Acasă » Anunturi » Motiunea de cenzura a USL impotriva Cabinetului Ungureanu

Motiunea de cenzura a USL impotriva Cabinetului Ungureanu

Start here

Scrie-le parlamentarilor puterii sa se ridice din banci si sa voteze la motiune!

Impreuna oprim abuzurile Guvernului Ungureanu!

Hai ca se poate!

Sustine motiunea de cenzura USL Cere-le parlamentarilor puterii sa se ridice din banci si sa voteze la motiune

Maine, parlamentarii Uniunii Social Liberale depun motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Ungureanu.

Temele motiunii de cenzura vizează modul in care sunt gestionate resursele tarii, folosirea banilor publici si încalcarea principiului constituţional al autonomiei universitare.

„Vom depune textul moţiunii de cenzură şi semnăturile necesare la Birourile permanente ale celor două Camere. Moţiunea de cenzură va avea trei teme principale, de critică a activităţii actuale a Guvernului Ungureanu şi practic de reliefarea modului politic în care USL priveşte aceste subiecte importante, în primul rând procedura şi acest fenomen de înstrăinare rapidă şi fără o strategie în interes naţional a ultimelor resurse aflate în mâna Guvernului României, fie că e vorba de resurse naturale, fie că este vorba de acţiuni la principalele companii energetice. (….) A doua critică se referă la modul în care banii publici ai Guvernului, într-o perioadă de recesiune economică, într-o perioadă de austeritate şi de disciplină bugetară şi într-o perioadă în care România trebuie să-şi păstreze obligaţiile asumate pe plan internaţional, (…) sunt folosiţi de Mihai-Răzvan Ungureanu pentru a cumpăra sprijinul unor preşedinţi de consilii judeţene şi primari PDL, UDMR, UNPR  prin plăţi directe, plăţi făcute în mod ilegal (…) şi al treilea subiect modul în care Guvernul Ungureanu (…) a încălcat principiul constituţional al autonomiei universitare”, a declarat Victor Ponta.

Motiunea de cenzura a fost semnata si de doi deputati ai Puterii.

Anunțuri

32 de comentarii

  • Theodora spune:

   @vladcelgroaznic
   Nu stiu … asteptam sa vedem 🙂

   • Roberta? Voteaza in favoarea motiunii??? 😀

   • Ponta tot spune ca lipsesc 15 voturi… Am inteles… Dar a negociat cumva, ceva cu parlamentarii Puterii, care critica in tertoriu masurile actualului Cabinet dar, dupa cum arata chiar Ponta, n-au curaj…? Bine, nu dai pronosticuri, ca nu ai cum sa dai pronosticuri… Dar, in actualele conditii, fara o prealabila negociere, nu vad cum ar reusi adoptarea motiunii… Bine, cei care au venit de la PDL in USL, aceia vor vota in favoarea adoptarii motiunii, clar! Dar ceilalti din PDL…? Si, observa, sunt destui nemultumiti. In mod normal, daca pot sa ma exprim astfel, adica daca fiecare ar vota cum i-ar spune constiinta, aceasta motiune ar trebui sa fie adoptata. Dar daca vrei sa fii politically correct atunci trebuie sa votezi cum iti spune partidul s-o faci, asta daca vrei sa mai fii parlamentar, avand sprijinul partidului, evident, ca doar avem uninominal.

 1. Lipsesc 15 voturi…
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-spune-ca-opozitiei-ii-lipsesc-15-voturi-pentru-ca-motiunea-de-cenzura-sa-treaca-261098.html

  „Întrebat dacă este de părere că vor mai exista „scurgeri” de parlamentari de la putere către USL, Ponta a spus că nu se bazează pe aşa ceva şi că nu încurajează fenomenul.”

