Victor Ponta trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European – Basescu sa faca bine sa ramana in tara, la Ciresica

Basescu la Ciresica

Basescu Traian sa faca bine sa ramana in tara.

Deocamdata la Ciresica, mai tarziu unde vor considera judecatorii.

S-a facut si ne-a facut suficient de rasul Europei.

Victor Ponta trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European extraordinar din 23 mai.

Romania trebuie sa vorbeasca pe o singura voce, vocea prim-ministrului Victor Ponta.

Basescu nu are ce sa caute la Bruxelles nici macar ca insotitor.

Ponta trebuie sa plece impreuna cu ministrul de Finante sau ministrul de Externe.

Romania nu este un regim prezidențial ca in Franta sau in Cipru.

Cine trebuie să reprezinte Romania la consiliile europene?

Ca sa aflam raspunsul corect la alcesta intrebare trebuie sa tinem seama de:

 1. Care este agenda de lucru a sesiunii Consilului European?
 2. Ce prevede  Constitututia Romaniei
 3. Ce prevede Tratatul Uniunii Eurpene

Tratatul Uniunii Europene menționează că în Consiliul  participă sefii de stat sau de guvern.

Consiliul European din 23 mai are ca principala tema problema relansarii economice a Europei.

Politicile economice sunt de resortul Guvernului.

Este clar ca Romania va avea doar un vot.

„Ştiu de Consiliu. Ştiţi foarte bine că există o anumită dispută între preşedinte şi mine, nu aş vrea să rezolv această dispută în faţa presei. Voi discuta lucrul acesta cu preşedintele. Nu am contestat şi nu voi contesta niciodată atribuţiile constituţionale ale preşedintelui României în ceea ce priveşte politica externă, însă, în viziunea mea cel puţin, viziune care este împărtăşită în Europa, problemele Uniunii Europene nu mai sunt probleme de politică externă, ci sunt problemele noastre, comune şi sper să găsim o soluţie bună pentru România, pentru că un nou conflict pe această temă nu cred că e dorit de nimeni

„Traian Basescu este la sfarsitul carierei politice, eu sunt la inceputul ei. Eu nu imi doresc acest conflict, nu voi ridica primul sabia, dar acest lucru nu inseamna ca nu voi riposta. Am avut o prima discutie referitoare la Consiliul European. Ceea ce m-a deranjat si am criticat si inainte a fost faptul ca presedintele tarii mergea la Consiliul European, prim-ministrul habar nu avea ce se discuta acolo, iar apoi presedintele se intorcea si ne anunta pe toti.”

Oare „un nou conflict nu este dorit de nimeni”?

Basescu iubeste starile conflictuale, le cauta, le provoaca.

„Ghici ghicitoarea mea”  – Cine va merge la Consiliu European extraordinar din 23 mai?

Publicitate

84 de gânduri despre „Victor Ponta trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European – Basescu sa faca bine sa ramana in tara, la Ciresica

 1. Din păcate Băsescu este în continuare Preşedintele României care face „ce vrea muşchi lui”. Prioritatea USL ar fi trebuit să fie suspendarea hidrei băsiste şi apoi preluarea guvernării. Dar şi în acest caz România a mers ca racul.

  1. Sa ne lase si sa se duca cu succesurile lui unde o vedea cu ochii. Va veni o zi cand va trebui sa dea seama pentru bataia de joc la care a supus poporul acesta care a ajuns coada Europei.

   1. @Theodora,din pacate majoritatea nu prea intelege,la vot trebuie gandit ca la SAH,dar putin stiu sa gandeasca ca la jocul de sah,pentru ei,sahul e piesele alea care le pune intro punga cand joaca table,in alta ordine de idei,sa sti ca acum am inceput sa-mi revin,am mari sperante in PM Ponta,ma simt reprezentat.!!!

   2. Daca ești de acord cu acest enunț, trebuie sa fii de acord cu faptul ca preluarea guvernării nu a făcut sa scadă numărul de morți de foame, dar scade încrederea electoratului în USL. Rezultare imediate vor fi pu;ine.

    1. @ Popateapa
     Conform ultimului sondaj de opinie, realizat dupa investirea guvernului, increderea in USL a ajuns de la 59% la 63%, iar in Ponta ca premier la 55%.
     Asta zic si eu scadere!

    2. @ Popateapa
     Nu este exclus sa fie o scadere fata de procentul de acum, dar nu va fi dramatica. Sunt sigura ca tot vor putea forma un guvern numai al USL-ului, fara sa mearga cu caciula in mana pe la alte partide, asa cum a facut Basescu in 2004 cu PC-ul (PUR pe atunci).

