Raed Arafat a demisionat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Santatii pentru ca Basescu nu ii suporta pe cei care construiesc, pe profesionisti. Mai este ceva de distrus in Romania?

Raed Arafat

Mai este ceva de distrus in Romania?

Mai este ceva de furat in Romania?

Cine o sa aiba un sfarsit urat, mult mai urat decat isi imagineaza?

Ghici ghicitoarea mea

Raed Arafat salveaza vietile romanilor.

Guvernarea Basescu – Boc – Udrea vrea ca romanii sa iasa mai repede din sistem si Raed Arafat ii in incurca.

Lagarelor de concentrare, inca nu le-a sosit timpul asa ca, s-au gandit ei, trebuie umblat la Sanatatea publica

Zona sistemului medical de urgenta trebuie sa fie acaparata de clientela PDL.

Batalia nu o sa fie pe calitate ci pe banii publici, pe  banii de la Ministerul Sanatatii.

De ce nu a fost cooptat Raed Arafat in comisia de elaborare a Legii sanatatii?

Comisia de elaborare a legii  nu are in componenta ei  nici un specialist in medicina de urgenta.

Raed Arafat a decis sa isi dea demisia dupa ce a fost atacat dur de Traian Basescu în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Basescu l-a avertizat pe Raed Arafat  ca ar trebui sa  demisioneze din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatătii, dacă nu este de acord cu ministrul Sanatatii.

Basescu Traian nu ii suporta pe cei care construiesc, pe profesionisti.

Basescu nu stie altceva decat sa darame, sa destrame, sa dezbine, sa dispara (vezi cazul flotei)

Romanul Raed Arafat a trebuit sa plece pentru ca nu a fost de acord cu desfiintarea SMURD.

Declaratiile lui Raed Arafat:

Se vorbeşte ca şi când nu mai sunt. Sunt şi o să fiu pentru sistemul de urgenţă

baza de discutie e banul si comertul in loc sa fie devotamentul. Nu inseamna ca sunt nici stangist, nici comunist, inseamna ca tin cu bolnavul. A aplica principiul concurentei pe sistemul de urgenta e straniu si ciudat, unul care face stop, intra in coma nu stiu cum va face alegere, el e inconstient, altul suna la 112.

se vulnerabilizeaza sistemul, nu vom mai avea acelasi sistem ca pana acum, in al doilea rand, lumea greseste cand spune ca atunci cand vine privatul vine calitate mai buna. „

e greu sa lucrezi pe urgenta pe concurenta – comerciantul va vrea sa faca profit

„alta chestie de impact pentru pacient – daca acum are un sistem de urgenta clar, suna la 112, vine masina, in viitor il va trimite la un dispecerat integrat – comerciantii vor spune ca sunt discriminati. Pe pacient, sistemul va fi mai slab

personalul medical – l-am creat dupa un model din Franta si l-am limitat la cursuri si instruire bine limitata in interiorul MAI. Maine s-ar putea sa gasesc personal instruit la nu stiu ce scoli. Nu mai avem control. La pompieri avem un control foarte strict.”

„maine o sa ne trezim ca si personalul paramedical pleaca la firmele de bodyguarzi.”

„alt aspect – unitatile de primiri urgentecu cat deschizi la competite, or sa ia de la tine medici si personal si tot.

Avem in functiune o lege foarte moderna (…) legislatia e unica parte tradusa de Banca Mondiala si copiata in alte tari.”

Daca iese propunerea comisiei Vladescu, aceasta lege va disparea. Legislatia secundara va disparea, dispare baza legala. Dispare capitolul integral despre corelarea SMURD cu Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne

„Vreau să trag un semnal de alarmă că ne distrugem ce avem, fără să fim siguri că avem ceva mai bun

„vorba de sistemul public de urgenta (…) daca vreau sa explic anumite chestii, trebuie sa inteleaga lumea ca avem un sistem de urgenta integrat, dar interdependent, nu pot sa spui ca SMURD ramane neafectat. Daca sistemul de urgenta e afectat, e afectat SMURD.”

„Intr-un sistem integrat (…) ajungem la un sistem in care va intra factorul comercial, interesul comercial. O sa devina sistemul vulnerabil. Cand ai interese comerciale si firme concurente, nu mai poti vorbi de un sistem integrat, e un sistem dezintegrat care se va dezvolta in 2-3-4 ani.”

