Miscarea Populara o alianta politica pentru salvarea lui Basescu Traian – Cum vor sa se salveze fantomele

fantoma Basescu

Miscarea Populara o alianta politica pentru salvarea lui Basescu Traian

Daca USL va reusi sa castige 50+1% din voturi la alegerile parlamentare din luna octombrie a acestui an si sunt sanse 99.99% sa reuseasca, Basescu Traian va fi suspendat de noul Parlament si se va ajunge la referendum national pentru  demiterea lui din functia de presedinte al Romaniei.

Atrag atentia liderilor USL-ului  asupra romanilor nehotarati. Aproxamativ 48% dintre romanii cu drept de vot declara ca nu vor sa voteze.

Pentru un PD-L mai curat si mai uscat

Se lucreaza intens la lansarea aliantei politice Miscarea Populara in paralel la ruperea/distrugerea USL.

„Eu cred că trebuie pregatită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la oficiul ăsta pentru denumiri (OSIM- nota TM) …”

„Nu ştiu, înainte, după (alegerile din 2012 – nota. admin), nu ştiu, dar preventiv trebuie să gândeşti politic (…) N-aş merge mai departe, decât să vă spun că este posibil să se creeze o alianţă sau că poate ar trebui creată” a declarat Basescu Traian

Din Miscarea populara ar urma sa faca parte PDL, PNŢCD aripa Aurelian Pavelescu (avocatul ala „mic cu capul mare” cum il numea Basescu Traian), PER, UNPR, PNG,  foarte posibil PPDD  si fundatii apropiate PDL cum ar fi Fundatia Crestin Democrata si Institutul de Studii Populare.

Sigla Miscării Popular ar putea fi inima, simbolul PPE si culorile albastru si/sau verde (de ce nu cacaniu?! TM)

Partidele care vor face parte din Miscarea Populara vor avea candidati comuni la alegerile locale si la alegerile parlamentare.

„În legătură cu Mişcarea Populară, îmi vine în minte un aforism a lui La Rochefoucauld, şi anume: «Iubirea adevărată este ca apariţia fantomelor, toată lumea vorbeşte de ele, puţini le-au văzut» (…) Sunt unii iniţiaţi din partid care au avut o viziune în privinţa Mişcării Populare. Noi aşteptăm la poalele muntelui să vină marii iniţiaţi cu tablele legii” a declarat vicepresedintele PDL Teodor Paleologu.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat ca Miscarea Populara este sansa PDL „să rămână actorul politic cheie” si sa ramana la guvernare si dupa alegerile parlamentare din acest an:

„USL e în această clipă o alianţă de stanga. O alternativă la USL trebuie să fie, deci, de dreapta. Mult discutata Mişcare Populară nu va putea fi alcătuită decât pornind de la acest clivaj. Vor putea intra în susţinerea unei noi guvernări toţi adversarii stângii. Inclusiv peneliştii care nu se recunosc în compania lui Victor Ponta! Invers, nu se vor putea regăsi în majoritatea viitoare cei care vor trişa, susţinând că un partid de dreapta poate fi adăpostit într-o alianţă de stânga sau că un partid de stânga are loc într-o majoritate de dreapta. Epoca improvizaţiilor de acest fel ar trebui să se încheie. Problema politică nr. 1 din acest an e susţinerea – înainte, dar şi după alegeri – a unei guvernări coerente. Nu e simplu, dar nici imposibil ca PDL să rămână actorul politic cheie”

„În opinia mea, în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală” a declarat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

„Mișcarea Populară este o stare de spirit ce plutește în aer de mult timp. Mişcarea Populară va trebui să se contrapună USL, care reprezintă mişcarea nepopulară. PDL şi UNPR au obligaţia să mobilizeze şi alte forţe care să li se alăture” a declarat Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur

Mihai Razvan Ungureanutrebuie sa joace un rol in configurarea acestei Miscari Populare a declarat prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi.

„Mişcarea populară este, din punctul nostru de vedere, o formulă politică. Este, până la urmă, răspunsul pe care trebuie să îl dăm ideii false de unitate pe care o induce USL în momentul în care vorbeşte despre unitatea opoziţiei împotriva tiraniei, a dictaturii” a declarat Sever Voinescu.

„Sunt susţinătorul Mişcării Populare şi sper să se facă această alianţă electorală şi să fie înregistrată oficial. Din sondaje ştiu că se doreşte acest lucru astfel încât să se meargă în alegeri ca Alianţă Electorală. Opţiunile noastre sunt spre UNPR, PNŢCD, Partidul Ecologist dar toate partidele sunt bine venite în Mişcarea Populară. Care doresc să vină în echipa noastră, îi primim în echipă, inclusiv de la PNL sau PSD„, a declarat vicepresedintele PDL, Gheorghe Ştefan zis si Pinalti

Pentru a face concurenta USL-ului Gabriel Oprea a „nascut” Uniunea Social ProgresistaUSP,  ca o platforma de centru-stânga, gandita sa adune organizaţii civice, asociatii de pensionari, de studenţi, structuri sindicale si patronale.

