Lui Mircea Dinescu ii este sila de Crin Antonescu – Noua ne este sila de Dinescu – Noi suntem mai multi si mai importanti

De cand a ajuns  in trustul lui Dinu Patriciu, la Catavenici, pe Mircea Dinescu l-a cuprins brusc scarba de Crin Antonescu.

Noua, celor care nu l-am votat niciodata pe Basescu Traian a inceput sa ne fie scarba de Dinescu in 2004 cand a devenit foarte bun prieten cu Incrucisatorul si l-a sustinut in campania electorala.

Fara nici un fel de jena a trecut in 2009 in randurile sustinatorilor lui Mircea Geoana si prieten cu Sorin Ovidiu Vantu.

Acum ii este devotat lui Dinu Patriciu si ii este sila de Crin Antonescu.

Pe Dinescu l-a cuprins brusc sila pentru cand liderul PNL a declarat ca daca ar depinde de el l-ar da afara pe Dinu Patriciu din partid.

Mircea Dinescu este asemenea unei prostituate care isi abandoneaza partenerul pentru cel care plateste mai bine.

L-am vazut pe Mircea Dinescu pe 22 decembrie la televizor atunci cand ne anunta ca „Dictatorul a fugit”

Eram undeva pe strada Ion Campineanu parca si cineva scosese TV pe geam.

Mircea Dinescu face parte dintre cei m-au dezamagit.

„Mi-e si scarba de Antonescu. M-am plictisit de subiectul asta. Crin asta traieste intr-o eroare. El crede ca totul i se trage de la Patriciu si nu este deloc adevarat. I se trage de la alianta asta cu Ponta si cu Voiculescu, in primul rand”  a declarat Mircea Dinescu pentru Evenimentul Zilei.

Comentariile idioate despre cum de imi permit eu sa il atac/jignesc pe scriitorul Mircea Dinescu …. eu care sunt un nimic despre el care este o valoare  …. nu vor trece de moderare.

M-am saturat de idiotii care cred ca eu nu am dreptul sa reactionez la jigodismele unui asa zis intelectual doar pentru ca intelectualul a scris nu stiu cate carti.

Nu valoarea scriitorului Mircea Dinescu o contest eu ci lipsa lui de moralitate.

Cred ca lui Dinescu ar trebui sa fie fie foarte sila de el.

Un adevarat intelectual ar trebui sa fie de partea adevarului, de partea dreptatii, sa sustina stiinta si arta si nu persoane aflate temporar la conducerea tarii sau pe cel care il plateste la un moment dat.

Va invit sa cititi si aici:

Flota Romaniei s-a vandut, s-a taiat zice Basescu – De una singura? Cititi aici unde este Flota Romaniei, lista navelor si sub ce pavilion navigheaza ele acum

Fondul Solidaritatea – Vania

nemultumire – Rokssana

cu Hera, la raţe – Papornita cu vorbe

ghiveci la ciungă și alte decorațiuni  – Freestyler

Cat Among The Chickens…. – Androxa

Life in Pictures – 1. Summer – Cristi Milla

Vara si ultimul ei vals…. –  Luna Patrata

SULFINA, CREZI CA VREA CINEVA SA-TI “IA GLANDA”?! –  Vlad

Publicitate

91 de gânduri despre „Lui Mircea Dinescu ii este sila de Crin Antonescu – Noua ne este sila de Dinescu – Noi suntem mai multi si mai importanti

  1. probabil ar trebui să îi fie silă cînd se uită dimineaţa în oglindă, dar nu ştiu de ce, eu cred că nu îi este; mutatul dintr-o barcă în alta a devenit un soi de hobby pentru Dinescu, din păcate pentru el; Păunescu, aşa cum a fost el (iar ca poet eu zic că a fost mult mai mare decît Dinescu), măcar a fost constant, el credea în ideile de stînga, nu s-a perindat prin toate bărcile şi cocinile inventate şi neinventate. iar dacă te bagi în lături, cum face Dinescu, ajungi într-un final să fii mîncat de porci.

      1. Am apreciat dizidenta lui Dinescu pe vremea lui Ceausescu. A fost o voce, daca nu singulara, cel putin stinghera in idiotenia pe atunci nebanuita a neamului asta. Revolutia a facut insa ca vocea lui sa se piarda in harmalaie. Mizand pe ce a fost (adica pe notorietatea lui – nu de tot tocita), Marele Jongleor cu basini il foloseste presadu-l – cu ANAF si alte prese – sa joace-n sunet de basini dupa cum ii tine ritmul curul, iar imbogatitul de revolutie joaca, fiindca nu e nesantajabil – cum joaca si alt „boier” al scrisului romanesc (si nu numai el), Andrei Plesu.
        N-ai cum sa nu-i acorzi un minim incredere omului ce vine catre tine cu mainile intinse sa te sprijine chiar daca nu-l cunosti. Toti trebuie sa avem in viata o prima sansa.
        Orice om merita o a doua sansa daca a gresit. Omul e supus greselii spune Vechiul Testament. E un lucru acceptat de toata lumea crestina si nu numai.
        Esti insa idiot – asa cred eu – daca te lasi pacalit la nesfarsit cu scuza ca „savezi… am gresit.
        Sunt gata sa acord oricand o noua sansa individului care reuseste sa ma convinga ca a devenit alt om (si nu sunt omul care sa ma las usor convins cand exista antecedente). Este prima sansa acordata a doua oara. A doua sansa pentru a doua oara si prima pentru a treia oara nu exista. …Si nici individul.

        1. @incognito
          Da …a fost dizident rau de tot … nu am verificat dar se vorbeste ca socrul lui era prim secretar sa Ialomita
          Nu crezi ca Dinescu a gresit de prea multe ori? … nu stiu pe cine nu a pupat in fund … parca pe cei de la UDMR dar nu m-as mira … sunt zvonuri ca soacra lui era unguroaica

        2. @Theodora

          „… sunt zvonuri ca soacra lui era unguroaica …”

          Bineinteles ca a avea o soacra unguroiaca este infractiunea suprema, tradarea de neam si tara ultima, orice om care are soacra unguroaica trebuie ars pe rug pentru o astfel de vina. Vezi, Theo, ca ai uitat-o pe aia cu parintii aia tigani ai lui Dinescu, ai uitat sa il faci tigan de Slobozia.

          Ce comentariu fix Romania Mare! Exact la fel ca tine perora si Bardul nepereche, Veceu Tudor. Lui si tuturor altor „romani verzi”, Dinescu le-a dedicat „Balada celui plecat de-acasa” :

        3. @cristipetre
          Asta este clumea … procedezi exact ca pedelistii …. cine a spus ca este o infractiune ca are o soacra unguroaica?????
          Am adus in discutie doar ca sa subliniez ca poate la fel de bine sa pupe si funduri din UDMR ca acolo nu a ajuns … are intrarea mai usoara …. despre parintii lui nu stiu nimic dar daca tu zici ca asa se vorbeste … tot ce se poate … nu am timp sa verific daca parintii lui dinescu au fost tigani … si nici nu ma intereseaza daca au fost sau nu
          Repet …. pe mine ma deranjeaza ca dupa ce se vinde intr-un mod rusinos pe bani …. isi permite sa atace pe altii …. nu este deloc in situatia in care sa fie oripilat el care a pupat atatea funduri pana acum.

