La Congresul PNTCD de astazi 18 iunie 2011 se urmareste reunificarea partidului sub conducerea lui Victor Ciorbea

Partidul National Taranesc Crestin-Democrat – PNTCD organizeaza astazi un congres prin care se urmareste reunificarea partidului  sub conducerea lui Victor Ciorbea.

„Cele mai mari sanse de a coagula si relansa PNTCD-ul in lupta politica le are Victor Ciorbea, care a manifestat cea mai mare dorinta de compromis in vederea reunificarii partidului si se bucura de majoritatea adeziunilor organizatiilor si membrilor nostri” afirma presedintele de onoare al partidului taranist, Ion Diaconescu.

Vedeti mesajul domnului Ion Diaconescu postat pe site-ul PNTCD

M-as bucura ca PNTCD-ul sa reuseasca reunificarea partidului.

Romania are nevoie de un  PNTCD puternic.

Romania are nevoie ca PNTCD -ul sa reintre in Parlament.

Avem nevoie ca totate partidele cu adevarat DEMOCRATICE sa participe la viata politica a tarii.

Va invit sa cititi si aici:

“Mult stimatul si iubitul conducator” Basescu Traian nu va mai fi demis decat cu 9 milioane de voturi

Povestea pisoiului erudit – 4 – Vania

Dependentul  -Ilarie

Comentarii la Apocalipsa – 22 – Ioan Sorin Usca

Molotov – Caius

L’Absinthe – Ana Usca

Iubirea si timpul…. – Luna patrata

41 de gânduri despre „La Congresul PNTCD de astazi 18 iunie 2011 se urmareste reunificarea partidului sub conducerea lui Victor Ciorbea

  1. @adrian
   Multi lideri PNTCD au ajuns la alte partidide … cei mai multi la PNL dar destui au migrat si catre PD-L … adica catre cel care a provocat dispartita partidului lor din viata politica.
   Multi liderii au renuntat…. in Ciobea am incredere totusi ca nu o sa faca nici un pct cu Basescu.

   1. Pai asta nu-i de ajuns. Evident ca nu are de ce sa faca vreun pact cu Basescu, doar inca mai are in cocoasa cutitul pe care i l-a infipt badaranul pe cand mai incerca sa fie prim ministru. Pentru mine Ciorbea e un capitol inchis de cei 15.000 de specialisti care l-au facut praf in 200 de zile.

    1. Pai daca n-au avut de ce s-au laudat cu ei? De ce au semnat contracte, fie ele si virtuale, prin care ziceau ca-n 200 de zile ne-am scos? Apoi personaje precum Decebal Traian, Muresan alti pripasiti ai soartei mi-au aratat mai de mult ca in spatele lui „jos comunismul” ei de fapt nu aveau nimic. Niste nulitati ascunse in umbra unor oameni adevarati precum Coposu sau Ratiu sau, revin, Caramitru. Asa ca ma tem ca isi cam merita soarta si nu vad ce i-ar putea scoate la lumina. Din pacate. Chiar mare pacat pentru ca au sfaramat o mare bucata din capitalul de speranta, au irosit un timp urias …

    2. Cred ca aveti mintea scurta. PD a fost mot si in CHEIA pe care au subminat-o (asta fiindu-le specialitatea) asa cum au subminat tot ce au atins.
     Singura chestie nesubminata de Basescu si ai lui, in ultimii 20 de ani, a fost guvernarea lui Nastase care – in lipsa de Basescu, primar general al capitalei, totusi – s-a subminat singura, asa cum face acum guvernarea Base-Boc.
     Singura si cea mai tare guvernare a fost guvernarea Taricenu care a alergat tot mandatul (e drept, cu sprijin parlamentar PSD) cu hiena portocalie cu dinti-i infipti in ceafa, ca un autentic (si aproape legendar de-acuma) zimbru carpatin.

     http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/apel-oamenilor-de-arme.html

    3. @incognito
     Da … si mie mi-a placut alergarea lui Tariceanu 😀 … multi liberali uita ca fara sprijinul PSD … Tariceanu ar fi sfarsit sfisiat … cred ca a turbat basescu toata perioada aia.

