Atentie!!! – Coalitia de guvernare a decis comasarea alegerile parlamentare si cele locale din 2012 – USL ameninta cu motiune de cenzura

Coalitia de guvernare a decis comasarea alegerile parlamentare si cele locale din 2012.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca in sedinta de luni a coalitiei s-a convenit comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012, reducerea numarului de parlamentari si mentinerea Parlamentului bicameral.

” Noi am discutat luni în coaliţie câteva principii şi se conturează o decizie, un compromis atât din partea noastră, cât şi din partea PDL. Aceste principii cu care am fost de acord cu toţii înseamnă comasarea alegerilor anul viitor, undeva în noiembrie, rămânerea la sistemul bicameral, cu reducerea numărului de parlamentari. La Camera Deputaţilor numărul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat rămâne varianta cu 88 de senatori, câte doi pentru fiecare judeţ şi câte unul pentru fiecare sector al Capitalei”

La Senat se doreste un sistem de vot uninominal si la Camera Deputatilor un sistem mixt.

Potrivit intelegrii din Coalitie, numarul parlamentarilor se va reduce de la 417 la 388 si vor ramane 300 de deputati si 88 de senatori.

„Coalitia a cazut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputati, 88de senatori si un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Aceasta treime va depinde de rezultatul inregistrat la referendum pe care il vom avea abia in luna ianuarie. In cel mai scurt timp cu putinta, coalitia va elabora legile necesare pentru a fi promovate in Parlament”, a declarat Verestoy Attila.

Informatii pe surse spun ca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru ca aceste masuri sa fie adoptate.

Asa se intampla cand romanii nu ies la vot si prin neprezentarea lor permit UDMR-ului sa obtina rezultate de 7- 8% la alegerile parlamentare.

Cu 6-7% parlamentraii UDMR, negociaza, fac compromisuri si hotarasc soarta Romaniei.

USL ameninta cu motiune de cenzura

Liderul PNL Crin Antonescu a subliniat ca USL va depune motiune de cenzura daca  Guvernul isi va angaja raspunderea, pana la finalul acestei luni, la pachet pentru comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari.

Suntem de acord cu reducerea numarului de parlamentari, o reducere semnificativa, si nu una de fatada, care sa respecte principiul constitutional al proportionalitatii. Nu suntem de acord cu comasarea alegerilor, care incalca spiritul democratic, dreptul cetateanului de a fi lamurit exact pentru ce voteaza. Daca Guvernul recurge la angajarea raspunderii la pachet, comasarea alegerilor plus reducerea numarului de parlamentari, am decis sa initiem o motiune de cenzura

Va invit sa cititi si aici:

Ars Poetica – Vania

Idealist – Teo

PUSCARIABILUL VOLOSEVICI ANDREI, CAMPION IN LUPTA PENTRU ELIMINAREA VULNERABILITATILOR SIGURANTEI NATIONALE – Vlad

DIN NOU DESPRE ROŞIA MONTANĂ şi NEMERNICIA CONDUCĂTORILOR ŢĂRII,ŞPĂGUIŢI şi ŞANTAJAŢI PENTRU A DISTRUGE ROMÂNIA!!! « Munţii cu brazii înalţi / De-ale LUI mâini sunt lucraţi » – B Marinescu

PSD – UN PARTID BOLNAV DE DERUTĂ CRONICĂ – Lupta de clasa

Benjamin Fondane(14 noiembrie 1898 – 2 octombrie 1944), critic, eseist, poet și teoretician literar franco-român de etnie evreiască – Supravietuitor

Singur by Starea NATIUNII and Marius-Adrian Porojnicu – Starea Natiunii

life in pictures -13 – perseverenta – Rokssana

Capitolul XXXIX – Per aspera ad astra

Banii n-au miros nici pentru Trustul Intact! – Nea Costache

Pe scurt… – Motanul

Zeiţa Ciocolată şi parfumul său. Invitaţie – Mirela Pete

Problemele Reşiţei în 1919 – Mircea Rusnac

îî, îî… – Mesterul Manole

Adio Geoana, Succes USL! – Marcus

Zi rece de noiembrie… – Luna patrata

Un sărbătorit de marcă (1) – Coltu de muzica

O decizie care demonstrează că în PDL disciplina de partid înseamnă exclusivitatea pupincurismului şi servilismul… ca sport extrem – Bibliotecarul

Reducerea numarului de parlamentari, tema electorala – Basarica

PSD-ului i-a intrat o geoana-n ochi! – Augustin

Color in my life… – Androxa

Cinque Terre – Andi Bob

Publicitate

32 de gânduri despre „Atentie!!! – Coalitia de guvernare a decis comasarea alegerile parlamentare si cele locale din 2012 – USL ameninta cu motiune de cenzura

 1. Moţiunile de cenzură din păcate, au devenit o glumă tristă ptr. românii de rând. Ponta văd că-i mai ocupat să-l dea pe Geoană afară din PSD şi să pună pe tavă lui Băsescu funcţia de Preşedinte al Senatului. Deşi sună cinic ce spun, dpdv al PDL-ului, mi se pare normal să „pedaleze până la fund”. Anormală mi se pare atitudinea lui Ponta, mai preocupat de excluderea lui Geoană decât faptul că mai are puţin şi PDL îi calcă şi copilul pe gât prin aberaţiile pe care vor să le treacă prin asumare.
  De unguri nu mă miră că au adoptat o astfel de poziţie. Se aştepta oare cineva normal la cap ca ungurii să îi doară undeva de interesul acestui popor ? E bine – pe sistem – acum ar spune Fernando de la Caransebes – în 2013 trecem cu pasaport din judeţul Braşov în jud. Covasna !