        4. @Theodora

          Păi dacă nu e infracţiune să ai soacră unguroaică, ce relevanţă are aducerea naţionalităţii soacrei într-o discuţie despre moralitatea unei persoane? Nici una. Nu am adus eu soacra în discuţie, aşa că vă sugerez să vă asumaţi şovinismul implicit dar cert al discursului.

          Sau ar putea avea o relevanţă : adeziunea la Partidul România Mare, unde riscaţi să fiţi primită cu mâneci largi şi onoruri, pentru identitatea de discurs cu El Lider Maximo, C.V. Tudor.

          PS : Văd, din comentariul meu de mai sus, că un citat din Dinescu a fost „cenzurat” la moderare. O metaforă a fost considerată probabil prea frustă pentru obrazul delicat al cititorilor de Goagăl. E interesant să vezi cum persoane cu mânecuţe de contabil cântăresc mucii din batista Desdemonei (tot metaforă din Dinescu), pentru a aprecia ei dacă merită sau nu să fie etalaţi.

        5. @cristipetre
          Dumneavoastra cititi ce va raspund eu sau vreti doar sa va postati ideiile aici?
          Repet: am adus in discutie doar ca sa il atentionez pe dinescu ca poate sa pupe si la UDMR avand rude probabil ca ii este mai usor. 😀
          Nu sunt membra a nici unui partid si nici nu intentionez sa devin
          Nu este nici un sovinism … de fapt de ce sa ma mire … au mai fost cativa care mi-au reprosat ca sunt impotriva evreilor doar pentru ca am reactionat la o mizerie de articol scris de tismaneanu
          Am scris bine evrei …. nu-i asa? … desi exista INCA in dex si cuvantul jidan ma feresc sa il folosesc ca sa nu stranesc scandaluri inutile.
          Nu a fost cenzurat a fost redactat … am dreptul asta … sunteti la mine acasa.

        6. @Theodora

          Pentru un blog declarat (sau autoproclamat) „cel mai combativ blog”, apelaţi cam facil la cenzură …. ăăăă, pardon … la redactare (de parcă eliminarea unui text care nu convine ar fi redactare. Nu, nu, e cenzură, dar este acasă la cel mai combativ blog care de „combate bine” cu Ctrl+X).

          Mă duc să iau un Metoclopramid.

        7. @cristipetre
          Ma bucur ca aveti grija de sanatatea dumneavoastra … daca aveti nelamuriri puteti apela cu incredere ….. avem rude si prieteni in blogisfera medici si farmacisti … pentru cei saraci consultam gratis … sigur nu este cazul dumneavoastra 😀

  2. Mircea Dinescu…am citit { si am in biblioteca } ” Moartea semneaza indescifrabil” cum nu sunt calificat la asa ceva nu-mi exprim nici o parere despre poezia sa.Chiar nu-mi dau seama pentru ce a fost pus la index inainte de ’89.Daca un muncitor facea ceva domiciliul obligatoriu…era in cel mai bun caz la Lupeni nu in Bucuresti. Ma rog nu asta ma intereseaza. Imi aduc aminte ca la un moment dat se dusese sa-i pupe mana lui Base iar primarul Solomon ai daduse un fel de…interdictie pe ” teritoriul ” Craiovei.Parca la un moment dat in emisiunile lui Stelian Tanase il ” injura” pe Base acum….are ce are cu Antonescu ? Ce dracu au patit toti acesti ” intelectuali”….Plesu , Dinescu, Liiceanu…ei chiar cred ca azi mai este ca pe ” vremea ” cand Arghezi , G.Calinescu sau M. Sadoveanu….trecuse-ra de la dreapta la stanga…ca sa la fie ” bine” ?La banii pe care-i are Dinescu ar putea daca nu sa se inchine ” puterii” { pentru a fi invitat sau a putea el invita membrii puterii la diferite sindrofii} cel putin …sa se tina deoparte de politica asta murdara de dambovita!Nu sunt neaaparat un adept al domnului Antonescu insa draga Teodora….mi-ar place sa am un Presedinte „tanar”, frumos , inteligent , avand ” discurs” si mai ales un om de cuvant asa cum m-am invatat sa-l consider pe domnul Antonescu!Sa dea Dumnezeu sa aiba romanii mintea de pe urma si sa voteze in numar cat mai mare USL-ul , sa scapam de banditii astia { ce dracu: chior sa fi si se vede si fara binoclu ca pentru astia …legea este doar hartie higenica} si in sfarsit sa functionam ca un stat adevarat!

    1. @Marian din…Berceni
      Daca vreun muncitor facea ceva … ajungea direct in psucarie … el era cunoscut peste hotarea as aca a facut doar domiciu fortat „saracul”
      La banii care ii are Dinescu VREA SI MAI MULTI BANI si pentru asa … PUPA ORICE FUND care il plateste.
      Ai uitat sa il adaugi pe tismaneanu 🙂

      1. Nu l-am ” uitat” pe Tismaneanu…insa ma gandesc ca asta-i profesor de stiinte politice si deci este explicabila atitudinea. Istoria este ” facuta ” de EL ! Iti dai seama ce sansa nesperata ? Pentru orice istoric aceasta reprezinta „piatra unghiulara a carierei . Nu l-a uitat nici pe Cartarescu…desii asta n-a prea iesit public sa injure oamenii opozitiei…insa tipul are niste poezii de dragoste absolut Dumnezeesti asa ca-l iert!

      2. @Marian din … Berceni
        @teodora

        Stimate domnule,
        Stimată doamnă,

        Indiferent ce opinii (decelate din actualitate) am avea, fiecare dintre noi, despre Mircea Dinescu, acesta este si ramane autorul unor volume precum „Democratia naturii” sau „Moartea citeşte ziarul”. Nicăieri nu am întâlnit metafore mai reuşite despre coana Leana decât „Colo-n muzeul cu uşile închise/Vaca exactă paşte manuscrise” (savanta care fură munca unuia sau a altuia pe şest) sau „râgâitul cult de mare mahăr”, despre cuvântările tovarăşului de la congrese. Aşa că locul lui Dinescu, în rândul poeţilor contemporani de valoare, nu poate face obiect de contestaţii. Dacă avem în vedere derapajele spre stânga ale lui Sartre sau Sadoveanu sau spre dreapta ale lui Furtwangler sau Wagner, ele nu îi fac mai puţin creatori de geniu ci subliniază că, dincolo de opera lor, sunt oameni supuşi greşelii de judecată ca oricare, deci un pic de toleranţă, măcar pentru talent, vă rog …

        Să înţeleg din postare şi comentariu că prestaţia actuală a domniei sale, cu precădere atitudinea faţă de C. Antonescu, (vă) deranjează. Ei bine, eu unul o găsesc salutară, deoarece era momentul ca „intelighenţia” (sau ce o fi rămas din ea) să pretindă, articulat şi cu argumente, faţă de ubicuitarul băsism, alternative autentice, soluţii reale, oameni cu substanţă şi nu baloane cu săpun, „windbags”, moară de vorbe. E dreptul lui (şi al meu) la opinie. Nu orice persoană care se declară opozantul lui Băsescu (atenţie!!! se declară, nu neapărat este, am temeiuri să afirm asta) trebuie aplaudat si omagiat doar din cauza opozitiei declarate si pretinse, ex se.

