CCR – Comasarea alegerilor locale si parlamentare este neconstitutionala

Curtea Constituţionala Romaniei a decis: Legea privind comasarea alegerilor locale si parlamentare in 2012  este neconstitutionala

Deci alegerile locale si cele parlamentare NU pot fi comasate.

Guvernul Boc si-a asumat raspunderea în Parlament pe proiectul de lege care vizează comasarea alegerilor parlamentare si locale pe 15 decembrie 2011.

USL a depus la  CCR o sesizare cu privire la Legea privind comasarea alegerilor pe 22 decembrie 2011.

Trebuie sa asteptam motivarea CCR si „interventia cu romanii” a lui Basescu Traian

20 de gânduri despre „CCR – Comasarea alegerilor locale si parlamentare este neconstitutionala

 1. desi eram 99% sigur de acest rezultat, m-am bucurat! e o noua cedare a lui Base si sper ca urmatoare asa fie caderea guvernului Boc. e imperios necesar ca nu acest guvern sa organizeze alegerile!!!

   1. comasate nu vor mai exista daca este corect ce i-a spus lui Ioska Buble unul din judecatori. in mod normal Boc ar trebui sa dispara, eu inca mai cred ca Base in nebunia lui de a se salva va sacrifica in stanga si dreapta. sunt curios la datele pe care le vor propune, oricum PD-L e in degringolada

    1. @
     hai ca mai avem doar cateva minute …. eu zic ca va face orice sa se mentina la putere … orice … nu va renunta … nu is va da demisia

    2. Base??? asta e clar! pe mine ascultandu-l m-a bufnit un ras sincer cum demult nu am mai avut. a fost o descarcare nervoasa… tipul e paranoic si scelerat nu mai trebuie asteptat chiar nimic de la el

 2. Din acest moment Guvernul Boc e out. Asumarea Guvernului pe o lege ne-constitutionala nu poate duce decit la demisie. Asa-i Boace ? Marele profesor de drept constitutional deja conduce tara prin legi fraudate , adica nule de drept. Afara jigodie !!!
  Va mai amintiti cum zberau portocalii la discutia despre suspendarea presedintelui ? Cica , daca suspendarea pica la Referendum sa fie demisi parlamentarii care au propus acest lucru. Deci;” mutatis mutandis „, Boace ….valea !

 3. Theo, sa nu ne grabim. E esential sa vedem motivul / motivele pentru care se considera ca legea e neconstitutionala. Poate e vorba de un rahatis, usor de rezolvat cind legea se intoarce in parlament. Ar fi o modalitate, pentru putere, sa mai cistige timp. Gaudeamus, igitur! Dar cu masura, lucid!
  Mai ales ca obiectivul nr. 1 e, inca, departe!

 4. La ora 19:13 un om se intrepta spre scena pe care a iubit-o si careia i s-a devotat din tot sufletul! La aceeasi ora, o ultima scursura ce isi spune printr-o eroare “om” parasea scena pe care o foloseste pentru as arata “muschii” si “coltii”. Moment in care s-a produs eroarea: pe unul l-a luat acolo sus alaturi de prietenii lui de o viata: Stefan Iordache, Gheorghe Dinica, Ilarion Ciobanu, Amza Pelea, Toma Caragiu…..Pe celalat l-a lasat (!?).

  Doamne, minuieste-l pe cel ce l-ai luat si nu-l ocroti pe cel last!

 5. Sa nu ne imbatam cu apa rece. La o analiza la rece, decomasarea ajuta PDL Si tot la o analiza la rece, Basescu va trage mari foloase din…Piata Universitatii. Sloganul USL=PD=Mizerie abia de acum inainte va produce efecte. Mai ales cand vremea va fi buna si in „piata” cat mai multa lume. Iar Basescu din doua in doua zile la televiziuni.
  In 2009, Basescu a castigat alegerile (ma rog, a luat atatea voturi cat sa mai adauge vreo 500.000 furate si sa iasa pe 1) marsand pe tema „unicameral cu 300 de parlamentari”.
  Acum va avea timpul necesar sa vina cu lozinca „reformarii partidelor” care va rezona cu lozinca „pietii” USL=PD=Mizerie, adica a poporului.
  Singura sansa a USL este organizarea de anticipate (nu vor accepta niciodata) sau comasate in 3 iunie, tot un fel de anticipate. Dar nu cred, pentru ca CCR a salvat ieri PDL. Sau daca comasarea in noiembrie nu a fost o gafa a PDL ci o strategie, atunci inseamna ca au comunicatori, consilieri, strategi de 10 ori mai buni decat USL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s