Un aerian periculos sau Cum poate sa izbucneasca un razboi

Un controlor de trafic aerian care era de serviciu la o baza militara din nordul Israelului a remarcat doua lumini suspecte pe cer si a crezut că este vorba de o tentativa de atac aerian lansată de Liban sau Siria, anunta saptamanalul armatei israeliene Bamahane.

Doua avioane de vanatoare si doua elicoptere de asalt au cautat agresorii necunoscuţi timp de 40 de minute.

Atacatorul s-a dovedit a fi constelaţia Casiopeea.

Poate sa imi garanteze cineva ca nici unul dintre militarii americani care vor functiona la Deveselu nu vor confunda Luna cu o racheta iraniana?

Va reamintesc ca, in timpul bombardamentelor americane asupra Romaniei din 1944 au fost cazuri cand echipajele bombardierelor confundau Bosforul cu Dunarea.

Cu trecerea timpului confuziile sunt din ce in ce mai periculoase si mai aberante.

Va invit sa cititi si aici:

Partidul Poporului-Dan Diaconescu respins de Tribunalul Bucuresti. Catre ce formatiune politica se vor indrepta voturile celor care intentionau sa sustina acest partid? – Theodora

Gest disperat – Vania

Vreau la Scorpions! – Luna patrata

16 gânduri despre „Un aerian periculos sau Cum poate sa izbucneasca un razboi

 1. Stirea este greu de digerat pentru cineva care are idee despre controlul traficului aerian. Ca sa se dea o astfel de alarma, nu este suficienta „constelatia Casiopeea”, mai trebuie ca si cateva radare sa indice o tinta. Din cate cunosc, nici Siria si nici Libanul nu au avioane stealth, ca sa existe un motiv de alarmare vizuala.

  Pana sa ma speriu de o actiune a americanilor de la Deveselu (lungeste-mi Doamne zilele), mi-e „frica” de un anumit individ care, dupa ingurgitarea a unei cantitati apreciabile de alcool, pana aproape de delirium tremens, poate sa ne stearga de pe harta, eventual printr-o noua reimpartire teritoriala. Adica, sa imparta in stanga si in dreapta, contra cost, jalnica Romanie …

  1. @ALM
   Ce trebuie eu sa inteleg de aici:
   1. Radarele nu au functionat cum trebuie?
   2. Controlorul aerian a avut dreptate sa se alarmeze?
   3. Alerta a fost o aberatie

   1. @Theodora
    1. Radarele nu aveau cum sa semnaleze o constelatie, cu exceptia unui vechi avion, Lockheed Constellation 😀 , piesa de muzeu astazi. Principiul de functionare al unui radar se bazeaza pe emiterea unui semnal radio coerent si analiza acestuia dupa ce se reflecta de un obiect. Dupa timpul de intarziere, emisie-receptie, se poate stabili distanta pana la tinta. De asemenea, dupa parametrii antenei, se poate stabili vectorul fata de statia radio. Distorsiunile la receptie pot aduce informatii despre materialul din care este confectionata tinta. Pentru ca un astfel de semnal sa fie luat in seama, trebuie sa fie corelat intr-o baterie de statii radar.
    2. Militarul care avea ca sarcina controlul aerian, avea dreptul sa se alarmeze la orice ii pare suspect. Totusi, pana la a trimite o patrula aeriana este un drum lung, presarat cu filtre de decizie.
    3. Daca a fost o alerta, este putin probabil sa fi fost o aberatie. Poate a existat o patrundere accidentala in spatiul aerian al Israelului. Stirea este o aberatie!
    4. Deveselu este alta „mancare de peste”!

    1. @Theodora
     Habar n-am! Poate sa fie orice! V-ati uitat daca nu a aparut la pagina cu glume? Stirea imi aduce aminte de fobia UFO din SUA. Oricum, gasesc subiectul neimportant pentru agenda mea. Am scris doar ca sa preintampin o noua „criza de panica” din parte dvs 😀

 2. Bună ZIUA ! Subscriu, la cele de mai sus, puţin confuz (deh ! Este dimineaţă, iar cafeaua ÎNCĂ frige !). Cred că la noi, mai ceva … ca la ei: Nu doar că este „posibil ORICE” ! Dar, este posibil … într-o VESELIE !!!

  Mare Veselie,
  pe această GLIE;
  De ani buni încoace:
  Totul „se preface” !

  Ei că „ne conduc”,
  (Cuibul … e de cuc !);
  noi, „silind” supuşi,
  Venetici ajunşi !
  ~
  N-am „brodit-o” (în ton cu articolul), dar … am zis-o !
  ~
  Weekend plăcut … „TUTULOR”, mai ales … 9 !
  ~
  Cornelius, 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s