Rezultatele alegerilor partiale parlamentare din Neamt si Maramures un esec al USL?

Vot

Alegerile partiale pentru colegiul 6 Neamt si colegiul 2 Maramures au fost un important test pentru USL.

Un test pe care eu cred ca USL l-a pierdut.

Chiar daca in Maramures candidatul USL a reusit sa castige, victoria lui Florin Tataru este de fapt un esec daca tinem seama ca prezenta la vot a fost de doar 28.46%.

Liviu Harbuz a pierdut in colegiul Neamt la o diferenta de aproape 10 procente.

 Parerea mea despre aceste alegeri:

Cum se cumpara un colegiu se cumpara si o tara.

USL nu reuseste sa capitalizeze voturile celor care sunt nemultumiti de guvernarea dezastruoasa Basescu-Boc.

Candidatii USL nu au fost bine alesi. Amandoi candidatii USL sunt politicieni controversati. Harbuz a recunoscut ca avut dosare la DNA. De ce au candidat politicieni care au avut dosare? Chiar nu conteza ca au primit NUP.

Candidatii trebuie sa fie imaculati din punct de vedere moral, economic, politic, etc.

Politicienii nu au reusit sa convinga alegatorii sa mearga la vot si sa voteze candidatii USL.

Candidatii trebuie sa fie cunoscuti in colegiile in care candideaza, sa faca parte din organizatiile locale si nu sa fie impusi de la centru.

Primarii sunt foarte importanti si noi pierdem primari. Trebuie sa avem multa grija pe cine desemnam sa candideze pentru functiile de primar.

Programul USL nu este cunoscut de alegatori din mediul rural.

Sigur ca PDL-ul a cumprat voturi. Toti stiam ca sa se va intampla asa. De ce se mira liderii USL?

Liderii USL  dau vina pe alegatorii care au primit pachete. Alegatorii puteau sa primeasca nu unul, doua pachete, puteau sa primeasca 1000 de pachete dar sa voteze candidatii USL daca erau convinsi de liderii locali.

Daca primarii si liderii USL din cele doua colegii ar fi mers din casa in casa si le-ar fi adus aminte celor cu drept de vot ca PDL-ul a desfiintat spitalele, a impozitat pensiile, i-a lasat pe copiii lor fara serviciu, le-a fortat nepotii sa plece din tara pentru un trai mai bun, a inchis scoli, etc chiar daca alegatorii primeau pachetele alea si se lasau transportati cu microbuzele pana la sectia de votare ar fi votat totusi cu USL.

Nu exista o buna colaborare intre liderii USL de la centru si teritoriu.

Cat de idiot trebuie sa fie cineva incat sa mai voteze cu PDL-ul dupa tot ce au facut liderii acestui partid in ultimii ani?

Daca nu ii convingem pe cei nehotarati si/sau dezamagiti sa iasa la vot nu castigam alegerile din 2012.

Pe aceasi tema va invit sa cititi si aici:

PARŢIALELE, DUŞ RECE PENTRU USL. DE FAPT, PENTRU NOI – Roxana Iordache

Luati-i la bataie pe cei care se lamenteaza ca o duc rau – Plano 10

Săriţi, politica mă fură! – Bibliotecarul

Domnilor Din USL, Nu Fiti Tovarasi cu Jegurile Din Pedeleu! – Marcus

Va invit sa cititi si aici:

Revoltator – Andrei Placinta vrea sa ceara trimiterea in judecata a celui care l-a impuscat cand isi lovea prietena si calca un barbat cu masina

Revenirea prin Cultură – Vania

Întâlnire de gradul III – Vania

0 REMAIN, DEAR ONE… Mihai Eminescu – Androxa

Life in Pictures – 1. Summer – Cristi Milla

Râsul este sănătos! – Cristi Milla

Vara si ultimul ei vals… – Luna patrata

Life in Pictures 1-Travel broadens the mind – Roxana

Libia: 1.300 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore. Rebelii au intrat în Tripoli – Supravietuitor

Oamenii-ceapă – Teo

Duminica seara – Intre vis si realitate

PROTESTATI! – Vlad

0 REMAIN, DEAR ONE… Mihai Eminescu – Androxa

La capat de drum ! – Basarica

Enigma Otiliei 11 – 12 Nebunii peste nebunii – Zina

Time… – Papornita cu vorbe

Întîlnire de gradul zero – Papornita cu vorbe

flori, fete și băieți  – Freestyler

Publicitate

53 de gânduri despre „Rezultatele alegerilor partiale parlamentare din Neamt si Maramures un esec al USL?

