Primavara israeliana

Tel Aviv Israel -06 -august -2011

Photo by:  Aljazeera.net

Aproximativ 300.000 de israelieni, cei mai multi din clasa de mijloc au marsaluit ieri pe strazile din centrul orasului Tel Aviv si a altor mari orase israeliene, inarmati cu steaguri si tobe scandand: „Poporul vrea justitie sociala„.

Israelienii au protestat fata de cresterea preturilor bunurilor de larg consum si scaderea nivelului de trai.

Protestul a schimbat practic agenda sociala iar discursul privind securitatea a facut loc problemei socio-economice.

Protestatarii au demonstrat foarte bune abilitati de organizare si au inteles ca au mai multa putere de influenta decat isi imaginau.

Weekend-ul trecut a avut loc o miscare similara la care au participat aproximativ 150.000 de israelieni.

Miscarea de protest a inceput de la criza de locuinte atunci cand o tanara femeie a fost evacuata din apartament pentru ca nu mai putea sa isi plateasca chiria.

Primii potestatari au fost cativa studenti care au amplasat un cort in strada.

Purtatorul de cuvant al primului ministru a declarat ca in Israel situatia economica este buna.

„Avem una dintre cele mai scazute rate a somajului si una dintre cele mai mari cresteri economice”

„Trebuie sa pastram o politica economica responsabila si sa ne asiguram ca economia israeliana ramane puternica si continua sa creasca”

Protestatarii spun ca exista riscul sa dispara clasa de mijloc in Israel.

Premierul israelian Binyamin Netanyahu a anuntat formarea unui comitet care sa analizeze de ce au crescut costurilor de trai si sa inceapa un dialog cu potestatarii.

Mark Regev, purtatorul de cuvant al prim-ministrului israelian, a declarat pentru Al Jazeera ca Israelul are o lunga traditie de proteste pasnice, ca nu exista riscul ca demonstratiile sa devina violente si ca „noutatea consta doar in numarul mare de participanti”

Cat de greu traieste clasa mijlocie in Israel?

In Romania exista clasa de mijloc?

In Romania 100.000 de bucuresteni au vizitat sambata seara „National Arena”.

Cati dintre ei ar fi ramas la o manifestatie si un mars impotriva actualei guvernari?

Va invit sa cititi si aici:

Nu este posibila nici un fel de colaborare cu Basescu si haita lui – Crin Antonescu

Crin Antonescu despre USL si despre cat de posibila este o alianta cu PD-L

Aglomeraţie – Vania

Bibliografia Comentariilor la Psalmi – Ioan Usca

Inocentul – 29 – Ilarie

Primul trubadur – Caius

Moda 2011 – Ana Usca

Naiv. În rest, simplu – Teo

Nu zeii sunt de vina… – Luna

Superficialitatea – Rokssana

Romanian Tanka… – Androxa

Promo – Palatul Vrăjitoarei – episodul 20 – Link-Ping

Paporniţa cu muzici (1) – Papornita cu vorbe

Suntem un popor laş, sau mai finuţ spus de mămăligari! – Popa Teapa

Astronomică. Epigramă – Cristi Milla

 

Publicitate

50 de gânduri despre „Primavara israeliana

    1. @Augustin
      Am citit …. multumesc! …. nici eu nu inteleg de ce harabula, aya si ceilalti din grupul ala OBRAZNIC conteaza atat de mult … de ce ei au voie sa jigneasca si noi nu avem nici macar dreptul sa ne aparam … este trist … daca jignirile alea le primeam pe alt blog m-as fi suparat mai putin … pe blogul ala chiar nu ma asteptam.

