general habar n-au de capu’ lor functionarii aia, iar stapanii lor sunt niste bezmetici)?

        2. @Vlad cel Groaznic
          Nu platim ca nu avem bani …. vindem ceva si facem rost de bani …… grecii pot sa vand o insula … noi putem sa incercam cu putina Delta… un varf de munte … poate o manastire …. poate un intreg judet … ca fabrici nu mai avem

  3. Păi nu v-am spus eu că domnul Obama foloseşte aceiaşi metodă încă de pe timpul când cerea congresului ca SUA să se mai împrumute un pic, adică un pic mai mult decât foarte multul care este deja angajat de Guvernul Statelor Unite. Şi vorbim despre „cel mai puternic om al lumii”. It’s not fun?

    1. @Bibliotecaru
      Domnule Bibliotecaru titlul a fost de fapt o GLUMA dar se pare ca nu am reusit sa o transmit catre cititori…. de fapt Basescu foloseste tactica domnului presedinte Obama … bine ca tactica este foarte veche dar cel care se inspira este basescu

  4. Articolul de pe yahoo.news, pe care l-ai vizualizat in postare, da o explicatie lapidara asupra atitudinii lui Obama:

    „That bump is a political challenge for the president, whose re-election in 2012 may depend on his ability to convince voters that his economic policies have been successful.

    Part of his pitch will include steering attention to outside forces as causes for economic woes at home.”

    In 2012 vor fi alegeri in USA, iar Obama, pentru a fi reales, trebuie sa convinga votantii ca politicile sale economice au fost un succes. Si asta pentru ca republicanii contesta politica economica a democratilor, uneori cu malitiozitate. Este mai mult o lupta politica intre republicani si democrati.

    Economic vorbind, daca ne luam dupa statisticile FMI, PIB-ul US va creste, dar va creste si datoria publica (dupa parerea mea, ingrijorator de mult…)

    Iata aici, detailat:
    http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2011/01/weodata/weorept.aspx?sy=2006&ey=2016&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=62&pr1.y=11&c=111&s=NGDP_R%2CNGDP_RPCH%2CNGDP%2CNGDPD%2CNGDPRPC%2CNGDPPC%2CNGDPDPC%2CPPPGDP%2CPPPPC%2CNID_NGDP%2CNGSD_NGDP%2CPCPI%2CPCPIPCH%2CPCPIE%2CPCPIEPCH%2CFLIBOR6%2CTM_RPCH%2CTMG_RPCH%2CTX_RPCH%2CTXG_RPCH%2CTXGO%2CTMGO%2CLUR%2CLE%2CLP%2CGGXWDN%2CGGXWDN_NGDP%2CGGXWDG%2CGGXWDG_NGDP%2CNGDP_FY%2CBCA%2CBCA_NGDPD&grp=0&a=

    Sigur, apropo de ce spune Obama, exista interdependente cu economia europeana, cu cea japoneza. Insa, dupa parerea mea, Obama si partidul sau au facut mari eforturi pentru ca sa rezolve o situatie economica de criza deloc usoara. Eu cred ca a facut lucruri bune. Poate ca mai sunt multe de facut, e adevarat. Dar eu cred ca a reusit, intr-un termen destul de scurt, sa puna economia SUA pe directia cea buna. Daca ar fi putut face mai mult? Ar trebui sa ne gandim ca atunci cand trebuie sa faci fata unui crah bancar (sa nu uitam cum s-a prabusit in 2008 una din cele mai importante si mari banci americane – Lehman Brothers)nu e deloc usor. Republicanii spun ca trebuie create locuri de munca in sectorul privat. Pai trebuie! Insa trebuie sa ai si bani, apropo de sectorul privat. Eu cred ca si Obama spune acelasi lucru, ca trebuie, normal. Uite ce spune Obama:
    „”Even though our economy has created more than two million private sector jobs over the past 15 months and continues to grow, we’re facing some tough head winds,” he said.”. Deci in 15 luni s-au creat 2 milioane de locuri de munca in sectorul privat, si acestea sunt in continua crestere! Si daca ai sa te uiti si pe raportul FMI ai sa vezi ca somajul a scazut din 2009 (cand au inceput sa se faca simtite la modul foarte dur efectele crizei) pana acum (2011). Ceea ce e mare lucru! Iar somajul in USA va scadea in continuare si in urmatorii ani.