 1. un esec major care imi confirmna cele mai negre temeri din pacate. mi-as dori sa raman doar un proscris injurat de fanii USL… ei avand dreptate eu doar un carcotas…dar iata ca se intampla si rezultatul pe termen scurt este semnalul dat de nemernici: nu parasiti barca guvernamentala, noi furam si ramanem eterni!!!
  si vor reusi sa-si realizezez obiectul la anul…poate AN si alti lideri liberali ii vor inlatura pe trepadusii astia de Ponta si CRIN

  1. @olimpiu
   Sa nu exageram … nu este un esec major … da, nemernicii au dat acest mesaj … nu stiu ce vrea sa faca AN … el zice ca nu mai vrea sa se implce … citeste interviul din Romania Libera … gasesti legatura pe blogul lui

   1. m-am intors pt ca mi-e gura plina de ,,fiere”. nu am crezut ca ma pot enerva asa de tare desi stiam ce se va intampla.
    am vizitat mai multe orase si comune mai ales din vestul tarii…USL are o mare problema cu cei pe care ii arunca in fata… eu nu mai insist comentand prestatiile celor doi lideri USL, zau ca nu are nici haz , nici vreo satisfactie ca ii zgandar pe toti fanii lor. pur si simplu incerc sa refuz realitatea: Base&PD-L pana in 2014 cel putin!!!

    1. @olimpiu
     Uite ca acum sunt de acord cu tine …. candidatii astia 2 nu au fost cele mai fericite alegeri … sunt sigura ca puteau sa gaseasca variante mai bune.

    2. Dacă ne liniştim puţin, o să vedem că rezultatul acestor alegeri nu este catastrofal. La ce forţe a aruncat în „luptă” partidul stat, eram convins că USL-ul nu va lua nimic. Sigur că unii dintre noi se aşteptau la minuni, sperand ca USL-ul va împinge doi „Iisuşi” drept candidaţi. Am totuşi o întrebare: cu ce sunt mai presus candidaţii PDL-ului? Crede cineva că vreunul din candidaţi a câştigat datorită caracteristicilor intrinseci? Fie de la USL, fie de la PSD? Nu, tot ce s-a întâmplat a fost o imensă manipulare, mai ales din partea PDL, începută cu fabricarea de „incompatibilităţi morale sau juridice” de către mass-media de partid, continuând cu acţiuni „la faţa locului” (mită şi şantaj) – momente în care s-a văzut clar subordonarea POLITICĂ a poliţiei locale, naţionale şi a jandarmeriei – , culminând cu acţiuni interzise de lege chiar în ziua scrutinului.
     Unii dintre noi se aşteptau la o deşteptare civică, atipică acestei populaţii (voit nu folosesc cuvantul popor) care se mândreşte absurd cu declanşarea unei revoluţii, dar nu cred că au încercat să se substituie alegătorilor din cele două colegii. Sunt convins că în Maramureş a învins greaţa faţă de regimul portocaliu, năpădit de mucegai verde. Acolo sunt speranţe serioase!
     Nu acelaşi lucru s-a întâmplat la Neamţ. Pinalti a aruncat în „luptă” tot ce se putea: mită electorală, falsuri, promisiuni aiuritoare, spoturi TV obsedante, cu efecte subliminale. Toate pe faţă, făra nicio reţinere de orice natură. Ca om simplu, ce aş putea să înţeleg? „Băi frate, aştia sunt atât de puternici încât n-are rost să mi-i ridic în cap!”
     Sunt convins că mai nimeni nu s-a gândit că punga verde reprezintă un ppm din jecmăneala la care a fost supus şi că va fi „decontată” înmiit începând din septembrie. Cu toate acestea, portocaliii mucegăiţi n-au câştigat cu 99,9% cum se aşteptau la aşa desfăşurare de forţe. Şi la Neamţ sunt muguri de speranţe.
     Dar am mai văzut ceva. USL-ul nu este corul Madrigal! Cei doi preşedinţi, despre care nu pot spune sub nicio formă că sunt imaturi politic (cum îi place lui Băsescu să spună), nu sunt suficient de convingători că „joacă în aceiaşi hora”. Asta mă face să mă gândesc că în interiorul fiecărui partid din Uniune încă nu există coeziunea necesară desfaşurării unui program comun. Sunt aproape convins că la nivel local, acolo unde „adversarii” sunt vecini (poate şi mai mult), directivele de la centru sunt interpretate după „nevoi”. Personal, dacă aş face parte din unul dintre partide, cu putere de decizie, aş căuta niste cozmâncă loiali, cărora să le încredinţez organizarea acţiunilor Uniunii. Dacă USL-ul şi-a propus cu adevărat să salveze România, atunci trebuie să devină un bloc unitar, fără puseuri ideologice. N-au decât să se despartă şi să se „păruiască” după ce scot ţara din mocirlă şi o aduc măcar la nivelul anului 2004. Dar, cum este puţin probabil ca un „trimis” al USL-ului să citească rândurile scrise de noi, eu nu mă mai aştept la minuni …

