Cristian Preda a uitat ca este un produs al ceausismului tarziu? Sa ii aduncem aminte atunci

Cristian Preda

Cristian Preda, tovarasul Cristian Preda, cel care se pregatea in 1987 sa devina “omul nou” dorit de Ceausescu, ajuns acum mare anticomunist a uitat ca este un produs al ceausismului tarziu. Sa ii aduncem aminte celui care, daca nu venea Revolutia, era acum profesor de Stiinte Politice la Stefan Gheorghiu si contribuia la edificarea societatii socialite multilateral dezvoltate si inaintarea Romaniei spre comunism.

Pentru cei care nu stiu cine este de fapt europarlamentarul Cristian Preda, cel care ne vorbeste despre anticomunism, despre ideologia de dreapta si despre principii:

Cristian Preda a devenit membru al PCR in 1987, in anul 2 de facultate, cand muncitorii revoltei anticomuniste de la Brasov erau macelariti si torturati de fortele regimului pe care el se pregatea sarguincios sa il serveasca.

Cristian Preda  a fost membru al Comisiei de Cenzori a Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) si responsabil de organizarea Conferintei Nationale a UASCR din 1988.

Cristian Preda a absolvit Facultatea de Filosofie, facultate care, in acea perioada, insemna de fapt „socialism stiintific”.

La Concursul profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea „Materialism dialectic si istoric”,  a obtinut 20 de puncte.

Lucrarea sa era o oda la al XIV-lea Congres al PCR si 45 de ani de la „revolutia de eliberare sociala si nationala, antifascista si antiimperialista de la 23 august 1944“. Concursul a fost aprobat de tovarasa Elena Ceausescu.

Temele la care Cristian Preda s-a dovedit eminent:

Concepţia PCR, expusa de Secretarul General al Partidului, tovarasul Nicolae Ceauşescu, la sedinţa Plenarei CC al PCR, a organismelor democratice şi a organizaţiilor de masa şi obsteşti din 28 noiembrie 1988 despre unitatea, continuitatea şi etapele procesului revolutionar în tara noastra, despre marile transformari revolutionare ce constituie continutul si definesc specificul fiecareia dintre aceste etape“,

„Ce este partidul revoluţionar al clasei muncitoare?“,

„Dialectica contradicţiilor în viata sociala. Conceptia PCR a Secretarului sau General, tovaraşul Nicolae Ceauşescu, despre cunoaşterea si soluţionarea contradicţiilor în socialism.

As vrea  sa imi raspunda Cristian Preda la urmatoarea intrebare:

Basescu Traian nu este un produs al ceausismului?

Va invit sa cititi si aici:

Planul individual – Hari Bucur-Marcu

Vă salut! – Hari Bucur-Marcu

Dicţionar de rime – Vania

O viata pentru fotografie – Alex Mazilu

Movie time (3, dacă nu mă înşel) – The Proposal – Coltu’ de muzica

despre rost si destin – Rokssana

prea multul – Mesterul Manole

Cartonul cu oua – Popa Teapa

Vulpoiul predicator – fabula – Teo Negura

2012 anul cu perspective diferite! – Basarica

59 de principii ale profesorului de succes (51, 52) – innerspacejournal

Stiri scurte1: 06.01.2012 – George Valah

O Opinca Romaneasca Pentru Dragul De Conational Maghiar – Marcus

Publicitate

63 de gânduri despre „Cristian Preda a uitat ca este un produs al ceausismului tarziu? Sa ii aduncem aminte atunci

 1. Pingback: Maus « Ioan Usca
   1. Şi cu ce ne deranjează pe noi chestia asta,dimpotrivă iată că ne este de un mare ajutor.Evident că vrea să lovească în UDMR cu toate mijloacele,se vede şi din avion,dar de data aceasta …..AVANTAJ NOI … !!!!!!!
    Trăiască Tokes,DAR,DOAR PENTRU LUPTA DE SALVARE A ROŞIEI MONTANE!!!
    Pentru iredentismele jegoase din creierii lui mici şi bolnavi îl iert temporar până se anulează definitiv şi irevocabil proiectul RMGC,după care ……….. ţin-te bine că va fi de rău pentru bozgorul cel rău (n-am găsit altă rimă,să trăiţi)!!!