”Uniunea Social Progresistă (USP) reprezintă o platformă civică prin care asociaţii, sindicate, patronate, marile valori ale României, ale vieţii civice, ştiinţifice, cultural-artistice, sportive, sunt reprezentate de noi atât în Parlamentul României, cât şi în Guvern. USP se bazează pe doi piloni  interesul naţional şi dialogul social într-o perioadă grea pentru România, într-o perioadă de criză economică mondială” a declarat Gabriel Oprea

Publicitate

32 de gânduri despre „Miscarea Populara o alianta politica pentru salvarea lui Basescu Traian – Cum vor sa se salveze fantomele

 1. Theodora
  Ai scris foarte frumos … dar eu iti propun alt scenariu : „UDMR-ul intoarce „armele” si USL + UDMR il suspenda pe Satanail Cotrocensis” iar Miscarea Populara nu o sa poata face nimic.
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

  P.S. Alegerile parlamentare s-ar putea fi „comasate” si cu alegerea noului presedinte.

  1. @Emil Vulcanescu
   M-am saturat sa ASTEPT ca UDMR sa intoarca armele …. parca am ajuns sa nici nu imi mai doresc … astia trebuie sa platesca pentru ajutorul pe care l-au dat PDL-ului … daca intorc armele vor vrea sa ramana la guvernare … este prea tarziu

 2. Am reuşit să depăşesc orice partizanat politic şi să privesc în mod detaşat cum această populaţie îşi pune singură laţul de gât. Băsescu şi hoţii care roiesc în jurul lui pot să mai stea un deceniu la guvernare că eu nu voi avea de suferit. Mă mulţumesc cu puţin şi m-am săturat să văd prostia românească, aşa că nu mai căinez pe nimeni. Cei îngropaţi în zăpadă n-au decât să o care cu pungile portocalii după ce scot peştii împuţiţi. Când vor veni inundaţiile, şi vor veni, cei prinşi de ape n-au decât să le îndepărteze cu găleţile portocalii. Nu voi mai dona nici măcar un leu atunci când va începe cerşeala. Să aştepte mita „populară”! Să se ducă precum oile la vot, să-i voteze pe „popularii” lui Băsescu şi pe urmă să se vaite că n-au mâncare, medicamente, şcoli, spitale, drumuri etc.

  Evident că securitatea şi comuniştii i-au târât la vot şi, cu pistolul la tâmplă, au fost obligaţi să pună ştampila pe Băsescu şi PDL. A văzut toată lumea, nu? Este evident că PSD-ul nu se poate reforma, aceasta fiind numai apanajul PDL-ului. Este evident că PNL-ul, componentă a USL-ului, nu este de dreapta, fiindcă dacă ar fi, conform spuselor lui Cezar Preda, o „chestie” mai la dreapata decât dreapta înseamnă fascism.

  Astăzi am făcut o uşoară trecere în revistă a unor bloguri, forumuri şi pagini cu comentarii ale publicaţiilor electronice. Aşa o foşgăială portocalie n-am mai văzut de mult, dar şi o grămadă de guguştiuci care înghit pe nemestecate otrava răspândacilor portocalii. Cinste lor! Toţi politicienii sunt la fel, chiar dacă unii n-au făcut nimic rău atunci când au fost la putere. Dar parcă mai poţi să ştii? Dacă Antonescu ar ajunge Preşedinte şi i-ar fi lene să încaiere populaţia, să-si bage nasul în treburile altor instituţii, să porcăiască pe toţi cei care-i stau în faţă şi, culmea, să nu bea! Păi ăla-i Preşedinte? Sau Ponta, care n-a comandat măcar un vaporaş, n-a incendiat o radă plina cu vase, n-a vândut o flotă, n-a furat măcar o casă, poate fi bun de Premier? În plus, sunt prea tineri şi n-au prins şi ei macar o colaborare cu Securitatea, partea de poliţie politică. Sau USL, o alianţă socialistă! Vă daţi seama, socialistă! Ce contează că în toate statele democrate europene există partide socialiste, care mai ajung şi la guvernare. Pentru românaşi social-democraţia este ceva îngrozitor, chiar dacă habar n-au cu ce se mănâncă social-democraţia! Dar au auzit ei că ar fi de rău. De, Dumnezeu a dat oamenilor cap ca să judece, nu numai ca să nu le plouă în gât, dar românaşii n-au aflat.