    4. „Evident ca nu are de ce sa faca vreun pact cu Basescu, doar inca mai are in cocoasa cutitul pe care i l-a infipt badaranul …”
     Asta am spus eu despre PD in raport cu PNTcd mai sus. Pe langa faptul ca taranistii au fost niste trogloditi s-a mai intamplat si asta. Acum, daca numai eu si gazda am scris pentru a declansa reactia dvs, atunci care dintre noi doi are mintea scurta ? Mintea scurta poate fi si a aluia care comenteaza fara sa inteleaga ceea ce citeste. E adevart, numai cateodata, accidental, in functie de anatomie. Dar sunt de acord in ce priveste guvernarea cea mai tare iar Tariceanu cel mai bun antidot pentru pirat.

   2. Teodora …chiar atit de…naiva esti ? Daca mi-ar fi spus cineva asta….dar tu ? Fi serioasa draga prietena . Cine ? Victor Cioorbea ? sa fim seriosi…PNT ul s-a ” reunit sa-si depene …amintiri. ” Partidul lui Maniu, lui Ratiu , lui Corneliu Coposu,,,, nu mai exista…este doar o…fantosa. Ce poate ” construi ” [ si cine : Ciorbea ? ] cineva pe nisip ? Poate castele…insa cind sufla vintul se transforma …in ce au fost initial : in praf !

    1. Si scuza-ma ca revin : dar abia acum am observat ca faeai zicere despre faptul ca ” atunci ..romanii si-au pus speranta in…ei [ in PNT-CD adica ], de fapt este o falsa impresie, lasand la o parte ce ” stiau romanii ” despre PNT su despre Maniu, sau dimpotriva ce…nu stiau. PNT-CD-ul a dovedit ca este un partid revansard si din acest motiv [ si nu numai ] a pierdut imens. La vremea respectiva „electoratul ‘” romanesc nu – i ” inghitea” pe …revansharzi De fapt tot ” intelectualitatea” adica cei ce….vorbeau mai cursiv si mai corect sau cei ce mai vorbeau si” ceva pe straineste'” au fost cei ce ascultati ca niste Petrache Lupu au hotarat …cu ce se mananca PNT=-CD-ul;…parca si Basescu …a avut d-a face cu taranistii o data nu ?

    2. @Marian din…Berceni
     Oai i-au votat deci si-au psu speranta in ei
     Basescu, da , a avut … a fost ministru al transporturiloe si a provocat caderea lui pe Ciorbea

    3. iti mai aduci aminte de Ticu Dumitrescu …ala cu Legea Lustratiei ? Cit a fost ala porcait …pina la moarte si de cine? Pai chiar de cei din partidul din care facea parte …pentru acest a lege …ce din nefaricire n-a fost aplicata niciodata….Si daca era aplicata …cine dracu nu-si aduce aminte ca in ’91 -’93 …” serviciile ” isi revenisera din….ameteala ? deci cine pe cine …verifica , cine pe cine acuza , cine pe cine …elimina ? Vae victis cu spunea domnul ALM.

    4. CE ?! Mai traieste …Ion Diaconescu ?!Cred ca are deja cel putin 80 de ani. poate si mai bine..

 1. Mai există acest partid ,şi, dacă da, crezi că mai au vreo şansă ? Prea s-au risipit şi au îmbrăţişat alte ideologii sau interese !

 2. buna seara . UN SFAT PNTRU PERSOANELE CARE SCRIU COMENTARII ;; DOMNILOR CITITI FENOMENUL PITESTI !!!!!!

  SI DUPA ACEEA SA SRIETI PARERI PERSONALE .

  LIPSA INFORMARII INDIVIDUALE ESTE SUB NIVELUL MINIM . ADICA NU NE INTERESEAZA SA AVEM VALORI MORALE SI PRINCIPII SANATOASE .