    1. Cum maaa…Tokes lupta pentru salvarea Rosiei Montana ????Am trait s-o aud si p’asta!!!…O avea oagaru’ ceva interese…nu existaaaa!!!Sau poate unde a vazut ca la ei{ in Ungaria } se impute treaba…ori a vazut ca UDMR-ul are inclusiv in randul maghiarilor cel mai scazut scor in sondaje , multumita inclusiv lui ticalosul dracului, ceia ce in definitiv nu-i chiar rau …deloc!

 2. Hmmm, faceţi ce faceţi şi mai puneţi câte o poză de lingău portocaliu. Cariera acestui individ etalează, fără posibilitate de tăgadă, figura oportunistului perfect (ca şi Băsescu, Boc, Baconschi, Oprea, Onţanu etc etc).

  Fiindcă aţi amintit de revolta de la Braşov, vă atrag atenţia că că a fost vorba de un miting neautorizat, urmat de deplasarea demonstranţilor pe un traseu neautorizat şi pătrunderea cu forţa intr-o clădire a unei instituţii a statului. Nu ştiu cu siguranţă dacă demonstranţii au fost măcelăriţi şi torturaţi, dar vă rog să vedeţi dacă represaliile s-au depărtat de ripostele „oamenilor legii” din actualitate, într-o ţară „democrată”, guvernată de partide de „dreapta”, membra a Uniunii Europene. Ce diferă? Astăzi nu se moare în secţiile de poliţie, demonstranţi paşnici nu sunt ridicaţi cu brutalitate de jandarmi, pe motiv de lipsă de autorizare?

  Nu cred că atunci, Cristian Preda a realizat motivele revoltei şi nici duritatea cu care statul a ripostat. În definitiv era un tinerel, cu preocupări specifice vârstei. Dar astăzi, să stai cu „mortul” pe masă şi să aprobi politica stalinistă aplicată de partidul din care faci parte, îmi pare un comportament cel puţin scârbos! Cu toate acestea, faţă de comportamentul „greilor” PDL, Cristian Preda îmi pare o oaie rătăcită în codrul plin de lupi …

  1. @ALM
   Ba da si astazi se moare în secţiile de poliţie, si astazi demonstrantii pasnici sunt ridicati cu brutalitate de jandarmi pe motiv de lipsa de autorizatie … acum parca este mai dureros pentru ca nu ne mai asteptam la asta … atunci stiam …. nu este o oaie ratacita … este o vuvuzea platita bine ca sa imprastie mizerii

 3. Problema e foarte simpla: Cristian Preda se gandeste sa candideze la alegerile pentru Primaria Capitalei. Ii trebuie o platforma, ceva zgomot (ca, deh, asa e in campanie!), si un atac „subtil” (nu e niciun secret ca a inceput, cu Adrian Nastase, o polemica). Vrea sa se manifeste in poltica si atunci trebuie „sa joace”.

  Dar Basescu nu si-a negat niciodata originile politice comuniste. Care nu pot fi decat ceausiste, evident (ca dejiste… mult mai greu…). Doar i-a spus lui AdrIan Nastase ca poporul trebuie sa aleaga intre doi comunisti (Basescu se includea in aceasta formula). Desi a condamnat comunismul, a declarat ca daca Ceausescu ar fi stat doar 10 ani la putere ar fi fost cel mai mare Presedinte al romanilor.