„Nu poţi să reglementezi relaţia dintre două ministere care au acelaşi tip de activitate, dacă schimbi legea atunci unul dintre ele va dispărea. Desfiinţăm o lege coerentă cu una mai puţin coerentă

„doua audituri ale Comisiei Europene au fost facute pe programe ale SMURD. E unul din cele mai cost-eficiente sisteme care exista. Sistemul e sudat, noua propunere il va rupe in bucati

Când o să ne trezim unde am ajuns o să fie ireversibil. E un bilet dus, fără intors

Desfiintam o lege cursivă care are foarte multe lucruri in ea pentru sistemul de urgenţă, care a trecut prin mai multe teste si au rămas valabile”

De cand a venit propunerea legislativa am incercat sa atrag atentia, am incercat sa particip la primele 2 intalniri de la minister. Nu vreau sa va reproduc ce mi-au auzit urechile – ca sistemul de urgenta e nesemnificativ, ca doctorul Arafat nu a facut nimic

„mai e un aspect pe care trebuie sa-l clarific – am primit telefon de la domnul presedinte, cel mai probabil in baza unei reclamatii, cum ca doctorul Arafat e impotriva reformei – acest lucru nu se poate zice. Parerile le-am limitat la secorul de urgenta, telefonul s-a rezumat la discutie scurta – asteptati sa scrie, vom avea o discutie”

am solicitat o intalnire, nu a mai avut loc. Cred ca pe sistemul de urgenta nu sunt neaparat cel mai avizat, sunt mai multi, dar trebuie discutat la nivel tehnic. Din pacate, colegii care au scris aceasta propunere, niciunul nu are cea mai mica experienta in asistenta medicala de urgenta.”

„investitiile si licitatiile: tot indus de cei trei colegi, mai ales de unul, ca sistemul de urgenta s-a cheltuit imens, dar nu a produs efecte. S-au cumparat ambulante in 2007, in numar mare, parcul autor era total distrus. Investitia, in jur a 15 lei pe cap de locuitor in Romania. In 2009 am inceput sa luam ambulante cu numar mult mai mic, stam bine acum, am luat cu 3 lei pe cap de locuitor, in 2001, tot cu 3, s-a adaugat si elicopterul. Daca 2-3 lei sunt sume imense…trebuie sa stim ca sanatatea costa.”

„la momentul actual avem un parc relativ nou, am intrat intr-un program de dotare, din 4 in 4 ani (…) numai in ultimii 4 ani, pe linia SMURD suntem la 200 de echipaje – acest lucru e crestere de capacitate.”

„limitarea a doua ar fi resursa umana – daca nu ai personal instruit, nu vei avea ambulante, vei avea masini de transport. Trebuia sa incepem cu instruirea personalului de ambulanta.”

„intrebarea mea e – de ce modificam ce merge? Don’t fix what is not broken. Sistemul de urgenta e intr-o evolutie si e inca dependent de oameni, de mai multi actori. Un sistem ca sa ajunga matur ii trebuie ani de zile. Suntem intr-o faza avansata de evolutie, acum „Stop, intoarce-te!”

Va invit sa cititi si aici:

Stiri scurte: 10.01.2012 – George Valah

Opţiuni ferme – Vania

Make it possible – Alex Mazilu

Matinale (tîrzii) – 35 – Coltu de muzica

Raed Arafat, încă o dată aveţi stima mea – Bibliotecarul

Bravo Domnule Arafat, Huuuoooo Basescule! – Marcus

Trafic cu Hituri (runda 100) – Teo

NOI PROTESTE DEMOCRATICE IMPOTRIVA CRIMEI ORGANIZATE CARE GUVERNEAZA ROMANIA SI A MASURILOR LOR ABERANTE SI IRESPONSABILE! – Vald

Cuvinte-bucle – Symphonie

O carte demascatoare – Razvan

Jaf de proporții: Marin Condescu a vândut zăcământul de la Băița – Nea Costache

Un maghiar care vrea sa se reintoarca in Romania – Motanul

Povestea parfumată la început de an – Mirela

…şi la moartea mea… – Mesterul Manole

Calea pelerinului – despre rugăciune – innerspacejournal

Dana Grecu – o bijuterie de fata! – Basarica

BELIEVE – Androxa

Publicitate

68 de gânduri despre „Raed Arafat a demisionat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Santatii pentru ca Basescu nu ii suporta pe cei care construiesc, pe profesionisti. Mai este ceva de distrus in Romania?

 1. miza sunt banii! bani fff multi pe care gasca portocalie vrea sa-i sifoneze cu parteneri privati. in goana asta nebuna de a sifona banii ,,sanatatii” a mai cazut si capatana unui udmrist, iar acum vad ca liderul bozgoresc se da cocosel si el pe la tv
  lui Base nu-i pasa decat sa isi umple camara cu euroi si apoi sa dispara pt ca latzul se strange cu tot cu securistii lui, iar dupa avertismentele primite de amicul lui Orban din Ungaria, a cam cazut pe ganduri