        Să nu mă înţelegeţi greşit, detest băsismul din ultimul hepatocit dar asta nu înseamnă că o să aplaud ca un decervelat prestaţiile de rumegător de cuvinte goale, populismul abject şi, cel mai dureros pentru conceptul de opoziţie, ineficient, al dlui Antonescu. Nu. Sunt de părere că opoziţia poate şi trebuie să genereze lideri şi soluţii, nu Antonescu. Dacă Antonescu este tot ce poate genera ca soluţie opoziţia (am văzut iniţiativele lui legislative din Parlament … ar fi muuulte de zis pe marginea lor), eu încep să consider că suntem damnaţi ca naţie.

        1. @cristipetre
          Sa inteleg ca nu ai citit ce am scris?
          Am scris eu ceva despre scriitorul Dinescu?
          Nu, nu am scris …. asa ca nu inteleg de ce ai considerat necesar sa imi insiri ce a scris respectivul
          Crezi ca daca as fi vrut nu as fi putut sa insir si eu opera …. de ce vorbesti despre altceva????!!!!
          Spui asa: „Să înţeleg din postare şi comentariu că prestaţia actuală a domniei sale, cu precădere atitudinea faţă de C. Antonescu, (vă) deranjează. Ei bine, eu unul o găsesc salutară, deoarece era momentul ca “intelighenţia” (sau ce o fi rămas din ea) să pretindă, articulat şi cu argumente, faţă de ubicuitarul băsism, alternative autentice, soluţii reale, oameni cu substanţă şi nu baloane cu săpun, “windbags”, moară de vorbe.”
          Ce gasesti salutar? Ca a sarit sa ii apere fundul lui Patriciu doar pentru ca Patriciu il plateste acum?
          Unde a pretins Dinescu articulat si cu argumnete alternatice si solutii reale????
          Prietene … esti rupt de realitate …. vorbesti despre lucruri care nu exista

          Dinescu asta pe care ai sarit tu sa il aperi a fost pe rand cu Iliescu cu Emil Constantinescu, cu Basescu, cu Vantu si acum cu Patriciu …. nu ti se pare totusi cam mult? 😀
          Te rog daca vrei sa mai conversam pe aici intai sa citesti ce scriu …. nu am scris despre operele lui Dinescu ci despre omul Dinescu care este un mare NIMIC

        2. @Theodora

          Evocarea fragmentară a operei lui Dinescu (desi evident necontestată) a avut o finalitate pe care o reiterez : el este autorul „Exilului pe-o boabă de piper”. Toţi marii oameni de artă şi cultură au avut ţicneli mai mari sau mai mici în viaţa reală, cotidiană, cea de dincolo de opera lor : Goga a fost legionar, Furtwangler nazist, Sadoveanu comunist, Ceaikovski homosexual, Marin Preda arghirofil etc. etc. Slăbiciunilor lor smulg un zâmbet pasager azi, ei rămânând a fi judecaţi după operă. Deci eu aş fi foarte prudent cu criticile adresate uşor-uşurel unor persoane care ies din tiparul obişnuit cu care ne măsurăm noi, muritorii de rând, lumea. Nu de alta, dar nu poţi măsura rinoceri cu micrometrul.

          Ce găsesc eu salutar este faptul că, după ani de taclale pe Realitatea cu Tănase şi atât, Dinescu are opinii şi scrie editoriale. Dinescu scrie!!! Editorialul scuză mijloacele, aş parafraza. Că scrie la Patriciu în bătătură sau la oricare alt mogul în bătătură, nu contează. Cu cât întră în mai multe polemici, cu atât mai bine.

          Pe partea argumentării, regret că nu mai sunt în posesia unui editorial de al său pe tema balonului de săpun, parlamentarul cu record de absenţe. Oricum, mie îmi este greaţă de Crinuţ şi USL, deoarece nici măcar nişte amărâte de alegeri parţiale nu sunt în stare să câştige (vezi rezultatele parţiale de la Neamţ), în contexul mură-n gură, a nepopularităţii uriaşe a PDL.

        3. @cristipetre
          Chira nu inteleg de ce am ajuns sa discutam aici despre opera lui Dinescu …. nu despre asta am scris eu in articolul meu…. Dinescu scrie …. nu am nimic impotriva nici nu as putea sa am si nici nu ar fi normal …. pe mine ma deranjeaza ca isi permite sa emita pareri despre moralitatea altora el care pana acum a dat dovada de mare imoralitate …. s-a pus mereu in slujba banului…. nu este un om sarac … nu are nevoie sa faca asta si totusi o face … este un colaborationist… pe mine m-a dezamagit …. mi-a placut mult la Revolutie … mie imi este sila de basescu si portocalii lui care au readus dictatura in Romania.

        4. @Theodora

          „… s-a pus mereu in slujba banului …”

          Pai daca avem in vedere ca Dinescu este epigonul declarat al lui Marin Preda, care a exercitat o influenta uriasa asupra lui si i-a calauzit inceputurile carierei scriitoricesti, eu nu m-as mira deloc ca-i cuprins de arghirofilie, ca doar aschia nu sare departe de trunchi.

  3. Da Theodora, dar stii cum e in legatura cu Dinescu? E cam asa: gura pacatosului adevar graieste!
    Pai gandeste-te ca pana nu demult, Crin Antonescu, cand a fost invitat de Adrian Nastase la sedinta Biroului Permanent al PSD, a zis: „nu ma duc pentru ca nu sunt comunist”. Mai tii minte cand radea a batjocura de PSD spunand in deradere si in cel mai mare dispret, desigur, despre „cercurile socialiste si muncitoresti” (adica asta ar fi fost PSD)? Mai tii minte cand tot Crinul nostru alb ca zapada sustinea fara rezerve monarhia, declarand ca el e monarhist convins? Acum insa, dupa ce Ponta i-a zis ca o sa-i sprijine candidatura la presedintie, e unit in cuget si-n simtiri cu PSD, nu? Daca n-ar fi chestia asta, sprijinul PSD in ceea ce priveste candidatura lui la presedintie, s-ar lepada de PSD cat ai zice peste! Practic, in felul asta Crin are orgliul satisfacut: dintr-un profesoras anonim din Tulcea, are toate sansele sa ajunga Presedintele Romaniei. El, monarhistul…
    Tu zici despre Mircea Dinescu asa:
    „Mircea Dinescu este asemenea unei prostituate care isi abandoneaza partenerul pentru cel care plateste mai bine.” Nu cred ca Dinescu (s-au cel putin nu stiu, n-am auzit….) ar fi membru al unui partid politic… Crin Antonescu este. Mai si conduce unul…

    1. @Motanul Incaltat
      Si ce crezi tu ca rezolvi acum lovind in Antonescu?
      Crezi ca ma convingi ca Dinescu nu se comporta ca o prostituata?
      Da, Antonescu a spus asa … nu sunt suparata pe el pentru asta …. s-a gandit mai bine si a ajuns la concluzia ca mai bine se aliaza cu cei de stanga decat cu jegurile de la PDL … macar aia de stanga sunt consecventi … nu i-a fost usor probabil…. tocmai de aia este de admirat. Nici PSD-ului nu i-a fost usor.
      Si care este este problema ca este monarhist si candideaza la presedintie …. si Emil Constantinescu era monarhist parca …. Crin poate sa fie monarhist si sa si inteleaga ca in acest moment nu se poate face nimic pentru promovarea monarhiei …. poate cine stie … peste cativa ani … pana atunci avem nevoie de un presedinte nu de un nemernic.

