Piata Universitatii are nevoie de voi - Nu lasati speranta sa inghete

Nu poti sa iubesti pe cineva care nu iubeste pe nimeni - Emil Hossu

Apel preluat de pe Facebook  – Neagu Sorin-Constantin

PIATA UNIVERSITATII ARE NEVOIE DE VOI

NU LASATI SPERANTA SA INGHETE

ACUM E MAI IMPORTANT CA ORICAND SA SUSTINETI (INDIFERENT SUB CE FORMA) PROTESTATARII DIN PIATA UNIVERSITATII, DACA NU VRETI CA REGIMUL DE OCUPATIE PORTOCALIU-VERZUI SA-SI REIA OFENSIVA IMPOTRIVA ROMANILOR SI A ROMANIEI !!!…

VENITI CU NOI IN PIATA UNIVERSITATII, FIE SI PT. O JUMATATE DE ORA SAU CAT PUTETI REZISTA, SAU DATI MACAR UN SEMN CA NE SUNTETI ALATURI !

Trebuie sa intelegem ca tot ce s-a castigat pana acum si speranta celor ce se vor castiga au ca “cheie” presiunea strazii, si mai ales a celor cateva mii, sute si in ultimele zile zeci de protestatari care inca rezista in Piata Universitatii si in alte piete ale Romaniei… Ar fi pacat ca si speranta sa inghete, acolo in Piata Universitatii sunt inca romani care se lupta si pentru voi.

StareaNatiunii Ro

Peste 1 000 de aradeni la minus 10 grade, au marsaluit prin centrul orasului si au participat la a 16-a zi de proteste anti-Basescu!

Arad proteste

Pe un ger de -20º C sibienii au protestat marti seara, timp de trei ore, pe strazile Sibiului.

Anunțuri

45 de gânduri despre „PIATA UNIVERSITATII ARE NEVOIE DE VOI – NU LASATI SPERANTA SA INGHETE

    1. Revoltatii din Craiova sunt cu voi. Zilnic se strang in Piata Mihai Patrscu Viteazul. Putini dar viteji. Nu sunt mereu aceeasi. Se vehiculeaza ca ar fi platiti de cineva. Manipularile obisnuite care prind la inocentii care nici macar nu-si dau seama de situatia economica si sociala in care au ajuns datorita Sefului de Stat alias Presedintele. Antonescu a platit cu viata. Basescu se pare ca va fi vesnic. Justitie corupta si total aservita unor mafii creeate in timp, legi aberante ce anuleaza principiile dreptului, politie incaompetenta, procurori aserviti intereselor de clan, politicieni sfidatori si opulent de bogati desi nu au afceri decarate, medici umiliti nevoiti sa place, profesori dezgustati de tratamentul la care sunt supusi. Cele mai vulnerabile categorii sociale batranii, persoanele cu handicap, copii cu deficiente si handicap ca si familiile lor condamnati la infometare. Nu asta este Roamnia la cere am visat. Toti cei ce inca nu v-ati trezit, sunteti demni de mila si partasi prin nepasre la genocid. Zilnic posytez pe you tube filmulete din Piata mihai Vitezaul, cu bune si rele.http://www.youtube.com/watch?v=NOXktvMJQ3Q&list=UUcrun7S8Dgm2LEyyyDuTnZA&feature=plcp&context=C3edd528FDOEgsToPDskLiiQbeNhhOD_Ol-_2ZTzSu

  1. http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/31/dezvaluiri-wikileakscum-se-fura-alegerile-in-romaniaanul-2012-este-an-electoral/

    Viermele si ciumpalacul

    După ani de suferinţa
    Si cu frica strânsa-n oase,
    Viermele si ciumpalacu
    Au scos capul de prin case
    Profitând ca mult-hulitul
    Ce se crede lup de mare
    A făcut iarăşi o gafa
    Dând cu bata in salvare .
    Si-ntr-o seara friguroasa
    Plini de ura si de draci
    Au ieşit sa protesteze
    Mii de viermi si ciumpalaci .
    De atunci in seara-aceea
    Cu steagul si cu talanga
    Viermii si cu ciumpalacii
    Nu cedează, o ţin langa .
    Opoziţia exulta,
    Furioasa ca un leu,
    Profitând ca ciumpalacii
    Le-au pus mingea la fileu .
    La Guvern vre-o patru zile
    O tăcere de mormânt,
    Stau ascunşi pe sub birouri
    Si nu scot niciun cuvânt
    Când văzu ca bolovanii
    Si cu focul s-au oprit
    Ala-micu-nvinse frica
    Si s-a pus pe turuit –
    Fraţilor, iubiţilor,
    Viermilor si ciumpalaci
    Daca nu mai protestaţi
    Va dam circ, va dam colaci
    Si daca ne înţelegem
    Eu degrabă am plecat
    Sa transmit doleanţa voastră
    Prea-înţeleptului pirat .
    Când văzu ca bate câmpii
    Mai mulţi viermi si ciumpalaci
    Le-au urat zile puţine
    Si i-au dat la mii de draci
    N-apuca sa mai vorbească
    De frica tăcu chitic
    Cum ţipau toţi ciumpalacii
    Se făcuse si mai mic .
    După toata tevatura
    Sunt si unii care rad
    La butoiul plin cu miere
    Cică ei ar fi la rând .
    Iar la Cotroceni,
    lumina Palpaie ca lumânarea,
    La ferestre, cucuvaia,
    Tipa : – Vreau si eu schimbarea !
    Doar piratul plânge-ntruna
    Si da iama prin pahare
    Wischi-ul tare-i tine trena
    Când la cap, când la picioare
    Supărat nevoie mare,
    Fiind învins fara apel,
    Lupul fioros, mirare,
    N-a ajuns decât un miel .
    Asta este soarta celor
    Ce se cred etern cârmaci
    Câteodată ajung ,, hrana”
    Pentru viermi si ciumpalaci .
    Si măcar de-ar înţelege
    Ca puterea da de dracul
    Când isi dau frateste mana
    Viermele si ciumpalacul .