    3. @Theodora
     După părerea mea, nici susţinătorii nu excelează la capitolul dorinţă de schimbare. Vă rog să citiţi intervenţia mea pe blogul Roxanei:

     După acest meci-examen electoral, terminat cu scorul 1:1, am avut curiozitatea să urmăresc atitudinile bloggerilor din ambele tabere. Cei care, chipurile, susţin schimbarea, în general au atitudinea dvs. USL, Ponta, Antonescu, Harbuz etc, egal câh! Comentariile, mult mai interesante din punct de vedere statistic, la fel ca articolele de fond. Concluzia parţială: nici măcar susţinătorii USL nu sunt convinşi că imperativul momentului este altul decât cleveteala.
     În schimb, bloggerii portocalii (înverziţi de mucegai), sunt toţi un cuget şi-o simţire! Repet, scorul a fost 1:1, deci şi în tabăra lor ar trebui să fie aceiaşi nemulţumire. Ei bine nu! Triumfalism de la un capăt la altul, inclusiv in grupul comentatorilor.
     Bănuiesc că unii dintre noi nu prea ştiu ce vor. Dacă vrem schimbarea, atunci trebuie să gândim ca nişte învingători, pozitiv. Nu există astăzi, şi nici în viitorul apropiat, altă alternativă la guvernarea portocaliu-verzuie în afară de USL. Nu sunt perfecţi, nu sunt îngeri, dar sunt o şansă. “Politica” drobului de sare este contraproductivă! S-ar putea să fie o nouă dezamăgire dar, tot atât de bine, s-ar putea să fie salvarea Ţării. Când Băsescu a cerut Consiliu portocaliu la primarie, a primit! Şi? Când a mai cerut un mandat de Preşedinte, a primit! Şi? Acum USL-ul are nevoie de coeziune, atât internă cât şi la nivelul susţinătorilor schimbării şi nu mai avem aceiaşi bunăvoinţă, ca în cazul lui Băsescu, să-l ajutăm.
     Regret că nu pot fi atât de critic ca dvs faţă de USL, cu toate că am şi eu un răboj al greşelilor. Numai că eu vreau cu orice preţ schimbarea …

     Acesta este unul din motivele pentru care n-am mai scris pe bloguri politice în ultima vreme. Nu-mi place atmosfera! Suntem, vorba titlului unui film american, „născuţi pentru a pierde” …

    4. De acord cu ce spune ALM!
     Rezultatul nu este atat de catastrofal, in conditiile in care s-au desfasurat alegerile. La cersetori nu te duci cu principii ci cu „argumentul” de-ale gurii.
     Macar de ar obtine USL la alegerile generale, rezultate intre 45 si 55 % in toate colegiile din tara. Ar avea peste 95% din mandatele de parlamentar.
     Da, da!
     95 % , daca se adopta Legea cu atribuirea mandatului celui care are mai multe voturi, intr-un singur tur.