      1. „Crezi ca ma convingi ca Dinescu nu se comporta ca o prostituata?”
        Eu nu vreau sa te conving de ceva… Insa eu stau si ma intreb: dar Antonescu cum se comporta?
        Dinescu nu e membru al unui partid politic. Nu aspira la vreo functie politica in partid sau in stat sau cel putin n-am auzit ca o face sau ca ar dori s-o faca. Daca vrei sa iei in considerare ce spune el, bine, daca nu, iarasi e foarte bine. E democratic sa nu fi de acord cu el. Pentru ca e mult mai putin important cum se comporta Mircea Dinescu – ce nu are nicio functie de partid, in stat, nu e membru al vreunui partid si mult, mult mai important cum se comporta in schimb Antonescu care e presedintele PNL si aspira la functia de Presedinte al Romaniei! Or, el ce face? Primeste tainul de la Victor Ponta: sprijinul pentru candidatura sa la prezidentiale, pentru ca asa s-a facut imparteala intre cele doua entitati politice – PSD si ACD, adica PNL. Altfel nici nu ar fi fost posibila aceasta alianta – USL – intre partide care nu au nimic comun ideologic, decat poate interese personale comune a unor oameni din respectivele partide. Nu e „comunist”, dar s-a aliat cu „comunistii”! Dispretuieste „cercurile socialiste si muncitoresti”, de care zambeste a rade, dar se bazeaza pe sprijinul lor ca sa devina presedinte!

        1. @Motanul Incaltat
          Antonescu se comporta asa cum trebuie …. dinescu pupa fundul (ca sa nu spun mai urat) celui care il plateste. … pentru bani a pupat si la basescu si la Vantu si acum la Patriciu.
          Nu primeste nici un tain … este foarte urat ce faci incep sa ma intreb adca nu cumva Incognito avea dreptate in privinta ta … partidele nu au nimic comun ideologic au in comun interesul national

        2. Theodora,
          Nu se poate sa mergem cu „sustinerea fara rezerve” a unui partid, aliante, candidat. Poti sa sustii pe cineva, dar poti sa ai si rezerve si pareri critice. De asta la noi treburile merg „atat de bine”, pentru ca sustinem, practica dobandita de pe vremea comunismului, fara rezerve pe cineva sau ceva. Lucrurile pot fi insa mai nunantate. Daca admitem faptul ca Traian Basescu e rau, asta nu inseamna ca Antonescu ar fi mai breaz. Noi vorbim de Alba ca Zapada de la PDL si vrem sa-l albim pe Antonescu de tot? Tu zici: „partidele nu au nimic comun ideologic au in comun interesul national „. Si eu stau si ma intreb: sau interesul personal?
          Pe Incognito nici nu-l iau in considerare – un om care mi-a trimis un comentariu injurios la un articol scris de mine, fara ca eu sa-l fi jignit vreodata! Fara sa-i fi adresat cea mai mica jignire. Insa interesant este ca astfel de oameni sustin USL-ul, oameni cu un astfel de profil, care ii jignesc pe altii, fara sa fie jigniti de catre cel asupra caruia isi indreapta invectivele, care vrea sa le ia altora dreptul libertatii de expresie si de gandire libera – cea mai pura expresie a unei gandiri de natura totalitara, care admite ca totalitarismul e foarte bun! As dori sa ma insel in privinta lui si cele spuse sa nu se regaseasca, de fapt, in realitate. Dar a spera la minuni din partea USL… Este adevarat ca si USL, pentru a ajunge la putere si a-l contracara pe Basescu, acrediteaza astfel de idei. Iar ceea ce e cel mai grav e faptul ca nu sunt pareri critice, ci doar pareri contrare! Asta e cel mai grav lucru, deoarece se creaza adversitati inutile si nu se creaza premise de imbunatatire reala (a unui program, a unei viziuni). Nu criticam, suntem contra! Ca pe vremuri: noi muncim, nu gandim!

        3. @Motanul Incaltat
          Dar este una sa ai pareri critice si altceva este sa cauti nod in papura sau sa ataci unul politician fara motive clare.
          Ok … daca iti este teama ca au un interes personal si nu interes national … nu ii vota … sau voteaza PDL … daca pornim de la premisa ca toti politicienii sunt la fel de ce sa mai mergem la vot … sa il votam pe dezastul de basescu presedinte pe viata si am scpat de griji … sa votam ca postul de presedinte sa se lase mostenire celui de-al doilea nascut si copii si neptotii nostri sa fie condusi de analfabeta elana basescu … boc prim-ministru pe viata …. si elena udrea pe viata la dezvoltare si turism …. sa traiesti tu in asemenea tara … eu nu vreau ,…. eu sustin pe orice cred ca vrea si poate sa faca mai bine pentru popor.

        4. „eu sustin pe orice cred ca vrea si poate sa faca mai bine pentru popor.” – asa e foarte bine! Numai ca oamenii astia, care ajung la putere, trebuie sa stie ca poporul nu e prost si ca, dupa 21 de ani de democratie, a inceput sa si gandeasca. Nu de alta, dar daca ei incep sa considere poporul prost, e foarte posibil sa actioneze si impotriva lui, ca tot e prost si nu se prinde! Tocmai de asta trebuie sa le reamintesti, chiar si celor pe care ii sustii, ca poti sa-i privesti si critic! Tocmai pentru ca sa nu li se urce puterea si aroganta la cap si sa inceapa sa faca lucruri numai in interes personal si clientelar, adica in defavoarea poporului!

        5. @Motanul Incaltat
          Regret ca te contrazic … tocmai avem o dovada ca poporul inca este prost … s epare ca Piatra Neamt a fost castigata de Pinaltii pentru Radulescu

        6. In Piatra Neamt castiga Basescu oricum: candidatul din partea USL la alegerile din judetul Neamt era LIVIU HARBUZ, care are renume de sclav basist (unul dintre artizanii Ordonaţei de Urgenţă 155/2001, care a fost aprobată de parlamentari şi a devenit Legea 227/2002. Ulterior acesta a fost modificată prin Legea 391/ 2006: o rara succesiune de aberatii si ticalosii legiferate doar pentru a conferi mafiei basista o acoperire legala intr-unul din domeniile pe care le-a monopolizat de cand se juca Base de-a primaru’ general al capitalei). Electoratul tinta al USL fireste ca a stat acasa! E ca si cum ne-ar da de ales intre Udrea si Boc, sau un cacat de genu’ asta.

      2. Ooooooo dar daca-mi aduc bine aminte Emil Constantinescu { ce ” provenea” de la taranisti } chiar spunea ca ” la momentul oportun …va fi o ONOARE pentru el sa predea puterea REGELUI Mihai” ! Probabil se asteapta ca batranul Rege sa treaca Stixul si abia dupa accea sa vezi cum au sa-l planga romanii….condusi la catafalcul Majestatii Sale de aceeasi „intelectuali” …Daca-mi aduc bine aminte Crin Antonescu si-a cerut scuze in fata Majestatii Sale atunci cand Basescu l-a numit ” tradator de patrie”, si acest fapt in sine spune multe despre OMUL Antonescu.M-a deranjat doar faptul ca scuzele erau adresate …in numele intregului popor roman. Nu de alta dar m-am cam saturat ca ALTUII sa ” gresasca ” iar eu sa fiu nevoit sa-m prezint scuze.In rest ? De cate ori la auzit cineva pe Dinescu { sau pe Basescu ? } cerandu-si scuze publice cuiva pe care-l facuse albie de porci ?