  Fraţii mei albi, o vorbă din popor zice „cum îţi aşterni, aşa o să dormi”. Noi dormim de aproape un secol. Pănă şi raţiunea ne-a adormit. Şi s-au născut monştrii, lângă noi, sub privirea noastră îndobitocită. Acum unii s-au trezit, dar au şi apărut moşii crăciuni să-i legene şi să le cânte nani-nani. Somn uşor

   1. Orice postare neînsoţită de sintagma „Copy Right” este din oficiu publică şi poate fi folosită de oricine, în orice scop. Dacă aveţi impresia că merită, atunci voie de la mine ca de la Banu’ Mărăcine. Numai că mă îndoiesc că va folosi cuiva. Pentru cei care s-au trezit din amorţeală informaţia este redundantă. Pentru cei care văd tot felul de fantome, dar nu vor să vadă realitatea, informaţia nu este folositoare fiindcă nu corespunde cu „adevărul” lor.

    Am hotărât să nu mă mai agit să conving pe cineva că este cel puţin „în afara realităţii” atunci când susţine aiureli cu comunişti şi securişti, la 22 de ani după ce Securitatea şi PCR au fost desfinţate prin Lege. Eventualele „reminiscenţe” în viaţă sunt oameni cu preocupări mult mai personale decât îmbârligările politice. Dar, presupunând că sunt încă viguroşi, cât de prost poţi să fi ca să nu-ţi dai seama că şi ei ar vrea o viaţă mai bună, ar vrea să vadă feţe zâmbitoare, ce interes ar avea să vadă Ţara surpată sub picioarele lor? Doar schizofrenicii cred că bunăstarea generală nu ar fi de folos tuturor, fie ei şi comunişti şi/sau securişti.

 3. Theodora
  UDMR-ul nu a „ajutat” PDL-ul si-a vazut de propriile interese , ca fapt divers daca nu era Borbely , sef la Ministerul Mediului am fi avut acuma un lac cu cianuri la Rosia Montana. Te „aprinzi” prea repede vorba domnului @ ALM , ai putintica rabdare si pana atunci reciteste ” Politica si delicatese ” a lui I. L. Caragiale .
  Sa stii ca si eu am asteptat multi ani sa scap de comunisti si am „scapat” si uite ce a iesit….
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 4. @ Securitatea si-a schimbat numele si a preluat puterea pe fata.
  Alegerile trecute au fost fraudalizate . Serviciul extern a organizat furtul din diaspora.
  USL a fost spart. Liberalii nu-l vor vota pe Ponta. Caz pierdut.

  1. @Motanul Incaltat
   Asa zise de dreapta … ca asa sustin ele .. si eu pot sa ma declar scufita rosie si sa gasesc cativa amici care de dragul meu sa spuna ca sunt 😀
   De constituit se va constitui … poate nu neaparat cu numele asta … dar este clar ca au nevoie sa se adune hotii undeva

 5. urat suna ” mIscarea populara”. Daca ma uit io bine treba asta nu are nici in clin nici in manica cu poporu desi se numeste populara. Si tare ma tem ca daca iese trebusoara asta Romania se duce dracului , bucata cu bucata si-apoi noua ne mai ramane numa sa ne punem streangu de grumaz ori s-o taiem catre tarile calde.
  Ps : l-ati vazut pe nenea Franks sau cum fras l-o chema pe ala d ela FMI ( mormonu, d eparca era musai sa stim noi cam ce religie i-o dat ma-sa cand l-o itit pe lume) ce frumos si cu subinteles ranjeste: ” V-am tras-o! Si o sa v-o mai tragem atata timp cat vrem noi „!
  zamolxe

  1. @quadratus
   Ba da .. are treaba dar cu poporul LOR
   eu prefer tarile calde …. cand il vad pe ala uit de toate sfaturile parintilor care m-au invatat sa nu injur sa nu blestem …etc
   Cred ca a fost o mare greseala ca ne-am imprumutat la FMI … de fapt ca am stat linistiti cand basescu s-a imprmutat ca sa platim noi cu familiile noastre

   1. io nu i-as zace greseala … in cel mai bun caz inconstienta . Gresala o faci o data , da nu o mai repeti ca inseamaa ca esti prost. Si cand te gandesti ca o sa vina odata Fondu si zace ase” Nene basescule da-ne mataluta banii inapoi ca expira termenu „. Noi nu avem de unde sa-i dam si atunci Fondu asta vine si-ti ia din de 100mld valori si daca nu ai destule atunci ia…pamant.. sauuu.. se poate razgandi si ia numa pamant cu toate bogatiile din el in valoarea aia. Daca asta-i scenariu atunci e explicabil ranjetu ala a lui Franks…. Baiu e ca baciu Ungurean(u) continua slugarnicia fata de FMI, si Ponta cam marseaza si el pe absorbtia de fonduri europene ( barem de-ar fi nerambursabile :D).. Sa vedem cam ce urmeaza in serialu asta ” Tara arde si babele…. se imprumuta”

