Daca as fi ambasadorul Romaniei in SUA si as avea idei despre cum ar trebui modificata Constitutia SUA l-as supara pe ambsadorul american Mark Gitenstein?

Update 2:

Site-urile Starea Natiunii, Doliu Politic, Jocuri cu cuvinte, Noutati din Romania si Reteaua Sociala X-RO sunt DIN NOU ATACATE.

Pentru un asemenea atac “pulsing zombie” este necesar ca 500 – 1000 de persoane (sau poate mai multe) sa se blocheze 24 din 24 de ore in fata calculatoarelor.

Cine si de ce isi pierde timpul sa atace site-urile noastre?

Cine ii plateste?

Deranjam chiar atat de mult?

De ce nu exista liberatate de exprimare in Romania?

Update 1:

Un barbat si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni

Cata disperare trebuie sa fi fost in sufletul acelui om?

Cati oameni trebuie sa mai faca gesturi disperate pentru ca noi ceilalti sa ne solidarizam?

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Daca as fi ambasadorul Romaniei in SUA si as avea idei despre cum ar trebui modificata Constitutia SUA l-as supara pe ambsadorul american Mark Gitenstein?

Poporul american cum ar reactiona?

Sa zicem ca as propune ca legea fundamentala a SUA sa se apropie mai mult de cea franceza care imi este mie mai familiara.

Intelege domnul ambsador Mark Gitenstein ca, in Romania, cei care hotarasc daca este nevoie de o modificare a Constitutiei si daca DA in ce fel, suntem noi ROMANII?

Intelege domnul ambsador Mark Gitenstein ca nu este normal sa ii faca propaganda electorala lui Basescu Traian?

Intelege domnul ambsador Mark Gitenstein ca eventualele modificari ale Constitutiei Romaniei trebuie sa fie in favoarea poporului roman, nu impotriva lui sau in favoarea altor popoare?

Cu analizarea caror averi are greutati Fiscul din Romania?

Cumva cu cele ale liderilor opozitiei si a oamenilor de afaceri care nu cotizeaza la PD-L?

Daca domnul ambsador Mark Gitenstein are informatii sigure ca multe averi ale cetatenilor romani sunt acumulate prin modalitati de coruptie de ce nu ne spune si noua care sunt alea?

Ambsadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a salutat propunerea de revizuire a Constituţiei propusă de Traian Băsescu menţionând că, prin modificarea imunităţii parlamentarilor, legea fundamentală se apropie de cea anglo-saxonă.

„Ceea ce am intentionat cand am spus ca este necesara modificarea articolul 44 (din Constitutie, n.r.) se refera si la faptul ca, in momentul de fata, Fiscul din Romania are dificultati in analizarea averilor cetatenilor romani, care de foarte multe ori sunt acumulate si prin modalitati de coruptie”

 „Nu am studiat atent aceste propuneri, m-am concentrat pe cele care tin de statul de drept si transparenta, precum cele legate de imunitatea parlamentarilor sau de confiscarea averilor. Daca se vor adopta aceste modificari, cred se va produce o apropiere catre legislatia anglo-saxona, care imi este mai cunoscuta. Dar aceasta este interpretarea pe care eu o dau eu acestor schimbari propuse, nu sunt expert in constitutionalismul romanesc” a declarat Mark Gitenstein.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Este sau nu Romania stat de drept? Depinde cine intreaba

Partidul Poporului-Dan Diaconescu respins de Tribunalul Bucuresti. Catre ce formatiune politica se vor indrepta voturile celor care intentionau sa sustina acest partid?

Publicitate

19 gânduri despre „Daca as fi ambasadorul Romaniei in SUA si as avea idei despre cum ar trebui modificata Constitutia SUA l-as supara pe ambsadorul american Mark Gitenstein?

 1. intrebarea cred ca ar fi : Oare cand un demnitar Roman va avea tupeul sa se opuna „sugestiilor” venite din partea USA sau a altor tari.
  In amundoua campanii electorale Train basescu a spus ca are informatii ca multi romanii au averi realizate din activitati ilicite. Ce a facut dupa? nimic.