 2. Theodora, hai sa fiu eu primul la spus ceva. Dupa parerea mea, asistam la distrugerea a ceea ce am castigat in 1989, adica la dreptul de opinie, la dreptul de a spune ceva chiar si contradictoriu si in esenta la democratia si libertatea de opinie pe care ne-am dorit-o! Fara pretentii de prezicator, cred ca ne indreptam spre totalitarism. Concret, parerea sefului e cea mai buna, seful nu trebuie contrazis, seful are dreptate. Iesirea telefonica imediata lui Basescu (cred ca nu a fost el cel apelat) cand a vazut emisiunea, ca si reactia violenta ma face sa cred ca este instiintat imediat de cei care-l consiliaza, sau servicii speciale, ma duce cu gandul la expresia ,,cine nu e cu mine………. ,, si ,,va sfatuiesc sa va dati demisia,,. Partea trista a povestii este ca trepadusii iau de buna parerea sefului, aplauda si trec la executare. Nu pot sti cine are dreptate, sincer, nu ma pricep, dar cred in profesionalismul lui Arafat si neg ideea ca Basescu le stie pe toate. Vi cu niste intrebari ciudate, si iti marturisesc ca in Romania mai este ceva de furat. Dupa salari, pensii, energie, resurse naturale invatamant sa. a mai ramas si sanatatea. Era deja pregatit terenul, spitale inchise sau comasate, reparatii in parte terminate, aparatura achizitionata, contracte deja licitate si deci putem lua totul la pret redus. Faina treaba! Legea va trece prin asumare (ca de obicei ) si cat de curand voi plati si la CAS si la doctor, ca asa vrea Boc . Romania are o buba de care sufera : Basescu, Udrea , Boc, Anastase! Opozitia este datoare fata de romani sa curete buba, infectia, si sa dea dreptul romanilor sa traiasca in tara lor. Haideti sa-i ajutam, ca fara sprijin nu vor avea putea. Imi pare rau, dar in fata acestor samavolnicii, nu stiu nici eu ce sa spun, dar vad cum interegul sistem de valori este demolat!. .

  1. @mircea roth
   Eu cred ca deja suntem intr-o forma de totalitarism
   „“Daca tot aveti sansa sa fiti in dialog cu presedintele, macar nu-l interupeti” – asa a zis basescu la Realitatea … un fel de Tu sa taci cand vorbesc eu … adica este un monolog nu un dialog
   legea o sa treaca prin ASOMARE nu prin asumare … am incercat o gluma
   Corect! Trebuie sa ajutam opozitia … cum sa facem?
   Sietemul de valori este demult demolat

   1. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/gata-ajunge-jos-cu-dictatorul-basescu-cat-sa-mai-decida-el-singur-totul-in-tara-asta-inclusiv-eliminarea-lui-raed-arafat-72353.html
    „Ia aminte la ce au pățit tiranii din țările arabe anul trecut… Crezi că finalul lor nu e posibil în Europa? Atunci gândește-te la finalul lui Ceaușescu… Gândul la furia oamenilor sătui de dictatură, foame, frig și umilințe, și dezlănțuiți împotriva unui tiran mizerabil ca tine ar trebui să îți dea fiori pe șira spinării. Consideră-te norocos dacă îți vei trăi bătrânețile undeva retras în niște insule… Țara asta nu te mai suportă și îți va oferi probabil, cu generozitate, șansa să te retragi de bunăvoie. Suntem, nu-i așa?, în civilizație, membri ai Uniunii Europene. Nu se cuvine să avem liderii politici fugăriți cu pietre. Dar atenție, nu rata această șansă… Uniunea Europeană nu se va grăbi să îți sară în ajutor la nevoie. Ai devenit, oricum, indezirabil pentru liderii politici responsabili de pe continent.”

   2. Gluma ta parca se ingroase. Vad ca lumea asta este deja amortita,resemnata, pesimista, indiferenta , parca robotizata, niste automate ce se misca incoerent, speriata si mai ales trista . E lucru care ma doare cel mai mult, sa taiesc fara speranta. Am vazut si in Finlanda oameni tristi, tacuti, morocanosi dar acolo e alceva, e presiiunea nordului a vremii meteo vorbind,in sufletul lor sunt optimisti si plini de viata. Cu noi este alceva, suntem ipovarati de griji, nevoi, suntem macinati de gandul ca nu ne mai baga nimeni in seama, conducatorii astia vremelnici ne fura , excrocheaza, mint, ne jignesc sau blameaza. Si inca ceva,ne desconsidera, ne injosesc. Este cel mai urat lucru. Ti-as putea spune cum se comporta si in mediul de afaceri, dar nu stiu daca te intereseaza, Oricum sunt lamentabili si de o rapacitate ferocica. Deviza lor: totul aici! Si cum sa mai dai inainte cand totul costa! Ma intrebi ce putem face, ei bine cred ca , macar scriind, sa influentam opinia romanului. Stiu ca nu e deajuns, dar este o modalitate. Si sa fim mai receptivi la chemarile opozitiei. Fara sa te jignesc, dar voi bucurestenii, nu mai stati in balcoane….,nu mai fiti indiferenti , ca la voi este puterea. E greu sa aduci oameni din tara in fata Guvernului, Ce spui te-ai suparat, sau ne dati o mana de ajutor ?.Oricum chestiunea ramane deschisa.