    3. @Popateapa
     Daca nu prelua guvernarea NU putea sa se ocupe de suspendarea lui basescu … ca sa il suspende trebuie sa aiba majoritatea in Parlament … daca ai majoritatea in Parlament atunci formezi guvernul

 2. A venit si vremea cand aplicarea LEGII sa nu mai fie doar clamata ci si aplicata cu adevarat. Mimetismul cameleonilor din justitie s-a perimat, s-s devoalat. Anacronismul din Ministerul Justitiei, Parchetului General, Ministerul de interne, Ministerul Finantelor, Invatamantului si in general din guvern a fost perfectionat pana la autoimplozie. Sa vina tinerii.

 3. Nici nu am mai stat sa citesc articolul gazdei noastre (am sa-l citesc dupa ce postez acest comentariu), dar azi trebuie sa ne bucuram din plin: fetele noastre de aur CAMPIOANE EUROPENE LA GIMNASTICA, AUR LA SARITURI, AUR SI ARGINT LA BARNA!!!!!(pana acum)
  Bravo lor, de o mie de ori bravo!

 4. Basescu ar trebui sa stea acasa, dar cum spune si d-l Popateapa, este inca presedintele care face „ce vrea muschii lui”!
  Tare as vrea ca Ponta sa fie ferm pe pozitie, mai ales ca agenda din 23 mai este pe probleme economice.
  Poate totusi (desi slaba speranta) Basescu se va gandi macar in al 12-lea ceas ca nu trebuie sa intinda coarda, daca nu din dorinta de a nu crea un conflict cu primul ministru, macar de teama suspendarii.
  (Oare cum s-o fi scriind corect – „creia” sau „creea”?)

  1. @MIHAELA
   asa zic si eu ar trebui sa stea in tara ..la Ciresica
   a crea, eu creez, tu creezi, el/ea creează, noi creăm, voi creaţi, ei creeaza – cred ca asa 🙂 dar nu bag mana in foc

  2. @MIHAELA &Theodora
   Chestia asta – cine merge, cu cine merge – mi se pare a avea si o conotatie electorala, mai ales acum in an electoral. Ar trebui sa se inteleaga in spiritul Constitutiei, nimic mai mult… Eu am mai spus ca la noi se simte lipsa de civilizatie, iar toata disputa aceasta imi pare ca demonstreaza lucrul asta. N-am prea auzit prin alte parti astfel de dispute…

   Acuma, referitor la intrebarea din paranteza.
   In fraza e scris asa:

   „daca nu din dorinta de a nu crea un conflict cu primul ministru”

   Dupa parerea mea, corect e in felul urmator:

   „daca nu din dorinta de a nu crea un conflict cu primul ministru”

   La infinitiv este a crea, deci nu cu doi de e. Era cu doi de e – creeze – daca, spre exemplu, s-ar fi spus: sa (nu) creeze.

   1. @Theodora

    Ai corectat, OK! 🙂
    Interesant este ca era o forma veche: creiez, creiem. Nu se mai utilizeaza… Probabil ca de aici si forma gresita, dar pe care am mai intalnit-o in zilele noastre, creiator, in loc de creator .
    Exista, de pilda, forma nerecomandata complect, dar pe vremuri se scria asa… Recomandat este, desigur, complet.
    Interesant…
    Ca sa vezi cum evolueaza limba…!!

   2. @ Motanul Incaltat
    Motanel, eram sigura ca am scris „creia”, dar cred ca Theodora m-a corectat inainte de a drumul comentariului.
    De fapt, daca m-as fi gandit mai bine – de exemplu la substantivele „creanta”, „creatie” – n-as mai fi pus intrebarea aia idioata.

    1. @ Motanel
     Na, ca iar m-am repezit si mi-am scris comentariul de la 11:30 pm, inainte de a-l vedea pe al tau de la 10:56 pm.

    2. @MIHAELA
     Daca ai stii de cate ori ma verific eu in DEX inainte sa public articolele pe blog si tot scapa greseli 🙂
     Ca sa nu iti mai zic ca nu pun virgulele acolo unde trebuie dar le pun unde nu trebuie … jeale mare … in comentariile mele este dezastru si mai mare

   1. @Theodora

    “Ghici ghicitoarea mea” – Cine va merge la Consiliu European extraordinar din 23 mai?”