    5. @PLANO10
     Sunt liberali care nu sunt de acord cu legea asta … nu am putere sa incerc sa ii lamuresc ca este mai bine …. m-am saturat de rautatea unor liberali pe care ii consieram amici

    6. @Theodora
     Liberalii care nu vor adoptarea sistemului de atribuire mandate… cel care obtine cele mai multe voturi sa castiga, intrun singur tur, sunt dintre cei care nu sunt de acord cu USL.
     Acestia inca spera ca PNL sa candideze singur…situatie in care acel sistem de atribuire a mandatelor ii dezavantajeaza.Cu 15-20% din voturi la nivel de tara se poate sa nu iei nici 5% din mandate

    7. @PLANO10
     Da, asa cred si eu … si sa stii ca multi dintre bloggerii liberali pe care ii citesc sunt de aceasta parere …. unii nu afirma pe fata altii da

   2. @ Theodora
    Am impresia că vreţi să deveniţi Teodoroiu. Eu vin pe bloguri numai pentru intercomunicare, dar nu-mi propun să lămuresc pe cineva. Nimeni nu crede că soba frige până nu pune măna pe ea! Aşa că lăsaţi-i pe liberali să fiarbă în zeama lor. Prima concluzie este că le place mangealâcul! Le place Băsescu, dar încearcă să adopte metoda găinii fugărite de cocoş. Să se împiedice în doctrine! În definitiv nu ei l-au adus pe Băsescu la putere? Dragostea dintâi nu se uită niciodată …
    Din nou i-am solicitat dlui Năstase un dialog pe blog. A trecut de moderare, dar şi ca acceleratul prin haltă, prin intelectul lui:

    ALM spune:
    august 23, 2011 la 11:20 am
    Domnule Năstase,
    O să-mi permit să nu fiu de acord cu toate lecţiile oferite de dvs. Într-adevăr, echipa USL-ului funcţionează, dar este departe de eficienţa echipei adverse. Părerea mea este că, afară de diferenţa de stiluri (corectă de partea USL), echipa trebuie întărită cu câţiva “cozmânci”. Impresia creată, nu numai mie, a fost că alegerile au avut loc în timp ce echipa USL-ului era în concediu.
    Vă întreb absolut interesat: sunteţi convins că s-a făcut totul pentru informarea corectă a celor cu drept de vot? Măcar în ceea ce priveşte Programul USL?
    Acum, avem a suta dovadă că sub regimul Băsescu nu pot avea loc alegeri democratice. Nu văd cum ar putea apărea schimbări într-un an de zile. Este ca ipoteza unei probleme de matematică sau fizică. Aţi început studiul contramăsurilor necesare victoriei USL, sau aşteptaţi ca portocaliii înverziţi să se călugarească?
    Spuneţi că “toti sa vorbeasca mai ales despre frauda comisa”. Da, şi? E cineva care nu ştie? O să se ruşineze partidul stat? O să înceapă mecanismele statului să lucreze pentru Ţară? Să fim serioşi, între portocalii şi fraudă există o legatură biunivocă! Trebuie să găsiţi soluţia pentru monitorizare totală a alegerilor cu observatori neutrii, eventual cu nişte nemţi sătui.
    La fel, nu sunt de acord cu dvs să învinovăţim oamenii. Dacă în 1990 ne mai puteam aştepta la ceva spirit civic, 21 de ani de regres economic şi social l-au tasat la nivelul asistaţilor. Majoritatea o duc rău dar nu aşteptaţi ca spiritul civic să depăşească spiritul de autoconservare. Mita electorală este ceva tangibil, uneori vital, chiar dacă va fi recuperată cu vârf şi îndesat.
    Domnule Năstase, mulţi nu simţim USL-ul ca un bloc unitar. Mai mult, avem impresia că la nivel local “se joacă” după altă melodie decât “ce se cântă” la centru. Când se cântă.