    1. @mircea roth
     Nu m-am suparat deloc, eu chiar ies la manifestatii … de obicei cu clubul bloggerilor liberali desi nu sunt membra PNL … ne-au alergat si jandarmii de cateva ori …. ne-au fotografiat ascunsi dupa copaci … ne-au cerut sa prezentam actele de identitate si si-au notat cu grija cum ne numim… o data ne-au intrebat de ce stationam in fata vilei din Mihaileanu … cica este interzis … noi bloggerii chiar iesim in strada dar nu putem sa inlocuim toti cetatenii Bucurestiului … eu una am fost amenintata cu moartea de un tanar PDL-ist din Cluj … vezi in arhiva bloglui …. pe strdada cand ma duceam la o intalnire cu aceeasi blogeri am fost bruscata si amenintata … fac tot ce pot Mircea … eu cred ca Bucurestiul asteapta o SCANTEIE sau mai multe … de undeva din provincie … parerea mea

    2. Vremea scanteii a trecut. Timisoara nu mai e cea fost odinioara, iar alt oras, nu vad sa poate face ceva. Chestie de mentalitate si dezbinare. Oricum, aveti in Bucuresti o treime din pensionarii tarii, dar mult mai nepasatori. Mai vehementi sunt Galatenii. Politica ultimilor 4 ani a fost numai de dezbinare si invrajbire intre toate categoriile de oameni. Firesc, asa ne-au putut subordona. Si mintii . Si fura! Incep sa regret ca nu am plecat din tara, poate eram mai linistit, nu aveam decat grija mea, nu si a angajatilor mei. E greu sa te culci seara, gandindu-te si la ce salariu le pot ida. in conditiile de acum, cu atatea taxe, impozite, si dari. Cred ca meritam si o taxa pe prostie , ca prea ii suportam pe astia. Scuze sunt nervos, azi mi-a mers prost!

    3. @mircea roth
     Imi pare rau ca ti-a mers prost astazi … sper si iti urez ca maine sa ai o zi mult mai buna .. ai dreptate in ceea ce priveste Bucurestiul … si eu ma miram cand ii vedeam nepasatori pe unii in timp ce eu ma duceam la manifestatie …toti asteapta sa iasa CEILALTI …. nu suntem solidari intre noi …. cateodata ne si uram intre noi … da, asa au reusit …prin dezbinare … ce taxa pe prostie? …. si mai rau … ca in Coreea de Nord … sa nu mai avem nici un ban … sa mancam la cantina … sa purtam haine tip …. un singur post de TV desigur portocaliu 2 ore pe zi … un singur ziar cu ode si imnuri „mult iubitului si stimatului conducator” etc
     Am trimis o cere de prietenie pe facebook … cred ca tu esti acolo … avem un prieten comun 🙂

  1. Păi aveţi impresia că muncesc preşedinţii, premierii în ţara asta? Nicidecum, bieţii oameni pierduţi prin praful ministerelor sunt cei ce aleargă, de colo-colo, după capriciilor stăpânilor politici care-i concediază ca să numească nu ştiu ce beizadea.

   1. @Bibliotecaru
    Vai de mine domnule Bibiotecar!
    Pai nu ne spunea basescu ca el munceste de rupe .. 16 ore pe zi parca asa a declarat ….. banuiesc ca si boc muncste la fel 😀

 3. Theo,
  tare imi e frica ca nu vom scapa de base curand. „boborul” roman e asa cum il stim, fara opinie si reactie…iar pe presiunea occidentului nu as pune baza, dimpotriva. base e un bun executant pentru interesele „occidentale”( nu si a europenilor). ceea ce se intampla cu orban in ungaria, nu tine de apucaturile anti-democratice ale acestuia, ci de neservirea intereselor.
  Oricum emblematica situatia: singura persoana cu atitudine si verticalitate din Romania, nu e roman! Iti spune asta ceva?

  1. @Trofin Doru
   Da, asta spune multe Doru … este adevarat ca basescu este un bun executant al intereselor cocidentale si ca il vor sustine atat timp cat va executa … probabil ca daca vor vedea ca nu ami are sustinere in popor se vor mai gandi …. VOM SCAPA ATUNCI CAND VOM VREA CU ADEVARAT ASTA
   Multumesc pentru vizitia!

   1. Theo,
    te vizitez mai des decat scriu :). scuza-mi impertinenta, da esti putin naiva crezand ca occidentului ii pasa de sustinerea poporului. stiu, sunt multi romani care inca mai cred in verticalitatea, morala, democratia occidentala. voi fi foarte probabil atacat pe tema asta, insa occidentul are multe masuri, toate tinand de propriile interese. E mult mai perfid decat il crezi. Cunoscandu-l din interior, mi-am schimbat opinia. Candva credeam si eu in el…acum sunt ceva mai rezervat.