  Daca e asa nu va avea niciodata acele 15 voturi necesare ca motiunea sa treaca. Iti dai seama ca un parlamentar de la PDL daca voteaza pentru motiune, ca sa treaca motiunea, in secunda doi e dat afara din partid. Si se apropie alegerile… Si s-ar putea sa nu mai pupe un loc in Parlament. Pe cand asa, chiar daca pierde PDL alegerile, ar mai putea ajunge parlamentar… Ponta a si zis:

  „Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că la acest moment, moţiunea de cenzură nu trece, pentru că mai sunt necesare 15 voturi, el precizând însă că demersul opoziţiei era necesar, pentru sancţionarea unor abuzuri ale Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit Mediafax.

  „Situaţia este foarte clară, nu facem pronosticuri. Ne lipsesc 15 voturi. Trebuie sa strângem 231 de voturi. Acum suntem 216, cu tot cu cei veniţi, ne lipsesc 15 voturi. Nu ajung voturile noastre”, a spus Ponta.”

  E clar ca motiunea asta e ca un fel, ca sa zic asa, de atitudine luata de USL in fata actualei Puteri si nimic mai mult. Daca, totusi, va trece motiunea, cu atat mai bine. Dar observa ca din ce spune Ponta rezulta ca nu exista de la bun inceput vreo speranta ca motiunea sa treaca, chiar daca „nu face pronosticuri”. Iti dai seama ca un parlamentar de la Putere, ca sa voteze in favoarea adoptarii motiunii, doreste ceva de la USL… Ca daca il dau aia afara din partid sa aiba unde merge… De aceea aceasta motiune e o atitudine a USL fata de actualul Cabinet, ne spune de ce trebuie sa cada Cabinetul Ungureanu, si cam atat…

 2. […] purul Cotoi) din (aşa zisa) Coaliţie, fiţi, măcar (rimează cu măgar dar e de sanchipont) în ceasul al doisprezecelea (şi câteva minute acolo, nu se rup cerurile) conform udresării lui Ştefan (rimează cu Traian […]

 3. olimpiu65 spune:

  Hristos a inviat!
  eu parlamentarilor puterii nici macar un scuipat nu ma obosesc sa le trimit. sa se spele pe cap cu ,,intelectualul” lor!

 4. […] Hai ca se poate! Posts Related to Motiunea de cenzura a USL impotriva Cabinetului Ungureanu Ipocrizia dialoguluiSe împlinesc două săptămâni de la investitura Guvernului Ungureanu şi sunt necesare câteva comentarii. Trec peste observaţia evidentă că nimic nu pare să se fi … Cabinetul cu care Mihai-Răzvan Ungureanu se va prezenta la votul Parlamentului – “Oameni cu care a lucrat”Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat miercuri componenta Guvernului pentru care va cere, joi,  votul Parlamentului. CABINETUL ANUNŢAT DE MIHAI RĂZVAN UNGUREANU: – Marko … LISTA membrilor Guvernului Mihai Razvan UngureanuLista oficiala a Cabinetului premierului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu: -►Vicepremier: Marko Bela -►Ministerul Finantelor: Bogdan Dragoi -► Ministerul Transporturilor: Alexandru Nazare -► Ministerul Administratiei si … Experimentul UngureanuDesemnarea cunoscutului istoric si diplomat Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de premier este un gest menit sa accentueze profesionalismul actului de guvernare, sa reduca emotionalismul … Politica interna – Stiri pe scurt 2 aprilie 2012Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a emis o decizie, publicata in Monitorul Oficial, in care se arata ca folosirea datelor … 0 views No Comments » Tags: Cabinetului, cenzura, impotriva, Motiunea, Ungureanu […]

 5. […] adus aminte de acest mare actor: Gian Maria Volonté. Like this:LikeBe the first to like this […]

 6. omniscop spune:

  Marea păcăleală a primăverii: M.R.U.