    Parerea mea porneste de la premisa ca D-nii Ponta si Basescu ar trebui sa se inteleaga in spiritul Constitutiei.
    Dl. Ponta precizeaza urmatoarele:

    „[…]problemele Uniunii Europene nu mai sunt probleme de politică externă, ci sunt problemele noastre, comune şi sper să găsim o soluţie bună pentru România, pentru că un nou conflict pe această temă nu cred că e dorit de nimeni”

    E corect! Dar nu trebuie uitat ca Basescu este Presedintele ales in mod majoritar de electorat. Ca Presedinte, el reprezinta Statul Roman. Ponta e premier, dar nu in urma unor alegeri. Drept consecinta ar trebui sa fie prezenti amandoi si sa caute sa se inteleaga, repet, in spiritul Constitutiei asupra unui punct de vedere comun, in interesul national, lasand la o parte orice dispute inutile.
    Toata aceasta disputa, precum si caderea drastica a PDL in sondaje – rezultand o situatie in care USL se bucura de o incredere de 67% in randul electoratului iar PDL de doar 12% – arata un dezechilibru mare in societatea romaneasca, care tinde sa se reflecte si pe plan european, in politica noastra externa. Adevarul este ca nu e bine ce se intampla. Eu cred, si m-as bucura sa fie asa, ca intelepciunea va prevala orgoliilor.

    1. Faptul ca Basescu este presedinte ales nu are nici o relevanta. Rolul lui in politica externa este unul strict ceremonial, de semanre a acordurilor negociate de guvern, in problema tratatelor de stat. Cum summit-urile UE nu sunt probleme de stat ci de guvern (deoarece competentele catre UE au fost deja transferate odata cu aderarea,acum este doar o activitate de gestiune a respectivelor competente) apreciez ca Ponta are deplina dreptate. La fel spun si Constitutia si Legea 590/2003>

    2. @cristipetre
     Eu sunt de acord cu dumneavoastra dar Basescu nu vrea sa accepte … sunt sigura ca va insista sa mearga si sa voteze

    3. cine sa ne reprezinte ? am fost vinduti .70%din piata este a vestului. base sa-si ia bilbiita acasa din CE. sai dam o sansa lui ponta .

    4. @Cristipetre & Theodora
     Da, dar Presedintele, conform Constitutiei (art.80, al.1) „reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”. Deci nu premierul reprezinta statul roman, ci Presedintele. Iar acest rol al Presedintelui nu mai poate fi numit ca fiind strict ceremonial si ca n-ar avea legatura cu politica externa.

     In orice caz, D-nii Ponta si Basescu ar trebui sa se inteleaga in spiritul Constitutiei, nimic mai mult.

  1. @tic tac
   De jucat joaca … dar nu cred ca jocul se numeste asa … oricum de multe ori joaca la cacealma (Inducere în eroare a adversarului, căruia îi lași impresia că ai cărți mai bune decât ale lui)

 5. vor merge amandoi separat. Basescu nu va renunta! in plina campanie ar fi un mesaj dezastruos pt lingaii care sustin inca PD-L

 6. Pe marinarul de la Cotroceni il mananca in cur iar Ponta abia asteapta sa-i dea peste…. gheare !Aceste-i doar inceputul . Asi indraznii sa spun : INCEPUTUL SFARSITULUI, DOMNIEI DIAVOLULUI IN ROMANIA ! Ca sa-l citez pe Vadim : nu mai ajunge talharul asta de Basescu sa-si cumpere faina pentru cozonacii de Craciun ! Sper ! Inca sper …

 7. Theodora
  Eu cred ca Satana isi va savura alcoolul la Ciresica si nu va participa la C.E., nu cred ca va dori sa vada cum Andrei Marga va vorbi in limba lui Goethe cu Angela Merkel , chiar daca va fi o discutie amicala.
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

   1. @Emil Vulcanescu&Theodra
    Uitati-va, va rog, la postarea aceasta a lui Cristian Preda:
    cristianpreda.ro/2012/05/13/mediatice-3/
    Mai precis, uitati-va la comentarii! E acolo un comentariu, pe care il face Crstian Preda, in care spune ca Barroso nu l-a primit pe Ponta, ceea ce nu s-a intamplat cu MRU… Seful Comisiei i-a transmis ca e ocupat…

    Nu este bine ca disputele de pe plan intern sa se reflecte in poltica externa a Romaniei la acest nivel: presedinte – premier.

    1. @Theodora
     Da… Scuza-ma… Dar cateodata trebuie puse, cand prezinta o chestiune interesanta, care are legatura cu subiectul postarii si care iti da de gandit. Cu alte cuvinte, este ca si cum ai da un citat, nimic mai mult. Deci nu cred ca ar trebui sa te superi. Pentru ca in analiza unei probleme, mai ales daca faci o analiza critica, trebuie sa vezi, la modul concret, ce anume critici.