    1. @Trofin Doru
     Si eu care credeam ca cei de pe facebook dau doar likeuri fara sa citeasca aricolul 🙂
     Nu este vorba de naivitate … stiu ca occidentului nu ii pasa de poporul roman … daca ar interveni ar face asta ca sa isi apere interesele pe care le are aici … dar daca basescu nu ar mai avea sustinere … atunci si interesele lor ar fi in pericol … deci sper eu ar putea in acest caz sa nu il mai sustina … nu ca le-ar pasa de noi

 4. Ce mai e de distrus în România: nimic. S-a distrus tot ce era de distrus. Se zice că speranţa moare ultima. Aiurea! Moare prima. Rămâne instinctul de supravieţuire. Da. Ăsta ar mai fi de distrus. Să ne temem de ziua în care se face un miting neautorizat pentru eutanasiere.

  1. @renata
   Foarte trist Renata … nu mai bine ii „convingem” pe ei sa plece o data la naiba sa ii ia?
   si sa ne lase sa traim linistiti macar daca nu bine asa cum a incercat basescu sa promita

 5. eu am un respect deosebit pentru acest medic, un om care, nefiind român, a făcut mult mai mult pentru ţara asta decât toată şleahta de nemernici care ne conduc. lui, plecînd din minister, îi va fi probabil mai bine; României îi va fi mai rău, dar nu e vina lui că pleacă, e vina politrucilor.

   1. Theodora
    Raed Arafat ESTE cetatean ROMAN !!!!!!!!!!!!
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

    PS Siria ii tara in care s-a nascut.

 6. Incercind sa intru pe blogul meu, primesc urmatorul mesaj de incurajare:
  „Blogul de la adresa augustinradescu.blogspot.com a fost eliminat. Această adresă nu este disponibilă pentru bloguri noi”. Am constatat rapid ca la fel de incurajatoare e si situatia contului meu Google: „Contul dvs. a fost desfiintat”
  Ce ziceti, sa imbrac ceva violet, sa apelez la serviciile doamnei Lisabona sau Mercedesa, ori s-o las un pic mai moale cu rogvaivul? Augustin Radescu

  1. @Augustin
   Nu se poate Augustin .. eu am intrat astazi pe blogul tau 😦
   Merg chiar acum sa verific
   V-au spart parolele 😦 😦 😦
   Doamne, nu se poate … ce faci acum? … nu pot sa cred … pana unde au ajuns astia?!

 7. @Theodora
  Citeste, te rog, ce am scris inca din 8 aprilie 2011 despre reforma in Sanatate:
  Filozofia dreptei in privinta Sanatatii

  In rest problema se reduce la un lucru simplu: actuala Putere are in vedere, prin proiectul de lege, o, hai sa-i spunem asa, reforma in domeniul Sanatatii. Dl. Arafat nu e de acord cu asa ceva. Poate nu si-ar fi dat demisia, dar Basescu i-a vorbit urat. Insa cum orice reforma din asta e una politica, ocupand o functie importanta in Stat si nefiind de acord cu politica actualei Puteri, Dl. Arafat nu avea alta posibilitate decat demisia.
  Chestiunea este alta: mie mi se pare ca glasul Opozitiei, cel putin pana acum, la reforma pe care vrea s-o faca Dreapta lui Basescu in domeniul Sanatatii, a fost destul de anemic. Stanga nu si-a exprimat o conceptie (clara) in privinta asta, a Sanatatii. Puterea a venit cu un proiect de lege. Cand s-a pus problema, inca de anul trecut, din primavara, n-am auzit ca Opozitia sa se lanseze intr-o polemica de idei cu Puterea pe marginea acestui subiect. O face Arafat, in schimb, acum!
  Pe de alta parte eu stau si ma intreb ce „reforma” poate fi asta, facuta pe ultima suta de metrii, cu cateva luni inainte de alegeri? Una pe genunchi, desigur. Nu? Chestiunea are conotatii, cred, electorale. Pentru ca Boc si Basescu n-au facut pana acum nicio reforma. Ci numai tentative. Toate nereusite. Basescu nu are cu ce sa se laude. Pe plan extern, familia lui politica il respinge si Romania nu e in Spatiul Schengen. Acuma vrea sa apara ca fiind cel ce il apara pe operatorul privat in Sanatate! Faptul ca n-au facut pana acum „reforma” este ca nici ei nu prea cred in ea.

  1. Stai sa vedem daca legea va fi votata in Parlament de catre majoritatea necesara. Sau va fi adoptata, din nou, prin asumarea raspunderii? Numai prin asumarea raspunderii nu se poate face vreo reforma. Or, asumarea raspunderii este in stilul actualei Puteri.