 2. Gitenstein ăsta… e tipu’ care şi-a găsit timp să se alăture paradei gay?
  Eu n-am nimic cu homosexualii, trăi-le-ar genitorii, da’ nu înţeleg de ce, anual, organizează o demonstraţie că sexul anal reprezintă diversitate, fiindcă DA, reprezintă, e ca şi cum cei care au maşini cu motor diesel s-ar întruni din când în când să militeze pentru ideea că şi motorina e combustibil…
  Ideea e că mie mi se pare un efort inutil de politeţe să-i zici lui Gitenstein „domn”. Măcar dacă stăm să ne gândim că nu de bun diplomat american ce eşti, ajungi ambasador în România.

  1. @renata
   😀 Incerc sa fiu respectoasa ca sa imi ramana in picioare macar blogul asta … iar am site-ul Jocuri cu cuvinte atacat … ieri se rezolvase problema … acum iar l-au facut sa nu se mai deschida

  2. @Renata
   Referitor la ceea ce ai zis: „Măcar dacă stăm să ne gândim că nu de bun diplomat american ce eşti, ajungi ambasador în România.”, da-mi voie sa te intreb: de ce, din ce motiv ajungi ambasador in Romania, dupa parerea ta?

 3. un ambasador nu si-ar permite sa-si dea cu parerea despre ce si cum. ambasadorii USA isi permit de multa vreme asta. fara a fi un nationalist consider necesar ca orice om politic responsabil din tara noastra ar trebui sa-i aminteasca domnului Gittenstein ca Romania nu este= Traian Basescu…ca T.B. poate fi vasalul lor , dar Romania este o doamna mult prea rafinata pt gusturile bautorilor de whisky
  Stiu ca imi fac iluzii, dar si acesti domni isi vor face cand vor veni dupa votul meu… e valabil si pt USL!!!!!

 4. Ca un ambasador isi expune parerile despre Constitutie, asta e una. Dar asta nu inseamna ca parerile lui trebuie sa fie litera de lege pentru guvernanti sau Presedinte. Pareri poate exprima oricine, deoarece traim intr-o tara libera, intr-o Lume Libera. Si tu poti sa-ti exprimi o parere asupra Constitutiei SUA, asa cum pot si eu s-o fac si oricine altcineva! In general vorbind, a critica un aspect nu inseamna ca esti dusmanul cuiva, a celui pe care il critici, nu?

  Eu nu cred ca l-ai supara. Adevarul e ca nu s-a intamplat asa ceva pana acum. Sau n-ar trebui sa se simta suparat.

  Sigur, ca ambasador, prin declaratiile pe care le faci, exprimi, de fapt, pozitia statului pe care il reprezinti. Te gandesti la interesele tarii tale si la cum ar putea ele sa fie mai bine reprezentate si promovate in statul in care esti ambasador. Cu alte cuvinte, te gandesti daca un articol din Constitutia statului unde esti ambasador, ca sa dau exemplul asta cu Constitutia, ar putea sa afecteze relatiile bilaterale de afaceri, sa zicem. Insa eu cred ca nimeni nu i-a dat ambasadorului american o explicatie pertinenta, simpla si clara.
  Art. 44, al. 8 din Constitutie spune in felul urmator:
  „Averea dobandita licit nu poate fi confiscata. Caracaterul licit al dobandirii se prezuma”. Gitenstien critica acest aspect: „Caracterul licit al dobandirii se prezuma”. Dar asta ce inseamna, adica aspectul cu pricina? Inseamna tocmai prezumtia de nevinovatie, principiu de drept, universal valabil. Care trebuie sa se aplice si in USA. Gitenstein a zis:
  „”Noi nu avem o astfel de prevedere în Statele Unite. Şi nu cred că este necesară”, deci a adaugat – „Si nu cred ca este necesara”. Omul nu cunoaste aspecte de drept constitutional, probabil ca este de alta specialitate sau nu l-au prea interesat. Insa prezumtia de nevinovatie sau „caracterul licit al dobandirii”, cum e scris in Constituie, nu inseamna nicidecum „liber la furtisaguri”. Lucru clar! La noi e alta problema: institutiile nu functioneaza cum trebuie. Daca i s-ar fi explicat aceste lucruri, eu sunt convins ca omul ar fi inteles. In Constitutia SUA nu e o astfel de fraza, dar nu se poate ca sa fie inlaturata, basculata prezumtia de nevinovatie, caci altminteri am ajunge la aberatii si situatii aberante. Spre exemplu la o judecata facuta cu rea vointa.