     Chestiunea importanta nu e link-ul respectiv, ci comentariul pe care l-a facut Cristian Preda… De observat este ca Dl. Preda este mult mai moderat in comentarii si aprecieri decat alti pedelisti de frunte. Poti sa-ti dau exemple cu link-uri daca vrei… 😆
     Eu nu am evidetiat degeaba lucrul asta, ce spune Cristian Preda, pentru ca el arata o situatie care mie, cel putin, nu-mi place.

    2. @Motanul Incaltat
     Da stiu … dar prefer sa nu fie activ linkul … cine vrea sa se duca … copiaza .. mai pune ce lipseste si se duce pe blogul/ziarul online respectiv … nu mi se pare deloc moderat … vad ca insista sa il pupe apere pe basescu

    3. Disputa asta afecteaza in mod negativ imaginea Romaniei. Spuneam ca Dl. Cristian Preda mi se pare a fi cel mai moderat. Insa am vazut ce a scris un alt europarlamentar PDL care s-a grabit sa atace Guvernul Ponta, pentru a-l discredita, folosind termeni insultatori la adresa Guvernului, la adresa lui Ponta, atitudine cu care eu nu sunt de acord. Eu nu zic sa nu-l critici pe Ponta, dar nu e in regula, spre exemplu, sa folosesti cuvinte de genul „Imaturul Desemnat”, la adresa premierului, mai ales ca sugereaza ca Basescu ar fi desemnat un „Imatur”… Repet, astfel de epitete vin din partea unui europarlamentar PDL… Si sa nu crezi ca lucrurile acestea nu se observa la Bruxelles…

    4. Nu-mi place pentru ca vad ca a inceput sa se formeze o cultura a defaimarii si nu una constructiva, a analizei. Starea asta de spirit nu poate fi de bun augur pentru societatea romaneasca. Si, apropo de ce spuneam mai sus, dand exemplul unei postari in care se vorbea de „Imaturul Desemnat”, e vorba de politicieni care, prin astfel de atitudini compromit sistemul parlamentar, prin aceasta putand pricinui alunecarea tarii spre totalitarism. Observa la Traian Ungureanu pe blog cum ultimele articole abunda de cuvintele „imatur”, „imaturitate”, la adresa lui Ponta si a Guvernului sau. Observa cum se plasmuieste o imagine distorsionata la adresa fostelor guvernari, cum se exagereaza aratandu-se defecte personale, unora care au reusit sa faca, totusi, ceva pentru tara…
     Toate lucrurile acestea nu sunt in regula! Pacat ca sunt unii care nu inteleg treaba asta…

    5. @Motanul Incaltat
     Tu ai timp si rabdare sa il citesti pe Traian Ungureanu???
     Asta nu face altceva decat sa plateasca posturile pe care a fost numit

    6. @Theodora
     E vorba de Traian Ungureanu.
     Sunt disperati, poate asa e. Insa mie mi-e teama ca din lupta asta, purtata in felul acesta, sa nu piarda cumva Romania!!! Eu stau si ma intreb cine se ocupa de treaba asta, si anume sa nu piarda tara din cauza lor. Este totusi prea multa patima naroada in toata tarasenia asta, pana la urma electorala. Si, gandeste-te, ca arata slabiciuni multe care ar putea afecta negativ tara…

    7. Motanul Incaltat , Dragalasule !
     Gazda noastra te-a rugat sa nu mai pui link-uri active , vad ca recidivezi ! nu ai tinere de minte ? , daca tu te uiti in gura lui C. Preda eu sa stii ca nu ma uit .
     Acum la Radio Romania actualitati a anuntat ca V. Ponta si A. Marga vor merge la Bruxelles.
     Sa fii iubit
     Cu stima Emil

    8. Theodora
     Alcoolistu’ Sef , a cedat , a fost parasit de serviciile „alea” atat de dragi lui. Am pus la tine pe blog intrebarea daca a facut bine sau rau ca l-a pus pe Melescanu sef la SIE si cum spunea si domnul @ALM , Maior sta cu bibliorafturile in brate sa ajute noua guvernare.
     Am scris si pe blog la A.N. ca cei de la UDMR au organizatii paramilitare , au si arme ( cei de la DIICOT cunosc acest lucru ), ce ar mai putea face Satana ajutat de cei de la UDMR ii sa mai creeze un conflict stil Targu-Mures si sa arunce tara in haos , parerea mea ii ca nu va reusi.
     La M.I. prin numirea lui Ioan Rus a inceput curatenia de primavara chiar daca acest anotimp ii pe sfarsite.
     Satanail Cotrocensis va PICA !
     Sa fii iubita …
     Cu stima Emil