      1. @ Theodora
        Esti o ” fata buna ” , sufletista, care vrei ca si mine si alti oameni din tara asta sa facem o societate in care sa ne simtim bine…..
        Nu mai pune la suflet ce spune X, Y, Z , daca ai nevoie de un sfat il ai pe Vania @ALM si Marian din … Berceni , in Bucuresti , eu sunt mai departe dar sunt alaturi de tine.
        Sa fii iubita…
        Cu stima Emil

        P.S. Ghilimelele nu-s de rau
        Te pup Emil

      2. @ Theodora
        Nici eu nu înţeleg ce căutaţi pe un blog ostil, unde owner-ul vă ignoră şi comentatorii vă iau în băşcălie. Năstase nu ţine seama de propuneri, nu răspunde la întrebări incomode, pur şi simplu îşi face reclamă pe blog, ştiind că este citit de agenţiile de ştiri. Să fie sănătos, dar eu nu pun botu’ …

        1. @ALM
          Cum sa va spun domnule ALM ….. eu cred in valorile social democratiei.
          Cred ca l-am suparat si pe domnul presedimte II.
          Stiti ca am „prostul” obicei sa spun ce gandesc. 😦
          Ei bine mi-am exprimat parerea ca nici un om oricat ar fi el de bun, inteligent, serios, cinstit nu poate ajunge lider daca nu este sprijinit in partid (oricare ar fi partidul) de cei care s-au organizat in grupuri de interese (orice fel de interese). Am scris ca nu il va spijini nimeni pe acel om, de teama ca nefacand parte din grup nu va juca dupa reguli.
          Cred ca l-am suparat … sper totusi ca ma insel.
          Punctual apreciez si unele idei liberale … am fost patron cativa ani … am vrut sa fiu propriul meu stapan, imi place sa fiu propriul stapan … am vrut sa ajunng in clasa de mijloc .
          Pe ce blog sa ma duc?
          Sa incep sa comentez pe bogul Elenei Udrea sau al lui Cristian Preda? 😦
          Si acum doar intre noi doi 🙂 .. in prima secunda am resimtit efectul comentariului dumneavoasta ca si cum as fi primit o palma serioasa dupa ceafa 😀 … in a doua secunda am inteles ca este comentariul unui adevarat prieten …. am inteles ca m-ati intrebat ce m-ar fi intrebat si tata … si va multumesc din suflet pentru intrebare.
          Nu stiu ce mai caut pe blogul ala … nu stiu daca o sa ma ma mai duc acolo sau nu.
          Este adevarat ca domnul Nasase nu imi raspunde … acolo pun intrebari niste intelectuali … eu nu sunt altceva decat un om de la tara care s-a ambitionat si a invatat mai multa carte decat parintii si bunicii lui…. probabil ca intrebarile mele sunt infantile …. de ce au permis moderatorii blogului acele jigniri nu stiu … dar tare mult as vrea sa il intreb asta pe domnul Nastase dar nu pe blog, as vrea sa il intreb fata in fata… probabil ca nu voi avea acvesta ocazie.