        1. @Marian din…Berceni
          Nu ai inteles nimic … noi si cei ca noi sunt mereu cei vinovati care ar trebui sa isi ceara scuze ca din cauza noastra nu merg treburile in tara asta

    1. Corvin, hai sa punem altfel problema: poate ca acest popor e in asa hal de needucat, sau, mai corect spus, atat de prost educat de toata clasa politica romaneasca post-decembrista, o clasa politica infecta, incat acum ar avea nevoie de o cura de dictatura! Cum comentezi? Ce parere ai?

        1. Da… dar problema a fost ridicata aici… M-am uitat pe blog-ul sau si ultimele articole nu trateaza tema asta. Si ma intereseaza parerea sa cu privire la acest subiect. Dar, Theodora, intrebarea ramane deschisa, asa ca poti, daca dooresti, sa-ti spui si tu parerea, ca si oricine altcineva.
          Parerea mea este ca trebuie sa aparam democratia! Dar pentru asta avem nevoie de civilitate, deoarece democratia inseamna dialog, iar civilitatea este o conditie sine qua non a dialogului. Intr-o dictarura era un monolog, si daca incercai sa dialoghezi, puterea dictatoriala te respingea imediat, inclusiv prin invective (dar atunci scapai ieftin). De aceea noi nu ne-am insusit practica dialogului si nici civilitatea nu e prezenta.

      1. Motanul Incaltat …si cum vezi dumneata acea ” cura ” de dictature ? Tancuri la colt de strada , jeep-ri cu mitraliere montate pe motor, trupe inarmate pana-n dinti ce te legitimeaza la fiecare pas, oameni arestati asa din senin si lagare de concentrare ? Ceva gen Argentina anilor ’50 ?Cred ca dictatura din Romania , dictatura lui Basescu si a PDL este mul mai subtila si de aceea mai periculoasa: ei mimeaza ” democratia”, asa incat Romania nu este o tara interzisa asa ca Argentina lui Peron.Argentinienii…puteau sa emigreze si erau primiti cu drag si frateste pretutindeni { si aici in tara am avut ca vecini pana in ’60 o familie din Argentina}, noi romanii unde sa mai fugim…ca oricum nimeni nu ne primeste si nimeni nu ne vede cu ochi buni.? Daca la asta adaugi si aceasta spoiala de …” democratie „…cine dracu sa ne mai bage in seama ?

        1. @Marian
          Am luat act de parerea ta. Interesanta!
          Insa nu ti se pare ca o atitudine lipsita de civilitate, care incepe sa mearga catre extrem, poate genera un climat favorabil instalarii unei dictaturi? Si aceasta atitudine combinata cu lipsa de educatie si ignoranta, care pot da nastere la lipsa de toleranta!
          Atata vreme cat poti sa-ti spui o parere critica in mod liber si civilizat la adresa lui Adrian Nastase, Victor Ponta, Crin Antonescu, Emil Boc, Traian Basescu, etc, fara teama de repercursiuni inseamna ca nu traiesti intr-o dictatura! Dar a ingradi acest drept e periculos! Nu ma refer numai la al ingradi printr-o lege, ci si a avea o atitudine care sa reflecte ostilitate profunda fata de acest drept, si care induce o stare de spirit contrara libertatii de exprimare si de constiinta!

        2. @Motanul Incaltat
          fara teama??? ai uitat ca am fost amenintata cu moartea de un tanar PDL-ist din Clui?
          Este deja o form,a de dicatura …. au ramas libere doar o parte a parlamentarilor si o parte a justitiei restul este sub dominatia PDL

        3. @Theodora
          Tocmai, astfel de atitudini, cum a fost si cea a tanarului din Cluj, nu sunt in regula! Ceea ce iti si spuneam: lipsa de civilitate, de dialog, de toleranta…

      2. @Motan
        M-am uitat cu atenţie la ţăranii care au avut de votat ieri. Ăia din Neamţ… O combinaţie perfectă de prostie cu laşitate vicleană. Sigur, i-aş fi respectat dacă dovedeau o laşitate onestă şi i-ar fi spus reporterului: „Ne e frică, domne, să nu ne punem rău cu stăpânirea. Să nu ne ia vaca. Uliţa. Privata din fundu’ curţii.”
        Dar ei rânjeau tâmp, făcând pe prostuţii, (nu credeam c-o să văd vreodată, pe viu, un prost făcând pe naivul) şi ziceau „pe Rădulescu”, ziceau aşa, ca o adiere, parcă din greşeală… Mi-a venit să vomit.
        Da, ăştia au nevoie de o dictatură! Sau măcar de abolirea dreptului la vot. Adică de mai puţină democraţie. Sau de o democraţie nuanţată. De la un anume grad de prostie în jos, la limita dintre incultură totală şi retard mintal, acolo unde se află ei, să nu mai aibă voie să vâre buletinul în urnă.

        În altă ordine de idei, libertatea cuvântului de care ne bucurăm încă, nu e un semn de democraţie, ci de nesimţire crasă a celor aflaţi acum la putere. Dăm din gură nu fiindcă ne lasă, ci fiindcă nu ne aud. Pentru ei, noi nu mai existăm de multă vreme. Rămâne să înţelegem şi noi asta…
        Faptul că există tot mai mulţi oameni care sunt împinşi să intre intre în partidul lor, cu sugestia că dacă eşti de-al nostru nu-ţi pierzi locul de muncă, nici bonurile de masă, nici al enşpelea salariu, dovedeşte că suntem deja într-o dictatură. Noroc că nu e prima, suntem învăţaţi, unii chiar se simt în ea ca peştele în apă.

        1. @Renata
          Eu as fi de parere sa nu exageram. Pentru ca mie mi se pare o exagerare ce spui:
          „Da, ăştia au nevoie de o dictatură! Sau măcar de abolirea dreptului la vot. Adică de mai puţină democraţie. Sau de o democraţie nuanţată. De la un anume grad de prostie în jos, la limita dintre incultură totală şi retard mintal, acolo unde se află ei, să nu mai aibă voie să vâre buletinul în urnă. ”

          Trebuie analizat ce s-a intamplat la Neamt. Victor Ponta a zis ca votul din 21 august e viciat de mita electorala a PDL, oricare ar fi rezultatul. Uite mai jos, ca informatia sa fie cat se poate de completa, ce a declarat:

          http://www.mediafax.ro/politic/ponta-votul-din-21-august-e-viciat-de-mita-pdl-oricare-va-fi-rezultatul-8633704/

          In conditiile acestea o analiza serioasa din partea USL se impune.
          Dar au castigat in Maramures! Faptul ca au pierdut intr-un colegiu, la Neamt, nu inseamna o tragedie. Grav e daca intr-adevar s-a intamplat dupa cum a avertizat Victor Ponta! In cazul asta, dupa parerea mea, USL ar trebui sa fie mai energic si sa protesteze, inclusiv sa aduca la cunostiinta UE, daca Puterea apeleaza la astfel de tertipuri, care viciaza votul. Ar trebui sa aduca dovezi ca PDL a dat mita electorala si cum s-a intamplat lucrul asta si sa protesteze energic. Boicotul, dupa cum spunea Ponta, nu ca ar fi o idee rea, dar mi se pare ca nu e de ajuns. Daca e asa cum a declarat:
          „Co-preşedintele USL a afirmat că ministrul Elena Udrea s-ar fi deplasat, joi, la mai multe primării din Colegiul 2 Maramureş, spunându-le edililor PSD şi PNL că va semna unele proiecte cu finanţare europeană numai dacă vor obţine voturi pentru candidatul PDL.”
          atunci aceasta stare de lucruri trebuie adusa la cunostiinta UE.