    Credeti ca o sa-mi răspundă? Măcar să-mi spună ca sunt … naiv?

    1. @ALM
     Nu, nu vreau sa ajung Teodoroiu
     Ba da … ei l-au facut prima oara presedinte … le spun si eu de cate ori deau peste unul care imi tot scoate ochii ca PSD a facut guvern cu PDL
     Mie, habar nu am de ce, mi se reproseaza guvernul ala.. de parca am facut eu parte din guvern ….. nici macar nu sunt membru PSD … am vrut sa ma inscriu dupa congres dar m-au dezamagit niste chestii printre care si jignirile de pe blogul lui AN … banuieli idioate ca vreau functii … si daca ma inscriam nu aveam bani de cotizatie
     Nu stiu daca dumneavoastra veti primi raspuns …. am scris si eu …. eu m-am obisnuit sa nu primesc raspunsuri …. bine ca macar nu mai primesc jigniri … oare unde au disparut aya, harabula si conetele?
     Am vazut acum … nu domnule ALM… nici unul dintre noi nu a primit raspuns

 2. pe cei nehotarati nu ii putem convinge noi. Ei ar trebui sa fie convinsi de increderea pe care ar trebui sa o acorde cuiva. Ori aceasta incredere nu se manifesta nici spre USL si nici spre Antonescu ori Ponta. Problema cea mai mai mare pe care o vad la ora asta este ca nu avem opozitie.

  1. @Basarica
   Nu m-am exprimat clar … sigur ca nu noi … politicienii trebuie sa ii convinga … am scris noi pentru ca m-am gandit la NOI toti cei care vrem sa scapam de astia.

 3. PDL-ul stapaneste mai bine arta manipularii, pot spune ca au dus-o la perfectiune. Cel putin stiu, cei de la USL, la ce sa se astepte.Trebuie sa gaseasca metode de a-i convinge pe nehotarati. Din pacate, sunt unii care nu inteleg ca alianta Ponta-Antonescu este VITALA. Singuri, liberalii n-ar face nimic. Daca scopul romanilor este sa scapam de Basescu si ai lui, trebuie facut orice.Chestia cu doctrinele nu mai tine, nici in lumea larga nu mai sunt doctrine, ci numai interese. Daca nu intelegem asta, suntem COMPLICI la acesta nenorocire care s-a abatut asupra Romaniei. Acum, cale de mijloc nu mai exista.

 4. @ Draga Theodora, taranii de azi sunt pragmatici, de ce sa-si dea votul pe niste promisiuni, care s-au dovedit mincinoase mereu, si din care nu inteleg de multe ori mai nimic? Asa se aleg cu 50 lei azi, ca maine oricum nu vor primi nimic! Cam asta le este logica. Simpla, pragmatica si dureroasa pentru unii din noi. Dar, nu cauta vina la ei…vina se afla in barca USL si a politicienilor de 2 lei din cei 20 de ani. Am mai spus-o si in 2008 pe blogul Roxanei, Romania se „occidentalizeaza”, suntem un stat mafiot. Nu ati inteles nimic atunci, probabil nu veti intelege nici acum.

  1. @Trofin Doru
   Doru nu te supara dar eu cred ca asta nu este pragmatism este …nici nu stiu cum sa ii zic …. hai sa ii zic PROSTIE …. cum sa iti dai votul pentru 50 lei?
   Nu, nu caut vina doar la ei … au si ei partea lor de vina …. am scris ca sunt vinovati si politicienii care nu au fost din casa in casa din usa in usa ca sa ii convinga

   1. Poate ca nu e pragmatism, dar cu siguranta e o prostie mai mica decat sa-ti dai votul pe o promisiune. Asta a dovedit cei 20 de ani de democratie originala,nu crezi? Sa nu ma intelegi gresit, nu sunt de acord cu acest mod de alegere, problema e cu mult mai complexa si pleaca de la lipsa educatiei, lipsa perspectivelor s.a.m.d Ori…cu cine? Cine ar trebui sa aiba viziune, sa aseze lucrurile pe un fagas normal, daca nu politicienii? Cu fiecare an pierdut, misiunea devine imposibila. Elitele intelectuale, unde sunt? Mai avem asa ceva? Nu, nu cred…s-au dus odata cu Paleologul, Paler, Ratiu, Coposu…si se duc impreuna cu ultimii batrani care au fost educati in alt sistem decat cel comunist.