        2. @Theodora
          Nici nu trebuie sa-i iei in seama pe cei care atat stiu sa faca: sa ia in bascalie si sa jigneasca. Exista si oameni de felul acesta, ce sa-i faci? Nenorocirea e alta si vizeaza tara: unii dintre astfel de oameni, cu caracter mic, prosti de la natura, reusesc sa ajunga in importante functii de conducere, si asta nu numai in mediul privat, dar s-ar putea chiar si in stat! Si asta datorita nepotismului si clientelismului de toate felurile care exista, din pacate, la noi. Datorita slabei educatii ce exista in popor si faptului ca romanul a ajuns sa considere tupeismul o mare valoare. Adevarul e ca nici nu trebuie sa ne miram ca lumea nu iese la mitinguri mari si la manifestatii mari de protest. Pe tine vad ca te mira, pe mine, insa, nu. Si am sa-ti spun de ce. Pentru ca in toti acesti 21 de ani nu am facut altceva cu totii decat sa ne straduim cat mai bine sa distrugem aceasta valoare: Solidaritatea! In numele Neoliberalismului si economiei de piata. S-au distrus intreprinderi, s-a distrus agricultura – nimeni nu a raspuns pentru acest dezastru, ceea ce e profund imoral. Pentru ca a afectat negativ viata a milioane de oameni. Si in felul asta s-a facut tara asta exportatoare de emigranti, cu milioanele, datorita unor politici gresite si coruptiei, rezultata din ingemanarea politicului cu economicul. Pe cand altii, o clasa foarte subtire, au prosperat mult pe ruinele fostei economii socialiste. Insa cel mai rau lucru e faptul ca i s-a inoculat cetateanului de rand ca asa e bine, ca asta e calea buna pentru tara, ca asa e in Occident, ca asa trebuie sa faca Romania, spunandu-i-se numai minciuni, distorsionandu-se realitati si mentinandu-se ignoranta. Lucrul asta nu s-a intamplat numai aici, dar chiar si in Occident (daca nu s-ar fi intamplat si in Occident, si in SUA, nu am fi avut acum aceasta criza economica pe plan mondial). Pentru ca unii sa obtina mari avantaje politice si economice. Si uite asa, populatia mintita de tot felul de grupuri interesate si la presiuni politice venite din SUA in special, a contribuit si ea la distrugerea Solidaritatii ca valoare. Uite-te cum a ajuns sa vorbeasca ambasadorul SUA, de parca Romania a devenit o provincie a Statelor Unite. Ce sa inteleg de aici? Ca daca nu ne distrugeam economia eram bombardati precum Iugoslavia?
          Si atunci, daca Solidaritatea s-a distrus… Tinerii nu mai cred in ea. Incearca doar sa fie cool, inoculandu-li-se in toti acesti ani individualismul exacerbat si superficialitatea, pentru a fi mai usor de manipulat. Daca Solidaritatea s-a distrus, pentru motivul mincinos ca ar fi tinut de „comunism”, de „socialismul stiintific” – pentru ca o astfel de propaganda se face si in continuare de anumite grupuri interesate si cercuri mai mult sau mai putin liberale – atunci cum vrei tu sa mai iasa oamenii in strada? Cand filozofia actuala de viata este sa nu-ti pese de celalalt, ci numai de tine. Pai, cum vrei tu sa iasa oamenii in asemenea conditii?

        3. @Theodora
          Uite-te si tu ce asa zise „valori” primeaza in popor: clientelismul, nepotismul, tupeismul, incompetent dar e baiat bun, coruptia, hotia, smecheria, facutul complice cu ochiul, aroganta, marlania, forta fizica – cine e mai tare in pumn!, chiar prostia – luata de cele mai multe ori drept mare desteptaciune, si multe alte -isme de genul asta. Or, daca astea-s valorile…tu te mai intrebi:
          „In Romania 100.000 de bucuresteni au vizitat sambata seara “National Arena”.

          Cati dintre ei ar fi ramas la o manifestatie si un mars impotriva actualei guvernari?” ?

        4. Orice miting din acesta, mai ales un miting mare, uneste oameni diferiti (poate chiar si de religii diferite) in jurul unor anumite valori comune. Trebuie sa existe astfel de valori comune, nu numai ca oamenii s-o duca rau. Este adevarat, ar trebui si organizare, dar fara valori comune, de care sa fim si convinsi, se va juca acolo dansul pinguinului. In asta cred ca si sta forta unui miting, in valorile pe care le apara prin numarul mare de oameni care sunt adeptii acelor valori. Or, dupa mine, prima valoare care ii uneste pe oameni este Solidaritatea. Or, coeziunea sociala in Romania are mult de suferit. Chiar si problema statului social, dupa cum scrie in Constitutie – sunt analisti care spun ca Romania nu a fost niciodata, dupa Revolutie, un stat social, cum ar fi trebuit, in mod constitutional, sa fie. Din aceasta cauza in Romania, la ora actuala, dupa parerea mea, oamenii se simt solitari, nu solidari. E fiecare pe cont propriu, asta e filozofia paguboasa de viata in care am fost educati de toata clasa politica in toti acesti 21 de ani. Nu simti umarul celuilalt langa umarul tau, ca sa iesi la miting! Nu-l simti pe celalalt aproape de tine. Pentru ca fiecaruia ii pasa in exclusivitate numai de el. Uite-te si in cazul tau: ai spus ca ai trimis atatea CV-uri, ca sa te angajezi, si nu ti-a raspuns nimeni. Iar faptul ca ne-am atomizat, cum spunea cineva, este tocmai expresia acestui lucru – nu-l simti pe celalalt aproape de tine. Nu exista solidaritate si nici coeziune sociala. Natia asta a noastra e mai degraba dezbinata in interese meschine, decat unita in jurul unor mari valori. Si acolo unde nu reuseste apeleaza la smecherii ieftine.