    Nu, n-as crede ca foloseste aceeasi tactica, din ceea ce a zis. Eu cred ca Obama a vrut sa spuna ca pentru ca US sa aiba crestere economica atunci trebuie ca si in tarile partenere (UE, Japonia) treburile sa meaga bine din punct de vedere financiar si economic. In caz contrar vor fi tot felul de „bumps”, dupa cum spune. Adica nu va fi un drum lin pentru US si pentru americani. Adica nu va fi usor.

    1. @Motanul Incaltat
      Sigur ca exista interdependente … sigur ca au facut si lucruri bune.
      Normal ca este necesar ca si Europa si Japonia sa se miste mai bine ca sa nu reduca viteza de crestere a economiei americane
      Dar criza asta de unde a venit daca imi este permis sa intreb?

      1. Daca vorbim de cauzele crizei economice mondiale, vorbim de un alt subiect. Numai ca Obama a preluat o situatie deja grea. N-a avut, practic, posibilitatea de a face ceva si a stopa criza. Spuneam de Lehman Brothers, dar aceasta s-a prabusit in sept.2008. Obama a venit in functia de presedinte al USA in 2009, in ianuarie. Practic Administratia Obama a prins cea mai grea perioada. A trebuit sa faca fata unei situatii economice extrem de dificile. Si iata ca a reusit sa aiba succes in ceea ce a intreprins in plan economic! Sa nu fim chiar rautaciosi cu PD (vorbesc de ala american 😆 ), chiar daca pe aici sunt, din cate vad, simpatizanti ai republicanilor. In 2009 situatia economica a US era disperata. Ca s-ar putea spune ca a facut si greseli… Dar… arata-mi mie un conducator care sa nu faca greseli….

      2. Eu cred ca la izbucnirea acestei crize economice, care a venit din USA, au contribuit si imensele cheltuieli militare pe care US le-a facut in razboaiele din Irak si Afganistan. Adica o suma de 600 de miliarde $. O suma imensa! Dar iata si un articol interesant pe aceasta tema:
        http://www.hotnews.ro/stiri-international-5802871-cheltuielile-militare-mondiale-depasit-1-400-miliarde-dolari-2008-atingand-nou-record-top-3-sua-china-franta.htm

        Care spune ca:
        „SUA detine de departe primul loc in clasamentul Sipri, acumuland in 2008 peste 41% din cresterea totala a cheltuielilor militare mondiale, mai mult decat urmatoarele 14 tari aflate in continuarea clasamentului, o mostenire a epocii Bush, potrivit sursei citate.

        Incepand cu 1999, cheltuielile industriei americane de aparare au crescut cu 67% in preturi actualizate, pentru a atinge 607 miliarde dolari anul trecut.”

        Sa ne gandim ca e vorba de sute de miliarde de dolari… China a si criticat, daca nu ma insel, aceste cheltuieli imense pe care le-a facut SUA in domeniul militar.

  5. Sistemul american este bazat in speculati,bancile americane asigura in toata lumea cei care doreste sa faca pariuri pe economie.Zeci de miliarde de dolari sint in pariuri de toate felurile care fac averi bancilor americane, sau le pune la pamint.Americani au un sistem de spionaj politic, militar,economic etc. si bancile sint afiliate cu aceste organizati care lucreaza pentru guvernul american.Ca drept dovada americani cheltuiesc 60 miliarde de dolari sa spioneze lumea intreaga in fiecare an.Asa caci celelalte tari trebuie sa faca atentie caci s-au fript,perzind zeci de miliarde de dolari, de multe ori din cauza bancilor americane.

  6. Pingback: Şedinţa | Caius

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s