        1. @Stefan Cojocnean
          Nu vad de ce nu … toti cei care vor sa vina si sunt curati la suflet sunt bine veniti … dar este foate bine daca ramai si in Timisoara … si acolo trebuie sa fiti in strada.
          Astazi au iesit si minerii … se pare le-au promis marire de salarii si au plecat la casele lor… nu cred ca le vor mari salariile … ii pacaleasc ca se intoarca in mina … de fapt sa nu mai iasa in strada
          Important este sa fie lume in cat mai multe orase din tara … eu asa cred … doar asa vor intelge ca ne-am saturat.

        2. De la Oradea alaturi de voi cei din Bucuresti care cereti demnitatea poporului roman inapoi. Va multumesc si rezistati. Si Oradea se misca, mai timid, da se misca 🙂
          Io as zace, asa în felu meu ardelenesc, sa inteleaga nenea matelotu ca tre sa plece , nu doar ca ne-am saturat! Lui inca îi umbla mintea la comasate… treaba lui numa cand s-o arde sa nu zaca ca-n „interventiile” de pana acuma ” Ma ce mult bine v-am facut io voua si ui cum ma rasplatiti voi ”
          zamolxe

  2. „Acesta este un mesaj mai degrabă pentru politicieni decât pentru cetăţeni. Nu sunt aici nici în calitate de lider, nici ca reprezentant, nu există această «funcţie» în piaţa publică. Mă aflu aici ca «povestitor», şi vă aduc câteva poveşti scurte din Piaţa Universităţii. Chiar dacă sunt aici cu voi, inima mea este alături de oamenii din Piaţă, acasă. Unii dintre ei protestează de două săptămâni la rând la minus 15 grade Celsius. Aici, în piaţa publică, este locul în care se află conştiinţa democratică a României. Aşadar, alăturaţi-vă pentru a-i aplauda împreună pe oamenii care au restaurant democraţia în România. Sunt timpuri dificile, în care o ţară nu are încredere în politicienii ei, dar are încredere în cetăţenii ei. Însă ar trebui să aibă încredere în ambele entităţi. Acesta este cel mai important mesaj din Piaţa Universităţii: «Vrem să avem încredere în politicieni/ vrem să avem încredere în democraţie/ vrem să avem încredere în instituţiile publice. Dar nu faceţi să ne fie atât de greu».
    Am fost martor la un mic miracol în Piaţa Universităţii: oamenii au venit împreună, de la studenţi, activişti, pensionari şi până la oameni care lucrează în companii/corporaţii şi au salarii foarte bune. Toţi au venit împreună şi au scandat împreună. Nu este atât de simplu să spui: «Nu vrem ca Guvernul actual să plece». Bineînţeles că vrem ca Guvernul actual să plece; aceasta este o schimbare imediată şi necesară. Dar totodată avem nevoie de schimbări mai profunde. Nu vrem să-i schimbăm pe deţinătorii puterii actuale şi să ne trezim în anul următor în aceeaşi situaţie.
    Aşadar, dragi politicieni de la guvernare sau din opoziţie, vă rog, ascultaţi, pentru schimbare: să preţuim acest moment în care politicienii ascultă, iar cetăţenii vorbesc. Dragi politicieni de la guvernare, dialogul nu înseamnă să trimiteţi trupe de ordine care să bată oamenii. Acesta nu este dialog. Aceasta nu este democraţie. Aceasta nu este o situaţie de care să vă aparaţi. Acesta este un lucru de care să vă fie ruşine, vouă şi oamenilor care au hotărât să se întâmple asta. Partide de opoziţie, nu este uşor, poate vă bucuraţi că oamenii au ieşit în stradă, dar poate anul următor vor fi din nou acolo în stradă dacă veţi câştiga alegerile. Vă rog, ascultaţi! Ascultaţi-i! Am fost într-adevăr martor la un mic miracol. Oamenii din toate categoriile au venit împreună şi au găsit ceva care i-a unit, au găsit solidaritate. Nevoia de schimbare, de a avea o voce, i-a adus împreună. Să nu oprim asta!
    Să vă dau un exemplu legat de suporterii galeriilor de fotbal (ei sunt huliganii, aşa au fost prezentaţi de mass-media). Am descoperit că sunt oameni absolut normali, tineri, cu studii. Am descoperit şi activişti civici şi ecologişti care, dupa ce au stat zile de-a rândul în Piaţă, au început să susţină celelalte grupuri (suporterii susţinându-i pe activişti, pensionarii pe studenţi, şi invers). Toate vocile (şi acest lucru este un excelent exemplu pentru ce s-a întâmplat în Piaţă), toţi oamenii, chiar dacă nu au auzit despre Roşia Montana Gold Corporation, bazată pe cianură şi corupţie, după zile de protest, au început laolaltă să strige că nu vor asta. «Vrem cianură pentru dictatură», scandau ei.
    Şi acesta nu este decât începutul, pentru că, probabil, Europa de Est are nevoie de o primavară democratică. După 20 de ani, oamenii nu au încredere în democraţie. Nimeni, sau aproape nimeni, nu vrea să o apere. Poate că după 20 de ani avem nevoie de o primăvară democratică. Şi aceasta va veni! Va veni dacă ei continuă să ignore oamenii, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Israel, în SUA. Oamenii din Europa de Est se uită la Bucureşti. Avem prieteni în Serbia, Bulgaria, Ungaria care spun că trebuie să facem împreună un lucru ca acesta. Spun că avem nevoie de schimbare. Aşadar, nu vreau să spun prea multe în continuare. Însă spun asta: timp de două săptămâni la rând sunt acolo, în piaţa publică, alături de oameni pe care nu-i ştiam înainte, chiar şi alături de oameni care nu au case şi trăiesc în stradă. Ei au venit cu toţii acolo şi au protestat alături de noi. Am rămas fără voce de mai multe ori, dar am câştigat în schimb speranţa din noi.
    Vă mulţumesc!”