   Si eu cred ca Arafat are dreptate: daca va predomina factorul comercial in detrimentul calitatii serviciilor, bine nu va fi. Apoi mai este si problema pregatirii personalului ce va deservi acest sistem privat de urgenta, a celui care e acolo in ambulanta in special (dar ma refer, desigur, la tot personalul deservent). Instruirea personalului e foarte importanta. Insa aceasta treaba costa, iar firmele private, cand e vorba de bani, sunt foarte reticente. Altminteri se va ajunge sa moara pacientul in ambulanta, ca aia nu stiu ce sa-i faca. In schimb vor cauta sa ia bani cat mai multi, sa se imbogateasca cat mai mult, sa faca „trafic” cu ambulantele – cantitate, nu calitate. Adica „impuscarea” rapida a banului, in detrimentul bolnavului. Riscurile sunt foarte mari. Eu cred ca Boc e constient de asta. Din cauza asta a lalait-o pana acum. Ei nici nu cred in aceasta asa zisa „reforma”. O baga acum, in ultimul moment. Daca merge, merge. Daca nu merge, mai bine ca nu merge. Dar „noi am incercat sa reformam tara, nu ne-a lasat Opozitia”! Faze clasice! Iar daca merge, atunci, in campanie: „am facut reforma, atat de necesara, pe care nimeni nu a facut-o pana acum: am reformat sistemul de urgentaaaaa!!” (urmeaza uralele de rigoare).
   Insa Arafat a aratat (lucru pe care ar fi trebuit sa-l faca Opozitia) un pericol, cred eu, mare: comercializarea sistemului de urgenta! Adica sa-i dea un caracter comercial. Lucru care ar putea afecta negativ acest sistem de
   urgenta. Lucru care n-ar fi spre binele bolnavilor.

   Insa demisia a rezultat din faptul ca a avut pareri divergente fata de cele ale lui Basescu. Daca zicea ca Basescu si-l pupa in… aia era foarte bine! Asta e tot o faza clasica in Romania!

 8. Trebuia sa fi demisionat mai demult , de cand ministru al” sanatatii” era Cseke Attila! Acum si-a pierdut din spectaculozitate.Raed Arafat se va intoarce la ” copilul ” sau de suflet , la SMURD si poate ca o data cu revenirea sa la ” comanda ” acesta va fi si mai competitiv iar in locul arabului va fi probabil numit vreun husar de la UDMR unul care sa -si ” faca treaba” poate chiar …Cseke.Una peste alta acest arab a facut pentru Romania mai mult decat au facut multi…”.romani”.Dar doctorul DUTA de la casa de sanatate , ala care mai avea si nesimtirea sa iasa pe ” sticla ” si sa afirme ca el nu poate ” gestiona” suma care-i acum la casa de sanatate…ala cand dracu are de gand sa demisioneze ca vad ca de demis nu se grabeste nimeni s-o faca…macar pentru incompetenta.

  1. @marian
   de acesta adta nu sunt de acord cu tine …. nu vad de ce ar fi trebuit sa demisioneze mai demult… pacat ca a trebuit sa demisoneze acum .. .. din interior putea sa faca mai mult …. acum nu mai poate asa ca a plecat .. daca Duta nu poate sa ma lase pe mine … eu sigur pot … si fac curatenie acolo

   1. Cu tot respectul , draga Teo…sa fi de acord cu mine, de data asta! Pai Raed Arafat era subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii si cand era ministru Cseke Attila. Eu cel putin daca asi fi fost in locul sau asa faceam …Cum sa stau sa ma uit la figura acelui ticalos de ungur care a pus sa fie inchise spitale trimitand la moarte atati oameni a caror singura vina a fost aceea ca s-au nascut si ca inca mai traiau aici in Romania, fara sa-i dau macar un scuipat in ochi ?!Pentru ca nu cred ca ai uitat dar…chiar au murit oameni cu acele ocazii.Cat despre Duta…sti ca te-ai mai „plans ” si tu si altii cu alte prilejuri.

    1. @Marian&Theodora
     Probabil ca era mai suportabila situatia. Acuma s-a bagat tare de tot Basescu. Interesant e ca Basescu se baga, ca intotdeauna, foarte tare, si nu Boc, adica cel care ar fi trebuit sa se bage si sa faca o conferinta de presa pe tema asta. De observat ca Boc, mereu, mai mereu e in plan secund. Basescu iese in fata, la inaintare!

     Eu cred ca indepartarea lui Arafat era de mai demult planuita. Au facut-o acum, spre finalul guvernarii, anul asta fiind alegeri. Mai sunt cateva luni pana la alegeri iar guvernarea PDL doreste ca in tot Sistemul (nu numai in Sanatate) sa aiba oameni de-ai casei, pe care sa se poata bizui. Inlocuiesc pana si portarul, daca lucrul asta serveste intereselor partidului. Treaba este, iarasi, clasica. Si inutila. Clientela trebuie sa traga tare acum. Fenomenul alimenteaza suspiciunile de frauda, din partea PDL, ce ar putea avea loc la viitoarele alegeri. PDL are nevoie de oameni apropiati partidului, nu de oameni care sa manifeste o (anumita) opozitie din interiorul Sistemului, indiferent pe ce problema. Tine de o tactica electorala, iarasi, clasica. N-au nevoie de oameni care ar putea (asupra carora ar plana o asemenea suspiciune) trada, mai ales acum in prag de alegeri. Pana acum Arafat nu era „periculos”. Acuma insa se apropie alegerile… Se vede foarte clar ca nu au incredere in Arafat. De aici si indepartarea sa…