 4. Prostia este ca romanii au furat Comunismul de la rusi si ati derbedei care au creiat o organizatie inchisa, secreta care nu avea nimic cu acel sistem de ajutor social colectiv necesar unei societati moderne.In realitate comunisti romani au fost cei care stateau prin santuri si luau la bataie pe cei care aveau ceva prin casa acuzindui de chiaburi. Cu aceste elemente degenerative Comuniste s-a dus la dracu toata tara, care a fost furata si omorita de niste mirlani. Generatia comunista a doua si a treia a fost mai educata sa fure si sa omoare legalizat un milion de romani intelectuali la Canalul Dunari au fost distrusi muncind fortati la lopata 5 metri cubi de pamint zilnic. Cu aceste elemente comuniste schimbate dupa revolutie te astepti la jaf si moarte prin cei care pun botul la niste calai transformati in calugarii bunastari Romane. Nu este de mirare sa fi ajuns tara la pamint cu acesti tilhari care vrajesc si praduiesc o populatie distrusa mental care nu se mai regaseste si sa aibe o intalegere personala cind votezi esti direct implicat in acel partid care te demoleaza pe o perioada de domnie democratizata.

  1. @Yogoshima

   Cu tot respectul, stimate domn, îmi cer scuze că mă bag în discuţie, dar simt nevoia să aduc câteva precizări în legătură cu Canalul Dunăre-Marea Neagră. Canalul a fost construit în două etape, prima între anii 1949, (aprobarea planului) 1950 (Decretul nr. 75 al MAN pentru începerea lucrărilor) şi 1955, a doua între anii 1975 şi 1984 (inaugurarea la 26 mai 1984). Despre prima etapă, putem să spunem că ponderea politică (Cu partidul nostru tare ducem Dunărea la Mare) a depăşit cu mult ponderea economică. A doua etapă a avut 100% caracter economic.

   Pentru plan şi deschiderea lucrărilor trebuie să privim puţin la compoziţia guvernului României: Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ana Pauker (Hanna Rabinsohn), Chivu Stoica, Iosif Chişinevschi (Jakob Roitman), Teohari Georgescu, Vasile Luca (Luka László), Alexandru Drăghici, Emil Bodnăraş, Alexandru Sencovici (Sándor Szenkovics), Valter Roman (Ernő Neuländer), Avram Bunaciu şi alţii mai puţin importanţi, dar tot atât de vinovaţi. Dacă citiţi biografiile acestor „conducători”, mulţi alogeni, o să înţelegeţi că „musteau” de ură împotriva a tot ce fusese burghezie, moşierime şi intelectualitate (includ aici şi preoţimea creştină). Din aceste categorii, arestate şi condamnate sub diferite motive, s-a asigurat un „efectiv” de 130 de mii deţinuţi-muncitori, „cazaţi” în 14 lagăre de exterminare prin muncă forţată. Norma de muncă era de 4 mc rocă de dislocat şi transportat în cele 12 ore de lucru, pentru care primeau 750 de grame de pâine pe zi. La Poarta Alba există un registru în care sunt însemnate numele a peste 200 de morţi, dintre cei cel puţin 30 de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa acolo. Unde au fost înmormântaţi? Nu se ştie pâna astăzi!

   Etapa 1957-1984 a fost total diferită. În primul rând lucrările au fost executate mecanizat. Forţa de muncă „manuală” a fost asigurată în cea mai mare parte cu militari în termen, dislocaţi din unităţi ale MApN. Lucrările au avut suport ştiinţific şi ponderea supervizării a fost asigurată masiv de institute de specialitate (citez aici I.S.C.H., unde am lucrat şi eu) şi doar intr-o proporţie infimă de entităţi politice.

   În aceste condiţii, nici macar despre cei care au astăzi 70-80 de ani, nu putem afirma că sunt cei care se constituie ca fiind „aceste elemente comuniste schimbate dupa revolutie (de la care) te astepti la jaf si moarte”. Nu, stimate domn, cei care astăzi ne distorsionează viaţa şi viitorul n-au legătură cu Canalul şi nici cu educaţia primită (dar neasimilată) în perioada totalitarismului. Sunt oameni fără caracter, cu porniri de torţionari, oameni din rândul cărora, cândva, au apărut „ţurcanii”.

 5. Cristian Preda (caz tipic de agestru uman) nu o să-şi permită răspunsul, deşi îl ştie, la întrebarea-ţi pertinentă.
  Îl scriu eu: Băsescu Traian este o dejcţie a ceauşismului!