  In orice caz, ceea ce spune un ambasador, fie el si al USA nu trebuie sa fie litera de lege, neaparat aplicabila, in statul in care domnia sa este ambasador. In caz contrar, se da impresia de subordonare… in orice caz de lucruri care nu sunt in regula in relatiile bilaterale.

  1. @Motanul Incaltat
   Da … daca critici un aspect nu inseamna ca esti dusmanul cuiva.
   Nu s-a intamplat …. Cine ar indrazni sa combata tocmai Constitutia americana?
   Da… asa este …. si asta chiar nu se poate …. prezumtia de nevinovatie trebuie sa ramana 🙂
   Daca nu stie de ce se exprima?
   Sa intrebe, sa se documenteze…. nu este un nimeni este ambasadorul USA .. pentru numele lui Dumnezeu!

   1. S-ar putea sa fie vorba si de un alt aspect… El a spus: ”Noi nu avem o astfel de prevedere în Statele Unite. Şi nu cred că este necesară”. Deci lui nu i se pare necesara o astfel de prevedere – „Caracterul licit al dobandirii se prezuma”. Trebuie sa intelegem ca el vine dintr-o tara unde exista o alta mentalitate. Cu totul alta. Chiar stateam si ma gandeam la aspectul asta. Spre exemplu in SUA au existat si exista mafioti. Sa nu confundam SUA cu un loc in care vietuiesc ingeri. Sa fim seriosi! Poti sa te uiti si pe Wikipedia sa vezi nume mari de mafioti, oameni foarte bogati, care stateau in adevarate palate, mergeau in masini luxoase, oameni cu putere multa, inclusiv financiara si politica. Tu crezi ca pe unul din asta il intreba cineva cum si-a dobandit averea? Licit sau ilicit? Gandeste-te ca Las Vegas a fost faurit de mafioti. Tu crezi ca a intrebat cineva cum e Las Vegas-ul – licit sau ilicit? 😆 Mai mult, un mafiot din asta puternic nu se temea atat de mult de lege sau de oamenii legii, cat de clanul rival. Ala era mult mai periculos pentru el. Pe cand legea nu prea, in absenta dovezilor si a martorilor.
    Pe de alta parte, in US, un om care se imbogateste facand afaceri, nu vorbesc de mafioti acuma, crezi ca se imbogateste la modul cinstit sau cu mainile curate? Nu exclud posibilitatea asta. Dar faptul ca-si plateste taxele si impozitele il transforma intr-un cetetean onorabil. Pentru ca reusita conteaza, succesul. Din aceasta cauza acest „Si nu cred ca e necesara” ar putea fi tradus: „N-are nicio importanta”. Caci oricum, pana la proba contrarie, el nu poate fi acuzat de nimic, iar in absenta unei plangeri, a dovezilor pe ce baza sa-l acuzi? Deoarece dobandirea ilicita trebuie si dovedita. Altminteri pot avea loc abuzuri cu adevarat ingrozitoare. Si nu exlud abuzurile din motive politice.
    Dar, practic, parerea ambasadorului e cea a unui om care e obisnuit cu legislatia de la el din tara, care, probabil, i se pare foarte buna. Si s-a exprimat in consecinta, in virtutea obisnuintei. Lucru care, omeneste vorbind, este de inteles.

    Referitor la ceea ce ai afirmat tu: „Cine ar indrazni sa combata tocmai Constitutia americana?”. Daca traim intr-o lume democratica atunci nu cred ca se poate pune asa problema: „cine ar indrazni…?”. Democratia inseamna comunicare, dialog, dezbatere pe teme diverse. Chiar cred ca inseamna sa si invatam unul de la altul. Si atunci nu vad de ce nu s-ar dezbate si lucrul asta: Constitutia US? De ce nu s-ar discuta despre asa ceva? Si chiar combate anumite aspecte, daca cineva are ceva de combatut. Sau daca i se pare ceva in neregula, de ce nu ar aduce in discutie aspectul respectiv? Poate se insala si il lamureste cineva unde s-a inselat. Sau poate ca prin problema ridicata de el, Constitutia poate fi perfectionata. Spre mai bine. Daca este libertate de exprimare, atunci oricine este liber sa-si exprime punctul de vedere si sa intre in dialog cu ceilalti.