    1. @Trofin Doru
     Nu pe o promisiune … sa iti dai votul CONVINS ca faci ce este mai bine ptr tine, ptr copiii tai, pentru nepotii tai

   2. Am explicat pe scurt modul in care gandesc cei care-si vand votul. Pentru ca este mai importanta ziua de azi, decat cea de maine! Maine nu stim ce va fi, ori eu trebuie sa mananc azi. Iar pentru situatia asta, de vina sunt politicienii, indiferent ca se numeste Basescu, Boc, Ponta sau Antonescu! Cum poate un om care nu are ce pune pe masa sau cu ce plati curentul sa se gandeasca daca e constitutional sau nu ce face Basescu, daca e mai potrivita vremurilor cota unica sau cea progresiva? Pentru asta, primul lucru necesar e sa aiba siguranta zilei de azi si apoi putem discuta de pregatire, educatie s.a. Sper ca m-am facut inteles.
    Si apropos, cum te mai descurci? Faptul ca esti online, deja e un semn de mai bine! Felicitari si mult curaj si putere de munca in continuare.

    1. @Trofin Doru
     Cat pot sa manance din punga aia? o zi … o saptamana … si dupa aia?
     Nu, nu imi este mai bine … dar rezist … nu stiu cat o sa mai rezist

    2. Exact cum am afirmat pentru ei conteaza ziua de azi!
     Imi pare rau sa aud asta, poate ar trebui sa te gandesti la alte orizonturi. Eu am facut-o de mai mult si imi e mult mai bine.

    3. @Trofin Doru
     Nu pot sa plec … nu stau bine cu sanatatea si am si 2 partinti batrani si bolnavi pe care nu pot sa ii abandonez …. trebuia sa plec in 1990 … acum este tarziu pentru mine.

 5. @ Theodora
  USL-ul are probleme mari de comunicare si in a alege candidatii pentru alegerile locale si apoi cele parlamentare.
  USL-ul nu stie ca trebuie sa faca politica pe zone , ce se potriveste in sud nu se potriveste in Moldova , Banat sau Ardeal si viceversa…

  O greseala ce a facut-o azi d-nul Adrian Nastase in interviul dat de dansul Romaniei Libere „… va aduc aminte ca traim in tara lui Basescu. ”
  I-am scris ca eu traiesc in Romania iar comentariul sta in stand-by de mai bine de 6 ore.

  Olimpiu si Doru Trofin sunt de acord cu dumneavoastra.

  Sa fiti iubiti…
  Cu stima Emil

 6. Theodora, de ce ai incheiat titlul postarii cu un semn de intrebare? Chiar nu se vede nu ca e un esec, e o catastrofa?
  Asta pe de o parte. Pe de alta parte, te intrebi: cat de idiot trebuie sa fie cineva ca sa (mai) voteze cu PDL? Stii cat? Mult. Dar nu mai mult decat sunt liderii USL, care isi imagineaza ca toate nemultumirile legate de PDL se vor transforma, automat, in voturi pentru ei.
  Despre Antonescu am mai vorbit. Ia spune ce crezi tu despre un individ care spune ca partidul lui e unul de hoti? A spus-o Victor Ponta, dupa prezidentialele din 2009. A spus ca sistemul partidului sau, de fraudare a voturilor, a fost mai prost decat cel al PDL? Stii ce trebuia sa se intample in secunda urmatoare? Evident, Ponta trebuia sa zboare. Dar, partidul l-a uns sef. Ce partid? Numai un partid de sinucigasi poate face asta. Uite alte declaratii: http://www.cotidianul.ro/ponta-sunt-adeptul-fara-rezerve-al-votului-uninominal-curat-155133/, dar mai ales asta: „Daca vor fi alesi in aceasta seara ne vor reprezenta cu cinste si isi vor face datoria fata de alegatori, daca nu vor fi alesi in aceasta seara vor fi candidatii nostri la anul si de la anul vor fi in Parlamentul Romaniei”, a spus liderul PSD.” (http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/ponta-alegerile-partiale-un-test-in-care-am-vazut-mizeria-actualei-puteri-1115452). Cum Dumnezeu, sa vina in 2012 cu acelasi perdant? Asta-i lider de partid responsabil?