  O SEARA BUNA

  1. Domnule Dinu Constantin…am citit si ” Fenomenul Pitesti si ” Culorile Curcubeului ” si ” Cainele soldatului.”..mai mult am discutat cu unii dintre cei ce au fost si care au avut norocul sa scape din IAD !Cu unul dintre ei am fost coleg de suferinta la un spital din capitala.: eu m-am intors acasa dupa doua saptamani iar el s-a dus la.. ” .Fundeni ” sa incerce aia de acolo sa-i ” trateze” cancerul pe care tocmai i-l diagnosticasera medicii din acel spital.Tipul fusese la ….Pitesti, tipul al ” cunoscuse ” pe Turcanu, omul acela indurase metodele ” de calire si reeducare ale lui Pantiusa… In afara de aceasta am avut onoarea sa-l cunosc personal pe profesorul Karatzali sau pe arhitectul Miceanu…desi la vremea respectiva nu stiam mare lucru …de fapt nu stiam nimic despre ce se intimpla ….in spatele usilor inchise. Spuneti dumneavoastra despre acea lipsa de informatii …. Asa ceva nu mai exista cam de mult.Este suficient sa dai un searche pe google si mai rapid decit clipesti …iti vin ” informatiile. Problema este ca…nu mai intereseaza pe nimeni… Mai mullt daca insisti …ti se reprosaza ca…..te autocompatimesti sau ca esti….masochist… sau mincinos in cel mai bun caz. Nu mai intereseaza …” valori morale si principii sanatoase „….Primumm vivere …stimate domn, primumm vivere….Cind ai burta plina, cind nu – ti lipseste strictul necesar , cind nu vine [ inca …] nimeni sa te …”ia” la trei sau patru noaptea si sa….te volatizzezi pur si simplu …iar familia sa ” inteleaga ca mai” bine ” pentru ea este ca tu sa…dispari …pur si simplu…cind toate acestea inca nu sint si n-au cum sa mai fie ca-n ’50 cum dracu sa n-aiba oamenii ” pareri personale „? Sper sa nu va supere commentariul meu[ am acest …”talent ” …citeodata de a …deranja interlocutorii ] dar am spus si eu…ce am gindit , ce am trait , ce am cunoscut… Daca va supara totusi comentariul meu…va cer scuze .Cu respect va salut. Ceta teanul respectiv a murit dupa doua luni….Cam greu se ” scapa ” de cancer pulmonar…cam peste tot …dar mai ales in Romania..

  2. Stimate domn,
   Multumesc pentru sfat, dar sunt satul de citit fenomene: fenomenul Jilava (1940), fenomenul Pitesti (1949-1951), fenomenul Sibiu (1989). Dar, cum vad ca numai „fenomenul Pitesti” va starneste interesul si noua ne poate crea valori morale si principii sanatoase, vin cu o intrebare: cate generatii de ROMANI trebuie sa mai moara ca sa va ostoiasca ura starnita de niste evrei basarabeni? Cat timp o sa mai puneti pe seama romanilor crimele puse la cale de cei care au infintat „Securitatea Poporului”?
   Poate ati mai uitat cate ceva, asa ca am sa-mi permit un remember:

   Înainte de 30 august 1948 …

   „Reforma Securităţii” a început imediat după 23 august 1944, când Ministerul Afacerilor Interne a fost infiltrat masiv de comuniști alogeni, majoritatea covârşitoare fiind „daruiţi” de ocupantul sovietic. Securitatea a fost creată de SMERŞ, o divizie a NKVD, având ca misiune înlocuirea serviciilor secrete din țările ocupate de URSS cu structuri de tip sovietic. Unitatea SMERȘ din România, numită Brigata Mobilă, a fost condusă, până în 1948, de colonelul NKVD Boris Grünberg, care folosea, în România, numele Alexandru Nicolski. În faza Brigăzii Mobile, misiunea principală a Securităţii era aceea de reprimare totală a partidelor politice şi a cetăţenilor care nu aderau cu entuziasm la “comunism” (stalinism). Pentru a argumenta afirmaţiile din prima frază, este necesară o cunoaştere a celor care, după faza Brigăzii Mobile, vor intra şi in componenţa Direcției Generale a Securității Poporului (DGSP):
   – Colonel Dulberger Mişu – şeful Direcţiei a VI-a Cercetări Penale;
   – Gleuvacov Andrei şi Mihailo Nedelciu – şefi de Direcţie Centrală;
   – Matuşevici Nathan şi Maravec – anchetatori penali;
   – Popigg Adalbert (Popic) – inspector şef.