        5. Stimată Theodora, din păcate operaţi cu nişte noţiuni care au devenit confuze. Un limbaj preţios, etalarea unor cunoştinţe enciclopedice şi enclavizarea într-un grup elitist nu înseamnă obligatoriu că eşti un intelectual, în sens generic. Din contra, un intelectual ştie să-şi modeleze limbajul în funcţie de interlocutor, este rezervat în a face paradă de cunoştinţe, fiindcă este primul care ŞTIE că mai are de învăţat şi acceptă cu plăcere colectivele largi, eterogene. Dacă respectiva persoană se consideră şi om politic atunci, cu atât mai mult, trebuie să răspundă la orice întrebare, oricât de incomodă ar fi.

          Faptul că AN pretinde că este social-democrat este de multe ori contrazis de de fapte. Părerea mea este că se străduieşte să joace un rol într-o piesă cu subiect politic. De ce? Deorece eu n-am uitat pentru ce AN a pierdut alegerile în 2004, a pierdut sefia PSD şi şi-a tras partidul în opoziţie. N-am uitat nici explicaţiile lui după ce, în 2009, PSD a aderat la Monstruoasa Coaliţie. De fapt, cred că-mi bat tastatura degeaba: ce am afirmat se vede şi pe blogul lui! Mai ales la topicurile „Răspunsuri”.

          Pe ce blog să vă duceţi? Pe oricare! Citiţi, vă informaţi, apreciaţi şi veniţi înapoi pe blogurile dvs, unde comentatorii stau şi vă aşteptă …

        6. @ALM
          Da, asa ar trebui sa fie un intelectual.
          Aia care comenteaza pe respectivul blog si care ii jignesc pe ceilalti nu sunt altceva decat niste insi aroganti si rai.

        7. @Theodora
          Apropo de Solidaritate si de acest urias miting, ar trebui sa avem in vedere un lucru uimitor – iata ce citim in articolul din Al Jazeera:
          „Protesters paid homage to the uprisings taking place across the Arab world, waving banners reading „This is Egypt” and making reference to Cairo’s Tahrir Square, where Egyptian protesters gathered during their uprising.”
          Cei care au deschis site-ul cu articolul din Al Jazeera si s-au uitat si la poze au putut sa vada o fotografie unde era o plancarda pe care scria: „Walk like an egyptian”.
          Lucrul asta mi se pare unul istoric si reflecta solidaritatea cu egiptenii care au manifestat nu cu mult timp in urma in Piata Tahrir.

        8. @Theodora
          „Sa incep sa comentez pe bogul Elenei Udrea sau al lui Cristian Preda? ”
          De ce nu? Asa cum si cei din tabara portocalie vin pe bloguri PSD, PNL, nu vad de ce tu, care crezi in valorile social democratiei, n-ai putea comenta pe un blog (sau mai multe) portocaliu. Exercitiul acesta ar fi unul democratic, pentru ca intr-o democratie are loc dialogul de idei. Asa si dovedim ca suntem democrati. Daca nu esti de acord cu ideile dintr-o postare de pe blogul Elenei Udrea, sa zicem, de ce nu ai comenta ideea cu care nu esti de acord? Sau poate ca vrei sa comunici ceva, nu neaparat ca nu esti de acord. Pe un blog pot comenta si cei care au alte viziuni: ar fi culmea sa comenteze numai cei cu aceeasi viziune, sau aplaudacii, sau numai admiratorii. Ca doar nu e blogul Congresului al XI-lea al PCR…