   1. N-am înţeles la urmă,cine se va ocupa de problemele de interes naţional????Cumva udemereul?????Căci pe alţii,cinstit şi sincer,nu prea îi văd?????
    Şi vorba lui Mihaic3001,trecerea cu paşaport din Braşov în Covasna în 2013 este o reală problemă de interes naţional!!!Şi cine ridică această problemă de interes naţional???Ai ghicit,udemereul!!!Mai sunt şi alte probleme de interes naţional de care să se ocupe şi alte forţe politice în afară de udemereu?????
    Se pare că NU şi totul este intrat în normalitate!!!!!
    Gogoaşa gogonată-USL are alte probleme prioritare,nu are nici timp şi nici chef de probleme de interes naţional!!!AVANTAJ CÂRMACI!!!NE-A ŢEPUIT,NE-A CIURUIT şi acum cu ajutorul USL va FACE BIS şi pe urmă TRIS şamd .. !!!

 2. USL ameninta!! aproape ca mi-a stat inima in loc si i-am si compatimit pe nenorocitii din coalitia guvernamentala!
  deci dupa ce nici macar un miorlait nu au scos cand au trecut legi care ingradesc drepturile omului, care batatoresc drumul spre statul politienesc, onorata opozitie ameninta cu motiunea!!!! si acum ce trebuie sa fac??? sa ma cutremur, sa rad, sa plang, sa injur????? sau mai bine sa accept invitatia lui Ponta:,, veniti la circoteca PSD!!!!”
  ghinionul meu ca nu-s jurnalist si prefer sa stau sa privesc cum opozitia are vaga senzatie ca pacaleste fraierii!!!
  si by the way: cica se vor depune si doua motiuni simple contra lui Igas si Boagiu….. mai e ceva de zis????

    1. @olimpiu
     ai grija la exprimare „arme adevarate” ca te cauta serviciile pe acasa 🙂
     Pai nu stiu ce arme …. coalitia criminala are aproape toata puterea …. motiunile nu au cum sa treaca ….. doar alegerile ne mai pot salva …. dar dupa cum vezi …. au grija sa le castige portocalii

    2. Subscriu 100% Olimpiu!ARME ADEVĂRATE-ASTA ESTE SOLUŢIA!!!
     Am scris-o din 31 mai 2010!!!Poate nu aşa cum s-a întâmplat atunci,dar ceva inspirat din ceea ce s-a întâmplat atunci în România.Oameni adevăraţi cu metode radicale adevărate.Poate ar fi bine să citiţi/recitiţi şi să veniţi cu variante fezabile la metoda lui Eugen Alimănescu care a preluat modelul american al lui Elliot Ness:
     http://bmarinescu41.wordpress.com/2010/05/31/incoruptibilii/

 3. Sarut mana, Theo! De un an de zile il astept pe Ponta sa vina cu solutia de suspendare a tartorului de la Cotro’ si, cand colo, el se screme sa-i dea sefia senatului pe tava. Cat timp basila nu se intoarce, pardon, nu este intors, la popor va baga dracii in coalitia USL sa o intarate spre dezbinare. Nu Geoana e problema romanilor ci base’. Dar Ponta are ochelari… de cal.

  1. @Ică Şt. O. Victor
   justificarea a fost ca au nevoie ca pe postul ala sa fie un om sigur …. ca geoana ar fi dovedit ca face mai mulkte jocuri …. sigur ca basescu face tot ce poate ca da destrame USL …. ma mir ca nu se prind si polticienii din USL

   1. Nu se prind sau „se fac” că nu se prind???????
    Trebuie să-ţi destănui un „mic” secret de-al „micului” Titulescu!!!
    Pe vremea când era procuror a fost racolat de gen. C. B. ca „fantomă internă”!
    Rolul lui a fost de a rezolva „corect” orice dosar al „oamenilor protejaţi” care i se repartiza spre instrumentare.Oare cârmaciul nu este în perfectă cunoştinţă de cauză cu acest lucru?????Şi după cum îl ştim,nu se foloseşte acum de acest lucru???Nu cumva chiar numirea lui Ponta a fost premeditată de cârmaci deoarece pe Geoană nu-l avea cu nimic spectaculos la mână???
    Sunt variante,variante,variante, ….. !!!!!