  1. @Adrian Stoica
   Ce mai pot sa zic Adrian?
   Ce mai pot sa zic?
   Sigur ca nu sunt de acord ca harbuz ala sa mai candideze … nu trebuia sa candideze deloc
   Am reactionat si eu la declaratii de genul asta . … dar parca strig in pustiu … ma auziti doar voi … ei de cele mai multe ori ma igonora …. puterea mea sta in puterea blogului … si puterea blogului depinde de voi …. de numarul celor care intra si comenteaza pe blog …. de pe un blog puternic se pot spune multe lucruri …. unele care pot deranja …. se pot spune adevaruri care in alta parte nu apar pentru ca nu trec de moderare
   Am norocul ca nu sunt membra a nici unui partid asa ca pot sa scriu tot ce vreau fara riscul sa fiu data afara
   Sa auzim si de bine ca de rau am tot auzit!

   1. Theodora, poate sunt eu mai paranoic, asa, dar mie asa imi miroase totul a blat. Am ajuns la bipartidism, nu vrei PDL, voteaza USL, sau invers, ca oricum altii nu au sanse.
    Uite, eu cred ca tu esti o persoana onesta. Cred ca esti o persoana care, poate, ai merita sa fii votata. Ok, si ce sanse, evident teroretice, exista sa te regasesc propusa de unul din cele doua blocuri … nu conteaza care? Niciuna, absolut niciuna … never, nici din greseala, nici daca parlamentul ar avea un milion de locuri, nici atunci. Pentru ca, mai intai, trebuie asigurat un loc eligibil pentru Harbuz1, pentru Harbuz2, pentru Harbuz3, si asa mai departe, ai vazut si tu xw supraproductie a fost anul asta, la Dabuleni erau munti de harbuji …

    Si stii cati sunt ca tine?

    1. @Adrian Stoica
     Sigur ca nu am nici o sansa Adrian … nu fac parte din nici un partid … sunt un om greu de stapanit aproape imposibil de stapanit …. nu imi place sa mint si sa fur …. spun adevarul in fata de obicei fara prea multe ocolisuri … si sa cred ca iti dai seama ca nici nu as rezista in Parlament … sa ii vad eu pe aia ca stau lipiti de scaune? … sa ii vad pe tradatori si sa ma fac ca nu ii vad?
     Vreau sa specific clar ca nu imi doresc nici o functie … am raspuns doar pentru ca ai vorbit tu despre asta …. fac specificatia pentru ca pe blogul unui important om politic mi s-a reprosat ca urmaresc o functie … mi-a reprosat un fost parlamntar … aproape sigur ca el isi doreste o functie si i-a fost frica ca ii fac eu comeptitie 😀 … saracul de el
     Sigur ca habuzilor trebuie sa li se asigure locuri eligibile … i-ai vazut fata? l-ai auzit cum vorbeste? … mie nu mi-a inspirat incredere …. bine ca nu sunt din colegiul 6 Neamt …. ar fi fost groaznic sa merg sa il votez

  1. @Cristi
   Nu Cristi nu este asa …. sunt si politicieni curati doar ca aia nu pot sa ajunga lideri pentru ca nu sunt lasati de ceilalti …. un om curat nu poate fi santajat …. nu se baga in afaceri .,.. nu are interese de grup …. nu poate fi manevrat

   1. Pai da, si atunci aproape toti candidatii au dosare si sunt santajabili. Din cauza asta pica toate motiunile importante in Parlament, li se arata dosarul si gata. 🙂