        9. @Theodora
          Da, interesant dar si un moment istoric, daca stam sa ne gandim la cate razboaie au fost in trecut intre Egipt si Israel. Imi venea in minte razboiul de Yom Kippur… Si cu toate acestea cei care au manifestat la Tel Aviv au reusit sa dea aceasta dovada de solidaritate cu Lumea Araba. Cu cei cu care „ieri” erau in conflict deschis!! Stau si ma gandesc ce inseamna cu adevarat Solidaritatea, manifestata aici nu numai intre cetatenii evrei – de aceeasi nationalitate si religie – dar chiar si intre popoare, tarile lor fiind in trecut adversare. Un moment extraordinar!
          Ei, fac si eu ca tine: vreau sa vad si la noi asa ceva, o asa Solidaritate…!!

        10. @Theodora
          Exista, fara indoiala, o nemultumire puternica indusa si de aceasta criza economica si financiara ce pare fara sfarsit. Aici s-ar putea discuta si despre politicile dreptei, in cazul de fata ale Likud-ului, in chestiunile economice, in ceea ce priveste relatiile cu sindicatele. Nemultumiri exista peste tot la ora actuala. Ai vazut ce tulburari au fost si la Londra. Si, dupa cum am mai spus, interesant este ca asemenea manifestatii de protest au loc in tari dezvoltate economic.
          Problema este legata si de deficitul bugetar, de datorii, insa ceea ce nu se intelege, dupa parerea mea, este ca solutia nu trebuie cautata numai in ceea ce priveste diminuarea cheltuielilor. Si la noi PDL bate moneda pe lucrul acesta. Ideea economica ar trebui sa fie alta: cresterea veniturilor! Daca veniturile bugetare nu cresc nu are cum sa fie mai bine, pentru ca statul nu mai poate face investitii, nu mai poate cofinanta programele europene, nu are bani suficienti pentru sanatate, etc. De aceea: degeaba scazi cheltuielile, daca nu esti in stare sa-ti maresti veniturile. Se pot mari prin cresteri de taxe si impozite, dar nu e suficient, deoarece o politica economica nu se poate confunda cu politica fiscala. Problema este ca economia sa inceapa sa functioneze bine si sa dovedeasca performanta, iar politicile trebuie indreptate, cred eu, spre acest deziderat. Trebuie investitii si statul ar trebui sa se implice.

  1. vedem că israelienii ies în stradă cu sutele de mii, nu mai vorbesc de greci, italieni, francezi sau englezi când este vorba de drepturile lor; noi în schimb mergem cu sutele de mii în fiecare week-end pe un litoral jegos, unde eşti jegmănit la tot pasul, sau tot cu sutele de mii mergem când e vorba de văzut un pasaj sau un stadion nou, de parcă ar fi a nu ştiu câta minune a lumii. când însă este vorba de drepturile noastre, care sunt încălcate metodic în fiecare zi, nu suntem în stare să ne mobilizăm câteva zeci de mii, nu sute de mii. şi atunci stau şi mă întreb: oare chiar se poate?

    1. @papornitacuvorbe
      Eu zic ca se poate dar ca este mult mai greu decat am vrea noi … ca sa se intample ceva ar trebui cam 1 milion in strada … ca altfel zice basescu ca nu sunt reprezentativi

      1. N-i inteles ca Base nu tine cont de nici o majoritate? Pe el n-o sa-l doboare decat o bata venita de aiurea. De asta ii e si lui frica de nu mai iese din Cotarceni. Turnatorii isi cautau securitatea in puscarie. El se auto detine acum, la Cotarceni. Puscarie mai de lux decat Cotarceniul nu exista in Romania. Daca il „iubiti”, trimiteti-ii si lui niste chiftele peste gard (flambate).

  2. Pai daca o sa citim cu atentie ce spune Al Jazeera, vom intelege si cauzele:
    http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/08/20118711551547128.html

    „Israel has one of the highest poverty rates and income gaps in the developed world, and prices for homes, food and fuel have risen in recent months.