   Dulberger Mişu, alias Dulgheru Mihai, a condus în perioada 1945-1952, anchetele în Brigada Mobilă, fiind apoi numit director în Direcţia Generală a Securităţii Poporului. De notat că, în 1987, a emigrat în Israel. În subordinea lui Dulberger Mişu au lucrat ca anchetatori:
   – Aritonovici Samuel (Antoniu Sami) – director adjunct la Direcţia Anchete Penale, între 1948-1952. Şi el a emigrat în Israel;
   – Mathusevici Nathan (Andreescu Matusei), anchetator la Brigada Mobilă între 1946-1948 şi la Direcţia Anchete Penale între 1948-1962;
   – Răzvan Sergiu, locţiitor de serviciu între 1948-1953. Şi el va emigra în Israel;
   – Ceaslovski – şef serviciu între 1947-1953;
   – Neidman Gingol – consilier în 1947-1953 şi profesor la Şcoala de Securitate Băneasa. Va emigra în SUA;
   – Simion Jacques – locţiitor şef serviciu 1947-1962. Va emigra în Israel;
   – Rusu Mircea – anchetator 1947-1956. Plecat în SUA.
   – Davidovici Leon (Mureşan) – anchetator 1948-1958. Va emigra în SUA;
   – Franco Sandu – anchetator 1947-1956. Va emigra în Israel;
   – Lenobel Barbu – anchetator 1948-1956;
   – Micle Tedy – anchetator 1948-1956. Va emigra în Israel;
   – Mahler William – anchetator 1952-1956. Va pleca în Israel.
   La cei de mai sus se adaugă: Flamboly Telemaques, Segal Luiza, Hossu Estera, Gersohn Clara, Hebert Estera,Wincler Victoria, Mateescu Elle, anchetatori care vor emigra cu toţii. N-aş vrea sa fiu acuzat de antisemitism după această înşiruire de nume şi nici după ce voi scrie că, până în 1962, în Policlinica Ministerului de Interne, 99% din cadre erau evrei. Ce se întâmplase cu medicii români? Dar cu ofiterii si intelectualii? Pieriseră cu toţii în razboi, erau la reeducare sau erau indezirabili?

   Poate că înşiruirea de nume nu a avut darul să aducă lumină suficientă la întrebarea “de unde au apărut nişte monştrii”. Toate întrebările pot avea răspunsuri dacă ne ducem către originea fenomenelor. De ce primii torţionari din istoria Securitaţii au fost evrei? Din păcate, în acea vreme, evreii nu puteau sa fie mulţumiţi de suferinţele şi umilinţele la care au fost supuşi inclusiv de români. Majoritatea celor înşiruiţi în lista de mai sus, proveneau din Moldova, Basarabia şi Bucovina de Nord. Cei de pe teritoriile Basarabiei şi Bucovinei de Nord intraseră sub ocupaţia sovietică în 1940. Dintre ei, a fost imediat selecţionat, de către serviciile politico-militare sovietice (care abundau în personal de aceiaşi etnie) , personalul care va fi pregătit pentru acţiuni de propagandă, spionaj, diversiune şi represiune a populaţiei de origine română din teritoriile ocupate. Pe de altă parte, din Moldova, a avut loc un mare exod al evreilor, către URSS, mai ales în urma pogromurilor organizate de fasciştii români.

   Nici unii şi nici alţii nu mai aveau motive să iubească Romania. Unii se simţeau părasiţi şi alţii prigoniţi. Aşa ca a fost destul de uşor pentru NKVD să găsească material uman, vorbitor şi de limba română, cu care să acţioneze pe teritoriul României, pentru orice eventualitate. Nu trebuie să scăpăm din vedere ascuţirea urii, după declanşarea operaţiunii München 1941, de recuperare a Basarabiei şi Bucovinei de Nord, operaţiune care a dus la multe atrocităţi de ambele părţi, dar resimţită din plin de evreii din acele teritorii.

   Presupun că avem o imagine asupra celor care au venit “de la Moscova”, după 23 august 1944, să “democratizeze” Romania. Ură şi îndoctrinare stalinistă, aşezate cu forţa armelor la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru “reforma” statului Român, căzut fără de scăpare în ghearele ocupantului sovietic.

   Cozile de topor autohtone. Poate este prea dură caracterizarea şi dacă ar fi avut circumstanţe atenuante că s-au înrolat sub coducerea trimişilor NKVD-ului, le-au pierdut din momentul în care au devenit unelte docile ale acestora. Nu cunosc nume din perioada Brigazii Mobile, dar cunosc câte ceva din caracterul acestora.

   Să nu ne închipuim că în perioada interbelică in România curgea numai lapte şi miere. Pentru muncitori şi ţărani viaţa era extrem de grea. Exploatarea era nemiloasă, în timp ce moşierii, arendaşii şi industriaşii deveneau tot mai bogaţi. Similar cu ce se întâmplă acum, cu excepţia faptului că atunci mai exista agricultură şi industrie. Partidul Comunist era ca şi inexistent. Bunicul îmi spunea că erau “vreo două sute de bezmetici”. În plus era şi în ilegalitate.