    1. @Cristi
     Nu s-a ajuns chiar asa de rau dar spre asta se tine …. basescu tinde ca sa fiu mai clara …. trebuie sa tinem seama ca nu intodeauna dosarele sunt reale …. mai sunt si facaturi …. sau se profita de sensibilitatile unor parlamentari … sunt prinsi cu mata in sac si gata santajul

    2. @Theodora
     Romania ii condusa de Mafia economica al carui sef stii foarte bine cine ii, in privinta parlamentarilor iti pot spune ca toti pot fi santajati chiar si cei ce sunt curati si nu au dosare.
     Singura solutie alta…
     Sa fii iubita…
     Cu stima Emil

 7. Şi calitatea votanţilor contează. Dacă, după tot ce-au pătimit cu PD la guvernare, oamenii încă mai merg pe mâna acestei formaţiuni politice concluzia e una: că sunt duşi rău cu capul. Nu poţi vota PD decât dacă ai un interes anume, dacă eşti legat în vreun fel de acest partdi, dacă te-a fidelizat cumva. Dacă nu îndeplineşti niciuna din aceste condiţii, dar te lăcomeşti la făina, zahărul şi uleiul lor, eşti demn de milă (şi de silă). Sunt de acord că nici candidaţii USL n-au fost cei mai potriviţi, dar asta nu e, totuşi, o scuză. Ce, PD-iştii sunt heruvimi? Iar celor care au mari pretenţii de la liderii Opoziţiei şi abia au apucat să-i critice că sunt aşa şi pe dincolo, le spun doar atât: alăturaţi-vă majorităţii concetăţenilor şi votaţi PD, lăsaţi-ne pe noi, ăştia minoritarii, în plata Domnului. Că de făcut nazuri toţi suntem buni.

 8. Alegerile din Neamt si Maramures …un esec ? N-asi fi atat de categoric ….Mi se pare o lupta intre David … USL si Goliath…puterea portocalie.Avand in vedere ca USL-asii nu pot face mare lucru in satele si comunele in care primar este un PDL-ist….Avand in vedere obstinatia cu care multi din acei oameni refuza scoala , stiinta de carte iar cand privesc la TV ….aleg programul ” Etno” , „Taraf”,…”Acasa” si eventual OTV-ul in speranta ca poate, poate , o va gasii Diaconescu pe Elodia eu chiar l-asi categorisii drept ceva …normal ca rezultat electoral.In plus de asta ….”candidatii”….pai cu Florin Tataru te duci in alegeri….cu Florin Tataru care nu-i in stare sa ” lege ” doua vorbe intr-o propozitie ?L-am auzit de cateva ori vorbind….In plus am auzit ca re si ceva ” bube ” pe cap . O fi , n-o fi….asa cum am auzit eu…probabil ca au auzit si altii. Liviu Harbuz….nu se ocupa …mai nu stiu cand de …sterilizarea si castrarea cainilor comunitari ? Parca si astuia i se deschisese un dosar penal cu privire la niste fonduri…ceva de genul asta…Iar in anumite cercuri se vorbea de faptul ca ” adaposturile” pe care le ” construia ” Liviu Harbuz erau un fel de puncte de …eutanasiere….asa pe sestache a bietelor animale. Nu eu ….hingherii o afirmau.Stau si ma intreb : cand se va gasii un politist {local sau …national } care ” descoperind ” o neregula la o sectie de vot , un autobuz cu ” turisti” electorali sau tipi ce umbla cu …sacose sa le puna catusele si sa-i tina in beci …pana uita lumea de ei ?! Evident tipul ar trebuii sa fioe cel putin ….sinucigas dar poate ca ar mai baga frica in javre!Vreau sa spun de fapt ca…nu cred ca s-a furat atat de mult. Oamenii au ” votat” asa cum au primit „indicatiile superioare.” …fiecare dupa…” facultati ” ! Saracul…Moromete n-a murit inca in satul romanesc si nici ” Poiana lui Iocan ” n-a fost inca transformata in… teren de fotbal ..ca nu era in panta !.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s