    1. Este doar … o variantă!Dar la cum se derulează evenimentele este recomandabil să luăm în calcul toate variantele!Nu se ştie de unde sare iepurele!Şi mie mi-e greu s-o cred dar asta nu înseamnă că nu trebuie s-o iau în colimator (calcul) şi s-o neglijez total!!!

 4. Ponta asta a avut dreptate cu circoteca PSD. am privit uimit cum Geoana iese la o conferinta de presa citand cuvant cu cuvant din postarea pe blog a lui Victor Ciutacu. Acum privesc la fel de uimit poantele lui Ponta…auzi alearga dupa Geoana sa-i ia inapoi bata de baseball…
  deci pot admite ca Geoana e un prostanac de securist acoperit , reactivat cu-n scop de baietii carora le mareste piticul idiot bugetul, dar ca Ponta exceleaza in glumitze stupide mi-e mai greu pt ca ma gandesc: sunt oamenii pregatiti sa infrunte masinaria statului politienesc???????

  1. @olimpiu
   Nu stiu … sper ca sunt oamenii pregatiti …. hai sa nu exageram … a fost o figura de stil … pe mine m-a socat cand i-a spus lui Radu Tudor ca este o magarie daca presupune ca el (Ponta) nu vrea sa il dea joc pe basescu … eu asa am inteles … poate, sper ca nu am inteles bine …. nu este bine sa jignesti un ziarist … mai ales un analist militar 🙂 ca Radu Tudor

   1. il vedem azi la Gadea. L-am pierdut pe Patriciu. a fost la Turcescu dar eu nu ma uit la B1, in schimb ma delectez cu chiorul pe TVR. chiar mi-era rau de la fiere si nu stiam cum sa vomit, ma ajuta asimetricul

    1. „in schimb ma delectez cu chiorul pe TVR. chiar mi-era rau de la fiere si nu stiam cum sa vomit, ma ajuta asimetricul”!!! EXCELENT!!!
     A ajuns şi vraciul number one pe lângă toate celelalte calitîţi remarcabile!!!Să mai zicem că nu se gândeşte la popor!!!
     Chestia cu „asimetricul” e dulce tare!!!SUPERBĂ!!!
     Meriţi o medalie de la ASIMETRICUL că prea i-ai zis-o pă bune!!!
     Cred că şi el s-ar bucura dac-ar citi şi s-ar autofelicita cu o porţie dublă de VISIKI !!!

   2. Eţti chiar aşa de naivă să crezi că ai fost omisă de la monitorizarea atentă a slugilor din SS????În dealul cucuvelei se ştie TOTUL de peste TOT şi despre TOŢI FĂRĂ NICI O EXCEPŢIE!!!Nu-ţi face iluzii deşarte.Împacă-te cu ideea şi TOT ÎNAINTE!!! (că parcă era mai bine înainte-zic unii nostalgic).Nouă cu-a brânzii zece!

    „De e scris şi pentru noi
    Bucuroşi le-om duce toate
    De e pace,de-i război”

    Sau şi mai clar,concret şi la obiect!!!

    Allons enfants de la Patrie,
    le jour de gloire est arrivé
    Contre nous de la tyrannie
    L’étendard sanglant est levé.
    L’étendard sanglant est levé:
    Entendez-vous dans nos campagnes
    Mugir ces féroces soldats!
    Ils viennent jusque dans vos bras
    Égorger vos fils et vos compagnes.

    Refren:
    Aux armes citoyens,
    Formez vos bataillons.
    Marchons! Marchons!
    Qu’un sang impur
    Abreuve nos sillons
    IMNUL NAŢIONAL AL FRANŢEI NE LUMINEAZĂ CALEA CEA DREAPTĂ !!!

 5. ISĂRESCU, la reuniunea ORGANIZAŢIEI CARE „CONDUCE” lumea. EXCLUSIV
  Comisia Trilaterală, una dintre cele mai puternice şi influente organizaţii mondiale, s-a reunit la acest sfârşit de săptămână la Haga (Olanda), printre participanţi numărându-se şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Pe lângă şeful BNR, care este în prezent membru al Comitetului executiv al Comisiei, România mai este reprezentată în Trilaterală de încă doi români – Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI şi Răsvan Radu, care conduce UniCredit Ţiriac Bank, ultimul devenind membru al organizaţiei în toamna acestui an.
  Comisia Trilaterală este o asociaţie particulară înfiinţată în 1973, la iniţiativa afaceristului american David Rockefeller. Comisia nu şi-a ascuns niciodată intenţiile de propagare a globalizării, dar susţine că o face exclusiv spre binele general. Comisia este formată din industriaşi, şefi de bănci, actuali şi foşti prim-miniştri, membri în diverse guverne ale lumii.
  Comisia Trilaterală este considerată „cel mai influent grup de lobby din lume”, fiind pusă pe aceeaşi treaptă cu faimosul grup Bilderberg.
  În ultima zi a reuniunii dezbaterile au fost axate pe globalizare.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http://www.gandul.info/international/isarescu-la-reuniunea-organizatiei-care-conduce-lumea-exclusiv-8967982

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s