 6. poate la toamna se vor adeveri prezicerile lui guru Lazaroiu si se va forma din nou marea coalitie maro de fapt refacerea FSN visul de aur al matrozului si atunci Cristi Preda va fi apreciat ca ideologul noii constructii politice care va reforma Constitutia si toate institutiiile statului. AMIN!!!
  oricum profesorul Preda este de zeci de ori mai frecventabil, mai inteligent si mai conectat la democratia (atat cat mai e) din Romania decat marea majoritate a colegilor sai !
  si sincer, cand ii ai pe alde Boc, Igas, Udrea, Anastase, Blejnar si multi ff multi portocalii, nu inteleg de ce trebuie sa iti muncesti neuronii cu Cristi Preda????

  1. @olimpiu65
   Ma mir ca nu te-ai prins ce rost au „prezicerile” lui Lazaroiu … nu ai observat ca el spune ca se va face o alianta PSD – PDL si Cristian Preda spune ca se va face o alianta PNL – PDL 😀 …. nu vezi ca astia ataca din toate directiile? 😀 … nu vor altceva decat ruperea USL-ului … asta este singura lor sansa …. credeam ca ai inteles in 2 ani si patru luni de cand scriu pe blog si tu ma citesti ca eu nu ma voi alia niciodata cu verun PDL-ist …. Nici PSD si nici PNL nu au cum sa mai faca vreo alianta cu portocalii .. .. decat daca vor sa dispara ca partid …. pentru mine nu extista PDL-sit frecventabil ….. de ce am scris acest articol? … nu suport minciuna si obraznicia

 7. Nu . Nu a uitat. Confirma.
  Si de fapt el este ce comndamna cu vehementa : OMUL NOU al socialismului. Adica parvenitul socialismului dispus sa sustina orice, oricand ca sa isi asigure bunastarea dand din gura! Si nu este singurul!!

 8. Felicitari Teo…vad ca multi dintre cei ce scriu de regula la A.N sau la V. P pe blog te ” viziteaza” si sint… printre cei mai buni !Felicitari , inseamna ca esti o forta, iar eu sint fericit ca ma pot lauda, cu amicitia ta.La mai mare!!

  1. @Marian
   Nu sunt o forta ca daca afirm asta se supara lumea … sunt un nimeni al carui blog este foarte bine indexat de google si acest de fapt se datoreaza in primul rand voua celor care intrati sa cititi si comentati aici.

   1. Vi pe 15 ianuarie la Clubul Blogarilor Liberali ?Alina Gorghiu , daca nu ma-nsel vine acolo …este ceva cu ocazia aniversarii Luceafarului nostru.

    1. @Marian
     As vrea sa ajung dar nu pot sa promit ca nu pot sa stiu ce se intampla pana atunci … daca tata se simte bine in ziua aia ajung sigur

 9. Te întreb retoric, Teodora, este vr-unul dintre parlamentarii noștri, fie din opoziție fie de la putere să nu se fi format la școala comunistă, indiferent de nivelul de instruire? Eu nu stiu sa avem parlamentari mai tineri de 35 de ani

   1. Theo,nu fi aşa sigură.Merită să citeşti 2 comentarii la un articol din Qmagazine din 27 mai 2009 ” victor ponta arunca pisica codurilor in curtea lui catalin predoiu „:
    1. securica (guest)
    Oooh ! Fantoma lui Titulescu. Floriana draga, macar din curiozitate, scrie o cerere la SIE, sa-ti spuna de cand figureaza Ponta pe statul Directiei H256, una din urmasele vestitei Brigazi Speciale U Fantome. Pai de cand a dat ordin sa fie recrutat de catre ultimul sef al directiei, generalul Cornel Biris, nume de cod Gruber. Daca nu crezi, intreaba-l pe Biris ca sta pe Mosilor in blocul cu magazinul Tata si Fiul la parter sau duminica la biserica Sfintii Voievozi, unde sotia sa Ana este cenzor.
    Auoleu ! Uitai. Cea de a doua jumatate a Brigazii U Fantome era Formatiunea R sau Directia R din subordinea generalului Adrian Isac. Cu asta e tare nasol. Mai bine tac.
    2.Floriana Juncan
    Draga Securica, iti MULUMESC !!! Sper sa ramai constant cititor al revistei si sa contribui, macar informativ, la bunul mers al revistei spre informarea opiniei publice. Promit sa cercetez !!!!