   2. Teodora ! George Maior despre care facea vorbire Emil Vulcanescu {tucu-te onorabile !}nu este fiul lui Liviu Maior fost ministru al invatamantului ? Mi-aduc aminte ca AMANDOI { tata si fiu } faceau parte din….PSD .Oare cat sa se fi schimbat intre timp ” viziunile ” acestui George Maior ?De fapt s-a cam vazut : SRI-ul fila …Piata Universitatii si prezenta rapoarte la Cotroceni .” Bibliorafturile” despre care facea vorbire domnul ALM sau Emil Vulcanescu trebuiau cam de mult puse la dispozitia lui Ponta .Probabil ca SRI si domnul Maior asteapta sa vada , cum se aleg …”apele” ! Ce dracu mai frate , Odobescu…a fost ofiter superior in ” serviciile secrete ” ale lui Cuza ,dar cand a trebuit , n-au pregetat sa-l salte din pat pe domn , sa-l aresteze si apoi…Dumnezeu cu mila . Am avut principe german si Romania a mers mai bine decat in timpul aluia de umbla cu ocaua prin piete , asa cum citise el prin… povestirile Sheherezadei ca facea califul Harun Al Rasid . Chiar asa ,nu exista nici un …colonel Odobescu pe acolo pe la SRI ?

 8. Nu simtiti ca Basescu nici nu mai exista ?
  Ponta sa-si vada de drumul pe care a pornit, sa nu se abata, sa nu faca concesii de neiertat si sa-si pastreze numai relatiile institutionalizate cu B.

  1. @Zincabeiu . Stimata doamna nu va faceti iluzii ! „Fiara cu spinarea rupta , Nu se lasa si …mai lupta ” asa cum scria Theodor Constantin , la inceputul romanului sau : Secretul Cifrului , citand versurile unui cantec pe care-l cantau soldatii romani …dupa 23 August . Fireste ca asa ceva soldatii romani n-au avut in …”repertoriu”, cel putin atunci { am verificat } dar, versurile respective au multa actualitate…cel putin acestea .

 9. Nu mai am încredere nici în mama, după ce s-a întâmplat pana acum.
  E corect sa iți plătești consultațiile la doctor.Tu!E corect sa merg sa cumpăr medicamente din Bulgaria? Nu!

  1. @Popateapa
   Nu platesc pentru ca nu ajung la doctor
   Dar ce s-a intamplat ca nu inteleg?
   Ce a facut guvernul Ponta (in astea 6 zile sau cat are decand a fost votat) de te-a anervat asa de3 rau?

   1. Nu îşi face curăţenie cum trebuie în organizaţii şi dacă sunt lăsaţi de capul lor li se urcă puterea la cap. Au făcut promisiuni pe care fie nu le vor putea onora, fie vor fi îndeplinite cu costuri prea mari pentru noi, poporul de rând.

  1. @Popateapa
   Am citit … eu zic ca nu este momentul … trebuie sa sprijinm guvernul … asa cum am mai spus nici nu a inceput sa lucreze ca lumea … sigur ca nici eu nu sunt incantata clientelism … dar ce vrei sa faca in 6 luni?

 10. Eu cred că Ponta va merge la Bruxelles, indiferent de poziția lui Băsescu. N-ar fi exclus să meargă amîndoi, în avioane diferite!

  Boc ar trebui să tacă! Nu este omul care să aibă ce reproșa altora, după ce a încălcat Constituția prin ordonanțele sale! De altfel, Andrei Marga spunea că a fost un student mediocru (politruc utc-ist!).

   1. Votăm la două mîini, ca în Parlamentul României!
    Vorbind serios, dacă vor merge amandoi, se vor înțelege între ei. Dar, tot serios, nu vor merge amandoi, se vor înțelege de la București. Și cred că va merge Ponta.

    1. @Asterisc
     Nu m-ar mira sa votam la doua maini .. pe basscu il cred in stare sa ridice si el mana chiar daca la Bucuresti ar promite sa sta cuminte … nu se poate avea incredere in el … pai nu a primis el ca nu intram in criza, ca nu imprimitam bani de la FMI, ca demisioneaza in 5 minute, ca da casa din Mihaileanu inapoi?

 11. Theo, daca Basescu ramane la Ciresica s-ar putea sa ii faca placere. Mai bine il punem la astupat gropi din carosabil!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s