    For middle-class Israelis, the high cost of living makes owning property impractical if not virtually impossible, and causes many working Israelis to live in debt from paycheck to paycheck.

    The average Israeli salary is about $2,500 per month while teachers and social workers typically earn less than $2,000 per month.”
    Deci la intrebarea: Cat de greu traieste clasa mijlocie in Israel? am raspuns. Cum inteleg eu lucrurile? La putere, in Israel, este un partid conservator, de dreapta, numit Likud, condus de Bibi Netanyahu. Nu este un partid religios, dar, in ideologia sa are un aspect nationalist foarte pronuntat- Sionismul revizionist. In rest sunt liberali conservatori. In Knesset, Kadima, partidul D-nei Tzipi Livni ocupa cele mai multe locuri, dar are un loc in plus fata de Likud. Cu toate acestea nu e la putere. Kadima este de centru, un partid liberal si Sionist.
    Putem constata ca aceasta dreapta politica, indiferent unde se afla la putere, practica o politica paradoxala: cresc preturile, iar populatia este nevoita sa se indatoreze. In felul asta cresc datoriile populatiei catre banci. Defapt ce a facut acest partid? A dus o politica de privatizare masiva – s-au privatizat numeroase companii care erau de stat si a mers pana acolo incat a inceput si privatizarea pamantului, care era detinut in mod simbolic de catre stat, in numele poporului evreu. Pe de alta parte, a atacat, politic, cel mai mare sindicat din Israel – Histadrut, spunand ca are o putere prea mare si ca, datorita acestui lucru, poate paraliza intreaga activitate economica in Israel. I-a facut pe someri lenesi si a spus ca au prea multe avantaje, chiar excesiv si ca tocmai acestea ar constitui cauzele somajului. Totusi acest partid a fost pana acum adeptul unei economii mixte – adica o economie in care sa se reflecte caracteristici atat socialiste, cat si capitaliste. Insa e foarte posibil ca el sa fi practicat in ultima vreme un exces de zel liberal foarte intens. Deci prea multa ardoare liberala. Cu toate consecintele economice si sociale care decurg de aici. Probabil ca aceste privatizari au nemultumit populatia, sindicatele (jignite, cum am aratat si mai sus) si in felul asta s-a declansat o ampla actiune de protest. Pe de alta parte, trebuie spus ca preferintele electoratului israelian sunt mai curand de stanga. Totusi, in partidul asta, Likud, sunt si oameni care sustin pozitii economice de stanga…
    Probabil ca au avut loc niste derapaje…

    1. La noi. Noi nu avem sindicate puternice. Sau, hai sa formulez altfel: cat de puternice si la cheremul presiunilor politice sunt sindicatele noastre? Pe de alta parte e adevarat ca un miting de protest ar putea organiza si Opozitia. Nu vad de ce nu… Bineinteles, vorbesc de mitinguri pasnice, cu indeplinirea conditiilor legale. Sindicatele si Opozitia ar trebui intrebate de ce la noi nu au loc miscari puternice de protest. Pentru ca cine sa organizeze o asemenea miscare ampla? Gandeste-te ca 300.000 de oameni nu pot iesi asa „spontan” in strada.

      Theodora, stai putin. Una e sa vizitezi National Arena si alta e sa mergi la manifestatie. La vizitarea stadionului oamenii au iesit asa din bunavointa proprie, fiecare vrand sa vada ce s-a realizat. Pe cand o manifestatie ar trebui organizata, si atunci oamenii ar iesi in strada sa protesteze. Nu este exclus sa se intample si la noi. Dar, deocamdata, gandeste-te, la noi se vorbeste de marirea salariilor (cum ca ar fi posibil acest lucru, macar cu putin; bineinteles, asta nu inseamna ca oamenii ar fi multumiti! Dar pe de alta parte acest lucru atenueaza motivele de protest si imboldul unui protest. Care, totusi, ar putea fi posibil, repet). Insa, dupa cate observi si tu, sindicatele nu reactioneaza. Nici Opozitia nu a anuntat asa ceva: un mare miting.