    1. Nu ştiu ce grad are duduia Floriana Juncan, dar îl are. Nu ştiu nici în care Direcţie, Brigadă… Fantomiţe? Vampiriţe? (astea care sug…sângele şi, concomitent, informaţii).
     N-ai de unde să ştii dacă securică ăsta nu e un alter ego al dumneaei, care dorea să aducă la cunoştinţă trecutul lui Ponta şi nu ştia cum. Nu zic că n-o fi şi Ponta băiat cu ochii albaştri.
     Amuzant răspunsul ei: „…să rămâi constant cititor al revistei şi să contribui, măcar informativ…”
     Ei? Ce zici? Sintagma „a contribui informativ” e un reflex verbal, nu ţi se pare? De câte ori zicem noi, civilii, de-astea cu „informativ”? Şi cum adică „măcar informativ”? Păi, cum ar fi putut să mai contribuie? Să-şi dea numele şi cnp-ul şi să-l angajeze jurnalist, nu?

    2. Evz:Enumeraţi cinci politicieni pe care îi admiraţi. Descrieţi-l pe fiecare într-un cuvânt.
     FJ:Pot în câteva cuvinte?
     1. Ion Iliescu. Am crescut lângă el, ca jurnalist, de când aveam 18 ani.
     2. Adrian Năstase. Singurul vizionar din politica românească.
     3. Radu Berceanu. Stă mereu în picioare, deşi mulţi îl vor prăbuşit. Mă credeţi că mi-e greu să mai găsesc încă doi?
     O ziaristă „singură pe lume”
     Floriana Jucan s-a născut pe 1 decembrie 1974, la Bucureşti, şi este licenţiată în Drept Administrativ (Facultatea de Administraţie Publică „Gheorghe Cristea”, Bucureşti). A absolvit Cursurile Institutului de Sociologie Juridică Onati, Spania (1998), Cursul Post universitar de Criminalistică al Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” (2001) şi Colegiul Naţional de Apărare (2003). A fost redactor politic la „Evenimentul zilei”, acreditat la Preşedinţia României (1992-1996), redactor po li tic la „Ziua”, acreditat pe lângă Guvernul României (1996-2000), director al departamentului Politic, revista „Star” (2003-2006) şi general manager al propriei publicaţii, „Qmagazine” (2006 până în prezent).
     A publicat la vârsta de 16 ani volumul de poezii „Podoabe de suflet” şi romanul „Ambasadorul” (1996). Urmează să publice cartea „Singură pe lume”, în care reuneşte toate articolele apărute sub titlul „Jurnal” în ultimii ani.
     http://www.evz.ro/detalii/stiri/floriana-jucan-mogulul-cu-fusta-844348.html#ixzz1islWwm55

   2. l-ai si gasit!!! din pacate ,,carlanul” e format la scoala guvernului AN…adica… ce sa mai zicem stim ce a fost dar vad ca uitam repede, maine- poimaine il vedem pe Base mare reformist al statului in cartile de istorie, cu Udrea langa el fireste!!!!!

    1. @olimpiu65
     De ce din pacate Olimpiu?
     De ce nu din fericire?
     La ce scoala ai fi vrut sa fie format? La scoala lui Vanghelie sau a lui Geoana?

 10. Cristian Preda este o „victimă” şi nu un „călău”. Problema sa este că este îndeajuns de protestatar în PDL încât trebuie să asigure din când în când PDL-ul că-i este loial.