    1. @quadratus
     Da, idee este ca ar trebui sa ii dea basescu de la el de acasa si daca nu se descurca sa ceara si familiei care este experta in vanzari anterioare

 6. @ ALM
  Fiecare popor are conducatorii care ai merita. Romanii merita mai mult.
  Dupa revolutie securistii si comunistii au pus mana pe puterea economica,
  Clasa politica ai reprezinta in totalitate. Faptul ca jumate din populatie nu vrea sa voteze
  si nu are de ales reprezinta aceasta trista realitate.
  Dupa ce au dormit mai mult de 20 de ani romanii se trezesc. Manipulati sau nu ei sunt
  impotriva tuturor partidelor care au fost la putere.
  Armata se trezeste si ea . Va rog sa deschideti cel mai important blog militar http://militar.infomondo.ro/
  Veti fi uluit de starea de revolta a armatei.
  Basescu a devenit o marionata in mana servicilor. Securitatea a preluat puterea pe fata.
  In curand mamaliga va exploda. A trecut vremea „secerei si a ciocanului ” si vine vremea coasei.

  1. @ROBERT HORVATH
   De unde ai scos chestia asta cu „Manipulati sau nu ei sunt impotriva tuturor partidelor care au fost la putere” ?
   citesti site-uri basiste?
   Ei imprastie zvonul asta … este un fel de … daca mor iei sa moara toti

 7. @ Chiar pe blogul tau multi comentatori noteaza falimentul clasei politice actuale.
  Se cauta noi alternative, noi idei politice si noi lideri. Faptul ca acest lucru poate fi deturnat
  in favoarea lui Basescu este evident. Dar nici nu trebue sa consideram ca orice optiune
  impotriva USL este neaparat o diversiune. Dreapta romaneasca este in primejdie sa-si
  piarda identitatea si s-o ia pe drumul taranistilor. Oare chiar nu realizezi ca o alianta dreapta
  stanga este impotriva naturii…..sau cu alte cuvinte socialistii vor inghitii pe liberali.

 8. Sobolanul de agentura Mihai Razvan Ungureanu a declansat vanatoarea pisicilor ratacite prin cladirea guvernului!

  SE SOLICITA DE URGENTA DERATIZAREA CLASEI POLITICE DIN ROMANIA, SI ERADICAREA DAUNATORILOR CRIPTOCOMUNISTI!

 9. Se cauta lideri noi nu politicieni invechiti in rele…..
  GRIGORE ALEXANDRU VIITORUL PRESEDINTE AL ROMANIEI !
  Locotenentul trecut in rezerva poate fi un potential candidat la o functie importanta in stat. Este un om cinstit si deosebit de inteligent. El se bucura de aripa patriotica din armata romana.
  Ar fi potrivit dupa cele intamplate, cu simpatia castigata si cu sprijinul celor care vor sa schimbe raul care este in tara asta. Clasa politica actuala a dat faliment.
  Daca are sustinere, numai oameni noi, ca el pot face ca tara asta sa nu mai fie ceea ce a ajuns.
  Numai sa candideze si atunci vom vedea si o sa vada si marele Oprea si Basescu si altii cum pot fi rasi cu totii si tarsi la raspundere pentru tot raul care l-au facut.
  Ofiterul reprezinta noua Romanie

 10. Se precipita lucrurile foarte mult in spatiul politic , in nemernicia lor PDL-isti
  disperati incearca sa scoata din jobenul lor de (mascarada si putere)
  aceasta *ALIANTA POPULARA – Neagra ca catranul * – ALIANTA OTRAVITA
  de ciocoi arivisti -contrabandisti – securisti – ce au devalizat ROMANIA
  impreuna cu generalul de cacao – oprea -UNPR-ul plus latratorul bezmetic din
  aripa taranista -mpavelescu,plus chiantaurul de cioban cu iz patriahal – prin danii
  –jijibalamuc – cel scapat la comanda de inchisoare pe juramintii fierbinti fata de
  partidul puterii ,plus mucalitul de DD – judecat inchis si eliberat pentru a slujii aceluiasi om -TB si pedeleului in schimbul – LIBERTATII lor –– sacrificind la
  schimb LIBERTATEA POPORULUI .pentru ca acest nou dinozaurus politicus
  sa ne ocupe cu scirba si durere – VIATA – aceiasi viata pe care ne-au distrus-o si din care sa nu mai iesim – ca dintr-un COSMAR .
  Aceasta alianta trebuie sa fie *iubirea noastra perpetua – chiorul si ai lui*!!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s