  Sub presiunea protestelor de după 9 ianuarie, preşedintele a adus la putere guvernul M.R.U. Scenariul are parfum moscovit, semănând cu maniera în care Elţin l-a adus la Kremlin pe Putin în 2000, tot pe la începutul anului (31.12.1999). Manevra s-a efectuat cu un singur scop: asigurarea imunităţii pentru Boris Elţin şi camarila lui, care conduseseră ţara ca pe o gubernie proprietate personală la cheremul vodcii şi al arbitrariului.
  Găsesc asemănări frapante cu întâmplările începutului de 2012 de la Bucureşti:
  1. Putin venea de la conducerea F.S.B. Ungureanu vine din fruntea S.I.E.
  2. Starea statului rus era foarte proastă din punct de vedere politic şi economic, în urma modului de conducere samavolnicşi discreţionar, ca urmare a crizei declanşate în economie după căderea bursei moscovite din primele zile ale lunii august 1997. Cam la fel a fost şi în România după 2008: începuse criza economică, crescuseră dobânzile necesare refinanţării nevoilor statului, fapt ce a dus la nechibzuitul acord cu F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană, prăbuşirea pieţei imobiliare, închiderea câtorva sute de mii de mici afaceri, având ca efect creşterea şomajului, fapt ce a dus la o presiune mărită asupra finanţelor şi aşa labile ale statului.
  3. Societatea rusă fusese aruncată în haos prin măsurile nechibzuite luate de administraţia intrată în debandadă, asemănător situaţiei din România lui Băsescu şi a lui Boc.
  4. Elţin avea un pasiv consistent: corupţie, camarilă, mult arbitrariu în societate şi economie. Pasivul lui Băsescu nu e mai prejos: experimente politice (guvernarea P.D.L.-P.S.D. din decembrie 2008 până în septembrie 2009 şi superpolitizarea administraţiei, creşterea corupţiei până la nivele apocaliptice, totul culminând cu tăierile veniturilor populaţiei bugetare din mai 2010 şi haosul legislativ generat de asumările neconstituţionale ale lui Boc.
  Voi enumera „realizările“ M.R.U.-ului:
  1. Bâlbâielile de la înzăpezire-deszăpezire.
  2. Eşecul privatizării CUPRUMIN.
  3. Oprirea retrocedărilor şi bâlbâielile aferente.
  4. Jocurile ciudate cu Blejnar.
  5. Bomboana pe colivă: hotărârea Curţii constituţionale privind contribuţiile la sănătate ale pensionarilor.
  Rezultatul tuturor acestor bâlbe:
  1. M.R.U. este total decredibilizat.
  2. M.R.U. nu-i poate asigura sperata şi dorita imunitate lui Băsescu.
  3. Ba chiar, moţiunea U.S.L. îl va readuce la catedră (unde cu siguranţă e tot autosuspendat).
  Moţiunea de cenzură are toate şansele să treacă. Totul este ca U.S.L. să dorească acest lucru(?!).
  Să analizăm această ipoteză.
  Moţiunea trece, guvernul M.R.U. este demis. Urmează consultări care vor trebui să genereze un nou guvern. Va accepta M.R.U. o nouă şefie? Dacă da, el va rămâne în istoria modernă a României ca fiind CEA MAI MARE CÂRPĂ A LUI BĂSESCU. Eu cred că acest lucru nu se va întâmpla şi că sfătuitorii săi (Djuvara, Pleşu şi compania) nu-l vor îndemna la o atare întreprindere sinucigaşă. Şi atunci, rămâne ca preşedintele României să numească un prim-ministru din actualul arc guvernamental sau unul agreat şi de U.S.L. cu misiunea unei guvernări de tranziţie, pe perioada căreia să se organizeze alegeri corecte.
  Marea întrebare care rămâne este următoarea: ce se va întâmpla cu reîntregirea veniturilor? Aşteptările sunt foarte mari, fiind întreţinute atât de Putere, cât şi de Opoziţie. Un joc foarte interesant care se va desfăşura pe perioada verii şi a toamnei.
  Ne aşteaptă şase luni de agitaţie politică. Dacă am fi englezi, v-am propune deschiderea unei burse de pariuri. Dar cum nu suntem englezi, vă rugăm să vă exprimaţi opinia pe site-ul revistei OMNISCOP.

 7. elvira spune:

  nu pot fi decat fericita ca a trecut motiunea.bravo minoritatilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: