Basescu ii da un ultimatum lui Andrei Plesu – „Nu aş vrea să spun public lucruri care să nu-i placă domnului Pleşu despre cum l-am văzut eu ca şi consilier”

Invitat la B1, Basescu i-a dat lui Andrei Plesu ceea ce merita:

„Văd ca domnul Pleşu a făcut o preocupare aproape zilnică legată de mine. Nu aş vrea să spun public lucruri care să nu-i placă domnului Pleşu despre cum l-am văzut eu ca şi consilier. Îl invit la decenţă. Este ultimul apel pe care îl mai fac la Andrei Pleşu”

In perioada 20 decembrie 2004 – 3 mai 2005 Andrei Plesu a fost consilier prezidential pentru Relatii internationale la Cotroceni.

Ce fel de lucruri „care au putea sa nu ii placa lui Andrei Plesu” ar putea sa spuna public Basescu Traian?

Banuiesc ca Andrei Plesu o sa taca. Nu il suspectez de curaj.

Basescu face aplel la decenta???!!! 😀 😀 😀

Un intelectual fara caracter este mai periculos decat un analfabet.

Prin faima si stiinta lui, un intelectual lipsit de caracter poate sa provoace distrugeri iremediabile in societatea in care traieste.

UN INTELECTUAL TREBUIE SA SUSTINA ADEVARUL, DREPTATEA, STIINTA, ARTA SI NU PERSOANE AFLATE TEMPORAR LA CONDUCEREA TARII.

Va invit sa cititi si aici:

Romania merge pe sarma pentru ca este chinuita de un mascarici rautacios – cu poza 🙂

Eu v-am spus ca asta nu pleaca de bunavoie – “În Constituţie scrie că un partid trebuie să aibă 51%, nu o alianţă.” spune Basescu

Relansare – Vania

Tainicul vârtej – Caius

Miercurea fără cuvinte 15 – concertele mele – Teo Negura

Miercurea fara cuvinte – Poveste fara sfarsit… – Luna patrata

Miercurea fara cuvinte…14..A very cold day at a lake in Finland…We need to have some coolness here.. – Androxa

Vedenii băsesciene – Vultureşti

Stitri scurte: 03.08.2011 (doar 1 zi …apoi vacanta iar ! 🙂 )  -Geoge Valah

Miercurea fără cuvinte ( Wordless Wednesday ) – 16. Discuţie – Cristi Milla

Cuvinte de vară – Gabriela

Miercurea fără cuvinte. Pe autostradă – Mirela Pete

miercurea fara cuvinte 14 – Rokssana

deţinătorul adevărului absolut… – Papornita cu vorbe

Basescu. Declaratii. Opinii. Atitudini – Motanul

Miercurea fără cuvinte.Pisoi pe gard – Supravietuitor

Miercurea fata cuvinte – Vrabii – Intre vis si realiate

Publicitate

55 de gânduri despre „Basescu ii da un ultimatum lui Andrei Plesu – „Nu aş vrea să spun public lucruri care să nu-i placă domnului Pleşu despre cum l-am văzut eu ca şi consilier”

 1. Mahalagisme! Băsescu poate să spună orice, mai puţin că i-a spart capul cu scrumiera, într-o criză de delirium tremens bahicum. O sa-l creadă cine-l crede şi astazi. Dar, dacă se limitează la ameninţari, înseamna că este la mâna lui Pleşu. Altfel, pâna acum, Pleşu făcea cărare între ANI şi DNA, eventual cu escale la CNSAS.

  În altă ordine de idei, Pleşu o ia pe merit. I-a suflat în buci maleficului pâna i s-a încleiat barba! Mai avea tupeul să-l critice pe Păunescu. Omul ăla, cântând „cârmaciul”, chiar a obţinut ceva pentru semenii lui. Pleşu a suflat în goarnă numai pentru burduhanul lui.

 2. specimenul ăsta crede că el ar fi în măsură să îşi dea cu presupusul despre orice şi oricine, că el ar fi cel mai avizat în orice domeniu posibil şi imposibil; cînd îi va ajunge măcar la genunchi lui Andrei Pleşu, poate că ar avea într-o oarecare măsură dreptul să vorbească despre acesta şi despre felul în care l-a perceput el; iar cum asta nu se va întîmpla niciodată, ar putea avea decenţa să tacă, dar din păcate nu ştie nici ce înseamnă „decenţă”

   1. da, îşi permite, iar la momentul în care îl deranjează se debarasează de el, nu ar fi pentru prima oară; cît despre curajul lui Pleşu, din păcate ai dreptate, cred că e ultimul lucru de care ar putea fi suspectat

    1. @papornitacuvorbe
     basescu isi permite mereu sa procedeze asa … isi permite pentru ca i se permite …. chiar nu am vrut sa fiu rea cu Plesu …. are alte calitati dar curajul ii cam lipseste.

 3. @Theodora
  „UN INTELECTUAL TREBUIE SA SUSTINA ADEVARUL, DREPTATEA, STIINTA, ARTA SI NU PERSOANE AFLATE TEMPORAR LA CONDUCEREA TARII.”

  Orice om are dreptul de a sustine pe cineva sau ceva. Ca tu poti sau nu sa fi de acord cu el, asta e o alta problema, si e foarte bine sa fie asa. Gandeste-te la alegerile libere – pai tocmai pe asa ceva se bazeaza: pe sustinerea in mod liber, din partea cetatenilor, a unui partid, a unui candidat (cazul votului uninominal, sau la alegerile prezidentiale), pentru ca fara sustinere din partea acestora nici nu s-ar mai putea vorbi de alegeri si de democratie. Bineinteles, nu toti cetatenii trebuie sa sustina acelasi candidat. Eu cred ca lucrul acesta e foarte clar intr-o democratie. Pe de alta parte, gandeste-te ca ar fi ori haos, ori dictatura daca nimeni nu ar mai sustine nimic. Poti sa sustii si persoane aflate temporar la conducerea tarii, lucrul acesta, in esenta sa, nu e un lucru rau. Fara sustinere n-ar mai putea, spre exemplu, functiona Parlamentul, nu s-ar mai putea adopta legi, nici institutia prezidentiala n-ar mai putea functiona. Practic, n-ar mai putea functiona democratia. Asa ca nu inteleg de ce un intelectual (de ce neaparat un intelectual) nu ar trebui sa sustina pe cineva, fie acesta si temporar la conducerea statului. Pentru ca si intelectualul este un cetatean ca toti ceilalti.
  Gandeste-te ca o dictatura nu are nevoie de sustinerea cetatenilor, ci de sustinerea din partea unei oligarhii (un grup minuscul, dar cu putere politica, economica, financiara, in raport cu restul populatiei) si/sau a armatei, sau din partea unei puteri straine. Pentru ca o dictatura se impune prin forta, crima, teroare, in dauna cetatenilor – de asta nici nu are nevoie de sustinerea cetatenilor (v. cum a inceput dictatura lui Pinochet in Chile sau Regimul Coloneilor in Grecia – 4 mai1967: dizolvarea a numeroase organizatii sindicale, culturale, sportive; arestari in masa si deportari in insula Iaros!!, dar pot da si alte exemple, insa incarc foarte mult comentariul).

  „Prin faima si stiinta lui, un intelectual lipsit de caracter poate sa provoace distrugeri iremediabile in societatea in care traieste.”

  Sa stii un lucru: niciodata un intelectual sau intelectualitatea prin ea insasi nu a provocat distrugeri iremediabile in societatea care traieste. Gandeste-te un pic: dupa Revolutie s-au inchis si distrus intreprinderi, s-au stricat sisteme de irigatii, la tara, s-a distrus si agricultura, ajungandu-se la o agricultura de subzistenta. Pai intelectualitatea a facut aceste lucruri, care au afectat viata a milioane de oameni, multi fiind impinsi sa emigreze? Ar fi o monstruozitate sa dai vina pe intelectuali, pentru asa ceva. Gandeste-te ca pe vremea lui Ceausescu au fost intelectuali care au luat pozitie impotriva abuzurilor comise de cuplul dictatorial, care au aratat ce orori au fost comise in timpul regimului comunist, si ma gandesc, desigur, la Marin Preda. Pentru ca intelectualitatea nu e sinonima cu puterea politica. Una e sa fi intelectual si alta e sa ai putere politica!

  Theodora 🙂 , in fond tu ce vrei sa arati, ca nu prea inteleg… Ca Andrei Plesu n-ar avea caracter pentru ca a fost cateva luni consilier la Cotroceni? Pai, gandeste-te ca Plesu nu a zis, in fond, nimic de rau despre Basescu. In schimb, Basescu a exprimat o amenintare la adresa lui Plesu. Nejustificata. Ce a zis Plesu despre el: ca e un om pragmatic si inteligent. Asta e parerea lui Plesu despre Basescu, cu care poti, desigur, sa nu fi de acord. De asemenea a zis ca Basescu nu e un dictator. Asta inseamna ca l-a vorbit de rau? Or, Basescu ii face un ultim apel la decenta!! Theodora, hai sa spun lucrurilor pe nume, asa ca sa ma pot face inteles de toti. Daca Plesu ar fi spus despre Basescu ca este un dictator, un nemernic, un individ odios, lipsit de scrupule, un degenerat, un bou, un cretin, in cazul acesta, atitudinea actuala a lui Basescu ar fi fost cat se poate de justificata si absolut de inteles pentru toata lumea. Insa Plesu l-a facut „pragmatic si inteligent”. Gandeste-te: sa spui cuiva ca e pragmatic si inteligent, iar acela sa te ameninte si sa-ti dea un ultim apel la decenta!! Spune-mi si mie ce e indecent in ceea ce a afirmat Plesu despre Basescu.
  Si atunci cine n-are caracter? Sau ce fel de caracter are…?

  1. @Motanul Incaltat
   Calm 🙂 … asta: „UN INTELECTUAL TREBUIE SA SUSTINA ADEVARUL, DREPTATEA, STIINTA, ARTA SI NU PERSOANE AFLATE TEMPORAR LA CONDUCEREA TARII.” era o parere generala despre cum cred eu ca ar trebui sa fie un intelectual …. si eu am dreptul sa am o parere ….. nu-i asa? ………. indiferent daca tu esti sau nu de acord cu mine 🙂 … nu se referea la Plesu

    1. @Motanul Incaltat
     Tanya nu mai poate sa scrie o perioada … l-am preluat eu si vreau sa il tin viu …. adevarul este ca este greu dar nu imposibil.
     Intru acum acolo dar trebuie sa ies de aici 🙂

 4. Buna Theo,

  Ai auzit de grupul ALFA? Au publicat in http://www.cotidianul.ro o „analiza” prin care intaresc ideea ca USL este inutil, si nici o sansa sa faca 50+1 la alegeri deci si-au bierdut obiectul muncii sa zic asa. Eu zic ca este tot intoxicare cotrocenista; ce nu inteleg, de ce Cotidianul o prezinta ca ceva de luat inseamna.

  1. @mgabim2009
   Nu, nu am auzit …. daca a publicat asa ceva inseamna ca este apropiata de basescu …. daca gasesti URL-ul sa il pui si aici … te rog …. si eu ma mir ca a aparut in cotidianul asa ceva …. cotidianul nu este nici adevarul nici evenimentul zilei.

    1. @papornitacuvorbe
     Nu stiu de ce dar grupul alfa asta imi miroase a dinu patriciu dar ce cauta in cotidianul? si a ceva servicii speciale …. stau foarte bine cu intuitia dar nu ma bazez numai pe ea … si noi impreuna cu ceilalti comentatori putem sa creeam grupul BETA …. TETA … GAMA …. SIGMA …. care ne place mai mult

    2. @ Theodora

     Am citit şi eu prohodul acela şi abia am putut să-mi stăpânesc lacrimile şi să nu îngaim „dragă stolo”. Deocamdată, într-o perioadă de linişte relativă, USL-ul n-a scăzut sub 51% şi nici PDL-ul n-a urcat peste 20%. Este adevărat că mai este un an până la alegeri (dacă nu se satură până atunci UDMR-ul de tâmpeniile tandemului Băsescu-Boc) dar, logic, este putin probabil ca PDL-ul să recupereze pierderea masivă de susţinere populară. Totuşi, dacă o parte din populaţia cu drept de vot se va mulţumi cu o găleată în schimbul tăierilor de drepturi, a lipsei asistenţei medicale, a sărăciei tot mai accentuate şi a ce o mai urma, fiindcă guvernul se împrumută din ce în ce mai greu, nu avem ce face. Legile democraţiei ne obligă să acceptăm că şi proştii au drept de vot.

     Rezumând, cred că analiza este, în cel mai bun caz, o comandă cotrocenistă, dacă nu cumva este o iniţiativă a unui grup de lingăi, care speră şi ei la un zgârci pe ultima sută de metri.

    3. E clar ca analiza grupului Alfa incearca sa discrediteze USL. iata ce spune, printre altele:
     „În lipsa unui program articulat de guvernare, USL agonizează şi încearcă să compenseze, fără succces însă, lipsa de idei cu prezenţa pe „sticlă”.”
     De parca USL s-ar afla la guvernare. Program articulat de guvernare trebuie sa aiba cei care se afla la guvernare, adica PDL. Cand va fi la guvernare USL atunci vom vedea ce program au si cat e de bine articulat. In rest, epitete de genul ca USL s-ar afla intr-o situatie „disperata” si altele de genul acesta nu cred ca pot fi luate serios in considerare, pentru ca nu sunt realiste. Adevarul e ca PDL se afla intr-o situatie disperata si ar putea sa ajunga intr-una fara iesire. Basescu e constient, cred, de acest lucru. De asta si aparitiile lui „pe sticla”. Mie imi miroase, daca nu ma insel, a Elena Udrea: e parca ceva din stilul ei in aceasta analiza a grupului Alfa.

    4. Insa cred ca PDL si Basescu vor cauta sa submineze in orice chip USL-ul. Problema e ca Basescu nu vrea fara Boc si fara aceasta guvernare. N-are incredere in altii, chiar din PDL! De la UNPR foarte putini ministrii, m-as fi asteptat la cel putin 2 ministrii de la aceasta formatiune. Nu s-a intamplat.
     Uite-te cum l-a amenintat pe Plesu. Cine stie daca nu cumva i-a amenintat si pe Voiculescu sau Patriciu cu niscaiva dosare. Pentru ca USL-ul, in viziunea PDL si a lui Basescu trebuie sa dispara, trebuie dezmembrata. Pentru ca altfel PDL nu poate spera la castigarea alegerilor. Boc nu e in stare sa-l conduca spre asa ceva. Atunci Basescu trebuie sa faca ceva, ceva…
     Se vede clar ca PDL-ul e un esec…

    5. @Motanul Incaltat
     „De la UNPR foarte putini ministrii” – basescu nu este prost …. are multe defecte dar nu este prost ….. de ce ar avea incredere in tradatori?
     La patriciu vad ca ii tine …la Voiculescu nu cred … altfel vedeam ODE si la Antena 3.