          Renata, tu spui asa:
          „M-am uitat cu atenţie la ţăranii care au avut de votat ieri. Ăia din Neamţ… O combinaţie perfectă de prostie cu laşitate vicleană. Sigur, i-aş fi respectat dacă dovedeau o laşitate onestă şi i-ar fi spus reporterului: “Ne e frică, domne, să nu ne punem rău cu stăpânirea. Să nu ne ia vaca. Uliţa. Privata din fundu’ curţii.”
          Dar ei rânjeau tâmp, făcând pe prostuţii, (nu credeam c-o să văd vreodată, pe viu, un prost făcând pe naivul) şi ziceau “pe Rădulescu”, ziceau aşa, ca o adiere, parcă din greşeală… Mi-a venit să vomit.”
          insa uite ce spune Ponta:

          „”Chiar dacă vom câştiga, alegerile din 21 august se bazează pe mită electorală directă, pe presiuni şi ameninţări făcute de către oameni importanţi ai PDL, Ioan Oltean, Elena Udrea, Mircea Man şi Gheorghe Ştefan, pe implicarea directă în campania electorală a şefilor serviciilor deconcentrate şi a prefecţilor şi pe controalele comandate de Sorin Blejnar”, a declarat susţinut Ponta.

          El a precizat că USL va face, luni, sesizări către AEP şi către Poliţie pentru sancţionarea celor care au încălcat legea, precum şi plângeri penale împotriva liderilor PDL Gheorghe Ştefan şi Mircea Man şi a celor doi candidaţi PDL.

          „Ştefan şi Man mai au dosare de corupţie la DNA şi sunt şantajaţi de Băsescu că li se dă drumul la dosare dacă nu vor câştiga candidaţii PDL”, a mai susţinut Ponta.”
          Daca lucrurile stau asa, atunci nu e vorba de „taranii care au votat”, ci de practicile dubioase, ilegale folosite de actuala Putere, pentru a castiga niste alegeri. Este cu totul altceva, deosebirea mi se pare clara.

        2. @Theodora
          Aici trebuie facuta o analiza serioasa. Uite mai jos la ce ma refer:
          http://www.mediafax.ro/politic/candidatul-usl-florin-tataru-a-castigat-alegerile-din-colegiul-2-maramures-final-oficial-8637748/

          http://www.mediafax.ro/politic/adrian-radulescu-de-la-pdl-a-castigat-alegerile-din-colegiul-6-neamt-rezultat-oficial-8639840/

          Observam doua lucruri:
          1. La Maramures a castigat USL, dar cu un procent de 42,67% pentru Florin Tataru. Candidata PDL – Mariana Popa – a obtinut 35,48% din optiuni! Observam ca USL nu a reusit sa obtina 51%, iar PDL a avut un procentaj foarte bun, asta in conditiile unei participari la vot de 28,46%!

          Iata ce spune despre participarea la vot:
          „Prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale pentru Camera Deputaţilor a fost, duminică, la ora 21.00, de 55,88 % în Colegiul uninominal 6 Neamţ şi de 28,46 % în Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform datelor furnizate MEDIAFAX de autorităţile electorale locale. ”

          2. La Neamt a castigat PDL – Adrian Radulescu a intrunit 54,95% din optiuni, la o participare la vot de 55,88%!!!

          Lucuri ce ar putea sa ne conduca la concluzia ca o participare masiva la vot din partea cetatenilor nu este in favoarea USL! De aici se poate, mai departe, concluziona, ca strategia electorala a USL e deficitara. Ceva nu e in regula si trebuie analizat, in interiorul USL, ce anume nu e in regula. Pentru ca uite ce afirma Ponta – ar fi vorba de tradatori! Si acestia ar fi dintre primarii USL!
          http://www.mediafax.ro/politic/ponta-primarii-psd-care-au-tradat-la-partiale-vor-fi-exclusi-din-partid-8641397/

          De asemenea articolul spune:
          „Întrebat despre atitudinea din campanie a primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, sprijinit de USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că au existat „unele declaraţii conjuncturale divergente” ale acestuia, însă a precizat că implicarea lui Cherecheş în campania de la Maramureş va fi discutată ulterior”

          Nu e in regula: cam multi tradatori pe la USL! Si pe la PSD! Cu tradatori DIN RANDURILE PARTIDULUI (subliniez lucrul asta!! pentru ca nu e vorba de oamenii obisnuiti, ci de oameni de partid, membrii, cu functii politice si in administratie) poti sa pierzi alegerile fluierand! Poti sa ai in sondaje 60% si sa pierzi alegerile… Dupa cum scrie articolul, se vede ca si Chereches a dat unele „declaratii conjuncturale DIVERGENTE”!
          Dupa cum se vede, situatia e complexa, mult mai complexa decat ar parea la prima vedere… Nu e vorba atat de simplul cetatean, acela care merge sa voteze, ci de ce se intampla in interiorul USL, in teritoriu. Daca e asa cum afirma Ponta e clar ca USL are fisuri, lucru ce permite celor de la PDL sa contraatace si sa obtina chiar o victorie, cum s-a si intamplat la Neamt. De unde ar rezulta ca in teritoriu USL nu este atat de solid si unitar…
          De asta iti spun ca trebbuie ca USL sa analizeze foarte bine ce se intampla. Inclusiv in ograda sa!

  4. @ Motanul Incaltat
    Vad ca ai probleme cu discul de ambreiaj si ii bai si pe la bujii…
    Vad ca episodul Udrea nu a fost o „scapare”…
    Vad ca esti sustinator al satanelor…

    1. @Emil Vulcanescu
      Nu, doar ca mai provoc si discutii in contradictoriu. Ar fi chiar monoton daca toti am sustine aceeasi si aceeasi idee. Apoi, stiti cum se spune, inca de la Descartes citire: „ma indoiesc, deci cuget!”. Iata, chiar stateam si ma gandeam, apropo de subiectul pe care ni l-a propus Theodora, daca e relevant, daca are importanta ceea ce declara Dinescu despre Antonescu… Eu inteleg ideea in felul urmator: unii nu doresc „diluarea” liberalismului, adica PNL sa ramana un partid autentic liberal. Cam asta e ideea. Sau, daca doriti, sa nu se dilueze ideea de liberalism. In fine… Insa un impact electoral prea mare nu cred sa aiba ceea ce a spus Dinescu. USL ramane favorit pentru urmatoarele alegeri. Foarte probabil ca le va si castiga. Insa, dupa parerea mea, trebuie sa fim atenti la patimile politice pentru ca sa nu obtinem un efect contrar democratiei. In definitiv e treaba lui Dinescu ce crede el despre Crin Antonescu si despre USL. Pentru ca nici Dinescu si nici Patriciu nu dau nicio solutie in vederea coagularii fortelor de dreapta in vederea castigarii alegerilor. Nu e de ajuns sa spui ca ti-e „scarba” de Antonescu, ca nu esti de acord cu USL, atata vreme cat nu dai solutii politice concrete si realiste. Adevarul e ca sunt doua partide de dreapta, vorbesc de cele principale, la noi: PNL (ACD, mai exact) si PDL. Or, dupa cum realitatea dovedeste, intre aceste doua entitati nu prea poate sa aiba loc o apropiere politica. Pai si atunci despre ce vorbim? Eu stau si ma intreb cati dintre sustinatorii ACD-ului (in ACD fiind si PC al domnului Voiculescu) ar dori cu adevarat o apropiere politica de PDL, in vederea coagularii unei aliante de centru dreapta? Pentru ca ACD, singur, n-ar putea sa castige alegerile.
      Pericolul cel mai mare e altul: ca odata castigate alegerile de catre USL, sa se sparga USL-ul si PNL sa migreze, „imparteala” din teritoriu fiind facuta, catre PDL! De asta ar trebui sa se teama PSD, cred eu. Sa nu uitam declaratiile lui Basescu cum ca viitorul guvern ar putea fi unul de coalitie format de PNL, PDL si UDMR… Iar eu nu am vazut o pozitie stabila a domnului Antonescu in ceea ce priveste declaratiile pe care domnia sa le-a facut pe o perioada recenta. Acest scenariu, desi ar putea sa para absurd, ar putea avea, totusi, loc… In orice caz, posibilitatea asta nu ar trebui neglijata si tratata cu superficialitate, daca e sa ne gandim si sa analizam…

