Cum s-a ajuns aici? – Viktor Orban, premierul Ungariei a declarat ca, inca nu e momentul sa intervenim in reorganizea teritoriala din Romania

Viktor Orban si Traian BasescuViktor Orban, premierul Ungariei,  a declarat la lucrarile Universitatii de Vara de la Tusnad, ca nu a venit momentul ca Guvernul de la Budapesta sa intervina in problema reorganizarii teritoriale a Romaniei.


„In privinta reorganizarii Romaniei, nu a venit momentul in care Guvernul de la Budapesta sa se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdata trebuie sa spun ca comunitatea maghiara trebuie sa adopte o pozitie comuna si sa comunice asta Guvernului de la Bucuresti. (…) Dupa ce va fi o pozitie comuna care ne va fi comunicata si noua vom decide daca trebuie sa intervenim”

Laszlo Tokes, europarlamentar si vicepresedintele Parlamentului European a declarat ca maghiarilor din Transilvania li se cuvine autonomia:

„Este o cerere minimala. Pentru teritoriul pierdut vrem drepturi. Cerem autonomia in toate felurile”

Declaratiile astea au fost facute pe teritoriul Romaniei.

Ministrul de Externe nu a avut nici o reactie pana acum.

Avem ministru de externe?

UDMR-ul mai este inca la guvernare?

Vrea Ungaria sa devina un judet al Romaniei?

Guvernul Romaniei poate sa intervina in reorganizarea teritoriala a Ungariei sau la ei nu este cazul?

A rezolvat guvernul maghiar toate problemele din Ungaria

Cum a ajuns Laszlo Tokes europarlamentar si vicepresedintele Parlamentului European?

Dragi prietenii, desi pe valorosu’ blogger liberal Craciunescu Adrian  il deranjeaza, eu va invit sa cititi si aici:

Agentia spatiala rusa Roskosmos anunta ca a inceput era Soyuz, era sigurantei

Vino aici – Pentru toti cei care imi sunt prieteni

Vertij – Vania

Inocentul – 23 – Ilarie

Echivalare – Ana

Teiul – Caius

The very first time… – Androxa

Video cu “cercul” ( templu, UFO?) de pe fundul Marii Baltice ! – George Valah

Asculta-ti inima… – Luna patrata

Cantareata britanica Amy Winehouse a murit… – Motanul

Fundamentalism crestin in Europa – Plano 10

Scrisoare catre un necunoscut – Rokssana

Poveste de vis (41) – Teo

Anders Behring Breivik – nebunia & new media – Atitudini

Publicitate

45 de gânduri despre „Cum s-a ajuns aici? – Viktor Orban, premierul Ungariei a declarat ca, inca nu e momentul sa intervenim in reorganizea teritoriala din Romania

 1. Pai hai sa vedem cum sta treaba in Ungaria. Iata mai jos o postare a doamnei Corina Cretu:
  http://corinacretu.wordpress.com/2011/07/18/am-reclamat-ucraina-la-comisia-europeana/
  in care se arata, printre altele, urmatorul lucru:
  „Voi continua să sesizez forurile europene cu privire la abuzurile comise împotriva românilor din afara granițelor țării. Există, de asemenea, probleme grave în Ungaria și Serbia și este datoria noastră, inclusiv a autorităților deocamdată încremenite de la București, să acționăm pentru apărarea identității și drepturilor românilor supuși discriminărilor și deznaționalizării.”
  Si, retine aspectul asta, Ungaria e o tara membra a UE! Ucraina si Serbia nu sunt membre UE. Deci daca intr-o tara membra a UE, cum e Ungaria, se intampla astfel de abuzuri pe criterii etnice este un lucru cat se poate de trist, care dovedeste tendintele extremiste si xenofobe ce exista in sanul societatii maghiare.

  In legatura cu Tokes ar fi o problema. In iunie 2009 a primit la Washington D.C. Medalia Truman-Reagan a Libertatii pentru rolul jucat in 1989 impotriva dictaturii comuniste.
  http://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_T%C5%91k%C3%A9s
  Cred ca Basescu n-a avut ce sa faca si atunci, in data de 17 decembrie 2009, l-a decorat cu Ordinul Naţional Steaua României „în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplu personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste”.
  http://ro.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_T%C5%91k%C3%A9s
  Observa ca Tokes are multe distinctii si premii primite…
  Pe de alta parte, Tokes, prin declaratiile pe care le face si care au inflexiuni extremiste ce ung pe suflet Partidul Jobbik ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Jobbik ), il pune in dificultate pe Viktor Orban, in conditiile unei minoritati maghiare scindate. Sa nu uitam ca exista si Partidul Civic Maghiar, pe langa UDMR ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_Civic%C4%83_Maghiar%C4%83 ). Si nu e in interesul FIDESZ sa fie asociat cu Jobbik, pentru a nu fi catalogat ca extremist, xenofob si pentru a nu-si strica imaginea. De aceea cred ca a mentionat: „Dupa ce va fi o pozitie comuna care ne va fi comunicata si noua vom decide daca trebuie sa intervenim”, deci nu a spus ca va interveni cu siguranta. Jobbik a exprimat urmatoarea pozitie, evident inacceptabila:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9145522-jobbik-supraliciteaza-sustinem-varianta-8-regiuni-plus-tinutul-secuiesc-partium.htm
  De remarcat ca Viktor Orban a spus: „Poate va veni acel moment”, deci nici aici nu a exprimat siguranta („poate”). Iar o pozitie comuna in sanul unei minoritati maghiare scindate e greu de gasit, mai ales ca exista o parte extremista si xenofoba a acestei minoritati. Mica, dar exista. Si nici UDMR nu-si poate permite sa se asocieze cu extremismul si xenofobia!

   1. @ Motanul incaltat @Theodora
    La consfatuirea de la Visegrad din 1993 ( poate gresesc anul ) , investitiile in Romania se opreau pe arcul muntilor Carpati. La modul cum se duce politica externa si interna a Romaniei de catre Bucuresti , sa nu va mirati ca foarte multi concetateni din Transilvania , Banat , Crisana vor milita pentru o regionalizare mult mai mare si autodeterminare , oamenii din aceste zone s-au saturat de masurile ABERANTE pe care guvernantii le-au luat in acesti 21 de ani.
    Ungaria este numai varful de lance.
    Sa fiti iubiti
    Cu stima Emil

    PS Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate.

    1. @Emil Vulcanescu
     Dvs. ati facut un comentariu interesant si merita sa zabovim asupra chestiunii. Spuneti, printre altele asa: ” sa nu va mirati ca foarte multi concetateni din Transilvania , Banat , Crisana vor milita pentru o regionalizare mult mai mare si autodeterminare , oamenii din aceste zone s-au saturat de masurile ABERANTE pe care guvernantii le-au luat in acesti 21 de ani.”.

     Ideea care e? Oamenii (multi din aceste zone pe care le-ati evidentiat Dvs.) o duc prost, datorita nasurilor aberante pe care le-au luat guvernantii in acesti 21 de ani. Dar acesti oameni vor sa traiasca mai bine. Care ar fi solutia „minune”? Pai regionalizarea si, ati mai folosit un cuvant, autodeterminarea. De ce? Pentru ca asa vor veni investitii mai multe si mai mari, pentru ca daca s-ar autodetermina, oamenii de acolo nu vor lua masuri aberante, cum au luat guvernantii in acesti 21 de ani.
     Ei bine, tot acest mod de a gandi exprima o gandire PROASTA. Drept consecinta, cu toate scuzele de rigoare pe care rog a fi primite daca jignesc pe cineva, oamenii care gandesc asa, gandesc prost. Pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, o sa incerc sa ma explic. Acesti oameni leaga nivelul de trai, „dusul mai bine” de regionalizare si autodeterminare, fara sa se gandeasca nici macar o clipa ca acestea doua – regionalizarea si autodeterminarea – nu au nicio legatura cu aspectele sociale, legate de nivelul de trai, legate de acest „a o duce mai bine”. Fara sa se gandeasca o clipa ca, repet, aceste doua concepte – regionalizare si autodeterminare – s-ar putea sa aiba o mare legatura cu interesele unor (unei) puteri straine, in sensul demantelarii teritoriului statelor nationale, in vederea restructurarii Europei si impunerea in Europa a unei ordini etnice, folosindu-se de ideea de „diversitate culturala”, preschimbata in „diversitate etnica”.
     Ei, vedeti, la asta nu s-au gandit toti cei care cugeta asa cum ati descris Dvs. in comentariu!

   2. @Theodora
    „Ungaria nu poate sa intervina in reorganizarea teritoriala a Romaniei.”
    Evident ca nu poate sa intervina. Dar strambe poate sa bage!
    Chestiunea, cred, e alta. Basescu si PDL au inceput sa agite ideea cu aceasta reorganziare administrativ-teritoriala in conditiile in care aceasta, in actuala configuratie parlamentara de la noi, nu poate avea sorti de izbanda. Basescu a zis ca a primit, din partea UDMR-ului, o „lovitura in piept”, pentru ca UDMR nu a fost de acord cu modelul propus de PDL si Administratia Prezidentiala. Dar era clar de la bun inceput ca se va intampla asa! Majoritatea parlamentara e foarte fragila, iar daca UDMR nu este de acord, un astfel de proiect nu poate trece in Parlament. Pe de alta parte, Basescu nu a reusit sa atraga USL-ul de partea viziunii sale in ceea ce priveste reorganizarea teritoriului. Deci acest proiect este, evident, blocat acum. Practic, discutam despre un lucru ce nu se poate infaptui acum, ma refer la aceasta reorganizare a teritoriului. Dar era limpede inca de anul trecut ca nu se poate. Dintr-un motiv foarte simplu: UDMR n-ar fi fost de acord nici atunci, asa cum nu sunt de acord nici acum. Mie mi se pare atat de simplu…Basescu sa nu fi stiut asta? Mira-m-as…

    1. @ Motanul Incaltat
     Sa stiti ca va respect parerile , nu ma simt jignit de comentariul dumneavoastra si va doresc atat dumneavoasta cat si gazdei noaste Theodora multa sanatate.
     Sa fiti iubit…
     Cu stima Emil

     PS Sa stiti ca eu am treba numai cu Satanele Portocalii

 2. Cred ca e suparat din cauza certurilor intre ungurosii sustinuti de ei aici. Nu s-a prins ca unde-s 10 romani, sunt 100 de scandaluri, iar aia sunt unguri doar cu accentul.

  Cat i-o fi dat Basescu sa vina cu declaratiile astea, sa inflameze situatia un pic?! Sau o fi in legatura cu exploatarea de la Rosia Montana, vor umflatii d-alde Soros si stapanii lui sa puna de-un Kosovo si aici in caz ca nu le iese altfel?

 3. Romania a fost scoasa la vanzare

  Stare tehnică:
  Are probleme cu alimentarea, o mică defecţiune la mecanismul de
  direcţie, că nu ţine linia dreaptă, şi merge cam înfrânată. Cutia
  de viteze e blocată în marşarier. Este înmatriculată în Europa, cu
  numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o lună.

  Istoric:
  Este fabricată acum 2000 de ani, sub licenţă romană. A fost avariată
  în repetate rânduri. Prima dată a fost condusă de nişte ciobani, dar
  au mai călărit-o şi alţii. A fost reparată numai cu piese second
  hand, aduse de pe la turci. O perioadă a fost condusă bine de nişte
  nemţi, Carol I şi Ferdinand, dar apoi a încăput iarăşi pe mâna unor
  idioţi care au băgat-o prin toate gropile.
  Exteriorul a fost vopsit în 1989, dar interiorul este încă plin de
  rugină. A mai avut câteva reparaţii capitale, în 1600, 1859 şi 1918,
  dar a mai şi pierdut o parte din piese.

  Combinaţii:
  Predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI.
  Accept şi variante de schimb cu o ţară similară din Africa , oricât
  de mică ar fi dar să funcţioneze.

  De ce o vând:
  Sincer să fiu, o vând că m-a lăsat în drum şi nu mă pricep la ea.
  Plus că îmi consumă cam mult, şi ca s-o repar mă costă cât nu face.
  Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de ţară, aşa
  că să o conducă cine s-o pricepe. Dacă nu o vrea nimeni, o dezmembrez
  şi o vând pe bucăţi. E păcat de ea, vă spun. Sper să o ia cineva
  care ştie să o aprecieze.

   1. Daca Romania s-ar incorda putin ar ocupa fara vreun efort substantial toata Ungaria in mai putin de o zi, tinand cont ca astia au autostrazi.

    1. Corect, cu conditia ca Armata Romana sa adopte tactica francezilor in Batalia de pe Marna, din 1914. Taxiurile!

 4. Unde sunteți domnilor Baconschi,Boc,Băsescu, C.S.A.T.? Cum permiteţi domnilor „diplomați” imixtiunea acestui iredentist ungur în treburile interne ale unui stat suveran? Sunteți de acord şi nu luați atitudine pe cale diplomatică, a Parlamentului European,a Consiliului de Securitate,a O.N.U. ș.a.m.d. ,din cauză că acceptați mascat împărțirea Statului Naţional Unitar Român deoarece aveți nevoie de fondurile programului european pentru împărțirea administrativ teritorială a României.
  Sunt bani „domnilor care aveți puterea” ….deci nu valorează nimic,AŞA CĂ NU VINDEȚI NICI MĂCAR O PALMĂ DIN PĂMÂNTUL STRĂMOȘESC.

 5. Nu mai astepta reactii din partea lui baconschi… Stapanul lui e bun prieten cu fascistul de orban. Dar nu-i nimic… Noi am mai ocupat budapesta in trecut. Putem s-o facem iar…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s