      1. @Motanul Incaltat
        Eu as zice ca noi nu prea mai avem sindicate
        Manifestantii din Tel Aviv au reusit sa se organizeze foarte bine 🙂
        Da … salariile se vor mari cu 5% de fapt este o RECUPERARE a unei parti din ce s-a luat …. cum sa fie cineva multumit?
        Opozitia este in concediu

  3. Theodora,

    Tare mă tem că în România nu există o veritabilă clasă de mijloc. Ba, înclin să cred că cei care consideră că fac parte dintr-o atare categorie sunt ei, înşişi, prinşi la mijloc.

  4. Mai fata…nu esti tu aia care ma invatat { ca tu m-ai invatat !} ca ” lumea blogarilor” este …una „dificila” ? Nu tu m-ai invatat { mai zilele trecute} ca oricand ma pot astepta si la „injuraturi” care de care mai dure si la care nu pot raspunde …instantaneu…fie din bun simt fie ca nu doreste administratorul blogului respectiv sa posteze raspunsul. Tu m-ai invatat, si-ti multumesc pentru asta { de fapt de la tine am invatat mai multe despre aceasta ” lume a blogarilor” intr-o saptamana decat am putut invata in trei luni } cam tot ce trebuia sa stiu despre bloguri si …blogari…si atunci TU pentru ce-ti mai faci sange rau atunci cand esti …atacata mai ales pe nedrept.?!Ai avut dreptate .Nu ti-a fost stearsa postarea…am dat eu aiurea…ca de obicei .Am copiat cateva poezii revolutionare de pe blogul lui Marcus{ evident cu acordul sau } si le-am citit colegilor de munca….Bai ce ras ce garagatza sa starnit….si toti , dar toti { si suntem vreo 10 plus altii de la alte firme} au fost de acord ca asemenea poezii trebuiesc adunate intr-un volum, de poezie revolutionara, de poezie protestatara.Ce-i rau …e faptul ca nu mai stiu cum sa ” dau” de blogul sau.-a jucat nepotul meu pe NET si mi-a bagat niste virusi….mama, mama. Am fost nevoit sa-m bag iar windows-ul si am pierdut si ce mai aveam in memoria PC-ului. Ma rog vina este a mea deoarece am avut un antivirus de tot rahatul pe care nici macar nu mi-a dat prin cap sa-l reactualizez . Tu ce mai faci …cu ce te mai lauzi ? Tatal tau cum se mai simte ?Eu daca incep munca la 7 si vin la 19 acasa { ba vreo trei zile am venit si la 22} ca ” fac” o ora pe drum nu-mi mai arde sa ma mai bag pe bloguri, mai rar citesc cate ceva singurul blog la care tin este al tau , al lui Teo Negura si al lui Tanya. ..ma rog cateva bloguri pe care eu cu mintea mea simpla sau simplista le consider de bun simt si care MERITA cu adevarat sa le vizitez .

    1. @Marian din…Berceni
      Eu sunt binisor si tata la fel … incercam sa supravietuim …. pe blogul lui Marcus intri de aici:
      http://marcus64.wordpress.com/
      Dar il gasesti in blogroll .. in lista din dreapta la litera M …. este deasupra la Mariana Ciutacu si sub Mandru ca esti roman.
      sau te duci in Google si scrii blogul lui Marcus .. enter si primul blog din lista este al lui

  5. Scrutez – prin gindirea complexata a timpului pierdut si ce vad ?
    PSD a facut cea mai mare eroare cind s-a aliat cu *diavolul*.
    A incercat pe propria-i piele experienta PNL.PC si asa s-a nascut, bastardul
    de UNPR. Atit este dezamagirea de mare in sufletul romanului -la toate
    politicile corcite – realizate prin inselatorie de TB si PDL incit cu jale
    si umilinta au intrat intr-o neincredere si dezamagire totala fata de clasa politica actuala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s