      1. @Motanul Incaltat
        Incerc inca o data … articolul nu a fost despre Antonescu, Voiculescu, liberalism, USL, alegeri, poetul Dinescu, etc ci despre omul Dinescu care a fost apropiat de Iliescu, Constantinescu, Basescu, Vantu si acum a ajuns la Patriciu…. omul asta ar trebui sa TACA …. sa scrie doar poezii daca vrea … sa nu ne dea noua sfaturi …. sa nu pozeze in Alba ca Zapada … nu are dreptul sa dea lectii de morala … nu a facut altceva decat sa ii pupe in fund pe cei care l-au platit.

        1. @Motanul Incaltat
          Te mai intreb o data … ai vazut despre ce am scris eu? … poti sa spui ceva la subiect …. despre cum pupa asta toate fundurile care il platesc si cum trece cu atata usiurnta de la un fund la altul … daca poti bine daca nu, nu … nu mai scrie altceva

        2. @Theodora
          Pai eu despre ce vorbesc: daca presupunem ca le pupa, luand lucru asta drept ipoteza, atunci trebuie sa constatam ca e eficace in actunea lui – are cea mai inalta distinctie oferita de Statul Roman!

        3. @Motanul Incaltat
          Tu vorbesti despre faptul ca a primit distinctii, despre poetul dinescu.. despre talentele lui culinare … adica despre altceva … eu vorbesc despre lipsa de vericalitate … despre imoralitatea omului dinescu care pentru bani pupa orice fund.

  5. Rendez-vous:….”Va veni moartea la mine.Grijania! S-o valsez s-o curtez.Uratania!Sa-i sarut milionul de deste sa-i soptesc in cercel frantuzeste s-o servesc cu painica de Spania.Va veni moartea la mine.Grijania!”Sorin Alexandrescu {din pacate si acesta al pupa in …pe Basescu} al compara in ’90 cu Nicolae Labis, cu Arghezi sau Caraion .Poti sa-ti inchipui ca dupa ce am „iesit” de pe blogul tau , am cautat cartea ” Moartea citeste ziarul” si am citit cate ceva. Nu-i rau…nu-i rau de loc ! Ca talent literar… nu scria de loc rau… deci… Pacat ca din ’90 incoa’ n-a mai produs …decat ” pamflete” si vinuri din renumita sa podgorie.Stiu ca a ” fost ” in CFSN alaturi de Doina Cornea sau Ana Blandiana si mai stiu ca nimeni nu_l-a impiedicat sa se inscrie printre sustinatorii lui Iliescu in FSN. Putea sa ocupe si o…” functie” De fapt a ocupat functia de ..”.sef” pe la institutul pentru studierea arhivelor securitatii…aia care-ti dadea ” certificat ” de …” buna purtare ” in relatiile pe care le puteai avea cu …”fosta” securitate . Ma intreb …ca doar era si atunci ….”in functie ” cum de n-a reusit sa gaseasca ” ceva” si despre Basescu ? Ce dracu ca doar n-o fi fost asta un 00…7 ?!Nu-s rele nici pamfletele pe care le produce si nici comentariile de natura politica pe care le face insa cand se ia de Antonescu ….si se ia cam degeaba…Oare poate cineva sa-si inchipuie ca Mircea Dinescu este certat cu Basescu{ mai repede …ALA nu-l mai baga in seama} cu Dinu Patriciu sau ca se scuipa in ochi cu Dan Diaconescu ? Ce dracu…averile ” fac …{ si desfac} prietenii, asta e un lucru stiut si de copii din scolile lui Funeriu !Iar Mircea Dinescu …are o avere considerabila .Chiar nu-i neg dreptul acesta insa , este a nu stiu cata oara , de cand imi fac mustrari de constiinta ca …n-am luat si eu acea ” Diploma” , acel …” Certificat de …revolutionar”. Poate ca viata mea ar fi decurs altfel….Nu ca a lui Dinescu sau a lui Dumitru Dinca dar imi scapam familia de grija zilei de maine pe cel putin 100 de ani!Pacat!

  6. Sunt fan Mircea Dinescu! Mă refer la poezie. ATÂT!
    În rest… uităm că Dinescu a intrat ca persoană publică în viaţa noastră prin ecranul tv, la îndemnul unui camarad de video-revoluţie: Mircea , fă-te că lucrezi!
    Şi aşa a rămas: un fă-te că ceva.
    Fă-te că eşti cam ştiurlubatic, cam năuc, cam boem.
    Fă-te că ai prinţipuri.
    Fă-te că eşti moşier.
    Fă-te că eşti amorezat de viaţa la ţară, de chiolhanuri rafinate, de culinării făcute de mâna ta.
    Fă-te că eşti d-al nostru: îţi cântă un taraf de beţivani dîn sat.
    Fă-te că te amuză Udrea, când balotează crăpelniţa făcută de tine.
    Fă-te ce te-oi face, numa’ pune-te bine cu toţi, pupă-i în bot şi papă-le tot.
    Şi, mai ales… Doamne, era să uit!… Nu mai scrie, Mircea! Scrisu’ e pentru tiriplici, pentru împuşcă-francu’! Tu acuma eşti om serios, Mircea! Păi, când umpli tu burta la ştiucă_cu orez şi mirodenii, când o stropeşti cu vin, când o mângâi cu pămătufu’ muiat în sosuri alese, nu-ţi pare, mă, rău că ai pierdut vremea, pe vremuri, să scrii versuri d-astea, dă inimă albastră?
    „Şi-apoi într-o cazarmă crenelată
    Buimac de soare între caporali
    Fără de mamă şi fără de tată
    Am să învăţ cât suntem de egali”

      1. Îi place să gătească? Sau se face că îi place să gătească? Crezi că e atât de culinaro-dependent, că nici n-a băgat de seamă că o invită pe Udrea la masă? Aşa era de disperat să scrie şi el „moartea căprioarei” în proţap, că nici nu-i mai păsa cu cine se întovărăşeşte la ospăţ. Vezi, am un fix cu chestia asta… cu invitatul Udrei la el la conac. E unul dintre cele mai abjecte gesturi pe care le-a făcut în ultimii 20 de ani.
        Fiindcă a avut libertate totală să ia această iniţiativă sau să se facă că plouă. Dar el a preferat să iasă soarele şi pe strada lui. Numai că a luat o mare ţeapă: moşia lui de la Dunăre n-o să fie niciodată în vreun circuit turistic, fiindcă n-o să existe niciodată vreun circuit turistic, nimic turistic, făcut de zdreanţa din Pleşcoi. Sunt doar nişte cuvinte, ca să mai plece nişte bani din buget în conturi personale.