  Domnia sa nu a cerut să se nască în socialism, domnia sa nu a cerut să vină revoluţia. Istoria se schimbă de multe ori brusc, dar aproape de fiecare dată fantomele trecutului se sting foarte, foarte lent.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

   1. Hi, hi, ce radicală sunteţi astăzi! Faceţi o confuzie între studii, ocupaţie şi caracter. De fapt nu o confuzie, ci un talmeş-balmeş! Sincer să fiu, nu regret nimic din tot ce am învăţat şi din ce am făcut. Toate m-au ajutat să mă descurc binişor după decembriadă. Dacă totuşi regret ceva, regret că a avut loc prima schimbare bruscă şi brutală a istoriei, în 1946. Sunt sigur că astăzi, aş fi avut posibilitatea să vă ofer un loc de muncă mai mult decât agreabil …

    1. @ALM
     Poate … oricum eu vorbeam strict de Cristian Preda si nu de ceilalti absolventi de Filozofie sau de Stefan Gheorghiu
     Stiu ca v-ati descurcat bine … si va doresc sa va descurcati EXECELENT … pentru ca sunteti un OM bun … dar nu inteleg legatura … repet m-am referit strict la Cristian Preda care s-a trezit acum cateva zile sa ii eticheteze pe unii drept „produs al ceausimului tarziu” …. EL … pune eticheta …. asta m-a mirat? cum sa puna el eticheta asta cand el insusi un produs al acelei perioade? … S-a trezit vorbind ca si cum pana la Revoltutie ar fi fost un dizident … asta vrea el sa lase impresia si nu este adevarat … nu a fost dizident ci este produsul acelei perioade

    2. Foarte rău! Mesajele pe bloguri ar trebui să rămână nefardate. Sunt singurele locuri publice unde ne putem exprima păreri personale, mai mult sau, mai puţin ortodoxe. Pe bloguri se vede valoarea intrinsecă şi nu cea aparentă. Florian Pitiş a exprimat o frază memorabilă într-unul din cântecele sale: „nu contează cât de lung ai părul, important e cât şi cum gandeşti”! M-am dat exemplu pe mine fiindcă, la prima vedere, ar trebui să fiu produsul „dejismului” şi „ceauşismului”, cea mai mare parte din viaţa mea consumându-se în perioadele „democraţiei populare” şi „socialismului”. Nu am avut veleităţi de dizident, dar nici de habotnic politic. M-am adaptat la regulile de convieţuire, astfel încât să nu-mi fie ruşine când mă privesc în oglindă, dar să am şi o viaţă decentă, cu mulţumiri modeste. Astfel, în cunoştinţă de cauză, mi-am permis să afirm că important este caracterul individual. Într-o singură frază, crezul meu este să nu scuipi unde ai lins şi, mai ales, să nu lingi unde ai scuipat! În plus, atunci când arunci lăturile din copaie, să ai grija să scoţi copilul din ea!

   2. Theo, azi nu doar tu, ci şi eu sunt radicală. Nu radicală şi confuză, ci de-a dreptul pusă pe scandal! :))
    Dacă e adevărat că subiectul polemicilor noastre, Preda, a participat cu o lucrare -odă la concursul studenţesc, care probabil era o sesiune de comunicări ştiinţifice, iată ce pot să-ţi relatez: şi eu am participat, în facultate, la sesiuni de com. ştiinţifice la ştiinţe sociale. Profesoarea mi-a înşirat o listă cu vreo 24 de titluri, la alegere, să fac o lucrare pe tema dată. Toate se refereau la iscusismele lui Ceauşescu, în congrese sau în afara lor. Cele mai „libere” tratau „omul nou, multilateral dezvoltat „. I-am spus că nu pot să scriu nici 10 rânduri despre aşa ceva. Al 25-lea subiect era o temă la alegere. Am ales-o p-aia şi am scris o lucrare despre kitsch. Inclusiv despre conceptul de om kitsch. Mi-a spus că-i place, dar că n-o să capăt nici măcar o menţiune. Nu-i nimic! Decât să scriu tâmpenii şi să iau premiu, mai bine muncesc la ceva ce-mi place şi nu iau nimic. Am luat premiul trei. Nu m-a arestat nimeni, nu m-a chemat nimeni să mă tragă de guler, că de ce nu l-am proslăvit pe Ceauşescu.
    Povestea aia pe care o spun până şi unii oameni de artă, că dacă nu trăgeai limbi în cur ceauşeştilor, prin spectacole şi expoziţii, erai mort, e o mare minciună. Sigur, nu mâncai de la gospodăria de partid, făceai cozi de la 4 dimineaţa la tacâmuri de pui, dar nu te aruncau în temniţă numai fiindcă nu sclipeşti, ca o macara în soare, în linia întâi a politrucilor cu ştaif.
    Oamenii aceştia au ales să le fie mai cald decât nouă, ăstorlalţi, indiferent de mijloace.
    Aşa că un sincer hai, sictir! – lui Cristian Preda şi celor ca el.

