George Enescu – 130 de ani de la nastere – Rapsodia Romana

George Enescu s-a nascut la 19 august 1881, in nordul Moldovei, satul Liveni-Varnav, langa Dorohoi.

George Enescu considerat cel mai important muzician roman a fost compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor.

Va invit sa cititi si aici:

Flota Romaniei s-a vandut, s-a taiat zice Basescu – De una singura? Cititi aici unde este Flota Romaniei, lista navelor si sub ce pavilion navigheaza ele acum

Credeti ca pe somerii Romaniei ii intereseaza in ce stare sunt glandele sexuale ale ministrului Lazaroiu?

Basescu a rezolvat problemele Romaniei. Acum este preocupat de formarea Statelor Unite ale Europei

Rochia – Vania

George Enescu – Alex Mazilu

TREI VESTI EXECRABILE (!) VENITE DIN GRECIA – Vlad

Vacanta de vara – Intre vis si realitate

La bancomat – Teo

George Enescu la 130 de ani de la nasterea sa este sarbatorit de Google – Supravietuitor

relatiile umane si ego-ul – Rokssana

Globalizarea fotbalului. Steaua… salvata in min 89 de bulgarul Iliev in meciul cu TSKA Sofia –  Plano 10

Astăzi, parcă mai mult decît oricînd… – Papornita cu vorbe

Nu-i nimic,iti spuneam, Lorelei…. –  Luna patrata

George Enescu – Cristi Milla

Scaderi mari la bursa – Motanul

Publicitate

12 gânduri despre „George Enescu – 130 de ani de la nastere – Rapsodia Romana

 1. @ Theodora
  In regimul trecut , ascultam la casetofon , Rapsodia Romana si m-am trezit cu niste „AMPLOAIATI” care mi-au zis sa inchid radioul , ca Radio Europa Libera este interzisa de a fi ascultata… (PUNCT)
  Sa fii iubita…
  Cu stima Emil

 2. Nu inteleg de unde aceasta…130 de ani de la nasterea unui ZEU al,culturii romanesti, iar apoi brusc ” va invit sa cititi si”…despre palavrele lui Lazaroiu sau rahatul pe care-l manaca Basescu ?!Rapsodia Romana…da. Nu cred ca ezista roman care sa nu lacrimeze cand o aude, nu cred ca exista roman care sa nu viseze la vremurile cand Romania era …ceva pe harta lumii!Poate ca acele vremuri se vor intoarce { bun este Dumnezeu !} si atunci romanii de pretutindeni vor asculta Rapsodia lui Enescu cu MANDRIE.Mandriea ca sunt romani , mandria ca Enescu a fost, ca Enescu ESTE roman! Iti multumesc draga prietena pentru ocazia de a asculta, de a reasculta aceasta Emblema a poporului roman , caci Rapsodia Romana este o adevarata emblema a Romaniei. Pacat ca { cel putin inceputul } n-a fost aleasa ca imn de stat.Ne place sau nu , noi poporul roman suntem niste oameni ai pamantului, niste oameni ai pacii, niste oameni ce dam de la noi doar pentru a fi lasati sa traim in pacea noastra ancestrala .Acest blestemat secol al XXI-lea ne-a transformat in fiare , in cersetori , in sclavi in finte de o lasitate absolut rusinoasa . Trag nadejdea ca macar pana la sfrsitul vietii mele sa ma pot duce ” in afara ” si sa spun cu toata inima , cu mandrioe , cu fala : Sunt Roman !Poate s-o indura Dumnezeu in sfarsit de soarta noastra…si i-o face mushuroi pe acei ce azi ne amarasc viata pe cei ce azi se considera zei , se considera nemuritori ,se considera …vesnici !

 3. Acum mulţi ani m-am chinuit să construiesc integrala Enescu. Am descoperit că nu toate lucrările lui Enescu sunt înregistrate. Poate că între timp s-au înregistrat, nu ştiu. Din păcate locul unde pusesem eu integrala Enescu s-a desfiinţat şi munca mea de câteva luni s-a pierdut.

  Situaţia este însă şi mai dramatică la Ciprian Porumbescu.

 4. Sergiu Celebidache era unul dintre marii dirijori ai lumii. Conducatorii de atunci ii faceau curte si-l primeau cu onor. Prin anii ’70 – cred, nu mai sunt foarte sigur de data – a fost invitat pentru un concert la Ateneu. (Cred ca exact la comemorarea lui Enescu) A vrut sa cante si Rapsodia Romana No.2, dar intreaga, cu finalul „Traiasca Regele”, Imnul Ragal. Nu fost lasat – singura favoare admisa fiind interpretarea ei fara final. Nu a admis, nu a mai sustinut concertul si, de atunci, a refuzat sa mai vina in tara.

 5. Hotia este moneda nationala si este greu de conceput sa nu furi cind ai posibilitatea so faci.Majoritatea este uluita si pusa in pozitia, cind va fi si timpul sau( sa fure) cu acest bagaj cultural Romani sint cunoscuti in toata Europa si peste ocean ca hoti si tigani.Obiceiurile se vor schimba in citeva generati, sa fim sanatosi si sa putem sa criticam pe cei care fura incontinuare si nu se satura,avind legea care ii protejeaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s