In Arad – Reactivarea comitetelor cetăţeneşti de cartier

 

Preluare de pe Starea Natiunii

 

Falca infiinteaza in Arad comitetele cetatenesti de cartier

La initiativa primarului Aradului, Gheorghe Falca, inregistrata cu nr. 62572/20.09.2011, Consiliul Local Arad a propus proiectul nr. 290/26.09.2011 prin care hotareste reactivarea comitetelor consultative cetăţeneşti de cartier ai căror membri vor fi aleşi prin tra­gere la sorţi şi reglementarea acti­vităţii board-ului municipiului Arad cu membri numiţi dintre personali­tăţile arădene.
Finalitatea proiectului va consta în îmbunătăţirea procesului decizio­nal la nivelul administraţiei publice locale în vederea adaptării la nevoile comunităţii.

Valoarea totală a proiectului este de 8.598.146 lei din care 8.388.146 lei, valoare totală eligibilă constituită din 7.129.924,10 lei valoare eligibilă nerambursabilă Fondul Social European, reprezentând 85% din valoarea eligibilă a proiectului, şi 1.258.221,90 valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, reprezentând 15% din valoarea eligibilă a proiectului; 210.000 lei valoare neeligibilă a proiectului. Valoarea TVA  aferentă cheltuielilor eligibile este de 1.391.246,14 lei.

Organizarea Comitetelor Consultative Cetăţeneşti

1. Poate fi membru al Comitetului Consultativ Cetăţenesc orice cetăţean cu domiciliul în municipiul Arad, in zona desemnata (cartier), cu vârsta minimă de 18 ani care este ales prin tragere la sorti cu sprijinul Biroului Judetean de Administrare a Bazelor de Date prin Evidenta Populatiei Arad. In cazul in care refuza in scris sa faca parte din Comitetul Consultativ Cetatenesc, este ales un alt membru in aceleasi conditii de pe lista de supleanti;

2. Fiecare Comitet Consultativ Cetăţenesc va fi format din 11 membri;

3. Durata mandatului membrilor Comitetului Consultativ Cetăţenesc zonal este de un an;

4. Se vor constitui 20 de Comitete Consultative Cetăţenesti;

5. Comitetul Consultativ Cetăţenesc va avea un birou alcătuit din 1 preşedinte, 1 vicepreşedinte şi 1 secretar care organizează activitatea comitetului. Conducerea Comitetului Consultativ Cetăţenesc zonal se alege pe o perioadă de 1 ani.

6. Nu pot face parte din Comitetul Consultativ Cetăţenesc membrii aparatului legislativ sau executiv local.

Proiectul de Hotarare, in ORIGINAL, privind aprobarea documentului de politica publica in format PDF este AICI

____________________________________________________________________________________________________

Observati ca Falca nu  foloseste culoarea portocalie.

Va invit sa cititi si aici:

Doi tineri din Vereşti – Vania

Despre criza, ideologii si alte subiecte TABU – Victor Ponta

Revoluţia începe la Roşia Montană! – Lupta pentru Rosia Montana

life in pictures -12- Maica Tereza – Rokssana

Refugia – Teo

Mihail Sadoveanu(5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961), scriitor român – Supravietuitor

Cine conduce Romania? (articol de pe blogul lui Adrian Nastase) Raspunsul domniei sale este FRICA – Razvan