   Cu toate acestea, comuniştii faceau propagandă, care “prindea” pe fondul de saracie al unor muncitori şi ţărani. Primul guvern condus de Petru Groza, aproape imediat după instalare (6 martie 1945), scoate Legea nr. 187/23 martie 1945 pentru infăptuirea reformei agrare. Moşierii au fost expropriaţi şi ţăranii au fost împroprietariţi. Nu toţi şi nu pe gratis. Dar, nimeni nu a bănuit ce va urma şi majoritatea au aderat la ideile “democraţiei populare”. Într-un fel se facea dreptate. Muncitorii mai aveau de aşteptat, dar puterea şi influenta sindicatelor a crescut. În plus, în unităţile industriale, aparuseră celule ale P.M.R. Dacă o să aveţi ocazia să urmariţi filme cu mitingurile muncitoreşti din perioada 1945-1948, poate o să fiţi surprinşi de mulţimile adunate, făra să trebuiască să-i ameninţe cineva că vor suferi consecinţe. Aşteptau să devină proprietari în unităţile industriale în care lucrau.

   În toată perioada din 1945 până în 1957 (începutul colectivizării forţate), regimul comunist a dus o activitate de propagandă furibundă, ascuţind “lupta de clasă”. Poporul, sau burghezia şi moşierimea “putrede”. In plus, a mai fost “identificat” un nou duşman al Romaniei: intelectualitatea. Aşa s-a ajuns la situaţia în care, cu cât erai mai puţin educat, cu atât se considera ca ai o “origine” mai sanătoasă.

   Din rândul meşteşugarilor de la sate, a rândaşilor rămaşi pe lânga conacele boiereşti, a micilor meseriaşi de la oraş şi a muncitorilor necalificaţi, a început recrutarea cadrelor pentru Brigada Mobilă şi pentru ceea ce se va numi Direcţia Generală a Securităţii Poporului. Erau materialul uman ideal, mintea lor era un teren nedesţelenit, gata să fie arat şi însămânţat. Am cunoscut două persoane care au participat la “popularea” organelor “poporului”. Unul, în 1945, era lăcătuş într-un mic atelier mecanic. Provenea dintr-o familie de ţărani fără pământ, slugi la arendaşii din zonă. Când a auzit că se dă pământ ţaranilor, a fugit acasă. Împreună cu alţi tarani săraci, au intrat in conacul boieresc şi i-a apucat furia când au văzut luxul. Ei bine, băiatul ăsta, n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să se urce cu picioarele pe un pian şi să tragă o bătută. În mintea lui, pianul era personificarea moşierului. La puţin timp după această ispravă, a intrat în Securitate, direct locotenent. În 1962 era maior. După epurările din Securitate a ajuns lăcătuş-mecanic la Atelierele Centrale ale MAI. În 1972 era locotenent colonel. Celălalt, tot în 1945, era calfă la un ceasornicar. A intrat în PMR şi, fiind deosebit de activ, după ceva timp, a fost uns preşedintele unui raion din Bucureşti. Şi el a fost dat jos prin 1970, ajungând muncitor într-un institut. Când a fost întrebat ce studii are, a spus că este absolvent al “facultăţii muncitoreşti”, dupa un studiu la fără frecvenţă de … 2 ani! Când cadristul s-a uitat la el cu mirare, a adăugat: “este echivalentă cu liceul”!

   Asta era calitatea materialului uman autohton recrutat de Securitate. Oameni inculţi, dar plini de ură faţă de toţi care-i depaşeau intelectual sau material. Pentru ei, intelectualii, industriaşii, proprietarii de pamânt (inclusiv ţăranii improprietăriţi care se opuneau colectivizării, foştii ofiţeri, partizanii din munţi şi alte categorii care nu aveau “origine sănătoasă”, erau duşmanii poporului, duşmani care trebuiau lichidaţi sau reeducaţi.