    6. Insa, dupa parerea mea, PDL s-a si straduit din rasputeri sa devina un esec. Ar fi putut sa mearga mult mai bine, daca ar fi sa facem o analiza obiectiva. Insa… esec…. Stii cum e? Daca vor scoate 20% la alegerile de la anul, ai putea socoti ca ar fi un succes pentru ei. Obiectiv vorbind, dupa o guvernare grea, erodata mult de criza economica, sa scoti 20% nu e de colea. Practic, ar fi cel mai bun scor pe care dreapta politica romaneasca l-ar scoate, dupa o perioada de guvernare, de la Revolutie incoace. CDR s-a desfiintat, dar uite-te la PNT-CD, care a disparut din marea politica. Nici liberalii n-au avut la sfarsitul guvernarii cederiste un asa scor bun – 20%. PDL nu cred ca se va desfiinta sau ca va dispare. Vor fi schimbari si acolo, in cazul unui esec electoral. Mai mult ca sigur. Si, mai mult ca sigur, odata si odata se va pune problema influentei lui Traian Basescu in partid, mai ales ca este si Presedinte si ar trebui sa se puna in sensul reducerii acestei influente, a cuplului Basescu-Boc, pentru ca, se vede lucrul asta limpede, ei nu mai pot fi o locomotiva pentru partid. Si atunci iti trebuie oameni noi care sa faca treaba asta. Lucrul e firesc. PDL ar trebui sa se gandeasca la ceea ce se cheama o rebrenduire a sa. Pentru ca daca nu se gandesc, abia atunci lucrurile ar putea devenii periculoase pentru acest partid. Pe cand un nou look, ar putea conduce catre o relansare. Care, daca se va produce, va fi dupa alegerile de la anul….

    7. @Theodora
     Da, de acord. Dar Basescu, cel putin asa imi face impresia, nu are incredere decat in acest guvern, in aceasta formula si, cea mai mare incredere, in Boc. Asta e partea proasta. Sau una dintre ele, mai corect spus asa. Tu crezi ca Basescu nu vede ceea ce vede Cristian Preda? Ca Boc e un premier slab si ca performantele acestui guvern sunt asa cum sunt. E clar ca vede, tocmai pentru ca nu e prost. Problema e ca el nu vrea sa schimbe, nu? Desi ar trebui s-o faca. Si atunci incepi sa te intrebi: de ce n-o face? Ce il opreste? E clar ca lipsa de incredere. Si, in cazul lui Basescu, ar mai fi ceva: cred ca omul nu suporta pe cineva mai destept decat el sau pe cineva care sa nu-i execute fara comentarii „sugestiile”. Sa nu uitam ca Basescu, prin formatia sa profesionala, e comandant de nava. Din aceasta cauza el si dezvolta un spirit de comanda si nu-i place cand e contrazis. Nu e un om flexibil. Or, asta nu e prea bine… Se poate spune despre el ca este un om energic, impulsiv, pragmatic (Plesu a avut ocazia sa-l cunoasca mai bine, de ce sa nu-l credem?), inteligent. Dar faptul ca nu e flexibil si se cramponeaza de niste lucruri, cand nu ar trebui s-o faca sunt niste scaderi la el…

 5. Între operă şi caracter, trebuie să facem o departajare.Cât de valoroasă ar trebui să fie opera lui Pleşu, ca să facem abstracţie de caracterul lui?

 6. Mesajul lui Basescu catre Plesu nu e altceva decit un santaj ordinar! Se poate citi in cheia „daca nu esti cuminte, te torn!” Este, in fond, acelasi mesaj pe care i l-a adresat si lui Ponta, la intilnirea cu sefii USL, si altora.
  Acest procedeu dovedeste ca pentru Basescu nu conteaza daca esti onest sau moral, daca esti corect sau daca respecti legile, ci doar daca esti cu el ori impotriva lui. De-aia, de exemplu, cind Oprea era cu PSD-ul era rau, iar acum e bun.
  Cit despre Plesu, cu tot respectul pentru tinuta lui intelectuala, nu-i pot spune decit: „Maestre, te bagi in cala, te injura marinarii!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s