    1. @renata
     Mai nou Crsitain Preda ii invita pe bucuresteni la un vis comun … de fapt la un cosmar comun – Cristian Preda primarul Bucurestiului 😀

    2. Am văzut! Ceea ce dovedeşte că nu e doar imbecil, e şi rupt de realitate.
     S-a dovedit că românii abia dacă ştiu ce simbolizează Crăciunul. Cum dracu’ să ştie că există pe planetă un ochelarist numit Cristian Preda? Nu poţi candida la primăria unui oraş decât dacă exişti, prin ceva, în memoria colectivă a acelui oraş. Profesoraşul ăla de sport, care s-a dat în bărci cu liceencele lui, până ce una l-a băgat la pârnaie, are şanse infinit mai mari la primărie decât Preda. Şi Iri are şanse mai mari, fiindcă e unul care s-a însurat cu o curvă profesionistă, dar de mâna a treia, în direct, la televizor, făcând din ora de maximă audienţă, o zi de maximă audienţă. Măcar Iri a acceptat rolul de pitic porno. Adică e un curajos! Oprescu a făcut câteva chestii care se văd cu ochiul liber. Are girul imaginii de golan-intelectual care face deliciul prostimii branşate la reţeaua de canalizare. Da’ arătarea asta de Preda, care n-a făcut altceva decât să predea manipulare din orice poziţie, ce şanse are?

 11. @Ghita Bizonu’
  Nu am spus altceva, oricum am modificat textul ca sa nu las impresia ca ma laud 😀 …si oricum daca ar fi sa fie asa …nu eu as fi forta ci blogul adica toti cei care intra citesc si comenteaza.

 12. Observ, cu mirare, câţi dintre cititorii tăi, Theo, cad în plasa imaginii de „frecventabil” pe care o lasă acest imbecil.
  Oricât s-ar bizui pe prostime, manelişti, ţigani, diaspora fictivă, pdl-ul trebuie să smulgă voturi şi de la oameni cu nivel decent de inteligenţă. De-aia îl ţin pe alde Preda şi pa alţi câţiva ca el, ramura progresistă, ştiinţificoasă a partidului, nişte gică-contrişti care, vezi doamne, au curajul opiniei niţel diferite, că din contradicţii, n’aşa? – se naşte progresul.
  Dacă rămân la putere, şi rămân, din păcate, vor condiţiona şi ei, ca şi comuniştii, ascensiunea în carieră de apartenenţa la partidul lor. Atunci să vezi ce de persoane subţiri, frecventabile o să aibă pdl!

  1. @theodora si renata: v-am citit dialogul si pot sa spun ca am de invatat! Nici eu nu m-as fi gandit la sansele lui C Preda, in fata profului de la Monet sau a lui Iri. Oricum, acest personaj , imbecil cum spuneti voi, nu se va da in laturi (si nici PDL} sa foloseasca orice metoda de acaparare a voturilor. Ar fi trist sa vedem ca ramanerea lor la putere, va conditiona viata noastra de apartenenta de partid. Brrrr, ma trec fiori, ne intoarcem cumva in 1989? Si am fost….UTC-ist….!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s