   1. Si peste …50 de ani se va gasii ” cineva ” nu stiu cine…probabil ” persoana insemnata ” , care sa-si incruciseze doua benzi de mitraliera pe piept [ si una ar fi suficienta dar ar fi mai „incomoda ” la la purtat] , sa ia un steag …rosu [ de ce nu ? ] , verde [ parca verdele este steagul Profetului Muhamed ] sau poate alb , sa-l agite cu o mana iar cu mana cealalta sa arate…spre cer cerind de acolo dreptate pentru…stra, stra, strabunicul sau spinzurat la ….Podu’ Inalt deoarece a furat din…vinul domnesc.Din nefericire cititul acestor intimplari din trecutul nostru ca stat este una….traitul lor…este atceva.Eu am si trait , am si citit, mi s-a sipovestit…daca n-ai trait ..Daca n-ai trait acei ani , degeaba citesti despre ei….nu vei face altceva decat sa te umpli de ura si de sen timentul injustitiei si atunci…vei cere dreptate lui Dumnezeu cu steagul cel rosu intr-o mana si cu pusca in alta.Daca n-ai trait in acele conditii la Jilava, Sibiu ,Pitesti…poti citii mii de carti [ nu spun ca-i rau ca se scriu sau ca se citesc aceste carti …departe de mine gandul! ] nu va fi prea folositor.Stimate ALM sa stiti ca multi dintre acei oameni , ceasornicaru’, lacatusu’ …aveau dreptate .Nu ca ala juca pe pian considerand, pianul vinovat pentru anii de necazuri ai lui, nu.Acel pian …era un simbol ce definea perfect pe cei asupra carora sarise el.Pui pariu cu mine stimate ALM ca daca ar fi sa se intoarca vreodata roata [ prin absurd ,evident ca asa ceva nu mai este posibill ], pui pariu cu mine ca se vor gasii destui care sa incinga ” o batuta” , o sarba…pe capota unui….Ferrari sau unui Maseratti ? De atitea ori am ” propus pariuri „ca pina la urma ma vor crede toti un…cartofor ceva…In orice caz istoria acelui lacatus seamana izbitor cu ” istoria” bunicului meu…difera doar locatiile si poate anii…Deci vedeti ca vorbesc in deplina cunostiinta de ” cauza”. Avea dreptate…Va rog sa nu uitati ca in anii imediati terminarii razboiului, multi , foarte multi ce nici inainte vreme nu erau prea pricopsiti, si mai ales unii ce sosisera de pe front, nu aveau nici locuri de munca , si daca erau erau platite cu un salariu ce nu ajungea sa cumpere o paine dupa o zi pe alta[ nu uitati devalorizarile leului …inflatia etc] cam ca azi…iar altii…traiau ca-n sanul luiAavram…..neavind nici un merit multi dintre ei si mai mult…clamand SOLIDARITATE fata de necazurile prin care trecea tara.Nu stiu de ce mi se pare ca…samana izbitor cu…anul curent.Multi dintre aceia ce aveau …pian nu ridicasera ….un deget pentru apararea sau pentru bunastarea acestei tari…poate dimpotriva…insa lacatusu’ platise, platise singur. Platise prin razboi si ce a insemnat acesta ,platise prin uilintele la care era supus poate nu zilnic dar…saptamanal neavind unde sau cui sa ..”.reclame”. Asta imi aduce aminte de o schita a unui prieten d-al meu , schita ce se numea ” Arendasul roman”.Cred ca acel Ion se gaseste in fiecare dintre noi cei oropsiti cei umiliti…nu de soarta ci de semenii nostri.Avea dreptate …lacatusu’.Avre cineva curaj sa puna pariu cu mine ca …dupa ce a ajuns „cineva” lacatusul cu pricina a devenit un iubitor al muzicii …de pian , un iubitor al muzicii…clasice ?Da in mare aveti dreptate. In mare. ..insa ” la bani marunti ” va cam inselati stimate ALM. Erau poate multi inculti in ” materialul uman” al Securitatii acelor ani, insa, ura lor nu era neaaparat impotriva celor ce-i ” depasisera ” intelectual…Ma refer strict la cei ce au fost „traitori” aici nu la ” evreii basarabeni la care faceati vorbire.Cei mai multi dintre „recrutii” Securitatii ascultau niste ordine venite din partea unor tipi ce pareau in ochii acelor recruti detinatorii ADEVARULUi SUPREM.!A ca au fost mintiti…asta-i alta treaba…cind si-au dat seama , era prea tarziu.Sa nu credeti cumva ca incerc sa iau partea celor ce ” au jucat pe piane” desii ar trebui s-o fac deoarece mai mult sau mai putin am fost „implicat ” insa….au avut dreptate! Acum mi-am adus aminte…si bunicului meu ai placea …muzica de pian….Cu acelasi respect…

    1. Nu pun pariu (ma refer la a doua propunere), ca as fi un escroc! Il pierdeti! In alta ordine de idei, nu vreau sa va contrazic: exista posibilitatea sa cunoasteti mai bine ca mine istoria Securitatii …
     Totusi, de la coarnele plugului la ofiter, aproape peste noapte, trebuie sa recunoasteti ca era o performanta. Si nu cred ca trebuie sa insist prea mult: rezultatele s-au vazut!
     Cu respect.