    Claudiu Craciun/31 ian 2012/ P.E/ Bruxelles

  3. De când a deschis ochii pe lumea asta, ciudățenia struțo-cămilo-capro-varzistă numită USL pretinde că ar fi un soi de Făt Frumos care o să se dea de trei ori peste cap și ne va salva de teroarea „portocaliilor”. Privită de aproape, alianța USLinoșilor arată însă clar ceea ce este ea în realitate: caricatura unui balaur handicapat, care agită spre lume două capete și jumătate. Primele două, cele aparent întregi sunt PSD-ul și PNL-ul. Iar jumătatea de căpățână care le ține companie este PC-ul scos ca printr-o scamatorie, din buzunarul soios al lui Dan Voiculescu.

    Dar adevăratul camarad de arme al PSD-ului condus de Victoraș Ponta este PNL-ul lui Crin Antonescu. O caricatură de politician ce se crede un brav urmaș al Brătienilor. Dar în realitate este doar un somnorici care, deși nici el însuși nu știe dacă a apucat să se trezească ori vorbește prin somn, scuipă vorbele lătrat, precum Hitler în zilele lui cele mai proaste. Iar amândoi – omul PC-ului nu prea contează în această ecuație- au anunțat că vor declanșa „Apocalipsa putoroșilor”. Sau după cum o numesc ei greva parlamentară

    1. @Daniel Urda
      Este crimnal de frig afara … acum in Piata stau doar cei care sunt cat de cat sanatosi si rezistenti la frig … cu trei hernii dedisc si o operatie la rinichi chiar nu mai pot sa stau decat maxim 15 minute acolo.

  4. Of, de-ar fi cald afara ! Mai e putin,,,Va respect pe cei care sunteti constant in Piata.Contati si pe mine, dar iarna asta artroza si-a facut de cap. Prevad o ” Primavara de la Bucuresti” care va intra in istorie.

  5. Imi cer scuze Theo ca nu am mai trecut de mult pe aici,,,de fapt ,pe niciunde ..probleme …Totusi un lucru nu inteleg si nimeni nu comenteaza nimic .Ce parere ai despre faptul ca Mircea Banias proaspat demisionat din PDL s-a inscris in PC si nu oricum ,pe post de conducere …Deci este in USL 😦 Este o mare bataie de joc ! Nimeni nu zice nimic….USL se face ca ploua…

    1. @maiahome
      Buna Maia … ma bucur ca ai trecut pe la mine
      Am vorbit despre asta si cu cativa din Piata Universitatii … este simplu … cahiar daca este neplacut …. USL mai are nevoie de cateva voturi … nu stiu cate …. ca sa aiba majoritate in Parlament .. ca sa il dea jos pe boc si sa il suspende pe basescu … ca sa scapam …. sigur ca mai bine ar fi daca udmr-ul ar iesi de la guvernare … dar cum nu ies … banias asta nu este chiar asa de rau … … cum ar fi daca aia de la unpr Oprea. Diaconescu, si restul ar vrea sa intre in usl … eu cred ca ar fi mult mai rau

  6. Respect si sustinere din adancul sufletului pentru protestatarii din Piata Universitatii.Si noi protestam la Cluj,si o vom face in continuare.
    Va sunt alaturi si va iubesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s