 9. Se pare ca locul lui Arafat va fi luat de Andrei Georgescu, seful unitatii de primiri urgente de la Spitalul Universitar. Dupa cum se spune la stiri, acesta n-a avut pana acum tangente cu SMURD-ul! In zadar: Raed Arafat este singurul din tara certificat pe plan international in medicina de urgenta! Ciuhodaru, cel care se vehicula ieri ca-l ca-l va inlocui pe Arafat nu poate sa-l inlocuiasca deoarece este si parlamentar. Fie vorba intre noi, Ciuhodaru este mic copil pe langa Arafat, facandu-se cunoscut cetatenilor tarii doar ca politician, acum trecut in corabia independentilor… dependenti de Basescu!

 10. off topic
  in jud Vrancea liberalii nu au votat bugetul propus de … PSD Oprisan si ghici de unde a venit sprijinul…ghici ghicitoarea mea vb nemernicului din deal!
  Ponta trebuie sa se debaraseze de nemernicii astia altfel va ajunge ca Geoana sa accepte dictatul baronilor care ii pot impune din nou alianta cu PD-L doar sa mai suga resurse de la buget!!!

 11. Ei, aţi priceput? Bădăranul şef v-a explicat că Raed Arafat n-a făcut el SMURD-ul, ci statul, cu banii populaţiei! Aaaa, dacă venea cu banii de acasă şi lăsa banii publici pentru furăciuni, atunci da, era o chestie! V-a explicat cum stă treaba cu ambulanţele la sate, cum n-ar mai trebui să facă 60-70 de km, uitând că el a creat situaţia prin distrugerea spitalelor şi policlinicilor din sate şi comune? Dar cum e cu asigurările private de sănătate aţi înţeles? E simplu, ai bani de asigurare, adică ieuroi, poţi să faci o injecţie, n-ai, scoţi limba şi zici 33 (fără să-ţi muşti limba)! Mai mult, să vedeţi ce o să traga doctorii de noi, că o să fie concurenţă, n’aşa? Ei, avem un dezastru la Casa de Sănătate, despre care bădăranul a aflat ieri, dar o să se termine după privatizarea ei, când o să plouă cu bani. Interesant că nu a pierdut prilejul să afirme ca Ludovic al XVI-lea, „L’état c’est moi” („cine ia banii, ăla, ăla, sau Noi, Statul?”)! Da, discursul a fost bun şi guguştiucii pot sa-şi bage capul sub „haripă”. Va curge lapte şi miere pe canalul de la Snagov al lui Hoară. Să trăiţi bine!

  1. @ALM
   Din cate am auzit eu Arafat chiar a bagat niste bani … dintr-o mostenire … la inceput
   Da, am inteles … eu nu am bani de asigurare … nu mai platesc satantatea de vreo 2 ani … si acum daca ma imbolnavesc am de ales ori raman acsa si astept linistita sa mor ori platesc spitalizarea si poate scap cu viata … nu mi s-a parut deloc bun discursul lui … nu cred ca a convins pe cineva care pana acum il ura …. pe idiotii care il credeau si pana acum probabil ca i-a convins

   1. @Theodora
    Vă luaţi după zvonuri? Preşedintele a zis clar: SMURD-ul a fost construit de stat, cu bani de la buget! Arafat a făcut doar o fundaţie (sau ong) unde adună bani de la fraieri. Acum, eu nu sunt aşa speriat, că a zis că „făuritorii” legii s-au inspirat din legea olandeză. Dacă era după sistemul american, atunci chiar că trebuia să ne ocupăm serios de locurile de veci. Numai că eu nu cred că s-au inspirat dupa vreo lege funcţională, ci au pus în operă „sfaturile” profitorilor de bani publici, care colcăie în administraţia de stat.

    Cu ani în urmă, pe vremea lui Nicolăescu-Mengele, a fost o criză a insulinei. Câteva luni, insulina a disparut din farmaciile speciale. Doctorul meu de atunci, întrebat de un bolnav în tratament ambulatoriu (ca majoritatea bolnavilor de diabet) ce poate face, fiindcă valoarea media a glicemiei i-a crescut în mod alarmant. Doctorul, i-a spus aproape indiferent: când o să ajungi la comă diabetică, te internăm în spital şi te stabilizăm! Vedeţi, soluţii există! E adevărat că mi-am schimbat imediat doctorul, nu fiindcă nu era insulină, ci pentru că părea că nu a aflat de ravagiile pe care le provoacă în organism concentraţia plasmatică a glucozei peste 7-8%.