    2. @ALM
     Sunteti exagerat de cinstit 😀 … asa mi-a spus mie medicul de familie … cica trebuie sa invat sa mai si mint cateodata daca vreau sa rezolv din probleme 😀
     Vreau si eu sa fiu ofiter … vreau si eu sa fiu ofiter 😀

    3. @Theodora
     Mda, acum imi da mana. Am realizat cam tot ce mi-am propus asa ca, din cand in cand, imi pot permite sa fiu exagerat de cinstit …
     Ofiter, acum? Mai bine intrati in politica …

    4. @Theodora
     Cred ca nu, dar cine mai stie astazi. Ati primit doua oferte de serviciu si vreti sa faceti cumul?

    5. Stimate ALM , dar de ” la coarnele plugului ” la…Ministru al Administratiei si Internelor …cum vi se pare ? A ….sigur ca da …asta este …” tractorist”…a ” evoluat” ce vreti ?!

  1. @ion popescu
   Sa nu ne grabim … vezi la dan diaconescu …. deci se poate …. cu o televiziune … cu o arestare … Doamne fereste! ,,,, ca nu le doresc asa ceva … ma refeream la arestarea lui DD … uite ca daca ii aproba partidul ajunge in Parlament.

   1. Aaaaauu ce dracu’ mai frate….Dan Diaconescu……pai si ” Cristofor ..care traieste intr-un sat …in muntii acestei tari ” …pina si ala , stie ca este vorba despre un….”iepure” ! Insa …mai sti…sint si oameni de buna ” credinta” ,oameni simpli [ fara sa incerc sa jignesc pe cineva ] ce satui de jaful si degringolada din tara …s-ar putea…”sa puna botul ” la …” promisiunile [ citeste …aiurelile ] electorale ale lui DD-TV. Si chestia asta coroborata cu…”anchetele reporterilor” OTV-ului, cu emisiunile lui Tudor Barbu [ cred ca asa il cheama ] sau cu imensa neghiobie a unor magistrati bucuresteni [ zic ca despre neghiobie eate vorba] de a nu-i permite sa-si inregistreze partidul in mod …oficial, da, este posibil …Oricum cred ca are mai multi ” adepti ” decit avea Gigi ..la inceput si atunci era vorba strict de ” fan-ii stelisti”…sau pe parcursul ascensiunii sale ” politice” mai ales ca ala [ spre deosebire de acesta ] a dat bani cu ghiotura.. Insa repet , pererea mea ca” nespecialist”…DD este un ” iepure” chiar daca a incercat de multe ori sa convinga ca, nu este asa.

    1. Sperantele acelor oameni……” prosti da…multi ” din pacate sint sperante in van. Nici macar un cuvant , un singur cuvant di ” programul” …”partidului” lui DD-TV nu este….viabil, nu este …aplicabil….decit daca [ o fi posibil ?…intreb si eu…], daca ne intoarcem cu totii in anii’50. Atunci aveam armata Rosie in tara .Azi avem ” elemente ” ale US ARMY…insa nu cred ca au sa se ” bage” in ciuda declaratiilor nefericite ale acelui vinzator de tractoare din Texas ce a ajuns ambasador SUA in Romania.Deci nu este cazul sa ” ne temem”…de ” furia poporului” vorba lui conu’ Leonida.

 3. Va salut!
  Sunt un tanar si eu,dar care in opinie personala,crede ca pentru moment Aleggerea lui V.Ciorbea,ca presedinte PNTCD,este buna,deoarece,dansul poate realiza Unificarea si refacerea acestui partid!!Am spus pentru moment,deoarece dupa Alegerile din 2012,se pot face alegeri si in PNTCD si atunci se vor vedea concret rezultatele lui V.Ciorbea.
  Sa dea Dzeu,Impreuna sa reusim.Va indemn in limita timpului dvs,sa vizualizati si micul meu blog taranist:
  http://nationaltaranisttm.blogspot.com/
  cu stima,
  ing.Silviu Rusu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s