Trecutele iubiri – Per aspera ad astra

Asemănări – Popa Teapa

Pi la muica – Nea Costachhe

Grecia – Guvern de uniune nationala… – Motanul

Şi căţeii citesc meniul! Life in pictures 3 – Mirela

viva la…. – Mesterul Manole

Si Talica, Coane Plesule !?? – Marcus

Gandeste-te la asta… – Luna patrata

Bucurestii anilor ’50-’60 – Povesti de Bucuresti 13 – Zina

What Is The CISS And How Does It Work? – Theodora

De ce inchidem ochii atunci cand ne place de cineva? – Daniel Urda

Romania mea – Derbedeul isarescu si metroul ! – Basarica

People are made of places… – Androxa

Donauried – Andi Bob

Monica Bellucci – Sedinta Foto – Alex Mazilu

Delphi Diesel Systems – Bibliotecarul

17 gânduri despre „In Arad – Reactivarea comitetelor cetăţeneşti de cartier

 1. Cineva, pe bună dreptate spunea, că toţii interlopii sau infractorii vor ajunge să facă parte din „comitetele cetăţeneşti”. Nu, deci, e o vrăjeală de doi lei cincizeci – o manevră băsistă care are ca scop atragerea electoratului cu viziuni de stânga, spre dreapta lui Băsescu, într-un cuvânt să „tragă din votanţii USL” către PDL şi UNPR. Ăsta-i scopul. Evident că se vor aloca sume şi fonduri fabuloase (din banii noştri ai tuturor cetăţenilor acestei ţări) lui Falcă ptr. „comitetele” sale. Trist şi strigător la cer este că sunt mulţi proşti care pot fi exploataţi şi manipulaţi la greu. Cumva, lui Falcă o să-i iasă „manevra”, cu atât mai mult cu cât no să-l lase Băsescu şi Udrea fără bani la „comitete”.

  1. @mihaic3001
   Situatia in Arad esste foarte grea … practic pdl-ul are toata puterea si nu avem mari sanse sa ii invingem
   Dupa parerea mea nici un om de stanga intreg la cap nu ar avea de ce sa il voteze pe basescu si ai lui … dar din pacate sunt multi prosti

   1. Oricum Theodora, la nivel de partid, PSD-ul s-a dus în jos după schimbarea lui Geoană. PC-ul a plecat din alianţă, apoi la nivel de organizaţii locale au fost promovată şi încurajată incompetenţa, nesimţirea, găşculiţele şi tot ceea ce n-are absolut nimic în comun cu VALOAREA POLITICĂ şi COMPETENŢĂ. Un fel de viermuială fără de sfârşit …

 2. Bravo lui!!! ii abureste pe fraieri creind impresia responsabilizarii, mai ciupeste niste fonduri si strange bani pt el si partid
  Pana la urma e ceva, opozitia cu ce vine??? cu un referendum impotriva unei legi inexistente??? cheltuie boul ala de la Constanta bani publici aiurea si se mai face si de cacao neputand mobiliza oamenii??? mai bine sa doarma in masina la trecerea de pietoni(cum a mai facut-o), dar vad ca marea preocupare a conducerii PSD e prostanacul!!!
  e ffff bine! priviti stimati colegi cum va castiga PD_L la anul guvernarea!!!

  1. Ai dreptate Olimpiu !
   În vara lui 2009, ca membru de bună credinţă PSD, am sesizat la conducerea de la Constanţa că un primar PSD, şi preşedinte de organizaţie locală PSD la vremea aceea, are gânduri trădătoare (concret – mi-a propus să mă recomande unui înalt … pedelist de la judeţ, ptr. a ajuta în campania electorală a lui Băsescu – tu înţelegi despre ce vorbesc ?). Eram nou în organizaţie şi nu prea mi s-a acordat credit. În fine, am desfăşurat campania electorală ptr. Geoană şi PSD, unde spre mândria mea am avut cel mai bun rezultat electoral din oraş (mă refer la secţia de votare unde am fost responsabil) şi cel mai bun scor electoral din judeţul Constanţa la „trântirea referendumului” propus de Băsescu. A fost munca mea şi rezultatul activităţii mele. În cadrul organizaţiei PSD (în ciuda locului 2 pe ţară obţinut la „prezidenţialele” din 2009) am remarcat multe lucruri necurate, multe mizerii, multe nereguli şi multe, multe, multe lucruri neortodoxe. Se întâmpla imediat după ce-l „curăţise” pe Geoană de la şefia PSD-ului. I-am adresat un email lui Ponta în care în vreo 4 pagini i-am descris cu lux de amănunte tot ce se întâmplă la nivelul organizaţiei locale. M-au îndepărtat din organizaţie, s-au apărat unii pe alţii, etc. M-am scârbit şi numai m-am dus pe acolo şi până nu se intră pe un făgaş normal , nici nu am să mai trec pe acolo.
   Reversul – acel primar pesedist, acum 3 săptămâni a trădat oficial partidul (el oricum o făcea demult jucând la „două capete”). În comuna pe care o păstoreşte, a uneltit împotriva PSD-ului – prezenţa la referendum acolo a fost de … 2 %. În organizaţia din care mai fac încă parte, a fost instaurată o altă conducere, aleasă nedemocratic, pe „sprinceană”, care sunt „praf” dpdv politic. În aceste condiţii, cu astfel de „strategii” adoptate de PSD-ul lui Ponta, mă întreb, cum dracu să nu avem Băsescu şi PDL până la moarte ?
   Este o istorie pe care am vrut să ţi-o spun, cu aceasta confirmând cele postate de tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s