 5. @update 2
  Nu indraznesc sa ma exprim daca a fost, sau nu, un atac asupra site-urilor indicate de dvs. Zilele acestea au avut loc tot felul de manifestari „curioase” pe Internet, inclusiv pe site-uri comerciale si tehnice. Tot ce vreau sa va spun, afirmand din nou ca nu sunt un expert in ale blogurilor, este faptul ca nu este nevoie de „500-1000 de persoane (sau poate mai multe) sa se blocheze 24 din 24 de ore in fata calculatoarelor”, pentru ca „fenomenul” sa se produca. Este suficient un „programel” care sa acceseze continuu si cu viteza mare o anumita adresa, inundand cu cereri intrarea de acces. Cine se ocupa cu asa ceva? Posibil un hacker dotat cu scule pe masura. Cine-l plateste? Probabil aceiasi care platesc miile de hakeri care scornesc virusi si viermi, care decodifica parole ale unor sisteme de importanta deosebita. Adica nimeni! Este si asta o boala cam cum este aceea a criminalilor in serie …

  1. @ALM
   IN „ pulsing zombie” Accesarile se fac de la UN NUMAR MARE DE CALCULATOARE SIMULTAN (surse multiple) nu de la unul singur.
   Serverul il avem in SUA … unul dintre cele mai bune din SUA …. au lucrat specialistii de acolo o perioada de timp dar nu putem sa ii blocam pe oamenii aceia doar ca sa ne „curete” pe noi
   Exista un instrument , l-am primit de la americani …. dar nu pot fizic sa stau 24 din 24 de ore sa ii „omor” pe aia …. omor unul si apar 5 – 10 in urmatoarea secunsa.
   http://www.webopedia.com/TERM/P/pulsing_zombie.html
   http://searchsecurity.techtarget.com/definition/pulsing-zombie
   http://en.wikipedia.org/wiki/Zombie_computer
   Sunt 3 variante …. serviciile 🙂 stiu ca nu credeti in varianta asta …. simpatizantii PDL ( cea mai posibila) sau angajatii ministerului comunicatiilor si societatilor informationale.

   1. Nu, nu cred ca „serviciile” ar bloca accesul al un site si am sa va explic de ce. Interesul lor, pentru culegerea de informatii, este acela ca informatiile „sa curga”. A bloca un site este echivalent cu a pune palma peste gura unui „colaborator”. Contravine „regulii de aur”, respectiv „lasa-ti adversarul sa zburde dar stai cu ochii pe el” 😀 . La simpatizantii PDL m-am gandit si eu, mai ales dupa ce am avut rabdarea sa citesc „scrierile” unui oarecare „lucaman”, despre care pot sa pariez ca este angajat la „serviciul de zgomote” al PDL, evident, dupa trepanare.

    1. @ALM
     Vai de mine !!!!!
     Adica fara sa stiu sunt un fel e colaborator al serviciilor????!!!!
     Le furnizez informatii utile 😀 …. vreau BANIIIIIII …. sa ma plateasca la articol … si promit ca nici nu ii mai atac 😀 😀 😀

    2. @Theodora
     Ma bucur ca ati inteles ceea ce ma jenam sa va spun direct. Ca sa luati banii trebuie sa aveti un angajament. Deocamdata, site-ul dvs ofera informatii gratuite despre starea de spirit a celor care scriu. Acest sistem de culegere de informatii are si un nume, exploatare in orb, sau, popular, duce magaru’ si nu stie ce duce! Dar nu va faceti probleme: serviciile stiu zicala „cainele care latra nu musca!” Sper ca v-am adus liniste in suflet …

    3. @ALM
     In primul rand nu sunt caine … ci LUP si fara suparare ii musc pe cei care vor sa imi faca rau mie sau celor la care tin. 😀
     Deocamdata serviciile …. care nu imi urmaresc site-ul 23 de ore si 45 de minute 😀 nu mi-au facut rau asa ca …..
     Compartia cu magaru o refuz CATEGORIC 😀 … desi am o mare doza de incapatanare …. prefer sa fiu LUP sau VULTUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s