    Probabil că aşa vom ajunge să procedăm şi pentru alte boli. Aşteptăm să se agraveze, chemăm Salvarea şi primim ajutor de urgenţă. Oricum, fară bani, sansele sunt minime.

    1. @ALM
     Nicolăescu-Mengele 😀 😀 😀
     Dar am inteles ca, daca ajung la Urgenta nu ma tin aia acolo decat maxim cateva ore … cica pana ma stabilizeaza … daca ma mai poate stabiliza daca nu nu

    2. Mengele a fost (dincolo de faptul ca a fost un mare criminal de razboi) un om de stiinta. refugiat in America de Sud a continuat unul din proiectele lui stiintifice cu privire la posibilitatea influentarii nasterii de gemeni. in unele sate unde si-a testat serul chiar se nasc gemeni la fiecare generatie
     atunci cum sa-l compari de operatul de amigdale cu Mengele…cu toate ca e liberal Nicolaescu in fruntea Min. Sanatatii imi aducea aminte de boul la poarta noua!!!

 12. Răscoala de la Bucova împotriva vechilului PDL-ist Ionesie Ghiorghioni – jefuirea, vandalizarea pădurilor, continuă !!! Frunză face pe niz-naiul !!!
  …curat murdar demersul penalilor , oamenii de Curte ai ayatollahului Sorin Frunzăverde…. să fie secetă mare la PD-L CS sau doar setea de bani şi putere a ” fraţilor ” penibili ?
  Din ciclul ” MAFIA LEMNULUI – AFACERI CU BUŞTENI ” – Composesoratul Bucova, Caraş-Severino – Drumul forestier din Padurea Bucova, blocat cu jeep-ul de smecherii locali, ciracii lui Gheorghioni. Dialogul vorbeste de la sine. La fel, si fundul unuia dintre cei care au blocat accesul reporterilor spre zona devastate.:
  http://www.jurnalul.ro/special/rascoala-bucova-pdl-ghiorghioni-601105.htm

 13. PSD Caraș-Severin demască acțiunea de împărțire a fondurilor către primării
  PSD Caras-Severin aduce în atenție modul clientelar față de cum sunt împărțiți banii Consiliului Județean, primarii din arcul guvernamental fiind principalii beneficiari ai acestor fonduri.
  ” În continuare consilierii judeţeni ai PSD Caraş-Severin NU vor mai vota nicio hotărâre de Consiliu Judeţean până când nu vor primi explicaţii la întrebarea: De ce municipiului Reşiţa nu i s-a acordat niciun leu, iar primăriile PSD şi PNL au rămas fără banii necesari cofinanţării proiectelor europene aflate în derulare?”
  Pen că ayatollahul masonsky frunză”verde” împarte BANUL PUBLIC după bunul său plac, d-aia !
  Mafiile PD-L : mafia PD-L Caraş-Severino prin Donul Sorin-LACHE frunză”verde” se grijesc de seceta pozonarelor perso ŞI de colectarea banilor necesari puşculiţei PD-L, deci dau acolo de unde lovelele se întorc.
  – păcăliciul Sorin-LACHE, masonul LABĂ-TRISTĂ s-a văitat şi-a schelăit întreaga zi cum că boicotul consilierilor PSD CS , vezi lume, ” întunecimea sa ” îl ia drept nici mai mult, nici mai puţin decât o sfidare la adresa celor care cică l-ar fi votat tartor al CJCS – cretinul se zuită că S-A ALES, n-a fost ales, că i-au cam tremurat brăcinarii în acea perioadă…
  – Oţelu Roşu a primit 1 miliard de lei vechi, daaar, masonsky frunză”verde” nu i-a dat de grija cetăţenilor urbei în cauză, ci DE FRICĂ ! Ayatollahul frunză”verde” moare de frica lui Iancu Simion SIMI care se zvoneşte că dacă Frunză-l mai enervează nervos mult…. ei bine, va candida la şefia CJ CS şi i-o trage cum nu i-a tras-o nima-n lume lu nima-n pociacă, nah ! Ba îl şi pârăşte la tanti Nutzi şi la Emil că sub vraja aburilor bahici ar cam fi scos pe gură cam multe la adresa lor… Alte guri de prin târg, cică frunză”verde” ar evita şi să se afle la Trei-Coceni despre faptul că nu decartează la bibanii de la centru cât ar trebui din cât colectează prin stilul impus-smuls, auuuuu… Şi mai are tupeu s-o bârfească pe duduia Nutzişor, auuuu….
  D-apăi şezi dracu pe curu tău, băi, Sorine, ” frate ”, şi-aşa eşti de fo ceva ani ” FOSTU ”, geaba-ţi pupă labele ” fraţii ” alcoolici pe la bodega lui Borduz aciuiată-n inima Camerei de Comerţ, fraiere , că tot dijiaba, te rezolvă informativ şi pe tine , duduia, că dacă avu cu ce….. 😉
  http://sfinx777.wordpress.com/2012/01/11/ca-n-evul-mediu-judecata/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s