  7. @Theodora
    Nu te supara… Eu mai provoc si niste discutii in contradictoriu… Dar sa stii ca sunt intrebari pe care mi le pun eu insusmi si doresc sa stiu ce raspunsuri as putea primi din partea altora. Inca de la Descartes citire: „Ma indoiesc, deci cuget!”…

    1. @Emil Vulcanescu
      Da… ar mai fi si alta: se spune ca generalul De Gaulle ar fi fost intampinat de o mare manifestatie de protest. Era in masina si pentru ca nu se auzea bine ce striga manifestantii, harmalaia era mare, a intrebat ce anume se scandeaza. Si i s-a spus ca demonstrantii scandeaza : „Jos prostia!”. La care De Gaulle ar fi replicat: „Vast program!” 🙂
      😆

  8. @ Theodora

    Gluma

    Un prieten îi spune într-o zi:
    – Matematica asta pe care o predici tu, m-am săturat de ea până-n gât.
    Grigore Moisil:
    – Dar matematica se face de la gât în sus!

    Sa fii iubita…
    Cu stima Emil

  9. @Theodora

    Am rezerve dintre cele mai serioase cu privire la valoarea în adevăr a postarii dvs. referitoare la imoralitatea scriitorului Mircea Dinescu.

    Pe de o parte, pentru ceea ce cataloghez a fi erori de logică încă din titlu : „Nouă ne este silă de Dinescu, noi suntem mai mulţi şi mai importanţi”. Greşit. Nu sunt convins că persoanele care gândesc precum domnia voastră ar fi neapărat multe sau mai multe, este posibil să fie adevărat, ce este sigur este că nu sunteţi mai importanţi. Peste cinci, zece, douăzeci, cincizeci de ani, nimeni nu îşi va aminti nici de Theodora, nici de blogul ei de blog, nici de suporterii sau susţinătorii ei cei anonimi şi mulţi. Ce va rămâne vor fi volumele de poezie ale maestrului Dinescu, care sunt cu adevărat importante.

    Pe de altă parte, argumentele dvs. referitoare la pretinsa imoralitate a maestrului Dinescu nu au în vedere contextul în care apariţiile sale publice s-au consumat, sunt decontextualizate pentru a putea cadra cu premiza preformată a imoralităţii prestabilite. Spre exemplu, în anul 2004 Băşidentul avea sprijinul cvasiunanim al intelectualităţii româneşti, care se declara îngrozită de apucăturile feudale ale partidului-stat PSD şi a baronilor săi; singura alternativă de atunci la perpetuarea la nesfârşit la putere a lui Năstase, alternativa Băsescu, a fost sprijinită de toţi cei care sperau în mai bine (wishful thinking, mama ei de speranţă care moare ultima …). Deci editorialistul Dinescu, cel care a atacat virulent FSN, FDSN, PDSR, PSD din 1990 încoace a fost consecvent cu sine însuşi.

    Ulterior alegerilor din 2004 şi accesului lui Băsescu la putere, gândirea intelectuală s-a scindat dramatic : unii au crezul (şi cred în continuare, cel puţin declarativ) că băsismul este soluţia pentru problemele României, alţii au recunoscut că s-au înşelat şi că PD-PDL este de fapt FSN-ul în haine portocalii, acel FSN atât de detestat. Această evoluţie ar putea explica evoluţiile şi poziţiile ulterioare ale maestrului Dinescu anti-Băsescu.

    Spre final, vă atrag atenţia asupra unui aspect : în politică, prin excelenţă, simpatiile şi antipatiile nu sunt neapărat tranzitive sau tranzlative, cum simplist apreciaţi dvs. (dvs. aveţi un raţionament simplist, de tipul daca A iubeşte PSD, PSD este în USL, A trebuie să iubească neapărat şi PNL şi PC; nu, această tranzitivitate nu funcţionează în politică). Dinescu detestă FSN-ul în toate formele lui de manifestare, aşa că o persoană care contextualizează anumite reacţii şi opinii înţelege sau poate să înţeleagă de ce maestrul Dinescu poate considera ca amestecarea galbenului (PNL) cu roşu (PSD) dă exact portocaliul (PDL) pe care cele două culori vor sa îl elimine. Şi eu personal cred că asocierea PNL cu PSD este catastrofa strategică finală, care poate conduce la pierderea alegerilor şi perpetuarea băşidentului la butoanele puterii. De fapt, USL cu PDL fac împreună un parlament monocolor, portocaliu, am văzut cum a fost exprimat votul pe legi sensibile, vrăjeala cu opoziţia este la televizor.

    În final, vă atrag atenţia ca standardele de morală comune, ale membrilor obişnuiţi ai societăţii, nu se aplică creatorilor de talent sau geniilor. Cel puţin nu ar trebui, pentru că oamenilor extraordinari le trebuie standarde extraordinare. Sartre era comunist, Wagner si Nietsche fondatorii teoriilor eugenismului nazist, Goga şi Nae Ionescu erau legionari etc., etc. Deci o perspectivă istorică asupra „derapajelor” marilor creatori ar determina mai multă prudenţă, reţinere sau indulgenţă. Nu de alta, dar atitudinea dvs., de o intrasigenţă sentenţioasă, fără drept de apel, faţă de maestrul Dinescu îmi evocă sentinţa fără drept de apel dată de nobilii moscoviţi sideraţi de comportamentul homosexual al lui Ceaikovski, caruia i s-a cerut sinuciderea „de onoare”. Nici persoanele respective, ca şi dvs., nu au pus în discuţie geniul de compozitor ale lui Ceaikovski, i-au cerut pur şi simplu să se sinucidă din motive de moralitate, „din onoare”. Bineînţeles că lumea contemporană ar fi preferat, retroactiv, să fie împuşcaţi toţi cretinii ăia de nobili moscoviţi care au format tribunalul de onoare şi ca autorul „Spărgătorului de nuci”, „Lacului Lebedelor” sau Simfoniei a V-a să mai trăiască şi să poată crea în continuare. Dar nu a fost aşa, oamenii înguşti la minte, cu moralitatea lor strâmtă şi obtuză, au pus capăt vieţii celui mai mare compozitor rus.

    Nu uitaţi că membrii tribunalului „de onoare” care l-a judecat pe Ceaikovski erau mai mulţi, erau nobili, foarte „morali” şi se considerau mai importanţi decât un compozitoraş pidosnic. Istoria însă le-a uitat numele (nu e deloc de mirare) dar deplânge în continuare decesul prematur al lui Ceaikovski. Deci vă mai dă inima ghes să vă erijaţi în „tribunal de onoare”?

    1. @renata
      Am si eu o intrebare …. de ce nu comentezi cu numele tau real.
      Chiar stiu cine esti.
      Esti deja al treila Nick name pe blogul meu
      Sper ca nu iti imaginezi ca poti sa ma pacalesti 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s